شازده کوچولو پرسید:
*کی اوضاع بهتر میشه؟*
روباه گفت:
از وقتی که بفهمی *همه چیز به خودت بستگی داره!*
*بنام آنکه جان را حکمت آموخت*
*پویش تجدید حیات حکیمانه*
🌾🌱🌺🍂🌷☘🍂💐🌻🌿
🌱🌾
🌾⚘
*دو یارِ زیرک وُ از باده یِ کُهَن دو منی!*
*فراغتی وُ کتابی وُ گوشه یِ چمنی!*
من "این مقام" به "دنیا و آخرت" ندهم!
اگر چه در پِیاَم اُفتند هر دمَ انجمنی!
*هر آن که کُنجِ قناعت به گنجِ دنیا داد،*
*فروخت یوسفِ مصری به کمترین ثَمَنی!*
بیا که رونقِ این کارخانه کم نشود،
به زُهدِ همچو تویی یا به فِسقِ همچو منی!
*زِ تندبادِ حوادث نمیتوان دیدن*
*در این چمن که گلی بوده اَست یا سَمَنی!*
به صبر کوش تو "ای دل"، که حق رها نکند،
چنین "عزیز نگینی" به دستِ اهرَمَنی!!!
*مِزاجِ دَهْرْ تَبَهْ شد در این بلا "حافظ"*
*کجاست فکر حکیمی و رای بَرهَمَنی؟!"*
*بارالهاا!*
امروز نیز، در اولین لحظات *تجدید زندگی*، که زوال *ظلمت شب* و چهره نمایی *صبحی روشن* فرا رسیده،
بار دیگر، با نام و یاد *"تو"* به *"زندگی"* سلام می گوییم و به کل *هستی* درود می فرستیم!
*پروردگارا!*
آنچه را که به ما *عنایت کنی*، از *کرامت توست* و بر آن *شکر گزاریم* و آن چه را *ندهی*، از *حکمت و تدبیر توست و از آن سپاسگزاریم*! چرا که *"تو"*، هم به *"هر پیدایی" آگاهی* و هم به *"هر نهانی" بینا!*... پس:...
*خداوندا!* بابت *"داده" و "نداده ات" شکر!!!"*🙏
*سلام عزیز گرامی!*
*صبحتان بخیر* *ایامتان سرشار از نکویی ها باد!*🙏🌴🌹
*با ما در سایت و کانال تجدید حیات حکیمانه همراه باشید*
-------------------------------
www.hayathakimaneh.com
https://ble.ir/hayat_hakimaneh
hayat.hakimaneh@gmail.com
هدایت شده از اندیشکده نظام مسائل حکمرانی کشور
1959272193_-772866646.pdf
2.13M
چهارمین شماره فصلنامه حکمرانی فصل بهار ۱۴۰۳ منتشر شد.
در این شماره می خوانید؛
_بررسی شاخص های حکمرانی خوب شهری
_حکمرانی آب؛ خشکسالی و بررسی رویکردهای پاسخ دهی به آن
_ بررسی تطبیقی زیست بوم فین تک در مالزی، چین ، آمریکا و اتحادیه اروپا و رهنمودهایی برای ارتقاء فین تک در ایران
#اندیشکده_نظام_مسائل_حکمرانی_کشور
#فصلنامه #حکمرانی #فصلنامه_حکمرانی
#اندیشکده
🔸️لینک عضویت در کانال اطلاع رسانی اندیشکده نظام مسائل حکمرانی کشور
https://eitaa.com/andishkademasael
*حضرت رسول اکرم (صلیاللهعلیهوآله):*
*همانا حسین بن علی (ع) ، چراغ هدایت و كشتی نجات است.*
بخصوص در زمینه *یکتا پرستی* ، *آزادگی* ، *عدالت خواهی* ، *حق طلبی* ، *ظلم ستیزی* و حفظ *عزت* و *شرافت*
💐جناب آقای دکتر پزشکیان:
پست ریاست جمهوری رو محضرتان تبریک و تهنیت عرض مینمایم.
