چطور خوب صحبت کنیم؟🪴
-قبل از حرف زدن بهش فکر کنید و بگید ایا مناسب بحث هست؟!
-کلمات و جملات درست رو با آوای صحیح بیان کنید.
-به موقع حرف بزنید.
-با صدای آروم حرف بزنین .
-کتاب، مجله ، روزنامه بخونید تا دایره لغاتتون بره بالا.
-راجع به همه چیز بدونید ذهن شما قابلیت اطلاعات عمومی بالا رو داره.
-لبخند داشته باشید به اندازه جوری که طرف انرژی مثبت ازتون بگیره نه منفی.
🖌#کانال_دڪتر_انوشه
📚@Dr_anosh📚
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فرمول مهربونی اونقدرها هم سخت نیست.
اون آدمی که بهش میگی زشت،
دست کم چند نفری رو داره که براشون
خوشگلترین آدم دنیاست.
اونی که بابت اضافه وزنش سرزنشش میکنی،
کلی اخلاق خوب داره که دوستاش عاشقشن.
اونی که دائم نداشتههاشو توی سرش میزنی،
شاید با همون داشتههای کمش
آرامشی داره که خیلیا ندارن.
زندگی یه فرمول سادهست.
اگر میتونی آدما رو همونطوری که هستن
دوست داشته باش، ولی اگر نه،
مجبور نیستی با گذاشتن یه زخم بزرگ
توی دلشون همراهیشون کنی.
باور کن فرمول مهربونی اونقدرام سخت نیست.
فقط کافیه کسی رو نرنجونی 🤍
🖌#کانال_دڪتر_انوشه
🖌#کانال_دڪتر_انوشه
📚@Dr_anosh📚
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هرگز از رودخانه ای که
خشک شده ،بخاطر گذشته اش
سپاس گزاری نمی شود !
خودتان را برای دیگران
آرام آرام ورق بزنید...
اگر تمام شوید
سریعا می روند سراغ دیگری ...!👌
🎙#دڪتر_انوشه
🖌#کانال_دڪتر_انوشه
📚@Dr_anosh📚
بر اساس تئوری انتخاب، تنها کسی که می توانیم کنترلش کنیم؛ خود ما هستیم. اگر رابطه یِ ناموفقی داریم، باید بیندیشیم و ببینیم خود من چه می توانم انجام دهم که باعث بهبودی رابطه ام شود و نه این که سعی کنم دیگری را تغییر دهم.
برای دست یابی به این هدف لازم است، هفت عادت مهرورزی و پیوند دهنده را جایگزین رفتار هایی که رابطه را تخریب می کنند، کنیم. این رفتار های پیوند دهنده عبارت اند از:
۱) گوش کردن،
۲) حمایت کردن،
۳) تشویق نمودن،
۴) احترام گذاردن،
۵) اعتماد کردن،
۶) پذیرفتن فرد همان گونه که هست،
۷) گفتگوی همیشگی بر سر اختلافات.
🖌#کانال_دڪتر_انوشه
📚@Dr_anosh📚
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌺❤️
خوشبختی و آرامش
همین درکنار هم بودن هاست
همین دوست داشتن هاست
همین لحظه های ماست
همین ثانیه هاییست که در
شتاب زندگی گمشان کرده ایم
🎼 کانال باران نیکراه👇
🎼
✾࿐༅🍃♥️🍃༅࿐
🍃👈
❤تنها صداست که می ماند......❤
🎙🎶@cofeh_deklameh🎶🎙
خلاقیت
#خلاقیت
خلاقیت هم مانند هوش از کلماتی است که بسیار مورد علاقه ی والدین است و متأسفانه جامعه ی امروز ما درک درستی از آن ندارد. خلاقیت با هوش متفاوت است، حتی مرکزشان در مغز هم متفاوت است. مرکز هوش نیمکره ی چپ و مرکز خلاقیت نیمکره ی راست است. کشف و پردازش کار هوش هستند و ابداع کار خلاقیت، خلاقیت یعنی تولید. هوش مهارت پردازش است و خلاقیت قدرت تولید.
