فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺سیدحسن آقامیری با انتشار این فیلم از اجرای حکم خلع لباس خود خبر داد. گفتنی است از زمان انتشار خبر محکومیت او تا کنون قریب به ۶۰۰ هزارنفر به مجموع دنبالکنندگان (followers) صفحه او در اینستاگرام اضافه شده است و او تا این لحظه ۱ میلیون و هشتصدهزار دنبالکننده دارد
@sarareer
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺سیدمحمدمهدی میرباقری: بیانیه گام دوم انقلاب، برای ارزیابی وضعیت موجود شاخص های جدیدی را تولید کرده است. اگر ما بخواهیم با شاخص های مدرن انقلاب را بسنجیم قطعا دچار اشتباه می شویم
@saraeer
📜بحث «اولی الامر در قرآن» میان شیعه و سنی ثمره عملی دارد
🔻محمدجواد فاضل لنکرانی در دیدار تعدادی از طلاب اهل سنت هرمزگان:
🔹آنچه خدا و پیغمبر فرموده و جزء مسلمات دین است را به میدان بیاوریم و روی اینها کار کنیم لذا باید سعه صدر داشته باشیم. گاهی اوقات فکر میکردم که اطیعوا الله که همیشگی است، اطیعوا الرسولش هم همیشگی است آن هم در طول تاریخ است، اولی الامر نباید همیشگی باشد؟ این هم نباید یک گروهی باشند که این هم به مثل اطاعت خدا و اطاعت رسول همیشگی باشد، حالا یک نظر این است که اولی الامر یعنی آن کسی که به حسب ظاهر الآن حاکم است خواه به حق باشد یا ناحق باشد.
🔹اینجا حتماً ملاحظه کردید فخر رازی در تفسیر خودش میگوید تردیدی نیست که در اینکه این اولی الامر باید معصوم باشد، چرا؟ چون وقتی اطاعت خدا، اطاعت رسول، اولی الامر هم کنار اطاعت خدا و رسول قرار داده، یعنی هر چه اولی الامر گفتند درست است پس باید معصوم باشند، این گونه آیات که محوری است، بالأخره در زمان ما، فرض کنید آیا واقعاً به هرحکام کشورهای اسلامی میتوانیم بگوییم مصداق یک اولی الامر هستند، آیا میشود گفت حاکم عربستان با این قتل و جنایت فجیعی که در یمن انجام میدهد مصداق اولی الامر است؟
🔹با اینکه این همه منابع مسلمانها را در اختیار کفار قرار میدهد که ترامپ در یک سفر ۴۰۰ میلیارد دلار از اینها دوشید، در یک جلسه، این ۴۰۰ میلیارد مال چه کسی است؟ مگر مال این مسلمانها نیست؟ چطور یک کسی که خودش را حاکم میداند، خودش را خادم الحرمین میداند، این پول مسلمانها را به جای اینکه در اختیار این همه مسلمانهای فقیر بیچاره قرار بدهد در اختیار کفار قرار میدهد؟ کشورهای کفر را دارند آباد میکنند.
🔹اختلاف در برخی بحث های علمی در زمانه ما ثمره ای ندارد. یکسری بحثهای علمی داریم که در زمان ما نتیجهاش ثمره عملی دارد که یکی از اینها همین بحث اولی الامر است که واقعاً باید جلسات به دور از هر گونه اهانت وتعصب و مسائل حاشیهای غیر صحیح گذاشته شود و علمای اهلسنت و اهل شیعه حرفهایشان را کاملاً بزنند، این برای ما خیلی مهم است که اولی الامر که یک اطاعت همیشگی تا روز قیامت دارند چه کسانی هستند؟! این دستور صریح قرآن است.
@saraeer
📜صندلی خالی شورای نگهبان در انتظار یک فقیهِ استخوان دار
🔻محمد سروش محلاتی در کانال تلگرامی خود نوشت:
🔹با درگذشت ایه الله مومن ، شورای نگهبان یکی از فقهای صاحب نظر خود را از دست داد . آن مرحوم از محسناتی برخوردار بود :
- فضل و فقاهتش در حوزه مورد تسالم بود/ در طول بیش از سه دهه حضور در شورا از این موقعیت چیزی دست و پا نکردتادر قم برای خودش دّم و دستگاهی بپا کند و یا بین شاگردانش تقسیم کند و بر رونق درسش بیفراید/ در مقام اظهار نظر فقهی در شورای نگهبان در باره قوانین ، بر اساس استنباط خودش نظر میداد و نگاهش به دهان و اشاره دیگران نبود ،(هر چند در بررسی صلاحیت ها شیوه دیگری داشت)
🔹امید است جای خالی ایشان را فقهی با همین امتیازات ، بعلاوه روشن بینی پُر کند ، وی در گرایش فقهی از اتباع شیخ فضل الله نوری بود و همه مباحثش این خط را دنبال میکرد که از یک سو حقوق مردم در حکومت ( مثل حق رای) نفی شود و از سوی دیگر قدرت متمرکز و مطلق حاکم اثبات گردد.
