📸 گزارش نشست
〽️ «دانشگاه تراز انقلاب در گفتمان رهبری»
📍تحلیل بیانات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در رمضان ۹۷ _ ۸۳
✳️ نشست پنچم:
5️⃣ «گفتمان پیشرفت علمی»
🎙 حجت الاسلام دکتر علی راد
🔺 دانشیار پردیس فارابی دانشگاه تهران
🗓 ۲۹رمضان المعظم / چهارشنبه / ۱۴۰۰.۰۲.۲۲
#️⃣ #گفتمان #دانشگاه_تراز #علم #تولید_علم #رهبری
🆔 @qomislamic
05 daneshgah_taraz.mp3
19.86M
🎧 صوت نشست
〽️ «دانشگاه تراز انقلاب در گفتمان رهبری»
📍تحلیل بیانات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در رمضان ۹۷ _ ۸۳
✳️ نشست پنچم:
5️⃣ «گفتمان پیشرفت علمی»
🎙 حجت الاسلام دکتر علی راد
🔺 دانشیار پردیس فارابی دانشگاه تهران
🗓 ۲۹رمضان المعظم / چهارشنبه / ۱۴۰۰.۰۲.۲۲
#️⃣ #گفتمان #دانشگاه_تراز #علم #تولید_علم #رهبری
🆔 @qomislamic
🎧 صوت نشست
〽️ «دانشگاه تراز انقلاب در گفتمان رهبری»
📍تحلیل بیانات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در رمضان ۹۷ _ ۸۳
🎙 حجت الاسلام دکتر علی راد
🔺 دانشیار پردیس فارابی دانشگاه تهران
✳️ موضوعات:
1️⃣ «گفتمان علم گرایی»
2️⃣ «گفتمان دانشگاه علم محور»
3️⃣ «گفتمان تهذیب و بصیرت در دانشگاه»
4️⃣ «گفتمان تولید علم»
5️⃣ «گفتمان پیشرفت علمی»
#️⃣ #گفتمان #دانشگاه_تراز #علم #تولید_علم #رهبری
🆔 @qomislamic
در آستانه فرارسیدن عید سعید فطر؛
کتاب «ماه نو، مبانی علمی رویت هلال» از سوی بنیاد پژوهشهای اسلامی معرفی شد
در آستانه فرارسیدن عید سعید فطر، کتاب «ماه نو، مبانی علمی رویت هلال» از سوی بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی معرفی شد.
۱۴۰۰/۰۲/۲۲
به گزارش روابط عمومی بنیاد پژوهشهای اسلامی، در آستانه پایان ماه مبارک رمضان در کشورهای اسلامی، تلاش گروههای استهلال ماه شوال یا به تعبیر دیگر هلالبینی از سوی منجمان و رصدگران آغاز میشود. استهلال با توجه به اهمیت روزهداری و به عبارت دیگر دانستن روزهای ماه رمضان دارای ارزش نجومی است. استهلال از منظر اسلام فعالیتی مهم و مستحب است.
در زمینه مبانی علمی رویت هلال ماه در کشور، کتابهای اندکی منتشر شده و کتاب «ماه نو؛ مبانی علمی رویت هلال ماه» نیز با هدف جبران و ارائه یک منبع برای علاقهمندان از سوی بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس به چاپ رسیده است.
این اثر با رویکرد علمی به مسئله هلال ماه، میکوشد با تبیین مطالب به زبان ساده، بر آگاهیهای علمی جامعه در خصوص رویت ماه نو بیفزاید. ارائه ضمیمهای در موضوع «مبانی فقهی رویت هلال و راههای ثابت شدن اول ماه» نیز از دیگرویژگیهای این اثر است.
معرفی شیوهها و ابزارهای رویت ماه
در بخشی از این کتاب آمده است: هلال ماه با دو روش چشم مسلح و غیرمسلح قابل رویت است. منجمان و اعضای ستاد استهلال ماه با ابزارهایی مانند تلسکوپ برای رویت اقدام میکنند. نرمافزارهایی نیز در این جریان برای کمک منجمان طراحی شده است. نرمافزارها براساس محاسباتی مشخص میکنند که با کدام یک از روشها اعم از چشم مسلح و غیرمسلح میتوان ماه را رویت کرد؛ علاوه بر این نرمافزار پیشبینی میکند که آیا هلال دیده میشود یا خیر.
امیر حسنزاده نویسنده این کتاب در بخشی از این اثر آورده است: محاسبه موقعیت هلال ماه با توجه به محاسبات نرمافزاری قدمت چندانی در کشور ندارد و به احتمال زیاد به دهه 80 شمسی برمیگردد. نرمافزارهای استهلال ماه هراز چند گاهی بهروز میشوند. نخستین ضمیمه کتاب «ماه نو؛ مبانی علمی رویت هلال ماه» به مقوله نرمافزارهای استهلال هلال ماه اختصاص دارد.
