eitaa logo
رسانه خبری صدای جویا 🌍
287 دنبال‌کننده
7.7هزار عکس
1.2هزار ویدیو
79 فایل
پایگاه خبری تحلیلی صدای جویا با مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ۸۲۵۲۹ جویا باش تا کامل شوی... www.sedayejoya.ir https://zil.ink/sedayejoya
مشاهده در ایتا
دانلود
🛑 عروسی پسر شهردار قم در باشگاه شهرداری اصفهان❗️ 🔺پسر مرتضی سقائیان نژاد شهردار قم؛ که به عنوان سفیر گویای نظام در آمریکا به جهاد فی سبیل الله مشغول است، رخت دامادی بر تن نموده و با دختری از شهر مذهبی قم پیوند زناشویی منعقد نموده است. 🔺مراسم باشکوه این زوج انقلابی در باشگاه شماره ۲ شهرداری اصفهان با حضور برخی شخصیت ها از جمله نورصالحی رئیس شورای شهر اصفهان، قاسم زاده شهردار اصفهان، حاج رسولیها عضو شورای شهر و ... مزین شده است ! ❗️داماد در آمریکا، عروس در قم، جشن در اصفهان ! ❓هزینه سالن، پذیرایی، و ... به چه صورت به شهرداری پرداخت شده است؟ آیا امکان برگزاری مراسم عروسی فرزندان پرسنل شهرداری و پاکبانان در این باشگاه وجود دارد؟
دنیای آدمها وقتی خراب میشود که انسان های دروغگو نقش آدم های مهربان را بازی میکنند...
✍️   جواد ظریف 🖊 یاداشت جواد ظریف در ستایش سازش‌کاری 🔹 سلام. چند سال پیش در برابر پرسشی سخت، پاسخ دادم: «خودمان انتخاب کردیم». بسیاری از آن سخن رنجیدند. با پوزش از اینکه شاید پاسخگویی با بیان روشن‌تر به رنجش افزون‌تر بیانجامد: 🔹مرحوم پروفسور روح الله رمضانی، متخصص برجسته سیاست خارجی ایران در آمریکا، سیاست خارجی پانصد سال گذشته ایران را چنین آسیب‌شناسی می‌کند: «ایران در پی به دست آوردن دوباره قلمروی بود که زمانی در تصرف داشت و اغلب نمی‌توانست فاصله‌ی میان این اهداف و امکانات در دسترس برای تحقق آن‌ها را درک کند». 🔹 ما در طول تاریخ اهدافمان را بر اساس آرزوهایمان چیده‌ایم و به توانایی‌هایمان توجهی نکرده‌ایم. 🔹 گرایش تاریخی ما برای رسیدن به آرزوها بدون در نظرگرفتن امکانات، نه تنها در سیاست خارجی نمایان است، بلکه در شکل گیری خطوط متراکم خودرو پشت هر تونل کم عرض نیز دیدنی است. 🔹در ۷۵ سال برنامه‌ریزی توسعه ما، منابع ملی نابود شده و توسعه نیز حاصل نشده، چون بیشتر برنامه‌ها به جای ترسیم مسیر جبران عقب‌ماندگی‌ها متناسب با امکانات و فرصتها، حدیث آرزومندی رهبران کشور بوده‌اند. 🔹 آگاهانه یا ناخودآگاه ما مردم انتخاب کرده‌ایم‌ آنان را که به دنبال آرزوهایمان بوده‌اند بستاییم‌، هر چند برای خود و کشور خسارات فراوان به بار آورده باشند؛ و آنان را که در حد امکانات کوشیده‌اند تا از گستره خسارات ناشی از حرکات آرزومندانه بکاهند، «سازشکار» و حتی «خائن» بنامیم. 🔹 راستی نه تنها ما مردم بلکه نخبگان ما کدامیک را بیشتر نکوهش می‌کنند: آنها که با آرزوی بازپس‌گرفتن سرزمین از دست رفته در قرارداد گلستان، بخش‌های بیشتری از سرزمین و حتی استقلال ایران را به باد دادند، یا آنها که با قرارداد ترکمانچای دست‌کم قسمتی از سرزمین تازه از دست رفته را بازپس گرفتند‌؟ 🔹برای پیشگیری از ترکمانچای‌ها باید «انتخاب کنیم» که آرزوهایمان را در چارچوب امکانات دنبال کنیم. 🔹ولی حتی در واژه‌هایمان هم توجه به امکانات را ناشایست می‌دانیم. چرا «سازش‌کار» منفی‌، و «سازش‌ناپذیر» مثبت است؟ 🔹 مگر سازش جز به معنی دستیابی به نقطه‌ی اشتراک و توازن برای حرکت به سوی آرمانهاست؟مگر می‌توان از روش دیگری به آرمانها رسید؟ 🔹 داشتن آرزو به زندگی جهت می‌دهد، اما توجه به توانایی‌ها حرکت به سمت آرمانها را  ممکن می‌سازد. 🔹 نیاز امروز ما درک درست و «انتخاب» هوشمندانه است‌. «کنشگریِ مرزی». چشم به آرمانها و استوار بر توانایی‌ها.
▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️ ایران در روزی که گذشت؛ 🗓 ۱۳ خرداد ۱۴۰۲ ▪️طرح شبکه ملی اعتبار مبنی بر افزایش ۲۰درصدی یارانه به شرط خرید کالا، از سه دهک اول شروع شد. ▪️سازمان اداری و استخدامی: ساعت کاریِ کارکنان از ۱۶ خرداد تا ۱۵ شهریور، ۶ صبح آغاز می‌شود. قاعدۀ شناوریِ ساعت شروع به کار در تهران نیز لغو شد. ▪️واردات تخم مرغ نطفه‌دار مرغ ‌گوشتی برای جبران تقاضای موجود برای جوجه ریزی و افزایش تولید مرغ در کشور کلید خورد. ▪️دادستان تهران سازمان تعاون روستایی وزارت جهاد کشاورزی را مکلف کرد تا ۴۵۰۰ تن پیاز وارداتی رسوب شده در انبار‌های سازمان تعاون روستایی را حداکثر ظرف ۲۱ روز به فروش برساند. ▪️وزیر امور خارجه در گفتگوی تلفنی با همتای بلژیکی: اگر از اتباع اروپایی توسط سرویس‌های امنیتی خارجی بهره‌برداری صورت نگیرد، دلیلی بر بازداشتشان وجود ندارد. ▪️فرمانده نیروی دریایی ارتش: ائتلاف مشترک نیروی دریایی ایران با کشور‌های منطقه از جمله عربستان، امارات، قطر، بحرین، عراق، پاکستان و هند به‌زودی شکل می‌گیرد. ▪️شاخص کل بورس با رشد ۸ هزار و ۶۳۶ واحدی در تراز ۲ میلیون و ۲۷۹ هزار واحد ایستاد. ▪️وزارت بهداشت: موارد جدید ابتلا به کرونا: ۴۲ نفر؛ کل بیماران شناسایی‌شده: ۷۶۱۱۹۳۱ نفر؛ بهبودیافتگان: ۷۳۶۶۴۹۲ نفر؛ جان‌باختگان جدید: ۴ و مجموع فوت‌شدگان: ۱۴۶۲۶۷ تن ▪️با اعلام کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال، ریکاردو ساپینتو، سرمربی تیم فوتبال استقلال به مدت ۴ ماه از حضور در میادین محروم شد. ▪️حسن تامینی رئیس فدراسیون شطرنج از سمت خود کناره گیری کرد. ▪️تیم ملی اسکیت فری استایل در مسابقات کاپ جهانی ۲۰۲۳ ایتالیا موفق به کسب ۴ نشان طلا، ۱ نقره و ۲ برنز شد.
▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️ جهان در روزی که گذشت؛ 🗓 3 ژوئن 2023 ▪️شمار قربانیان حادثه برخورد دو قطار در هند به حدود ۳۰۰ نفر افزایش یافت. حدود ۹۰۰نفر هم زخمی شدند. ▪️با وجود توافق ارتش سودان و نیروهای واکنش سریع برای آتش‌بس ۵ روزه، درگیری‌ها در خارطوم ادامه یافت. ▪️در درگیری میان نظامیان رژیم صهیونیستی و افراد مسلح ناشناس در مرز با مصر، سه نظامی صهیونیست به هلاکت رسیدند و شماری نیز مجروح شدند. ▪️وزارت خارجه جمهوری آذربایجان به شهروندان خود توصیه کرد در سفر به ایران احتیاط و فقط در صورت لزوم به کشورمان سفر کنند. ▪️اردوغان رئیس‌جمهوری ترکیه پس از پیروزی در انتخابات، در پارلمان این کشور سوگند یاد کرد. ▪️تظاهرات علیه قانون اصلاحات قضایی نتانیاهو در ۱۵۰ منطقه مختلف از سرزمین‌های اشغالی وارد هفته بیست و دوم خود شد.
▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️ فقـر: فروپاشۍ نظام فرهنگۍ ✍ سروش خزان به باور نویسنده فقر حالتی است که در آن ساختار عمومی زندگی یک اجتماع به مشقت و مرارت و محنت می‌گذرد و تمامی ارکان آن بهم می‌ریزد و عواقب مصیبت بار آن به علل متفاوت بر کمیت و کیفیت یکان یکان افراد اجتماع تاثیر منفی شدید می‌نهد و باعث می‌شود بند بند سطح مطلوب و مناسب آن از هم بگسلد و استانداردهای آن به سیر نزولی و قهقرایی سیر نماید و مادیت و معنویت یک زندگی را درگیر می‌کند و هر روز آمار فراوانی فقر مطلق فزونی می‌گیرد. با این پیشینه کوتاه صاحب قلم، در این یادداشت به وادی مادی گرایانه فقر نمی‌پردازد بلکه به بُعد معنوی آن بعنوان یک متغیر با معنا و اثرگذار اهمیت می‌دهد و قلم می‌راند.  نگارنده معتقد است که گرانی بصورت خاص و فقر بصورت عام؛ ستون فقرات نظام معنوی یک اجتماع و ساختار آگاهند آن که مفهوم بنیادی و بنیانی اعتماد می‌باشد را به مخاطره می‌اندازد. 🔺با گرانی و فقر: محبت‌های اجتماعی در هنگام وقایع قهریه عام طبیعی همانند سیل و زلزله از بین خواهند رفت و به اصطلاحی کسی به حال کسی دل نمی‌سوزاند. استفاده و برداشت از محیط زیست و منابع طبیعی به اوج نابودی میل خواهد گرفت. میراث کهن و دستاوردهای فرهنگی (آئینی و نوائی و آوائی) به محاق می‌روند و گفتگو در باب آن حذف خواهد شد. 🔺با فقر: هنر همزیستی مسالمت آمیز از بین خواهد رفت، امنیت آدمیان نسبت به هم وجود نخواهد داشت، کیفیت نادیده انگاشته می‌شود و کمیت به حد ممکن فراوانی آن در زندگی افراد اجتماع می‌رسد. 🔺با گرانی و فقر: امورات علاقمندانه و خیرخواهانه تباه می‌شوند، دلرحمی برای همدیگر وجود نخواهد داشت، جرائم فزونی می‌یابند، پرونده‌ها فراوانی و سیستم ترمیمی به کناره می‌رود و جای خود را به رویه تنبیهی می‌دهد. 🔺با گرانی و فقر: جوانان دل در گرو عشق و علاقه و تشکیل زندگی و ایجاد خانواده ندارند و تجرد و طلاق و پیری دوره‌های سنی جمعیت، ناهمسان و نامتوازن و بهم می‌ریزد. 🔺با گرانی و فقر: تراز منطقی دخل و خرج زندگی بهم می‌ریزد و دستمزد و حقوق و مزد و مواجب بگیران نمی‌تواند عملکرد خلاقانه و نوآورانه و شکوفاگرایانه داشته باشند. 🔺گرانی و فقر: سراسر، سراسیمگی و سرگردانی و مصیبت و معضل و مشقت است و عوارض آن جان و جسم، روح و روان و کالبد اجتماع را مریض و بیمار و تب آلود می‌کند. 🔺از گرانی و فقر: فروتنی بیرون نخواهد جُست، بلکه فلاکت و فروپاشی سایه خواهد گسترانید؛ مودت و مدارا، محبت و معرفت (معرفت به معنای عام آن) به حداقل‌ترین وضعیت ممکن، سیر می‌نماید و دو قطبی و چند قطبی‌ها ایجاد می‌شود. از رذیلت‌های این پدیده پلید و پلشت زایش آلام و آسیب در حوزه عمومی شامل اقتصاد و فرهنگ و سیاست و بهداشت و غیره است که انشعاب آن سختی‌های سهمگین و دردهای بی‌درمان و رنج‌های بی‌رهائی می‌باشد. 👈در نتیجه می‌طلبد که سیستم مملکت گردانی کشور با رویکرد تحول خواهی در نظام اداری و با استناد به نام گذاری سال (مهار تورم) چاره‌هایی اساسی بیندیشند، نظارت‌های بدون مصلحت داشته باشند، قوانین قابل اجرا و بدور از انتزاع وضع نمایند و اجرائیون با قوت قانون گرایانه و قامت شجاعانه، امورات اجرائی را عملی کنند.