🔹در کارنامه علمی آن فقیه فقید مقالات و مباحث فراوانی دیده میشود که رویکرد جُملگی انها این است : هرجا احتمالی در "توسعه اختیارات" حکومت مطرح بوده ایشان تثبیت کرده مثل جهاد ابتدایی و قتل مفسد فی الارض و حجیت مطلق علم قاضی و تعمیم مجازات محارب به مخالفان سیاسی و سلطه ولی امر بر حقوق شخصی و از ان جمله حق قصاص و ... و هرکجا احتمال "تقیید اختیارات" بوده انکار کرده است مثل لزوم اتکای به راُی مردم و یا ضروت مشورت حاکم و یا وظیفه اخذ به اکثریت آراء و یا تفلیک قوا و یاتقید رهبری به قانون و ... در حالیکه نظام ما (با توجه به قانون اساسی) به فقاهتی از نوع فقاهت امام خمینی که در تداوم فقه نایینی تعریف میشود و با افکار مانند مطهری وبهشتی ومنتظری شناخته میگردد ، نیاز دارد .
🔹شورای نگهبان نیاز به فقیه صاحب رای و نظر دارد ، نه فقیهِ مقلد و تابع . چون مجتهد: گاه هرچند قدرت استنباط دارد ولی بالفعل بدون رای است و لذا بسرعت تایع دیگری میشود./ وگاه هرچند صاحب رای است ولی بر راُیش ثبات ندارد و با اخطار دیگری ، از نظرش عدول میکند/ و گاه هرچند ثبات در راُی دارد و لی چون محافظه کار است ترجیح میدهد از اظهار نظر خود خود داری کرده و اصلا در رای گیری شرکت نکند . و هیچ یک از این سه گروه ، شایستگی حضور در شورای نگهبان را ندارند .
🔹در اینجا نمیتوان برای هر یک از محورهای فوق مواردی را ذکر کرد ولی میتوان برای جنبه مثبت ان شاهد اورد، مثلا وقتی در سال ۱۳۶۰ در مجلس موضوع سلب مالکیت از برخی اراضی مطرح گردید و ایه الله صافی (دبیر شورای نگهبان) با ان مخالف بود در شورا چنین گفت: "بنده به امام ارادت دارم ، سالهاست برای سلامت ایشان صدقه میدهم. مساله این است که ما بینش و تشخیص خود را نباید تسلیم جوسازی کنیم . بنده اگر خود امام ، اگر اقای گلپایگانی و حتی اگر مرحوم بروجردی و همه علما هم بیایند از عقیده خودم برنمیگردم "
🔹جملات فوق که در صورت جلسات شورای نگهبان ثبت شده در کنار نمونه های دیگری از این دست ، اسناد افتخار آمیز ماندگاری است . ما اگر این نظر ایه الله صافی در باره قانون اراضی را هم نپذیریم ولی تردیدی وجود ندارد که این منطق که برخاسته از حریت و استقلال نظر است ستودنی و مبتنی بر شرع و قانون است . اگر عضو شورای نگهبان به نص قانون اساسی باید "فقیه عادل و آگاه به مقتضیات زمان" باشد ، قهرا برای تحت امر بودن و طبق دستور عمل کردن ، جایی باقی نمیماند . و با همین استدلال است که شورای نگهبان به فقیهِ استخوان دار و برخودار ازاستقلال نظر ، نیاز دارد . فقیهی که بجای تکرار موضع گیری سیاسی رسانه های رسمی، قدرت و توان علمی خود را در بررسی مسائل نوپیدا به اثبات رساند . ایه الله مومن چنین رویه ای داشت .
