#درباره_رسانه؛ از مبانی تا میدان
(سلسله دورههای آموزشی)
📚موضوع #ترم_اول: مبانی رسانه
🎙استاد: #دکتر_عبدالکریم_خیامی
⏰دوشنبهها ساعت ۱۶ الی ۱۸
📍جهت کسب اطلاعات بیشتر به آدرس B2n.ir/f92887 مراجعه نمائید یا به @Media_id پیام دهید.
🔹سوالات متداول:B2n.ir/h17314
🔹فرم ثبتنام: B2n.ir/u53162
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
#اندیشکده_فرهنگ_و_رسانه
#پژوهشکده_شهید_صدر
📲@sadr_ir
📲@savaderesanei
هدایت شده از استاد محمدحسین فرجنژاد
✨ موسسه فرهنگی رسانهای استاد محمدحسین فرجنژاد برگزار میکند
⭐️ مدرسه پاییزه (ویژه پسران ۱۳ الی ۱۶ سال)
🖇 با تدریس اساتید برجسته
📋 مهلت ثبت نام تا 17 مهرماه
📆شروع دوره از پنجشنبه 20 مهرماه
سرفصلها:
1️⃣ جنگ شناختی
2️⃣ رفتارشناسی
3️⃣ هنر شرق
4️⃣ سواد رسانهای
5️⃣ نقد فیلم
6️⃣ آموزش عکاسی و فیلمبرداری
7️⃣ کارگاه تدوین (نرمافزار پریمیر و افترافکت)
🗄برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام به آیدی @Serrol_Ayann در ایتا پیام داده و یا با شماره 09105836641 تماس حاصل فرمایید.
📲کانال مؤسسه فرهنگی رسانهای استاد محمدحسین فرجنژاد:
📝 @FarajNezhad110
هدایت شده از زاویه
🔖 معمای سیاستگذاری VOD در ایران
🔹 آیا مصوبه اخیر شورای عالی انقلاب فرهنگی درمورد صوت و تصویر فراگیر به اختلافات صداوسیما و ارشاد پایان میدهد؟
#یادداشت
🖌 علی زرودی
🔻 آخرین روزهای تابستان ۱۴۰۰ بود که با مصاحبه وزیر جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنیبر اینکه تنظیمگری VOD با سازمان سینمایی است، آتش زیر خاکستر اختلافات میان این وزارتخانه و سازمان صداوسیما دوباره شعلهور شد. اختلاف بر سر نهاد متولی تنظیمگری VOD در ایران از بدو پیدایش این فناوری در ایران آغاز شده است؛ آنجاکه در سال ۱۳۹۰ مؤسسه رسانههای تصویری از طرف وزارت ارشاد برای تنظیمگری و پیشنهاد احکام حقوقی در حوزه ویدئوی درخواستی مأمور شد؛ اما سازمان صداوسیما که هر نوع تلویزیون اینترنتی را از آن خود میدانست، در سال ۱۳۹۱ از ۱۸ سایت منتشرکننده محتوای صوتی و تصویری بهدلیل نداشتن مجوز از این سازمان شکایت میکند. بعد از آن، اخبار کشمکش میان این دو نهاد همواره پای ثابت میزهای تحریریه روزنامهها و خبرگزاریها بوده است.
🔻 به نظر میرسید که با ابلاغیه مقام معظم رهبری در سال ۱۳۹۴ مبنی بر اینکه «مسئولیت صدور مجوز و تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی و نظارت بر آن منحصراً بر عهده صداوسیماست»، اختلافنظرها میان دولت و صداوسیما پایان یابد؛ اما اختلافات، ظاهر جدیدی به خود گرفت؛ بدین ترتیب که هر کدام از نهادها، این عبارت را با مصادیق مطلوب خودشان تفسیر میکردند. از منظر دولت وقت، مصادیق «صوت و تصویر فراگیر» بسیار مضیّق بود و حتی شامل VOD نمیشد؛ اما از منظر صداوسیما، دامنه «صوت و تصویر فراگیر» بسیار گسترده بود. هرچند که دولت در سال ۱۳۹۵ و پس از ابلاغیه مقام معظم رهبری، ماده جدیدی به آييننامه «ساماندهی و توسعه رسانهها و فعاليتهای فرهنگی ديجيتال» اضافه کرد و در این ماده، تنظیمگری صوت و تصویر فراگیر را از وزارت ارشاد جدا کرد؛ اما در انتهای این ماده، تعیین مصادیق صوت و تصویر فراگیر را برعهده شورای عالی فضای مجازی گذاشت؛ این درحالی است که دبیر وقت شورای عالی فضای مجازی در این موضوع، همنظر با دولت بود.