✍️ علی ملک‌پور 🖊 ۱۵ دلیل تعطیلی  مساجد در ایران ✅دولابی یک مقام مسئول  در امور روحانیت: از ۷۵ هزار مسجد، در ِ ۵۰ هزار مسجد بسته است که این فاجعه‌ای است که باید بر آن خون گریست./ رسا چرا ۵۰ هزار مسجد بسته شد و آینده مساجد در ایران چه خواهد بود؟ 1️⃣ مساجد و نهادهای دینی از بودجه های کلان و فزاینده دولتی استفاده می‌کنند.مردم از نهادهای دینی که از بودجه رسمی بهره‌مندند استقبال نمی کنند. 2️⃣ در گذشته مساجد و دیگر نهادهای دینی استقلال نسبی داشتند فلدا از استقبال بیشتری نیز برخوردار بودند. ( مساجد قبل از انقلاب) 3️⃣ بهره‌مندی از بودجه دولتی مساجد را به پایگاه حکومت و سخنگوی دولت تبدیل کرده و سخن مردم و مطالبات آنها از بلندگوی مساجد شنیده نمی شود. 4️⃣ مسجد کارکرد اجتماعی خود را از دست داده است.مسجد در فرهنگ و جامعه ایرانی محل انجام مناسک دینی و تبادل آرا و همدلی اهالی و اجتماعات محلی بود.پس از انقلاب در مسجد فقط گروههای ذی‌نفود طرفدار حکومت دینی مدیریت دارند و عامه مردم در مدیریت و فعالیت‌های  مساجد نقشی ندارند. 5️⃣ زنان نیز در مدیریت امور مساجد جایگاه قابل اعتنایی ندارند در حالی که رشد فکری و تحصیلی زنان تعریف منزلت های جدیدی  برای انها را در نهادهای دینی اقتضا می‌کند. مساجد در این بعد ایستا و ناکارآمدند. 6️⃣ ۲۵ هزار مسجد فعال نیز  احتمالا در آینده غیرفعال خواهند شد زیرا از عوارض و کاستی های فوق مصون نیستند. 7️⃣ کاهش باورمندان به ویزه در نسل جوان بر همه متغیرهای پیش گفته اثر تشدید کننده دارد. 8️⃣ مساجد باید کارکردها و نقش های محلی جدیدی را برای خود تعریف کنند این نقش‌ها باید برآیند مطالبات مردم محلی باشد و نه دستورالعمل های آمرانه دولتی. 9️⃣ هیات امنای مساجد باید انتخابی اهالی هر محله باشند زیرا هیات های انتصابی فعلی در سراسر کشور  موجب تشدید انزوای مساجد می‌شوند، عصر ما عصر مشارکت مدنی است. 0️⃣1️⃣ در تعابیر دینی مسجد خانه خدا و از این رو هم خانه مردم است.باید ارزیابی شود که شهروندان در این قبیل نهادها چه جایگاهی دارند، مردم در اماکن و مراکزی که در آن نقش‌آفرین نباشند، مشارکت نمی‌کننند. 1️⃣1️⃣ متولیان مساجد و سخنگویان این قبیل نهادها زبان و بیان مخاطب‌پسند ندارند و دانش و معلومات آنها از میانگین آگاهی‌های  مخاطبان شان بمراتب کمتر است. 2️⃣1️⃣ در حالت مطلوب مسجد باید کانون مدنیت و مشارکت عامه در تدبیر امور فرهنگی و اجتماعی محله‌ها باشد.هم اکنون مساجد کانون آمریت سیاسی و دعوت به اطاعت عمومی است. این زبان کهنه و بازمانده مناسبات پیشا-مشروطیت است و جاذبه‌ای ندارد. 3️⃣1️⃣ در همه مساجد ایران شعارهای سیاسی و پوستر‌های تبلیعات جناحی هویداست و حتی  شعارهای ایدیولوژیک به اصل عبادت و مناسک ضمیمه شده است و اندک مومنان جمع‌امده در مسجد مکلف به تکرار دایمی آن هستند! 4️⃣1️⃣ آینده مساجد در ایران بدون بازاندیشی در کارکردهای آن و تامین استقلال نهادهای دینی، مبهم و روند تعطیلی آن ادامه خواهد داشت. 5️⃣1️⃣ در صورت تحول مثبت در مدیریت و در کارکردهای اجتماعی مساجد، باز هم  این نهاد تا چندین دهه آینده نقش و جایگاه سابق خود را باز نخواهد یافت.
