14.57M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
حضرت علی با اون شجاعتش چطور همسرش رو کتک زدن هیچی نگفت وسکوت کرد!!
آیا شهید شدن #حضرت_زهرا زیر سوال بردن شجاعت حضرت علی نیست!!
14.14M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
دختر رهبر داریم مگه انقد خفن؟
چرا هیچکس تا حالا ازش حرفی به ما نزده؟!
واکنشهای عجیب و غیرمنتظرهی مردم دیدنیه
مولاناست؟! ماری کوریه؟!
جواهر لعل نهرو؟! لرد بایرون نیست؟!
بنظرتون ما کجای راهو اشتباه رفتیم که چنین فاجعهای به بار اومده؟!
این ویدئو رو بفرستین برای کسایی که دوستشون دارین؛
تا بفهمن کیو داشتن و نمیشناختنش!
20.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 سکانسی زیبا و #بصیرتی از سریال #امام_علی (ع)
وقتی از لشکر معاویه نامه ای به #اشعث می دهند و با خبری دروغ او را تحریک می کنند ، او هم به بهترین نحو در لشکر امام ، تفرقه ایجاد می کند!!!
وقتی تفرقه ایجاد شد، دیگر کاری از مالک اشتر هم بر نیامد!
نمونه عالی از نقش یک منافق در تفرقه بین لشکر و ایجاد جنگ روانی !!!
همان شیوه ای که امروز هم مکرر توسط دشمن ، اجرا می شود
تاریخ تکرار می شود و خوشا به حال آنانی که تاریخ را تحلیلی و تطبیقی می خوانند و بصیرت خود را بالا می برند
#عمار_رهبری_باشیم
#الّلهُـمَّعَجِّــلْلِوَلِیِّکَـــالْفَـــرَج
#کانال_سایبری_عصای_موسی
#نشر_حقیقت_در_سطح_جامعه
خواستند یوسف را بکشند، نمرد؛
او را به بردگی فروختند، اما پادشاه شد؛
خواستند عزیز پدر نباشد، عزیزمصر شد؛
از نقشههای بشر نباید دلهره داشت، زیرا اراده خداوند از هر ارادهای بالاتر است..
🔃 توییت کاربران توییتر
✍️ این صحنهای از یک فیلم آخرالزمانی نیست، فرار مردم عادی از چنگ زامبیهای صهیونیستی است.
👤 همتآ
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 خاطره شنیدنی صدام از چندینبار دفاع تمامقد پدر «بشار اسد» از ایران در دوران دفاع مقدس
🔹ظاهراً «حافظ اسد» پدر بشار اسد بدجوری صدام رو چزونده بود.
⭕️ واقعیت های بحران سوریه
🔹سوریه همان گونه که برای ما مهم است برای روسها هم مهم است. با سقوط حکومت سوریه ،ارتباط ما با حزب الله قطع می شود و دست روسها هم از مدیترانه کوتاه خواهد شد.
🔹روسها در چند ماه اخیر طرف برتر منازعه اوکراین بودند و با آمدن ترامپ،فشار جنگ اوکراین بیشتر از گذشته بر دوش اروپا خواهد افتاد. اروپا از مدتی پیش با دادن چراغ سبز به ترکیه و پشتیبانی مخفی از تکفیریهای مقیم ادلب،آنها را روانه جنگ با حکومت سوریه کرد تا از این نقطه بر روسها فشار بیاورد و جبهه جدیدی برای روسیه باز کند. با آغاز تهاجم"تحریر الشام"،روسیه بر سر دوراهی مورد نظر اروپا قرار گرفت : ادامه تمرکز بر نبرداوکراین می تواند به قیمت از دست رفتن سوریه و کوتاه شدن دست روسیه از دریای مدیترانه تمام شود و پرداختن جدی به سوریه موجب عقب ماندن روسیه از جنگ اوکراین و از دست دادن موقعیت برتر فعلی گردد.
