🔊 عضو شورای راهبری جمعیت و خانواده حوزه های علمیه کشور در گفت و گو با #صدای_حوزه مطرح کرد؛
🔺با ادامه روند فعلی، در سال ۱۴۲۰، به یکی از پیرترین کشورهای جهان تبدیل خواهیم شد!
🔺فرصت محدود فرزندآوری تا 1405 برای فرار از #تله_جمعیتی/ با گلی دیگر، ایران گلستان می شود!
🎙حجت الاسلام مسلم وافی:
🔹 فرصت ما برای فرار از تله جمعیتی بسیار محدود است و بر این اساس لازم است تا سال ۱۴۰۵، بالای ده میلیون تولد داشته باشیم. نرخ زاد و ولد به ازای هر مادر در حال حاضر ۱/۶ درصد و همین نرخ نیز در حال کاهش است در حالی که نرخ جایگزینی جمعیت جوان کشور، حداقل ۲/۱ است.
🔸طبق یکی از سناریوهای سازمان ملل،در سال ۱۴۸۰، جمعیت کشور به ۳۱ میلیون نفر کاهش خواهد یافت!
🔹در زمینه جمعیت ما با چهار بحران تجرد، پیشگیری، ناباروری و سقط مواجه هستیم که اگر فقط مشکل عدم تمایل به فرزند بیش تر را حل کنیم، از خطر تله جمعیت عبور خواهیم کرد.
🔸بالای ده میلیون زوج داریم که با اینکه نابارور نیستند،حاضر به فرزندآوری نیستند؛ اگر این تعداد خانواده در فرصت باقیمانده تا سال ۱۴۰۵ هرکدام فقط یک فرزند به خانواده خود بیافزایند، خطر پیری جمعیت از کشور دفع خواهد شد و لذا شعار ما اینست که، با گلی دیگر، ایران گلستان می شود!
🔹با بررسی های کارشناسی که صورت گرفته، این خانواده ها به ۵۷ دلیل مختلف از #فرزندآوری منصرف شده اند...
🔸در یک سال گذشته، بصورت متوسط روزانه هزار اسقاط جنین داشته ایم که متاسفانه طبق اخبار موثق روزانه فقط ده مورد از این تعداد دارای مجوز قانونی بوده است!
مشروح گفتوگو:
v-o-h.ir/?p=36422
🆔 @sedayehowzeh
📣 تاریخچه و موانع احیای #موقوفات_حوزوی در گفتگوی #صدای_حوزه با دبیر سند ملی وقف؛
🔺درآمد موقوفات حوزوی، آنطور که می گویند، نیست
🔺حوزه علمیه، آمادگی مدیریت موقوفاتش را ندارد!
🎙حجتالاسلام والمسلمین سجادی:
🔹در زمینه اوقاف حوزه علمیه، موقوفات فروانی وجود داشته و حوزههای علمیه مخصوصا در دوره صفویه وقتی که مدارس علمیه ساخته میشد موقوفات متعددی را برای آن اختصاص میدادند و در دورههای بعد هم به این مدارس موقوفاتی اهدا و وقف کردند ولی ما دورههای متعددی را بعد از آن دوره داریم که در این دوره ها شاهد آن هستیم که موقوفات حیف و میل شده است.
🔸 بر اساس شنیدهها یکی از مسئولان خوب و آگاه حوزه علمیه اخیرا مصاحبهای در خصوص موقوفات کرده و گفته است که اگر موقوفات حوزه های علمیه به حوزههای علمیه تعلق بگیرد حتی میتوانیم کشور را به خوبی اداره کنیم که باید بگوییم این اظهار نظر ناآگاهانه است و از #درآمد موقوفات اطلاع دقیقی ندارند.
🔹 اذعان دارم که باید موقوفات حوزه به دست خود #حوزویان باشد اما این توان را هم متاسفانه مدیریت حوزه در خود حوزه ایجاد نکرده است.