صبر مستاجران لبریز شد بارها در خصوص اجاره بها گفتیم ولی ظاهرا گوش شنوایی وجود ندارد ... نه گوش شنوایی وجود دارد و نه برنامه ای که بتوانند ارائه دهند ... قانون، قانون جنگل است ... بد نیست اشاره ای کنیم به قوانینی که در بلاد کفر در خصوص مستاجرها وضع شده است ... تا بدانیم می شود مشکلات را حل کرد به شرطی که قانون گذار و مجری جزء مافیا و رانت خواران نباشند . هلند؛ ممنوعیت افزایش خودسرانه قیمت ملک را وضع کرده است . اسپانیا؛ ممنوعیت افزایش پول پیش تا ۵ سال سوئد؛ ممنوعیت افزایش اجاره بها بیش از نرخ قانونی آلمان؛ امکان افزایش ۱۵ درصدی اجاره بها بعد از ۳ سال فلیپین؛ حداکثر سقف افزایش سالیانه اجاره بها ۱۱ درصد پرتغال؛ تمدید ۳ ساله خود به خود قرارداد بعد از پایان یکسال اتریش؛ پس انداز پول رهن در حساب بانکی و بازپرداخت آن با سود بعد از اتمام قرارداد. این ها بخشی از قوانینی است که در کشورهای مختلف جهت حمایت از مستاجرها اجرا می شود . آن وقت در کشور ما قانون مالیات بر خانه های خالی وضع می شود ولی به دلیل اینکه نظارتی وجود ندارد هیچ وقت اجرا نشده است. یا اعلام می کنند ۲۵ درصد افزایش اجاره بها در صورتی که وقتی به مشاورین املاک مراجعه می کنی در جواب می گویند برو به همان کسی که نرخ را مشخص کرده تا برلی شما خانه پیدا کند ...!! قوانینی که در حد شعار مصوب می شود و هیچ کس نظارت نمی کند و پاسخگو نیست ... اصلا کسی به قوانین حکومتی توجهی نمی کند ... هر کس برای خودش قانون وضع می کند و فقط می خواهد همان را انجام دهد ... هیچ کجای دنیا این چنین بی قانونی وجود ندارد، که به یک باره میزان رهن و اجاره تا ۱۰۰ درصد افزایش پیداکرده است ...! ولی دغدغه و مشکلات اساسی را با بعضی از مسائل به حاشیه می برند ولی تا کی می شود پاسخ داده نشود و اقدامی صورت نگیرد ... ظرفیت آدم ها هم اندازه دارد ... محسن پارساپور روزنامه نگار
🔺تحویل ۴۸۰ میلیون جوجه به مرغداران تا شهریور مشاور عالی اتحادیه مرغداران گوشتی: 🔹به علت افزایش مصرف گوشت مرغ، ماهانه حداقل ۱۲۰ میلیون قطعه جوجه را تا شهریور ماه به دست تولیدکنندگان مرغ گوشتی می‌رسانیم تا بتوانیم نیاز داخلی کشور را کاملا پوشش بدهیم. 🔹پیش‌بینی ما این است که در سال جاری نسبت به سال گذشته مرغ بیشتری را مصرف کنیم. 🔹سرانه مصرف مرغ تا قبل از مردمی‌سازی یارانه‌ها حدود ۳۲ کیلوگرم بوده که در سال بعد از آن این مقدار حدود ۱۲ درصد کاهش پیدا کرد و مصرف سرانه حدود ۲۶ کیلوگرم شد اما امسال پیش‌بینی می‌کنیم که مجددا یک افزایش مصرف داشته باشیم.
