دیدار به قیامت،
یعنی همین لحظه ...
🌷شهید حسین مسافر
در حال بوسه زدن بر پیشانی
🌷شهید مهدی ابراهیمی
سه راهی شهادت؛ سال ۱۳۶۵
عملیات کربلای پنج
💕 #وداع_یاران
7.29M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #فیلم_زیرخاکی
▫️جلسه شهید احمد کاظمی و تعدادی از اعضای کادر فرماندهی لشکر ۸ نجف اشرف (نیروهای گردانها)
در این فیلم، شهید کاظمی در انتهای سنگر و در جمع نیروها نشسته و از برخی رزمنده ها که تجربه مدیریت نیرو و فرماندهی گروهان و گردان را داشته اند، سوالاتی را میپرسد.
به نظر میرسد این پرس و جو با هدف انتخاب و تکمیل ترکیب کادر فرماندهی گردانها انجام میشود.
▫️در جمع افرادی که در فیلم دیده می شوند، اکبر عابدی و زنده یاد قاسم شفیعی حضور دارند، بقیه شناسایی نشدند.
🎞 این فیلم به احتمال زیاد، مربوط به آذر یا دیماه ۶۵ و در آستانه عملیات کربلای ۴ و ۵ می باشد. / حوالی خرمشهر
📷 #عکس_زیرخاکی و کمتر دیده شده از شهید احمد کاظمی/ اوایل جنگ
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
#خاکریز_خاطرات
⌛️ روز پنجم عملیات کربلای ۵ بود و همگی فرماندهان درگیر عملیات. در منطقه پنج ضلعی روی رودخانه پل نو و زیر پل، سنگر فرماندهی لشکر ۸ نجف قرار داشت. آتش دشمن آنقدر سنگین بود که جای سالمی روی زمین پیدا نمیشد. ارتش عراق به معنای واقعی زمین را با خمپاره شخم میزد. به همراه احمد کاظمی به خط رفتیم و قرار بود در سنگر او جلسه ای انجام گیرد. شب قبل از آن نیروهای حاجی یک خاکریز مهمیآنجا زده بودند و ما برای دیدن آن به خط رفتیم. آن جا بود که یک خمپاره کنار ما به زمین خورد. خیلیها شهید شدند و زخمی ... اما الحمدالله احمد هیچ آسیبی ندید، حتی به اندازه یک ترکش ریز!!! این قضیه برای من بیشتر شبیه به معجزه بود! آنجا بود که فهمیدم احمد باید زنده می ماند و گرنه چه جور میشود کسی از آغاز جنگ در جبهه حضور داشته باشد و همیشه در خط مقدم، اما آسیب جدی نبیند. اینها همه نشانه بود.
(همرزم شهید)
📸 #عکس_کمتر_دیده_شده
تصویری که پیش رو دارید "حاج احمد کاظمی" (فرمانده لشگر ۸ نجف اشرف -- گوشی بدست) در کنار ابوشهاب [از فرماندهان لشکر۱۴ امام حسین(ع)] را نشان می دهد.
▫️خط مقدم نبرد [احتمالا کربلای ۵]
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
💠 #خاطره محسن رضایی، فرمانده کل سپاه
از احمد کاظمی (ف ل ۸):
▫️زمانی که احمد کاظمی در جنگ بود، خیلی کم فرصت میکرد به خانوادهشان سرکشی کند. در کوران عملیات کربلای 5 که مرتب با فرماندهان و احمد صحبت میکردیم و دستورات عملیاتی میدادیم از نجفآباد تماس گرفتند که خدای متعال یک فرزند پسر به احمد داده است. فکر کردم بد نیست وسط عملیات و جنگ و زد و خورد، این خبر را به احمد بدهم وقتی به او بیسیم زدم و گفتم خدا به تو یک هدیه و نعمتی داده است او فکر کرد که یکی از واحدهای او موفقیتی به دست آورده و با خوشحالی پرسید که چی شده؟ گفتم خدا به تو <محمد> داده است یک فرزند پسر. کمی مکث کرد و بعد گفت خیلی خوب بعد از عملیات ایشان را میبینم . یک لحظه فکر کردم در همان لحظهای که مکث کرد با خودش یک جهاد با نفس انجام داد...!!
