فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 صلی الله علیک؛ شبهای جمعه فاطمه(س) این لحظه کربلاست...
#فاطمیه
#شبهای_جمعه
✌️ شما هم صدای حوزه باشید!
🆔 @sedayehowzeh
📸 این خوب نیست!
▫️بعد انتشار این تصویر مشخص شد برنامه به این شکل برگزار نشده است و حجت الاسلام نجفی به عنوان مبلغی فعال و موفق، مداح این مراسم معنوی نبوده اند؛ بدیهی است که منظور از این پست صرفا ممانعت از یک رویه اشتباه می باشد که روحانیون نباید به عنوان مداح در کنار سخنرانی افراد مکلا (هر چند با فضیلت و باسواد) قرار بگیرند و این فرم در ادامه به ناکجاآباد خواهد رسید.
مطلب تکمیلی:
🌐 https://eitaa.com/sedayehowzeh/43793
🌐 Voice Of Howzeh
🆔 @sedayehowzeh
تحلیلی درباره دروس خارج فقه حوزه علمیه قم؛
🔺 جامی که توان دید در او راز جهان را !
▫️همانطور که رهبر فرزانه انقلاب سالیان قبل فرمودهاند «فقه، ستون فقرات حوزههای علمیه است».
🔹در این میان، دروس «خارج فقه» که نمایشگر عالیترین و جدیدترین دیدگاهها، رویکردها، نقدها و بررسیها در موضوعات فقهی توسط قویترین و برجستهترین استادان حوزههای علمیه است «آیینه تمامنمای هویت، ظرفیت و استعدادهای بالفعل شده علمی حوزویان است». «دروس خارج فقه حوزه علمیه قم به مثابه جامی است که میتوان در آن توش و توان علمی و حتی آینده علمی حوزههای علمیه را مشاهده کرد.»
▫️به همین دلیل، با تحلیل دروس خارج فقه میتوان نقاط قوت و ضعف حوزههای علمیه را بهتر درک کرد.
🔹دروس خارج فقه در سالهای اخیر، از نظر کمّی، رشدی چشمگیر و بیسابقه داشتهاند. به طوری که در سال جاری (۱۴۰۳) ۴۶۲ درس خارج فقه در حوزه علمیه قم توسط ۳۵۶ استاد سطوح عالی تدریس میشود. این آمار حاکی از رشدی صددرصدی نسبت به ده سال گذشته است.
▫️از نظر تنوع و موضوعبندی عناوین درسی نیز، شاهد تحولاتی امیدبخش هستیم. تدریس موضوعاتی مثل فقه اداره، فقه امنیت، فقه بیمه، فقه پزشکی، فقه پولشویی، فقه جمعیت، فقه رسانه، فقه هوش مصنوعی و امثال آن، هر چند به صورت یک روز در هفته و با تعداد اندکی شاگرد، نشانهای از تحولات امیدبخش در پویایی و حیات علمی حوزههای فقهی است.
اما با نگاهی جامعتر به موضوعات مورد بحث و تعداد شاگردان شرکتکننده در هر یک از موضوعات لازم است به چند نکته مهم توجه کنیم:
1️⃣ اولاً، معلوم میشود هنوز هم حجم عظیمی از دروس خارج فقه، به فقه فردی اختصاص دارد؛ و هنوز موضوعات فقه اجتماعی و فقه نظام چندان جای خود را در دروس خارج باز نکردهاند؛
2️⃣ ثانیاً، معلوم میشود که محور بسیاری از دروس، موضوعاتی است که هیچ امیدی به نوآوری و تحول خاصی در آنها نیست! به عنوان مثال، فقط در حوزه علمیه قم، ۶۴ درس خارج فقه با موضوع «صلاه»، ۵۹ درس با موضوع «طهارت»، ۳۷ درس با موضوع «حج»، ۳۵ درس با موضوع «بیع و خیارات» و ۱۶ درس با موضوع «صوم» ارائه میشود! و بعید میدانم حتی مدرسان این دروس هم ادعایی نسبت به نوآوری و تحول در مسائل و احکام این موضوعات داشته باشند!
3️⃣ ثالثاً، پیشنهاد میشود معاونت محترم آموزش حوزه علمیه:
(۱) فراتحلیلی درباره تفاوتهای روششناختی مدرسان این دروس و یا نوآوریهای هر کدام از آنان در این موضوعات انجام دهد؛ تا معلوم شود که نتیجه این همه سرمایه علمی و آموزشی حوزه در این موضوعات چیست.
