🔘سنای آمریکا لایحهی فیلترشدن تیکتاک را تصویب کرد
▪️لایحهای که شرکت چینی بایتدنس را به فروش شبکهی اجتماعی تیکتاک مجبور میکند، رسما به تصویب سنای آمریکا رسید و پس از امضاشدن توسط جو بایدن، به قانون تبدیل خواهد شد. این لایحه بخشهای گستردهتری دارد و بیشتر روی کمک نظامی آمریکا به اوکراین متمرکز است، اما بخش مربوطبه تیکتاک هم در آن گنجانده شده.
▪️ به موجب تصویب لایحهی جدید، بایتدنس باید تیکتاک را به شرکتی خارجی بفروشد و اگر از این کار خودداری کند، در کشور آمریکا فیلتر خواهد شد.
لایحهی کمک خارجی آمریکا شنبهی همین هفته به تأیید مجلس نمایندگان این کشور رسیده بود. جو بایدن در بیانیهای مطبوعاتی تأیید کرده است که بهزودی «این لایحه را به قانون تبدیل میکند.»
▪️یکی از رهبران اصلی سنا میگوید: «کنگره بهدنبال تنبیهکردن بایتدنس، تیکتاک یا هیچ شرکت دیگری نیست. کنگره در تلاش است اجازه ندهد که دشمنهای خارجی برای جاسوسی، نظارت، عملیاتهای تهمتزنی، ضربه به آمریکاییهای آسیبپذیر و همچنین مردان و زنان نظامی و پرنسل دولتی ما اقدام کنند.
#سواد_رسانه #جنگ_شناختی
🔻انجمن سواد رسانه طلاب🔻
🆔@savad_rasaneh
🔘هدف از بزرگنمایی در رسانه
▫️دقت کنید، مطالبی که در رسانه ها و فضای مجازی منتشر می شود با آنچه که در واقعیت موجود است بسیار متفاوت است؛
دشمنان، بواسطه ترسشان با این تکنیک خود را در مباحث نظامی از آنچه که هستند بزرگتر و قوی تر نشان می دهند.
▫️ با کمی هوشیاری و داشتن سواد رسانه این تکنیک خنثی می شود و با روشنگری و جهاد تبیین، می توان هیمنه پوشالی دشمنان قسم خورده نظام را تخریب کرد.
#سواد_رسانه #جنگ_شناختی
🔻انجمن سواد رسانه طلاب🔻
🆔@savad_rasaneh
🔘طرح یک مسأله | نقش کانونهای دینی در نبرد تمدنی
✍️اسماعیل فخریان
▪️در تمدنسازی، «هویت» نقش اساسی دارد. هویتها هستند که انسان را به کار میگیرند. اگر میخواهی انسانی را از خود کنی، هویت وابسته به او بده. اگر انسان استقلالگرا میخواهی، به او هویت استقلالطلب بده. اگر انسان مصرفگرا و هرزه میخواهی، به او اینچنین هویتی را تزریق کن. اگر انسان مجاهدِ شهادتطلب میخواهی هم. در فرآیند تمدنسازی، هویتسازی جزو ضروریات است.
▪️در تمدن غرب، مصرفگرایی، کوتاهخواهی، شهوتخواهی، شهرتخواهی، انفعال، سکوت، بردگی نوین و... مطلوب است. این تمدن برای بقایش باید هویتی را در مردم بوجود آورد که همینها را بخواهند. همان جور که تمدنسازان میگویند، زیست کنند. برخلاف تمدن اسلام که به سراغ فطرت انسان میرود و هدفش شکوفا کردن ظرفیتها و خواستهای فطری انسان است. اینجا نقطۀ تقابل دو تمدن است، نقطۀ تقابل دو مکتب، دو ایدئولوژی، دو جهانبینی. در این تقابل، تمدن غرب به دنبال ترویج اباحهگری و فساد و تمدن اسلام به دنبال ترویج زیست مومنانه است.