@saraeer
📜تا زمانی که پیروان ادیان خود را حق مطلق می دانند و دیگران را گمراه حوادثی مانند نیوزلند ادامه خواهد داشت
🔻سیدکمال حیدری:
🔹همان طور که همه مطلع شدیم، چند روز پیش در یکی از مساجد کشور نیوزلند، شخصی اقدام به کشتن عده ای از مسلمانان بی گناه نموده و از این طریق بر شعله اختلافات و خشونت های دینی و مذهبی دمیده است. مهمترین مساله در این میان آن است که باید دید ریشه این قبیل اعمال خشونت آمیز چیست؟! باید تحلیل کرد که اینگونه افراد، چه نگاهی به دین خود و سایر ادیان دارند که بر اساس آن، دست به یکچنین کشتارهای بی رحمانه ای می زنند؟
🔹تا زمانی که پیروان ادیان و مذاهب، خود را حق مطلق می دانند و اعتقادات خویش را صددرصد صادق و مطابق با واقع قلمداد می کنند و دیگران را گمراه، جاهل مقصر، خبیث و جهنمی در نظر می گیرند، یقینا سر زدن اینگونه اعمال ضد انسانی، چه از سوی مسلمانان، و چه از سوی مسیحیان، یهودیان و پیروان سایر ادیان و مذاهب، همچنان ادامه خواهد داشت!
🔹اما چنانچه طبق نظریه «جواز تعبد به جمیع ادیان و مذاهب الهی و غیر الهی»، هر کس حقیقت را نزد خدا بداند و بهشتی و جهنمی بودن انسان ها به نحو قطعی را به آخرت و تصمیم الهی موکول کند، و پیروان سایر ادیان را در صورت در دست داشتن دلیل قاطع برای حقانیت خود، رستگار و نجات یافته بداند و همواره احتمال حق بودن دیگران و بر خطا بودن خود را از نظر دور نداند، هرگز کوچکترین تعرضی از سوی او متوجه دیگران نخواهد شد؛ چرا که وی، دیگران را جهنمی، جاهل مقصر، بد ذات و دشمن خدا نمی داند تا اینکه انگیزه ای برای تعرض و آسیب رساندن به آنها داشته باشد.
@saraeer
📜ظریف در قم و دو برخورد
🔻کانال «مطالعات حوزوی»:
🔹در حالی که دولت حسن روحانی، پس از مشکلات پیش آمده در برجام، خصوصاً خروج آمریکا از برجام و تعلل اروپاییها در انجام وظایف خود در داخل کشور دچار چالش کارآمدی شده است، اظهارات برخی از مراجع تقلید در دیدار با محمد جواد ظریف میتوانست تلویحاً تأیید منطق سیاست خارجی دولت روحانی تلقی شود چنانچه به تیتر رسانههای حامی دولت نیز تبدیل شد.
🔹در این دیدار ها آیت الله وحید خراسانی در سخنان خود دولت را به نرم سخن گفتن توصیه کردند و فرمودند: باید با دنیا به زبان ملایم صحبت کرد. آیت الله صافی گلپایگانی نیز با تمجید از وزیر امور خارجه و اعلام رضایت از اقدامات وی، فرمودند: بحمدالله تعالی درایت و سیاست و فعالیتهای شما در وزارت خارجه، همواره مورد تأیید مردم شریف بوده است و مردم ما به شما حُسنظن و اعتماد دارند. زحماتی که شما و همکارانتان در این مدّت تحمّل کردهاید و انشاءالله در آینده اهتمام بیشتری خواهید داشت، مورد رضایت ملّت ایران است.
🔹این درحالیست که آیت الله نوری همدانی رفتاری متفاوت در این دیدار داشتند و ضمن حمایت از وزیر امور خارجه، نسبت به عواقب اعتماد به دشمن هشدار دادند: سیاست ما بر اساس فرهنگ قرآنی و اسلامی است و بر این اساس با دنیا به غیر آمریکا و اسرائیل ارتباط داریم اما اعتماد با ارتباط فرق دارد و هیچگاه نباید اعتماد کرد چون طبق آیات قرآن هیچگاه کفار با ما کنار نخواهند آمد چون خوی سلطه گری و استعمار در وجود آنها می باشد. در موضوع برجام دیدیم آمریکا به هیچ وجه قابل اعتماد نیست و اروپا هم مثل آمریکا چون جرات مخالفت ندارد لذا باید محکم باشیم و مقابله کنیم چون اندکی نرمش موجب باج خواهی و زیاده طلبی خواهد شد.