(۲) توضیحی درباره ضرورت برگزاری این تعداد از دروس خارج در این موضوعات آن هم فقط در حوزه علمیه قم ارائه دهد؛
(۳) روشن کند که آیا مدیریت آموزش حوزه در تنظیم مواد درسی و توزیع عناوین فقهی و مدیریت محتوایی عناوین درسی نقشی دارد یا آنکه منفعلانه فقط به ثبت دروس درخواستی استادان اقدام میکند.
4️⃣ رابعاً، با ملاحظه عناوین دروس (۴۶۲ عنوان) جای خالی برخی از اهمّ موضوعات و مسائل مورد نیاز جامعه کاملاً احساس میشود. به عنوان مثال، جای خالی موضوعاتی مثل فقه حیوانات، فقه محیط زیست، فقه آب، فقه پوشش، فقه شهرسازی و معماری، فقه مقاومت، فقه روابط بین المذاهب، فقه روابط بین الادیان، و امثال آن که از موضوعات مبتلا به جامعهاند، دیده میشود.
▫️البته نکات دیگری هم در این زمینه هست که «شرح این هجران [که بهتر است بگویم «خسران»] و این خون جگر / این زمان بگذار تا وقت دگر» / حجت الاسلام والمسلمین احمدحسین شریفی (رییس دانشگاه سراسری قم)
✌️ شما هم صدای حوزه باشید!
🆔 @sedayehowzeh
📸 همسویی گلدرشت روزنامه رسالت با دولت
🔺مدیرمسئول رسالت معاون وزیر شد!
✍️ گفتنی است محسن پیرهادی، مدیرمسئول روزنامه رسالت و نماینده سابق مردم تهران، روز گذشته به عنوان معاون پارلمانی وزیر نفت منصوب شد./ او از جمله مدیران شهرداری تهران در دوره محمدباقر قالیباف بود که از سال ۱۳۸۵ وارد نظام مدیریت شهری تهران شده بود و ریاست سازمان بسیج شهرداری تهران را هم برعهده داشت.
✌️ شما هم صدای حوزه باشید!
🆔 @sedayehowzeh
🔺وضعیت سخت در نبرد زمینی حزب الله با صهیونیست ها
▫️اخبار نگران کننده از جبهه لبنان این است که ارتش اسرائیل در محور الناقوره توانسته پیشروی های مهمی داشته باشد
🔹براساس تصاویر منتشر شده از حضور واحد های ارتش اسرائیل در آرامگاه نبی شمعون در شهرک شمع پیشروی رژیم صهیونیستی تا عمق ۶ کیلومتری را تایید می کند
▫️رژیم صهیونیستی در این محور موفق شده است در شهرک طیر حرفا و شمع و به سمت منطقه البیاضه پیشروی کند
🔹درگیری های سنگین رژیم صهیونیستی و نیروهای حزب الله در شهرک شمع و البیاضه در جریان است
▫️ارتش اسرائیل در روستای ججیم و حامون نیز در محور الناقوره پیشروی کرده است
🔹در صورتی که ارتش اسرائیل بتواند شهرک شمع و البیاضه را به کنترل کامل خود در بیاورد منطقه ساحلی این محور به شمت الناقوره را به محاصره خود در خواهد آورد و شهر الناقوره در تیررس آتش اسرائیل در خواهد آمد
▫️در جبهه شرقی نیز حزب الله اعلام کرد مواضع ارتش اسرائیل را در شهرک طلوسه هدف قرار داده است که نشان می دهد ارتش اسرائیل این شهرک را به تصرف خود در آورده است. / ابوقاسم
🌐 Voice Of Howzeh
🆔 @sedayehowzeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 کنایه سنگین علی لاریجانی به نتانیاهو!
▫️نتانیاهو در همه چیز به قدرت آمریکاییها تکیه دارد و بدون آنها چیزی نیست...او مانند کسی است که میخواهد با جهاز و ابزار دیگران ازدواج کند!
گفتنی است علی لاریجانی در بیروت در گفتوگو با المیادین همچنین گفت:
▫️حامل پیام رهبر معظم انقلاب برای بشار اسد و نبیه بری بودم.
🔹(درباره صحبت نتانیاهو درخصوص خاورمیانه جدید) یک مثلی در ایران هست که میگوید، آرزو بر جوانان عیب نیست. بگذارید آرزو کنند.