🔸 قراردادهای چندین ساله، سرقفلیها، پذیرهنویسیها، عدم اطلاع مردم و خانهسازیها، و #تعارض_منافع باعث شده که بسیاری از موقوفات را نتوانیم در اختیار بگیریم.
🔹برخی از زمینها را به دلیل ساخت و ساز توسط مردم نمیتوان بازگرداند و همچنین اسناد برخی موقوفات نیز از بین رفته است و شما نمیتوانید سندی پیدا کنید و در صورت پیدا کردن سند نمیتوانید برگردانید.
مشروح گفتوگو:
v-o-h.ir/?p=34812
🆔 @sedayehowzeh
✍ دکان دونبش اپراتورها؟
🔹پس از انتشار #توئیت قبلی مبنی بر سود روزانه ۶ میلیاردی اپراتورها، فقط از محل پیامک رجیستری پیام رسان فیلتر شده تلگرام؛
🔸 شنیده شد که وزیر محترم ارتباطات از برخی افراد ذیربط توضیح خواسته و ایشان به وزیر گفتهاند که خبر درست نیست و عدد فوق فقط روزانه چهارصد میلیون است!!
1⃣ پ.ن۱: تاکید می شود عدد روزانه ۶میلیارد تومان فقط بخشی از سود عظیم اپراتورها از این ماجراست.
2⃣ پ.ن۲: اگر تلگرام #فیلتر است این دکان دونبش سود پیامک رجیستری و فروش vpn به تمسخر گرفتن نظام و مردم نیست؟
3⃣ پ.ن۳: آیا سودهای عجیب #اپراتور ها از مهمترین موانع راه اندازی #شبکه_ملی_اطلاعات نیست؟
🖊حمیدرضا ابراهیمی
🆔 @sedayehowzeh
#پلان_تفکر
🔹 متأسفانه امروزه مشاوران استعداد سنج در حوزه به اندازه انگشتان دو دست نیست.
🔸 من در آن دوران به عنوان مشاور طلاب فعالیت میکردم و متوجه شدم که برخی از آزمایشهایی که انجام میشود، باید بر اساس ویژگیهای تحصیلی و اخلاقی طلاب بومیسازی شود. به همین علت طرحی با عنوان «تست استعدادسنجی حوزه» را آغاز کردیم.
🔹 به سبب جامع بودن این طرح، مراحل علمی آن ادامه دارد و منتظر حمایتهای مالی یکی از نهادهای حوزوی هستیم تا فرایند تکمیل این طرح طی شود.
🔸در این طرح افراد پیش از ورود به حوزه و تا اتمام پایه دهم حوزه, #استعدادسنجی شده و با توجه به تواناییهایی که دارند، به سمت رشتهها و شغلهای مختلف، هدایت خواهند شد.
🔹 معتقدم افراد پیش از ورود به حوزه باید استعدادسنجی شده و تیپ شخصیتی آنها ارزیابی شود که آیا وارد حوزه بشوند یا خیر؟ و پس از ورود به حوزه به کمک تستها، مؤلفههای انتخاب رشته و شغل و همچنین بر اساس توانمندیهایشان، باید به سمت رشتهها و علومی که میتوانند موفقیتهای بیشتری کسب کنند، هدایت شوند.
🔸 برخی از تستهای استعدادسنجی همچون تستهای cattell(کَتِل) در میان عموم مردم و طلاب نتیجه خوبی داشته است. اما باید دید این تست در انتخاب رشته تحصیلی و شغل چه مقدار میتواند دخیل باشد؟
🔹متأسفانه هنگامی که طلاب بر اساس تست استعدادسنجی holland مورد ارزیابی قرار میگیرند، نتایج قابل قبولی حاصل نمیشود.