تمامی سوالاتی که توسط کارشناسان و صاحب نظران که در مناظرههای تلویزیونی مطرح نمودند، حتی برای یکبار و یا بصورت اشاره به بحران آب خصوصا در بخش آب شرب که در سراسر کشورمان محسوس و مشکل ساز شده و راهکارهای مهار آن اشاره ننمودند. امید است که به یاری خداوند متعال و تاکیدی که بر توجه به نظرات کارشناسی داشتید، دستور ویژه صادر فرمائید که برای تامین آب شرب روستاها ، شهرها،استانها، قنوات و چشمه سارهایی را که آبفا، اوقاف، آستان قدس با سهل انگاری و بی توجهی از مدار خارج و مدفون نمودند[چون تحقیقات کارشناسی اثبات نموده که همه آنها قابلیت احیاء و بازسازی را دارند]اصلاح و در مدار تامین آب شرب گوارا، سالم ،پایدار، تضمین شده برای هم میهنانمان قرار دهند. نیز به نظرات، گزارشات ،مستندات ستاد مردمی احیاگران قنوات و چشمه سارهای ایران توجه و برای تقویت این مرکز دانش بنیان اقدام فوری اجرائی گردد.
با تقدیم احترام
مهندس حسن اشرف گنجوئی
کارشناس رسمی و محقق تامین آب
۱۴۰۳/۴/۱۶
🏔 #تامین_آبشرب آحاد مردم کشورمان #ایران، #خصوصا_استانهای_کویری از مناطق #کوهستانی_گسترده موجود، #امکانپذیر میباشد.
🌴 مطالعات #صحرائی انجام شده از #مادرچاه و #بخشتران (زهکوم) #کاریزها، قابلیت #احیاءوبازسازی آنها را درسال #جهش_تولید_با_مشارکت_مردمی تائید مینماید.
🔵 @qanat_kerman
🔵B2n.ir/d11342
🔵http://B2n.ir/q35434
حسین (ع)، الگوی آزادگی ولی غریب در زمانه ما
سید ابوالفضل میرقاسمی
26/04/1403
(مصادف با روز عاشورای حسینی)
خداروشکر، روز عاشورای حسینی توفیق داشتم تا در مراسم عزداری ظهر عاشورا (که در مسجد محل برگزار میشد) شرکت کنم. پس از سخنرانی روحانی مسجد و ذکر مصیبت، مداح جوانی متوسل شد به حضرت امام حسین (ع) و با قرائت شعری (دستامو ول نکن، برگ نوکریمو باطل نکن، یا مرگ یا کربلا، تورو خدا این دل و اون دل نکن، آقا بیا منو "حرم ندیده" زیرِ گل نکن و ...) از حضرت خواست که دست ما را رها نکند و به ما توفیق دهد برای زیارت حرم آن حضرت (ع) در کربلا. یکی از حاضرین (همسایه نسبتا مسن ما) با اشک و زاری به مداح جوان گفت: لطفا یکبار دیگر، آن شعر سوزناک را بخوان زیرا معلوم نیست که ما تا سال آینده زنده باشیم و یا نه؟ (آیا توفیق مجدد برای شرکت در مراسم روضه خوانی و عزاداری حضرت (ع) را داریم یا نه؟). مداح هم شعر را مجددا خواند و عده ای هم همراهی کردند.
