📜ملت فقیر قدرت قیام ندارد
🔻آیت الله جوادی آملی در دیدار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی:
🔹نباید دانشگاه ما پشت میزنشین تربیت کند، این روند، مشکل جامعه ما را حل نمی کند، ما نیاز به نیروی کار متخصص داریم، باید کار ما، پشتوانه پول ما باشد، لذا دانشگاه های ما باید کارگر متخصص به جامعه تحویل دهد. قرآن می فرماید ملتی که جیبش خالی است اهل املاق و چاپلوسی است !همچنین قرآن از ملت بی سرمایه به فقیر یاد می کند؛ فقیر یعنی کسی که ستون فقراتش شکسته است و قدرت قیام ندارد، چنین شخصی از دین نیز زود سست می شود لذا پیامبر(ص) فرمود خدایا! بین مردم و نان آنها فاصله نیانداز، ملتی که نان ندارد دیندار بودنش سخت است.
@Saraeer
📜روحانیت و پرتگاههای سقوط
🔻هادی سروش در سایت شفقنا نوشت:
🔹مردم ایران در نهان ، معتقد به شریعت و مذهب هستند و نشانه اش عرض وفاداری با همه ی وجود ، به مقام شامخ اهلبیت (ع) است. و در این موضوع از آنجا که دست شان از ارتباط مستقیم با امام معصوم (ع) کوتاه است ، نمیتوان رهیافت روحانیت را نادیده گرفت وریشه نفوذدردلهارابایددراین نقطه یافت. پس مردم ما؛ذاتا نمیتوانند باعالمان دینی ، زاویه داشته باشند ، و اگر دل خوری دیده میشود ،جای بررسی دقیق دارد. این قلم بر اساس قرآن مشکل عمده را در شش وصف منفی می داند که باعث قطع علائق بین جامعه و روحانیت میشود.
🔹۱) گرفتار فساد مالی
«إن کثیراًمن الاحبار و الرهبان لیأکلون اموال الناس بالباطل ویصدون عن سبیل الله »؛(توبه/۳۴)بسیاری از دانشمندان یهود و راهبان ،اموال مردم را به ناروا می خورند،ومردمان از راه خدا باز می دارند . خوردن اموال عمومی یا شخصی باطل است و این باطل و ناروا بودن با توجیه های شرعی و بازی کردن های با قانون و پیش کشیدن فلان ماده و تبصره ! از باطل بودن، درنمی آید. امروز برخلاف گذشته ؛ فسادمالی درنزد افکارعمومی، نمیتواندباپوشش شرع و یا عرف ویا قانون صورت «حق بجانب» بخودگیرد. چقدر عزیزند؛روحانیونی که قرآن آنان را می ستاید که، دل در گرو زرق وبرق دنیا نداشته وببرکت وجودشان، جامعه به ارزشها رهسپار میشود؛ «وَ قالَ الَّذِینَ أُوتُوا الْعِلْمَ وَیْلَکُمْ ثَوابُ اللَّهِ خَیْرٌ لِمَنْ آمَنَ وَ عَمِلَ صالِحاً وَ لا یُلَقَّاها إِلَّا الصَّابِرُونَ.»(قصص/۸۰)
🔹۲)ساکت وبی تفاوتی در برابرفساد
«لولا ینهاهم الربنیون و الأخبارعن قولهم لاإثم واکلهم السحت »؛(مائده/۶۳) حضرت علی (ع) میفرماید:خداوند عوام را به خاطرارتکاب معاصی و دانشمندان را به خاطر ترک ونهی از منکر لعنت کرد.(خطبه ۱۹۲) و از این روشن تر،درخطبه سوم است «و ما اَخذَ اللهُ علی العلماء ان لا یقارُّوا علی کِظَّه ظالم، و لاسغب مظلوم» ؛ قراری که خدا با عالمان دارد این است که اهل ساخت وپاخت با ظالمان نبوده ، و بر سیری آنان و گرسنگی مظلومان تاب نیاورند.