🔹اگرچه نگارنده کوچکتر از آن است که درباره اظهارات زعمای مکتب تشیع زبان به سخن براند اما با توجه به نتایج تأثیرگذاری که میتواند بر این قبیل دیدارها مترتب شود، مطالبی را تقدیم کرده و پیشاپیش از ساحت آن بزرگواران عذرخواهی میکنم:
🔹 آنچه در اظهارات آیت الله وحید خراسانی محل تأمل است توصیه ضمنی ایشان به نرمخویی و رفتار ملایم با دولتی است که در سستی و وادادگی و تسامح با دشمنان شمشیر از نیام کشیده ملت، زبانزد همگان است. ضمن آنکه چنین گزاره مطلقی میتواند، مفاهیم نادرستی را به مخاطب القا کند که شاید اساساً مقصود ایشان نبوده است. بدون شک، اگرچه خداوند در مواردی (همانند آیه کریمه فقولا له قولا لينا که مورد استناد ایشان است) فرستادگان خود را به نرمی با دشمنان دعوت کرده است اما حقیقت آن است که در موارد بسیاری نیز مؤمنان را به سختی و عدم انعطاف در برابر آنان فراخوانده (و اغلظ علیهم) و آنها را به جنگ با کفار پیمان شکن دعوت مینماید (وإن نَکَثُوا أَیمانَهُم مِن بعد عَهدِهِم ...فقاتِلوُا أَئِمة الکُفر) و از وهن و سستی در قتال با کفار باز میدارد (ولا تهنو وتدعو إلی السلم وأنتم الأعلون)، یا از آنان میخواهد که شدت و غلظت خود را در تعامل با کفاری که با مؤمنان دشمنی میکنند نمایان سازند (وليَجِدوا فيکُم غلظة) و البته با برخی از کفار که با مؤمنان رابطهای مسالمتآمیز دارند، دعوت به نیکی و عدل میکند (لاينهاکم الله عن الذین لم یقاتلوکم ولم یخرجوکم من دیارکم أن تبروهم و تقسطوا الیهم). بنابراین آنگونه که شاید توسط رسانههای غربگرا نمایان میشود، مقصود آیت الله توصیه مطلق به نرمخویی با دشمنان قسمخورده ملت ایران است؟! پس با دیگر آیات کریمه قرآن کریم چه میتوان کرد؟
🔹فرمایشات آیتالله صافی گلپایگانی نیز، نوعی تأیید ضمنی و یا دفاع از سیاست خارجی دولت تدبیر و امید را به مخاطب القا میکند، چنانچه ایشان در این دیدار فعالیتهای دکتر ظریف را مورد تأیید و رضایت ملت دانستند و هیچ هشدار و انتقادی را نیز متوجه آن نکردند. اگر این سخنان را تعارف ندانیم، تطبیق آن بر شرایط کنونی به غایت سخت خواهد بود، چرا که در شرایطی که دولت نیز چندان به دستاوردتراشی از الگوی سیاست خارجی خود امید ندارد، و هر از چندی با یک تحقیر جدید از غرب مواجه میشود (نظیر طرحی مشابه نفت در برابر غذا که اخیرا اروپا ارائه داده است)، دفاع از این سیاست توجیه روشنی نمی تواند داشته باشد. بنابراین وقتی که نه تحریمهایی که قرار بود بالمرة لغو شود، لغو شده است و نه چرخ زندگی مردم در حال چرخیدن استت و نه دشمنان ملت به وعدههای خود عمل کردهاند، کدام سیاست و درایت دولت حاضر، مد نظر حضرت آیتالله صافی گلپایگانی است؟
🔹 اما اظهارات آیت الله نوری همدانی را میتوان منطبقترین واکنشها با اوضاع کنونی سیاست خارجی کشور دانست که ضمن حفظ احترام و عزت دستگاه دیپلماسی و حمایت از آنان، با گوشزد کردن نقض عهد کشورهای غربی در برجام به عنوان یک عبرت بر ایستادگی و باج ندادن به آنان تأکید کردند.
