📻برنامهریزی در راستای تولید برنامه رادیویی مشترک با محوریت «مکتب هنر رضوی»
نخستین جلسه همکاری مشترک میان مؤسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی و رادیو زیارت به منظور برنامهریزی و ساخت برنامه رادیویی با محوریت «مکتب هنر رضوی» برگزار شد.
🗣حکیمی، مدیرعامل مؤسسه آفرینشهای هنری:
💬این جلسه با هدف گفتوگو در خصوص انجام همکاریهای مشترک بین این مؤسسه و رادیو زیارت و بهرهگیری از امکانات و ظرفیتهای این رادیو در تولید برنامههایی که علاوه بر فضای رادیویی، قابلیت ضبط تصویری نیز دارد و میتوان از آنها برای انتشار در فضای مجازی و شبکههای مختلف صدا و سیما استفاده کرد، انجام شد.
💬مؤسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی در ذیل مکتب هنر رضوی پیگیر مسئله زیارت است تا بتواند مردم را با زبان هنر به حضرت رضا(ع) متصل کند. رادیو زیارت نیز در فضای رسانه ملی جایگاه ویژهای در گسترش مفهوم زیارت و پیوند مردم در جای جای ایران با مسئله زیارت و حضرت رضا(ع) دارد.
💬در بخشها و قالبهای مختلف این برنامههای هنری با صاحبنظران، استادان دانشگاهها و چهرههای برجسته کشور گفتوگوهایی خواهیم داشت.
💬همچنین در این برنامههای رادیویی به حوزهها و منظرهای گوناگون از جمله مباحث هنر رضوی، اصلاح مصرف فرهنگی، تربیت هنرمندان، مباحث نظری هنر، بازشناسی تاریخ هنر در حرم مطهر رضوی و... با حضور کارشناسان مربوطه پرداخته میشود و در بین این گفتوگوها، آثار هنری مرتبط نیز پخش خواهد شد.
💻 Sco.razavi.ir
╔══════════╗
🆔 @sco_razavi
╚══════════
سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی
🔹بررسی «آثار روانشناختی زیارت»
✍🏻در نشستی از چهارمین پیش نشستهای همایش بینالمللی زیارت، حجتالاسلام دکتر عباس پسندیده، رئیس پژوهشکده اخلاق و روانشناسی اسلامی دانشگاه علوم قرآن و حدیث به «آثار روانشناختی زیارت» پرداخت.
📍آنچه در این جلسه میخواهم به آن بپردازم، دیدگاه روانشناسی و روانشناسان درباره پدیده زیارت است. مستحضر هستید روانشناسان حتی اگر چیزی به نام زیارت را قبول نداشته باشند یا حتی اگر متدین نباشند، اموری مانند زیارت را مورد مطالعه قرار میدهند. البته روانشناسان تحقیقات زیادی در این زمینه ندارند و در کتابهای روانشناسی دین کمتر به این موضوع پرداخته شده است.
💬روانشناسان در توصیف زیارت میگویند سفر از مکانی آشنا و رها کردن کار روزمره به سوی مکانی ناآشناست یعنی به ویژه در زیارتهایی که خود مسیحیان دارند، بیشتر مقوله حرکت مطرح است. همین طور معتقدند بخشی از جستوجوی یک چیز یا پیگیری یک آرمان است. یعنی کسانی که به زیارت میروند، جستوجوگر یک چیزی هستند و میخواهند به یک مطلب و آرمانی مبتنی بر خواستهای که خودشان دارند، دست پیدا کنند.
💬زیارت میتواند تطهیر انسانها باشد یا شروع مجددی که انسان را با یک قدرت فرادنیوی مرتبط میکند.
💬درباره مکانهای زیارت تعبیرهایی دارند که کمتر با زیارتهای ما هماهنگ است و میگویند معمولاً در مکانهای زیارت افرادی وجود دارند که آنها واسطه میشوند، در زیارت مسیحیها و به خصوص هندوها این مورد قابل ملاحظه است.