معیارهای رویت هلال ماه
همچنین در بخشی از مباحث دیگر این کتاب به معیارهای رویت هلال ماه اشاره شده و آورده: معیارهای رویت هلال ماه به روشهایی گفته میشود که براساس آن منجم سعی میکند به پیشبینی بپردازد؛ بهعبارت دیگر منجم تلاش میکند طبق این معیارها به دنبال پاسخ به پرسشهایی مانند آیا ماه دیده میشود یا خیر؟ و آیا با چشم مسلح یا غیر مسلح قابل رویت است؟ باشد.
معیارهای رویت هلال ماه به معیارهای پیش و بعد از اسلام مربوط میشود. همه معیارهایی که تاکنون از سوی منجمان استفاده میشود بهطور کامل دقیق نیستند بنابراین در کتاب «ماه نو؛ مبانی علمی رویت هلال ماه» تلاش شده تا مزایا و معایب مجموعه معیارها و ضوابط استهلال تشریح شود و فصل مستقلی به این موضوع اختصاص پیدا کرده است.
با توجه به اهمیت حرکت ماه در جریان استهلال در کتاب «ماه نو؛ مبانی علمی رویت هلال ماه» به مباحثی مانند ویژگی فیزیکی گزارهها و عوارض سطحی ماه پرداخته شده است. روش پیدا کردن اجرام آسمانی از جمله ماه در این اثر مطرح شده است.
رکوردزنی در رویت هلال ماه
شرح مبانی تقویم هجری شمسی و ارتباط آن با مباحث رویت همچنین اهمیت آن از دیگر موضوعات کتاب «ماه نو؛ مبانی علمی رویت هلال ماه» است.
با توجه به اینکه رکوردزنی در رویت هلال ماه یکی از موضوعات داغ بین رصدگران است؛ بهعبارت دیگر رصدگران علاقهمندند تا مانند ورزشکاران به رکورد دست پیدا کنند. ثبت کمترین جدایی زاویهای ماه با خورشید بهعنوان یکی از رکوردهای رصدگران به حساب میآید. بیشترین رکوردها در ایران به ثبت رسیده است؛ ازجمله کمترین جدایی زاویهای ماه از خورشید یعنی 3/7 در سال 1384 از سوی محسن شریف و همکارانش صورت گرفت. نشریات معتبر دنیا نیز این رصد را انعکاس دادند.
📣📣 دو کتاب از آثار بنیاد نامزد کتاب سال تبریز 1400 شدند .👇👇
📚جهاد ابتدایی در سنت و سیره نبوی
✔️جهاد ابتدایی، در فقه اسلامی، نامی آشنا و دارای حکمی آشنا است. در یک سوی طیف، برخی اندیشمندان مسلمان، تمام تلاش خود را نمودند تا جهاد ابتدایی را بهطور کلی، بیاعتبار و فاقد دلیل اعلام کنند. در سوی دیگر، برخی از خاورشناسان، جهاد ابتدایی را راهی برای ارضای روحیۀ جنگطلبی و خشونت عربی یا ابزاری برای تصاحب اموال کافران و تأمین معیشت مسلمانان میدانند.
تحلیل اندیشمندان نسبت به سنت و سیرۀ نبوی در این باره، روح و هستۀ اولیۀ نظریات آنان را در باب فلسفه و هدف جهاد ابتدایی تشکیل میدهد. حتی شیوۀ تعامل آنان با ادلۀ لفظی در گرو تحلیل آنان از سنت و سیرۀ نبوی است.
کشمکش اصلی دربارۀ هدف کوتاهمدت از جهاد ابتدایی، میان سه نظریه است:
۱- نظریۀ جهاد دعوت که جهاد ابتدایی را جنگی با هدف دعوت به پذیرش شریعت اسلام میداند و پایان آن یا قتل کافران است یا مسلمان شدن آنان.
۲- نظریۀ جهاد برای گسترش جغرافیای سلطۀ سیاسی اسلام.
۳- نظریۀ جهاد برای حفظ یا برقراری امنیت مسلمانان.
حجتالاسلام محمد مروارید در پژوهش خود به این نتیجه رسیده است که نظریه اول و دوم با سنت نبوی سازگاری ندارد.
