هدایت شده از پایگاه خبری طریق
1_3551165929.pdf
738K
♨️مقابله با جنگ شناختی؛ آگاهی و تابآوری
✍مقاله مشترک دانشگاه جان هاپکینز و امپریال کالج لندن
ترجمه: کیهان
🇮🇷@tariqnews
هدایت شده از پایگاه خبری طریق
17.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💎 چیزی جلودار موشک «هایپرسونیک» نیست!
👤 سردار حاجیزاده:
🔺موشک هایپرسونیک سپاه بالای ۱۳ ماخ سرعت دارد. موتور این موشک بعد از ۵۰۰ کیلومتر پرتاب، تازه روشن میشود و به هیچ عنوان امکان مقابله با آنها وجود نخواهد داشت، حتی در سالهای آینده.
🇮🇷@tariqnews
هدایت شده از پایگاه خبری طریق
10.74M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
صف کیلومتری و چند ساعته دریافت کمکهای غذایی در ایتالیا
هدایت شده از پایگاه خبری طریق
8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 حقیقت سیاست آمریکا
کارشناسان آمریکایی: ما میتوانیم جنگ در اوکراین را همین امروز با استفاده از دیپلماسی متوقف کنیم اما سیاستمداران ما به دنبال این هستند که متولیان ساخت سلاح در آمریکا از این جنگ سود ببرند تا میلیاردها دلار پول در قالب اعانه به سیاستمداران کمک کنند!
هدایت شده از ابوالفضل ساجدی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📺 حجاب، عامل ظلم و خشونت علیه زنان است.❗️❗️
🆔 @difqom
🆔 https://eitaa.com/sajedi_ir/
هدایت شده از پایگاه خبری طریق
🌺سوره نور
وَ قُلْ لِلْمُؤْمِناتِ يَغْضُضْنَ مِنْ أَبْصارِهِنَّ وَ يَحْفَظْنَ فُرُوجَهُنَّ وَ لا يُبْدِينَ زِينَتَهُنَّ إِلَّا ما ظَهَرَ مِنْها وَ لْيَضْرِبْنَ بِخُمُرِهِنَّ عَلى جُيُوبِهِنَّ وَ لا يُبْدِينَ زِينَتَهُنَّ إِلَّا لِبُعُولَتِهِنَّ أَوْ آبائِهِنَّ أَوْ آباءِ بُعُولَتِهِنَّ أَوْ أَبْنائِهِنَّ أَوْ أَبْناءِ بُعُولَتِهِنَّ أَوْ إِخْوانِهِنَّ أَوْ بَنِي إِخْوانِهِنَّ أَوْ بَنِي أَخَواتِهِنَّ أَوْ نِسائِهِنَّ أَوْ ما مَلَكَتْ أَيْمانُهُنَّ أَوِ التَّابِعِينَ غَيْرِ أُولِي الْإِرْبَةِ مِنَ الرِّجالِ أَوِ الطِّفْلِ الَّذِينَ لَمْ يَظْهَرُوا عَلى عَوْراتِ النِّساءِ وَ لا يَضْرِبْنَ بِأَرْجُلِهِنَّ لِيُعْلَمَ ما يُخْفِينَ مِنْ زِينَتِهِنَّ وَ تُوبُوا إِلَى اللَّهِ جَمِيعاً أَيُّهَا الْمُؤْمِنُونَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ «۳۱»
و به زنان با ايمان بگو: از برخى نگاهها چشمپوشى كنند و دامنهاى خود را حفظ نمايند و جز آنچه (به طور طبيعى) ظاهر است، زينتهاى خود را آشكار نكنند و روسرى خود را بر گريبان بيفكنند (تا علاوه بر سر، گردن و سينهى آنان نيز پوشيده باشد) و زينت خود را ظاهر نكنند جز براى شوهر، يا پدر يا پدرشوهر، يا پسر، يا پسرشوهر (كه از همسر ديگر است) يا برادر، يا پسربرادر، يا پسرخواهر، يا زنان (همكيش)، يا آنچه مالك شدهاند (از كنيز و برده)، يا مردان خدمتكار كه تمايل جنسى ندارند، يا كودكانى كه (به سنّ تمييز نرسيده و) بر امور جنسى زنان آگاه نيستند. و پاى خود را به گونهاى به زمين نكوبند كه آنچه از زيور مخفى دارند آشكار شود. اى مؤمنان! همگى به سوى خدا باز گرديد و توبه كنيد تا رستگار شويد.