ممکن است که ما مهارت پردازش را به دست نیاوریم ولی همه ی ما قدرت تولید را داریم . انسان باهوش به دنیا نمی آید ولی خلاق به دنیا می آید و خلاقیت را همه ی انسان ها دارا هستند. هوش و خلاقیت لازم و ملزوم هستند هرکدام بدون دیگری ناقص است. یکی از مشکلات ما در خانواده ها و جامعه و سیستم آموزشی این است که این دو را از هم جدا می کنیم یعنی معیارهای ما خلاقیت و هوش را از هم جدا می کند.
هوش و خلاقیت با هم چهارنوع ترکیب می سازند:
1- خلاقیت و هوش هر دو پایین هستند
2- خلاقیت بالا، هوش پایین
3- هوش بالا، خلاقیت پایین
4_هوش و خلاقیت هر دو بالا
بچه های باهوش ولی بدون خلاقیت بچه هایی به شدت وظیفه شناس، درس خوان، مؤدب و همراه هستند و بسیار مورد علاقه ی معلم ها هستند. اما تحمل کوچکترین شکست را ندارند و اگر نمره ی 20 شان 19 شود دق می کنند. این بچه ها را والدین هم خیلی دوست دارند. در حالی که بهترین ترکیب حالت بچه های باهوش و خلاق است. این بچه ها خیلی راحت نیستند. برای این که بچه های خلاق داشته باشید باید آماده باشید، کودک متعادل و کودک آرزوها، کودک سختی است اگر برای پرورش مراحل بعدی این کودک آماده نباشید اذیت خواهید شد چون اصلاً بچه های راحتی نیستند. ( ادامه دارد)
#خلاقیت {قسمت1}
[مباحث کودک متعادل]
#دکتر_انوشه
🖌#کانال_دڪتر_انوشه
📚@Dr_anosh📚
دوستان عزیزم این پست درمورد خلاقیت هستش که داخل چند پست پشت سرهم براتون داخل کانال قرار میدم 🌹🙏ممنون از همراهای شما
#خلاقیت
🔸جایگاه خلاقیت در هوش
در خلاقیت هم عقلانیت و مهارت های فکری وجود دارد و هم معنویت خلاقیت بدون معنویت یعنی نابودی یعنی تخریب. مشکلی که امروزه در دنیا داریم وجود افراد خلاق بدون معنویت است. خلاقیت این افراد به سمت مادیت گرایش دارد در صورتی که خلاقیت باید به سمت معنویت گرایش داشته باشد خلاقیت به سمت مادیات فاجعه آفرین و مصیبت زاست.
طبق مطالعات و دلایلی که در دسترس داریم ثابت شده اختراعاتی که امروزه در اختیار بشریت است و به آن افتخار می کند قرن ها قبل دانشمندان مسلمان به آن دست یافته بودند ولی بروز ندادند و به کسی منتقل نکردند چون اهلش را پیدانکردند. خلاقیتی که معنویت و مسئولیت پشت آن باشد ممکن است برای همیشه دفن شود و منتشر نشود. انیشتن هم یک انسان خلاق است و بعدها بسیار معنوی شد ولی علمش را چه کار کرد؟ در اختیار همه گذاشت و برپایه ی آن انسان هایی که خلاق بودند ولی خلاقیت مادی بدون معنویت داشتند، جهانی را با این خلاقیت به مصیبت کشیدند.
یک لحظه به خودمان بیاییم و فکر کنیم که آیا ما بچه هایی می خواهیم که دنیا را به آتش بکشند؟ یا بچه های خلاقی می خواهیم که به دنیا آرامش بدهند. نمی توانیم با نگاه و زیرساخت و جهت مادی خلاقیت را پرورش بدهیم. مصیبت های امروزه ی دنیا همگی به دست انسان های خلاق و دانشمند ولی بدون معنویت و مسئولیت است.این یک تذکر کوچک بود که بدانیم اگر بچه های خلاق می خواهیم باید در کنار معنویت باشد. (ادامه دارد...)
