هدایت شده از ✨قرآن و سنت💫
💠 هدیه خداوند متعال به پیامبر اکرم صلیالله علیه و آله (۳)
💎 قُلْتُ: یَا جَبْرَئِیلُ فَمَا تَفْسِیرُ الزُّهْدِ؟
🔸گفتم: اى جبرئیل تفسیر زھد چیست؟
💎 قَالَ: یُحِبُّ مَنْ یُحِبُّ خَالِقُهُ وَ یُبْغِضُ مَنْ یُبْغِضُ خَالِقُهُ وَ یَتَحَرَّجُ مِنْ حَلَالِ الدُّنْیَا وَ لَا یَلْتَفِتُ إِلَی حَرَامِهَا فَإِنَّ حَلَالَهَا حِسَابٌ وَ حَرَامَهَا عِقَابٌ وَ یَرْحَمُ جَمِیعَ الْمُسْلِمِینَ کَمَا یَرْحَمُ نَفْسَهُ وَ یَتَحَرَّجُ مِنَ الْکَلَامِ کَمَا یَتَحَرَّجُ مِنَ الْمَیْتَةِ الَّتِی قَدِ اشْتَدَّ نَتْنُهَا وَ یَتَحَرَّجُ عَنْ حُطَامِ الدُّنْیَا وَ زِینَتِهَا کَمَا یَتَجَنَّبُ النَّارَ أَنْ یَغْشَاهَا وَ أَنْ یُقَصِّرَ أَمَلَهُ وَ کَانَ بَیْنَ عَیْنَیْهِ أَجَلُهُ.
🔸گفت: اينكه دوست بدارد آن كس را كه آفريننده اش را دوست دارد و دشمن بدارد آن كس را كه آفريننده اش را دشمن مى دارد و از حلال دنیا بر خود تنگ بگیرد و به حرام آن توجھى نكند زيرا حلال آن حساب دارد و حرامش موجب عقابت است و به ھمه مسلمانان مھربانى كند چنانكه نسبت به خود مھربان است و آنچنانكه از مردارى كه بوى گندش زياد شده است پرھیز مى كند از سخن گفتن بپرھیزد و ھمچنانكه از آتشى كه او را فرا گیرد دورى مى كند از چیزھاى پوچ و فانى دنیا و زينت دنیا پرھیز كند و آرزويش را كوتاه كند و اجلش را پیش رو داشته باشد.
💎 قُلْتُ: یَا جَبْرَئِیلُ فَمَا تَفْسِیرُ الْإِخْلَاصِ؟
🔸گفتم: اى جبرئیل! تفسیر اخلاص چیست؟
💎 قَالَ: الْمُخْلِصُ الَّذِی لَا یَسْأَلُ النَّاسَ شَیْئاً حَتَّی یَجِدَ وَ إِذَا وَجَدَ رَضِیَ وَ إِذَا بَقِیَ عِنْدَهُ شَیْ ءٌ أَعْطَاهُ فِی اللَّهِ فَإِنْ لَمْ یَسْأَلِ الْمَخْلُوقَ فَقَدْ أَقَرَّ لِلَّهِ بِالْعُبُودِیَّةِ وَ إِذَا وَجَدَ فَرَضِیَ فَهُوَ عَنِ اللَّهِ رَاضٍ وَ اللَّهُ تَبَارَکَ وَ تَعَالَی عَنْهُ رَاضٍ وَ إِذَا أَعْطَی لِلَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ فَهُوَ عَلَی حَدِّ الثِّقَةِ بِرَبِّهِ.
🔸گفت: مخلص كسى است كه ھیچ چیز را از مردم درخواست نكند تا خود بیابد و آنگاه كه يافت خوشنود باشد و اگر چیزى در نزد او باقى ماند آن را در راه خدا عطا كند پس اگر از مخلوق درخواست نكند به عبوديت خداوند اقرار كرده است و اگر خواسته خود را يافت و خوشنود بود چنین كسى از خدا خشنود است و خداوند تبارك و تعالى نیز از او خشنود است و ھنگامى كه به خاطر خداى عزوجل عطا مى كند چنین كسى در حد اعتماد به پروردگار خويش است.
💎 قُلْتُ: فَمَا تَفْسِیرُ الْیَقِینِ؟
🔸گفتم: تفسیر يقین چیست؟
💎 قَالَ: الْمُؤْمِنُ یَعْمَلُ لِلَّهِ کَأَنَّهُ یَرَاهُ فَإِنْ لَمْ یَکُنْ یَرَی اللَّهَ فَإِنَّ اللَّهَ یَرَاهُ وَ أَنْ یَعْلَمَ یَقِیناً أَنَّ مَا أَصَابَهُ لَمْ یَکُنْ لِیُخْطِئَهُ وَ مَا أَخْطَأَهُ لَمْ یَکُنْ لِیُصِیبَهُ وَ هَذَا کُلُّهُ أَغْصَانُ التَّوَکُّلِ وَ مَدْرَجَةُ الزُّهْدِ.
🔸گفت: مومن براى خدا به گونه اى عمل كند گوئیا او را مى بیند كه اگر او خدا را نمى بیند خداوند او را مى بیند و از روى يقین و باور بداند كه آنچه به او رسیده است ممكن نبود كه به او برسد و به خطا رود و آنچه كه به خطا رفته و به او نرسیده است نمى شد كه به او برسد. ھمه اينھا كه گفته شد شاخه ھاى توكل و راه رفتن به سوى زھد است.
📚 کتاب جهاد النفس وسائل الشیعه، باب ۴، ح ٣١.
💠کانال قرآن و سنت
💠@qoransonnat
✅حضرت آیتالله العظمی بهجت قدسسره:
💠یکی از چارهجوییهای شرعی برای استجابت دعا و برآورده شدن حاجت خود، این است که:
شخصی که حاجت یا گرفتاری دارد، دعا کند و از خدا بخواهد که تمام گرفتاریهای مشابه گرفتاری او را از تمام مؤمنین و مؤمناتی که گرفتار هستند برطرف کند؛ و یا هر حاجتی نظیر حاجت او دارند، برآورده شود؛
✨زیرا دراینصورت مَلَک برای خود انسان دعا میکند و دعای مَلَک مستجاب میشود.
📚 بهجتالدعا، ص٢٨
6.85M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💎توصیه علامه طباطبایی(ره)برای شب قدر 💎
🤲 یا فاطمةُ الزَّهراءُ (س)
یا صاحبَ الزَّمانِ اَدرِکاني 🤲
⚠️ آیا بنا داریم روزی بیاید که دیگر گناه نکنیم!
✅ حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
🔸آیا برای این بیسر و سامانی خود (ارتکاب گناه و نافرمانی از دستورات حضرت حق) برنامهای و وقتی داریم؟
🔸یعنی آیا بنا داریم روزی بیاید که دیگر گناه نکنیم یا آنکه همین وضع خود را باید ادامه بدهیم.
🔸اگر بنا نداریم این وضع بد را ادامه دهیم، بنشینیم برای آن وقتی تعیین کنیم یک ماه، شش ماه، یک سال، چند سال.
🔴 خلاصه اگر بنا داریم تا زنده هستیم بدین منوال باشیم خطرناک است پس حدّاقل حدّی برای گناه خود معیّن کنیم.
📚برگی از دفتر آفتاب، ١٣۵.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کلام صدیق اعظم امیرالمومنین علیه السلام