🔻 دو اتفاق در اواخر دولت قبل منجر به عقب نشینی وزارت ارشاد وقت شد. ابتدا در سال ۱۳۹۸ و با ورود دادستانی، پلتفرمها برخلاف میلشان، مجوز فعالیت خود را از ساترا گرفتند و سپس در قانون بودجه ۱۴۰۰، به انحصار تنظیمگری صوت و تصویر فراگیر برای ساترا تصریح شد تا پلتفرمها علاوه بر دریافت مجوز انتشار، پروانه تولید را نیز از ساترا دریافت کنند.
🔻 عقبنشینی وزارت ارشاد چندان دوام نداشت و با روی کار آمدن بدنه جدید وزارتخانه در سال ۱۴۰۰، زخم کهنه اختلافات، سر باز کرد. در نهایت در سال ۱۴۰۱ و برای رفع اختلافات، جلسه ای با حضور اعضای ارشد دو نهاد برگزار میشود که خروجی آن، «تفاهمنامه تفکیک وظایف در حیطه صوت و تصویر فراگیر» است. بندهای این تفاهمنامه محرمانه، عیناً (به جز بند آخر که تغییراتی داشته است) در ماده واحده «تعیین الزامات ساماندهی حوزه صوت و تصویر فراگیر» مصوب جلسه ۸۳۳ شورای عالی انقلاب فرهنگی مورخ 1402/03/30 درج شده و از محرمانگی خارج شده است.
🔹 نگارنده یادداشت معتقد است تفکیک وظایف انجام شده ابهاماتی دارد که منجر به ناکارآمدی ماده واحده مذکور و امتداد اختلافات میان صداوسیما و ارشاد خواهد شد. در این یادداشت علاوه بر بررسی ابهامات موجود در بندهای این ماده واحده، به موضوع صلاحیت حقوقی شورای عالی انقلاب فرهنگی در این عرصه پرداخته میشود. در نهایت نیز نویسنده پیشنهاداتی برای رفع چالشها ارائه میدهد.
👈 متن کامل این یادداشت را در زاویه بخوانید.
🆔 @zaviehmag
⚠️ شکایت ۳۳ ایالت آمریکا از اینستاگرام
🔹۳۳ ایالت آمریکا از شرکت متا و زیرمجموعۀ آن، اینستاگرام، بابت دامن زدن به بحران سلامت روان در میان جوانان و ماهیت اعتیادگونه بسترهای رسانهای آن شکایت کردند.
🔹در این شکایتنامه گفته شده متا دنبال آن است که جوانان را به گذراندن بیشترین زمان در فضای مجازی ترغیب کند و این در حالی است که این شرکت بهخوبی آگاه است که مغز نوجوانها در برابر نیاز به تأیید در قالب دریافت «لایک» از سایر کاربران آسیبپذیر است.
📱@savaderesanei
#سواد_رسانهای_در_جنگ_شناختی
(دوره آموزشی پیشرفته در تهران)
🚦اساتید دوره:
دکتر بنیهاشمی، دکتر نصراللهی، دکتر خیامی، دکتر ناظمی، دکتر داوودی، دکتر اسماعیلی، دکتر صمدی، دکتر نصیری
⏰پنجشنبهها ساعت ۱۳ الی ۱۷
( #حضوری و #مجازی/ از ۷ دیماه ۱۴۰۲)
📍جهت ثبتنام و کسب اطلاعات بیشتر به @Media_id پیام دهید.
