💥 #معرفی_کتاب: «اقتصاد کرونا» منتشر شد...
کتاب #اقتصاد_کرونا که توسط انتشارات نیلوفران و به سفارش سازمان پدافند غیرعامل تهیه شده، منتشر شد.
کتاب «اقتصاد کرونا» با رویکرد اقتصاد مقاومتی در عصر ویروس کرونا که محوریت آن تحلیل شرایط اقتصادی پیش آمده ناشی از ویروس کرونا است، توسط حجت الله عبدالملکی و جمعی از کارشناسان نظیر روح الله ایزدخواه، مسعود براتی، سید امیر سیاح، سید احسان خاندوزی و حمیدرضا مقصودی تهیه شده است.
این کتاب که با همکاری #سازمان_پدافند_غیرعامل کشور و بسیج دانشجویی #دانشگاه_امام_صادق (ع) تهیه شده، توسط انتشارات نیلوفران منتشر شد.
@qasdway
@SchoolofEconomics
👈گزارش مدیریتی: #حکمرانی_اقتصادی در مواجهه با بحران کرونا
جهت ارائه به دستگاههای دولتی و حاکمیتی
تهیه کننده: اندیشکده قصد (قسمت اول)
👌#پیامدهای_ اقتصادی بحران #کرونا از روز اعلام اولین مورد مبتلا در ۱۰ دی ماه (۳۱ دسامبر ۲۰۱۹) رفتهرفته آشکار شد. افت چرخۀ تجارت در دنیا و کاهش ارزش دلار و همچنین کاهش قیمت نفت از ۶۷.۹۶ دلار تا ۵۶.۶۷ دلار از روز اعلام تا ۳۰ بهمنماه (۱۹فوریه ۲۰۲۰) از اولین آثار اقتصادی بحران کرونا در فاز اول بود.
🔶 اما ۳۰ بهمنماه و اعلام تشخیص کرونا در ایران و در روزهای پس از آن تشخیص کرونا در کشورهای اروپایی و آمریکا، روندهای اقتصادی را با تغییر و تحولات شدیدی مواجه کرد. ارزش دلار که از آغاز کرونا تا ۳۰ بهمن رو به کاهش گذاشته بود، به یکباره با روند شدید صعودی مواجه شد. بازارهای مالی در منطقه غرب آسیا و سپس در اروپا و آمریکا با سقوط ارزش تا ۳۰ درصدی مواجه شدند (بازارهای مالی همچنان در حالت خرسی بهسر میبرند).
🔷 روند کاهش قیمت نفت که از ابتدای کرونا قابل مشاهده بود از ۳۰ بهمن شیب بسیار شدیدی گرفت تا جایی که در ۲۰ آوریل سبدهای نفتی دنیا بهطور متوسط به قیمت ۱۷ دلار در هربشکه رسیدند و سبد WTI تا منفی ۳۵ دلار را برای لحظاتی تجربه کرد که البته این مقدار منفی در نتیجۀ تسویۀ اوراق خرید ماههای قبل صورت گرفته است.
👈اتفاقات فوق در کنار فکتهای متعددی که این نوشتار کوتاه مجال کافی برای پرداختن به آنها ندارد نشان میدهد که رکودی بیسابقه و حتی شدید تر از رکود بزرگ ۱۹۳۰ در حال سایه انداختن بر اقتصاد دنیاست. بر خلاف رکود ۱۹۳۰ که طرف تقاضای اقتصاد را درگیر کرده بود و با اعمال سیاستهای طرف تقاضا تا حد زیادی مرتفع شد، این رکود با تعطیل کردن چرخش بینالمللی کالا، تعطیل کردن مشاغل و همچنین در خانه ماندن نزدیک به چهار میلیارد نفر از مردم دنیا، هم طرف عرضه و هم طرف تقاضا را درگیر کرده است.
👈بیانیه مشترک رئیس سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد، مدیر کل سازمان تجارت جهانی و مدیرکل سازمان بهداشت جهانی و هشدار آنها نسبت به کمبود مواد غذایی، نشان میدهد که باید هشدارهای مختلف نسبت به احتمال بالای بروز کمبود و حتی قحطی مواد غذایی از اواخر تابستان امسال را جدی رفت.
👈صورتهای مالی فدرال رزرو تا ۲۰ آوریل نشان میدهد این نهاد، داراییهای خود را در دو ماه اخیر بیش از ۲.۳ تریلیون دلار افزایش داده است. رئیسجمهور آمریکا از بودجه دو تریلیون دلاری جهت مبارزه با کرونا رونمایی کرد. اقتصاددانان متعدد آمریکایی و اروپایی از ضرورت و فوریت اعمال سیاست پولپاشی (Helicopter Money) سخن میگویند و مدلسازیهای متعدد نشان میدهد این سیاست بهدلیل رکود بیسابقهای که بر طرف عرضه و تقاضای اقتصاد تحمیلشده است، نمیتواند اثر تورمی داشته باشد و ارزش دلار را روزبهروز افزایش خواهد داد!
👈لذا آمریکاییها با محوریت انتشار دوباره حجم عظیمی از دلار به بازارهای داخلی و بازارهای بینالمللی در حال خریدن حجم عظیمی از داراییهای سرمایهای و حتی فیزیکی هستند. این سیاست که شاید بتوان آن را «قمار ترامپ» نام گذاشت، ضمن ازبینبردن کارایی پیمانهای دو و چندجانبه پولی و همچنین افزایش ارزش دلار، تجارت جهانی را دوباره دلاری خواهد کرد.
👈کشور ایران که در سال گذشته و در اثر تحریمهای ظالمانه، قریب به ۴۰ میلیارددلار از صادرات نفتی خود را از دست داد، در نتیجه اتفاقات فوق با مخاطرۀ جدیدی مواجه شده است. تداوم اخلال در نظام تجارت بینالملل و کاهش ارزش فراوردههای نفتی، احتمالاً تا ۲۰ میلیارد دلار از ارزش صادرات غیرنفتی ایران را نیز کاهش خواهد داد. رکود در بازارهای داخلی و توقف تولید، توزیع و مصرف در نتیجه سیاست «در خانه بمانیم» و وحشت شدیدی که بر جامعه القاء شده است میتواند رکود را در اقتصاد کشور را تشدید کند. تداوم شرایط فعلی، حداقل ۲۰ درصد رشد منفی را بر اقتصاد ایران القاء خواهد کرد.
💥با توجه به موارد فوق، پیشنهادات زیر به قید فوریت شدید زمانی جهت عبور از این بحران تقدیم میشود: لطفا پست بعدی را ببینید:👇👇👇
@QasdWay
@SchoolofEconomics
👈گزارش مدیریتی #حکمرانی_اقتصادی در مواجهه با بحران کرونا
جهت ارائه به دستگاههای دولتی و حاکمیتی
تهیه کننده: اندیشکده قصد (قسمت دوم)
👈با توجه به موارد فوق، پیشنهادات زیر به قید فوریت شدید زمانی جهت عبور از این بحران تقدیم میشود:
🔰 ۱- اعمال نگاه چندوجهی با اولویت رویکرد اقتصادی در ستاد ملی مبارزه با کرونا برای #آمادهسازی_کشور برای مقابله با #بحرانهای_اقتصادی پیشرو.
