📗 ولایت فقیه در قرآن
قَالَ الصادق علیه السلام قَوْلُ اللَّهِ فِیمَنْ أَذِنَ اللَّهُ لَهُمْ فِی الْحُکُومَهًِْ وَ جَعَلَهُمْ أَهْلَهَا إِنَّا أَنْزَلْنَا التَّوْراةَ فِیها هُدیً وَ نُورٌ یَحْکُمُ بِهَا النَّبِیُّونَ الَّذِینَ أَسْلَمُوا لِلَّذِینَ هادُوا وَ الرَّبَّانِیُّونَ وَ الْأَحْبارُ فَهَذِهِ الْأَئِمَّهًُْ (علیهم السلام) دُونَ الْأَنْبِیَاءِ (علیهم السلام) الَّذِینَ یُرَبُّونَ النَّاسَ بِعِلْمِهِمْ وَ أَمَّا الْأَحْبَارُ فَهُمُ الْعُلَمَاءُ دُونَ الرَّبَّانِیِّینَ ثُمَّ أَخْبَرَ فَقَالَ بِمَا اسْتُحْفِظُوا مِنْ کِتابِ اللَّهِ وَ کانُوا عَلَیْهِ شُهَداءَ وَ لَمْ یَقُلْ بِمَا حُمِّلُوا مِنْهُ.
💠 خداوند دربارهی کسانی که به آنها اجازهی حکومت داده و آنها را اهل حکومت قرار داده، میفرماید: إِنَّا أَنزَلْنَا التَّوْرَاةَ فِیهَا هُدًی وَنُورٌ یَحْکُمُ بِهَا النَّبِیُّونَ الَّذِینَ أَسْلَمُواْ لِلَّذِینَ هَادُواْ وَالرَّبَّانِیُّونَ وَالأَحْبَارُ پس این امامان غیر از پیامبرانی هستند که مردم را با علمشان تربیت میکنند و منظور از احبار همان دانشمندان است نه ربّانیون و سپس خداوند خبر داد: بِمَا اسْتُحْفِظُواْ مِن کِتَابِ الله وَکَانُواْ علَیْهِ شُهَدَاء و نگفته است به آنچه از قرآن که حمل کنند [از بَر کنند].
📚 تفسیر اهل بیت علیهم السلام، ج۴، ص۶۸، بحارالأنوار، ج۲۵، ص۱۴۹/ العیاشی، ج۱، ص۳۲۲.
💠 حقیقت صلاة، امیرالمؤمنین علی علیهالسلام است
أمیرالمؤمنین (علیه السلام)- قَالَ سَلْمَانُ: قُلْتُ: یَا أَخَا رَسُولِ اللَّهِ (صلی الله علیه و آله)! وَ مَنْ أَقَامَ الصَّلَاهًَْ أَقَامَ وَلَایَتَکَ قَالَ: نَعَمْ! یَا سَلْمَانُ تَصْدِیقُ ذَلِکَ قَوْلُهُ تَعَالَی فِی الْکِتَابِ الْعَزِیزِ وَ اسْتَعِینُوا بِالصَّبْرِ وَ الصَّلاةِ وَ إِنَّها لَکَبِیرَةٌ إِلَّا عَلَی الْخاشِعِینَ فَالصَّبْرُ رَسُولُ اللَّهِ (صلی الله علیه و آله) وَ الصَّلَاهًُْ إِقَامَهًُْ وَلَایَتِی فَمِنْهَا قَالَ اللَّهُ تَعَالَی وَ إِنَّها لَکَبِیرَةٌ وَ لَمْ یَقُلْ وَ إِنَّهُمَا لَکَبِیرَهًٌْ لِأَنَّ الْوَلَایَهًَْ کَبِیرَهًٌْ حَمْلُهَا إِلَّا عَلَی الْخَاشِعِینَ.
امام علی (علیه السلام) از سلمان (رحمة الله علیه) نقل است که به حضرت علی (علیه السلام) عرض کرد: «ای برادر پیامبر (! هرکس که نماز بهپا دارد ولایت تو را بهپا داشته»؟ فرمود: «آری! دلیل این مطلب این آیهی قرآن است: وَاسْتَعِینُواْ بِالصَّبْرِ وَالصَّلاَةِ وَ إِنَّها لَکَبِیرَةٌ إِلَّا عَلَی الْخاشِعِینَ پس [منظور از] صبر، پیامبر (است و [منظور از] نماز، اقامهی ولایت من است. پس به همین خاطر خداوند فرموده: إِنَّها لَکَبِیرَةٌ چراکه حمل ولایت، کاری بزرگ و سنگین است؛ مگر برای خاشعین (فروتنان در برابر حق)».