@saraeer
📜«مشهد» بر خلاف «قم» مستقل است/ قم به دلیل وابستگی مالی به تهران نمیتواند صدای بلندی در مخالفت با دولت داشته باشد
🔻دین آنلاین | گفتگوی نشریه شهرآرا با «عباس عبدی» درباره مشهد منتشر شده در ویژهنامه نوروز ۱۳۹۸:
❓در سالهای اخیر شهر مشهد پایگاه مقابله با جریان اصلاحی و اعتدالی شده است. مشهد چه چیزی دارد که پذیرای این نقش شده است؟
🔹مشهد دو ویژگی دارد که این شهر را به پایگاه مخالفت با دولت تبدیل می کند. اول اینکه مشهد یک قطب مذهبی و دینی است. این شهر اما ویژگی دیگری دارد که از مذهبی بودن این شهر مهمتر است. ویژگی دوم استقلال اقتصادی مشهد است. وجود منابع مالی فراوان در مشهد که یا در اختیار تولیت آستان قدس یا در دست دیگران قرار دارد مخالفان دولت را به نوعی از دولت و حکومت مرکزی مستغنی می کند و به آن ها قدرت زیادی می دهد. استاندار و فرماندار هم این قدرت را ندارند چرا که پول چندانی برای مانور و اعمال قدرت در اختیار ندارند و منابع خود را باید صرف پرداخت حقوق و دستمزدها کنند.
❓در واقع شما تفاوت اصلی شهر قم و مشهد را در ثروتمند بودن آستان قدس مشهد می دانید؟
🔹قم استقلال اقتصادی ندارد. هر چند این شهر تمرکز مذهبی دارد اما به شدت به منابع مالی مرکز و تهران وابسته است. در نتیجه قم در مخالفت با دولت نمی تواند صدای بلندی داشته باشد. مضاف بر این باید فاصله جغرافیایی را هم در نظر بگیریم. فراموش نکنیم مشهد بعد از انقلاب یکی از شهرهایی است که بیشترین رشدها را داشته است. به همین دلیل وضعیت تولیت آستان قدس که حتی در تهران هم نفوذ دارد منجر به استقلال نسبی آنجا از مرکز شده و این استقلال مالی خود را در پوشش گرایش های مذهبی افراطی راحت تر می تواند نشان دهد. حتی ریشه اصلی منابع اقتصادی موسسات مالی و صندوق های قرض الحسنه هم به دلیل تراکم منابع مالی در مشهد است.
❓یکی از ویژگی های مشهد این است که روشنفکران و هنرمندان آن بلافاصله این شهر را ترک گفته و در جای دیگری رشد بروز و ظهور پیدا می کنند. در جریان روشنفکری دینی مرحوم شریعتی و مطهری را داریم و در هنر محمدرضا شجریان و ... . چه چیز باعث این رفتار می شود؟
🔹شاید اگر این افراد در قم هم بودند نمی توانستند دوام بیاورند و مجبور بودند به جای دیگری مهاجرت کنند. به طور کلی این رویداد بیشتر به ویژگی های تهران برمی گردد. تهران از نظر بازتر بودن فضا و پراکندگی قدرت و تنوع محیط، زمینه مساعد تری را برای رشد افرادی ایجاد می کند که مسیرهای متفاوتی از ارزشهای رسمی را دنبال می کنند. به همین دلیل افرادی که در شهرستان ها موانعی را پیش روی ارتقای حرفهای خود می بینند به تهران مهاجرت می کنند. این مساله شاید در اصفهان و شیراز و تبریز یا اهواز و کرمانشاه خیلی ظهور پیدا نکند اما در مشهد جدیتر است. چرا که بخش مذهبی آنجا به نسبت سنتی تر و متمایز از افکاری است که در سایر شهرهای ایران وجود دارد.
🔹اما دلایل اقتصادی هم هست که توجیهکننده مهاجرت برخی از این نخبگان از همه کشور به تهران است. بازار شهرستانها برای کسانی که پیشرفت زیادی پیدا می کنند کوچک است و نمی تواند آنها را تغذیه کند. این گرایش به حضور و مهاجرت به بازار بزرگ تهران منحصر به مشهد نیست. در شهرهای دیگر هم اگر هنرمندان، صاحب نظران و حتی فوتبالیست ها بخواهند رشد کنند باید به تهران بیایند. البته وضع مشهد به خاطر منابع مالی قوی این شهر در مقایسه با شهرهای دیگری مثل شیراز، اصفهان و تبریز بهتر است. اما به دلیل محدودیت های مذهبی و نگاه سنتی حاکم این افراد تشویق به مهاجرت به تهران می شوند.