🔰 ۲- اعمال سیاست #انبساط_پولی شدید با محوریت جهش در پایه پولی، خلق پول و افزایش نقدینگی. این انبساط باید بهطور متوازن هم مشمول طرف عرضه و تولیدکنندگان و هم مشمول طرف تقاضا و با اولویت مصرفکنندگان آسیبپذیر شود. با توجه به عمق رکود، افزایش فوری ۴۰ درصدی در پایۀ پولی ضروری است. اعمال سیاست نظارتی شدید (موقعیت اضطراری) جهت جلوگیری از ورود نقدینگی به بازار ارز و طلا و سرمایه میتواند به اثربخشی این سیاست کمک کند. عدم امکان نظارت نیز نمیتواند توجیه مناسبی برای عدم اعمال این سیاست باشد.
🔰 ۳- ایجاد تسهیلات مالی برای اعمال سیاست #ایمنسازی_مشاغل بهجای سیاست فاصلهگذاری اجتماعی و هوشمند. اعمال این سیاست ضمن تقویت صنعت ایمنسازی در کشور و ایجاد ارزش افزوده از محل تولید و صادرات محصولات این صنعت میتواند به ایجاد امنیت و سلامت لازم برای تداوم فعالیتهای اقتصادی کمک کند.
🔰 ۴- نزولات جوی در دوسال اخیر شرایط را برای #جهش_در_سطح_کشت #محصولات_کشاورزی با اولویت محصولات استراتژیک (گندم، ذرت، دانههای روغنی و …) فراهم کرده است. اعطای تسهیلات نقدی و غیرنقدی ویژه به کشاورزان و شرکتهای دانشبنیان فعال در حوزه کشاورزی جهت افزایش فوری سطح کشت ابزار مهمی جهت مقابله با قحطیِ محتمل است.
استفاده از ظرفیت #نیروهای_مسلح جهت آبرسانی و تسطیح اراضی میتواند به تسهیل این فرایند کمک کند. در صورت اجرای این سیاست، ایران میتواند در انتهای تابستان، ضمن تأمین نیازهای غذایی خود، به #صادرکننده جدی در محصولات غذایی تبدیل شود و بخشی از رکود خود را از این محل جبران کند. زمزمههایی از مجتمعهای تولید گوشت و مرغ درجهت معدومسازی محصولات و مازاد عرضه به گوش میرسد که لازم است با آن مقابله شود. با اعمال دیپلماسی اقتصادی میتوان در تعامل با کشورهای در معرض کمبود، علیالخصوص روسیه و کشورهای اروپایی، زمینه را برای صادرات مازادهای احتمالی فراهم کرد.
🔰 ۵- سقوط قیمت نفت، ضمن هزینههایی که داشته است فرصتی جدی را برای ایران فراهم کرده است. کشورهای واردکننده محصولات غیرنفتی ایرانی، عموماً کشورهای نفتی هستند. اعمال سیاست #خرید_نفت و راهاندازی #تهاتر کالا در برابر نفت میتواند چرخۀ تجارت کالای ایرانی در منطقه را به راهبیاندازد و بر حجم تولید محصولات کشاورزی و صنایع کشور بیافزاید.
#بستن_چاههای غیر مشترک و استفاده از نفت وارداتی ارزان، #افزایش_ظرفیت_پالایشگاهی کشور با اولویت #پترو_پالایشگاههای_خرد، #خرید_تضمینی_نفت وارداتی از صادرکنندگان و #افزایش_قدرت_ذخیرهسازی_نفت با همکاری بخش خصوصی و نهادهای حاکمیتی میتواند سیاست عدم خامفروشی در نفت را به سیاست خرید نفت تغییر دهد.
💥در صورت ارسال سیگنالهای پرقدرت مبنیبر تبدیل ایران به یک خریدار بزرگ منطقهای، میتواند قیمت نفت را بهطور جهشی افزایش دهد و تولید فراورده نفتی در ایران را بهینه سازی کند. (تذکر: مدت زمان مورد نیاز برای راهاندازی پتروپالایشگاههای خرد و مخازن نفت بهطور متوسط ۶ ماه است. خرید آتیهای نفتی در موقعیت فعلی برای تحویل در سه یا شش ماه آینده میتواند اعمال این سیاست را میسر کند).
@QasdWay
👈پ.ن:
💥 این وارد، راهحلهای جمعی از متخصصین اقتصاد در موسسه قصد میباشد؛ لطفا دوستانی که نقطه نظرات دیگری دارند، ما را بیخبر نگذارند. متشکر.
@SchoolofEconomics
🔰🔰🔰#هر_خانه_یک_کارخانه یا ما، #کرونا و ضرورت #جهش_تولید
💠یادداشت را در آدرس ذیل ملاحظه فرمایید:
🌐https://eitaa.com/Rebbioun/191
🔰 پرده اول: گزارشی از وضع موجود
جناب دکتر ربیعی، سخنگوی دولت گزارشی(1) این چنینی از آسیب هایی که کرونا به ما تحمیل کرده است داده اند:
🔹 بیش از ۱۲ میلیون کارگر در بخش خدمات مشغول به کارند و آثار اولیه بیکاری در ۱۰ رستهای که بلافاصله با شیوع بیماری دچار تعطیلی شدند هویداست.
🔹 نزدیک به 3.3 میلیون نفر از شاغلین رسمی کشور به طور مستقیم در معرض آسیب قرار گرفتهاند.
🔹 بیش از 1.5 میلیون کارگاه رسمی و غیررسمی دچار توقف فعالیت شدند.
🔹 ۴ میلیون شاغل غیررسمی در کشور در معرض توقف یا کاهش فعالیت کاهش دستمزد و اخراج هستند.
🔹 برآورد ميشود در ۳ ماه اول کاهش ۰.۴ درصدی رشد اقتصادی اتفاق میافتد و بيکاري را افزايش ميدهد. ایجاد اشتغال جدید در صنوف تولیدی کوچک و کارخانههای مقیاس پایین نيز حداقل تا دو سال پس از تعطیلی امکانپذیر نیست.
🔹 بیکارشدگان در صورت تعطیلی درازمدت و عدم مداخله در سیاستهای بازار کار، به بیش از ۴ میلیون نفر خواهد رسید. این ۴ میلیون نفر شامل 3.3 میلیون شغل بیمهشده و حدود ۷۰۰ هزار شغل غیررسمی است.
🔹 اعتبار لازم براي جبران دستمزد بيکارشدگان با حداکثر ۲ میلیون تومان در ماه به مدت ۳ ماه، ۲۴ هزار میلیارد تومان است.
🔹 ایجاد اشتغال جدید در کشور در صنایع سرمایهبر و کاربر به طور متوسط بیش از ۵۰۰ میلیون تومان و در بخش خدمات بیش از ۱۵۰ میلیون تومان به ازاي هر شغل هزینه نیاز دارد.
... ادامه در پست بعد...