🔹در سالهای اخیر دولت سوریه با تکیه به روسها و توافق ۵ سال پیش آنها با ترکیه،خیال خود را از جانب ادلب و تکفیریهای مقیم آن راحت کرده بود و برای همین دلیلی نمی دید تا ارتش خود را برای برخورد با آنها آماده نگه دارد و همین امر باعث غافلگیری عجیب ارتش و دولت سوریه در برابر تهاجم انفجاری تحریر الشام شد!غافلگیری شدیدی که با جنگ روانی پرحجم تکفیریها(در فضای مجازی) و حامیان رسانه ای آنها (از الجزیره تا اغلب شبکه های غربی ضد مقاومت)منجر به تخریب روحیه نظامیان سوری و عدم مقاومت جدی آنها شده است.
🔹اغلب نیروهای ارتش سوریه دلیل محکمی برای مقاومت جدی و فداکاری در مقابل دشمن نداشته و ندارند!نه انگیزه های اعتقادی و ملی و نه مشوقهای مالی و نه هیچ محرّک دیگری برای پایداری آنها در مواجهه با مسلحین تکفیری موجود نیست!این ارتش به علل مختلف هیچ گاه نتوانسته در برابر دشمنان از سوریه محافظت کند!نه در برابر رژیم صهیونیستی در جنگهای ۱۹۶۷ و ۱۹۷۳ و نه در برابر تروریسم تکفیری طی سال های ۲۰۱۱ تا امروز!
🔹اغلب نیروهای حزب الله که طی سالهای ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۸ از ارکان اصلی مقابله با تروریسم تکفیری در سوریه بودند این روزها ناگزیرند مراقب تهاجم احتمالی رژیم به جنوب لبنان باشند و به علت موقت بودن آتش بس،امکان رها کردن لبنان و حضور در نبردهای سوریه را ندارند.(علاوه بر این که حضور این نیروها در نبرد یک سال اخیر با صهیونیستها و حوادث تلخ پی در پی چند ماه گذشته،به صورتی طبیعی موجب فرسایش آنها شده و از توان رزمی آنها کاسته است.)
🔹در ۵ سال اخیر و به علل مختلف اغلب نیروهای وابسته به ج.ا.ا سوریه را ترک کردند( فاطمیون و...)و عملا نیروی عمده ای از طرف ج.ا برای مواجهه با موج تهاجمات تکفیریها در سوریه موجود نیست.(علاوه بر آن ج.ا مسئولیتی معینی در قبال حفاظت از استانهای شمالی سوریه نداشته و این مسئولیت را عملا ارتش سوریه و روسها بر عهده گرفته بودند).
از طرف دیگر و به واسطه بروز برخی موانع(از جمله حملات مکرر رژیم به فرودگاه دمشق)،خط ارتباطی اصلی ج.ا به سوریه(پروازهای منظم و پرتعداد هفتگی به سوریه)کاهش یافته و به حداقل ممکن رسیده که به هیچ روی کفاف انتقال نیرو و امکانات کافی به سوریه را نمی دهد.
🔹دولت عراق و برخی مراجع دینی و احزاب و چهره های سیاسی این کشور هم از بیم ورود عراق به جنگ،تمایلی به حضور نیروهای حشد و مقاومت عراق در نبردهای اخیر سوریه ندارند و این درحالی است که طی سالهای ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۸ بخشی از بار مقابله با تکفیریها در سوریه برعهده نیروهای عراقی بود.
🔹لازم به ذکر است که بخشی از حاکمیت سوریه در سالهای ۲۰۲۰ به بعد،فریب وسوسه های مالی مقامات امارات و سعودی و...را خورده و باهدف بهره مندی از کمکهای این کشورها برای بازسازی سوریه،به دنبال کاهش روابط با ج.ا و محور مقاومت بوده و تکیه به روسها برای دفاع از سوریه را کافی می دانستند و طبیعی است که این نگرش موجب کاهش حرارت سابق روابط ج.ا و سوریه شده باشد.امری که به نوبه خود به کاهش کیفیت و کمیت همکاریهای نظامی دو کشور منجر شده است.