📚 تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱، ص۳۲۸
📚 بحارالأنوار، ج۲۶،
💠 صلاة یعنی ولایت
أمیرالمؤمنین (علیه السلام)- وَ الصَّلَاهًُْ إِقَامَهًُْ وَلَایَتِی فَمِنْهَا قَالَ اللَّهُ تَعَالَی وَ إِنَّها لَکَبِیرَةٌ وَ لَمْ یَقُلْ وَ إِنَّهُمَا لَکَبِیرَهًٌْ لِأَنَّ الْوَلَایَهًَْ کَبِیرَهًٌْ.
امام علی (علیه السلام) [در این آیه منظور از] نماز، اقامهی ولایت من است؛ به همین جهت خداوند متعال فرموده است: انجام آن (نماز) سنگین و دشوار است و نفرموده انجام آن دو (صبر و نماز) سنگین و دشوار است؛ چون پذیرش و حمل ولایت سنگینتر [از صبر] است.
📚 تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱، ص۳۳۰
📚 بحارالأنوار، ج۲۶، ص۱
💠 خاشعین شيعيان هستند
أمیرالمؤمنین (علیه السلام)- وَ الْخَاشِعُونَ هُمُ الشِّیعَهًُْ الْمُسْتَبْصِرُونَ وَ ذَلِکَ لِأَنَّ أَهْلَ الْأَقَاوِیلِ مِنَ الْمُرْجِئَهًِْ وَ الْقَدَرِیَّهًِْ وَ الْخَوَارِجِ وَ غَیْرِهِمْ مِنَ النَّاصِبِیَّهًِْ یُقِرُّونَ لِمُحَمَّدٍ (صلی الله علیه و آله) لَیْسَ بَیْنَهُمْ خِلَافٌ وَ هُمْ مُخْتَلِفُونَ فِی وَلَایَتِی مُنْکِرُونَ لِذَلِکَ جَاحِدُونَ بِهَا إِلَّا الْقَلِیلُ وَ هُمُ الَّذِینَ وَصَفَهُمُ اللَّهُ فِی کِتَابِهِ الْعَزِیزِ فَقَالَ إِنَّها لَکَبِیرَةٌ إِلَّا عَلَی الْخاشِعِین.
امام علی (علیه السلام) خاشِعِینَ شیعیان با بصیرت هستند. زیرا صاحب عقاید باطل از قبیل مرجئه، قدریّه، خوارج و گروهی از ناصبیها به نبوّت حضرت محمّد (اقراردارند و در این مورد اختلافی ندارند؛ درحالیکه ایشان دربارهی ولایت من اختلاف دارند و جز تعداد کمی از آنها، بقیّهشان ولایت مرا انکار میکنند. آنها کسانی هستند که خداوند در قرآن ایشان را چنین توصیف نموده است: إِنَّها لَکَبِیرَةٌ إِلَّا عَلَی الْخاشِعِینَ.
📚 تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱، ص۳۳۰.
📚 بحارالأنوار، ج۲۶، ص۱.
💠 امام عسکری (علیه السلام) [منظور از کَبیرَةٌ، در این آیه] عظیم و بزرگ است.
📚 تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱، ص۳۳۰.
📚 بحارالأنوار، ج۲۴، ص۳۹۵/ الإمام العسکری، ص۲۳۷/ تأویل الآیات الظاهرهًْ، ص۵۹/ البرهان/ بحارالأنوار، ج۶۶، ص۳۴۲.
