💠سبکهای فرزندپروری
سبک سهلگیرانه تربیت فرزند
♦️والدین سهلگیر، قوانین و محدودیتهای بسیار کمی تعیین میکنند و تمایلی به اجرای قوانین ندارند.
🔅این والدین متواضع و خونگرم هستند، اما دوست ندارند نه بگویند یا فرزندان خود را ناامید کنند.
📌فرزندان دارای والدین سهل گیر ویژگیهای نامناسبی از خود نشان میدهند:
🔅نمی توانند قوانین را رعایت کنند.
🔅خودکنترلی ضعیفی دارند.
🔅دارای تمایلات خودخوانه هستند.
🔅در روابط و تعاملات اجتماعی با مشکلات بیشتری روبرو میشوند.
@sayehbanemehr
🔴 #محبّت_خرسی_ممنوع
💠 پروانه به خرس گفت: دوستت دارم...
خرس گفت: الان ميخوام بخوابم، وقتی بيدار شدم حرف میزنيم. خرس به خواب زمستاني رفت و هيچوقت نفهميد که عمر پروانه فقط #سه_روز است.
💠 یکديگر را دوست داشته باشيم؛ شايد فردايی نباشد. آدمهای زنده به گل و محبت نياز دارند و مردهها به فاتحه! ولی ما گاهی برعکس عمل میکنيم! به مردهها سر ميزنيم و برایشان گل میبريم، اما راحت فاتحهی زندگی بعضيها رو میخونيم! گاهی فرصت باهم بودن کمتر از عمر شکوفههاست!
💠 بيائيم سادهترين چيز، یعنی #محبّت را از همسر و فرزندانمان دريغ نکنيم. ولو با یک جمله ولو با یک لبخند و یک نگاه. به قول یکی از عرفا، هرکجا به همسر و فرزند خود محبّت کنید #خدا را بیشتر میبینید.
@sayehbanemehr
🔹خانه تان طوری باشد که محیطی دوستانه و امن برای اکتشاف بچه ها باشد. شنیدن همیشگی اصطلاحاتی مثل ” بهش دست نزن” و ” ازش دور شو” میتواند باعث از بین رفتن #استقلال شود.
🔸هر چه قدر خانه ی شما برای #بازی و اکتشاف بچهها امنتر باشد کمتر نه میگویید. و هر چه قدر کمتر به او "نه" بگویید به طور چشمگیری کشمکشهای بین شما و او کاهش مییابد.
🔺کودکی که در #خانه #آزاد است کمتر #لجبازی میکند و همکاری بهتری با والدینش خواهد داشت!
@sayehbanemehr
#انتظار_خود_را_ابراز_کنید
💠 در طول روز با #پیامک به شوهرتان پیام دهید که منتظر قدومت هستم تا #شوق و اشتیاقش برای آمدن به خانه زیاد شود.
💠 انتظار خود را با الفاظ #عاشقانه و گاه #معاشقه بیان کنید.
💠 مردها از بیان این انتظار به #وجد میآیند.
💠 با ابراز این انتظار، منزل را برای مرد تبدیل به پناهگاه #روحی او کنید.
@sayehbanemehr
💠سبکهای فرزندپروری:
سبک طردکننده
♦️والدین طردکننده، مرزهای محکم یا استانداردهای بالایی را تعیین نمی کنند.
🔅آنها نسبت به نیازهای فرزندان خود بیتفاوت هستند و در زندگی آنها دخالت ندارند.
🔅این والدین ممکن است خودشان دارای مشکلات روحی مانند افسردگی، سوء استفاده جسمی باشند یا خود در کودکی درگیر والدین طرکننده بودهاند.
@sayehbanemehr
#روانشناسی 🌱
•چگونه در دام خود کم بینی گرفتار نشویم ؟
به افکارتان نظم بدهید؛ با نظم دادن به افکارمان بهجایِ اینکه احساس کمبود کنیم، زمینهای را که در آن احساس کمبود میکنیم و سپس فردی را که نسبت به او احساس کمتر بودن داریم شناسایی میکنیم.
-به نمایشِ مضحکِ دیگری بودن پایان دهید؛ مشکل خودکمبینی، بین افرادی شایع است که میخواهند شبیه کسی باشند که درواقع نیستند. البته این به معنای محدود کردن تواناییهایمان در برخی از زمینهها نیست؛ اما اگر بهجای تقلا برای شبیه شدن به دیگری، خودِ واقعیمان باشیم بسیار موفقتر خواهیم بود.
-جرأت متفاوت بودن را داشته باشید؛ مردم باید سبک زندگی شما را بپذیرند و با آن کنار بیاییند. مهمتر اینکه خودتان بپذیرید که تفاوت را انتخاب کردهاید.
@sayehbanemehr
🔴 از نقاط ضعـف همـسرتان محافظت کنید!
💠 هر فردی حساسیــتهایی دارد. بهجا یا نابجا، با دلیل یا بدون دلیـــل! یکی از دماغش خوشش نمیآید، یکی حرف زدن در مــورد خــــانوادهاش را دوســت نـــدارد، یکی از تحصیلات پایینش خجالت زده است، یکی روی وزنش حساس است و دیگــری ترجیح میدهــد بحث مادی نکنــد و...
