🔘چنگکها در مجموعه «هفتسراژدها» کیستند؟
▪️عبدالله چنگک و برادران او در مجموعه هفت سر اژدها افرادی وابسته به سلطانخواه (نماد فساد) هستند که با استفاده از رانت وی با بانک مرکزی همکاری کرده و درواقع در بازار ارزی کشور اخلال ایجاد میکنند.
▪️عبدالله چنگک؛ مالک کارخانه نوشابه در واقع همان «یدالله روزچنگ» مالک برند معروف نوشیدنی«ایستک» است که برخی گفتهاند او شاگرد نانوایی و راننده تاکسی بوده که سال ۱۳۷۹ برای کار از کردستان به تهران میآید.
▪️برادران روزچنگ پس از اخلال ارزی در کشور دستگیر شده و یدالله روزچنگ ۲۰ سال حبس، رد مال و دو سال محرومیت از خدمات دولتی محکوم میشود. لقمان روزچنگ به اتهام مشارکت و اخلال در نظام اقتصادی ۲۰ سال حبس، رد مال و دو سال محرومیت از خدمات دولتی محکوم شده و انور روزچنگ به اتهام مشارکت در تحصیل مال از طریق نامشروع و پرداخت رشوه به ۱۰ سال حبس و ضبط وجه رشوه محکوم میشوند. به نقل از سخنگوی قوه قضائیه تمام اموال این افراد به ارزش ۱۸۱میلیارد تومان ضبط و مصادره شده است و هیچگونه مجازات مالی از این افراد باقی نمانده و موارد اجرا در حال پیگیری است.
برخی خبرها نیز از مرخصی این سه برادر در دوران کرونا و رفتن به آمریکا حکایت دارد!!
📝 سیدعماد جلیلی
#سواد_رسانه #جنگ_شناختی
🔻انجمن سواد رسانه طلاب🔻
🆔@savad_rasaneh
صوت انیمیشن مهاجرت.mp3
51.56M
#دکوپاژ | #صوت
💢تحلیل وبررسی انیمیشن «مهاجرت»
▪️با حضور: ناقدان و تحلیلگران سینما
🔻آقای محمدمحسن بنی احمدی
🔻آقای رضا نصیری
🔻انجمن سواد رسانه طلاب🔻
ایتا | روبیکا | اینستاگرام
🆔@savad_rasaneh
🔘سندروم خودشیفتگی، بلای امروز کشور در فضای مجازی
▪️سید علیرضا آل داود در گفتگو با خبرگزاری تسنیم:
▫️آل داود اختلال روانشناختی امپاتی یا دیگر خودپنداری را از دیگر آثار حضور بیضابطه و بیهدف در فضای مجازی دانست و اظهار داشت: یکی از بحرانهای فردی و اجتماعی دیگر خودپنداری ناشی از تعامل کاربران با فضای مجازی بوده و «امپاتی» در چنین شرایطی همانند یک سندروم اجتماعی، بحرانهای هویتی را دامن میزند و این امر زمینهساز بسیاری از تعارضات اجتماعی، فرهنگی و سیاسی خواهد شد.
▪️وی به دو اختلال جدی سندروم سلفی و سندروم خودشیفتگی ناشی از حضور در شبکههای اجتماعی و پیامرسانها اشاره و متذکر شد: اختلال شخصیت خودشیفته مربوط به مشغولیت ذهنی بیش از اندازه به خود و چگونگی بینش دیگران نسبت به خود است؛ خودشیفتگی عبارت است از برداشتی پرطمطراق اما توخالی و متزلزل از خود که با شبکههای اجتماعی تقویت میشود.
▫️این مدرس سواد رسانه اضافه کرد: امروز با یک حضور چند دقیقهای در شبکه اجتماعی اینستاگرام و گروههای تلگرامی و دیگر شبکهها، نشانههای بسیاری از افراد درگیر این سندروم را مشاهده میکنید که در صدر آنان سلبریتیها و بازیگران و چهرههای مطرح هستند که متاسفانه کمترین میزانی از سواد رسانه و فرهنگ استفاده از این فضا را ندارند.