🔹بر این اساس :
▪️بدیهی است ج.ا و روسیه به اندازه سهم خود در دفاع از سوریه مشارکت کنند و منطقی نیست ج.ا جور اعتماد بی جای روسیه به ترکیه را بکشد.
▪️در صورت سرنگونی احتمالی دولت سوریه،جولانی و گروهش توان اداره سوریه را ندارند و به احتمال زیاد سوریه به سومالی دوم(کشوری از هم پاشیده و بدون دولت مقتدر مرکزی) بدل خواهد شد.امری که به زیان همه همسایگان سوریه و کل غرب آسیا خواهد بود!
▪️بماند که در هر حال اردوغان از این آتش افروزی،جز زیان نخواهد دید.
@pas_kouchehaie_enghelab
چه بسا این کشتی باید سوراخ شود!
اشاره حجتالاسلاموالمسلمین استاد #مؤیدی به رخدادهای جاری در جبهه مقاومت
شنبه، ۱۷ آذرماه ۱۴۰۳
ما از آنچه که در غیب عالَم و در پشت پرده ظاهر در جریان است، بیخبریم. اما بدانیم امروز خْضر دستبهکار است تا کشتی را سوراخ کند! در ظاهر بسیار تلخ و نگرانکننده است، اما پایانی مبتنی بر حق و حقیقت دارد! باید بدانیم که ذرهبهذره هستی بر مدار حق و پاکی استوار است و باطل و ناپاکی را پَس میزند! ما از جریانِ جاری در غیب هستی بیخبریم!
هان مشو نومید چون واقف نهای ز اسرار غیب
باشد اندر پرده حکمتهای پنهان غم مخور فیض کاشانی
https://eitaa.com/joinchat/2843344995C4bdc20cf63
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥پیش بینی های عجیب علامه کورانی از سقوط بشار اسد و ارتباط حوادث سوریه و یمن با ظهور حضرت مهدی (عج)..
🔸بشار می رود!
سید حسن نصرالله (به شوخی)گفت: با ما راه بیا و نذار بشار بره ( خنده علامه کورانی)
ولی من گفتم با بشار دشمنی ندارم ولی بشار اسد میره و سفیانی ۷ ماه پیش از ظهور امام میاد!
درست سوریه رو از دست میدیم ولی یمن رو به دست میاریم
نکته:
♦️ما و شما به لحاظ روحی، اعتقادی و... چقدر مردم را آماده کرده ایم؟!
پ ن:
علامه کورانی اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۲ به رحمت خدا رفت.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴هشدار خرداد ماه رهبرانقلاب به دولت سوریه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#پرسه_در_فضای_مجازی
📹 چه کاری بود با خودمان کردیم!
🔺ویدویی از اظهارات یکی از ساکنان لیبی در فضای مجازی مورد توجه قرار گرفته است که با اشاره به تحولات سوریه میگوید:
همین آوازها را ما هم شنیدیم
همین پایکوبیها را ما هم شنیدیم
دقیقا همین صحنهها ...
همه این جشنهایی که الان در سوریه میگیرند قبلا در لیبی گرفتند
ولی بعدش گفتند: این دیگر چه کاری بود با خودمان کردیم!؟
رفقایی که می خوان اطلاعات بیشتری از دلایل اتفاقات سوریه داشته باشند متن و تحلیل پایین رو بخونند
کمی طولانی هست اما جامع و مفیده 👇👇👇
بخش اول تحلیل
🖊مصطفی خرم آبادی
دولت سوریه سقوط کرد و خیلی از بزرگواران،نگران وضعیت آن کشور هستند و تقریبا همه متحیرند که چه چیزی رخ داده است؟ سعی میکنم در سه پست خیلی مختصر و کامل بگویم در این یازده سال دقیقا چه اتفاقی افتاد و امروز چرا ایران دخالت نظامی نکرد تا بزرگوران از تحیر دربیایند و از اینکه با استرس کانال ها را دنبال کنید دیگر بی نیاز شوید. مطالبی که مینویسم حاصل سالها مطالعه و گفتگوی مستقیم خودم با سوریهاست.