💬در خصوص انگیزههای زیارت از منظر روانشناسان باید گفت: ما چهار نوع انگیزه داریم؛ انگیزه برخی از زیارت، انگیزه مناسکی است به عنوان مثال طرف صرفاً به خاطر وجوب حج به این سفر برود. انگیزه دیگری که در مورد زیارت میتوان مطرح کرد، انگیزه عبادی به این معناست که طلب مواجهه با امر قدسی است، به عبارت بهتر طلب آمرزش و مواجهه با عمل قدسی مد نظر است. سومین انگیزه، انگیزه ابزاری است. به تعبیر بنده برای برخی زیارت به مثابه بنگاه کارگشایی است که فقط قرار است مشکلات ما را حل کنند. دسته آخر نیز انگیزههای مبهمی هستند به این معنا که طرف خودش علت زیارت رفتنش را نمیداند.
💬در دیدگاه دیگری، برخی روانشناسان میگویند زیارت پاسخ به یک ندای درونی است. این خیلی مهم است که از درون انگار یک ندایی وجود دارد که افراد را به این سمت فرامیخواند که برای زیارت اقدام کنند. اصلاح بخشی از وجود نیز انگیزه دیگری است که برخی روانشناسان به آن اشاره میکنند. خروج از روزمرگی نیز انگیزه دیگری است که روانشناسانی به آن اشاره کردهاند.
💬در برخی از مقالات به «زیارت سکولار» تعبیر و اشاره شده است، زیارت مدرن و زیارت گردشگری زنگ خطری است که برخی به آن اشاره کردهاند و به این معناست که زیارتگاهها صرفاً به مکانهای گردشگری بدل شوند.
💬زیارتگاهها جایگاه انرژی معنوی برای مردم هستند، مطابق این دیدگاه انسانها به زیارت که میروند، بخش وجودی یا معنای زندگیشان را پُر و انرژی آن را تأمین میکنند. جالب است میگویند کسانی که به زیارت میروند، حضور ساری و جاری خداوند را در آنجا حس میکنند.
وی با اشاره به پژوهشی با عنوان «تأثیرات زیارت در درمان افسردگی» که به تازگی در مجلات خارجی منتشر شده است، گفت: مطابق این پژوهش زائران در سفر زیارت سعی در برقراری ارتباط با اعتقادات مذهبی خود دارند گویی زیارتگاه، منبع حقایق و اعتقادات زائران است. مطابق این پژوهش، افرادی که به زیارتگاه رفتهاند و اعتقادات مذهبی نداشتهاند، احساسات و تجربیات مشترکی مانند زائران مذهبی داشتهاند.
💬در بحث افسردگی، این پژوهش نشان داده افراد پس از زیارت به دلیل تقویت ایمان درونی، حس رضایت و آرامش بیشتری در زندگی خود دارند. بیماران نیز پس از زیارت، توانایی بیشتری برای پذیریش ناتوانی خود دارند.
💬از نظر روانشناسان، مراحل زیارت شامل تصمیم، جدا شدن از زندگی روزمره، حرکت به سمت فضای مقدس، ورود به فضای مقدس و تجربه مقدس است. از منظر روانشناسان، زیارت موجب عقبنشینی به سمت خود است. افراد در زیارت امکان تفکر مجدد درباره خود را دارند.
💬زیارت یکی از عوامل توسعه شخصی است. زیارت از منظر روانشناسان، بازگشت به معنویت است و یک نوع انضباط معنوی به افراد میدهد. زیارت موجب ایجاد بینش جدید در زندگی میشود. مجموعه مطالعات بنده در مورد زیارت از دیدگاه روانشناسان نشان میدهد زیارت یک نوع شیوه مقابله با سختیهای زندگی است. مسئله ارتقا و رشددهندگی وجود که موجب تنظیم رفتار میشود از اثرات مهم زیارت است که در ادبیات روانشناسی زیارت وجود دارد.
yun.ir/xxasz2
╔══════════╗
🆔 @sco_razavi
╚══════════
هدایت شده از سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚠️لحظاتی پیش زلزله شهر مقدس مشهد را لرزاند.
🧎♂️در این شرایط نماز آیات بر اهل منطقه واجب می گردد.
🔺طریقه خواندن نماز آیات 👆
💻 Sco.razavi.ir
╔══════════╗
🆔 @sco_razavi
╚══════════
سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی
#یادداشت
🌍 6 نکته در سبک زندگی ایرانی اسلامی
✍🏻 واژه سبک زندگی در دهههای اخیر در جهان مطرح شده است. این واژه با تأکید رهبر معظم انقلاب در کشورمان بر سر زبانها افتاد و مطالعات و تبلیغات فراوانی دربارهاش صورت گرفت. برای مطالعه ژرفتر درباره سبک زندگی ایرانی اسلامی، لازم است به نکات ششگانه زیر توجه شود.