🔹اطلاع پیامبر و امامان از عقاید و اعمال ما
عَلِيٌّ عَنْ أَبِيهِ عَنِ اَلْقَاسِمِ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنِ اَلزَّيَّاتِ عَنْ عَبْدِ اَللَّهِ بْنِ أَبَانٍ اَلزَّيَّاتِ وَ كَانَ مَكِيناً عِنْدَ اَلرِّضَا عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ: قُلْتُ لِلرِّضَا عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ اُدْعُ اَللَّهَ لِي وَ لِأَهْلِ بَيْتِي فَقَالَ أَ وَ لَسْتُ أَفْعَلُ وَ اَللَّهِ إِنَّ أَعْمَالَكُمْ لَتُعْرَضُ عَلَيَّ فِي كُلِّ يَوْمٍ وَ لَيْلَةٍ قَالَ فَاسْتَعْظَمْتُ ذَلِكَ فَقَالَ لِي أَ مَا تَقْرَأُ كِتَابَ اَللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ: «وَ قُلِ اِعْمَلُوا فَسَيَرَى اَللّٰهُ عَمَلَكُمْ وَ رَسُولُهُ وَ اَلْمُؤْمِنُونَ» قَالَ هُوَ وَ اَللَّهِ عَلِيُّ بْنُ أَبِي طَالِبٍ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ.
📗 الکافی، ج 1 ص 19 ؛ وسائل الشیعه، ج 16 ص 108.
عبدالله بن أبان زيّات كه نزد امام علی بن موسی الرضا (عليهما السلام) جايگاهی ويژه داشت، میگويد: به آن حضرت عرض كردم: برای من و خانوادهام دعا كنيد.
امام رضا (عليهالسلام) فرمود: مگر من برای شما دعا نمی كنم؟ به خدا سوگند اعمال شما در هر روز و شب بر من عرضه می شود.
«أولستُ أفعل؟ والله إنّ أعمالكم لتعرض عليّ في كلّ يومٍ وليلةٍ».
آنگاه آن حضرت چون مرا از اين سخن در شگفت ديد، فرمود: آيا اين آيه را در كتاب خدا نخواندهای: (وقل اعملوا فسيری الله عملكم ورسوله والمؤمنون)؟ قسم به خداوند كه آن مؤمن على بن ابى طالب است.
اشاره: از اين روايات به خوبی بر می آيد كه ائمّه (عليهمالسلام) نه تنها شئون ظاهری جامعه را رهبری و هدايت می كنند بلكه آنان بر روح و جان افراد نيز احاطه علمی و اشراف حضوری دارند؛ ازاينرو از عقايد و اخلاق و اعمال ديگران آگاهاند و آنها را می بينند.
📙 تسنيم، جلد 6 - صفحه 523
💢کانال سخن عرفان
@sokhanerfan
💠 کانال سخنرانی حرم:
١. کتاب شریف من لا یحضره الفقیه👇
https://eitaa.com/sedayeharam/2333
٢. صوت احکام طهارات👇
https://eitaa.com/sedayeharam/2335
٣. صوت احکام و مسائل نماز👇
https://eitaa.com/sedayeharam/2353
May 11
هدایت شده از احکام حرم
صوت ٣٠ جلسه مباحث سلامت فقهی 👇
https://eitaa.com/ahkamharam/1603
صوت جلسه ١ الی ٣٠ از مباحث فقه خانواده👇
https://eitaa.com/ahkamharam/646
صوت جلسه ٣١ الی ۶۰ همراه با متن از مباحث فقه خانواده👇
https://eitaa.com/ahkamharam/1100
◻️در محضر قرآن:
🔸سزای مخالفان اجرای احکام الهی
🖊احمدحسین شریفی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔹احکام و ارزشهای دینی «حدود» الهیاند. «مرزهای» خدایند. «ناموس» خدایند. خداوند نسبت به آنها بسیار حساس است.