قبلش بگویم که سوریه وضعیتش پیچیده تر از آن است که شخصی ، خیلی ساده و در نهایت بدبینی بگوید دیگر همه چیز تمام شد.
اوضاع نه بی نهایت بد است و نه خوب.
💢بخش اول_ چی شده که سوریه به هم ریخت؟
یکبار سریع بخوانید تا ببینید اصلا قضیه سوریه از چه قرار است
۱_ دولت سوریه بشار اسد، پیش از شروع بحران داخلی سوریه در سال ٢٠١١ چند وجه خوب و بد از دیدگاه شهروندانش داشت. وجه خوبش از جانب بخشی از مردم این بود که درمان، تحصیل و بسیار از خدمات عمومی در دولت رایگان بود و در برخی زمینهها مانند پزشکی و داروسازی و صنعت بسیار پیشرفت کرده و زبانزد خاص و عام شده بود. وجه بدش از نظر بخشی از مردم مخصوصا سیاسی ها، این بود که فعالیت هرگونه حزب موافق یا مخالف دولت در سوریه به جز حزب بعث غیرقانونی بود و اصطلاحا کشور به صورت تکحزبی اداره میشد. در سویی دیگر با توجه به اینکه بخشی از کردها که از گذشته دور علاقهمند به جدایی طلبی در سوریه بودند و حتی طرفی برخی اعتقاد داشتتند که کردها سوری اصیل نیستند بلکه مهاجرند و سالها قبل به سوریه آمدند، دولت از زمان حافظ اسد(پدر بشار اسد) حتی قبول نکرده بود که حتی به یک شهروند کرد شناسنامه سوری بدهد و این مساله سبب شد بود تا کردهای سوریه کینه عمیقی از دولت بر دل بگیرند. از دید بخش دیگری از مردم اینکه هر کسی با هر دین و مذهبی می تواند به راحتی در سوریه زندگی کند و به مساجد سنی ، شیعه ۱۲ امامی، شیعیان علوی(شیعیان مختلف از ۱۲ امامی در فقه و اعتقادات)، درزی(شیعیان شش امامی) وکلیسای مسیحی برود و آزادانه زندگی کند یک مزیت بزرگ محسوب می شد ولی از نظر بخش دیگری از مردم، دولت نه تنها نباید به لحاظ دینی انقدر باز میبود و هرکسی مخصوصا شیعیان نباید مثل اهل سنت برای تبلیغ مذهب دستشان باز باشدبلکه باید با دیدگاه اسلامی سازی خیلی سفت و سخت، همه قوانین سوریه بر اساس فقه سنی سلفی بنا نوشته و اجرا میشد و از طرفی اصلا اینکه رییس جمهور دولت سوریه که اغلب مردمش سنی مذهب هستند، یک شخص علوی(بشار اسد) باشد مساله ای غیرقابل قبول بود. اینهایی که عرض کردم همه نظراتی بود که هر کدام در سوریه میان بخشی از مردم و نخبگان وجود داشت و هرکدام طرفدارانی داشتند.