📍دینداری نیازمند دیندانی است
1️⃣نکته نخست اینکه انسان تکبُعدی، ناقص است؛ هر چند آن بُعد، از بهترین و مهمترین ابعاد زندگیاش باشد. بنابراین در سبک زندگی ایرانی اسلامی لازم است یک ایرانی مسلمان زندگی را در جامعیت خودش ببیند، یعنی به تمام ابعاد زندگی توجه لازم را داشته باشد. هرگونه افراط و تفریط در برخی ابعاد زندگی، جامعه را به انحراف سوق میدهد.
2️⃣نکته دوم این است مادیات، رفاه و تأمین معاش، بسیار مهم و از ضروریات زندگی است. قرآن تأکید فراوانی روی این موضوع دارد. از بعد مهمی به نام معنویات نباید غفلت کنیم، چرا که دین و معنویت از عناصر سازنده تمدن هستند. به تعبیر برخی اندیشمندان، دین ستون فقرات یک تمدن است. گفتنی است، ما باید تمام ابعاد دین را به صورت جامع مطالعه و عمل کنیم تا بر اساس آیه۱۵۰ سوره مبارکه نساء «نُؤمِنُ بِبَعضٍ وَنَكفُرُ بِبَعضٍ» نباشیم، یعنی اینگونه نباشد که بخشی از دین را پذیرفته و بخش دیگرش را نپذیریم.
3️⃣نکته سوم اینکه اگر دین ستون فقرات تمدن است، دینداری نیازمند دیندانی است. اگر دینداری، دیندان نباشد یا نیمهدان باشد، بسیار خطرناک است. ما در تاریخ اسلام از خوارج، داعش و برخی گروههای مشابه این دو، آسیب زیادی دیدهایم، چون آنها یک بعدی نگاه کردهاند و دیندارِ دیندان نبودند. یکی از متفکران در این زمینه میگوید: «نیاموخته را میتوان آموخت، اما غلط آموخته را نمیتوان یا به سختی میتوان آموخت».
📍سبک زندگی ایرانی اسلامی قانونمند است
4️⃣نکته چهارم در سبک زندگی ایرانی اسلامی، احترام به قانون است. هر چه ملتی متمدنتر باشد، قانونمندتر است. سید جمالالدین اسدآبادی وقتی به کشورهای غربی سفر کرد، گفت: من مسلمانان را در کشورهای اسلامی دیدم اما اسلام را در کشورهای غربی یافتم؛ چون مردم در کشورهای غربی قانون را بهتر رعایت میکردهاند. از یاد نبریم بدترین نوع نادانی، جهل مرکب است؛ یعنی کسی که نمیداند و از ندانستن خود نیز بیخبر است.
5️⃣نکته پنجم این است انسانها نادان به دنیا میآیند ولی احمق زاده نمیشوند. همه ما زمانی که به دنیا آمدیم، نادان بودیم. خداوند در آیه۷۸ سوره نحل فرموده: «خدا شما را از شکم مادرانتان بیرون آورد در حالی که هیچ نمیدانستید و به شما گوش و چشم و قلب اعطا کرد تا مگر دانا شوید و شکر این نعمتها را بجا آورید». چون گوش ابزار مهمی برای دانایی است، مولوی چنین سروده است: آدمی فربه شود از راه گوش، جانور فربه شود از راه نوش. در اینجا فربه شدن یعنی فربه معرفتی، علمی و اعتقادی. انسان نادان با تربیت پدر و مادر، مدرسه رفتن و مطالعه کردن، رشد پیدا میکند و عالم و عاقل میشود اما شایعات و تبلیغات، انسان را احمق میکند.