📌 حجت الاسلام دکتر احمد امامیراد، دکترای فقه تربیتی و استادیار پژوهشکده علوم اسلامی بنیاد پژوهشهای آستان قدس رضوی در گفتگو با #صدای_حوزه/ 9 فروردین 1400
🌐 v-o-h.ir/?p=7954
🆔 @sedayehowzeh
#صفحه_نخست_روزنامه_ها
🔺گزارش فرهیختگان از سفر #رئیسی به مسکو و حضور بدون وقفه در مناطق سیل زده:
واقع گرایی در #دیپلماسی، عمل گرایی در #میدان
🔺گزارش وطن امروز از #رزمایش_امنیت2022 با حضور نیروی دریایی ایران، روسیه و چین:
میدان داری در اقیانوس هند
🔻گزارش اعتماد از افزایشی شدن #تورم ماهانه و نقطه ای:
قطع زنجیره کاهش تورم
🔻 گزارش آرمان ملی از روند #مذاکرات_وین:
امریکا، توپ را به زمین ایران انداخت
مشاهده کامل روزنامه ها در سایت #صدای_حوزه:
v-o-h.ir/?p=36524
🆔 @sedayehowzeh
🔊 در برنامه #زاویه مطرح شد؛
🔺استاد قاضیزاده: حوزه باید ناصح و ناظر حکومت باشد/در اینکه اسلام، نظام اقتصادی و سیاسی دارد، با امام خمینی مخالفم
🔻حجت الاسلام پیروزمند: اقامه دین وظیفه روحانیت است/تقریر شما از امام خمینی تحریف ایشان است!
قاضی زاده:
🔹حوزه ما مقابل حاکمیت نه توجیهگر و تابع حاکمیت که باید مستقل و ناصح حاکمیت باشد و روی این کلید واژه #استقلال_حوزه_علمیه باید تأکید جدی داشت.
🔸آیت الله سیستانی به آیت الله امینی گفته بودند، شما هم کمتر در کار مردم دخالت کنید، بگذارید حاکمیت و جامعه در اختیار مردم باشد و خودتان را دست برتر نگیرید!
پیروزمند:
🔹انتظار دارم آقای قاضی زاده به آیات مکرر قرآن رجوع کنند که اقامه قسط، مسؤولیت انبیاست و باید ادامه آن را توضیح داد که سهم روحانیت از اقامه قسط چیست؟ بنده معتقد نیستم همه چیز در اختیار روحانیت باشد؛میخواهم عرض کنم تقریر شما از امام خمینی تحریف ایشان است...
🔸گفتنی است در این مناظره در واقع شاهد تقابل مفهومی دو دیدگاه قابل توجه در بین حوزویان بودیم.
1️⃣دیدگاهی که معتقد به لزوم حضور روحانیت در بخش هایی از حاکمیت برای اقامه دین است.
2️⃣دیدگاهی که خواهان حضور حداقلی روحانیت در ساختار حاکمیت به جهت حفظ شأن نصیحتی است.
🔹طی این مناظره، قاضی زاده که با پیشوند آیت الله در برنامه زاویه معرفی شده بود سعی کرد از سیره آیات عظام سیستانی، شبیری و صافی در جهت فاصله گرفتن از امور حکومتی، به عنوان سیره مورد قبول امام راحل یاد کند که با مقاومت پیروزمند مواجه شد.
مشروح خبر در سایت #صدای_حوزه:
v-o-h.ir/?p=36459
🆔 @sedayehowzeh
✍️ حجت الاسلام #سرلک در پست اخیر اینستاگرام خود نوشت؛
🔹 قبول دارم نماز آقای #رئیسی، کرملین را مسجد نکرد، ولی قبول ندارم کسانی که با طعنه و #تحقیر از انجام این وظیفه روشن یک مسلمان یاد کردند، دلهای بی غرضی داشته باشند.
🔸مهم این است که بدانیم این سفربرای گرهگشایی از #مشکلات ملت ایران عزیز چه دستاورد هایی دارد و قدرت آمریکا با چنین سفری چقدر آسیب می خورد؟
همین!