۲_ سال ۲۰۱۱ شبکه الجزیره قطر که با فاصله زیاد از دیگر شبکهها محبوبترین شبکه خبری در جهان عرب و مخصوصا میان مردم سوریه بود به یکباره در راستای پروژه بهار عربی (الربیع العربی) شروع به تشویق مردم در برخی کشورهای عربی به قیام علیه دولتهایشان کرد. یکی از آن کشورها سوریه بود. واقعا همه مات و مبهوت و انگشت به دهان مانده بودند که شیکه الجزیرهای که هیچ مشکلی با سوریه نداشت و یک رسانه دوست محسوب میشد وحتی با خود بشار اسد گفتگوی تلویزیونی برقرار می کرد چرا باید به یکباره تغییر سیاست بدهد؟ البته همان موقع برخی دلیلش را ادامه طرح همکاری سیاسی امنیتی قطر و ترکیه با جنبش الاخوان المسلمین که از سال ۲۰۰۵ آغاز شده بود میدانستند. ترکیه بزرگترین رقیب سیاسی و اقتصادی سوریه در منطقه و الاخوان المسلمین بزرگترین و مهمترین برانداز دولت سوریه در داخل کشور بود. علی ای حال با شروع بهار عربی در تونس و ادامه آن در مصر، مردم منطقه درعا در سوریه هم که عموما طرفدار اسلام اخوانی تندرو بودند تظاهرات کردند. شبکه الجزیره بلافاصله سه روایت را منتشر کرد. اولی این بود که چند کودک خردسال و معصوم روی دیوار مدرسهشان نوشته اند: نابود باد بشار اسد(یسقط بشار الاسد) و همگی آنها دستگیر شدند و به سختی شکنجه شدند و در آستانه مرگ هستند. دومین روایت این بود که علاوه بر اتفاق ناراحت کننده اول تانکها و ادوات سنگین ارتش سوریه به تظاهر کنندگان حمله کردند و همه را به خاک و خون کشیدند. روایت سوم این بود که یک دختر خانم جوان به خاطر شرکت در تظاهرات علیه بشار اسد زنده زنده سوزانده شده است و عکس و اسمش را در الجزیره منتشر کردند(کمتر از یک هفته بعد تلویزیون سوریه با این دختر که زنده و سالم بود مصاحبه کرد). آن سالها فیسبوک در سوریه به شدت محبوب بود. دو اکانت که هیچوقت صاحبانش مشخص نشدند به یکباره به مرکز پخش اخبار «انقلاب سوریه» تبدیل شدند و ۲۴ ساعته اقدام به خبرهای تظاهرات و کمپین و دعوت به تجمع میکردند.
دو خبر قبلی هم توسط دولت سوریه تکذیب شد و برخی تحلیلگران با نشان دادند تصاویر محل تظاهرات درعا گفتند اصلا امکان حضور و حرکت تانک در میان جمعیت نبوده است ولی دیگر به لحاظ رسانهای کار تمام شد بود. یکی از دلایل تمام شدن کارزار رسانهای این بود که صدها اکانت و شبکه ماهوارهای که تا چند روز قبل از تظاهرات فقط به انتشار سخنرانیهای مذهبی و شرح آیات و روایات و قرآن میپرداختند به یکباره به منبرهای رسانهای علیه دولت بشار اسد و تکفیر شیعیان ۱۲ امامی ، علوی و درزی تبدیل شدند. گرچه اینطور نبود که اکثر مردم سوریه طرفدار اسلام سلفی باشند که به آنها کم کم در سوریه به خاطر تکفیر شیعیان تکفیری میگفتند، ولی آن حرفهای آتشین و احساسی طرفداران خودش را زود پیدا کرد.
انتهای بخش اول
💢بخش دوم تحلیل سوریه
🖊مصطفی خرم آبادی
همینطور در شبکه الجزیره و فضای مجازی مطالب علیه دولت بشار اسد منتشر میشد و همزمان ذهن بخش زيادى از مردم مخصوصا جوانان را هم باخود همراه کرده بود که چندین نظامی سوری از ارتش جدا شدند و در منطقه درعا با ارتش سوریه شروع به جنگیدن مسلحانه کردند. این قضیه دقیقا ۱۰۲ روز طول کشید تا رسما در تاریخ ۸ تیر ۱۳۹۰ خبری توجه همه را به خود جلب کرد.
1⃣سرهنگ ریاض الاسعد، از نظامیان بلندپایه بخش مهندسی رزمی ارتش سوریه که به ترکیه فرار کرده بود ، اعلام کرد ارتش آزاد سوریه(الجیش السوري الحرّ) را با همکاری برخی افسران و درجهداران سوری دیگر تاسیس کرده است می خواهد با دید ملیگرایانه از همه مردم سوریه بدون توجه به مذهب و تفکرات سیاسی آنها حمایت کند. ریاض الاسعد اصلا تفکرات اسلامگرایانه نداشت بلکه همیشه تلاش کرد خودش را یک ملیگرا جلوه کند. این گروه از حمایت علنی دولت آمریکا، فرانسه، انگلیس و البته عربستان بود. دولت عربستان کاملا علنی فرماندهان ارتش آزاد را به ریاض دعوت کرد و ضمن تکریم آنان سلاح و پول در اختیار آنان قرار داد.