📍خانواده، مدرسه و مسجد سه رکن اثرگذار بر سبک زندگی ایرانی اسلامی
6️⃣نکته ششم و پایانی این است برای تحقق سبک زندگی ایرانی اسلامی لازم است سه نهاد مقدس در جامعه اهمیت خود را بازیافته و این سه با هم پیوند بخورند. نخستین نهاد مقدس، خانواده است. امروز شبکههای رسانهای دنبال این هستند خانوادهها را گرفتار فروپاشی کنند. دومین نهاد مقدس، مدرسه است. مدرسه یکی از مقدسترین مکانها در جهان بهشمار میآید و هر فردی در هر جای دنیا به جایگاه خاصی رسیده، در سایه مدرسه موفق شده است. پیغمبر اکرم(ص) فرموده است: «هر کسی که دنیا میخواهد، دنبال علم برود. هر فردی آخرت میخواهد، دنبال علم برود. هر که هر دو را میخواهد، باز هم دنبال علم برود». این دانش را باید در مدرسه یافت. انسان ِعالم و دانشمند، فقیر نمیشود؛ چون علمش سبب میشود بتواند زندگی خود را با عقلانیت و تدبیر پیش ببرد. سومین نهاد مقدس، مسجد است. مسجد است که به دو نهاد خانواده و مدرسه جهت میدهد. مردم و مسئولان نباید از این سه نهاد اثرگذار غافل شوند.
yun.ir/6wh4m7
💻 Sco.razavi.ir
╔══════════╗
🆔 @sco_razavi
╚══════════
سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی
طوفان الأقصى|🇵🇸 انیمیشن «طوفان الأقصى» به مناسبت حماسه و جانفشانی مقاومت اسلامی و مردم قهرمان فلسطی
🌍تولید و انتشار محصولات چندرسانهای در حمایت از مردم قهرمان فلسطین🇵🇸🇮🇷
مدیرعامل مؤسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی از تولید و انتشار محصولات چندرسانهای اعم از پوستر، پویانمایی و موشن گرافیک در حمایت از مردم قهرمان فلسطین توسط این مؤسسه خبر داد.
سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی
🌍تولید و انتشار محصولات چندرسانهای در حمایت از مردم قهرمان فلسطین🇵🇸🇮🇷 مدیرعامل مؤسسه آفرینشهای هن
🗣امیرمهدی حکیمی، مدیرعامل مؤسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی:
یک اثر پویانمایی با عنوان «طوفان الأقصی» به مناسبت حماسه و جانفشانی مقاومت اسلامی و مردم قهرمان فلسطین در حمله همهجانبه به رژیم موقت صهیونیستی در مدت یک و نیم دقیقه با تکنیک دو بعدی کلاسیک در این مؤسسه تولید و منتشر شده است.
💬عباس عباسی وزین کارگردان و انیماتور این پویانمایی و مهرداد جلوخانی نیز طراحی و ترکیب صدا آن را برعهده دارند.
💬پوستر «طوفان الأقصی» یکی دیگر از آثار چندرسانهای این مؤسسه در حمایت از حماسه مردم فلسطین است. این اثر با بهرهگیری از تصویر دو پرچم فلسطین و رژیم موقت صهیونیستی در فضایی دو بعدی توسط هادی مهری طراحی شده است که تداعیکننده حمله نظامی فلسطینیان به صهیونیستها و از بین رفتن این رژیم موقت است.
💬همچنین موشن گرافیک «شمارش معکوس» توسط مهدی عظیما در مدت حدود یک دقیقه به این مناسبت در این مؤسسه تولید شده است که به شمارش معکوس رهبر معظم انقلاب برای نابودی اسرائیل و فجایع که در فلسطین و غزه در طی سالهای متمادی رخ داده است، اشاره دارد.
💬همچنین یک تابلوی نقاشیخط توسط استاد محسن توسلی هنرمند و مدرس برجسته مشهدی به سفارش این مؤسسه در اجتماع همبستگی با جبهه مقاومت فلسطین در حرم مطهر رضوی نیز طراحی شد. این تابلو از طریق دفتر نمایندگی حماس در تهران به مردم مظلوم فلسطین اهدا میشود.
💬 طراحی و تولید این آثار با استفاده از ظرفیت هنرمندان مشهدی در طول یک هفته اخیر انجام شده است.
💻 Sco.razavi.ir
╔══════════╗
🆔 @sco_razavi
╚══════════
🌍بازدید رئیس نمایندگی وزارت خارجه از دانشگاه علوم اسلامی رضوی
رئیس نمایندگی وزارت امور خارجه در شرق کشور ضمن حضور در دانشگاه علوم اسلامی رضوی و بازدید از بخش های مختلف آن با رئیس دانشگاه دیدار و گفت و گو کرد.
💬در این دیدار ضمن ارائه گزارشی از سوی مسؤلان دانشگاه نسبت به سابقه و فعالیت های بین المللی دانشگاه و پذیرش دانشجوی خارجی از کشورهای چین، اوگاندا، افغانستان، پاکستان، سوریه و دیگر کشورها بر حضور در عرصه بین الملل و تبلیغ در این زمینه و نیز ظرفیت و شرایط پذیرش دانشجوی خارجی تاکید شد.