درخواست آن بنده خدا برای تکرار خواندن آن شعر، مرا به فکر واداشت که پس از گذشت بیش از 1300 سال از واقعه عاشورا و نهضت امام حسین (ع)، آیا ما مدعیان پیروی و شیعه آن حضرت (ع) بودن، فلسفه قیام و پیام ایشان را درست درک کردهایم؟ آیا امام حسین (ع) و یاران با وفایش بعنوان مظهر عبودیت و عشق به خداوند متعال، آزادگی، عقلانیت، حق طلبی، عدالت خواهی، عزتمندی، ظلم ستیزی، دفاع از مظلوم، فداکاری، ایثارگری، جوانمردی، وفاداری، شجاعت، رشادت، حماسه آفرینی و ... الگوی مناسبی برای زندگی ما نیستند؟ چرا ما راه ایشان را طی نمیکنیم؟ آیا حضرت امام حسین (ع) و یاران با وفایش، در عمل، الگوی زندگی ما هستند؟ از این محرم تا فرارسیدن محرم سال بعد، چقدر تلاش میکنیم برای پیروی از الگوی زندگی ایشان و پیاده سازی شعارهای عاشورا (نظیر شعار "هیهات من الذله"، اگر دین ندارید لااقل آزاده باشید) در متن زندگی خودمان؟ چرا ...؟
بر اساس اعتقادات ما، حضرت امام حسین (ع) چراغ هدایت و کشتی نجات است. مطمئنا شرط نجات ما از این ورطه هولناک زندگی که پر است از ظلم و ستم و نابرابری و بی عدالتی، همانا تأسی به سیره و روش آن حضرت (ع) است ولی ظاهرا مسایل فرعی بر مسایل اصلی غلبه یافته و در طول تاریخ، تحریفات و انحرافاتی بوجود آمده است و در مراسم عزاداری حسینی بجای پرداختن به بیان فلسفه قیام حضرت (ع) و تبیین پیام عاشورا و درسهایی که میتوان از این نهضت عظیم و پرشور گرفت (نظیر درسی که بعضی از آزادگان و رهبران بزرگ در سطح جهان گرفته اند)، بیشتر به مسائل سطحی، حاشیه ای، عاطفی و احساسی واقعه عاشورا پرداخته میشود (تلاش بی وقفه بعضیها برای بزرگنمایی و غلوّ کردن در ذکر مصایب و فجایع آن روز غم انگیز و خونبار، به بهانه سوزاندن دل مردم و گریاندن ایشان به هر وسیلهای و به طمع اینکه عمل ثوابی انجام داده و گناهان گریه کنان آمرزیده شود و در روز قیامت، مورد شفاعت حضرت قرار گیرند. از طرف دیگر، عزاداریهای پرشور و سوزناک ما شیعیان سبب تسلای خاطر حضرت زهرا (س) و امام زمان (عج) شود و ...). چه خوب است این قیبل شور و هیجانات همراه با شعور و آگاهی باشد تا سبب رشد و بالندگی و اعتلای جامعه و باعث حرکت در مسیر خیر و سعادت و خوشبختی عمومی باشد.
این نگرانی وجود دارد که برخی کارهای نمایشی و تقلیدی و استفاده از ابزارهای مختلف برای عزاداری و گریه کردن و ذکر بعضی خرافات و یا مطالب غیرواقعی سبب تشکیک اعضای جامعه (بخصوص نسل جوان و نوجوان) شده و به تدریج ایمان و اعتقادات مردم ضعیف شده و انگیزه ای برای شرکت در این قبیل مجالس نداشته باشند.
بعضی اقدامات سطحی و غیرواقعی در ادیان و مذاهب مختلف سبب شده که بعضی اندیشمندان در سطح جهان، دین را افیون تودهها بنامند و به تدریج، اعتقادات بخشی از اعضای جامعه ضعیف شده است (در فیلم P.K. ساخته کشور هندوستان به بیان بعضی سوء استفاده کاهنان و موبدان معابد پرداخته که فیلمی بسیار دیدنی و تاثیرگذار است).
جای بسی تأسف است که در زمانه ما، بدلایل مختلف، حضرت امام حسین (ع) در بین شیعیان و پیروان خویش غریب است و شناخته شده نیست (گویا حسین واقعی را گم کرده ایم) و کمتر کسی با فلسفه قیام حضرت آشناست و کمتر کسی در تعیین مسیر زندگی خویش، از خطبهها و رهنمودها و راه و روش حضرت تبعیت میکند. چه بسی بعضی برداشتهای ناقص و یا نادرست ما از نهضت حسینی سبب ناراحتی و آزردگی خاطر حضرت (ع) میشود.
انتظار میرود که دستگاههای فرهنگی و مذهبی متولی امر، بیش از پیش، در زمینه اطلاع رسانی، آگاهی بخشی و فرهنگ سازی تلاش کنند تا از ظرفیت نهضت حسینی (عاشورا و مراسم دهه محرم و اربعین)، حسن استفاده شود برای پیاده سازی حق و عدالت اجتماعی و همچنین یاری رساندن به مظلومین و ستم دیدگان و نیز مطالبه گری و حق طلبی و عدالت خواهی و احیای روحیه همدلی، وفاداری و ارتقای روحیه عزت، شرافت و کرامت انسانی در سطح جامعه بشری.