2⃣دقیقا ۶ ماه و ۲۵ روز بعد از تاسیس ارتش آزاد(در تاریخ بهمن۱۳۹۰)، گروهک تروریستی القاعده که سال ۱۳۶۸ در پاکستان توسط بنلادن و عبداللهعزام تاسیس شده بود و دیدگاههای سلفی تندرو داشت، تاسیس شعبه سوریه خود را به صورت رسمی در سوریه به نام «جبهة النصرة» به فرماندهی جوان ۲۷ ساله ای به نام احمد حسن الشرع و با کنیه جهادی أبومحمد الجولاني اعلام کرد. جبهة النصرة برخلاف ارتش آزاد، از ابتدا اعلام کرد یک گروه اسلامگرای سلفی است و هدفش ایجاد دولت اسلامی با رویکرد سلفی در سوریه است. گزارشهایی وجود دارد که النصرة از سوی کشورهای حاشیه خلیج فارس به صورت غیر علنی حمایت شده است و وقتی الجولانی در سال ۱۳۹۴ اعلام کرد که از القاعده جدا شده است، ترکیه هم حمایتهای غیر علنی از او انجام داد. الجولانی همچنان اعلام کرد که سیاستهای اسلام گرایانه دارد و به دنبال تحقق اهداف سیاسی اسلامی خود است ولی تلاش کرد چهرهای معتدل تر از خود ارائه کند.
3⃣از طرفی دیگر کردهای سوریه هم با محوریت حزب اتحاد دموکراتیک(حزب کردی) و گروههای عربی شمال سوریه، از سال ۱۳۹۳ اعلام کردند که یک تشکیلات نظامی با عنوان قوات القَسَد(مخفف نیروهای سوری دموکراتیک) تاسیس کردند. یکی از ترسناکترین خبرها برای ترکیه که همیشه از گروههای تجزیهطلب کردی داخل ترکیه میترسد همین خبر بود.آمریکا حامی نیروهای کرد هم بود گرچه بارها نیروهای کرد از عدم حمایت مناسب آمریکا گلایه کرده بودند. نیروهای قَسَد ارتباط بسیار خوبی با جدایی طلبان پ.ک.ک ترکیه داشته و دارند.
4⃣دولت ایران،حزب الله و روسیه هم از دولت مرکزی سوریه به عنوان یک طرف قانونی، معقول ، معتدل ، ضد تروریسم و ضد تکفیر حمایت کردند.
توافق آستانه 🌐
خیلی مختصر عرض کنم، از آنجایی که هر سه محور برانداز ارتش آزاد، النصرة (که بعدها اسم خود را جبهه فتح شام گذاشت) و القَسَد با هم در اهداف و ایدئولوژی کاملا مخالف بودند بارها با هم به شدت جنگیدند و حتی در داخل خودشان هم بارها اختلافات سنگینی رخ داد که موجب شد به سختی با هم بجنگند و به چند پاره تقسیم شوند تا اینکه در تاریخ ۴ بهمن ۱۳۹۵ دولت سوریه و گروههای برانداز با محوریت ایران، روسیه و ترکیه به توافقی به اسم آستانه رسیدند که بر اساس آن ارتش آزاد بر استان درعا، بخش هایی از استان اِدلِب و حومه حلب، جبهه فتح الشام (النصرة سابق) بر بخش هایی از ادب و حومه حلب و کردها هم بر بخش هایی از شمال شرقی سوریه و دولت مرکزی نیز بر دیگر مناطق سیطره پیدا کردند.
در سال۲۰۱۸ ارتش سوریه با حمله به درعا این منطقه از ارتش آزاد بازپس گرفت.
