صنایعدستی استان سمنان جزئی از سوغات زیارت و سفر به مشهد میشود
🔸امیرمهدی حکیمی،مدیرعامل مؤسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی با اشاره به سفر دو روزه خود به استان سمنان و بازدید از نمایشگاه و کارگاههای صنایع دستی این استان:
🔹در این سفر، بیش از ۱۵کارگاه تولید صنایعدستی و آثار ۴۰ هنرمند بازدید کردیم که منجر به انعقاد قرارداد خرید و ثبت سفارشها با طرح و ایدههای نو با محتوای رضوی برای آستان قدس رضوی شد.
🔹علاوه بر آثار فاخری که در کارگاههای شهرستانهای سمنان، شاهرود، دامغان و مهدیشهر دیدیم، موفق به بازدید از ظریفترین خشت سفالی جهان که مزین به نام مقدس حضرت علی ابن موسیالرضا(ع) است نیز شدیم. این اثر شاخص، قابلیت نمایش در موزه آستان قدس رضوی را دارد.
🔹یکی از رسالتهای این مؤسسه حمایت ازهنرمندان است؛آستان قدس رضوی به تولیدات منحصربهفرد و خاص صنایعدستی استان سمنان نگاه بلندمدت و مداوم دارد و ضمن اینکه آن را جزئی از سوغات زیارت و سفر مشهد قرار میدهد، از طرحها و ایدههای نو هنرمندان در خصوص تولید صنایعدستی و دست بافتههایی با مضمون آستان قدس رضوی استقبال میکند.
💻 Sco.razavi.ir
╔══════════╗
🆔 @sco_razavi
╚══════════
26.61M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📺 نگاهی به انیمیشن «شهر هزارکبوتر» و آشنایی کودکان با امام رضا(علیهالسلام)
انیمیشن دو بعدی و کلاسیک «شهر هزار کبوتر» با هدف ترغیب و تشویق کودکان به زیارت حرم رضوی و آشنایی و انس آنان با این مکان معنوی توسط مؤسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی تولید شده است.
مریم هاشمینژاد، کارگردان انیمیشن «شهرهزارکبوتر»:
💬این انیمیشن نگاهی کودکانه به جذابیتها و آرامش مکان معنوی حرم امام رضا(ع) دارد.
💬داستان این انیمیشن درباره آشنایی دختربچهای به نام ریحانه با حرم امام رضا(ع) و جذابیتها و آرامش مکان معنوی حرم برای او است.
💬کاراکتر مقابل ریحانه پرندهای به نام «سبزپری» است که در خواب با او همراه میشود و از این طریق نیز ریحانه را با حرم آشنا میکند و دلیل نامگذاری این اثر با عنوان «شهر هزار کبوتر» نیز بر همین اساس بود.
💬اشعار این انیمیشن سعی شده در کنار بیان کودکانه و فانتزی بودن، اشعار در برگیرنده زیباییهای حرم رضوی و فضای معنوی آن انتخاب شود.
📲تماشا و دریافت کیفیت اصلی در👇🏻
https://www.aparat.com/v/dimWv?playlist=6157119
💻 Sco.razavi.ir
╔══════════╗
🆔 @sco_razavi
╚══════════
توجه به ایدههای ناب در عصرانههای داستان نویسی رضوی / لزوم بیان محاسن کلام ائمه معصومین(ع) در قالب داستان
🔹 «عصرانه داستان نویسان رضوی» جلسات آموزشی داستانی با محوریت موضوع رضوی است که سابقه برگزاری آن در انتشارات بهنشر به سال ۱۳۹۶ بر میگردد، زمانی که زنده یاد استاد سعید تشکری نویسنده برجسته حوزه رضوی، قلم در دست گرفت و با اتکا به عشق و علاقه وافر خود به ساحت قدسی امام رضا(ع) با عزمی راسخ به تربیت نویسندگان جوان در این حوزه اقدام کرد.
🔹 بیش از ۹۰ جلسه در مشهد و جلساتی هم در مراکز استانهای دیگر برگزار شد که خروجی این کلاس ها، نویسندگانی شدند که هرکدام حداقل یک کتاب در حوزه دینی و رضوی تالیف کردهاند.
🔹 در حال حاضر این جلسات ادبی با حضور سید علیرضا مهرداد هر دو هفته یکبار روزهای سه شنبه در فروشگاه مرکزی کتاب و محصولات فرهنگی انتشارات بهنشر واقع در خیابان امام خمینی (ره) باحضور علاقمندان و استادان مطرح برگزار میشود.