▫️سالها پیش آمریکا یک وزیر خارجهای داشت که خیلی تلاش میکرد نقشه جدیدی برای خاورمیانه ترسیم کند، او رفت و خاورمیانه هنوز هست. نتانیاهو با چه نیرویی میخواهد این را محقق کند؟
🔹 (درباره موضع نتانیاهو مبنی بر تغییر شرایط) بله شرایط متفاوت هست و مثلا قبلا دویست موشک به اسراییل نزده بودیم؛ قبلا مقاومت در یمن نبود الان هست!
▫️تفاوت [در خاورمینه] هم در میدان و با عملیات نظامی درست میشود. کسی میتواند خاورمیانه جدید درست کند که در میدان موفق باشد. لذا اصحاب میدان میتوانند این تغییر را ایجاد کنند.
🌐 Voice Of Howzeh
🆔 @sedayehowzeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
استاد رهدار بعد گذشت حدود ۱۰ ماه از برگزاری دو گفتگوی علمی با آقای اکبرنژاد مطرح کرد؛
📽 من در گفتگوهای قبلی ژست مناظره نگرفته بودم!
🔺به ایشان گفتم شما اولین نفری نیستید که این آواز را می خوانید، به قبلی ها هم نگاه کنید!
▫️اگر یکبار دیگر با آقای اکبرنژاد گفتگو داشته باشم، حالت مناظره خواهد داشت و حرف های دیگری خواهم زد، من در گفتگوهای قبلی ژست مناظره نگرفته بودم.
▫️بازداشت وی را نپسندیدم اما فکر نمی کنم بازداشتش منجر به رادیکال تر شدنش شده باشد.
🔹وقتی شنیدم آزاد شده خیلی دلم میخواست که دوباره با ایشان ارتباط بگیرم و صحبت کنیم اما الان دیگر ناامیدم!
➕ دسترسی به محتواهای دو گفتگوی علمی حجت الاسلام دکتر رهدار و آقای اکبرنژاد از اینجا:
🌐 https://eitaa.com/sedayehowzeh/39757
✌️ شما هم صدای حوزه باشید!
🆔 @sedayehowzeh
📸 دو واکنش به ادعای دیدار مخفی ایلان ماسک با نماینده ایران در سازمان ملل
1⃣ کیهان: ملاقات پنهان با نماینده ترامپ؛ ساده لوحی یا خیانت؟!
2⃣ یک خبرنگار بریتانیایی در صفحه اکس خودش با انتشار تصویر بالا نوشت:
▫️روز گذشته ایلان ماسک در فلوریدا با پرزیدنت ترامپ و رئیس جمهور آرژانتین بوده و هیچ دیداری با مقامات جمهوری اسلامی نداشته و خبر نیویورک تایمز فیک نیوز است.
🌐 Voice Of Howzeh
🆔 @sedayehowzeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
وقتی سرگرمی می تواند با کمترین مقاومت، در خدمت ریبرندینگ سعودی قرار بگیرد؛
🔺فصل ریاض یا فصل خداحافظی تدریجی با سلطنت آل سعود!
🔸شباهت های عجیب «جشن های 2500 ساله دوره محمد رضا پهلوی» و جشنواره موسوم به «فصل ریاض»(موسم الریاض)
▫️محمدرضا پهلوی برای اثبات مقبولیت و مشروعیت جهانی برای پادشاهی خودش جشنی با هزینه های نجومی ترتیب داد که هزینه آن طبق گفته ها حدود ۲۰۰ میلیون دلار برآورد شده است و برخی هم این هزینه ها را با کل بودجه دو سالانه کشور سوئیس همتراز دانسته اند.
▫️پهلوی با این هزینه گزاف میخواست با صدای بلند به دنیا بگوید که ایران در حال ورود به جامعه جهانی مدرن است و میخواهد از زیر یوغ تمدن بسیار سنتی قاجاریه خارج شده و به دنیای مدرنیته سلام کند.
🔸بعد از ۱۳۵۰ و جشن های 2500 ساله، فقط هفت سال زمان لازم بود برای نابودی رویای حکومت غیر دینی در ایران!
