✍سوال:زن بهچه میزان از شوهر ارث میبرد ؟
۱/زن در صورت داشتن فرزند، از شوهرش یک هشتم اموال او را ارث میبرد
۲/چنانچه مرد سه یا چهار همسر عقد دائم داشته باشد، فقط همین یک هشتم بین آنان تقسیم می شود.
۳/اگر زن از شوهرش فرزندی نداشته باشد یک چهارم اموال او را به ارث میبرد و همچنین اگر مرد، چند همسر داشته باشد، فقط همین یک چهارم میان زنان تقسیم میشود.
۴/زنی که در اثر ازدواج موقت، علقه زوجیت دارد، از همسر متوفایش ارث نمیبرد.و چنانچه اراده شوهر اینگونه باشد که همسرش که صیغه او است، از او ارث ببرد، این موضوع اثر قانونی ندارد.
۵/در مورد ارث مرد از زن باید گفت که در صورتی که زن فرزند نداشته باشد، مرد یک دوم ارث میبرد و در صورتی که زن فرزند داشته باشد، مرد یک چهارم اموال زن را ارث میبرد
۶/همچنین در مواردی که زن بمیرد اما هیچ ورثهای نداشته باشد، شوهر تمام ترکه زن را به ارث میبرد.این در حالی است که اگر شوهر بمیرد و وراثی نداشته باشد، زن صرفا همان نصیب خود را میبرد و بقیه دارایی شوهر او همانند ترکه بی وراث، به دولت داده میشود .
⭕️اعتراض به نظریه پزشکی قانونی:
هنگامی که پزشکی قانونی، نظریه خود را تقدیم دادگاه می نماید، هر یک از طرفین دعوی تا یک یک هفته پس از ارائه نظریه پزشکی قانونی، می تواند اعتراض نمایند.لذا در صورتی که پس از ظرف یک هفته، طرفین دعوی نسبت به نظریه پزشکی قانونی اعتراض ننمایند، دیگر از حق اعتراض برخودار نمی باشند.هزینه تشکیل جلسات در هر نوبت به عهده کسی می باشد که اعتراض به نظریه پزشکی قانونی دارد، لذا برای رسیدگی اعتراض خود باید هزینه آن را پرداخت نماید.در غیر از امور دریافت دیه، به اموری همچون سلامتی عقل و روان، می توان نسبت به نظریه پزشکی قانونی اعتراض نمود
⭕️استعلام اموال منقول و غیر منقول فرد معسر(خواهان دعوای اعسار):
مرجع اجراءکننده رأی باید به درخواست محکومٌله به بانک مرکزی دستور دهد که فهرست کلیه حسابهای محکومٌعلیه در بانکها و مؤسسات مالی و اعتباری را برای توقیف به مرجع مذکور تسلیم کند. همچنین دادگاه باید به درخواست محکومٌله یا خوانده دعوای اعسار به مراجع ذیربط از قبیل ادارات ثبت محل و شهرداریها دستور دهد که براساس نشانی کامل ملک یا نام مالک پلاک ثبتی ملکی را که احتمال تعلق آن به محکومٌعلیه وجود دارد برای توقیف به دادگاه اعلام کند. این حکم در مورد تمامی مراجعی که به هر نحو اطلاعاتی در مورد اموال اشخاص دارند نیز مجری است.مراجع مذکور در این ماده مکلفند به دستور دادگاه فهرست و مشخصات اموال متعلق به محکومٌعلیه و نیز فهرست نقل و انتقالات و هر نوع تغییر دیگر در اموال مذکور از زمان یکسال قبل از صدور حکم قطعی به بعد را به دادگاه اعلام کنند.
⭕️این ۴ نکته رو در تنظیم مبایعه نامه خودرو رعایت کنین:
۱/مشخصات فروشنده و خریدار را فقط از روی مدارک شناسایی مثل کارت ملی پر کنید و به هیچ عنوان به حرفها اکتفا نکنید
۲/در قسمت موضوع معامله، مشخصات کامل خودرو شامل:نوع ماشین، مدل، رنگ، شماره شهربانی،شماره موتور، شاسی و بدنه مطابق سند و برگ سبز خودرو قید شود.
۳/برای تمامی تعهدات خریدار و فروشنده مثل پرداخت پول و تحویل خودرو و... حق فسخ و وجه التزام بگذاريد
۴/اگر فروشنده هستید تمام عیب و ایرادهای خودرو را در قرارداد بنويسيد تا خریدار نتواند با استناد به این عیبها معامله را به هم زده یا از شما خسارت درخواست کند
✍سوال:چطور درخواست اعسار بدیم؟
۱/مراجعه به دادگاه
۲/ارائه مدارک مالی مثل فیش حقوقی، صورتحساب بانکی، اجارهنامه و...
۳/شهادت شهود در بعضی موارد اگه نیاز باشه
۴/منتظر تصمیم دادگاه بمونید
۵/اعسار یه حق قانونیه برای کسانی که واقعاً مشکل مالی دارند.
✍سوال:چطور میتوان در معامله از جعلی بودن سند آگاه شد؟
۱/اگر پشت سند ، هولوگرام سازمان ثبت اسناد الحاق نشده باشد ، سند جعلی است.
۲/اگر وسط سند آرم بزرگ الله و در وسط الله و اطراف آن آرم کوچک الله حک نشده باشد سند جعلی است.
۳/اگر نام دریای خزر و خلیج فارس به رنگ آبی در نقشه ایران نباشد سند جعلی است.
۴/اخذ استعلام اصالت سند با مراجعه به دفاتر اسناد رسمی منطقه میتواند راهگشا باشد.
✍سوال:زن میتواند مرد را از اشتغال منع کند؟
✅پاسخ:به موجب ماده ۱۸ قانون حمایت از خانواده ، زوجه نیز میتواند همسر خود را از اشتغال به کاری که منافی مصالح خانوادگی یا حیثیت خود او یا شوهرش است منع کند.این حکم به واسطه دادگاه صادر میشود اما هرگاه دادگاه احراز کند منع اشتغال مرد موجب اختلال در معیشت خانواده خواهد شد درخواست زوجه را رد خواهد نمود
⭕️شخص حقیقی و حقوقی:
شخص حقیقی و حقوقی از اصطلاحات علم حقوق بوده و شخص حقیقی در حقیقت همان فرد انسانی است. این افراد با زنده شدن دارای حقوقی گشته و در زمان حیات خود آنها را دارا میباشد که به آنها اهلیت گفته میشود. در ماده ۹۵۶ ق. م آمده است که اهلیت برای دارا بودن حقوق با زنده متولد شدن انسان شروع و با مرگ او تمام میشود.علاوه بر افراد در جامعه، اشخاص دیگری هم یافت میشوند که به فعالیت میپردازند مانند گروهها، جمعیتها، موسسات، سازمانها و... به این نوع اشخاص، اشخاص حقوقی میگویند، اینها وجود طبیعی ندارند و دارای وجود فرضی و اعتباری میباشند.