👇 برای مطالعه متن کامل گفتوگو با علیرضا مهرداد، دبیر نشستهای «عصرانه داستان نویسان رضوی» و آشنایی با اهداف برگزاری این دورهها، به لینک زیر مراجعه کنید:
yun.ir/gpxkn
💻 Sco.razavi.ir
╔══════════╗
🆔 @sco_razavi
╚══════════
📍 دانشگاه بینالمللی امام رضا علیهالسلام، میزبان هفتاد و چهارمین گردهمایی مدیران فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و دانشگاهها و موسسات آموزش عالی سراسر کشور
♦️ این گردهمایی که با محوریت دانشگاه، آینده و مسئولیتهای اجتماعی برگزار خواهد شد، عصر امروز آغاز به کار نموده و عصر روز دوشنبه، نوزدهم تیر با سخنرانی دکتر غلامحسین کلانتری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به کار خود خاتمه خواهد داد.
🏷بررسی مسائل فرهنگی و اجتماعی روز دانشگاهها، تشکیل کارگروهها و کمیسیونهای تخصصی و سخنرانی نماینده ولیفقیه و امام جمعه مشهد مقدس، از جمله برنامههای این گردهمایی است.
💻 Sco.razavi.ir
╔══════════╗
🆔 @sco_razavi
╚══════════
ویژه برنامه ولادت ابالرضا.mp3
8.63M
📻ویژهبرنامه ولادت باسعادت ابالرضا؛ حضرت امام موسی بن جعفر سلامالله علیهما
🔺تهیه شده توسط خادمین فرهنگی امام رضا علیهالسلام🌺
#نذر_فرهنگی
📲 شنیدن آثار بیشتر در👇🏻
https://b2n.ir/m17484
https://b2n.ir/k62147
💻 Sco.razavi.ir
╔══════════╗
🆔 @sco_razavi
╚══════════
🌍توصیههای کاربردی امام موسی بن جعفر علیهالسلام
💬کسی که مزه رنج و سختی را نچشیده، نیکی و احسان در نزد او جایگاهی ندارد. بحارالانوار، جلد 78، ص333
💬 هر كه پیش از ستایش بر خدا و صلوات بر پیغمبر (صلی الله علیه وآله) دعا كند چون كسی است كه بی زه كمان كشد. تحفالعقول ، ص 425
💬 دعایی که بیشتر امید اجابت آن می رود و زودتر به اجابت می رسد، دعا برای برادر دینی است در پشت سر او.اصول کافی،ج1 ،ص52
💬 هرگاه مردم گناهان تازه ای که نمی كردند انجام دهند، خداوند بلاهایی تازه به آن ها دهد كه به حساب نمی آوردند. تحفالعقول ، ص 434
💬 ملعون است کسی که از برادرش غیبت کند. بحار الأنوار، ج 74، ص 232
💬 هر که برادرش را در کارى ناپسند ببیند و بتواند او را از آن باز دارد و چنین نکند، به او خیانت کرده است.الامالى صدوق،ص۳۴۳
💬 به خدا قسم خیر دنیا و آخرت را به مؤمنى ندهند مگر به سبب حسن ظن و امیدوارى او به خدا و خوش اخلاقى اش و خوددارى از غیبت مؤمنان. بحارالأنوار، ج 6، ص 28، ح29
💬 مال حرام افزون نمى گردد و اگر هم افزون گردد برکت نمى یابد.الکافى،ج 5، 125
💬 هرکه میانه روى کند و قناعت ورزد، نعمت بر او بپاید و هر که بىجا مصرف نماید و زیاده روى کند، نعمتش زوال یابد. تحف العقول، ص 403
💬 خوشا به حال اصلاح کنندگان بین مردم، که آنان همان مقرّبان روز قیامت اند. تحف العقول، ص 393
💬 خداوند عزّوجلّ، بنده خواب آلوده بیکار را دشمن دارد.الکافی: ج 5،ص 84 ،ح 2
💬 تدبیر نیمی از زندگی است. تحف العقول،ص 425
💻 Sco.razavi.ir
╔══════════╗
🆔 @sco_razavi
╚══════════
ملکوت هفتم.pdf
577.8K
📚باهم بخوانیم| ملکوت هفتم
↩️دانلود کتاب چهل حدیث از امام کاظم علیه السلام
✍🏻عناوین احادیث کتاب عبارتند از:
«خشم، بهترینِ صدقه ها، میانه روی، شاد کردن مؤمن، شکر نعمت، نشانه ی مؤمن، پایداری نعمت، زکات، همنشینی با دینداران، بدی به برادر، خودپسندی، جهاد روزی، نصیحت گرِ نفس، کبر، بند نیکی، دیدار دوستان، تلقین تنگدستی، شوخی بی رویهّ، نشانه ی اندیشه، بهای بهشت، آزمایش ایمان، گرفتاری های گناه،قویترین مردم، ضرر ایاّم، رسیدگی به اعمال، نیمی از زندگی، سپاس از پدر و مادر، شرم در نهان، اعتدال، جهاد زن، مزار صالحان، زشتی دستِ رد، مشورت، دل های ترسان، نافله، خوبی بسیار، بخیل، نشانه ی ظهور، بی حوصلگی، تکلّف بی ثمر».