💠نزول
🔹جابر بن عبدالله بنا به نقل مقاتل چنین گوید: اسماء دختر مرثد داراى نخلستانى بود. روزى زنان مدینه نزد وى رفته بودند در حالتى که لباسى که روى لباسها مى پوشند و به آن آزار مى گفتند، در تن نداشتند و از این روى زینت پاى آنها یعنى خلخال و نیز گردن و برآمدگى سینه (پستان) آنها کاملاً نمایان شده بود.
🔸اسماء به سخن آمد و گفت: این چه حرکت زشتى است که مرتکب شده و با این وضع در باغ من آمده اید. خبر به رسول خدا صلى الله علیه و آله و سلم رسید و این آیه نازل گردید.
🔹و درباره این قسمت از آیه «وَلایضْرِبْنَ بِأَرْجُلِهِنَّ» گویند: زنان در هنگام راه رفتن در میان بازار خلخال که بپا داشتند، پاهاى خود را به یکدیگر میزدند و خلخال مزبور به صدا درمیآمد و به این وسیله جلب توجه مردم را به خود مینمودند با نزول این آیه از این حرکت که موجب تهییج شهوت مردان میگردید، منع گردیدند.
💠نکته ها
🔹با اينكه خداوند در قرآن به جزئيات احكام نماز و زكات اشاره نكرده و بيان آنها و بسيارى از مسائل ديگر را به عهدهى پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله گزارده، ولى در بيان مسائل خانوادگى و تربيتى به ريزترين مسائل پرداخته است.
🔸همچون مردان كه بايد از نگاه آلوده به زنان بپرهيزند، زنان نيز نبايد از روى شهوت به مردان نامحرم بنگرند، بلكه بايد نگاه خود را كنترل كنند و زينت و زيبايى خود را از نامحرم بپوشانند، جز صورت و دستها كه به طور طبيعى ظاهر است و پوشش آنها، موجب مشكلاتى در انجام امور زندگى مىشود.
🔹«خمر» جمع «خمار» يعنى روسرى و «جيوب» جمع «جيب» به معناى گردن وسينه است.
🔸امام صادق عليه السلام فرمود: مراد از آيهى «يَغْضُضْنَ مِنْ أَبْصارِهِنَّ وَ يَحْفَظْنَ فُرُوجَهُنَّ» آن است كه زنان به عورت زنان ديگر نگاه نكنند و عورت خود را از نگاه ديگران حفظ نمايند. «1»
🔹پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله در تفسير جملهى «إِلَّا لِبُعُولَتِهِنَّ» فرمود: خداوند آن دسته از زنان را كه روى و موى خود را براى شوهر آرايش نمىكنند و نيازهاى شوهر را برآورده نمىسازند، لعنت كرده است. «2»
🔸كلمه «اربة» به معناى حاجت و نياز است. مراد از «أُولِي الْإِرْبَةِ» خدمتگزاران و ملازمانى هستند كه به جهت بالا بودن سنّ يا شرايط جسمى و روانى، تمايل به همسر ندارند. «3»
🔹توبه، گاهى در مورد يك گناه فردى و گاهى براى تغيير دادن يك فرهنگ فاسد عمومى است، كه آيه ظاهراً دربارهى نوع دوم است. زيرا در جاهليّت گردن وسينهى زنان باز بود.
🔸حفظ حجاب و ترك جلوهگرى، ثمرات بسيارى دارد كه برخى از آنها عبارت است از:
آرامش روحى، استحكام پيوند خانوادگى، حفظ نسل، جلوگيرى از سوء قصد و تجاوز، پيشگيرى از امراض مقاربتى و روانى، پائين آمدن آمار طلاق، خودكشى، فرزندان نامشروع و سقط جنين، از بين رفتن رقابتهاى منفى، حفظ شخصيّت و انسانيّت زن، و نجات از چشمها و دلهاى هوسبازى كه امروز غرب و شرق را در خود فرو برده است.