🆔 @sedayehowzeh
پایگاه خبری صدای حوزه
🔊 در گفتوگوی اختصاصی #صدای_حوزه با طلبه فعال رسانهای مطرح شد؛ از اعزام به امارات برای فعالیت های ت
#صدای_طلاب
🔹 اولین مطلبی که از این گفتگو به ذهن تبادر می کند و متاسفانه در کلام خیلی از #روحانیون هم شنیده می شود، تامین معیشت با تبلیغ است. در گفتگو هم پا فراتر رفته و حتی گفته شده که طلبه باید حوزه را هم تامین مالی کند. این جا چند سوال است:
1️⃣ تبلیغ به قصد خلوص نیت خالصا لله است یا دکان کسب درآمد؟
2️⃣ یک طلبه پایه دوم چه فهمی از دین داشته که سریعا وارد فضای تبلیغ شده؟
3️⃣ آیا یک طلبه پایه دوم حتی توان تفسیر نصف یک آیه را هم دارد که بخواهد تبلیغ کند؟
🔸بالاتر از این موارد:
در کتاب #نور_مجرد علامه محمد حسین تهرانی تاکید می کند:
«تا مجتهد نشدید هیچ کاری از جمله تبلیغ نروید.»
🔹آیا فهم علامه تهرانی از تبلیغ بالاتر است یا فهم خیلی از روحانیون الان که حتی توانایی نوشتن ۲۰صفحه از کتاب الله شناسی جناب علامه را ندارند؟
🔸قریب همین مضمون از استاد صمدی آملی نیز هست که تا عالم نشدید تبلیغ نکنید.
🛎 این دو گانه تبلیغ پول محور و تبلیغ دین محور از کجا نشات گرفته؟ آیا حوزه، متولی ندارد که این انحرافات را بررسی کند؟
🔹 بنده شخصا شاهد بودم طلابی که سریعا وارد تبلیغ شدند بعضا ناخواسته #بدعت گذاری در دین کردند.
🆔 @sedayehowzeh
📸بخوانید| 9 شایعه درباره رابطه ایران و روسیه
#فیک_نیوز
🆔 @sedayehowzeh
🔊 گفتوگوی #صدای_حوزه با رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر قم؛
قانون ممنوعیت نمای رومی در قم اجرا میشود/حمایت کامل از طرحها و الگوهای ایرانی اسلامی
🎙مهندس امراللهی:
🔹هر نوع نمای رومی، لندنی، نماهای شیشهای و پردهای، نمای کامپوزیت و هرگونه نمایی که معرف #فرهنگ_بیگانه یا عرف نوعی ابتذال باشد از جمله نمادهای شیطانپرستی ممنوع میباشد.
🔸خوشبختانه مواردی از جمله سردیس، تندیس و سنتوری که از نمادهای اصلیِ نماهای رومی و لندنی به شمار میروند دیگر به طور کلی در قم اجرا نمیشود.
🔹علاوه بر این موضوع، قم یکی از مراکز برش سنگ در کشور به شمار میرود و این موضوع در کنار سابقه درخشان سنگکاران قمی، به نحویست که حاصل دسترنج آنها در دیگر شهرها و کشورها مشتریهای خاص خودش را دارد؛ این موضوع مزید بر آن شده که استفاده از نماهای سنگی در قم زیاد باشد اما هر نمای سنگی را نمیشود نمای رومی خواند و نمیشود با همه برخورد کرد.
🔸موضوع نماهای مغایر با #فرهنگ_ایرانی_اسلامی، نه تنها در قم بلکه همه شهرهای ایران را فراگرفته اما تحرکی از سوی هیچ نهادی و دانشگاهی دیده نمیشود؛ مسأله #نماسازی یک شهر، منحصر در مجموعه شهرداری که صدور پروانه و برخی امور را برعهده دارد نیست، بلکه بخشهای دیگری که در حوزه فرهنگ مأموریت دارند مثل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و … باید نقشآفرینی کرده به گونهای که با همافزایی از فرهنگ و میراث ایران اسلامی حفاظت کنیم.
مشروح خبر در سایت #صدای_حوزه:
v-o-h.ir/?p=36491
🆔 @sedayehowzeh