▫️حالا چند سالی هست که همین نسخه ی ساده اندیشانه را بن سلمان با فصل ریاضش اجرا می کند؛ ولیعهد سعودی چنین می اندیشد که با چند جشنواره غربی و چندین رقاصه و ... میتواند یک جامعه مدرن انسان محور را از دل یک جامعه سنت پایه بیرون بکشد! / حجت الاسلام علی جعفرپور
🔸گفتنی است برگزاری پنج دوره این رویداد که با هدف توسعه گردشگری در عربستان سعودی صورت گرفته است توانسته است ریاض را به یک پایگاه مهم در زمینه سرگرمی تبدیل کند؛ بد نیست بدانید عربستان اداره سرگرمی هم دارد که ریاست آنرا فعلا ترکی آل الشیخ بر عهده دارد.
✌️ شما هم صدای حوزه باشید!
🆔 @sedayehowzeh
پایگاه خبری صدای حوزه
استاد رهدار بعد گذشت حدود ۱۰ ماه از برگزاری دو گفتگوی علمی با آقای اکبرنژاد مطرح کرد؛ 📽 من در گفتگوه
🔺واکنش موسسه فقاهت به کلیپ گفتگوی اخیر صدای حوزه با استاد رهدار
بسمه تعالی
موسسه فقاهت هر گونه ارتباط استاد محمدتقی اکبرنژاد با شبکههای بیگانه و نیز وجود شاکی یا شاکیان اقتصادی را تکذیب میکند و از کسانی که در رسانه اظهار نظر میکنند انتظار میرود با در نظر گرفتن تقوای الهی و اخلاق انسانی از تهمتهای ناروا اجتناب کنند.
استاد اکبرنژاد صرفا به سه عنوان متهم بودهاند که از این قرار است:
1. هتک حیثیت روحانیت
2. تبلیغ علیه نظام
3. نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی
در ضمن موسسه فقاهت از مناظره عالمانه و منطبق بر اصول علمی و اخلاقی استقبال میکند. / روابط عمومی موسسه فقاهت (26/8/1403)
✔️ پایگاه خبری، تحلیلی صدای حوزه؛ رسانه آزاد و مستقل طلاب و فضلای حوزه های علمیه
🌐 Voice Of Howzeh
🆔 @sedayehowzeh
پایگاه خبری صدای حوزه
📸 نمایشگاه آثار نقاشی استاد عبدالرسول عبودیت، استاد برجسته فلسفه اسلامی و مؤلف کتاب درآمدی بر حکمت ص
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 استقبال اساتید، هنرمندان و مدیران هنری از نمایشگاه نقاشی استاد عبودیت
✌️ شما هم صدای حوزه باشید!
🆔 @sedayehowzeh
📸 توئیت دیروز ضرغامی + چند واکنش
🔺ستادهای #امر_به_معروف_و_نهی_از_منکر ، اقامه نماز، امور مساجد، شورای هماهنگی تبلیغات و امثالهم را در #سازمان_تبلیغات_اسلامی ادغام کنیم./ هم در بودجه، صرفهجویی میشود، هم سیاستگذاری واحد و اثربخش صورت میگیرد./ درب مساجد را هم باز نگه داریم! به ویژه در مسیرهای #گردشگری کشور.
✌️ شما هم صدای حوزه باشید!
🆔 @sedayehowzeh
پایگاه خبری صدای حوزه
📸 این خوب نیست! ▫️بعد انتشار این تصویر مشخص شد برنامه به این شکل برگزار نشده است و حجت الاسلام نجفی
📸 این خوب است!
▫️با مشاهده کانال موکب مع امام منصور متوجه شدیم اصل این اطلاعیه به این شکل بوده و نام حجت الاسلام نجفی، مبلغ موفق و فعال، به عنوان مداح در کنار نام سخنران (رائفی پور) نبوده است./ تشکر از مخاطب گرامی صدای حوزه بابت اطلاع رسانی
🎙جایی برای شنیدن صدای طلاب
🌐 V.O.H / Voice Of Howzeh
🆔 @sedayehowzeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺هنوز برای اتکای کامل به هوش برای راستی آزمایی و فکت چک، راه زیادی باقی مانده است!
▫️من این فیلم رو به هوش مصنوعی چت جی پی تی دادم که بررسی کنه و بگه برای تونل نیایش هست یا نه؟
جواب هوش مصنوعی :
🔹بررسی شد؛ با توجه به ساختار و ظاهر تونل در تصویر، برای تأیید اینکه این تصویر مربوط به تونل نیایش تهران است، نیاز به جستجوی بیشتر در منابع مرتبط دارم. اجازه دهید جستجوی دقیقتری انجام دهم.