@SchoolofEconomics
👆👆👆 ادامه از پست قبلی:
👈 اینها همه در وضعیتی است که ما در سال 98 تورم 41 درصدی را داشتیم و اقتصاد ایران سال ۹۸ رشد اقتصادی نزدیک به صفر را تجربه کرده است!!!
🔰 پرده دوم: نقش تولیدات خانگی در تقویم و توانمندسازی اقتصاد - جهش تولید خانگی
جامعه برای بازسازی و توانمندسازی خویش بایستی به سلولهای بنیادین خود رجوع کند هرچند اکوسیستم اقتصادی در سالهای پیشین وابسته به فروش نفت، تولیدات کارخانه ای بوده است اما اکنون این اکوسیستم به واسطه وضعیت کنونی بافتارهای اقتصادی متنوع نامبرده را دچار رکود کرده است.
جامعه اکوسیستم اقتصادی خویش را تنها با سلولهای بنیادین خویش میتواند بازسازی کند. تولیدات خانگی میتواند موتور پیشران اقتصاد قرار بگیرد.
ما پیشتر تجربه کارهای نهضتی را داشته ایم. نهضت سوادآموزی تجربه ای بود که به واسطه اینکه هر خانه را یک مدرسه و کلاس درس نمودیم توانستیم به موفقیت دست پیدا کنیم.
اکنون نیز ضرورت دارد با رؤیت، روایت و برنامه ریزی بر اساس ظرفیتی به اسم خانه، وضعیت نابسامان اقتصادی را بهبود و در نهایت ارتقا ببخشیم.
🔰ایده هایی برای تحقق شعار #هر_خانه_یک_کارخانه
💠 بازاری به وسعت جهان برای تولید ماسک
وضعیت کرونایی پیش بینی می شود که 1.5 الی 3 سال حداقل ادامه داشته باشد. ما در این وضعیت بازاری به گستردگی جهان بشری که تقاضای ماسک دارد را داریم.
علاوه بر اینکه این یک نیاز است بلکه یک مسئولیتی در قبال جامعه توحیدی ایرانی اسلامی است که خود را در برابر نیاز ویژه و ضروری امت اسلامی و بلکه جهان بشری متعهد دانسته و گامی در جهت تولید بردارد.
ما نه تنها بازار منطقه و کشورهای همسایه داریم بلکه میتوانیم به بازار اروپا و آفریقا نیز چشم بدوزیم.
البته به ماسک میتوان برخی وسایل و تجهیزات پزشکی که نسبت و تناسبی با تولیدات خانگی داشته باشد را اضافه نمود.
اما این تحقق این مقوله لوازمی دارد:
1️⃣ توانمندسازی
صدا و سیما نقش بی بدیلی را میتواند در جهت توانمندسازی خانواده ها برای تولید ماسک رقم بزند.
2️⃣خلاقیت، خلاقیت، خلاقیت!!!
ابتکار و خلاقیت یکی دیگر از لوازمی است که بایستی به صورت ویژه برای آن برنامه ریزی کنیم. در این راستا برگزاری جشنواره جهت جذب ایده های نوین برای تولید ماسک و تجهیزات مکمل نیز بایستی در دستور کار قرار بگیرد.
3️⃣ سیستم جمع آوری و توزیع
یکی دیگر از لوازم به تحقق شعار #هر_خانه_یک_کارخانه تدارک سیستم جمع آوری تولیدات خانگی و سیستم توزیع و صادرات متناسب است. در بستر جمع آوری سرمایه ها مساجد و پایگاههای بسیج میتوانند نقش بی بدیلی در این سیستم مویرگی ایفا کنند.
4️⃣ نهضت تجربه نگاری
یکی دیگر از لوازم تحقق شعار نامبرده نهضت تجربه نگاری می باشد. ما به شدت نیازمند رصد اقدامات الگوساز و تجربه نگاری ایشان و مدیریت الگوبرداری تجربه های موفق هستیم.
5️⃣ تسهیل گری و بسترسازی
یکی دیگر از لوازم تسهیل گری و بسترسازی نهادهایی می باشد که میتوانند پشتیبانی لجستیک لازم را تهیه و تدارک کنند.نهادهایی نظر ستاد فرمان امام ره، اوقاف، کمیته امداد امام خمینی ره، بنیاد مستضعفان و ....
6️⃣ پشتیبانی و راهبری نخبگان
یکی دیگر از لوازم اینکار پیشتازی و پیشقراولی نخبگانی است که این ضرورت را فهم کرده و میتوانند هر چه سریعتر بدان جامه تحقق ببخشند.
این پشتیبانی هم بایستی جنسی تئوریک و نظری داشته باشد و هم جنسی عملیاتی.
7️⃣ استفاده از زیرساختهای فناوری اطلاعات
یکی دیگر از ظرفیتهایی که میتواند در تحقق این شعار به کار بیاید ظرفیتهای نوینی است که به واسطه عصر ارتباطات پدید آمده است. یک اپلیکیشن یا یک پلتفرم میتواند به راحتی ظرفیت لازم را کسب و کارهای خانگی پدید بیاورد. پلتفرم باسلام را میتوان در این زمینه یکی از پیشتازان دانست.
🔰پرده آخر: می شود و میتوانیم
تحقق شعار #هر_خانه_یک_کارخانه شدنی است اما این شدنی از جمله اموری است که لوازمی دارد. ضروری است همه نخبگان پیرامون این استعاره اندیشیده و ایده های خودشان را ابه اشتراک بگذارند.
پ.ن: 1. گزارش دکتر ربیعی:
🌐https://t.me/alirabiei_ir/878
@SchoolofEconomics
✍️ توصیه آیتالله کشمیری:
📮حتما دقایقی از ساعات رازآمیز روزهداری خود زا به برترین عبادت اختصاص دهید و آن هم چیزی نیست جز #تفکر! با خود و خدای خود خلوت کنید. خصوصا به نوع رابطه حضرت حق با خودتان بیندیشید، امید است ابوابی از معرفت به رویتان باز شود.
@taammolat74
@SchoolofEconomics
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥اردشیر زاهدی: «ایران»، آمریکا و همپیمانانش را به زانو درآورده است.
💥وزیر خارجه پهلوی در گفتوگو با بیبیسی فارسی:
🔹من به سردار سلیمانی افتخار کرده و خواهم کرد؛ او خون خود را برای مملکتش داد.
🔹تروریست کسانی هستند که برخلاف قوانین ترور میکنند و بعد میگویند افتخار میکنیم که ترور کردیم.
🔹غلط میکنند کسانی که تغییر حکومت در ایران را عامل پیشرفت میدانند.
🔹آمریکا و شرکایش مانند اسرائیل و سعودی در برابر ایران به زانو درآمدند.
🔹ایرانیهایی که در خارج میگویند بروید آنجا بمب بیاندازید، به نظرم آنها دیگر ایرانی نیستند و شرافتشان را فروختند و از خارج پول بگیرند.
🔸در دوران پهلوی چندین میلیارد پول برای خرید طیاره(هواپیما) و ... دادیم اما امروز ایران خودش هواپیما و زیردریایی میسازد، من به آنها افتخار میکنم.
@SchoolofEconomics
🔴هشدار جدی به مردم!