👈 معرفی اثر + فهرست: https://b2n.ir/k05787
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
♨️ تازه های نشر
📖 کتاب «آسیب شناسی زیارت با تمرکز بر زیارت رضوی» منتشر شد
〽️ به همت بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی، کتاب «آسیب شناسی زیارت با تمرکز بر زیارت رضوی؛ از گردشگر تا زائر» به تازگی منتشر و روانه بازار نشر شد.
#️⃣ #معرفی_کتاب #زیارت #آسیب_شناسی #زائر #رضوی
🆔 @qomislamic
سازمان علمی فرهنگی آستان قدس رضوی-نمایندگی قم
♨️ تازه های نشر 📖 کتاب «آسیب شناسی زیارت با تمرکز بر زیارت رضوی» منتشر شد 〽️ به همت بنیاد پژوهش ها
♨️ معرفی کتاب
📖 «آسیب شناسی زیارت با تمرکز بر زیارت رضوی»
📝 زیارت از مفاهیم برجسته دینی است که در بستر تحولات جامعه مدرن در معرض تغییرات کارکردی قرار گرفته است. زیارت، حمل و نقل را تسهیل بخشید و از این رهگذر، گردشگری عمومیت و گسترش یافت.
🔹زیارت به عنوان سفری دینی ومذهبی در این فضا قرار گرفت و مفهوم گردشگری دینی مطرح شد؛ کتاب «آسیب شناسی زیارت با تمرکز بر زیارت رضوی» در راستای آسیب شناسی اخلاقی زیارت درصدد پاسخ به این سوال است که آیا تلاقی گردشگری و زیارت از ماهیت و ابعاد دینی و معنوی زیارت نمیکاهد؟ و آیا میتوان گردشگری دینی را در بستر اخلاقی و دینی بررسی کرد؟ یا اینکه زیارت و گردشگری دو مفهوم نامتجانس هستند که مبانی و مولفههای متفاوتی دارند.
🔸این کتاب پس از طرح نظریات مختلف در این باره، زیارت و گردشگری را از منظر دانشی، گرایشی و کنشی بررسی کرده تا مشخص شود زیارت به عنوانمناسکی دینی، با گردشگری به عنوان یکی از مولفههای برآمده از فرهنگ مدرن تناسب و تشابهی ندارند مگر در ظاهر که هر دونوعی سفر هستند.
🔹هدف از زیارت بار یافتن به محضر امام است. انسان کاملی که او را زنده، شنوا، بینا و آگاه به حال زائران می دانیم و از او برای کمال و رشد و سلامت معنوی و مادی خویش مدد می گیریم. نکته مهم در گردشگری دینی این است که صرف حضور در اماکن زیارتی عنوان زائر را در پی ندارد و افراد در این اماکن میتوانند نقشها و حالتهای گوناگونی به خود بگیرند.
☑️ کتاب حاضر در ۷ بخش با موضوعات «کلیات»، «گردشگری دینی در ادیان دیگر»، «زیارت و گردشگری دینی»، «آثار و ابعاد گردشگری دینی»، «مقایسه تطبیقی زیارت رضوی و گردشگری»، «راهکارهای مقابله با آسیب نگرش گردشگرانه به زیارت» سامان یافته است.
🔺این کتاب در بخش «کلیات» به تبیین واژههای زیارت، گردشگری و گردشگری دینی پرداخته و در ادامه اهمیت و جایگاه گردشگری در قرآن و سیره اهل بیت(ع)، اهمیت جایگاه گردشگری در قرآتن و سیره اهل بیت(ع) و همچنین وجوه گردشگری در اسلام در قالب علمی، تبلیغی، زیارتی و تفریحی بیان شده است.
🔺بخش دوم این اثر گردشگری دینی را در ادیان مسیحیت، یهود، بودیسم و هندوئیسم
🔺و بخش سوم نیز زیارت و گردشگری دینی زیارت را به عنوان مهم ترین انگیزه در گردشگری دینیبررسی کرده و در ادامه رابطه زائر و گردشگر و انواع نظریات در این مورد تبیین شده است.
🔺بخش چهارم به آثار و ابعاد گردشگری دینی اختصاص دارد و در این بخش ابعاد فرهنگی- اجتماعی، اقتصادی و دینی و معنوی گردشگری بررسی شده است.
🔺بخش اصلی کتاب بخش پنجم است که به موضوع گردشگری و زیارت به صورت تطبیقی در سه بخش دانشی، گرایشی، کنشی میپردازد.
🔺بخش ششم راهکارهای مقابله با آسیب نگرش گردشگرانه به زیارت تبیین شده
🔺و در بخش هفتم که به نوعی جمع بندی کل کار است و بهنوعی حاصل مقایسه ای است که در بخشپنجم بین گردشگری و زیارت انجام شده است وایده اصلی کتاب بررسی و تایید میشود.