🔹۳) سوق جامعه به شخصیت پرستی
«اتخذوها أحبارهم و رهبانهم أرباباًمن دون الله»(توبه/۳۱) براساس حدیث؛«اِنّ العلماءَ ورثه الانبیاءً»، روحانیت ورثه انبیاء است پس باید مشی تعلیم و ارشاد و احیای نفوس و تصحیح مسیر بشریت داشته باشد نه «دعوت به خود» و یا «دعوت به امثال خود»! به نقل مجمع البیان امام باقروامام صادق (علیهماالسلام) میفرمایند: بندگان خدا ؛ اصلا متوجه شِگردشیطانی اینان نمیشوند که چگونه، آنان را گرفتار پرستش شان کرده اند! این درحالی است که؛ به بیان زیبای علامه طباطبایی(درآیه ۱۸سباء) ؛ شان وجودی عالم دینی ؛ برقراری رابطه مردم با انبیاءواهل بیت (ع)است. آیا این رسالتِ روحانیت، با ترویج شخصیت پرستی که در قالب مرید بازی، تملق جستن ، وسر وصورت به عبامالیدن و زار زار گریستن و…سازگار است؟! آیاتاریخ یک نمونه ی از این بازی ها را نسبت انبیاء و اهل بیت (ع) سراغ دارد؟!
🔹۴) پنهان و کتمان حقیقت ها
«إن الذین یکتمون ما انزلنا من البینت والهدی من بعد ما بیناه للناس فی الکتب اولئک یلعنهم الله و یلعنهم اللعنون» (بقره/۱۵۹). مگر نه این است که علماء ؛ امناء الرسول اند ، پس باید امانتدار پیامبرباشند و امانت همان محتوای رسالت است. جامعه،خصوصااهل فکروبررسی؛توقع ندارد در بزنگاههای مهم دینی که ارباب قدرت دین رامناسب باجایگاهشان معرفی میکنندویاحقیقتی از آموزه های دینی راکتمان میکنند،دانشمندان دینی مُهرسکوت برلب داشته باشند! والبته درمقابل هم نباید در ضروریات و شرائع دین بخاطر پسند”عوام کوتاه بیایند؛ ومصداق تخفیف الشرائع للعوام باشند!
🔹۵) مرکز ورود و صدور دروغ
این وصف چقدر زشت و چقدر خطرناک است ، جداً قلم در بیان این وصف عالمان سوء ، نای حرکت روی کاغذ را ندارد! وصف زشت دروغ ! آنهم نه فقط دروغگوئی، بلکه ایجاد یک شبکه وسیع درراستای دروغ!! آیه۴۱مائده به حقیقتی بسیار سنگین اشارت دارد؛ «وَمِنَ الَّذِینَ هَادُوا ۛ سَمَّاعُونَ لِلْکَذِبِ سَمَّاعُونَ لِقَوْمٍ آخَرِینَ لَمْ یَأْتُوکَ» اولا؛ دانشمندان منفی دینی مانند علماء یهود؛ از جهت اخلاقی و روانی بسیاردروغ باورند و محضرشان، محل حضور دروغگویان حرفه ای می شود! وثانیا؛به مقلدانِ ساده باورشان ،فقط دروغ تحویل میدهند!
🔹۶) زبان زشت
زشتی زبان برای هرکسی بداست اما برای برجستگان جامعه؛ بسیار بدتر! این همان چیزی که پیامبر فرمود: کمر مرا می شکند! در تعبیرات امام خمینی از این وصف به چماق زبان نام برده شده که نتیجه اش را ایشان لجن پراکنی می داند. زبان زشت دو مصداق دارد؛ هم زبان بی ادبانه را شامل میشود و هم زبان قدرت؛ که همان ادبیات خشِن وآمرانه است.
خداوندمتعال علماء راستین ما را حفظ نماید.
@saraeer
📜عدهای روحانینما در قم به دنبال حذف ولایت فقیه هستند
🔻محمدجعفر منتظری دادستان کل کشور، در اختتامیه پانزدهمین همایش سراسری روسای کل دادگستری و دادستانهای سراسر کشور:
🔹دشمن حتی در بین حوزه های علمیه هم برای نفوذ تلاش و برنامه دارد، بنده به اعتبار مسئولیت در دادگاه ویژه می بینم که گزارشات غیر قابل تردیدی در این رابطه ارائه می شود؛ در شهر مقدس قم عده ای روحانی نما در قالب تشکل هایی، تشکیل جلسه می دهند و موضوع جلسه این آقایان این است که چگونه موضوع ولایت فقیه را از قانون اساسی و نظام حذف کنیم.