مطمئنا اگر الگوی زندگی ما بشود امام حسین (ع) و آموزه های دینی اصیل، با برقراری عدالت، همین دنیای ما بهشت میشود و دیگر نیازی به وعده رفتن به بهشت در جهان دیگر نیست! اما حیف که در طول تاریخ، فرادستان با استفاده ابزاری از دین سبب گمراهی مردم شده اند و همواره مثلث شوم زر و زور و تزویر مانع تحقق عدالت واقعی شده است.
التماس دعا
ضرورت استفاده از باورهای مذهبی جهت حفظ محیط زیست و مقابله با بحران کم آبی
سید ابوالفضل میرقاسمی
کارشناس منابع طبیعی و آبخیزداری
25/04/1403
(مصادف با روز تاسوعای حسینی)
هرچند بخش وسیعی از سرزمین ایران دارای اقلیم خشک و نیمه خشک است ولی نیاکان خردمند ما توانسته بودند که خود را با شرائط محیطی سخت این سرزمین تطبیق داده و سازگاری پیدا کنند و تمدن بزرگی را بوجود آورند.
بدلایل مختلف، از جمله گرمایش جهانی (تغییر اقلیم), افزایش جمعیت، تخریب جنگلها و مراتع، سوء مدیریت، غلبه اقتصاد رانتی، توسعه شتابزده مبتنی بر درآمدهای نفتی، توسعه بی رویه مناطق شهری و صنعتی، حفر چاههای مجاز و غیرمجاز در حریم قناتها، روشهای نادرست کاشت و برداشت محصولات کشاورزی، بهره برداری غیر اصولی از منابع و دخالتهای متعدد در اکوسیستم و نظایر آن، تنوع زیستی و محیط زیست سرزمین ایران دچار تخریب و نابودی تدریجی شده و با بحرانهای متعدد فرسایش خاک، کم آبی، فرونشست اراضی، شور شدن منابع آب و اراضی، آتش سوزی در جنگلها و مراتع، بروز خسارات ناشی از سیلاب و زمین لغزش و ... مواجه شده ایم. این قبیل چالشهای محیط زیستی ادامه حیات نسل فعلی و نسلهای آتی را به مخاطره انداخته اند.
در کنار اقدامات مدیریتی، فنی و مهندسی نظیر احیای جنگلها و مراتع، عملیات حفظ آب و خاک و آبخیزداری، استحصال آب باران در بالادست (با هدف ذخیره نزولات جوی و تغذیه چشمهها و قنوات و تقویت دبی پایه رودخانهها) و پخش سیلاب در پایین دست (با هدف تغذیه آبخوانها و سفرههای آب زیرزمینی)، کنترل فرسایش و رسوب و سیل و تلاش بیشتر برای افزایش تاب آوری و افزایش بهره وری در کلیه بخشها، چه خوب است که از ظرفیت اعتقادات و باورهای مذهبی مردم در زمینه حفظ محیط زیست و مقابله با بحرانها بخصوص بحران کم آبی استفاده شود.
امروز روز تاسوعای حسینی است که به پاس آزادگی، ایثارگری، جوانمردی، وفاداری، رشادتها، فداکاریها، حماسه آفرینیها و نیز بزرگداشت و تکریم مقام سقای دشت کربلا، به حضرت ابوالفضل العباس (ع) اختصاص دارد. در ایام محرم و در مراسم عزاداریهای حسینی، منابع زیادی توسط نهادهای مختلف و مردم هزینه میشود. چه خوب است از این شور و عواطف برانگیخته شده و احساسات لطیف و پاک مردم، حسن استفاده را نمود و از طریق آگاهی بخشی و فرهنگ سازی اصولی و درست، بخشی از آن هزینههای عزاداری (که اثربخشی مقطعی و کوتاه مدت دارند) به حل مشکلات تامین آب شرب روستاها و شهرهای کوچک اختصاص یابد که ثواب زیادی دارد و میتواند منشأ خیر پایدار و ماندگار و همچنین جلب رضایت نسبی و تامین بخشی از آسایش و رفاه مردم محلی شود.