از مهمترین توقعات خدای متعال از دینداران این است که در همه ابعاد فکری، ارزشی و رفتاری خود حدود الهی را مراعات کنند. حتی خیال نادیده گرفتن آنها و مخالفت با آنها را در سر نپرورانند:
تِلْكَ حُدُودُاللَّـهِ فَلَاتَقْرَبُوهَا (بقره، ۱۸۷)
تِلْكَ حُدُودُ اللَّهِ فَلاَ تَعْتَدُوهَا (بقره، ۲۲۹)
و کسانی را که حدود و مرزهای الهی را نادیده بگیرند، به عنوان «ظالم» توصیف شدهاند:
وَ مَنْ يَتَعَدَّ حُدُودَ اللَّهِ فَأُولئِكَ هُمُ الظَّالِمُونَ (بقره، ۲۲۹)
و سزای متجاوزان به حدود و مرزهای الهی را «خلود در آتش جهنم» و «چشیدن عذاب خوارکننده» تعیین کرده است:
وَ مَنْ يَعْصِ اللَّهَ وَ رَسُولَهُ وَ يَتَعَدَّ حُدُودَهُ يُدْخِلْهُ نَاراً خَالِداً فِيهَا وَ لَهُ عَذَابٌ مُهِينٌ (نساء، ۱۴)
♦️نکته بسیار مهم و تکاندهنده برای مدعیان دین و دینداری این است که با توجه به آیات دیگری از قرآن معلوم میشود که نوعی از دشمنی با خدا و پیامبر هست که حتی ممکن است از سوی دینباوران و خداباوران و معتقدان به نبوت صورت گیرد! و آن این است که افرادی مسلمان و مؤمن علیرغم باور به خدا و پیامبر، اما با خدا و پیامبر دشمنی کنند! به این صورت که با اجرای حدود الهی و تحقق ارزشهای اجتماعی دین مخالف باشند! این نوع دشمنی در ادبیات قرآنی «محادّه» نامیده میشود. محادّه از ریشه «حدّ» است به معنای مرز، مانع و مایز میان دو چیز. یعنی دیواری که دو چیز را از هم جدا میکند و مانع اختلاط آنها میشود. «محادّه» یعنی ممانعت و جلوگیری از اجرا و تحقق یک کار یا خواسته. در ادبیات قرآنی یعنی دشمنی با حدود الهی. مخالفت با اجرا و تحقق احکام و ارزشهای دینی.
محادّین، یعنی مخالفینی که حتی اگر دشمن خدا و پیامبر هم نباشد؛ اما با خدا و پیامبر دشمنی میکنند! به این صورت که اجازه نمیدهند انسانها در محدوده الهی وارد شوند یا اجازه نمیدهند که معارف الهی و نبوی به قلمرو زیست اجتماعی انسانها وارد شود. مرز و حائلی میان معارف و ارزشها و احکام دینی از یک طرف و ساحتهای زیست انسانی از طرف دیگر میشوند. به عنوان مثال، کسانی که میگویند اسلام نباید در سبک زندگی مردم دخالت کند یا طرفداران «اسلام سکولار»، از کسانیاند که این نوع دشمنی را با خدا و پیامبر دارند. به تعبیر آیتالله خامنهای اینان «کسانی هستند که در حکومت اسلامی قرار دارند اما احکام الهی را عمل نمیکنند و محدوده الهی را مراعات نمیکنند».
🔸قرآن کریم در چهار مورد درباره این نوع از دشمنی به شدت اخطار داده و سرنوشت و کیفر شدیدی برای آن بیان کرده است:
یک. در سوره توبه میفرماید:
أَ لَمْ يَعْلَمُوا أَنَّهُ مَنْ يُحَادِدِ اللَّهَ وَ رَسُولَهُ فَأَنَّ لَهُ نَارَ جَهَنَّمَ خَالِداً فِيهَا ذلِكَ الْخِزْيُ الْعَظِيمُ (توبه، ۶۳)
کسی که به هر دلیلی، اجازه تحقق احکام و ارزشهای الهی و دینی در جامعه را ندهد دچار یک خفت و خواری بزرگ خواهد شد و آن این است که خلود در آتش جهنم خواهد داشت.
دو. در آیه ۵ سوره مجادله:
إِنَّ الَّذِينَ يُحَادُّونَ اللَّهَ وَ رَسُولَهُ كُبِتُوا كَمَا كُبِتَ الَّذِينَ مِنْ قَبْلِهِمْ (مجادله، ۵)
كسانى كه با خدا و رسولش دشمنى مىكنند خوار و ذليل شدند؛ آن گونه كه پيشينيان خوار و ذليل شدند؛
سه. آیه ۲۰ سوره مجادله:
إِنَّ الَّذِينَ يُحَادُّونَ اللَّهَ وَ رَسُولَهُ أُولئِكَ فِي الْأَذَلِّينَ (مجادله، ۲۰)
کسانى که با خدا و رسولش دشمنى میکنند، در زمره ذلیلترین و خوارترین و پستترین افرادند.