📲@savaderesanei
12.51M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🚦تبلیغ نوستالژیک نوکیا 6600
🔸آیا بنظرتون از خیلی از تبلیغات امروزی مخاطب را بیشتر جذب نمی کنه؟
📍یکی از مهم ترین نکاتش اینه که مخاطب حتما باید تبلیغ رو تا آخر ببینه و دنبال کنه تا به مفهوم آن پی ببره.
📍در حقیقت از پرحرفی و زیاده گویی تبلیغات امروزی خبری در این تبلیغ نیست و خط داستانی جالبی دارد.
🏷️ استفاده از تکنیک های اقناعی :
#شوخی_و_طنز
#شدت_و_اغراق
📲 @savaderasanei
هدایت شده از درباره رسانه
فراخوان ثبتنام در ترم دوم سلسله دورههای آموزشی درباره رسانه؛ از مبانی تا میدان ( #مجازی)
⭕️به گزارش روابط عمومی پژوهشکده مطالعات تمدنی شهید صدر(ره) اندیشکده فرهنگ و رسانه برای ترم دوم دوره آموزشی "درباره رسانه" از میان علاقمندان و فعالان حوزه رسانه جهت حضور و ثبت نام در این دوره آموزشی در اسفندماه دعوت به عمل می آورد.
🟢 درباره رسانه ؛ سلسله دورههای آموزشی است که به مباحث مرتبط به مبانی تا میدان حوزه رسانه خواهد پرداخت تا علاقهمندان این حوزه بتوانند به صورت فشرده، آموزههای ضروری مرتبط با رسانه را فراگیرند.
❇️ لذا دانشجویان، پژوهشگران و علاقمندان حوزه رسانه جهت ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر پیرامون این دوره می توانند به تارنمای پژوهشکده مطالعات تمدنی شهید صدر (ره) به نشانی Sadr.ihu.ac.ir مراجعه کنند و یا از طریق آی دی @IDirhfcconf در پیام رسان ایتا با ما در ارتباط باشند.
🔹درباره دوره B2n.ir/f92887
🔹️سوالات متداول B2n.ir/h17314
🔹️فرم ثبت نام B2n.ir/u53162
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
🟥پژوهشکده شهید صدر (ره)
📲@sadr_ir
🌐https://sadr.ihu.ac.ir/
🚦پایان عصر شبکههای اجتماعی؟
یادداشت اکونومیست| ترجمه محمد رهبری
«شبکههای اجتماعی دیگر چندان اجتماعی نیستند»؛ این ایده یادداشت مهمی است که هفتهنامه اکونومیست مدتی قبل منتشر کرد. بر اساس این گزارش، فعالیت کاربران شبکههای اجتماعی، به گروههای خصوصی در پیامرسانها (مثل واتساپ و تلگرام) منتقل شده و محتوای درون شبکههای اجتماعی (مثل توئیتر و اینستاگرام) با محتوای افراطی جایگزین شده است. امری که مشکلاتی برای کاربران شبکههای اجتماعی و پیامرسانها ایجاد خواهد کرد. خلاصه این یادداشت با کمی تغییر را در ادامه میتوانید بخوانید:
بیش از ۲۰ سال از زمانی که فیسبوک متولد شد و دنیای جدیدی را خلق کرد، گذشت؛ اما حالا پس از ۲۰ سال از فراگیر شدن شبکههای اجتماعی، آنها دستخوش دگرگونی عمیقی شدهاند که کمتر مورد توجه قرار گرفته است. جادوی عجیب شبکههای اجتماعی آنلاین ترکیب تعاملات شخصی با ارتباطات جمعی بود. اکنون این ترکیب، دوباره به دو قسمت تقسیم شده است.
حالا مشاهده آخرین وضعیت دوستان در شبکههای اجتماعی جای خود را به ویدیوهایی از افراد غریبه داده است که شبیه تلویزیون است. پستهای عمومی به طور فزایندهای به گروههای بسته در پیامرسانها منتقل میشود. شبکههای اجتماعی در حال تحول هستند و همین امر اکنون مشکلاتی را ایجاد کرده است.