فریاد مرا گرچه سرانجام شنیدی ای دوست! به داد دل من دیر رسیدی از یاد بِبَر قصه‌‌ی ما را هم از امروز درباره‌ی ما هرچه شنیدی نشنیدی آرام بگیر ای دل و کم گریه کن ای چشم! انگار نفهمیدی و انگار ندیدی ای نی چه کشیدی مگر از خلق که هر دم ما آه کشیدیم، تو فریاد کشیدی گیرم که به دریا نرسیدی چه غم ای رود! خوش باش که یک چند در این راه دویدی
✋ کدام رئیس جمهور ایران توسط اروپا به دادگاه احضار شد؟ 🔺رهبر معظم انقلاب در سخنرانی امروز خود در حرم امام به مناسبت سالروز رحلت امام خمینی با تاکید بر اینکه عقب نشینی در مقابل دشمن باعث کوتاه آمدن او از دشمنی ها نخواهد شد یک مثال زدند. 🔹 ایشان با بیان خاطره‌ای از دهه هفتاد فرمودند در دوران یکی از روسای جمهور ما که روابط خوبی هم ظاهراً با اروپایی ها داشتند او را به خاطر ادعاهای واهی به دادگاه احضار کردند! 🔹 این خاطره رهبر معظم انقلاب توسط ایشان چند بار دیگر به عنوان یک اتفاق عبرت آموز که عقب نشینی در مقابل دشمن باعث کوتاه آمدن آنها نخواهد شد بیان شده است. 🔹 رهبر معظم انقلاب در سال ۹۶ در دیدار با فرهنگیان نیز مجدداً به این خاطره تاکید و آن را یادآوری کردند. 🔻 پی نوشت: محمد خاتمی رئیس جمهور ایران که به علاقه به روابط با اروپا شناخته می شد، توسط اروپا به دادگاه احضار و در همان زمان ایران توسط آمریکا در محور شرارت معرفی شد.
✋ گزیده بیانات رهبر انقلاب در حرم مطهر امام خمینی ره 🔹 امام از سرآمدان تاریخ ماست نه فقط از سرآمدان روزگار ما. 🔹سرآمدان را نمی‌شود از حافظه‌ی تاریخ حذف کرد. این نکته‌ی مهم مورد توجه ما این است. سرآمدان را نه می‌شود حذف کرد نه می‌شود تحریف کرد. امام بزرگوار ما ابعاد شخصیتش از ابن سینا و شیخ طوسی وسیع‌تر است، متنوع‌تر است. 🔹امام یک سرآمد همه جانبه است. هم در دانشهای دینی سرآمد است، در فقه، در فلسفه، در عرفان نظری امام سرآمد است. هم در ایمان و تقوا و رفتارهای پرهیزگارانه سرآمد است. هم در استحکام شخصیت و قوت اراده سرآمد است. هم در قیام للّه و سیاست ورزی انقلابی و ایجاد تحول در نظام بشری سرآمد است. 🔹این خصوصیات در هیچ کدام از سرامدان تاریخ ما  باهم جمع نشده است؛ در امام بزرگوار این خصوصیات با هم جمع است. امام بزرگوار ما سه عمل عظیم و بزرگ و تاریخی انجام داد؛ سه تحول بزرگ به وجود آورد. یکی در سطح کشور ایران، یکی در سطح امت اسلامی و یکی در سطح جهان: 🔸۱- تحول در سطح کشور این بود که انقلاب اسلامی را در این کشور به وجود آورد. این انقلاب یک ساخت سیاسی سلطنتی را در هم شکست و مردم سالاری را جایگزین آن کرد. این انقلاب یک نظام دست نشانده و ذلیل در مقابل قدرتها را از میدان خارج کرد و یک نظام مستقل و متکی به عزّت ملی را جایگزین آن کرد. 