در آموزه های دین مبین اسلام، سازوکارهای متنوعی وجود دارد برای حل مشکلات اجتماعی و اقتصادی بعنوان مثال، از ظرفیت وقف و نذر (نذر آب و یا نذر محیط زیست) میتوان برای حفظ محیط زیست و احیای منابع طبیعی و انجام اقدامات آبخیزداری (نظیر اقداماتی که مجمع خیرین آبخیزداری و یا مجمع خیرین آبرسانی انجام میدهند) استفاده نمود.
در کشور مسلمان ترکیه، با استفاده از ظرفیت وقف (وقف مال و تخصص و وقت و تامین نیروی کار داوطلب) یک تشکل بزرگی به نام تما (TEMA[1]) ایجاد شده است برای کنترل فرسایش خاک که بیش از یک میلیون نفر داوطلب همکاری دارد (وقف و نذر وقت و تخصص توسط افراد داوطلب و خیرخواه).
[1] TEMA: Turkish Foundation for Combating Soil Erosion. TEMA Foundation is a grassroots movement established to combat erosion and protect our natural assets and today has more than 1 million volunteers.
جای بسی تأسف است که در ایران، نه تنها از ظرفیت باورهای مذهبی برای حفظ محیط زیست استفاده نمی کنیم بلکه در ایام محرم و صفر، به بهانه پذیرایی از عزاداران حسینی و ادای نذر و طلب حاجات، استفاده بی رویه ای از ظروف پلاستیکی و یکبار مصرف میشود که سبب ایجاد زحمت مضاعف برای متولیان جمع آوری پسماند و همچنین منشأ تشدید آلودگی محیط زیست و نیز آلودگی و زشت شدن سیمای شهری و معابر عمومی میشود که با آموزههای دینی ما در تضاد است (حدیث شریف: نظافت و پاکیزگی نشانه ایمان است). ضرورت دارد که از ظروف پلاستیکی کمتر استفاده شود و حتی الامکان، خود بانیان تکیهها و هیئتهای مذهبی تمهیداتی را برای جمع آوری و دفع پسماند ناشی از توزیع غذا، چای و شربت نذری پیش بینی کنند. راهکار دیگر آن است که شرکت کنندگان در این قبیل مراسم، ظرف غذا و لیوان آب خود را بیاورند و ترجیجا از وسایل شخصی خودشان استفاده کنند. مطمئنا راهکارهای مناسب دیگری هم برای سامان دادن این وضعیت وجود دارد و میتوان از افراد نخبه و خلاق و یا شرکتهای دانش بنیان برای چاره اندیشی و حل این مسئله درخواست همکاری نمود.
انتظار میرود که دستگاههای فرهنگی و مذهبی متولی امر، بیش از پیش، در زمینه اطلاع رسانی، آگاهی بخشی و فرهنگ سازی تلاش کنند تا به تدریج این قبیل مسائل و ناهنجاریها اصلاح شوند و بجای تخریب محیط زیست، همه تلاش کنیم برای حفظ و احیای محیط زیست و منابع طبیعی و تحقق توسعه پایدار و متوازن و همه جانبه.
ما همه مسئولیم!!!
از ماست که بر ما است!
*آبخیزداری* و توصیههای کلی جهت *تامین آب شرب* مورد نیاز *روستاها*
نادر جلالی[1]،
سید ابوالفضل میرقاسمی[2]
(30/04/1403)
تغییر اقلیم، خشکسالی، تخریب محیط زیست و منابع طبیعی (تخریب جنگلها و مراتع در بالادست حوزههای آبخیز و در نتیجه کاهش نفوذ آب در لایههای خاک و بروز فرسایش خاک، سیلاب، زمین لغزش و ...)، از یک طرف و افزایش جمعیت، ارتقای سطح بهداشت عمومی، تغییر الگوی مصرف، آلودگی منابع آب، پایین بودن سطح بهره وری (اتلاف آب در شبکههای انتقال و توزیع آب و نیز در مزارع و باغات) و ضعیف شدن سرمایه اجتماعی (بی اعتمادی، ضعف روحیه همدلی، مسئولیت پذیری و مشارکت) از طرف دیگر، سبب بروز برداشتهای بی رویه از منابع آب و به تبع آن کاهش ذخایر آبی قابل دسترس، بروز تنشهای آبی در سطح جهان و بخشهای وسیعی از ایران شده است.