این موضوع مهمی است، زیرا مردم اینترنت را از طریق شبکههای اجتماعی تجربه میکنند. استفاده از پلتفرمهای شبکههای اجتماعی بیش از یک چهارم ساعت بیداری را شکل میدهد. شبکههای اجتماعی علاوه بر سرگرم کننده بودن، محل بحث آنلاین و کمپینهای سیاسی. هستند.
ویژگی بارز شبکههای اجتماعی جدید این است که دیگر چندان اجتماعی نیستند. با الهام از TikTok، برنامههایی مانند فیسبوک به طور فزایندهای ترکیبی از کلیپهایی را ارائه میکنند که توسط هوش مصنوعی انتخاب شده است؛ آن هم بر اساس رفتار تماشای کاربر و نه ارتباطات اجتماعی آنها. در ضمن مردم کمتر از گذشته پست می گذارند. از سال ۲۰۲۰، سهم آمریکاییهایی که میگویند از انتشار مطالب مربوط به زندگی روزانهشان به صورت آنلاین لذت می برند از ۴۰ درصد به ۲۸ درصد کاهش یافته است.
چراغهای «میدان شهر دیجیتال» در حال خاموش شدن است. البته برخی از نتایج این اتفاق خوشایند است. فعالان سیاسی می گویند که برای جلب نظر گروههای خصوصی در پلتفرمهایی نظیر واتساپ یا تلگرام، باید پیامهای خود را ملایمتر کنند. یک پست تحریکآمیز که ممکن است در توئیتر بهخوبی لایک بگیرد، ممکن است در گروه واتساپی والدین مدرسه دافعه ایجاد کند.
اکنون بهنظر میرسد که گروههای تلگرامی یا واتساپی، برای سلامت روان نوجوانان مناسبتر باشد چرا که زندگیشان در فضای عمومی مورد تجزیه و تحلیل دیگران قرار نمیگیرد. علاوه بر این، پیامرسانهایی نظیر واتساپ و تلگرام از این جهت مفیدتر هستند که پستها را بر اساس ترتیب زمانی نشان میدهند نه بر اساس الگوریتمی که ایجاد هیجان کند و این نیز برای سلامت روان بهتر است.
در دنیای جدید شبکههای اجتماعی، کاربران، بیشتر به گروههای کوچک در پیامرسانها متمایل شدهاند. اما این دنیای جدید مشکلات خود را به همراه دارد. اگرچه گفتوگوهای رمزگذاریشده در گروههای کوچک در تلگرام یا واتساپ، به حفظ جان انسان در نظامهای اقتدارگرا کمک میکند، اما این گروهها محیط مناسبی برای پخش دروغها هستند. سیاستمداران در هند از واتساپ برای پخش دروغها استفاده کردهاند در حالی که این دروغها در شبکههای باز مانند فیسبوک، حذف میشدند.
در سمت دیگر، به نظر میرسد الگوریتمهای شبکه باز (مثل توئیتر و اینستاگرام) که توسط رفتار کاربران هدایت میشوند، افراطیترین ویدیوها را پخش میکنند تا واکنش مخاطب را بگیرند. در گذشته، برای اینکه چیزی در یک شبکه اجتماعی وایرال شود، مردم مجبور بودند آن را به اشتراک بگذارند. اما اکنون آنها آن را صرفاً با تماشا کردن یک ویدئو، به وایرال شدن آن کمک میکنند، زیرا الگوریتمهای شبکههای اجتماعی به محتوایی که بیشترین تعامل را جذب میکند، پاداش می دهد. این شرایط جدید به کسانی مانند ترامپ یا تاجران اطلاعات نادرست، سود خواهد رساند چرا که آنها بهتر از هر کس میتوانند از مخاطب واکنش بگیرند؛ در این وضعیت جدید، محتوایی که با deep fake تولید شده باشد بهراحتی وایرال میشود.