👈کانال بدون سانسور نوشت: مخالف مشارکت هدفمند، منطقی و البته با تحقیق و مهمتر از همه در کدام شرکت سرمایه گذاری کردن شما در #بورس نیستیم؛ اما با این مدل هجوم به بورس مخالفیم.
👈شرکت در فعالیتهای #حقیقی، تاکید میکنم، فعالیت های #حقیقی بورس (و نه سفتهبازی) باید همراه با تحقیق و انتخاب شرکت هدف به صورت بنیادی و دقیق باشد، نه به صورت جوسازی رسانهای دولت برای #تأمین_کسری_بودجه خود!
👈مراقب باشید با سرمایهگذاری اشتباه، سرمایه خود را هدر ندهید، چرا که هدف اصلی کمک به #جهش_تولید بود نه سرمایهگذاری در فلان شرکت پتروشیمی که هنوز هم راه نیفتاده؛ اما سود میدهد! 😳 ادامه دارد...
@SchoolofEconomics
🔻🔻 بحران کرونا و قرنطینه سراسری؛ توطئهای برای فروپاشی اقتصادی کشورها
🔻🔻 #صندوق_بینالمللی_پول فقر را جهانی میکند!
🔹 پایگاه تحلیلی #گلوبال_ریسرچ_کانادا یادداشتی را به قلم پروفسور مایکل چوسودوفسکی در خصوص #کرونا منتشر کرد:
🔸 ویروس کرونا بهانهای شده برای ذینفعان مالی قدرتمند و سیاستمداران فاسد برای آنکه روند حرکت دنیا به سمت بیکاری گسترده، ورشکستگی، و فقر شدید را شتاب بخشند.
🔸 فقر عالمگیر شده است. در شرایطی که قحطی در کشورهای جهان سوم در حال رقم خوردن است، در ثروتمندترین کشور روی زمین میلیونها آمریکایی مستأصلانه در صفهای شلوغ و طولانی منتظر دریافت اعانهاند.
🔸 نهادهای مالی قدرتمند و گروههای لابی از جمله #والاستریت، بیگ فارما، مجمع جهانی اقتصاد، و بنیاد بیل و ملیندا گیتس در شکلدهی به اقدامات سازمان جهانی بهداشت در خصوص همهگیری کووید-۱۹ نقش داشتند.
🔸 #قرنطینه_عمومی موجب فقر و محرومیت کشورهای توسعهیافته و درحالتوسعه میشود و عملاً اقتصادهای ملی را نابود میسازد. این امر دورنمای اقتصادی را بهطور کامل بیثبات میسازد.
🔸 آیا همانگونه که #هنری_کیسینجر اخیرا گفته است، یک «نظم نوین جهانی» اهریمنی دارد شکل میگیرد؟
🔸 فرصت تاریخی جهت مقابله با ساختارهای قدرت #کاپیتالیسم جهانی از جمله تشکیلات نظامی آمریکا و ناتو را باید در دوران پس از قرنطینه عمومی رقم زد... متن کامل گزارش👇
www.mshrgh.ir/1064916
@mashgh626
@SchoolofEconomics
📉اخراج 26 میلیون کارگر آمریکایی از کار
👈 خبرگزاری آمریکایی آسوشیتد پرس
#افول_آمریکا
@SchoolofEconomics
یک خبر بد و یک تحلیل مهم درباره #اقتصاد_سرمایهداری #لیبرال
👈به زودی مرغها هم زنده به گور خواهند شد!
رییس هیأت مدیره اتحادیه مرغداران مرغ تخمگذار استان تهران:
🔹مرغداران، مرغهایی را که پرورش دادهاند روی دستشان مانده و وزن مرغها به بالای ۳ کیلوگرم رسیده و نهاده برای خوراک آنها و دارو و واکسن برای نگهداری آنها وجود ندارد.
🔹از سویی خریداری هم پیدا نمیشود این مرغها را خریداری کند؛چنانچه این رویه به همین صورت ادامه پیدا کند به زودی مرغداران، مرغهایشان را زنده به گور خواهند کرد.
tn.ai/2251269
💥اما دکتر مقصودی در این باره نوشت: این ها تصور می کنند اگر مرغ ها را به مردم شهرها و روستاها بدهند، از مشتریهایشان کم خواهد شد. لذا دفن کردن مرغ را ترجیح می دهند. #منطق_پول_پرستی
در حالی که در منطق الهی: من جاء بالحسنه فله عشر امثالها؛ کسی که حسنه ای را انجام دهد، خداوند ۱۰ برابر آن را به او عطا می فرماید.
@hamidrezamaghsoodi
@SchoolofEconomics
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👈 #احمد_هوبر: هفتاد در صد #بورس به بازی کثیف بورسبازان تبدیل شده است و در #اقتصاد_حقیقی نقشی ندارد...
💥 آنهایی که این روزها شدیدا وسوسه شدهاند در بازار سرمایه (بورس) وارد شوند، حتما این کلیپ را تا آخر ببینند.
www.reba.ir
👆👆👆👆با «نهضت مردمی ممانعت از جنگ با خدا»همراه شوید...
@SchoolofEconomics
👈 هدف جریان غربزده ایرانی از تخریب و توهین علیه #طب_ایرانی_اسلامی چیست؟
تصویر بالا، جدول آخرین آمار مبتلایان به #کرونا ویروس در جهان میباشد که حکایت از آن دارد که بیش از ۸۰ درصد مبتلایان و قربانیان کرونا در کشورهای مدعی صاحب تکنولوژی و پیشرفت یعنی اروپا و آمریکا میباشد.
# نظام پزشکی و درمان آمریکا ظرف یک ماه حدود ۵۰ هزار فوتی کرونایی را تحویل داده است و کمترین آمار بهبودی را هم در جهان دارد.
👈شیب تعداد قربانیان کرونا در غرب کاهش چندانی نداشته است و حتی در کشورهایی مثل آلمان و انگلیس رو به افزایش است.اروپا و آمریکا تبدیل به بزرگترین قربانگاه بیماران کرونایی در جهان شده اند....
👈نظامات بهداشتی و درمانی غرب در مقابل کرونا زانو زده اند اما در ایران ما و کشور چین با کمک طب سنتی و بومی خیلی از بیماران نجات پیدا کرده اند. پادویی وقیحانه اینروزهای #غربزده های ایران علیه #طب_اسلامی قابل فهم است!
#غرب_شناسی #افول_غرب #افول #فلسفه_طب #تاریخ_طب #فلسفه_پزشکی
@korona_ro_shekast_midim
@SchoolofEconomics
990206-coronavirus-ordeal-isu-homayoun-baniasad-free.pdf
10.49M
📚#معرفی_کتاب/ دومین کتاب #دانشگاه_امام_صادق (ع) درباره #اقتصاد_کرونا و نگاه راهبردی و فلسفی و اندیشهای به #کرونا
📔آزمون کرونا دیدگاه ها و راهبردها
🗞فایل کتاب منتشرشده در دانشگاه امام صادق پیرامون کرونا...