▪️هر کدام برای اهدافشان کانونهایی را تأسیس، تجهیز و بهکار میگیرند. این نبرد، نامتقارن است. یعنی هر طرف، امکاناتی، داراییهایی، ظرفیتهایی دارد که آن دیگری ندارد. از میان همۀ داراییهای جبهۀ حق، مسجد، هیئت و مراسمهای دینی میتواند نقش مؤثرتری در این نبرد تمدنی ایفا کند. اینها همان چیزهایی است که طرف مقابل ما آنها را ندارد و از آن محروم است. این کانونها در این نبرد پیچیده، سخت، زمانبر و پرهزینه باید ابتدا اصل این نبرد و بعد قواعد و پیچیدگیهای آن و سپس نقش خودشان را پیدا کنند.
▪️جبهۀ حق چشم امیدش بیش از امکانات دیگرش، به این کانونهاست. اما راستی اینها برای نصرت جبهۀ حق بایستی چه کنند؟ فرماندهان چه کسانیاند؟ باید به چه امکانات سختافزاری و نرمافزاری مجهز باشند؟ باید در مواجهه با انواع حملههای دشمن چه کنند؟ یا نه باید چگونه حمله کنند؟ چه چیزهایی را باید بدانند؟ مخاطبینشان چه کسانیاند؟ با چه ذائقه و نیازی؟ چگونه بایستی رصد و پایش شوند؟ چگونه میتوانند بروزرسانی شوند؟ و...
#سواد_رسانه #جنگ_شناختی
🔻انجمن سواد رسانه طلاب🔻
🆔@savad_rasaneh
🔘چگونه می توان امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) را شناخت؟
▪️شناخت بر دو قسم است:
1⃣ شناخت تاريخی
2⃣شناخت واقعی كه از قسم نخست مهم تر است.
▪️مسئله مهم اين است كه ما آن حضرت را به حقيقت بشناسيم و ايشان نيز ما را ببيند؛ نه اينكه ما حضرت را ببينيم.
▫️در زمان پيامبر(صلی الله عليه و آله و سلم) (كه مقامش از همه امامان بالاتر است) عده زيادی آن وجود مبارك را می ديدند، اما خدای سبحان درباره آنها فرمود: (و تراهم ينظُرُون اِليك و هُم لايُبصرون)؛ آنها را می بينی كه به تو می نگرند؛ ولی تو را نمی بينند. اهل نظر هستند، اما اهل بصيرت نيستند.
▪️هنر اين است كه به گونه ای باشيم كه وجود مبارك امام زمان(عليه السلام) ما را ببينند.
▫️در قرآن كريم آمده است:
خدا كه بر همه چيز بصير است، در روز قيامت به عده ای نگاه نمی كند: (ولايُكلّمهم اللّه و لاينظرُ اِليهم يومَ القيامةِ و لايزكّيهم) و نگاه تشريفی خود را نسبت به عده ای اعمال نمی كند.
▪️ اگر ما در مسير صحيح حركت كنيم، آن حضرت ما را می بيند.
▫️ديدن و نظر تشريفی ايشان برای ما شرف است، در غير اين صورت نگاه فيزيكی كارساز نيست، چنان كه بسياری پيامبر اكرم( صلی الله عليه و آله و سلم)، اميرمؤمنان(سلام الله علیه) و حضرت زهرا (سلام الله علیها) را می ديدند؛ ولی بصيرت نداشتند.
▪️نگاه های تشريفی مهم است، نه نگاه صوری!!.
▫️البته گاهی همان نگاه صوری هم موجب می شود كه انسان وجود حضرت را از نزديک زيارت می كند و فيض می برد يا خداوند مشكلات او را به بركت آن حضرت حل می كند؛
▪️اما مهم همان ديدن از روی بصيرت است.
📚نسیم اندیشه دفتر یکم ص ١٠۴
آیتالله العظمی جوادی آملی
🌸الـٰلّهُمَ عَجــِّلِلوَلــیِّڪَاَلْفــَرَجْبحق حضرت زینبڪبرۍسلاماللهعلیها🌸
#سواد_رسانه #جنگ_شناختی
🔻انجمن سواد رسانه طلاب🔻
🆔@savad_rasaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔘تصویرسازی در جنگ رسانه ای
▫️حجت الاسلام حسین طائب، مشاور فرماندهی کل سپاه پاسداران:
▪️در جنگ رسانه ای چیزی که مهم است تصویرسازیست.