هدایت شده از پایگاه خبری طریق
💠پیام ها
۱- در لزوم عفّت و پاكدامنى و ترك نگاه حرام، بين زن و مرد فرقى نيست.
«يَغُضُّوا- يَغْضُضْنَ- يَحْفَظُوا- يَحْفَظْنَ»
۲- جلوهگرى زنان، در جامعه ممنوع است. «وَ لا يُبْدِينَ زِينَتَهُنَّ»
۳- ظاهر بودن قسمتهايى از بدن كه به طور طبيعى پيداست، (صورت، دست يا پا) مانعى ندارد. «إِلَّا ما ظَهَرَ مِنْها»
۴- در ايم آيه، در ميان انواع پوششها، نام مقنعه و روسرى آمده و اين دليل بر اهميّت پوشش سر و گردن و سينه است. «وَ لْيَضْرِبْنَ بِخُمُرِهِنَّ عَلى جُيُوبِهِنَّ»
۵- در وضع قانون بايد به ضرورتها، واقعيّتها و نيازها توجّه شود. (اگر پوشاندن صورت و دستها تا مچ، واجب مىشد، براى عموم زنان مشكل بود) «إِلَّا ما ظَهَرَ مِنْها»
۶- اسلام به نيازهاى غريزى انسان پاسخ مثبت مىدهد. «إِلَّا لِبُعُولَتِهِنَّ»
۷- پوشيدن هرگونه كفش و لباسى كه هنگام راهرفتن، سبب آشكار شدن زيور و زيبايىهاى زن شود، جايز نيست. «وَ لا يَضْرِبْنَ بِأَرْجُلِهِنَّ لِيُعْلَمَ ما يُخْفِينَ مِنْ زِينَتِهِنَّ»
۸- زن، حقّ مالكيّت دارد. «مَلَكَتْ أَيْمانُهُنَّ»
۹- زن، مىتواند زينت خود را به زنان مسلمان نشان دهد ولى نزد زنان كفّار خود را بپوشاند. «نِسائِهِنَّ» (زيرا ممكن است آنها نزد شوهرانشان يا مردان بيگانه، آنچه را از زن مسلمان ديدهاند توصيف كنند.)
۱۰- حجاب و پوشش زن به خاطر تمايلات جنسى مردان است. لذا در برابر مردانى كه ميل به همسر ندارند پوشش لازم نيست. «غَيْرِ أُولِي الْإِرْبَةِ مِنَ الرِّجالِ»
۱۱- حجاب وپوشش، واجب است. «وَ لْيَضْرِبْنَ بِخُمُرِهِنَّ»
۱۲- هركارى كه زينت زن را آشكار كند يا ديگران را از آن آگاه سازد ممنوع است. «لِيُعْلَمَ ما يُخْفِينَ مِنْ زِينَتِهِنَّ»
۱۳- با حفظ حجاب، حضور زن در جامعه مانعى ندارد. «وَ لا يُبْدِينَ زِينَتَهُنَّ» همان گونه كه شركت زن در نمازجماعت بلامانع است. «وَ ارْكَعِي مَعَ الرَّاكِعِينَ» «۱»
۱۴- مقتضاى ايمان، توبه به درگاه خداوند است. «تُوبُوا إِلَى اللَّهِ جَمِيعاً أَيُّهَا الْمُؤْمِنُونَ»
۱۵- راه رستگارى، توبه و بازگشت از مسيرهاى انحرافى است. تُوبُوا ... تُفْلِحُونَ
هدایت شده از پایگاه خبری طریق
💢تبلیغ بی حجابی
🔹تبلیغات سایت های داخلی
🔸درمورد #حجاب هم تحقیق کنیم بیحجابی نشان میدهند.