به تدریج، نیاز به آب در بخشهای مختلف (کشاورزی، شرب، صنعت و خدمات) افزایش یافته و روند نیاز به آب، بخصوص در بخش شرب یک روند افزایشی است. وضعیت سفرههای آب زیرزمینی در دشتهای کشور هم بر کسی پوشیده نیست و بیشتر آنها وضعیت بحرانی دارند. انتقال آب بین حوضه ای هم مشکلات خاص خودش را دارد و در واقع، انتقال پر هزینه مشکل از یک مکان به مکان دیگر است. بدیهی است رویکردهای مرتبط با افزایش بهره وری، مدیریت تقاضا، بازچرخانی آب و مدیریت مصارف در بخشهای پرمصرف تا حدودی می توانند از شدت تنشها و بحران کم آبی بکاهند.
علاوه بر رویکردهای "مدیریت تقاضا" و پیش بینی سازوکارهای تشویقی برای بهره برداران از منابع آب و مصرف کنندگان جهت افزایش بهره وری، کاهش مصرف و صرفه جویی در مصرف آب، بطور کلی، راهکارهای تامین آب شرب روستاها در مناطق روستایی و کوهپایه ای عبارتند از:
1- بررسی روشهای سنتی تامین آب شرب هر روستا و تلاش برای احیاء و یا بهبود آن
2- انجام اقدامات آبخیزداری و استحصال آب باران (Rain Water Harvesting) در بالادست چشمهها و قنوات موجود
3- اجرای اقدامات استحصال آب باران برای جمع آوری آب باران از پشت بام منازل و هدایت آن به یک منبع ذخیره مناسب
4- تلاش در زمینه افزایش بهره وری آب (Water Productivity) در بخش کشاورزی و تخصیص آب صرفه جویی شده به مصارف شرب و صنعت و خدمات در قالب سازوکارهای "بازار آب" (خرید و فروش آب مازاد بخش کشاورزی پس از اجرای روشهای نوین آبیاری و کاهش تلفات آب در شبکه انتقال و توزیع و آبیاری)
5- انجام اقدامات آبخیزداری و احیای مراتع در بالادست حوزههای آبخیز با هدف ذخیره نزولات جوی و سپس احداث چاه گالری دار در دامنههای پایین دست برای تامین آب شرب مورد نیاز روستا
6- اجرای پروژه های پخش سیلاب و تغذیه آبخوانها در پایین دست حوزههای آبخیز و برداشت از آب زیرزمینی برای تامین آب شرب
7- احداث سد زیرزمینی در مقاطع مناسب از رودخانه های آبرفتی جهت ذخیره آب و جلوگیری از تبخیر آن
8- شناسایی مناطق مناسب برای ذخیره آب در سطح زمین شامل بندسار، خوشاب، گوراب، استخرهای آب و نظایر آن
9- شناسایی مناطق دارای "منابع آب کارستی کم ژرفا" در سازندهای سخت
10- شناسایی مناطق دارای "سفرههای آب زیرسطحی معلق" در مناطق مرتفع و استخراج آب از این مناطق
11- ارائه الگوها و روشهای مصرف بهینه آب در بخشهای مختلف بخصوص بخش کشاورزی
12- ارائه روشهای سازگاری با خشکسالی بر اساس پیشبینیهای دوره ای
13- استفاده از روشهای جدید تامین آب از رطوبت نسبی هوا (نظیر استفاده از آب شبنم)
14- استفاده از آبهای نامتعارف، شور، پساب و فاضلاب (پس از تصفیه آب و رفع آلودگیهای فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیک آنها و یا پس از استفاده از دستگاههای آب شیرین کن)
15- آخرین گزینه، احداث سد مخزنی و یا "انتقال آب بین حوضه ای" (زیرا معمولا این قبیل پروژهها اثرات سوء زیست محیطی دارند و همچنین هزینه احداث و هزینه تعمیر و نگهداری آنها بسیار بالاست و اجرای آنها در سرزمین زلزله خیز ایران، دارای ریسک و مخاطرات زیادی است)
با توجه به اینکه اقدامات آبخیزداری و احیای منابع طبیعی (جنگلها و مراتع) اقداماتی چند منظوره هستند (هم به حفظ آب و خاک و هم به کنترل فرسایش خاک و سیلخیزی و هم به بهبود معیشت جوامع بهره بردار محلی کمک میکنند) امید است که با استفاده از دانش بومی و همچنین فناوریهای نوین، بتوان مسئله تامین آب شرب روستاها (بخصوص روستاهایی که در حال حاضر با ماشین تانکر، آب شرب آنها تامین میشود) را برطرف کرد و با استفاده از نظرات کارشناسی، بیش از پیش تلاش شود تا همه منابع کشور، به شکل اصولی و پایدار مورد بهره برداری قرار گیرند.
