#حرم شناسی🌹
💠مشاهیر مدفون در حرم مطهر رضوی
✳️شیخ هاشم قزوینی(رحمتالله)
آیتالله حاج شیخ هاشم قزوینی، سال 1270ش، در شهر قزوین متولد شد. او مقدمات و قسمتی از سطوح حوزوی را در قزوین و تهران آموخت. ایشان در مشهد برای مدتی در محضر آیتالله حاج میرزامحمد آقازاده و آیتالله میرزامهدی غروی اصفهانی بود و به تدریس سطوح عالی فقه و خارج پرداخت. رسائل، مکاسب، کفایه و خارج اصول، درسهایی است که مرحوم قزوینی در مدرسههای «فاضلخان» و «نواب» مشهد تدریس میکرد. برخی از شاگردان ایشان از نامآوران و مشاهیر ایران و جهان اسلام به شمار میآیند؛ از جمله آیتالله حاج میرزامهدی نوغانی، آیتالله واعظ طبسی، استاد محمدتقی شریعتی، استاد کاظم مدیرشانهچی، استاد محمدرضا حکیمی و نیز رهبر معظم انقلاب، حضرت آیتالله خامنهای(مدظلهالعالی). آیتالله قزوینی(رحمتالله) در مسائل سیاسی خراسان و موضعگیری در مقابل سیاستهای دینستیزانۀ پهلوی نیز نقشآفرینی میکرد؛ بهطوری که در واقعۀ گوهرشاد دستگیر و به تهران منتقل شد. وی پس از انتقال به تهران، تا پایان حکومت رضاخانی اجازۀ بازگشت به مشهد را نیافت.
آیتالله حاج شیخ هاشم قزوینی در 20ربیعالثانی1381ق، مصادف با 22مهر1339ش درگذشت. پیکر پاکش را در حرم مطهر رضوی، در راهروی رواق دارالضیافه، واقع در سمت راست ایوان طلای صحن آزادی دفن کردند که درحالحاضر محل کفشداری است.✳️
#آموزش معاونت خادمیاری استان سمنان
#حرم شناسی🌹
💠مشاهیر مدفون در حرم مطهر رضوی
✳️علامه سیدجلالالدین آشتیانی(رحمتالله)
استادِ علامه سیدجلالالدین آشتیانی، سال 1304ش، در شهر آشتیان از توابع اراک متولد شد. در نوزدهسالگی برای فراگیری علوم دینی، عازم قم شد و به تحصیل دروس فلسفه، عرفان، کلام، تفسیر، فقه و اصول پرداخت.
در سال 1338ش، در دانشگاه مشهد بهعنوان مدرس در رشتۀ فلسفه و تصوّف اسلامی انتخاب شد، در آذر1345 به رتبۀ استادی نائل آمد و در سال 1349، مدیریت گروه فلسفه و حکمت را در همان دانشگاه به عهده گرفت. استاد در سال 1375 بازنشسته و یک سال بعد، بهعنوان دانشمند برجستۀ فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران برگزیده شد. شهرت علامه آشتیانی مربوط به تحصیلات و تحقیقات گستردهاش در فلسفه و عرفان اسلامی است؛ بهطوری که هانری کُربَن، فیلسوف شهیر غربی، پس از مدتها آشنایی و همکاری با او، وی را ملاصدرای دیگر لقب داده است.
او از طرفی دلبستۀ دین و مکتب ائمه(علیهمالسلام) و از طرف دیگر سالک وادی عرفان و فلسفه بود.
دفتر زندگی علامه سیدجلالالدین آشتیانی، در 3فروردین1384 بسته و پیکر مطهرش در صحن آزادی، اتاق 109، دفن شد.✳️
#آموزش معاونت خادمیاری استان سمنان
پویش مژده بهار بمناسبت روز درختکاری
مراسم افتتاحیه طرح فوق روز سه شنبه پانزدهم اسفند ساعت 10.30 . .در محل مجتمع در حال راه اندازی راه ابریشم سمنان (ورودی غربی)
خادمیاران ویاوران رضوی عزیز حتما با کاور خادمیاری حضور یابند ودر سامانه بعنوان شرکت در پویش مژده بهار ثبت نمایند .