#سیره_پیشوایان
💻 Sco.razavi.ir
╔══════════╗
🆔 @sco_razavi
╚══════════
33.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🕊باب الحوائج|
📺نماهنگ زیبای «سفره حضرت موسی بن جعفر علیهالسلام»
✔️ایام شهادت هفتمین حجت داور،حضرت ابالرضا؛امام موسی بن جعفر علیهماالسلام تسلیت باد
💻 Sco.razavi.ir
╔══════════╗
🆔 @sco_razavi
╚══════════
#گفتگو
🔹بررسی سیره اخلاقی و تربیتی امام موسی کاظم/ باب الحوائج الیالله
✍🏻در میان مناقب بیشمار امام هفتم(علیهالسلام) خلوت با معشوق و مناجات با قاضیالحاجات، درخشندگی خاصی دارد و به همین دلیل آن حضرت را عبدصالح، راهب بنیهاشم و زینالمتهجدین لقب دادهاند. آن حضرت بسیاری از شبها را تا سپیده صبح به دعا و مناجات میپرداخت.
۲۰ ذیالحجه، سالروز ولادت امام موسی کاظم(ع) بهانهای شد تا برای تبیین فضائل و مناقب حضرت با مدرس حوزه علمیه قم همسخن شویم که بخشی از آن را در ادامه میخوانید👇🏻
https://b2n.ir/s55915
💻 Sco.razavi.ir
╔══════════╗
🆔 @sco_razavi
╚══════════
📍امام موسی کاظم(ع) اسوه عبادت
✍🏻اسم مبارک حضرت، موسی و القاب مشهور او کاظم، عبدصالح، عالم، بابالحوائج و ابوالحسن اول است. امامت آن حضرت از سال ۱۴۸ ه.ق آغاز شد و دوران ۳۴ساله امامت ایشان با چهار خلیفه عباسی همزمان بود. این حکام و سلاطین ظالم و ستمگر عباسی در دوره امام کاظم(ع) عبارتاند از منصور دوانیقی، مهدی عباسی، هادی عباسی و هارونالرشید. آنها به ائمه(ع) و سادات بنیهاشم نهایت خصومت و دشمنی را روا داشته و برای از بین بردن آنها تلاش میکردند. بارها و بارها زندانی کردن موسی بن جعفر(ع) و شهادت آن حضرت در زندان به دست سندی بن شاهک، نمونهای از این دشمنیهاست.
💬فضائل و کمالات امام موسی بن جعفر(ع) بیشمار و برای جویندگان آنها واضح و روشن است، «در بحث سیره عبادی حضرت(ع) نکات فراوانی نقل شده است. امام موسی کاظم(ع) همانند پدران بزرگوارش، عابدترین مردم زمان خود بود. بخش زیادی از ساعات زندگی حضرت به عبادت، دعا، نیایش و مناجات میگذشت و ایشان همواره با خدا در ارتباط بوده است.
💬براساس روایات، همیشه اینگونه بود که امام کاظم(ع) نوافل شب را میخواند و آن را به نماز صبح وصل میکرد. آنگاه تا طلوع آفتاب به تعقیبات نماز میپرداخت. سپس به سجده میافتاد و تا نزدیک زوال، سر از سجده و دعا و تمجید الهی برنمیداشت. یا در جای دیگری روایت شده وقتی آن حضرت داخل مسجدالحرام میشد، به سجده میافتاد و با اشک جاری و اخلاص و خشوع اظهار میکرد: «الهی عظم الذنب من عبدک، فلیحسن العفو من عندک، خدایا گناه بندهات بزرگ شد، پس بخشودگی از نزد تو چه زیباست».