[1] نادر جلالی، عضو هیات علمی پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری
(بازنشسته وزارت جهاد کشاورزی)
[2] سید ابوالفضل میرقاسمی، کارشناس منابع طبیعی و آبخیزداری
(بازنشسته وزارت جهاد کشاورزی)
هدایت شده از نظامی
سلام خوبی سلامتی وقت شما بخیر و شادمانی و عاقبت بخیری. متن شما رادر خصوص مباحث آبخیزداری و استفاده بهینه ازآب و نحوه اجرای،طرحهای حفظ و ذخیره آب در بالادست حوزه و مراتع مطالعه نمودم مطالب ارزشمندی داشت و یک نکته ای که بنظر حقیر میرسد و باید روی آن بیشتر کار شود این است که کلیه قنوات و چشمه های طبیعی که بهترین آب شرب و شیرین را دارند بطور متوسطه ۶ماه از سال آب آنها هدر میرود و این سرمایه ملی باید بطرق مختلف حفظ ودر فصل کم آبی مورد بهره برداری قرارگیرد و روی این موضوع هم کمتر کارشده و هم مورد توجه جدی قرار نگرفته است 🌹🌹🌹
فراخوان بنیاد علوی برای تهیه الگوی آبادانی و پیشرفت جامع مناطق محروم
بنیاد علوی به منظور دریافت طرحهای آبادانی و پیشرفت در شش شهرستان کشور، از مراکز تحقیقاتی و پژوهشی، دانشگاهها و مجموعههای بخش خصوصی و غیردولتی واجد شرایط، دعوت به همکاری مینماید.
استان خراسان جنوبی: درمیان
استان خراسان شمالی: راز و جرگلان
استان سیستان و بلوچستان : قصرقند
استان کرمان: ارزوئیه و جازموریان
استان هرمزگان: جاسک
علاقه مندان به همکاری می توانند پس از مطالعه شرح درخواست پیشنهاد طرح (RFP) (فایل دانلود) و قالب تهیه طرح پیشنهادی (Proposal) (فایل دانلود) ضمن اطلاع از شرایط و ضوابط مورد نیاز، نسبت به ثبت نام؛ تکمیل پروپوزال و ارسال آن اقدام کنند.
علاقهمندان جهت ثبتنام و بارگذاری مدارک میبایست تا تاریخ ۱۴۰3.5.15 اقدام به تکمیل مدارک و فرمهای مربوطه نمایند.
متقاضیان میتوانند از طریق پنجره واحد خدمات بنیاد علوی تا روز دوشنبه مورخ ۱۴۰3.5.15 جهت ثبتنام و بارگذاری مدارک با ورود به صفحه (my.alavi-bonyad.com) و ثبت درخواست در بخش خدمات اجتماعی/ آبادانی و پیشرفت مناطق محروم مراحل را طی کنند.
بنیاد علوی پس از بررسی فنی و محتوایی و توانمندی پیشنهادهندگان؛ از بین بهترین طرحهای پیشنهادی برای بخشی از مناطق مذکور نسبت به انتخاب واجدین شرایط اقدام خواهد نمود.
جهت پاسخگویی به سوالات از ساعت ۸ الی ۱5 با شماره 02183352382 تماس حاصل فرمایید.