🔺ادامه تحلیل در بخش سوم...
💢تحلیل سوم
🖊مصطفی خرم آبادی
در این ۱۴ سال مردم مناطق مختلف سوریه با چند مشکل جدی رو به رو بودند که به صورت مختصر به آنها اشاره میکنم
1⃣میانگین درآمد مردم سوریه از نظامی و غیر نظامی در این سالها ماهیانه ۵۰ تا ۷۰ دلار بود. این را بگذارید در کنار بنزین لیتری یک دلار و خرجهای دیگر سرسام آور... . یعنی هر سوری با حقوق ماهیانه اش می توانست ۵۰ لیتر بنزین بخرد. حتما الآن که داربد این متن را میخوانید سوال برایتان پیش آمده که «پس چطور زندگی میکردند؟!». خانوادهها مختلف هستند. بعضی که عضوی از خانوادهشان در اروپا است و اگر آن عضو خودش فقیر نباشدو دستش به دهانش برسد ماهیانه مبلغی برای خانواده میفرستد. بعضی ها همه بچههای کوچک و بزرگشان را میفرستند سرکار و... . خلاصه وضعیت دردناک است. از این جهت کلا دیگر نایِ تحمل جنگ و خونریزی را نداشتند. سطرهای بعدی را بخوانید بیشتر توضیح دادهام که چرا به اینجا رسیدند..
2️⃣تخریب مراکز صنعتی سوریه مخصوصا در حلب که تا ۱۵ سال قبل مرکز قدرتمند اقتصادی بود در ماههای اولیه بحران سوریه در سال ۱۳۹۰ اتفاق افتاد. ترکیه که همیشه در داروسازی ، نساجی ، پوشاک ، مواد خوراکی و محصولات صنعتی با سوریهای ها رقابت شدید داشت، به عنوان یکی از مهمترین اهداف شروع بحران در سوریه، رقیب اقتصادیاش را به کلی از صحنه به در کرد. این مساله هم ناتوانی سوریه در تامین کالاهای ضروری را در پی داشت و هم حجم بیکاری بی سابقه ای را در سوریه به بار آورد. تا جایی که همین امروز یک کارگر سوری حاضر است با حقوق ماهیانه ۳۰ دلار کار کند چون فرصتهای کاری بسیار اندک است. ترک ها البته یک تجربه در این زمین در ارتباط با سوریه داشتند و آن این بود در سال ۱۳۹۰ که تظاهرات در سوریه به راه افتاد، همه تحلیلگران دنیا گفتند ۶ سال است خشکسالی شدید در اثر بارش اندک باران به مردم منطقه کشاورزی درعا و دیگر مناطق کشاورزی فشار اقتصادی آورده است و آنها را برای تظاهرات آماده کرده. حالا هم اگر مجددا در حوزه اقتصاد به آنها فشار بیاید به مبارزه با دولت میپردازند. پس از سالها گفتگو با طیفهای مختلف سوریها تحلیل شخصیام این است که مردم در سال ۲۰۱۱ مهمترین دلیل عدم مقاومتشان در مقابل تروریستها و عدم حمایت از دولت نارضایتی از وضعیت اقتصادی سوریه بود و اینکه آن موقع خیلی امید داشتند که اوضاع اقتصادیشان بهتر شود ولی واقعیت این است که سوریه زیبا در این سالها توسط تروریستها وترکیه در بسیاری از زمینهها و زیرساختهای اقتصادی و صنعتی به دوران ما قبل از اختراع برق برگشت!.
به قول یکی از بازیگران معروف سوری که خودش هم در ابتدا به براندازان سوریه پیوسته بود و بعد پشیمان شد، « اگر آن بخش از مردم سوریه که ۱۴ سال قبل برای بهبود وضع اقتصادیشان تظاهرات میکردند، آنروز تجربه حالا را داشتند، نه تنها به امید بهتر شدن وضعیت اقتصادی علیه دولت بشار اسد تظاهرات نمیکردند بلکه در خانه می نشستند و سریال تماشا می کردند و از دولت سوریه حمایت میکردند.