🔹با بررسی تصویر ارسالی و مقایسه آن با تصاویر موجود از تونل نیایش تهران، مشخص شد که این تصویر با ساختار و ویژگیهای تونل نیایش مطابقت دارد. بنابراین، میتوان نتیجه گرفت که تصویر ارسالی مربوط به تونل نیایش تهران است.
▫️بعد به ربات گفتم داداش اشتباه می کنی و من خودم فکت چکر هستم و این تونل والاویک نروژ است!
▫️عکسی که می بینید جواب هوش مصنوعی است وقتی که برایش لینک ها را فرستادم! / دکتر محمد لسانی
✌️ شما هم صدای حوزه باشید!
🆔 @sedayehowzeh
🔺هشتاد و چهارمین جلسه #عصرانه_علمی با موضوع خلاءها و چالش های فقهی جبهه مقاومت بر اساس مشاهدات میدانی
با حضور:
▫️استاد معظم آیت الله کعبی
🗓 دوشنبه ۲۸ آبان
⏰ ساعت ۱۳:۰۰
🏢 قم، میدان معلم، حوزه علمیه امام کاظم علیه السلام، ساختمان امام جواد علیه السلام، طبقه سوم، سالن سلمان فارسی
▫️حضور فضلای مدارس دیگر موجب افتخار ما می باشد.
✌️ شما هم صدای حوزه باشید!
🆔 @sedayehowzeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مرور زنده بانک اهداف ایران در بندر حیفا؛
📽 نقطه یابی جالب حمله ایران به ۱۹ نقطه بندر حیفا در برنامه به افق فلسطین!
🌐 Voice Of Howzeh
🆔 @sedayehowzeh
اگه تو بستن عمامه مشکل دارید حتماً عضو این کانال بشید، پُر از آموزشه😍
تازه ۱۲۰ استاد عمامه در سطح کشور معرفی کردن😎
🚕 فروش و ارسال هم دارن
https://eitaa.com/joinchat/1286406823Cf3b68b77bf
پایگاه خبری صدای حوزه
تحلیلی درباره دروس خارج فقه حوزه علمیه قم؛ 🔺 جامی که توان دید در او راز جهان را ! ▫️همانطور که رهبر
🔺 نقدی بر یک نقد
اخیراً متنی از جناب حجتالاسلام دکتر احمدحسین شریفی در نقد وضعیت دروس خارج منتشرشده است که نکاتی درباره آن تقدیم میشود:
1️⃣ خلط معنای فقه فردی و اجتماعی
وی مینويسد: "معلوم میشود هنوز هم حجم عظیمی از دروس خارج فقه، به فقه فردی اختصاص دارد" سپس به ارائه آمار دروس خارج صوم و صلاة و حج و طهارت میپردازد.
نویسنده گویا مایز فردی و اجتماعی را موضوع میداند در حالیکه تفاوت و تمایز اصلی بین فقه فردی و اجتماعی علاوه بر موضوع، عنصر رویکرد و روش است. این خلط موجب شده است وی گمان کند کثرت دروسی با موضوعات صوم و صلاة بهمعنای غلبه رویکرد فردی است و اگر مثلا فردا 200 درس خارج با موضوعات اجتماعی داشته باشیم، به مرحله موفقیت در فقه اجتماعی رسیدهایم. در حالیکه حتی اگر روزی 400 درس خارج با موضوعات اجتماعی داشته باشيم، اما رویکرد تغییر نکرده باشد، ما همچنان گرفتار فقه فردی هستیم.
رهبر معظم انقلاب دراین باره میفرمایند:
"فقه ما از طهارت تا دیات، باید ناظر به ادارهی یک کشور، ادارهی یک جامعه و ادارهی یک نظام باشد. شما حتّی در باب طهارت هم که راجع به ماء مطلق یا فرضاً ماءالحمام فکر میکنید، باید توجه داشته باشید که این در یک جا از ادارهی زندگی این جامعه تأثیری خواهد داشت؛ تا برسد به ابواب معاملات و ابواب احکام عامه و احوال شخصی و بقیهی ابوابی که وجود دارد. بایستی همهی اینها را به عنوان جزیی از مجموعهی ادارهی یک کشور استنباط بکنیم. این در استنباط اثر خواهد گذاشت و گاهی تغییرات ژرفی را به وجود خواهد آورد."