🖊 کتاب حاضر به قلم محسن محمدی نگاشته شده و در شمارگان ۳۰۰ نسخه در قطع وزیری منتشر شده و در اختیار علاقمندان به کتاب و کتاب خوانی قرار گرفته است.
#️⃣ #معرفی_کتاب #زیارت #آسیب_شناسی #زائر #رضوی
🆔 @qomislamic
♨️ بازتاب خبری
📖 انتشار کتاب «آسیب شناسی زیارت با تمرکز بر زیارت رضوی»
🖋 محسن محمدی
🏢 به همت بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی
📝 آستان نیوز
🌐 لینک کامل خبر
#️⃣ #معرفی_کتاب #زیارت #آسیب_شناسی #زائر #رضوی
🆔 @qomislamic
♨️ بازتاب خبری
📖 انتشار کتاب «آسیب شناسی زیارت با تمرکز بر زیارت رضوی»
🖋 محسن محمدی
🏢 به همت بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی
📝 قدس نیوز
🌐 لینک کامل خبر
#️⃣ #معرفی_کتاب #زیارت #آسیب_شناسی #زائر #رضوی
🆔 @qomislamic
🏴🏴🏴 پانزده شوال سالروز شهادت حمزه سیدالشهدا و حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) تسلیت باد 🏴🏴🏴
🆔 @qomislamic
〽️ عن الامام الهادی علیه السلام:
مَن زارَ عَبدالعَظیمِ الحَسَنی(ع) بِرِی کَمَن زارَ الحُسَین(ع) بِکَربَلا.[۱]
امام هادی علیه السلام:
کسی که قبر عبدالعظیم را در شهر ری زیارت کند چنان است که گویی امام حسین علیه السلام را در کربلا زیارت کرده است.
⬛️ ۱۵ شوال سالروز وفات عبدالعظیم حسنی امامزاده واجب التعظیم و راوی بزرگ شیعه است که در کتب حدیثی و متون روایی، بیش از صد روایت از ایشان آمده است.
◼️ امام هادی(ع) وی را اینگونه خطاب میکند: یا اباالقاسم! تو به حق ولی ما هستی... تو همان دینی را که پسندیده خداست، انتخاب کردهای... خداوند تو را با گفتار ثابت در دنیا و آخرت تثبیت کند[۲].
این گفتگو میان امام و عبدالعظیم به حدیث عرض دین مشهور است.
📗[۱]مستدرک الوسائل،ج۳،ص۶۱۶
📗[۲]التوحید(صدوق)،ص۸۲_۸۱.
🆔 @qomislamic
♨️ اعلام ویژه برنامه های دهه کرامت
〽️ مسئول نمایندگی بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی در قم گفت: این مرکز امسال نیز همچون سالهای گذشته ویژه برنامههای متنوعی را همزمان با دهه کرامت رضوی پیشبینی کرده است.
📝 حجت الاسلام دکتر علی راد، به تشریح این برنامهها پرداخت و گفت: یکی از برنامههای محوری این بنیاد در ایام دهه کرامت، برگزاری همایشی با عنوان «سیره اجتماعی امام رضا(ع)، است؛ این همایش در قالب نشستها و کرسیهای ترویجی تدارک دیده شده است که به زودی فراخوان آن اعلام خواهد شد.
🔺حجت الاسلام راد در ادامه با بیان اینکه سال گذشته 52 پیشنشست با محورهای مختلف در خصوص مضامین عیون اخبار الرضا(ع) توسط این نمایندگی برگزار شده است، گفت: تمامی این پیشنشستها پیادهسازی و آماده شده است که قرار است محتوای این نشستها در قالب کتابمجله منتشر و در اختیار علاقمندان قرار گیرد.
🔻وی خاطر نشان کرد: طبق برنامهریزیهای انجام شده، همزمان با ایام دهه کرامت، چند تن از اساتید مطرح موضوعات عمومیتر از سیره رضوی همچون، مودت و عشق ورزی، مواسات و همدلی، تعامل و گفت و گوی ادیان، اخلاق اجتماعی و... در سیره امام رضا(ع) را در قالب سخنرانی در بارگاه نورانی ثامن الحجج(ع) تبیین و بررسی کنند.
🔸ایشان همچنین ادامه داد: قرار است با هماهنگیهایی که با دبیرخانه گفتمان انقلاب اسلامی انجام شده، هر پژوهشگر و محققی که در خصوص سیره اجتماعی امام رضا(ع) پژوهش و اثری را به چاپ رسانده است، در نشست و کرسیهای ترویجی مورد نقد و بررسی قرار گیرد.
🆔 @qomislamic