🔸۲- آنچه در سطح امت اسلامی روی داد، تحول در سطح امت است. جریان بیداری اسلامی را امام به راه انداخت. دوره انفعال و بی تحریکی در دنیای اسلام با حرکت امام به سمت ضعف و نابودی حرکت کرد. مسئله‌ی فلسطین پس از آن که به خیال صهیونیست‌ها و پشتیبانان‌شان یک مسئله‌ی تمام شده به حساب می‌آمد با تحول امام در سطح امت اسلامی به مسئله‌ی اول جهان اسلام تبدیل شد. 🔸۳- تحول سوم تحول در سطح جهان است. امام فضای معنویت و توجه معنوی را در دنیا زنده کرد حتی در کشورهای غیر مسلمان. معنویت در زیر لگدکوبی سیاست‌های مادی‌گری و ضدّ معنوی از بین رفته بود. معنویت از یادها رفته بود. حرکت امام بزرگوار رنگ معنوی را در دنیا دوباره زنده کرد. 🔹این سه تحول هیچکدام سابقه ندارد. شاید در آینده هم شبیه اینها و نظیر اینها را نتواند انسان پیشبینی کند که به وجود بیاید. این مخصوص امام بزرگوار بود. 🔹 آن عاملی که توانست به امام کمک کند و امام را در این میدان پیش ببرد و او احساس خستگی نکند و بتواند این کارهای بزرگ را انجام بدهد، این کوه‌های بزرگ موانع را از سر راه بردارد، آن عامل چی بود؟ امام نه پول داشت، نه ابزار تبلیغی داشت، نه رادیو داشت، نه خبرگزاری داشت، نه هیچ کدام از سیاستهای دنیا از او حمایت می‌کردند. عامل سخت افزاری امام یک صفحه کاغذ بود که بیانیه در او بنویسد. یک تکه نوار بود که صدای او را ضبط کند به گوش این و آن برساند. 🔹آن عاملی که امام را در این راه پیش برد او را قادر کرد که این تحول‌های عظیم را در سطح کشور، در سطح امت، در سطح جهان برای طول تاریخ به وجود بیاورد عبارت بود از ایمان و امید. دشمن سعی‌اش این است که جوان ایرانی را ناامید کند. 🔹مشکلات نباید امید را تضعیف کند. ما اگر مشکلات را مشاهده می‌کنیم باید انگیزه‌مان تقویت بشود برای پیدا کردن راه‌های رفع مشکل و کمک به آنهایی که برای رفع آنها دارند تلاش می‌کنند. 🔹امروز با وجود همه‌ی این دستگاه‌های تبلیغاتی شما نگاه کنید ببینید جوان ایرانی چه عظمتی از خود نشان می‌دهد. نقطه‌ی امیدآفرین این است. 🔹مجاهدان فداکار، مدافعان حرم، فعالان سخت‌کوش جهاد تبیین، گروه‌های کمک مؤمنانه، اردوهای جهادی اینها همه جوانهای این کشورند. با وجود اینترنت، با وجود شبکه‌های اجتماعی، با وجود این همه لغزشگاه‌ها جوانهای ما در این راه دارند حرکت می‌کنند. 🔹گاهی اوقات شما می‌بینید از یک روستا یک شخصیت منور و نورانی برمی‌خیزد از یک روستای اطراف شهریار یک جوان فداکار و نورانی مثل مصطفی صدرزاده به وجود می‌آید. ما از این مصطفی‌های صدرزاده در تمام سرتاسر کشور بسیار داریم، هزاران داریم اینها همه امیدبخش است.