@saraeer
📜نظر برخی از مراجع تقلید درباره عید نوروز (۱)
🔸اختصاصی سرائر
🔻امام خمینی:
🔹در اعیادی که اسلام به ما عنایت فرموده است، در همۀ آن اعیاد آنچه که انسان ملاحظه میکند همهاش مسئلۀ ذکر و دعاست، نماز است، روزه است، ذکر است، دعاست. و در این عید هم که عید ملی است و اسلامی نیست لکن اسلام هم مخالفتی با آن ندارد باز میبینیم که در روایتی که وارد شده، از آداب امروز روزه گرفتن است؛ از آداب امروز دعا کردن است؛ نماز خواندن است؛ و این به ما میفهماند اگر ملتی بخواهد به راه راست برود و بخواهد استقلال خودش را، آزادی خودش را بخواهد حفظ کند باید در عیدش و غیر عیدش تذکر داشته باشد؛ ذکر خدا بکند، یاد خدا باشد، برای خدا باشد.(صحیفه امام)
🔻آیت الله خامنه ای:
🔹اسلام با سنّتهایی که از قبل از اسلام باقی مانده است، دو نوع رفتار میکند. اوّلاً بعضی سنّتهای غلط را بهکلّی از بین میبرد و نابود میکند؛ چون سنّتهای درستی نیست.. ثانیاً اسلام بعضی از سنّتها را از بین نبرده است. کالبد سنّت را نگه داشته و محتوا و روح آن را عوض کرده است؛.. مردم ما عینِ همین کار را با نوروز کردند؛ نوروز را نگه داشتند و محتوای آن را عوض کردند. نوروز در ایران، جشنی در خدمت حکومتهای استبدادیِ قبل از اسلام بود! به همین خاطر است که «نوروز باستانی»، «نوروز باستانی» میگویند! «نوروز»اش خوب است، ولی «باستانی»اش بد است! «باستانی» یعنی اینکه همهی این جشنهای دورهی سال - مثل جشن «نوروز»، یا جشن «مهرگان»، یا جشنهای دیگری نظیر «خردادگان»، «مردادگان» و جشنهای گوناگونی که قبل از اسلام بوده است - در خدمت حکومتهای استبدادی و سلطنتهای پوسیدهی دوران جاهلیت ایران بود! محتوای نوروز، محتوای مردمی و خدایی نبود؛ توجّه و ارادت به حضرت حق در آن نبود؛ جهات عاطفی و انسانی و مردمی در نوروز نبود! ملت ایران نوروز را نگه داشتند؛ اما محتوای آن را عوض کردند. این محتوای امروز نوروز ایرانی، غیر از محتوای باستانی است.(سایت معظم له)
🔻آیت الله مکارم شیرازی:
🔹اوّلاً: در برخی روایات نوروز را عید مذهبی دانسته اند که حوادث تاریخی مطلوب ویا پیروزی هایی در آن واقع شده؛ ولی با توجّه به این که اعتبار این روایات ثابت نیست نمی توان نوروز را به عنوان عید مذهبی در نظر گرفت امّا عید ملّی ایرانیان و بعضی کشورهای اسلامی دیگر است. مانند بسیاری از اعیاد که در میان اقوام جهان مرسوم است و بدعت هم محسوب نمی شود. و اساس این عید ملّی آغاز بهار است که تحوّل مهمّی در عالم طبیعت و موجودات به وجود می آید. ثانیاً: به موازات این عید سنّت های حسنه و کارهای پسندیده ای از جمله دعا و توجّه به خداوند در آغاز سال، صله رحم، کنار گذاشتن کدورتها، نظافت، مسافرت و تجدید قوا برای انجام کار بهتر، کمک به نیازمندان در هفته احسان و مانند آن انجام می شود که آثار مثبتی دارد و از نظر اسلام مطلوب است.(خبرگزاری مشرق)
🔻آیت الله صافی گلپایگانی:
🔹اعياد شرعي و مذهبي بزرگ اسلامي، عيد فطر و عيد قربان و عيد غدير و روزهاي ولادت حضرت رسول اكرم صلي الله عليه و آله و ائمه معصومين عليهم السلام است. در عيد نوروز هم اگر مؤمنين برنامههاي ديني، مانند ديدار با برادران مؤمن يا عيادت بيماران و رسيدگي بهحال مستمندان داشته و برنامههاي بدآموز نداشته باشند مناسب است. در حديث است «كُلُّ يَوْمٍ لَا يُعْصَى اللهُ فِيهِ فَهُوَ يَوْمُ عِيدٍ»(1) ؛ هر روزي كه در آن معصيت خدا نگردد، آن روز عيد است. نوروز، يعني روز نو. روز اولين فصل بهار مثل خود فصل بهار يك امر واقعي و تكويني است، و به جمشيد ارتباط ندارد. خدا ميداند چند هزار يا چند ميليون سال پيش از جمشيد بوده است. از آيات خدا است كه زمين دوباره بعد از موتش و خشكشدن گياهها زنده ميشود، و چنانكه در قرآن مجيد ميفرمايد «اعْلَمُوا أَنَّ اللهَ يُحْيِ الْأَرْضَ بَعْدَ مَوْتِها»(2) و محتمل است غسل يا هر عبادت ديگري به همين مناسبت باشد.(سایت معظم له)
🔻آیت الله شبیری زنجانی:
🔹می شود رجاءً به روایات نوروز عمل کرد. البته شریعت کلیاتی را فرموده که برخی از آیین های نوروز با این کلیات مطابق است. مثلا در شریعت بر انجام صله رحم خیلی تاکید شده، بر محبت و احترام ومهربانی و صله دادن تاکید شده، روایات زیادی برای اصلاح بین افراد داریم. اینها همه سنتهایی است که در نوروز به آن عمل می شود.(شفقنا)
🔸نظر برخی از مراجع تقلید درباره عید نوروز (۲):
https://eitaa.com/saraeer/443
@saraeer
📜نظر برخی از مراجع تقلید درباره عید نوروز (۲)
🔸اختصاصی سرائر
🔻آیت الله نوری همدانی:
🔹انتخاب نخستين روز فروردين به عنوان عيد نوروز از خوش ذوقي ايراني هاست. شروع فصل بهار و موسم بالندگي و نشاط طبيعت را ايرانيها براي خود مبدأ سال انتخاب كرده اند تا قوه تدبير و انديشه در خلقت جهان را هميشه تكرار كنند. با دقت در تغييرات طبيعت ميتوان به قدرت و حكمت آفريدگار الهي پي برد. تغييرات طبيعت و نو شدن فصل از مصاديق بارز براي تدبير و انديشيدن در عظمت پروردگار است. گردش زمين به دور خورشيد و پيدايش شب و روز ، فصول چهارگانه و هزاران پديده طبيعي مسائلي هستند كه بايد در مورد نحوه آفرينش در آنها تدبر و تامل كرد.(فردانیوز)
🔻آیت الله صانعی:
🔹اسلام دین صلح و دوستی میان انسانها و حفظ حقوق آنها با هر گرایش و مرامی است. اسلام آداب و رسوم، و سنّتها را تا زمانی که با آموزههای الهی در تعارض نبوده و موجب اضرار به دیگران نباشد، نه تنها منع نکرده بلکه در برخی موارد با توجه به آثار و محتوای فرهنگی ـ اجتماعی آن مانند : صله رحم و دید و بازدید، اظهار محبت به همنوع و ارتباط عاطفی میان آنها را ؛ تشویق و ترغیب کرده و آدابی را برای بهتر برگزاری آن، مورد سفارش قرار داده؛ چنانچه دعای تحویل سال ( یا مُقلّب القلوب و الابصار ... ) در کتابهای ادعیه ذکر شده است. از امام صادق (ع) نقل شده: « چون نوروز فرا رسید، غسل کن و پاکیزه ترین لباسهایت را به تن کرده، خود را با خوشبوترین عطرها عطرآگین نما ! و آن روز را روزه بدار ». (وسائل الشیعة، ج7، ابواب الصوم المندوب، باب24، ح1). صاحب جواهر از فقهای نامدار قرن13 هجری، در مقام اهمیت نوروز میگوید : علاوه بر رخدادهای مهمی که در این روز به وقوع پیوست؛ حوادث عظیمی چون احتمال ظهور حضرت قائم (عج)، و نزول برکت در این روز رُخ میدهد ... ، غسل نوروز میان عالمان متاخر مشهور است و مخالفی بر آن نیافتم ». (جواهر، ج5، ص 41) واما؛ دیدوبازدید و صلهرحم، احترام به یکدیگر، لطف و محبت و علاقه، اظهار سرور و شادمانی، هدیه و عیدی دادن به انسانها، به ویژه کودکان و خویشاوندان، آن هم در عید نوروز؛ از اهمیت خاصی در ایجاد روابط اجتماعی ـ عاطفی برخوردار است.(سایت معظم له)