چهار. آیه ۲۲ سوره مجادله:
لاَ تَجِدُ قَوْماً يُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَ الْيَوْمِ الْآخِرِ يُوَادُّونَ مَنْ حَادَّ اللَّهَ وَ رَسُولَهُ وَ لَوْ كَانُوا آبَاءَهُمْ أَوْ أَبْنَاءَهُمْ أَوْ إِخْوَانَهُمْ أَوْ عَشِيرَتَهُمْ (مجادله، ۲۲)
🔻به نظر میرسد تکاندهندهترین آیه در این موضوع، همین آیه است. میفرماید اصلاً ایمان راستین به خدا و روز قیامت حتی اجازه دوستی با مانعان از اقامه حدود الهی را نمیدهد (حتی اگر والدین، فرزندان، برادران یا خویشان او باشند)؛ چه رسد به اینکه یک فرد مؤمن و مسلمان، خودش مانع اجرای احکام و ارزشهای اجتماعی اسلام شود! به تعبیر دیگر، یک مؤمن نمیتواند با اجرای احکام الهی مخالفت ورزد. و اگر کسی به هر دلیلی چنین کند، معلوم میشود که اساساً ایمان به خدا و روز قیامت ندارد.
#قرآن
#دشمنشناسی
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
هدایت شده از احکام حرم
🌸 بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم
💠 نگاهی به ٣٠ جزء قرآن کریم
🎤 بیان معارف و نکته های هر جزء در ٣٠ دقیقه.
در کانال احکام حرم
شامل:
١. موضوع بندی آیات
٢. ذکر اسامی آیات
٣. توضیح گزیده ای از آیات
۴. توجه به تفسیر باطنی
۵. بیان آیه های فضائل اهل بیت علیهم السلام در هر جزء
۶. عنوان بندی موضوعات مهم
٧. آیه های مهدویت در هر جزء
🎧 پیشنهاد می شود حتی المقدور در هر هفته با شنیدن بک صوت، معارف جدیدی از قرآن و اهل بیت علیهم السلام را کسب نمایید.
ان شاء الله👇👇👇
جزء اول
جزء دوم
جزء سوم
جزء چهارم
جزء پنجم
جزء ششم
جزء هفتم
جزء هشتم
جزء نهم
جزء دهم
جزء یازدهم
جزء دوازدهم
جزء سیزدهم
جزء چهاردهم
جزء پانزدهم
جزء شانزدهم
جزء هفدهم
جزء هجدهم
جزء نوزدهم
جزء بیستم
جزء بیست و یکم
جزء بیست و دوم
جزء بیست و سوم
جزء بیست و چهارم
جزء بیست و پنجم
جزء بیست و ششم
جزء بیست و هفتم
جزء بیست و هشتم
جزء بیست و نهم
جزء سی ام
🌷اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ ولعن أعدائهم اجمعین🌷
👈 جهت نشر معارف ثقلین ارسال برای دیگران👇👇👇👇👇
کانال احکام حرم
هدایت شده از احکام حرم
🌸 بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم
🎤 سخنرانی کوتاه ٣ دقیقه ای بیان احکام
1️⃣ بخش اول: طهارت
✅ فصل اول: وضو
١. روش وضوی رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم
✍️ متن حدیث شریف جلسه اول
٢. مقدار آب مصرفی برای وضو و غسل
٣. توصیف وضوی رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم
✍️ متن حدیث شریف جلسه سوم
۴. نهی از اسراف و معنای تعدی در وضو
✍️ متن حدیث شریف جلسه چهارم
۵. توصیه به خواندن سوره قدر و دعا هنگام وضو
۶. اثر وضو هنگام خواب و مبطلات وضو
٧. مداومت بر وضو به ویژه در ابتلائات آخرالزمان
✍️ متن حدیث شریف جلسه هفتم
✅ فصل دوم: غسل
٨. غسل های مستحب، غسل توبه و موسیقی حرام
✍️ متن حدیث شریف جلسه هشتم
٩. تنها غسل واجب در قرآن و احکام غسل جنابت
١٠. تیمم امام جماعت و تکلیف بیمار فاقد الطهورین
١١. نماز در همه حال با وضو، غسل، تیمم یا جبیره