▪️وی به نشانههای افراد مبتلا به «سندروم خودشیفتگی»اشاره کرد و ادامه داد: افراد مبتلا به این اختلال دارای احساس فراتر از قانون هستند و احساس میکنند قوانین شامل حال آنان نمیشود؛ این افراد اکثر رفتارهایشان، خودخواهانه است و اگر سخاوتمندی هم میکنند، فقط برای دلمشغولیها و برنامههای خودشان است، حرفهای دیگران را نفی میکنند، نادیده میگیرند و کوچک میشمارند و نگرانیهای دیگران برایشان بیاهمیت است، با نظر مخالف یا امر و نهی از جانب دیگران به راحتی عصبانی میشوند، همواره تمایل دارند دیگران را برای اشتباهات سرزنش کنند، ایدههایشان را پراهمیت میدانند و به آنها افتخار میکنند و وقتی از آنها انتقاد میشود اعتماد به نفسشان را از دست میدهند.
▫️ http://tn.ai/1538546
#سواد_رسانه #جنگ_شناختی
🔻انجمن سواد رسانه طلاب🔻
🆔@savad_rasaneh
#هم_اکنون
📹 شروع دوره آموزش مستندسازی با تدریس استاد حجت عدالت پناه
🔻انجمن سواد رسانه طلاب🔻
🆔@savad_rasaneh
🔘رسانههای معاند و کلیدواژه "زن"؛ از رویداد اجتماعی تا تجزیه سیاسی
1⃣ رویداد سازی: حادثه ای را در کمین نشسته و با زنجیره رسانهای برجسته میکنند
2⃣ روایت سازی: بعد از شکار لحظه ها، با قلم و قصه و روایت، سطح درگیری افکارعمومی را بالاتر میبرند
3⃣ هشتگ سازی: روایت ها باید داغ شوند و با تکنیک هشتگ، توجهات را جلب کرده و رونق یابند و ادبیات باور پیدا کنند
4⃣ نماد سازی: از جلب توجه بایستی به کسب حمایت رسید و این فاز عملیات هم نیاز به اسطوره و نماد محسوس دارد
5⃣ سکو سازی: نماد سازی، توان حمایت پذیری و تعمیم مساله را بالا برده و صنعت شهرت و سلبریتی های جامعه را درگیر میکند
6⃣ تراژدی سازی: از یک حادثه ساده با فرایندی که طی شد،یک قصه تلخ و دراماتیک در حافظه جمعی ثبت میشود و انرژی و نشاط اجتماعی را بایکوت/تحریم میکند
7⃣ تئوری سازی:جریان روشنفکری این ماجرا را با عنوان جراحت جمعی و ترومای اجتماعی تئوریزه میکند و تبدیل به تاریخ سیاسی میشود
8⃣ نفرت سازی:تکرار انگارههای برساخته، تحریم شادی،تعمیم سکوها و توجیه روشنفکری،بتدریج مساله را از صورت ذهنی به ساحت عینی کشانده و خشم بخشی از مردم از بخشی دیگر یا سیستم را صورت میبخشد
9⃣ گسل سازی:نتیجه مشخص چنین ویروسی، ایجاد دوقطبی یا چندپارگی در جامعه با عنوان قهر،گسل و شکاف اجتماعی است
🔟 تجزیه سازی:تیر خلاص این ماجرا هم بعد از تولید خوشههای خشم اجتماعی، تحت عناوین سیاسی مثل رفراندوم،تحریم انتخابات و ایجاد ناامنی/آنارشی با ورود جریانهای خارجی جهت تجزیه سیاسی با عنوان صلح اجتماعی رقم میخورد
✍علیرضامحمدلو
🔻انجمن سواد رسانه طلاب🔻
🆔@savad_rasaneh
🔘آزادی در اسارت
▪️سالهاست غرب پز لیبرال بودنش را میدهد. گوش عالم را کر کرد که من طرفدار آزادیام. با همین شعار، یک رؤیای غربی در ذهن مردم جهان ساخت. کاری کرد که وقتی نام آزادی به گوش میرسد، تصور کنی که غرب، بهشتِ موعود دنیاست. اما فقط خدا میداند که با همین شعار چه بلاهایی که بر سر مردم جهان نیاوردند! هندوستان را ویرانه کردند، الجزایر را تبدیل به طلّی از خاک کردند. فلسطین را غصب کردند.
▪️کثیفترین، دیکتاتورترین و بیرحمترین آدمها را بر ملتها تحمیل کردند. کافیست به عراق و ایران صدسال پیش نگاهی بیندازید. به اسم آزادی هر بلایی که خواستند بر سر افغانها و سوریها آوردند. آنجا را که غارت نکردند، چون نتوانستند یا برایشان نفعی نداشت.