💠 وظیفــهی ماست که مواظب حساسیتهای همــسرمان باشیم، نه تنها صحبت از آنها را پیش نکشیم که حتی اگه در مهمانیها و بین دوستان و آشنایان حرفی در این مورد زده میشود، بحث را عوض کنیــم و یا مدافع همسرمان باشیم.
💠 سر این حساسیتها با همسرمان شوخی نکنیم.
💠 مطمئن باشید همسرتان محافظت شما از عیبهایش را متوجه خواهد شد و این عاملی برای تقویت روابط شما و افزایش محبوبیت است.
@sayehbanemehr
🚨نوموفوبیا(بیگوشی هراسی)
🔺برای برخی دیگر از افراد، #موبایل وسیلهی چندکارهای است که وظیفهی ضبط صدا و ثبت تصاویر، تا نوشتن یادداشت و ماشین حساب و چراغ قوه و دهها کارکرد دیگر را بر عهده دارد. نبودن موبایل برای این افراد، به معنای از دست دادن ابزارهای کاربردی و سلب آسایش است.
🔹در میان انواع بحثها و تحقیقات و گزارشهایی که در زمینه استفاده از ابزارهای هوشمند امروزی (مانند موبایلهای هوشمند و تبلت و لپتاپ) منتشر میشوند، اکثر تحقیقات به یک نکته کلیدی اشاره دارند:
👌🏻موبایل و سایر ابزارهای #هوشمند تا چه حد موجب بروز مشکل در سلامتی، ایجاد #استرس ، کاهش #تمرکز و #توجه ، #افسردگی و سایر بیماریهای روانی میشوند، پیش از آنکه به مدت و شدت استفاده از این ابزارها ارتباط داشته باشد به شیوه استفاده ما از این ابزارها ربط دارد.
@sayehbanemehr
🤦🏻♀عذاب وجدان و رسالت والدگری
خیلی از مراجعین ما یکی از سوالاتشون عذاب وجدانشون نسبت به دعواها و عصبانیتهاشون در برخورد با فرزندانشون و یا حس ناکارآمدی در تربیت هست.
🌼باید به این والدین عزیز گفت؛ هر وقت در #فرزندپروری ات دچار #عذاب_وجدان شدی، سریع یک فعالیت مثبت و انرژیبخش را ترتیب بده.
✅️یکی از بهترین کارهای مثبت، بازی با بچههاست.
✅️با بازی اونها از اون دنیای ناراحتی خارج میشن و حس خودت هم خوب میشه.
🚨البته به دو نکته دقت داشته باش؛
۱. ممکنه!! ناراحتی فقط حس تو باشه و فرزندت همچین حسی نداشته باشه.
۲. هرگز نباید بعد از #دعوا کردن فرزندت، ازش #عذرخواهی کنی، اینکارت اونا تو دوگانگی میذاره و بین کاری که کرده، دعوای بعدش و عذرخواهی نمیتونه درست و غلط را تشخیص بده و تاثیر تربیتی درستی هم نداره.
⬅️ولی شما با یه بازی یا فعالیت مفید و مثبت میتونی حال همه را خوب کنی، حتی اگر دعواکردنت بیدلیل بوده، این روش یه عذرخواهی درسته😊
@sayehbanemehr
#تغییر_جزئی_و_نتیجهی_بزرگ
💠 گاهی بین زن و شوهر سر قضیهای #مشاجره میشود و زن یا مرد به همسرش میگوید: "مطمئنم فلان مطلب را به من #نگفتی" و همسرش نیز با عصبانیت میگوید: "گفتم!" و سر همین قضیه، بگو مگو و مشاجرهی سختی رخ میدهد.
💠 پیشنهاد میشود با یک تغییر جزئی در #الفاظ خود از ایجاد مشاجره و تشدید شدن ناراحتی و عصبانیّت یکدیگر جلوگیری کنید! مثلاً به همسرتان بگویید: "اگر فلان مطلب را گفتی شرمنده من #نشنیدم." یعنی کلمهی "شرمنده نشنیدم" را بجای کلمه "نگفتی" به کار ببرید تا همسرتان #عصبانی نشده و فضای زندگی متشنّج نگردد.
@sayehbanemehr
🔴 #گفتگوی_بدون_ویروس
💠 زن و شوهرهایی که در طول روز باهم گفتگو میکنند #رابطه گرمتر و صمیمانهتری دارند.
💠 ضمن اینکه شناختشان از #افکار و روحیات یکدیگر بیشتر شده و در مواجهه با مشکلات و سختیها، #اتّحاد بیشتری برای حلّ مشکل یکدیگر خواهند داشت.
💠 همسران باید تلاش کنند هر روز #بهانهای برای گفتگو پیدا کنند. بهانهای مثل کارهای روزمره خود، موضوعات دینی، امور اقتصادی منزل، تربیت فرزند، حلّ مشکل دیگران و دهها موضوع دیگر.
💠 حتما دقت کنید گفتگوی صمیمانه شما با ویروسهای خطرناکی چون #غیبت دیگران، تهمت، سوءظن و دیگر صفات زشت اخلاقی، آلوده نگردد چرا که #ضربات روحی سهمگینی بر شما وارد میکند.
@sayehbanemehr