12.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 خط لشکر ۸ نجف اشرف در عملیات کربلای ۵
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 روایت جالب قاسم سلیمانی (فرمانده لشگر ثارالله-ع) و مرتضی قربانی (فرمانده لشگر کربلا) از امدادهای الهی در عملیات کربلای ۵
دوران جنگ تحمیلی
┄┅☫🇮🇷 کانال دفاع مقدس 🇮🇷☫┅┄
نبرد، نوک پنج ضلعی
از سخت ترین نبردها بود ...
شرق بصره ؛ دی ماه ۱۳۶۵
عملیات کربلای پنج
#کربلای_پنج
#یازهرا
↶
🌴 کربلای ۵
⚪️ رونمايی از موفقيت نظامی و سياسی ايران در جنگ
▫️قسمت اول
🔅عمليات كربلای ۵
يكي از بزرگترين عملياتهاي رزمندگان در طول جنگ تحميلي در روز ۱۹ دي ماه سال ۶۵ در منطقه عملياتي شلمچه و شرق بصره با رمز مقدس «يا زهرا س» توسط يگانهاي سپاه و بسيج آغاز و به مدت ۷۵ روز ادامه داشت.
متعاقب عمليات قهرمانانه رزمندگان اسلام در كربلاي ۵، جهان استكبار بدون رعايت ملاحظات معمول ، حمايت از صدام را علني ساخت و قدرت هاي جهاني مستقيما وارد ميدان جنگ شدند كه نبرد ايران و امريكا در خليج فارس از آن جمله بود.
همين عمليات بود كه شوراي امنيت را ناچار به تصويب قطعنامه ۵۹۸ كرد كه در آن براي اولين بار تا حدودي نظرات جمهوري اسلامي ملحوظ شده بود.
و از سوي ديگر پس از عمليات كربلاي ۵ بود كه مجوز استفاده وسيع از سلاح هاي كشتار جمعي به عراق داده شد.
🔅 اهميت كربلای ۵ در حفظ برتری سياسی نظامی ايران
موقعيت برتر سياسي ، نظامي ايران كه در فتح فاو در عمليات والفجر ۸ دراواخر سال ۱۳۶۴ حاصل شد، با وجود تلاش هاي دشمن در چارچوب استراتژي دفاع متحرك ، حملات هوايي به مراكز صنعتي، حمله به منابع نفتي و نفتكش هاي ايران و ديگر اقدامات تبليغاتي و رواني، همچنان به سود جمهوري اسلامي حفظ شد.
حفظ برتري سياسي ، نظامي جنگ به سود جمهوري اسلامي و مقابله با ايجاد هرگونه ركود در جبهه هاي نبرد از مهمترين عواملي بود كه ضرورت انجام عمليات با شرط كسب پيروزي را ايجاب مي كرد.
عوامل تاكتيكي و استراتژيكي مختلفي چون ماجراي مك فارلين و تجربه دشمن از عمليات فاو باعث ناكامي كربلاي ۴ شد، زيرا منابع اطلاعاتي و جاسوسي امريكا دقيق ترين و جزيي ترين خبرها را درباره عمليات كربلاي ۴ در اختيار عراقي ها قرار دادند. دشمن پس از آن كه عمليات كربلاي ۴ را با شكست مواجه كرد، درصدد برآمد تا ابتكار عمل را به دست گيرد و از فرصت به دست آمده بهره بردایي كند.
شواهد نيز نشان مي داد كه چنانچه در شرايط موجود، تغيري ايجاد نمي شد؛ دشمن ، برتري را از آن خود مي ساخت.
زيرا عراقي ها تبليغات گسترده اي را تحت عنوان شكست عمليات سرنوشت ساز ايران آغاز كرده بودند. آنها با تشديد حملات هوايي و ادامه جنگ شهرها و تلاش براي باز پس گيري فاو، سعي كردند موازنه قوا را به طور كامل به نفع خود تغيير دهند.
در چنين موقعيتي چيزي كه اوضاع را هنگام انتخاب منطقه عمليات پيچيده و دشوار مي كرد، اين مساله بود كه در چنين شرايطي ، تنها انجام يك عمليات نمي توانست راهگشا باشد بلكه در عين حال عمليات بايد از شرط تضمين پيروزي و همچنين شرايط و ويژگي هاي لازم در جهت حفظ اوضاع به سود جمهوري اسلامي نيز برخوردار باشد.