🔻آیت الله مظاهری:
🔹عید نوروز یک عید ملّی است و همین مقدار که نهی از آن نشده، امضاست و ما میتوانیم عید بگیریم به نام عید ملی و اشکالی هم ندارد. مرحوم محدث قمی در مفاتیح سر و سامان شرعی به این عید میدهند، که علاوه بر اینکه عید ملی است، اسلام آن را امضا کرده است و عید شرعی نیز هست. مرحوم محدث قمی از معلی بن خنیس و او از امام صادق«سلاماللهعلیه» نقل میکنند که روز عید نوروز غسل عید نوروز کن و لباس نو بپوش، مثل مردم که لباس نو میپوشند و روزه باش برای اینکه نزدیک به خدا شوی. بعد از ظهر چهار رکعت نماز بخوان و بعد از نماز به سجده برو و دعایی را نقل کردند و در وسط دعا این جمله آمده: «وَ بَارِکْ لَنَا فِی یَوْمِنَا هَذَا الَّذِی فَضَّلْتَهُ وَ کَرَّمْتَهُ وَ شَرَّفْتَهُ وَ عَظَّمْتَ خَطَرَهُ» در عید فطر به نام عید آمده: «أَسْأَلُکَ فِی هَذَا الْیَوْمِ الَّذِی جَعَلْتَهُ لِلْمُسْلِمِینَ عِیداً» و در اینجا اینطور آمده که خدایا این روز، روز با شرافتی است و روزی است که تو این روز را گرامی داشتی و روزی است که برای این روز عظمت قائل شدی. روایت گرچه در مفاتیح مرسل است، اما مرسل هم نیست. بعضی در معلی بن خنیس ایراد کردند از نظر سند و ما معلی بن خنیس را در رجالی که نوشتیم توثیق کردیم. لذا روایت هم معتبر است. اگر کسی روایت را معتبر نداند، قانون تسامح در ادلۀ سنن، روز عید نوروز را عید میکند. لذا بر روی هم میتوانیم بگوییم که روز عید نوروز از اعیاد ملی است که شارع مقدس امضا کرده است.(شفقنا)
🔸نظر برخی از مراجع تقلید درباره عید نوروز (1):
https://eitaa.com/saraeer/442
@saraeer
📜مهمترین اخبار حوزه درباره سیل شمال کشور
🔹آیات عظام مکارم شیرازی، نوری همدانی و علوی گرگانی اختصاص یک سوم وجوهات شرعی برای کمک به سیلزدگان شمال کشور را به مقلدین خود اجازه دادند
🔹آیت الله مکارم شیرازی، مبلغ ۲۵۰ میلیون تومان جهت کمک به آسیبدیدگان سیل در شمال کشور اختصاص داد
🔹هیأتی از سوی دفتر آیت الله وحید خراسانی جهت رسیدگی به وضع آسیبدیدگان سیل عازم استانهای شمال کشور شد
🔹هیأتی از سوی دفتر آیت الله علوی گرگانی جهت رسیدگی به وضعیت آسیبدیدگان سیل به همراه ۵۰۰ بسته غذایی و هزاران بسته آب معدنی به مناطق شمال کشور اعزام شد
🔹دبیر تشکل فراگیر گروههای تبلیغی کشور از آمادگی ۱۰۰۰ روحانی جهادی مرتبط با این تشکل برای اعزام به مناطق سیلزده شمال کشور خبر داد/ تاکنون ۱۵۰ مبلغ مرتبط با این تشکل به استان گلستان اعزام شدهاند
@saraeer
🔻خبرگزاری حوزه | اطلاعیه دفتر آیت الله سیستانی:
🔹مؤمنین مجاز هستند تا حد نصف سهم امام (علیه السلام) را برای کمک به سیل زدگان پرداخت کنند.
@saraeer
🔻محمد جواد حاج علی اکبری، رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه در نامه ای از ائمه جمعه خواستار شد:
🔹تجهیز مصلاهای نمازجمعه برای اسکان موقت مسافران در راه مانده و نورچشمانی که خانه و کاشانه خود را از دست دادهاند، با رعایت ملاحظات شرعی و در حد بضاعت و مقدورات، اقدامی ضروری و مورد انتظار است که علاوه بر پشتوانهی دینی و انسانی، مبین فرهنگ اصیل میهماننوازی در میان ایرانیان محسوب میشود.
@saraeer