#رزمایش_مواسات #رزمایش_همدلی
@coronaai
@SchoolofEconomics
💥👈روحالله #مومن_نسب:
👌 ۸۵% از پهنایباند اینترنت کشور در اختیار نرمافزارهای آمریکایی و اسرائیلی است! ... کامل بخوانید 👇🏻
radiogoftogoo.ir/newsDetails/?m=175107&n=627037
#اقتصاد_فضای_مجازی #اقتصاد_فرهنگ #اقتصاد_اینترنت
@SchoolofEconomics
💥😳بمب بورس به جای بُمب نقدینگی! مهم::
👌مدیران اقتصادی وبانک مرکزی به خاطر نگرانی ازبهم خوردن بازارهای موازی و کنترل #بمب #نقدینگی بمب بسیار بزرگتر و مهیبتری به عنوان بازار #بورس بوجود آوردهاند که مادر تمام بمبهای اقتصادی خواهدبود.
🔷سایت الف در یادداشتی به شرایط این روزهای بورس در کشور پرداخت و نوشت: در چند ماه و به خصوص در چند هفته گذشته بورس ایران هر روز دارد رکورد میشکند. در این یادداشت کوتاه بدنبال درست یا نادرست بودن و چرایی و چگونگی رسیدن بورس به این مرحله نیستیم اما تصمیم اخیر برای درگیر کردن 8 میلیون نفر در این بازار ما را بر ان داشت که به همه دست اندرکاران بورس و مدیران افتصادی دولت و بانک مرکزی که به وضوح تصورمیکنند بااستفاده ازبورس میتوان تا حدزیادی نقدینگی کلان کشور را جذب کرد هشدار فوری دهیم.
🔶متاسفانه ازدو هفته قبل به نظر می رسد کنترل بورس و شاخص آن تا حدود زیادی از دست مدیران اقتصادی کشور خارج شده به این معنی که امکان نزولی شدن تکنیکی شاخص بورس وجود ندارد و اهرمی که آنها برای کنترل نقدینگی به ان پرداختند حالا بدون توقف و ترمز دارد می تازد و به بزرگترین پاشنه اشیل اقتصاد ایران تبدیل شده چرا که با تبلیغ بیش از اندازه که تا حدود زیادی غیر واقعی است میلیونها نفر از مردم اغلب بی تجربه و با ریسک بالا وارد این بازی خطرناک شدند و برای آنها انتظار اشتباهی بوجود امده که بازار بورس باید هر روز دو تا سه درصد و هر هفته ده تا 15 درصد رشد کند.
🔻درحال حاضر بزرگترین نگرانی مدیران اقتصاد باید این باشد که سرعت رشد شاخص بورس دیگر نمیتواند نزولی و متوقف شود، چون در آن صورت خطر عظیمی بوجود میآید که سهامداران تازه وارد و بی تجربهای که اغلب برای سود چند ده درصد در ماه در چند هفته اخیر وارد بورس شدند ناگهان تصمیم به فروش و نقد کردن پول و سود خود شوند. تاکید مدیران اقتصادی و بانک مرکزی برای رونق بورس برای کنترل و مهار نقدینکی ریالی ما را نا خوداگاه به یاد همان تدبیر افراد ساده اندیشی می اندازد که به تصور خود برای مهار کرونا از الکل یا داروهایی بدون تجویز پزشک استفاده می کنند.
🔺در مقام قیاس و فقط برای روشنی بیشتر،تصور کنید درصد کوچکی از سپرده گذاران بانکی درصدد نقد نمودن سپردههای خود در بانکها باشند. چه اتفاقی برای سیستم بانکداری و اقتصاد کشور روی خواهد داد؟ اما برای بانکهای ایران با توجه به نوع مشتریها که اغلب محافظه کار و سنتی هستند و همانطور بدلیل تضمین سودهای 15 تا 20 درصد در سال این اتفاق بسیار بعید است ولی طبیعت بورس ایران و دنیا با بانک بسیار متفاوت است چون هیچ تضمینی برای سود در پایان سرمایه گذاری وجود ندارد.
♦️همین باعث می شود در بورس که اغلب مشتریان جدید آن، جوان و بی تجربه هستند و فقط به دنبال #سود_فوری (قاتل اقتصاد و اخلاق اقتصادی سالم) و چند برابر بانکها هستند و بسیاری از انها 70 تا 80 درصد و گاهی تمام سرمایه و پس انداز خود را راهی بازار بورس کردند به محض منفی شدن یا ملایم شدن رشد شاخص بورس تصمیم به نقد کردن سهام خود بگیرند. به نظر شما چه اتفاقی خواهد افتاد؟ و بدتر از ان این حقیقت تلخ هست که این امر یعنی نقد کردن سهام فقط در صورتی اتفاق نخواهد افتاد که بورس به روند رشد 15 درصد در هفته خود ادامه دهد.
👌ولی همه میدانیم که چه از نظر اقتصادی و چه از نظر منطقی #غیرممکن است #سود_زیاد هفته ای 15 درصد در بورس ادامه یابد و باید #هشدار فوری داد که خیلی زود متوجه میشویم که متاسفانه مدیران اقتصادی و بانک مرکزی به خاطر نگرانی از به هم خوردن بازارهای موازی و کنترل بمب نقدینگی چه بمب بسیار بزرگتر و مهیب تری به عنوان بازار بورس بوجود اورده اند که مادر تمام بمبهای اقتصادی خواهد بود.
💥حداقل کاری که تا دیر تر از این نشده باید فوری اجرا شود این است که در مرحله اول در تصمیم به بورس کشاندن سرمایه ناچیز دو میلیون تومانی 8 میلیون کد ملی بازنگری اساسی انجام شود و در مرحله دوم تلاش شود سرعت رشد شاخص بورس بدون اینکه منفی شود ملایم شود.
😳حتی روشهای دیگر مهارموقت نقدینگی مانند افزایش سودبانکی هر چند تابه حال از آن استفاده گسترده شده که به فرسوده شدن سیستم بانکی انجامیده است؛ولی بازبه دلیل تضمینی بودن سود مشتری در مقام قیاس با افزایش روزانه بورس از هزینه و خطر کمتری برای اقتصاد کلان و امنیت ملی کشور برخوردار است. غیر از این باشد تلاطمات اقتصادی و اجتماعی ادامه روند کنونی بورس ایران به اندازهای خواهد بود که تلاطمات اقتصادی و اجتماعی موسسات اعتباری یا جریان تعدیل قیمت بنزین و حتی هزینههای اقتصادی کرونا دربرابر آن به سان نسیم خواهد بود واصلا هم تصور نکنیم روی دادن آن به دوری زمان دولت بعد خواهد بود.
#بمب_بورسی #بورس_بازی #سفته_بازی
💥به مدرسه اقتصاد بپیوندید:
eitaa.com/joinchat/3142254611C50a304a13b
💥 #اشارات_و_تنبیهات/ هشدار به زندگان!!
💥حقیقتاً #TFI و #شبکه به چه میاندیشند؟!
بیکاری و بیپولی ناشی از کرونا...
تبلیغات فروش بورسی شستا...
بمب بورسی...
بمب نقدینگی رها...
فروش ناصواب شرکتهای داخلی...
فقر ناشی از کرونا...رکود بیشتر و...