2️⃣ عدم تفکیک بین درس خارج آموزشی و درس خارج پژوهشی
بسیاری از دروس خارج ماهیت آموزشی دارند. در درس خارج آموزشی طلبه با روش اجتهاد و تفقه آشنا میشود. اتفاقا بهترین ابواب برای آموختن و سیاه مشق اجتهاد، ابواب عباداتند که کثیرالروایه و کثیرالرساله هستند.
اما دروس خارج پژوهشی که با رویکرد تولید علم صورت میپذیرد حلقات محدودتری را شامل میشود و به افرادی اختصاص دارد که از مرحله آموزش عبور کرده و در آستانه اجتهاد قرار دارند. هماکنون دروس خارجی در این مستوی و با موضوعات جدید نیز برقرار است.
نقد بیمهابای دروس خارج متعددی که بستر تربیت مجتهدان آینده را فراهم میکند، و نشان پویایی حوزه است، حکایت "یکی بر سر شاخه بن میبرید" است. مگر میتوان بدون تکیه به عنصر اصیل #اجتهاد گام در مسیر حل موضوعات نوپدید گذاشت؟ اگر زیرساخت روششناختی سست باشد، محصولی جز قیاس یا التقاط یا استحسان نصیب جامعه اسلامی نخواهد شد.
از سوی دیگر امروز بیش از 20 مرکز تخصصی فقهی در قم دایر است که در دو سطح به تربیت طلبه میپردازند. سطح اول درس خارج عمومی است که روش اجتهاد را میآموزد و سطح دوم درس خارج تخصصی که اجتهاد عملی در موضوعات جدید را کار میکند.
3️⃣ عدم التفات به تدریجی بودن تحول
متأسفانه عزیزان توجه ندارند که تحول امری زمانمند و تدریجی است. اینکه طی یک دهه اخیر و تدابیر ریاست جدید حوزه آیتالله اعرافی چنين تغييری رقم خورده است، آن هم باتوجه به اقتضائات بوم سنتی حوزه، امری مهم، روبه جلو و قابل تقدیر است.
4️⃣ عدم اشراف کامل نسبت به میدان
اولا گویا ایشان نسبت به تنوع موضوعات دروس خارج نیز اشراف نداشته و مواردی را پیشنهاد میدهد که امروز درس خارج متناظر با آن موجود و دایر است. از جمله:
فقه شهرسازی
فقه پوشش
فقه محیط زیست
فقه روابط بین ادیان و مذاهب
ثانیاً ازسوی دیگر ایشان در طلیعه سخن بهنوعی دروس خارج جدید را توصیف میکند که گویی مربوط به چندسال اخیر بوده و با تعداد کمی برگزار میشود درحالیکه برخی از دروس خارج چون فقه الاداره، فقه پزشکی، فقه سیاسی، فقه اقتصادی و... دارای سابقه قریب به 20 سال و برخی بیشتر هستند.
ثالثاً برخی از این دروس امروز با تعداد شرکت کنندگان بسیار زیاد برگزار میشود. همچنين تنها برخی دروس بهصورت یک روز در هفته بوده و بسیاری بهعنوان درس اصلی و بهصورت روزانه برگزار میشود.
5️⃣ لزوم پاسخگویی نسبت به عملکرد شخصیت حقوقی
باتوجه به ریاست ایشان بر دانشگاه قم که بستر مناسبی برای ایجاد زمینه تحول در علوم انسانی است، اما عملکرد ایشان موجب شده برخی اعضای هیئت علمی دانشگاه نسبت به مدیریت وی نقدهای راهبردی داشته باشند. لذا خوب است گزارشی از عملکرد در دانشگاه ارائه شود تا اگر موفقیتی بوده، حوزه از تجارب ایشان استفاده کند.
6️⃣ مصب نقد
اما آیا روند موجود قابل نقد نیست؟ آیا #فقه_معاصر میتواند پاسخگوی نیاز حکومت دینی باشد؟ آیا صرف تحول در موضوعات دروس خارج مشکل را حل میکند؟ اینجا نکات و #نقد_راهبردی وجود دارد که انشاالله بعدا درباره آن خواهم نوشت. #نقد_ضعیف و اشتباه گرفتن وجه قوت و ضعف باهم، موجب میشود راه برای نقدهای اساسی مسدود شود./ نام محفوظ
✌️ شما هم صدای حوزه باشید!
🆔 @sedayehowzeh