▪️تصویرسازی دو مبنا دارد:
۱- تصویرسازی بر پایه صداقت
۲- تصویرسازی بر پایه دروغ و شبهه افکنی
▪️این که در رسانه ها میبینیم به سرعت تا اتفاقی می افتد خبر را منتشر میکنند، پایه اش بر اساس گمانه زنی و طراحی تصویری است که میخواهند در ذهن مخاطب بسازند
▪️برای فتنه ۸۸ بیبیسی فارسی را درست کردند و برای دوره های بعدی اینترنشنال را این رسانه ها نیز تاریخ مصرف دارند.
#سواد_رسانه #جنگ_شناختی
🔻انجمن سواد رسانه طلاب🔻
🆔@savad_rasaneh
🔘همدستی واتسآپ با اسرائیل برای کشتار مردم غزه
▫️برنامه «واتسآپ» که متعلق به شرکت آمریکایی «متا» است به طرح اسرائیل برای هدف قرار دادن فلسطینیها از طریق یک برنامه مبتنی بر #هوش_مصنوعی کمک میکند.
▫️اسرائیل از سامانهای که مجهز به هوش مصنوعی است به نام «لاوندر» برای شناسایی فلسطینیها در غزه و سپس هدف قرار دادن آنها استفاده میکند. این سامانه ۳۷ هزار فلسطینی را زیر نظر دارد.
▫️منابعی در ارتش #اسرائیل و دستگاههای اطلاعاتی این رژیم اعتراف کردهاند که فلسطینیها را هنگامی که در خانه و در جمع خانواده حضور دارند نیز هدف قرار میدهند./تسنیم
#سواد_رسانه #جنگ_شناختی
🔻انجمن سواد رسانه طلاب🔻
🆔@savad_rasaneh
🔘موضوع حجاب و سه کلیدواژه مهم
▫️موضوعی که تحت عنوان #حل_مساله یا مدیریت حجاب در جامعه مطرح می شود فارغ از شعار و شوآف این یا آن گزینه، ذیل #سه_کلید واژه بایستی راهبری شود:
1⃣ فرهنگ: تعیین کننده / #مکانیزم_اثر/ رهایی بخش
2⃣ اقتدار: تامین کننده/#پیام_امنیت / الهام بخش
3⃣ رسانه: تکمیل کننده/#تصویر_همراهی /آگاهی بخش
▫️پ.ن: تذکر لسانی، کنش فرهنگی، کار تبیینی همیشه در اولویت است. مظهر اقتدار هم در تقابل با خط فساد و ریل های فسادآفرین نه نقطه های فریب خورده است. اقتدار در واقع چترحمایتی برای کنترل تنش های احتمالی و حداقلی در عملیات تذکر لسانی و کارفرهنگی_تبیینی است.
▫️سلب تنش ها در چتر قانون است نه ایجاد تنش به نام قانون. تذکر ذیل امنیت با ضلع روایت در واقع تلاش می کند تا فضای اجتماعی را نسبت به فرهنگ حجاب به نفع و سمت مثبتی حساس کند.آنچیزی که جریان پنهانی درصدد بوده تا افکارعمومی را نسبت به این مقوله بی تفاوت یا در تقابل قرار دهد.
✍علیرضامحمدلو
#سواد_رسانه #جنگ_شناختی
🔻انجمن سواد رسانه طلاب🔻
🆔@savad_rasaneh
🔘چگونه فیک نیوز را شناسایی کنیم ؟
▪️شناسایی فیک نیوز آسان نیست:
▫️پژوهشی که در دانشگاه استنفورد در سال گذشته انجام شده نشان میدهد که دانشجویان در تفاوت گذاشتن میان محتواهای آنلاین گوناگون − محتوایی که با پول ساخته میشود، محتوای جعلی، و محتوای معتبر − بسیار بد عمل میکنند. فیسبوک فهرستی از ترفندها برای شناساییِ فیک نیوز ارائه داده که در زیر به آنها اشاره میکنیم:
۱. به سرخط خبرها با دیدهی شک بنگرید. سرخط خبرهای جعلی اغلب جالب هستند و با حروف بزرگ و علامت تعجب میآیند. اگر سرخط خبر باورناپذیر باشد این احتمال هست که خبر جعلی باشد.