حالا فهمیدید معنای «لیبرالیسم» چیست؟ فهمیدید معنای «آزادیِ غربی» چیست؟
▪️آزادی از نگاه آنها یعنی تو برای تأمین منافع پولدارهای دنیا، آزادی هر کاری که دلت خواست انجام دهی. تو آزادی تا هر غلطی که دلت خواست انجام دهی تا پولدارهای دنیا، پولدارتر شوند. پس ملاکِ آزادی، پول و منافع اربابهای دنیاست و نه چیز دیگر! در غرب تو تا آنجا آزادی که بتوانی «بردۀ خوبی باشی»! تو برای بردگی، کاملاً آزادی! در غرب، بردگی کاملاً آزاد است. البته خیلی ماهرانه سر مردم دنیا کلاه گذاشتند.
▪️خیلی زیبا با واژهها بازی کردند. خیلی استادانه با برچسبها پدر ملتها را درآوردند. اگر برایشان سودی نداشته باشی، بیچارهات میکنند. سودشان در ظلم است، در بحرانهاست، در کشتارهاست، در ویرانیهاست. آنها اساساً بحرانزیست هستند. مثل ماهی که اگر در آب نباشد، میمیرد، آنها هم اگر ظلمی نباشد، غارتی نباشد، بردهداری نباشد، تبعیض نباشد، کشتار نباشد، میمیرند. آنجا که آزادی طعم «عدالت» میگیرید، صدایشان در میآید، واکنش نشان میدهند، بههم میریزند، ذاتشان رو میشود، باطن کثیفشان دیده میشود. میدانید چرا؟ چون دیگر آن آزادی، به دردشان نمیخورد. برایشان سودی ندارد.
▪️بخوانید تاریخ نهضت مردم ایران را! چون یک حرکت عدالتخواهانه و ضد ظلم و استبداد بود، آمریکاییها تمامقد در مقابلش ایستادند. اینجا چون مردم بردۀ آنها نیستند، چون گوش به فرمان آنها نیستند، دیگر از آزادی خبری نیست. از هیچ آزادیای. آزادی سرکوب میشود و اسیر. و امروز ببینید آمریکا را، اروپا را و بخشهایی از آسیا را. ببینید یک حرکت عدالتخواهانۀ آرام چگونه دستخوش وحشیگریهای حیرتانگیز عدهای ادکلن زده و خوشپوش میشود!
▪️ببینید همانها که یک عمر دهانشان را پر از واژۀ آزادی میکردند، امروز چه بر سر آزادی آوردند! آزادی را بیآبرو کردند. با مشت و گرز به جان آن جوانکهای دانشجو افتادند که تنها خواستهشان کشیدن ترمز ماشین نسلکشی در فلسطین است و بس! این بیچارهها نتوانستند شعارهای شیک اما توخالیشان را حتی برای مردم خودشان نگه دارند.
▪️این یعنی لیبرالها بر سر منافعشان با هیچکس و هیچچیز شوخی ندارند. البته امروز غرب بیآبروتر از همیشه و لیبرالیسم نزدیکتر از همیشه به ایستگاه پایانی است.
✍️اسماعیل فخریان
#سواد_رسانه #جنگ_شناختی
🔻انجمن سواد رسانه طلاب🔻
🆔@savad_rasaneh
naqdfilm.edalat.olyaei.mp3
30.87M
🔘صوت جلسه تحلیل و بررسی فیلم «و عدالت برای همه»
🎤ناقد: احمد اولیایی
▪️از سلسله نشست های اکران و تحلیل و بررسی و ایده پردازی #تولید_فیلم از دیدگاه اندیشه اسلامی
▪️زمان ارائه: پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
▪️معاونت فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات
#سواد_رسانه #جنگ_شناختی
🔻انجمن سواد رسانه طلاب🔻
🆔@savad_rasaneh
🔘 یادداشت یک کارشناس بینالملل | خطوط رسانهای اخیر اسرائیل
▫️احمد قدیری، کارشناس بینالملل در یادداشتی به خطوط رسانهای اخیر اسرائیل پرداخت و نوشت:
▫️ صهیونیستها پس از عجز و ناتوانی دربرابر عملیات وعده صادق، در نبردی نامتقارن، بر محور عملیات روانی علیه جامعه ایرانی متمرکز شدهاند که شامل این موارد بوده است: کتمان خسارات و تحقیر عملیات، التهاب آفرینی در بازار ارز، تخطئه طرح نور پلیس، جنجال برای توماج صالحی، ماجرای کاترین شکدم، موضوع نیکا شاکرمی و در نهایت مبحث افاغنه که هر کدام کارکرد و مخاطب خاص خود را دارد.
