1_254315.ogg
1.98M
🔴 سیرمطالعاتی
#یهودشناسی
#تاریخچه قسمت (3)
#دوران_داوران_و_پادشاهان
➖➖➖➖➖➖➖➖
#یهودشناسی
#دوران_داوران_و_پادشاهان
💠 @sarbaze110
1_254596.ogg
1.93M
🔴 سیرمطالعاتی
#یهودشناسی
#تاریخچه قسمت (4)
تفاوت بین قوم یهود و بنی اسرائیل!
#افسانه_ده_قبیله_گمشده
➖➖➖➖➖➖➖➖
💠 @sarbaze110
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فوری
سخنان رهبری رو در مورد وظایف رهبری لطفا گوش کنید
#نقد_فرقه_ها
آیا #بهاءالله #موعود #بودا است؟!
نویسندگان بهائی در تلاشند تا پیامبرخواندهی خود را موعود "بودا" جلوه دهند. در این راستا یکی از نویسندگان #بهائی قسمتی از کتاب #آئین #بودا را به این مضمون آورده است: «آناندا اشکهای خود را پاک کرد و گفت: پس از تو، چه کسی ما را تعلیم میدهد؟ و وجود مبارک جواب میدهد: من اولین بودایی نیستم که روی زمین آمدهام و آخرین بودا هم نخواهم بود. یک وجود مقدس، او دیانت خود را به شما تعلیم خواهد داد... او معروف خواهد بود چون مینا، یعنی کسی که نامش خوبی است».[1]
از اینرو این نویسندهی بهائی، پس از نقل عبارت فوق مدعی میشود: «این خبر در دو علامت با #بهاءالله انطباق میکند. یک آن که بهاء در عربی به معنی پرتو، درخشندگی و جلال آمده است؛ علامت دیگر را میتوان اضافه کرد، هرگاه در نظر بگیریم اسم مولودی بهاء، "حسینعلی" که قسمت اصلی "حسین" است... و کلمه حسین تصغیر حسن است و به معنی خوبی میباشد».[2]
اما در #پاسخ به این ادعای نویسندگان بهائی میبایست گفت:
#اولاً: دربارهی آئین بودا اختلافاتی وجود دارد و اساساً عدهای آن را دینی الهی نمیشمرند و بودا را تنها یک متفکر میدانند.[3] بنابراین وقتی در آسمانی بودن اساس #بودائی تردید است، دیگر دنبال کردن بشارت او چه سودی دارد؟!
#ثانیاً: بر فرض هم که پیامبری بودا و ادعای نویسندهی بهائی را بپذیریم، احتمال تطبیق گفتار بودا بر تمام افرادی که نام حسن و حسین را داشتهاند نیز وجود دارد. لذا با توجه به این که پیامبرخواندهی #بهائیت به این گفتار بودا استنادی نکرده، تعیین او به عنوان مقصود بودا، امری دور از ذهن و بیدلیل است. البته احتمال کنایهای بودن گفتار بودا نیز وجود دارد که در این صورت، دایرهی شمول آن نیز گستردهتر میشود.
#پینوشت:
[1]. بردلی هوکینز، آئین بودا، ص 245.
[2]. مجلهی آهنگ بدیع، ارگان رسمی بهائیان ایران، شمارهی: 19، صص 272-266.
[3]. جهت مطالعهی بیشتر، بنگرید به مقالهی: آيا بودا پيامبر بوده يا حكيم عارفي مثل حضرت لقمان؟
@sarbaze110
#نقد_فرقه_ها
وظیفه #پدران #کلیسای_اولیه
وظیفه پدران کلیسای اولیه این بود که #ایمان مسیحی را در ارتباط با میراث تفکر #یونانی اشان بیان کند. بدین معنا که ایمان مسیحی را بدون اینکه دستخوش تغییر و تحریف شود، در قالب واژه های یونانی بیان کنند و در مجموع، موفق به انجام دادن چنین کاری شدند. بدین سان، #تفکر_یونانی تبدیل به تفکر مسیحی شد. در خلال این فرایند تبدیل، بسیاری از عناصر تفکر یونانی که با مسیحیت تعریف شده در #کتاب_مقدس متضاد بودند، کنار گذاشته شدند.
این فرایند تغییر و تبدیل یک سویه نبود و از طرفی تنها تفکر یونانی نبود که دچار تغییر شد، بلکه مسیحیت نیز به روش تفکر یونانی مورد درک و مشاهده قرار گرفت.
عناصری از تفکر یونانی که با مسیحیت کتاب مقدس در #تضاد بودند، موجودیت خود را حفظ کرده، بر نگرش نهایی حاصل شده تاثیر گذاشتند. #خدا همچنان وجودی تاثر ناپذیر در نظر گرفته می شد و #ریاضت گرایی (Asceticism) نیز بر مبنای همان تاثرناپذیری قرار داشت. اما به هر حال، پدران قرون اولیه کلیسا نیز انسان بودند، بنایراین، نتیجه نهایی #اندیشه_ورزی های آنان کامل نبود.
#منبع؛ تاریخ تفکر مسیحی، تونی لین، ترجمه روبرت آسریان، چاپ چهارم، ص ۸-۹
@sarbaze110
#نقد_فرقه_ها
#کلیسای_کاتولیک شرقی
این کلیساها هیچ اختلافی اصولی با کلیسای #رومی ندارند، پس کاتولیک اند. اختلاف آنها با کلیسای رومی در #آداب و و #مراسم نیایش است و در زبانی که به کار می برند و در ویژگی های شخصیت های روحانی کلیسا. همین دگرگونی ها کلیساهای شرقی را به کلیساهای #غیرکاتولیک - ارتدوکس - نزدیک می کند. براساس آیین و مراسم کلیسایی، کلیساهای شرقی را در پنج رده می شود جا کرد: #بیزانسی، #ارمنی، #سوریه_غربی، #سوریه_شرقی، #اسکندریه, شناخته شده ترین ویژگی عای این کلیساها داشتن #کشیش هایی است که در شرایط همانند کلیسای ارتدوکس #ازدواج می کنند.
@sarbaze110