در دوران دفاع مقدس منطقه عمومي شرق بصره همواره از اهميت سياسي ونظامي ويژه اي برخوردار بود و در ذهن فرماندهان جنگ نيز مهم ترين منطقه عملياتي جبهه هاي جنگ به شمار مي رفت. در اين منطقه ، شلمچه نزديك ترين راه براي تصرف يا نزديكي به شهر بصره بود.
#ادامه 👇👇
🔻 کربلای ۵
رونمايی از موفقيت نظامی و سياسی ايران درجنگ
▫️قسمت دوم
توضیحات کلی عملیات
🔻 منطقه عمليات كربلای ۵
منطقه عملياتي شلمچه كه در جنوب شرقي شهر مهم بصره قرار گرفته و تقريبا نزديك ترين محور وصولي به اين شهر به شمار مي آيد، به مناطق و محورهاي زير محدود مي باشد:
• از شمال، به آب گرفتگي جنوب زيد.
•از شرق، به دژ مرزي ايران و عراق.
•از جنوب، به رودخانه اروند و اروند صغير.
• از غرب، به كانال زوجي و شهرهاي تنومه و الحارثه.
اين منطقه از تعداد زيادي نهر، كانال، خاكريز، جاده وموانع طبيعي و غير طبيعي تشكيل شده است كه همه آن ها در بخش شمالي اروند قرار دارند. همچنين، آب گرفتگي هاي متعددي در اين منطقه وجود دارند كه از سوي ارتش عراق به عنوان موانعي در مقابل هر گونه نفوذ قواي جمهوري اسلامي ايجاد شده اند.
🔻استعداد دشمن
منطقه عملياتي، در حوزه پدافندي سپاه سوم عراق بود و سه لشكر ۱۱ پياده، ۵ مكانيزه و ۳ زرهي در اين منطقه مستقر بودند. با شروع عمليات، تعداد ديگري از لشكرهاي عراق به تدريج در منطقه عملياتي حضور يافتند.
🔻 استعداد رزمندگان سپاه و بسيج
براساس اطلاعات موجود، ۲۰۰ گردان نيرو زير نظرقرارگاه خاتم الانبياء به عنوان قرارگاه مركزي در اين عمليات حضور داشتند.
• قرارگاه كربلا تحت فرماندهي قرارگاه خاتم الانبياء هدايت لشكر ۲۵ كربلا، لشكر ۴۱ ثارالله عليهالسلام، لشكر ۳۱ عاشورا، تيپ مستقل ۳۳ المهدي (عج)، تيپ مستقل ۱۸ الغدير، تيپ مستقل ۴۸ فتح را برعهده داشت.
• قرارگاه نجف تحت فرماندهي قرارگاه خاتم الانبياء هدايت نيروهاي لشكر ۱۷ علي بن ابي طالب عليهالسلام، لشكر ۵ نصر، لشكر ۱۰۵ قدس، لشكر ۱۵۵ ويژه شهدا، لشكر ۲۱ امام رضا عليهالسلام، تيپ مستقل ۵۷ حضرت ابوالفضل عليهالسلام، تيپ مستقل ۱۲ قائم (عج) را برعهده گرفت.
• قرارگاه قدس تحت فرماندهي قرارگاه خاتم الانبيا هدايت نيروهاي لشكر ۲۷ محمد رسول الله، لشكر ۷ ولي عصر (عج)، لشكر ۸ نجف اشرف، لشكر ۱۴ امام حسين عليهالسلام، لشكر ۳۲ انصارالحسين عليهالسلا، تيپ مستقل ۴۴ قمربني هاشم عليهالسلام را عهده دار شد.
• گردان مستقل ۳۸ زرهي ذوالفقار، تيپ ۲۰ زرهي رمضان و تيپ توپخانه ۱۵ خرداد تحت امر قرارگاه خاتم الانبياء بودند و در مجموع، ۲۴ گردان توپخانه، آماده آتش وجود داشت.
در جريان عمليات نيز قرارگاه عملياتي نوح و تيپ هاي مستقل ۱۱۰ خاتم الانبياء و ۲۲ بدر به نيروهاي عمل كننده ملحق شدند.
ادامه 👇👇