@saraeer
📜گردش دیدگاههای تاریخی در ذهنیت یک جامعه
🔻رسول جعفریان در کانال تلگرامی خود نوشت:
🔹بنده که تا این لحظه، سر از کار این جنازه منسوب به رضاشاه در نیاوردم، زیرا آن قدر دروغ در فضای مجازی دیده ام که قصد ندارم تا وقتی یک ارگان رسمی و اداری اطلاعی در این باره بدهد، مطلبی را باور کنم. ضمن این که تا این لحظه، مجبورم، همه را نامعلوم بپندارم و منتظر بمانم تا خبر دقیقی بیاید. اما می خواهم نکته ای را به عنوان یک معلم تاریخ بگویم. این نکته، گردش دیدگاه های تاریخی در ذهنیت یک جامعه مانند جامعه ماست.
🔹فکر کنید، باید زمینه و بستری آماده باشد، تا وقتی بادی می وزد، موجی ایجاد شود، روی این بستر به حرکت درآید، تا لب ساحل برسد، و متوقف شود و دوباره موجی دیگر که یکی از میان اینها طوفانی شود. اگر ذهنیت جامعه را یک دریا بدانیم، این امواج روی آن دریا، با طول موج های متفاوت حرکت می کند، نقش می آفریند، تلاطم ایجاد می کند... تا دوباره از جای دیگری موج آغاز شود و به نقطه توفانی برسد که شاید هم اگر مدیران جامعه عاقل باشند، اجازه ندهند به آن نقطه برسد و مشکل را حل کنند.
🔹در این امواج، دیدگاهها نسبت به تاریخ و مراحل آن مدام در حال تغییر است. افکاری است از هر دوره ای، که ممکن است در یکی از امواج محبوبیت پیدا کند و چیزی که منفور بوده، محبوب شود. مثلا از وقتی صفویه سقوط کرده، تا به امروز، چندین بار دیدگاهها در باره صفویه عوض شده است. یک بار علیه آن و بار دیگر دفاع از آن. شریعتی صفویه را به لجن می کشید و حالا دو دهه است که از آن ستایش می شود. حتی از وقتی که حکومت کمونیستی شوروی از دست رفته، چند بار موج هایی علیه یا به دفاع از آن در ذهن جامعه روسیه پدید آمده، و این که مثلا آرزو کرده اند کاش آن حکومت باز می گشت.
🔹این احساس البته فراز و فرود دارد و به رویدادهای جاری مربوط می شود. تاریخ گذشته، از نظر قضاوت، درگیر این موجهای فکری است، حساسیت هایی که هر زمان بر می خیزد. یک بار درد هویت دارد، یک بار اقتصاد، یک بار توسعه سیاسی، یک بار اخلاقیات، یک بار مردم گرایی و مثلا شعارهای عدالت خواهانه. جامعه ای که مشکل اقتصاد دارد، مشکل بی نظمی، مشکل .... آرزوی بازگشت مدل خاصی را دارد.
🔹جامعه در ذهنیت تاریخی خود می گردد تا نمونه مشابهی را بیابد، هوادار آن شود، و آرزوی بازگشت آن یا مشابه آنرا داشته باشد. بسیاری از این موجها می آید و می رود، بخشی از مردم را با خود می برد، تا زمانی برسد که موج تندی بیاید و جامعه در مقابل آن بشکند یا طوفانی شود و تصمیماتی بگیرد که عاقلانه یا غیر عاقلانه، اوضاع را دگرگون کند.
🔹وقتی جامعه مشکل اخلاقی دارد، یا بی بندوباری، یا زیاده روی در آزادی های غیر اخلاقی، آن وقت به یاد دوران هایی می افتد که ... و اگر کسانی باشند که منادی آن ارزشها باشند، مریدانی خواهند یافت.. و آن وقت، اگر حاضر به پرداخت هزینه باشند، ممکن است به جایی برسند.... داستان این جنازه، فارغ از دروغ پردازی هایی که در اطراف آن هست، محک جالبی برای این مساله است، بیشتر برای آنها که برنامه ریز و طراح امور اقتصاد و اخلاق و سیاست هستند، این که بدانند الان در کدام یک از مراحل پدید آمدن آن موج یا موجها هستیم و فکری به حال کشور بکنند.