آنچه از ظهور اخبار جعلی مهمتر است، کمبود اخبار واقعی در شبکههای اجتماعی است. از زمان تغییر جهت شبکه به سمت سرگرمی ، اخبار تنها ۳ درصد از آنچه مردم در آن می بینند را تشکیل می دهد. در سراسر شبکههای اجتماعی، تنها ۱۹ درصد از بزرگسالان داستانهای خبررا به اشتراک می گذارند که در مقایسه با سال ۲۰۱۸ کاهش ۲۶ درصدی داشته است./ کانال تحلیل شبکههای اجتماعی مجازی/جماران
📲 @savaderesanei
🚦چطور دنیای سرگرمی به برهوتی ویرانشهری تبدیل شد؟
🔸 بیش از شصت سال پیش، نیوتن مینو، رئیس تازۀ کمیسیون ارتباطات فدرال در آمریکا، در جمع گروهی از مدیران صنعت تلویزیون، شبکههای تلویزیونی را به باد انتقاداتی کوبنده گرفت. او گفت: شبکههای تلویزیونی فضا را با «انبوه مسابقهها، کمدیهای کلیشهای دربارۀ خانوادههایی بهشدت باورناپذیر، خون، دعوا، هرجومرج، خشونت، سادیسم، قتل،گانگسترها و کارتونها» پر کردهاند و دنیای سرگرمی را به «برهوتی عظیم» تبدیل کردهاند. مینو در زمانهای آن حرفها را زد که تلویزیون آمریکا سه شبکه بیشتر نداشت، و فقط چند ساعت در روز برنامه پخش میکرد.
🔹 ولی امروزه نمایشگرها که جایگاه اصلی سرگرمیاند، همیشه و همهجا هستند؛ حیطۀ سرگرمی آنقدر وسیع شده است که به سختی میشود از آن «بیرون» آمد. این وضعیت «غوطهوری در سرگرمی» اگرچه جدید است، اما از مدتها پیش موضوع بحث ادبیات «ویرانشهری» بوده است.
🔸 ویرانشهرها معمولاً یک ویژگی مشترک دارند: در زندگیِ سیاه و تباهشدهای که ترسیم میکنند «سرگرمی» جایگاهی ویژه دارد. جرج اورول در ۱۹۸۴ از دستگاهی به نام تلهاسکرین حرف میزند که هم برای مردم فیلم پخش میکند، هم آنها را رصد میکند. در فارنهایت ۴۵۱، اثر رِی بردبری نیز رژیم کتابها را میسوزاند، اما مردم را به تماشای تلویزیون تشویق میکند. نیل استیونسون نیز در رمان علمیتخیلیِ اسنو کرش، که سال ۱۹۹۲ چاپ شد، نوعی سرگرمی مجازی به نام «متاورس» را مجسم کرد که آدمها را چنان در خود غرق میکرد که اساساً میتوانستند در آن زندگی کنند.
🔹هدف سرگرمی در ویرانشهرها جاانداختنِ روایتی لذتبخش، اما مخدوش و تحریفشده از جهان در ذهن مردم است. روایتی که بیش از آنکه راه گریز باشد، اسباب اسارت آنهاست.
🔸 از این لحاظ، اغراقآمیز نیست اگر بگوییم وضعیت مستأصلکنندۀ سرگرمی در جهان واقعی ما، فاصلۀ چندانی با توصیفات ویرانشهری ندارد. ما همین الآن هم در متاورس زندگی میکنیم. هربار که صفحۀ گوشیمان را لمس میکنیم، به سرگرمشدن دعوت میشویم و وسوسهای زیر گوشمان میگوید: «حواست را به چیزی پرت کن، هرطور شده از ملال دوری کن، نسخۀ نمایشی رویدادها را به نسخۀ واقعیشان ترجیح بده.» هجومِ فراگیر سرگرمی، باعث شده است انتظار داشته باشیم زندگی واقعی همانطوری پیش برود که در نمایشگرهایمان پیش میرود.
🔹 هر طور حساب کنیم، این دنیا خطرناک است. ما چنان مغلوب سرگرمیهایمان شدهایم که خیالات گیج و مبهوتمان کردهاند و درکمان از واقعیت را از دست دادهایم.