سیاستهای سست دولتی...
خرید ارزان سهام شرکتهای جهان توسط بانکداران یهودی فدرال رزرو...
پر کردن منابع ذخیره استراتژیک آمریکا وهمپیمانان با نفت بسیار ارزان...
چند دستگی الحشد
سپاهیان پنجاههزارنفری ضدمقاومت در ترکیه
ورشکستگی اقتصادی ایران و انتخابات1400...
👌:: نتیجه ::
خطر! خطر! خطر!
👈👈 :: راهحلها ::
#جهش_تولید #اقتصاد_مقاومتی #12مینیپتروپالایشگاه #جهش_کشاورزی #تولید_خانگی #صادرات #صادرات_لوازم_بهداشتی #تقویت_دانش_بنیانها #استقلال_در_فضای_مجازی #شبکه_تهاتری_اینترنتی #نور2 #رسیدگی_فوری_به_فقرا #بازار_تهاتری #مواسات #انتخابات1400 #دشمن_شناسی
👌🔶💥 دشمن بیدار است و باید بیدار بود و بیدار و بیدار!
#بمب_بورسی #بورس
💥به مدرسه اقتصاد بپیوندید:
eitaa.com/joinchat/3142254611C50a304a13b
👈 دکتر احمد توکلی، اقتصاددان و رئیس هیأتمدیره سازمان دیدهبان شفافیت و عدالت در نامه ای سرگشاده خطاب به ملت ایران نوشت:
💥😳 دلسوزان ملک و ملت به د اد ایران برسید.
هشدار و تقاضاهای این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در نامه مذکور به شرح زیر است:
🔰 1- پس از #چپاول اموال ملت به اسم #خصوصی_سازی حالا می خواهند به اسم #مشارکت_عمومی_خصوصی تمامی دارائی های ملت را اعم از مدارس، بیمارستانها، ورزشگاهها، دانشگاهها و ... همه را چه در حال کار یا تکمیل شده یا نیمه کاره را به #تاراج بدهند.
🔰 2- ساز و کار هم بسیار فساد آفرین است. زیرا تصمیم گیری درباره انتخاب طرح قابل فروش، قیمت گذاری، انتخاب خریدار، شرایط نقد و اقساط به عهده شش نفر است که در عمل وزیر در مرکز و مدیرکل در استانها تصمیم گیر نهایی است.
🔰 3- منبع خرید از طریق وام بانکی با ضمانت دولت برای به اصطلاح خریدار تامین می شود و وزیر یا مدیرکل می تواند 80 درصد برای مناطق محروم و 50 درصد برای دیگر مناطق تخفیف دهد.
🔰 4 -مجلس نمی تواند از اصل 85 در اینجا استفاده کند. این اصل برای قوانینی است که قابلیت آزمایش داشته باشند نه قانونی که بر اساس آن اموال ملت به اسم فروش از ید دولت خارج می شود. فروش مال که آزمایشی نمی شود.
🔰 5- مجلس دهم این #خیانت_بزرگ تصویب لایحه مشارکت عمومی-خصوصی را مرتکب نشود. بی شک جوانان غیور عدالت خواه و مردم وطن دوست و انقلابیون کشور اجازه چنین خیانی را به کسی نمی دهند.
❌👈به گزارش فارس، بررسی لایحه مشارکت عمومی – خصوصی که بعضا از آن به عنوان #خصوصی_سازی_دوم یاد میشود در دستور کار مجلس قرار گرفته است.
👈دولت و بعضی نمایندگان مجلس تلاش میکنند این لایحه بدون طی روال معمول بررسی و تصویب طرحها در قالب اصل 85 و بدون نیاز به طرح و بحث در صحن مجلس تصویب شود.
👈بر این اساس، یکی از مهمترین قوانین سالهای اخیر کشور در فرآیندی غیرشفاف و مبهم تصویب شده و علاوه بر آن بخش مهمی از نقاط عطف این قانون مسکوت گذاشته شده و به آییننامههای اجرایی حواله شده که با این شیوه تصویب عملا تصمیم گیری درباره این نقاط عطف عملا در اختیار بخش کوچکی از دولت قرار خواهد گرفت.
💥👈اهمیت این مساله بیشتر درک میشود اگر بدانیم گروه کارشناسی اصلی سازمان برنامه و بودجه که روی این موضوع تسلط کافی داشته و برای مدت قابل توجهی در کمیسیون اصلی بررسی کننده به همراه کارشناسان مرکز پژوهشهای مجلس به بررسی و تنظیم این لایحه مهم و سرنوشتساز کمک می کردند به صورت ناگهانی به جای دیگری منتقل شده و گروه جدیدی جایگزین آنها شدند.
👈با این تغییر و با مشارکت فعال یکی از اعضای کمیسیون عمران، عملا طرحی که نظرات کارشناسی به میزان قابل توجهی در آن لحاظ شده بود کنار گذاشته شد و متن جدیدی تنظیم شد که ابهامات زیادی در آن وجود دارد و به گفته بعضی اعضای کمیسیون عمران مجلس حتی فرآیند صحیح رایگیری و تصویب در کمیسیون را نیز طی نکرده است.
👈در عین حال، همانطور که اشاره شد موارد مهمی در این متن مسکوت گذاشته شده و به آییننامه اجرایی احاله شده است که به نظر میرسد وظیفه نوشتن آییننامه نیز بر عهده همین گروه کوچک 6 نفره قرار بگیرد و عملا بدون رعایت فرآیند طبیعی و شفاف درباره قانونی که حد و مرز توزیع امکانات و امتیازات طرحهای عمرانی را تعیین میکند و ظرفیت تبدیل شد به یک ماشین بزرگ توزیع رانت را دارد، به طور کامل در ید اختیار این افراد معدود قرار میگیرد.
👌یکی از اعضای #کمیسیون_عمران_مجلس در این باره به خبرنگار فارس گفت: در تصویب متن جدید لایحه مشارکت عمومی-خصوصی، قواعد رای گیری و آییننامه تصمیم گیری رعایت نشده است و به نظر نمی رسد کمیسیون از نصاب کافی برای تصمیم گیری برخوردار بوده و یا با حضور تعداد قابل توجهی از نمایندگان این لایحه مهم بررسی شده باشد.
👈وی افزود: این شیوه تصویب لایحه به خصوص تصویب آن بر اساس اصل 85 و سپردن آیین نامههای اجرایی به تدوینکنندگان متن فعلی عملا همه اختیارات #قوه_مقننه را به بخش کوچکی در #سازمان_برنامه_و_بودجه تحویل خواهد داد.
💥به مدرسه اقتصاد بپیوندید:
eitaa.com/joinchat/3142254611C50a304a13b
🚨نمودار رتبهبندی ۱۵ کشور اول در ۲۰۱۹ در #هزینههای #نظامی که توسط انستیتو بینالمللی پژوهشهای صلح استکهلم تهیه شده:
🔰آمریکا در رتبه اول.
🔰عربستان سعودی در رتبه پنجم.
🔰رژیم صهیونیستی در رتبه پانزدهم.