@saraeer
📜ما حوزویانی داریم که با ما همفکرند اما دوستی خود را اظهار نمیکنند
🔻سیدحسین موسوی تبریزی، دبیر مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه در گفتگو با شفقنا:
❓شفقنا: منزلت مجمع در نزد حوزویان را چطور بررسی می کنید؟
🔹در این مورد چهار گروه در حوزه هستند. ما حوزویانی داریم که با ما رفیقند و حتی همفکر هستند؛ ولی دوستی خود را اظهار نمی کنند. گروهی هم مخالف ما هستند که آنها هم دو دسته اند: برخی از آنها مخالفتشان را نشان نمی دهند و برخی اظهار مخالفت می کنند که این حق برای آنها محفوظ است. حوزویان اصلاح طلبی هم هستند که با ما هم فکرند و این همفکری را در ظاهر نشان می دهند. این دسته بندی درباره جامعه مدرسین هم وجود دارد. البته مخالفتی با ذات آنها وجود ندارد بلکه مخالفت با بعضی از روند کارها، افکار و کاندیداهایشان می شود.
❓شفقنا: به نظر شما گروهی که به افکار شما نزدیک و علاقه مندند و این امر را اظهار می کنند، از نظر تعداد قابل توجه هستند؟
🔹به نظر بنده تعداد قابل توجهی هستند؛ ولی درباره اینکه در کل افرادی که اظهار می کنند، بیشتر هستند یا آنهایی که علاقه خود را نشان نمی دهند، اطلاعی ندارم.
❓شفقنا: منزلت اجتماعی مجمع چطور است؟
🔹ما امکانات تبلیغی بسیار کمی داریم و از جایی بودجه ای دریافت نمی کنیم؛ اما دانشگاه، مساجد و گروه های مختلف مردمی، از شهرهای مختلف بسیار درخواست می کنند که برای آنها از مجمع سخنران بفرستیم. دوستان ما در ماه های رمضان، محرم و صفر و در زمان انتخابات و شرایط حساس سیاسی به شهرهای مختلف می روند و در دانشگاه های مختلف به گفتگوهای دانشگاهی اقبال وجود دارد.
❓شفقنا: به نظر شما اشتباهات مجمع از بدو تأسیس تاکنون چه بوده است؟
🔹به طور کلی احتمال دارد بنده یا فردی دیگر به صورت شخصی در منبر مطلب اشتباهی داشته باشیم؛ ولی بنده فکر نمی کنم در جایی به مثابه نظریه مجمع اشتباه فاحشی کرده باشیم. این خودخواهی نیست، اعلامیه ما چاپ شده و در سایت هایمان وجود دارد. البته ما به منزله یک انسان گاهی در رابطه با کیفیت برخورد با برخی از مسائل سیاسی ممکن است بگوییم فلان جا برخورد تندی شده است و اگر اینگونه نمیشد بهتر بود. ما غیر از مسائل سیاسی و دینی و مذهبی چیزی نداریم. گاهی نظرات فردی اظهار می شود و گاهی به مثابه گروه مطرح می شود. درباره اطلاعیه مجمع، چند بار بررسی می شود، گروهی می نویسند، شخص دیگری مطالعه می کند، سپس بنده می خوانم. تاکنون دیده نشده است که مجمع در جریانی اطلاعیه ای رسمی صادر کرده باشد که بخشی از آن بد بوده باشد.
@Saraeer
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺واکنش BBC فارسی به اظهارات دادستان کل کشور
🔹اکبرین: شاید اظهارات منتظری به طور مصداقی ناظر به مجمع محققین باشد
🔸صرفا جهت اطلاع
@saraeer
📜چه کسی امام جمعه شیراز می شود؟
🔻خبرگزاری فارس:
🔹آیتالله اسدالله ایمانی ساعاتی پیش با تقدیم استعفای رسمی خود به محضر رهبر معظم انقلاب، از مسئولیت خطیر نمایندگی ولیفقیه کنارهگیری کرد تا پس از قریب به 10 سال، شخصی دیگر بر مسند نماز جمعه شیراز تکیه زند.. زمزمه استعفای امامجمعه شیراز از مدتها پیش بهگوش میرسید و از همین روی، گزینههای مختلفی برای تصدی این مسئولیت مورد بحث و بررسی قرار گرفتهاند.