#خلاقیت {قسمت2}
[مباحث کودک متعادل]
#دکتر_انوشه
🖌#کانال_دڪتر_انوشه
📚@Dr_anosh📚
#خلاقیت
#تعریف_خلاقیت
یک ماژیک را در نظر بگیرید، آن را مثلا برای اولین باربه یک فردباهوش نشان میدهیم فکرمی کنید اولین سؤالی که بپرسد چیست؟ این چیه! جواب: ماژیکه. به چه دردی می خوره؟ جواب: نوشتن. از این به بعد دیگر سؤالهای فرد باهوش حول محور نوشتن خواهد بود و تمام اطلاعات در زمینه ی نوشتن و ماژیک را جمع آوری و طبقه بندی می کند و نگاه می دارد و هر لحظه به روزترین اطلاعات را درمورد آن می دهد ولی در این اطلاعات هیچ دخالتی نمی کند.
حال یک فرد خلاق علاوه براین یک سؤال دیگر می پرسد که این ماژیک غیر از نوشتن به چه کار دیگری می آید؟! پرت کردن، اهرم، بادربش سوت بزنیم، اندازه گیری، خط کشیدن، اشاره کردن، لای درب پنجره گذاشتن تا بسته نشود، ضربه زدن، چای هم زدن و.... پس خلاقیت یعنی پیدا کردن چند مصرف برای یک شیء واحد.
هوش اطلاعات را انباشت می کند و خلاقیت اطلاعات را بهم می ریزد تا به ابداع برسد، با این ماژیک چگونه می توان به محیط زیست کمک کرد چگونه می توان با آن بیزنس کرد، چگونه می توان به دانش کمک کرد و غیره. خلاقیت یعنی رفتن به دنیای ناشناخته ها. زندگی یعنی حرکت، رشد یعنی حرکت، مسیر حرکت ما ناشناخته است بهمین دلیل اکثر انسان ها ترجیح می دهند که حرکت نکنند و فقط دور خودشان بچرخند.
اگر احساس امنیت نداشته باشیم، می ترسیم؛ ترس همیشه مانع حرکت است. ذهن باز از سمت پایین بسته است ولی از بالا باز است و به سمت ناشناخته ها است و نا امنی در آن نیست. اما ذهن بسته هم از سمت پایین بسته است هم از سمت بالاو اگر احساس ناامنی کنیم در ذهن بسته و مخروط برعکس خواهیم ماند. ما ترجیح می دهیم که دنبال چیز نو نباشیم، کشف نکنیم. ما نمی توانیم کشف و پردازش و ابداع را از هم جدا کنیم، یک ذهن فعال در نهایت یک ذهن خلاق است. (ادامه دارد...)
#خلاقیت {قسمت3}
[مباحث کودک متعادل]
#دکتر_انوشه
🖌#کانال_دڪتر_انوشه
📚@Dr_anosh📚
#خلاقیت
خلاقیت یعنی رفتن به ناشناخته ها یعنی قدرت ریسک، یعنی کشف و پردازش و ابداع، خلاقیت یعنی ساختن الگو. انسان خلاق الگو می سازد و انسان باهوش از الگو پیروی می کند. انسان خلاق راه باز می کند برای رشد انسان های دیگر. هر چه قدر بشریت رشد کرده است این رشد را مدیون انسان های خلاق و بزرگ است. بشریت مدیون کسانی است که خلاق بودند و معنویت داشتند و آسیب دیده از افرادی است که خلاق بودند ولی معنویت نداشتند. خلاقیت یعنی قدرت حل مسئله. یعنی پیدا کردن چند راه حل برای یک مسئله.
اغلب ما وقتی یک راه حل مان به بن بست می رسد تسلیم می شویم، راه حل دیگری نداریم در حالی که انسان خلاق هیچ وقت در بن بست نمی ماند یا آن را باز می کند یا یک راه جدید می سازد. مغز یک کودک زیر 6 سال مثل یک دانشمند عمل می کند. تمامی بچه های دنیا نابغه هستند. بچه ها باید محیط غنی برای بازی داشته باشند.