🔰بودجه نظامی ایران هم در لیست نیست (ایران در رتبه۱۸ بوده و از همه لحاظ از سایر کشور های نمودار عقب است.)
✍️ حالا نالههای آمریکا و اسرائیل و مزدوران رسانهایشان درمورد #هزینههای_نظامی ایران (از تجهیزات تا انسانی) را شنیدید؟
بحث فقط این است: با تهاجم به ارتش و سپاه، منافقین داخلی و دشمنان خارجی، ایران را غیرمسلح و ضعیف میخواهند!
#باید_قوی_شویم
@timoora
@SchoolofEconomics
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸این صدای مادرم است‼️
🔴وقتی خیلی شیک و مجلسی میخواهند مادری را جلوی چشمان فرزندش به #قتل برسانند! این انگلستان است! مهد #روچیلدها و #صهیونیستها! به #قتلگاه تمدن غرب خوش امدید/ نصر تی.وی
#ضعیف_کشی #قتل_پیران
@SchoolofEconomics
💥👈 مطالبه اساتید و طلاب حوزه از رئیس دستگاه قضا:
💥👈 عاملان ولنگاری فضای مجازی کشور را محاکمه کنید!
🔷امام خامنه ای درسخنرانی ابتدای سال خود، فضای مجازی را ازجمله عرصه هایی معرفی کردند که قوت پیدا کردن درآن حیاتی است. بدیهی است تحقق این مهم وظیفه نهادهای مسئول است و البته این اولین بار نیست که معظم له این مطالبه را ازمسئولان مطرح کرده اند.ایشان با معرفی فضای مجازی غیر استاندارد کنونی به عنوان قتلگاه نوجوانان و جوانان که منطقه عظیمی از آن دردست دشمن است و دارد به کشور ضربه میزند، متولیان این عرصه را موظف به تاراندن دشمن از فضای مجازی کرده اند.
🔶همچنین با تشبیه فضای مجازی معیوب کشور به سلاح شیمیایی می فرمایند: «امروز از تلویزیون، از رادیو، از اینترنت، از شبکه های اجتماعی، از انواع و اقسام وسایل فضای مجازی، علیه افکار عمومی ما استفاده میشود این را کسانی که مسئولیّت این بخش از کشور را -بخش ارتباطات را- دارند، درست توجّه کنند. ما درجلسات حضوری هم به اینها تذکّر دادهایم، تأکید کردهایم، حالا هم میگوییم توجّه کنند که آنها ابزاری نشوند برای اینکه دشمن راحت بتواند سلاح شیمیایی خودش را علیه این مردم به کار ببرد! وظیفهی خودشان را بدانند و با جدّیّت عمل کنند.»
🔷عملکرد دشمن پسند متولیان فضای مجازی نسبت به عدم راه اندازی شبکه ملی اطلاعات، از موضوعاتی است که مورد انتقاد رهبر انقلاب قرار گرفته است: «در مسئلهی فضای مجازی، آنچه از همه مهمتراست، مسئلهی شبکهی ملّی اطّلاعات است. متأسّفانه در این زمینه کوتاهی شده، کاری که باید انجام بگیرد، انجام نگرفته این[طور] نمیشود.»
🔶متاسفانه گلایهی صریح معظم له از وزارت ارتباطات و شورای عالی فضای مجازی درجلسه ی عمومی نیز، نتوانست این نهادها را ملزم به انجام وظائف قانونی خود کند. مواضع و عملکرد فاجعه بار دبیر شورای عالی فضای مجازی و وزیر ارتباطات گویای آن است اساسا این دو مسئول، اعتقادی به سر و سامان یافتن فضای مجازی کشور ندارند. برخی از تخلفات و کوتاهی های صورت گرفته نهادهای مذکور بدین شرح است:
🔰1-عدم راه اندازی شبکه ملی اطلاعات به عنوان ضروری ترین زیرساخت ارتباطی کشور با وجود تصریح قانونی و تاکیدهای چند باره رهبر معظم انقلاب نسبت به آن
🔰2-حمایت زیرساختی عجیب از شبکه های مجازی خارجی همچون تلگرام و اینستاگرام
🔰3-سنگ اندازی های فراوان در مسیر رشد و توسعه پیام رسان های داخلی که خود مثنوی هفتاد من کاغذ است.
🔰4-حاکم کردن افراد بی سواد بر ذهن و دل جوانان مسلمان در فضای اینستاگرام
🔰5-وابسته کردن غالب خدمات و سرویس های فضای سایبری کشور به دشمن
🔰6-توسعه فضای مجازی بر خلاف منافع مردم و کشور بر مدار منافع هزاران میلیاردی انحصاری خرید و فروش پهنای باند خارجی برای دولت
🔰7-شائبه تقسیم کار مسئولان با استکبار! رها سازی عمدی فضای مجازی کشور و درنتیجه رساندن اطلاعات حساس کشور، مردم و مسئولان به دشمن اصلی انقلاب اسلامی یعنی آمریکا و پی ریزی دقیق نقشه ها و عملیات های تخریبی نظام سلطه علیه ایران با استفاده از این اطلاعات
🔰8-معطل ماندن فاجعه بار مطالبات و دستورات رهبر انقلاب در خصوص سامان بخشیدن به فضای مجازی کشور و حتی در مواردی مخالفت صریح با آن
🔰9-توسعه فضای مجازی کشور بر اساس دستورات نظام سلطه و طبق اسناد به اصطلاح بین المللی که در حقیقت دست پخت صهیونیزم جهانی است.
🔰10-به مخاطره انداختن امنیت ملی از طریق بهره گیری گروه های تروریستی از شبکه های اجتماعیِ مطلقا بی ضابطه برای هماهنگی و ارتباط گیری که حمله داعش به مجلس شورای اسلامی، حرم حضرت امام و مراسم رژه ی نیروهای مسلح در اهواز، اغتشاشات دیماه 96 و آبان 97 تنها گوشه ای از آن است.
🔰11-سلب امنیت روانی مردم که دروغ ها و شایعات فراوان این روزها در رابطه با بیماری اخیر نمونه ی کوچکی از آن است.
🔰12-زمینه سازی نفوذ فرهنگی با ترویج اباحه گری و قبح شکنی گناه، حمله به مقدسات دینی و ارزش های اسلامی-ایرانی، ترویج سبک زندگی غربی، ترویج بی خدایی، مسیحت، بهائیت و عرفان های کاذب و...
🔶با توجه به موارد ذکر شده ، ازجنابعالی به عنوان رئیس قوه قضائیه تقاضا مندیم در راستای عمل به وظیفهی قانونی خود که همانا حمایت از حقوق عامه است، در اسرع وقت با عوامل ولنگاری فضای مجازی کشور برخورد قاطعِ قضایی صورت دهید آنها را بازداشت و محاکمه کنید.
🔷بدیهی است شخص آقای #فیروزآبادی #دبیر #شورای_عالی_فضای_مجازی و آقای #آذری_جهرمی #وزیرارتباطات، متهم ردیف اول این پرونده هستند.این دو فرد مکررا، به نفع سرویسهای خارجی وقت کشی کرده و تعهدات خود را طی ۵ سال اخیر نقض کرده و به دستورات و منویات رهبر انقلاب عمل نکرده اند.اسناد و مدارک تخلف های فراوان نامبردگان از قوانین کشور در اختیار است که در صورت صلاحدید در اختیار حضرت عالی قرار خواهدگرفت.