🇮🇷@tariqnews
هدایت شده از پایگاه خبری طریق
نهج البلاغه نامه ۷۰
💎 نامه در بیان علل پیوستن بعضی از مردم مسلمان به کافران
🔹پس از ياد خدا و درود! به من خبر رسيده كه گروهى از مردم مدينه به سوى معاويه گريختند، مبادا براى از دست دادن آنان، و قطع شدن كمك و ياريشان افسوس بخورى! كه اين فرار براى گمراهىشان، و نجات تو از رنج آنان كافى است، آنان از حق و هدايت گريختند، و به سوى كور دلى و جهالت شتافتند
🔸آنان دنياپرستانى هستند كه به آن روى آوردند، و شتابان در پى آن روانند. عدالت را شناختند و ديدند و شنيدند و به خاطر سپردند، و دانستند كه همۀ مردم در نزد ما، در حق يكسانند، پس به سوى انحصار طلبى گريختند، دور باشند از رحمت حق، و لعنت بر آنان باد
🔹سوگند به خدا! آنان از ستم نگريختند، و به عدالت نپيوستند، همانا آرزومنديم تا در اين جريان، خدا سختىها را بر ما آسان، و مشكلات را هموار فرمايد. إن شاء الله، با درود
🇮🇷@tariqnews
هدایت شده از پایگاه خبری طریق
🌐اینکه رمقی برای مطالبه شفافیت در بین رسانهها و مردم نیست چون از این مجلس ناامید شدند.
🔹وگرنه مردم شعار #شفافیت_آراء_نمایندگان یادشان نرفته.
🔸منکر حضور معدودی نماینده سالم و پرکار نیستیم اما این مجلس، عملکرد قابل دفاعی ندارد.
هدایت شده از پایگاه خبری طریق
🌺سوره مؤمنون
قَالَ اخْسَئُوا فِيهَا وَلَا تُكَلِّمُونِ ۱۰۸
💠ترجمه
[خدا] می گوید: [ای سگان!] در دوزخ گم شوید و با من سخن مگویید!
💠معنی کلمه
اخسؤا: خسأ: طرد شدن و طرد كردن. گويند: «خسأت الكلب فخسأ» سگ را طرد كردم، دور شد «اخسئوا» دور شويد.
💠نکته ها
كلمهى «خسأ» به معناى دور شدن همراه با توهين است كه به سگ گفته مىشود.
پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله فرمود: با كسى كه شراب مىنوشد ننشينيد كه آنان سگان دوزخند. سپس اين آيه را تلاوت فرمودند: «1» قالَ اخْسَؤُا فِيها ... در حديثى آمده كه صورت دوزخيان بعد از شنيدن «اخْسَؤُا» به صورت قطعه گوشتى در مىآيد كه تنها نفس مىكشد. «2»
امام صادق عليه السلام فرمود: دوزخيان به خاطر اعمالشان شقاوتمند شدند. «3»
💠پیام ها
1- وجدانها در قيامت بيدار مىشوند و مجرمان به گناهان خود ذليلانه اعتراف مىكنند. «غَلَبَتْ عَلَيْنا شِقْوَتُنا»
2- دورى از راه انبيا، مايهى شقاوت وبدبختى است. «آياتِي تُتْلى، غَلَبَتْ عَلَيْنا شِقْوَتُنا»
3- خداوند در قيامت با كوبندهترين كلمات، با كفّار سخن مىگويد. «اخْسَؤُا فِيها وَ لا تُكَلِّمُونِ»
🇮🇷@tariqnews
هدایت شده از پایگاه خبری طریق
🔵تشریح و رمزگشایی از لایه های مغز
|
مغز سه گانه| 🔶مغز انسان دارای سه مغز است. 🔹هرکدام دارای هوش و زیرکی ، ذهنیت ویژه ، احساس درک زمان و فضا و حافظه متعلق به خودش می باشد. 🔸با یکدیگر در ارتباط و فعالیتهای خود را هماهنگ می کنند. ۱.مغز قدیم (تصمیم گیرنده) ۲.مغز میانی (عاطفی) ۳.مغز جدید (منطقی) #علوم_شناختی #جنگ_شناختی 🇮🇷@tariqnews