مدیریت کانونهای خدمت رضوی استان سمنان
#حرم شناسی🌹
💠مشاهیر مدفون در حرم مطهر رضوی
✳️آیتالله عباس واعظ طبسی(رحمتالله)
آیتالله عباس واعظ طبسی(رحمتالله) در بهمن1314 در خانوادهای روحانی دیده به جهان گشود. با پیروزی نهضت اسلامی در بهمن1357، امامخمینی(رحمتالله) سرپرستی آستان مقدس و ملکوتی ثامنالحجج(علیهالسلام) را به آیتالله واعظ طبسی سپرد و دو سال بعد، طی حکمی در تاریخ 15فروردین1359، ایشان را به سمت تولیت آستان قدس رضوی منصوب فرمود. پس از رحلت امامخمینی(رحمتالله)، این حکم از سوی مقام معظم رهبری(مدظلهالعالی) تمدید شد. ایشان در 14اسفند1394 دار فانی را وداع گفت و در رواق دارالشکر به خاک سپرده شد.✳️
#آموزش معاونت خادمیاری استان سمنان
📌 #تابلو_آموزش
🟢 توجه
دفتر نگهداری #اشیای_پیدا_شده
از صحن غدیر به محل جدید خود واقع در صحن پیامبر اعظم(ص) پشت ایستگاه زائربر باب الجواد(ع)
انتقال یافته و در حال ارائه خدمت به زائرین و مجاورین عزیز میباشد.
⚠️خادمیاران محترم نسبت به راهنمایی صحیح زائرین به محل جدید این دفتر(خصوص واحد کفش و پوشاک) توجه لازم را داشته باشند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥کلیپ آموزشی شماره 1:
📌آموزش ورود به سامانه
#آموزش معاونت خادمیاری استان سمنان
امام رضا (ع) به اباصلت فرمودند:... در روزهای آخر #ماه_شعبان بسیار بگو: 🤲🏻
اللَّهُمَّ إِنْ لَمْ تَکُنْ غَفَرْتَ لَنَا فِیمَا مَضَی مِنْ شَعْبَانَ فَاغْفِرْ لَنَا فِیمَا بَقِیَ مِنْهُ...
خداوندا اگر در روزهای گذشته شعبان ما را نیامرزیدی، پس در روزهای باقیمانده بیامرز...
📚عیون اخبار الرضا علیه السلام ج۲ ص۵۱ .
#حرم شناسی🌹
💠مشاهیر مدفون در حرم مطهر رضوی
✳️علامه جعفری(رحمهاللهعلیه)
علامه محمدتقی جعفری(رحمهاللهعلیه) در سال 1304ش، در تبریز دیده به جهان گشود. دروس مقدماتی حوزه را در مدرسۀ طالبیۀ تبریز گذراند و برای ادامۀ تحصیل، عازم تهران شد. در مدرسۀ مَروی تهران در محضر آیتالله شیخ محمدرضا تنکابنی و میرزامهدی آشتیانی، سطوح و فلسفه را آموخت.
ایشان در آغاز جوانی رهسپار نجف شد و از درس دانشورانی، همچون آیتالله سیدابولقاسم خویی(رحمهاللهعلیه)، آیتالله سیدمحمود شاهرودی، آیتالله سیدمحمدهادی میلانی(رحمهاللهعلیه) و آیتالله سیدمحسن حکیم استفادۀ لازم را بُرد.
علامه جعفری(رحمهاللهعلیه) پس از یازده سال اقامت در نجف، در سال 1337ش، به ایران بازگشت و به قم و مشهد و در نهایت به تهران رفت و در مدرسۀ مروی به تدریس پرداخت.
عمر پربار علامه محمدتقی جعفری(رحمهاللهعلیه)، سرانجام در 24آبان1377ش به پایان رسید. استاد پس از تحمل یک دوره بیماری سرطان ریه، در لندن رحلت کرد. پیکر مطهرش را پس از انتقال به مشهد، در رواق دارالزهد حرم مطهر رضوی به خاک سپردند.✳️
#آموزش معاونت خادمیاری استان سمنان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
السلام علیک یا علی بن موسی الرضا(ع)🌹
#چهارشنبه های امام رضایی