١٢. اهمیت غسل جمعه و نیت های چهارگانه آن
١۴. کیفیت تیمم، غسل میت و محارم میت
🌷اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ والعن أعدائهم اجمعین🌷
کانال احکام حرم 👇
http://eitaa.com/ahkamharam
هدایت شده از احکام حرم
🌸 بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم
🎤 سخنرانی کوتاه ٣ دقیقه ای بیان احکام
2️⃣ بخش دوم: صلاة
✅ فصل اول: کیفیت و کمیت نمازهای واجب و مستحب
١. نماز و ۴٠٠٠ مسئله واجب و مستحب آن
٢. نمازهای پنج گانه در قرآن و لزوم تأخیر در نماز صبح
٣. تخفیف ۵۰ نماز به ۵ نماز
۴. نمازهای واجب و افراد ضعیف، نمازهای مستحب و افراد قوی
۵. نماز خدا و نماز پیامبر خدا صلی الله علیه و آله و سلّم
✅ فصل دوم: نماز و شک های صحیح و باطل
۶. خلاصه شک های صحیح
٧. شک و تردید کار شیطان
٨. دلیل وسوسه های شیطان
٩. بی اعتنایی به شک راه نجات
١٠. بنابر اکثر و جبران نواقص راه اصلاح شک های صحیح
✅ فصل سوم: نماز در شرایط اضطرار
١١. نماز شخص نشسته و شرايط نماز بر روی صندلی
١٢. نماز مادران باردار و پاسخ سلام مادر
١٣. تقدم نماز ایستاده فرادا بر نشسته به جماعت
١۴. قضای نماز بیهوش و روزه بانوان در زمان عادت
١۵. وظیفه شخص بیهوش در حال اختیار و غیر اختیار
١۶. فعل کثیر و شیر دادن نوزاد در حال نماز
✅ فصل چهارم: نماز جماعت و مسجد
١٧. نماز جماعت هدیه خدا به امت اسلام
١٨. اهمیت تکبیر ابتدای نماز جماعت
١٩. چه کسانی همسایه مسجد هستند؟
٢٠. مؤمن به تنهایی جماعت است
٢١. مسجد زیارتگاه و نمازگزار زائر خداست
٢٢. امام جماعت فقط عهده دار قرائت مأمومین است
٢٣. دلیل قرآنی سکوت نمازگزاران در دو رکعت اول نماز جماعت
٢۴. تأثیر تبعيت از امام جماعت در جامعه
٢۵. نائب امام جماعت در نماز
٢۶. اقتداء به امام جماعت در شرایط مختلف
🌷اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ والعن أعدائهم اجمعین🌷
کانال احکام حرم 👇
http://eitaa.com/ahkamharam
هدایت شده از احکام حرم
🌸 بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم🌸
متن کامل
احکام و مسائلی که در حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها بیان شده است👇👇👇.
١. احکام بهداشت و درمان
✍️ ١٢ جلسه
٢. کسب های حلال و حرام
✍️ ١۴ جلسه
٣. معماری اسلامی
✍️ ٨ جلسه
۴. سبک زندگی اقتصادی
✍️ ١٢ جلسه
۵. فقه رضوی
✍️ ١ جلسه
۶. احکام جود و بخشش
✍️ ٢ جلسه
٧. احکام مالی مجالس اهل بیت علیهم السلام
✍️ ۵ جلسه
٨. احکام و مسائل انتخابات
✍️ ١۵ جلسه
٩. احکام حجاب و عفاف
✍️ ٢٢ جلسه
١٠. امر به معروف و نهی از منکر
✍️ ١۴ جلسه
١١. احکام و معارف حج
✍️ ١٢ جلسه
١٢. موسیقی، غناء، رقص
✍️ ١٠ جلسه
١٣. غصب خلافت و تغییر احکام
✍️ ۵ جلسه
١۴. واجب و حرام های الهی
✍️ ١٢ جلسه
١۵. حجاب فاطمی
چادر حضرت فاطمه سلام الله علیها عامل فتح مکه
✍️ ٢ جلسه
١۶. پاداش عجیب پاسخ گویی به مسائل شرعی
١٧. احکام و مسائل سقط جنین
✍️ ١٠ جلسه
🌷اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ ولعن أعدائهم اجمعین🌷
کانال احکام حرم 👇
http://eitaa.com/ahkamharam