🔹آیتالله شبزندهدار
نخستین گزینه در این بین «محمدمهدی شبزندهدار» بود؛ او که از فروردین 92 تاکنون با حکم مستقیم مقام معظم رهبری از اعضای 6 نفره فقهای شورای نگهبان به شمار میرود، از اساتید مطرح درس خارج فقه و اصول در حوزه علمیه قم است. این استاد شاخص حوزه که اصالتاً اهل جهرم بوده و با 64 سال سن، جلسات درس او از پرجمعیتترین دروس خارج فقه قم به شمار میرود، پیشنهاد نمایندگی ولیفقیه در استان فارس را به دلیل مشغلههای علمی و کاری در تهران و قم نپذیرفت تا بعد از او، پای گزینههای دیگری به میان آید.
🔹آیتالله دستغیب
«سیدعلیاصغر دستغیب» آنقدر در میان مردم شیراز و فارس نامآشناست که دیگر نیازی به معرفی ندارد. او که متولد چهارم آذرماه 1324 است، ریاست هیئت امنای مجمع خیّرین سلامت فارس را برعهده دارد و سالهاست با رای مردم بهعنوان نماینده نخست فارس راهی مجلس خبرگان رهبری میشود. آیتالله دستغیب ازاسفندماه 92 تاکنون با حکم مقام معظم رهبری تولیت آستان مقدس احمدی و محمدی (شاهچراغ) را برعهده دارد.
🔹دکتر دژکام
آیتالله دکتر «لطفالله دژکام» متولد سال 1341 در جهرم است. این روحانی 56 ساله علاوه بر دارا بودن تحصیلات عالیه حوزوی و تدریس درس خارج فقه، در حوزه دانشگاه نیز دستی بر آتش داشته و بهعنوان عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جهرم با درجه دانشیاری مشغول تدریس است. آیتالله دژکام که از سالها پیش و بعد از رحلت آیتالله آیتاللهی به عنوان امامجمعه جهرم معرفی شد، در کارنامه خود دبیر شورای عالی حوزههای علمیه استان فارس و نماینده ولیفقیه در جمعیت هلال احمر استان فارس را نیز یدک میکشد.
🔹دکتر زیبایینژاد
حجتالاسلام دکتر «محمدرضا زیبایینژاد» متولد هجدهم اسفندماه 1342 است. او با 55 سال سن علاوه بر تحصیلات عالیرتبه حوزوی، مدارج دانشگاهی را نیز طی کرده و هماکنون مسئول مرکز مطالعات و تحقیقات زنان حوزه علمیه قم است. دکتر زیبایینژاد که از خانوادههای اصیل شیرازی است و بیشتر با ارائه مطالبی در حوزه زنان و خانواده از سیمای جمهوری اسلامی شناخته میشود، هماکنون ساکن قم است و در کنار تدریس دروس حوزوی، در مقطع دکتری مطالعات زنان دانشگاه ادیان و مذاهب نیز مشغول تدریس میباشد.
🔹حجتالاسلام حدائق
حجتالاسلام «علیرضا حدائق» که بیشتر در میان مردم با عنوان صمیمی «شیخ علیرضا» از او یاد میشود، از دیگر افرادی است که از او بهعنوان یکی از گزینههای نمایندگی ولیفقیه در فارس نام برده میشود. حجتالاسلام حدائق که متولد بهمنماه 1342 است و همچون دکتر زیبایینژاد و دکتر دژکام یکی از جوانترین گزینههای احتمالی به شمار میرود، دروس حوزوی خود را از سال 1360 و در مدرسه شهید آیتالله دستغیب آغاز کرد، اما از آنجا که استعداد زیادی در خطابه داشت، بجای طی مدارج عالیِ حوزوی بیشتر به سمت تبلیغ معارف دین سوق پیدا کرد و از همین روی اغلب مردم شیراز با نام او آشنایی دارند.
🔹به گزارش فارس، بررسی گزینههای پیشنهادی جهت تصدی مسئولیت خطیر نمایندگی ولیفقیه در استان فارس همچنان ادامه دارد و نام گزینههای دیگری همچون «آیتالله سیدشرفالدین ملکحسینی» نماینده ولیفقیه در استان کهگلویهوبویراحمد، «آیتالله علیاکبر کلانتری» نماینده مردم فارس در مجلس خبرنگان رهبری و حتی «آیتالله غلامعلی صفایی بوشهری» نماینده ولیفقیه در استان بوشهر نیز در این بین شنیده میشود. بهنظر میرسد با اعلام عمومی استعفای آیتالله ایمانی، روند تعیین امامجمعه جدید شیراز سرعت بیشتری به خود گرفته و جایگزین آیتالله ایمانی و مرحوم آیتالله حائری شیرازی زودتر از آنچه تصور میشد تعیین گردد.