🔸 فرقی نمیکند معتاد سریالهای نتفلیکس باشیم، یا ریلزهای اینستاگرام یا رقصهای تیکتاک، وقتی اقامتمان در چنین محیطی طولانی میشود، پردازش واقعیت از هر مجرایی غیر از سرگرمی سخت میشود. طوری به جَوّ اغراقشدۀ آن عادت میکنیم که نسخۀ حقیقیِ ساده و قدیمیِ چیزها بهتدریج در مقابل آن رنگ میبازد. ما هیجان میخواهیم و این عادت شناختی، از صفحۀ گوشیهایمان بیرون میآید و در تعاملات اجتماعی، مناسبات فرهنگی و انتخابهای سیاسیمان هم تأثیر میگذارد. آنوقت شاید هیچ نویسندۀ ویرانشهریای هم نتواند بگوید بعدش چه میشود.
🔹 نیل پستمن، چهل سال پیش، در کتاب سرگرمی تا سرحد مرگ، مردمی را توصیف کرد که به اسارت سرگرمی درآمدهاند. آیا پیشبینی او به حقیقت پیوسته است؟
📌 آنچه خواندید مروری کوتاه است بر مطلب «دیگر هیچ تمایزی وجود ندارد: خبرها به سرگرمی بدل شدهاند، و سرگرمیها به خبر» که در بیستونهمین شمارۀ مجلۀ ترجمان علوم انسانی منتشر شده است. این مطلب در تاریخ ۲۸ بهمن ۱۴۰۲ در وبسایت ترجمان نیز بارگذاری شده است. این مطلب نوشتۀ مگان گاربر است و نسیم حسینی آن را ترجمه کرده است. برای خواندن نسخه کامل این مطلب و دیگر مطالب ترجمان، به وبسایت ترجمان سر بزنید.
📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:
https://B2n.ir/w52416
@savaderesanei
18.7M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🚦کلیپی از فیلم "پادشاه سیاره میمونها" قبل و بعد از جلوههای ویژه
🔹فیلم پادشاه سیاره میمونها محصول آمریکاست که در ادامه فرانچایز سیاره میمونها ساخته شد و در سال ۲۰۲۴ به نمایش درآمد.
#سینما
#هالیوود
#سیاره_میمون_ها
👤 @savaderesanei
12.51M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🚦همه کشورها درگیر حکمرانی فضای مجازی هستند
▪️دبیر شورای عالی فضای مجازی:
▫️حکمرانی در فضای مجازی پیچیدگیهایی دارد که همه کشورها درگیر آن هستند؛ مانند بازداشت پاول دوروف در فرانسه یا تشکیل دادگاه تیکتاک در آمریکا.
👤 @savaderesanei
🚦روسیه از شر گوگل خلاص میشود؟!
▪️گوگل حسابهای کاربری سرویس «ادسنس» را در روسیه غیرفعال و اعلام کرد و از این پس نمیتواند به کاربران این سرویس در کشور مذکور پرداخت انجام دهد.
▪️سرویس ادسنس (AdSense) به وب سایتها و مالکان محتوا در سکوهایی مانند یوتیوب اجازه میدهد از جایگذاری تبلیغاتی که با گوگل مدیریت میشود، درآمدزایی کنند.
▪️گوگل مشخص نکرده دقیقاً چه تحولاتی در روسیه به اتخاذ این تصمیم منجر شده اما کاهش سرعت سرویس یوتیوب در هفتههای گذشته بسیار مشهود بوده است.
▪️قانونگذاران روسی دلیل کاهش سرعت را عدم به روزرسانی تجهیزات گوگل در کشور از ۲۰۲۲ میلادی اعلام کردهاند. البته گوگل از سوی مقامات روسی تحت فشار است تا محتوای غیرقانونی را حذف کند.
▪️ذکر این نکته مهم است که بدانید شرکت گوگل در روسیه دفتر دارد و سرور کاربران روس گوگل در روسیه است و از دامنۀ روسی هم استفاده میکند و اساساً گوگل روسیه، تحت لیسانس گوگل آمریکاست و به نوعی یک برند روسی محسوب میشود و از این جهت به هیچ وجه قابل مقایسه با ایران نیست؛ولی با این حال هنوز در روسیه مشکل ایجاد میکند…
👤 @savaderesanei