@SchoolofEconomics
👌😎 درباره #بورس و #بمب_بورسی و #بورس_بازی، و وضعیت این روزهای #بازار_سهام، مطالبی در کانال مدرسه اقتصاد آمد که سؤالات و نکات مهمی را برخی مخاطبان گوشزد کردند. در همین راستا تصمیم گرفتیم که چند مقاله قابل تامل در این رابطه در کانال بارگذاری کنیم. به امید موفقیت دولت و ملت در ساحت اقتصاد:
👇👇👇👇👇
eitaa.com/SchoolofEconomics/3406
eitaa.com/SchoolofEconomics/3407
eitaa.com/SchoolofEconomics/3408
eitaa.com/SchoolofEconomics/3409
eitaa.com/SchoolofEconomics/3410
eitaa.com/SchoolofEconomics/3411
پوشش ریسک و غرر در بازارهای مالی.pdf
209.2K
🔶 بیان و اثبات تفاوت ماهوی « معاملات مبتنی بر غرر » و « قراردادهای پوشش ریسک» از منظر فقه امامیه نوشته: احمد بهاروندی
👈 منبع: راهبرد یاس 1388 شماره 18
🔷 چکیده: در جامعه امروز تقریباً تمام افراد به نحوی با مفهوم #ریسک آشنایی دارند. از دیدگاه نظری هر فعالیت اقتصادی توأم با درجهای از ریسک است. ریسک را نمیتوان کاملاً حذف کرد، بنابراین مدیریت ریسک یکی از دغدغههای اصلی صاحبان سرمایههای اقتصادی است. از طرف دیگر به واسطه پیشرفتهای حاصله در باب تکنیکهای پوشش ریسک، در سالهای اخیر اقبال فراوانی از طرف ارباب سرمایه به بازارهای مالی و این تکنیکها حاصل شده است. راههای پوشش ریسک عمدتاً یا از طریق انجام معاملات خاص میباشد و یا به صورت اعمال مدیریت صحیح بر سرمایه صورت میگیرد. در عین حال سیطره به هنگام ملاحظات شرعی و حقوقی بر بازار سرمایه این ضرورت را ایجاب می کند که ماهیت این قراردادها به دقت مورد بررسی قرار گیرد. در این تحقیق ما بر آنیم تا با مقایسه معاملات ریسکی و معاملات مبتنی بر غرر اثبات کنیم که ایندو
دارای ماهیت متفاوتی بوده و نمیتوان صرف وجود ریسک در یک معامله را دلیل وجود غرر در آن ملهم، دانست.
👈 واژگان کلیدی: #ریسک، #غرر، #پوشش_ریسک، #سفته بازی. #بورس #بورس_بازی
@SchoolofEconomics
تحلیل فقهی بورس بازی.pdf
727K
🔶بررسی وتحلیل فقهی بورس بازی مبتنی بر دستکاری قیمت دربازار اوراق بهادار/محمد توحیدی وسیدعباس موسویان
👈بورس اوراق بهادار،زمستان97،شماره44
🔷چکیده: #سفته_بازی(بورس بازی) فعالیتی است که طی آن یک معامله گرباخریدوفروش دارایی (کالا، ارز، اوراق بهادار و ...) در افق زمانی کوتاه مدت، به دنبال کسب سود سریع ناشی از تغییرات و نوسانات قیمتی دارایی است.درطول تاریخ بازارهای مالی همیشه سردرگمی ودوگانگی دربرخورد بامفهوم بورس بازی وجود داشته است.ازیکسو،بورس بازان را مقصران اصلی ایجاد حباب های سفته بازانه و نوسانات قیمتی شدید در بازارهای مالی و غیر مالی می دانند و از سوی دیگر نقش بورس بازان را بخاطر افزایش نقدشوندگی، کارایی و ظرفیت تحمل ریسک دربازار،مفیدوضروری میدانند.بورس بازان با توجه به اینکه به دنبال کسب سود سریع ناشی از تغییرات و نوسانات مقطعی قیمت دارایی در افق زمانی کوتاه مدت هستند،اغلب متهم به دستکاری قیمتها به روشهای فریبنده وگمراه کننده هستند.این پژوهش به دنبال پاسخ به این سؤال است که حکم فقهی #بورس بازی همراه با روش های مختلف دستکاری بازار چیست؟
این پژوهش به روش اجتهاد چندسطحی درصدد است ضمن تبیین مفهوم بورس بازی، دستکاری قیمت و مصادیق مختلف آن،به تحلیل وتطبیق روشهای مختلف دستکاری باموازین وقواعد فقهی بپردازد.نتایج پژوهش نشان میدهد اگر #بورس_بازی همراه #دستکاری_قیمتها به روشهای فریبنده و گمراه کننده باشد از نظر شرعی محل اشکال است. در این پژوهش،ضوابط مختلف فقهی شامل ممنوعیت تدلیس،غرور،نجش،غبن،ضرر وضرار، تبانی ومعامله صوری باروشهای مختلف دستکاری تطبیق داده شده وحکم فقهی هریک بیان شده است.
.
تحلیل فقهی و اقتصادی بورس بازی.pdf
311.4K
🔶تحلیل فقهی اقتصادی بورس بازی، نوشته محمدامین علینقی لنگری
👈منبع: تحقیقات مالی - اسلامی سال اول پاییز و زمستان 90، شماره1.
🔷چکیده: بورس بازی یکی از رفتارهای شایع در بازارهای مالی است. با توجه به گسترش بازارهای سرمایه در ایران و مبتلابه بودن این موضوع برای سرمایه گذاران، این مقاله به تحلیل فقهی و اقتصادی بورس بازی بر اساس دو ملاک قیمت عادلانه و عدم ایجاد ضرر می پردازد. ازاین رو، در ابتدا با مرور تعاریف متداول بورس بازی و بررسی انواع بورس بازی در بازارهای کالا، ارز و سهام، مهم ترین نظرهای بزرگان پیرامون بورس بازی را بیان می نماییم. سپس، با توجه به اجماع نظرهای بزرگان در مورد برخی از بورس بازی های حرام، این مصادیق را برشمرده و برای تعیین میزان انطباق سایر انواع بورس بازی با مبانی اسلام، با بررسی آثار بورس بازی در بازارهای کالا، ارز و اوراق سهام (با توجه به «اصل لا ضرر») انواعی از بورس بازی را که معیار قیمت عادلانه را رعایت ننموده اند یا موجب ایجاد نابسامانی در بازارها می شوند، مخالف با تعالیم شریعت اسلام دانسته ایم.
👈کلیدواژهها: #بازار_سرمایه، #قیمت_عادلانه، #بورس_بازی، #قاعده #لا_ضرر. #بورس #سفته_بازی.
👈حوزه های تخصصی: مدیریت گروههای ویژه، مدیریت اسلامی، مدیریت مالی، حسابداری، تئوریهای حسابداری
@SchoolofEconomics