@Saraeer
📜روحانیت شیعه که منقرض شد، به داد اسلام برسید!
🔻محمدحسین بادامچی در کانال تلگرامی خود نوشت:
🔹شنیده شده که جناب آیت الله جوادی آملی اخیرا فرموده اند «اگر با وجود مشکلات فعلی ملت قیام کنند، همه ما را به دریا خواهند ریخت». با توجه به زمینه صحبت مشخص است که طبق معمول، مرجع ضمیرِ مخاطب، «شما مسئولین» و مرجع ضمیر متکلم، «ما علما»ست. در اینباره سه نکته مهم به نظرم می رسد:
🔹1- ظاهرا تقویم ذهنی علمای شیعه هنوز انقلاب اسلامی ۵۷ را درک نکرده است و ایشان همچنان خود را در ایستار اتحاد دین و دولت در دوران صفویه و قاجار می پندارند. خدمت این علمای مکرم باید تذکر داد که با پیروزی انقلاب اسلامی دوران بزن در رویی و بازی یک بام و دو هوای علما با سلاطین به پایان رسیده است و «ولایت فقیه» همانطور که در نظر و عمل به عینه دیده ایم، به معنای مسئولیت مستقیم طبقه روحانیت در تمام مصائب کشور است. این بازی شترمرغیِ «مسئولینِ دولتیِ گنهکار-روحانیتِ حاکمِ مقدس» دیگر برای ملت حنایی ندارد. در واقع نفی نقش و مسئولیت روحانیت و فقها در اداره کشور به معنای نفی نظریه ولایت فقیه است.
🔹2- جلال آل احمد در کتاب «خدمت و خیانت روشنفکران» وقتی به ارزیابی روحانیت شیعه می پردازد، در آنها دو نقطه امید می بیند و بر پایه همین دو نقطه امید و تبلور آن در شخصیتی مثل امام خمینی است که از روشنفکران می خواهد که در مبارزه خود علیه استبدادِ استعماری، به تشکیل جبهه ای ائتلافی بیندیشند. این دو نقطه امید یکی این است که روحانیت، زبان توده های مردم را می داند و چون با آن ها در ارتباط ضمنی و همیشگی است درد آنها را می فهمد. دومی این است که روحانیت شیعه به خاطر قائل بودن به حکومت معصوم، هرگز زیر بار «اولی الامر» نمی رود و زاویه خود را در هرحال با دستگاه حاکمه حفظ می کند و به متکلم و روشنفکر ارگانیک حکومت مبدل نمی شود. با توجه به آنکه امروز پس از گذشت پنجاه سال از نگارش آن کتاب، صحنه کاملا دگرگون شده و روحانیت شیعه فاقد هر دو امتیاز سابق خویش است، می توان نتیجه گرفت که در بی خبری حضرات سالهاست که روحانیت منقرض شده است و انذار نسبت به اینکه «مردم ما را به دریا خواهند ریخت» نوشداروی بعد از مرگ سهراب است.
🔹3- اما آنچه تصور می کنم علمای شیعه هنوز اندک فرصتی برای جبران آن دارند، جلوگیری از نفوذ بیشتر عفونت به خود اسلام و مکتب مترقی تشیع است. تجربه چهل سال اخیر در وضع کنونی می رود که در حافظه ایرانیان به عنوان تجربه معیار مداخله دین در سیاست و جامعه ثبت شود و مفاهیم فرهنگی-سیاسیِ ته نشین شده در تاریخ که از انباشت تجربه دست اول جمعی مردمان بدست می آید، چیزی نیست که در کوتاه مدت قابل ترمیم باشد. خطاب به اعاظم کنونی حوزه عرض می کنم، ای کاش اکنون که تمام اعتبار روحانیت را که در طول سالها مجاهدت میرزای شیرازی و نائینی و مدرس و کاشانی و طالقانی و بهشتی و خمینی بدست آمده بود، با محافظه کاری و تجاهل خود بر باد داده اید، از موقعیت طبقاتی خود بگذرید و به داد اسلام مظلوم برسید که سرمایه ای بالاتر از آن نبوده و نخواهد بود.
@saraeer