╔══════════╗
🆔 @sco_razavi
╚══════════
✍🏻«به عبادت امام موسی کاظم(ع) در زیارتنامه ایشان هم اشاره شده است. در این زیارتنامه میخوانیم: «درود فرست بر موسی بن جعفر که وصی و جانشین نیکویان و پیشوای برگزیدگان عالم و صندوق انوار علم و وارث مقام وقار و سکینت و دارای حکمتها و آثار علمی بسیار است. آن بزرگواری که شبها تا صبح بیدار و شب زندهدار بود و پیوسته به استغفار و در سجده طولانی با چشم اشکبار با خدا به مناجات و راز و نیاز بسیار و پیوسته به تضرع و زاری به درگاه باری اشتغال داشت».
💬ارادت و اظهار بندگی امام کاظم(ع) تنها گفته شیعیان نیست. محمد بن طلحه شافعی در خصوص حضرت گفته: «موسی بن جعفر، کاظم(ع)، امام گرانقدر، والامقام، کوشا و تلاشگر در راه خدا، مشهور به کرامتها، شب را به سجده و قیام و روز را به صدقه و روزه میگذراند. به خاطر حلم و گذشت از تجاوزگران به حقش، کاظم خوانده شد، کسی را که به وی بدی کرده بود با احسان و نیکی پاداش میداد و با تبهکار و جانی با گذشت روبهرو میشد. به دلیل عبادت فراوان، او را «عبد صالح» گفتند و در عراق معروف به بابالحوائج الیالله است. از آن رو که خواستههای کسانی که نزد خدا، او را وسیله قرار دادهاند، برآورده می شود. از کراماتش عقول سرگردان است و چنان داوری میکنند که او در پیشگاه خدا مقامی والا و استوار دارد».
https://b2n.ir/s55915
💻 Sco.razavi.ir
╔══════════╗
🆔 @sco_razavi
╚══════════
📍آراستگی علم و حلم در سیره رفتاری بابالحوائج(ع)
✍🏻امام موسی بن جعفر(ع) مانند دیگر امامان معصوم در تبیین بینش صحیح از میان عقاید و بینشهای نادرست، بهخوبی ایفای نقش میکرد بهطوری که شیعیان و اهل سنت مطالب مفصلی را در این زمینه بیان کردهاند.
💬امام کاظم(ع) در طول عمر مبارک خود گفتوگوها و پرسش و پاسخهای متعددی با افراد مختلف داشت. هنوز موسی بن جعفر(ع) کودکی نابالغ بود که با ابوحنیفه، پیشوای حنفیان به گفتوگو پرداخت و قدرت علمی و فقهی خود را به نمایش گذاشت. سیرهنویسان، این مناظره را از زبان ابوحنیفه اینگونه نقل میکنند: «در سفر حج به قصد دیدار و مناظره با امام صادق(ع) در برخی مسائل اختلافی، عازم مدینه شدم. هنگامی که وارد منزل امام صادق(ع) شدم، در دهلیز منزل منتظر اجازه ملاقات نشسته بودم که ناگاه کودکی بیرون آمد. از او چند سؤال کردم». ابوحنیفه با شنیدن استدلالهای محکم و متقن از آن کودک نابالغ، قانع و متعجب شد و بیآنکه به دیدار امام صادق(ع) برسد؛ راه خود را پیش گرفت و با خود میگفت: «نوادگان خاندان رسالت، علم را از یکدیگر به ارث بردهاند و همگان عالم و آگاه هستند».
💬علاوه بر علم و دانش، از حلم و بردباری آن حضرت هم در کتابهای سیره و تاریخ موارد مهمی نقل شده است.
💬امام هفتم(ع) به دلیل حلم و بردباری زیادی که داشت به کاظم معروف شده بود. آن حضرت علم را با حلم خود آراسته و در برابر ناملایمات روزگار بردبار بود. با دشمنان و بداندیشان با نرمی رفتار میکرد و تلاش داشت با این شیوه، آنان را تربیت کند.
https://b2n.ir/s55915
💻 Sco.razavi.ir
╔══════════╗
🆔 @sco_razavi
╚══════════