💬رئیس نمایندگی وزارت امور خارجه در شرق کشور نیز در این جلسه ضمن خرسندی از حضور در این دانشگاه و آشنایی با ظرفیت های بین المللی آن، دیپلماسی علمی و فرهنگی را از اولویتهای وزارت امور خارجه برشمرد.
💬در ادامه نیز به مباحثی همچون نقاط ضعف و قوت در عرصه فعالیت بین الملل و نبود اندیشه و تمهیدی راهگشا برای کیفیت مراکز علمی و آموزشی و نیز فعال سازی آنها در کشورهای هدف در کنار نیاز جدی به مبلغین زباندان اشاره شد.
🔻در این جلسه با اشاره به افزایش تعداد شیعیان پس از انقلاب اسلامی در اندونزی و مالزی، پیشنهاد برگزاری سمینارهای خارجی در مشهد، تبدیل دیپلماسی زیارت به عنوان یکی از ماموریتهای وزارت خارجه، تصویرسازی مناسب از مشهد و ایران و نیز فراهم شدن امکان بورسیه افراد مستعد و توانمند در کنار مطالعات پشتیبان دیپلماسی زیارت، مطالعات میان فرهنگی و بین دینی زیارت مطرح شد.
💻 Sco.razavi.ir
╔══════════╗
🆔 @sco_razavi
╚══════════
هدایت شده از انتشارات بهنشــر
#معرفی_کتاب ۱۴۴
#تازه_های_کتاب_به_نشر
آقا سیـد محمـد
✍️ محمداسماعیل حاجیعلیان
داستان - بزرگسال | داستانی از زندگی و مبارزات آیت الله سید محمد شاهچراغی، امام جماعت مسجد عابدینیه سمنان در زمان انقلاب اسلامی است که به بخش کودکی ایشان در دامغان و جوانی آیت الله شاهچراغی در سمنان و قم پرداخته است.
♦️این کتاب بر محور فعالیتهای سیاسی و مذهبی ایشان در سمنان روایت میشود و دو موضوع برگزاری مراسم چهلم شهدای قیام ۲۹ بهمن تبریز و تصمیم بر اعتصاب نماز جماعت به مدت ۳روز در واکنش به جنایات رژیم پهلوی برجستهتر بیان شده است.
آیت الله سید محمد شاهچراغی، نماینده استان سمنان در مجلس خبرگان رهبری است.ایشان به مدت ۲۰ سال نماینده ولیفقیه و امامجمعه شهر سمنان بود.
[ ۸۰ صفحه
قطع رقعی
چاپ اول
قیمت پشت جلد ۴۸هزار تومان]
🛍️لینک ثبت سفارش کتاب
B2n.ir/u46018
مشاهده تمام کتابهای به نشر
www.behnashr.com
#انتشارات_به_نشر
#آقا_سید_محمد
@behnashr
هدایت شده از انتشارات بهنشــر
آقا سید محمد.pdf
2.87M
✅ فایل حاوی معرفی تصویـری کتاب «آقا سید محمد» است.
#سفارش_کتاب🔻
www.behnashr.com
۰۹۰۲۷۶۵۲۰۰۸📱
#انتشارات_به_نشر #به_نشر #کتاب #محصول #تازه_های_به_نشر #کتاب_خوب #داستان
🆔 @behnashr
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📺در مورد هیچ قومی به اندازه بنی اسرائیل در قرآن بحث نشده!
🎙گزیده سخنرانی استاد رحیم پورازغدی
📍حرم مطهر امام رضا علیهالسلام
💻 Sco.razavi.ir
╔══════════╗
🆔 @sco_razavi
╚══════════
📸نمایشگاه آثار برگزیده بخش عکس و گرافیک
🌍 سومین جشنواره رسانه ای بینالمللی امام رضا علیهالسلام
🔺ادامه نمایشگاه: تا چهارشنبه ۲۶ مهرماه
🔺ساعات بازدید: صبح ها ۹ تا ۱۳_ عصرها ۱۶ تا ۱۹
🔹مشهد، کوهسنگی ۱۷، شماره ۱۶، نگارخانه رضوان موسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی
💻 Sco.razavi.ir
╔══════════╗
🆔 @sco_razavi
╚══════════