▫️ طرف مقابل آنقدر مضطر است و در التهاب آفرینی در کشور چنان عجله دارد که در این میان مرتب گافهای عجیب و فاحش میدهد و از اعتبار ارزشمندترین داراییهای رسانهای خود خرج میکند.
عجیب بود که اسرائیل چالهای کند و حتی فراموش کرد تپه خاک را از زاویه دید دوربین پنهان کند. گویی واقعا موج موشکها صهیونیستها را گرفته و آنان را دچار ضربه مغزی کرده است!
▫️ در ماجرای وعده صادق و حمله به پایگاه هوایی نواتیم اسرائیل، شاهد بودیم که با وجود اینکه ایراناینترنشنال رسانه موساد است، اما رژیم صهیونیستی بیبیسی فارسی را وارد بازی کرد تا بتواند قدری چهره زخمی خود را ترمیم کند.
در ماجرای نیکا شاکرمی نیز پا را فراتر گذاشت و بیبیسی جهانی را وارد معرکه نمود که البته آنجا نیز گافهای متعددی دادند و به سخیفترین مسائل تمسک کردند که همه این موارد نشان میدهد دشمن هرچه در چنته دارد با عجله میخواهد خرج کند و به هر قیمتی قصد بههم ریختن اوضاع داخل را دارد.
باید توجه داشت که این پایان ماجرا نیست و طرف مقابل در تدارک برای فعالسازی همه گسلهای سیاسی، فرهنگی و قومیتی است.
▫️ خلاصه ماجرا این است که صهیونیستها زمان را به زیان خود میبینند و به طور خاص نیز در عملیات وعده صادق، ضربه دردناک و تحقیر کنندهای خوردهاند و به هر قیمتی میخواهند با اعتبار زدایی از نظام و سپاه بهواسطه پیام نظام داخلی خود، ورق را برگردانند. خصوصا که احتمال صدور قرار جلب نتانیاهو و گالانت توسط دیوان بینالمللی کیفری بالاست و هر لحظه امکان دارد اسرائیل آتشی را در ایران برای به حاشیه بردن موضوع اسرائیل روشن کند.
https://hawzahnews.com/xcPNM
#سواد_رسانه #جنگ_شناختی
🔻انجمن سواد رسانه طلاب🔻
🆔@savad_rasaneh
🔘#جنگ_شناختی _ ارتباط ساختگی
▪️دروغهای مبتنی بر هسته حقیقت، بسیار باورپذیرتر هستند و در اغلب موارد هم بیشتر به اشتراک گذاشته میشوند. در عصر ارتباطات و شبکه، انتشار اطلاعات به این شیوه نوعی سلاح به حساب میآید.
▪️«ارتباط ساختگی» (False connection) یکی از مدلهای اغتشاش اطلاعاتی است که از آنها برای ضربه زدن به فرد، گروه و یا یک کشور استفاده میشود. در این شیوه، متن و محتوای خبر با تیتر منطبق نیست.
▪️متخصصان پروپاگاندا در اغوا کردن دیگران با استفاده از تیترها و عناوین تسلط دارند.
▪️برخی مخاطبان هم فقط به خواندن تیتر اکتفا کرده و کل مطلب را نمیخوانند؛ این افراد پس از خواندن تیتر تحت تاثیر تیتر قرار گرفته و بدون راستیآزمایی، مطلب را به اشتراک میگذارند.
▪️ یکی از مدلهای ارتباط ساختگی، استفاده از تصاویر مربوط به رویدادی دیگر است که ارتباطی با عنوان یا تیتر مطلب ندارد.
▪️نمونه: اخیرا تصویر نشان داده شده به عنوان کودکان آواره در سیل سیستان و بلوچستان ترند شد در حالی که تصویر مربوط به کودکان فلسطینی است!
@Dr_bavir
#سواد_رسانه #جنگ_شناختی
🔻انجمن سواد رسانه طلاب🔻
🆔@savad_rasaneh