واقعیتش امسال هم جان و رمقی برای مردم و ارتش فقیر باقینمانده بود که مقابل تروریستها بایستند.
3️⃣بسیاری از خانه های سوریه هر شش ساعت به مدت کمتر از نیم ساعت برق داشتند و علتش این بود که سوریه زیبا که روزگاری مقصد گردشگران بسیاری بود، هرچه که از زیرساخت برقی داشت در جنگ با سیاستهای خصمانه ترکیه از دست داد. به این اضافه کنید هر از گاهی خبری می آمد که یک گروهک تروریستی به مرکز تولید برق حمله کردهاست تا آن را ویران کنند و یا کابلهای برق را شبانه دزدیدند.
4⃣روز و شب علیه شیعیان و علویها در فضای مجازی شبهات اعتقادی مطرح میشد و سعی میکردند آن بخش از مردم سوریه که تندرو و متمایل به سلفی ها هستند را علیه آنان عصبی کنند و در طرف مقابل متاسفانه کارفرهنگی ما شیعیان ضعیف بود و اصلا تناسبی با نیاز جامعه نداشت. دوسال قبل در تلویزیون گفتم کارفرهنگی بین المللی و برطرف کردن شبهات ذهنی عربها در مورد تشیع و ایران هیچ! چند نفر از نخبگان ایران میتوانند عربی را مثل انگلیسی مفهوم صبحت کنند؟
5⃣و به این شرایطی که بالا گفته شد، شرایط درمانی بسیار سخت و نبود امکانات و پزشکان حاذق و زلزله شدید اخیر و... موارد دیگر را هم اضافه کنید.
اما شرایط فعلی سوریه👇
ارتش سوریه، کار را رها کرد. به زودی بیشتر در مورد ارتشش خواهم گفت... امروز یک تفاوت جدی با سال ۱۳۹۰ دارد، آنروز ایران در کنار ارتش سوریه مقابل براندازان تکفیری سوری ایستاد اما امروز،ارتش بی رمق، کشور بیجان را رها کرد و ایران از نظر اجتماعی ، نظامی و بین المللی، به تنهایی نمی تواند در مقابل نیروهای برانداز یک کشور دیگر بایستد.
از طرفی ترکیه که در گذشته یکه سوار میدان تاخت و تاز در سوریه بود امروز همزمان هم از سقوط دولت سوریه خوشحال است و هم در موضع وحشت و ترس نسبت به قدرتگیری کردهاست.
21.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
آقای پزشکیان قرآن نخوانده آید؟!
و قران و نهج البلاغه میخوانه و به هیچ وجه متوجه هم نمیشه و....
اقای قاسمیان ، چند آیه رو خطاب به ایشان متذکر شده ....
لطفا نشر دهید
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⬅️ فردا مدارس تهران در همه مقاطع حضوری است
استانداری تهران:
🔹کمیته اضطرار آلودگی هوا امروز دوشنبه تشکیل نشد و فردا مدارس در همه مقاطع حضوری است.
🔹همچنین قرار است فردا ساعت ۱۴ کمیته اضطرار تشکیل جلسه دهد تا درباره روز چهارشنبه تصمیمگیری شود.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️اختراعی جدید و جالب
#اختراع
🔴 واقعیت تحریرالشام vs رسانه ها
#وعده_صادق۳_مطالبه_ملی
#طوفان_الاقصی
#فلسطین
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
#نابودی_اسرائیل
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
جوانان آخرالزمانی👌
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 استقامت در ابتلائات آخرالزمانی، شرط حضور در لشکر امام مهدی علیهالسلام.
15.5M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
یکی از پژوهشگران و صهیونیست پژوهان غربی به من میگفت: چقدر سخن گفتن شما ایرانی ها شیرین؛ آهنگین و ریتمیک است.
🔻خوب متوجه منظورش نشدم تا امروز که این کلیپ را دیدم.
✍️رائفی پور
#قند_پارسی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 عاقبت خودنمایی