چهار عامل بازدارنده ی رشد و خلاقیت:
✔️نظم
✔️ آموزش
✔️ تربیت و
✔️ نظافت.
والدین با این چهار عامل مانع خلاق شدن فرزندانشان میشوند. (ادامه دارد...)
#خلاقیت {قسمت4}
[مباحث کودک متعادل]
#دکتر_انوشه
🖌#کانال_دڪتر_انوشه
📚@Dr_anosh📚
#خلاقیت
بچه ها باید مرتب آزمون و خطا وتجربه کنند، نظریه بدهند، ابطال شود، دوباره و دوباره.. این کار را بکنند واجازه اشتباه به آنها داده شود اتفاقاً خسته هم نمی شوند، کما که ادیسون هم خسته نمی شد. از ادیسون پرسیدند خسته نشدی این همه شکست خوردی نمی خواهی دست برداری؟ جواب داد من شکست نخوردم بلکه صد راه پیدا کردم که با آن ها نمی شود لامپ اختراع کرد! ولی ما چه قدر زود خسته می شویم به اولین بن بست و اولین مانعی که برمی خوریم سریع جا می زنیم.
🔸پیش نیازهای خلاقیت
توصیه می کنم مبحث امنیت را دوباره مطالعه کنید. امنیت اساس رشد است. شناخت هم در امنیت شکل می گیرد. بچه هایی که امروزه مظلومانه در معرض اتهام بیش فعالی هستند در واقع ناامن هستند. در نا امنی نه ساختار ذهنی شکل می گیرد و نه خلاقیت.
کودک با تجربه ی خودش در محیط غنی صاحب عزت نفس و اعتماد به نفس می شود نه این که ما دائم به او القاء کنیم. القاء یا حقارت می آورد یا خودشیفتگی. خودپنداره ی واقعی در تجربه ی در محیط شکل می گیرد. محیط باید برای تجربه ی کودک غنی باشد در یک کلام کودک باید بازی کند. مهمترین راهکار خلاقیت و باهوش شدن بازی است. (ادامه دارد...)
#خلاقیت {قسمت5}
[مباحت کودک متعادل ]
#دکتر_انوشه
🖌#کانال_دڪتر_انوشه
📚@Dr_anosh📚
• *چهار راه جایگزین بهجای نه گفتن:*
۳. به درخواستکننده، راهحلهای جایگزین ارایه کنید: با این روش شما با نپذیرفتن خواسته طرف مقابل، ناگهان او را با نقطه پایان روبرو نمیکنید و به او نشان میدهید که به او فکر میکنید و نگران او هستید. مثلا اگر خواهر شما از شما درخواست میکند که از حیوان خانگی او در تعطیلات آخر هفته نگهداری کنید، به جای آنکه خیلی خشک، درخواستش را رد کنید، به او بگویید: «این هفته برایم مقدور نیست ولی اگر بخواهی هفته بعد میتوانم از آن نگهداری کنم» فایده دیگر این روش این است که با پیدا کردن یک راهحل جایگزین، به خاطر رد کردن درخواست، احساس گناه نخواهید داشت.
۴. پاسختان را واضح و روشن بیان کنید: هر وقت تصمیم گرفتید که «نه» بگویید، پاسخ هم برای خودتان هم برای مخاطبتان، واضح و روشن باشد و دیگر، وارد مذاکره و بحث نشوید و از هدف منحرف نشوید. دیگر، وقت را با طولانی کردن گفتگو تلف نکنید و با اشاره و کنایه صحبت نکنید. اگر به اندازه کافی صریح نباشید، طرف مقابل، ضعف شما را احساس خواهد کرد. طبیعتا حفظ کردن موقعیت سخت است پس، با به تاخیر انداختن پاسخ نهایی برای خود زمان فکر کردن به دست آورید، ولی وقتی پاسخ منفی را بیان کردید، اطمینان حاصل کنید که طرف مقابل کاملا متوجه شده است.
#دکتر_انوشه
🖌#کانال_دڪتر_انوشه
📚@Dr_anosh📚