۲. به نشانیِ وبسایت با دقت بیشتر توجه کنید. بسیاری از وبسایتهایی که خبرهای جعلی منتشر میکنند از نشانی اینترنتی مشابه منابع موثق استفاده میکنند؛ آنها نشانی وبسایتهای معتبر را کمی تغییر میدهند. شما میتوانید با مقایسهی نشانیِ وبسایتها این نکته را دریابید.
۳. منبع خبر را نگاه کنید. مطمئن شوید که خبر از منبعی خوشآوازه به دست شما میرسد. اگر خبر از وبسایتی به دست شما رسیده که برایتان آشنا نیست دربارهی آن وبسایت اطلاعات کسب کنید.
۴. به فرمتهای نامتعارف توجه کنید. بسیاری از خبرهای جعلی در خود خطاهای املایی و گرامری دارند و فرمت ظاهریشان هم غیرعادی است.
۵. به عکسها توجه کنید. گزارشهای خبریِ جعلی اغلب با عکسها یا ویدئوهای دستکاریشده همراه هستند. گاهی عکس مورد نظر معتبر است اما در جایی غیر از پیشزمینهی خودش به کار رفته است. میتوانید عکس را در اینترنت جستجو کنید تا دریابید از کجا آمده است.
۶. به تاریخها توجه کنید. گزارشهای خبریِ جعلی ممکن است زمانبندیهایی داشته باشند که بیمعنا باشد یا ممکن است در آنها زمان رخدادها تغییر داده شده باشد.
۷. شواهد را چک کنید. منابعی که در آنها نام نویسنده آمده است را بررسی کنید. نبود هیچ منبعی یا بینام بودن نویسنده میتواند نشانهی جعلی بودنِ خبر باشد.
۸. به دیگر گزارشها هم توجه کنید. اینکه هیچ منبع دیگری آن خبر را گزارش نکرده است میتواند نشانهی جعلی بودن خبر باشد.
۹. آیا خبر طنز است. گاهی دشوار است میان خبر جعلی و مطلب فکاهی تمایز بگذاریم. بررسی کنید که آیا منبع خبر به مطالب طنز معروف است و آیا جزئیات خبر و آهنگ خبر نشان از طنز بودن دارد.
۱۰. برخی خبرها عمداً دروغ هستند. با نگاهی انتقادی دربارهی خبرهایی که میخوانید بیندیشید و فقط آنهایی را همرسانی کنید که میدانید موثق هستند.
#سواد_رسانه #جنگ_شناختی
🔻انجمن سواد رسانه طلاب🔻
🆔@savad_rasaneh
هدایت شده از انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه اصفهان
پخش زنده
فعلا قابلیت پخش زنده در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
انجمن سواد رسانه طلاب
هم اکنون انجمن اسلامی دانشگاه اصفهان:
💢تحلیل و بررسی سریال «گناه فرشته»
با حضور:
▪️سرکار خانم قمقامی (تحلیلگر سینما، مدرس سواد رسانه و پژوهشگر حوزه زنان)
▪️سید محمد مهدی موسوی (خبرنگار، تحلیلگر سینما و مدرس سواد رسانه)
📍مکان: دانشگاه اصفهان، دانشکده ادبیات، تالار ربانی
@anjomaneslami_isf_ui
🔻انجمن سواد رسانه طلاب🔻
🆔@savad_rasaneh
#گزارش_تصویری
💢تحلیل و بررسی سریال «گناه فرشته»
با حضور:
▪️سرکار خانم قمقامی (تحلیلگر سینما، مدرس سواد رسانه و پژوهشگر حوزه زنان)
▪️سید محمد مهدی موسوی (خبرنگار، تحلیلگر سینما و مدرس سواد رسانه)
🔻انجمن سواد رسانه طلاب🔻
🆔@savad_rasaneh