eitaa logo
کانال گلبرگی از احکام (سراج)
3.5هزار دنبال‌کننده
548 عکس
90 ویدیو
26 فایل
احکام شرعی پرکاربرد و مبتلابه به صورت خلاصه، جذاب، مختصر و آسان، طبق فتوا و نظر #چندین و چند مرجع تقلید گلبرگ نماز، روزه رمضان، طهارت و نجاست، خمس، زنان، معاملات، حق، ازدواج، طلاق و.. گلبرگی از احکام
مشاهده در ایتا
دانلود
📚 صله رحم با افراد نامحرم 💠 سؤال: با توجه به اهمیت در اسلام، نسبت به خویشان مانند پسر عمو و دختر عمو، چگونه می توان به این فریضه دینی عمل کرد؟ ✅ جواب: اگر با هم قطع رابطه نکنند و احیانا با مراعات از حال یکدیگر با خبر شوند و به خصوص در مشکلات به یاری یکدیگر بشتابند، به وظیفه صله رحم عمل کرده اند؛ برای انجام صله رحم، الزاما رفت و آمد و شرط نیست. (لیدر) کانال گلبرگی از احکام در ایتا، روبیکا و سروش 👇 https://eitaa.com/seraaj https://rubika.ir/seraaj3 https://sapp.ir/seraaj 📚 لطفا جهت ترویح احکام بین خانواده ها حداقل برای یک نفر یا یک گروه ارسال نمایید.
⚠️«حق الناس» های رانندگی که کمتر بدان توجه می کنیم❗️ (بسیاری از موارد زیر مصداق واقعی حق الناس و برخی دیگر احتمالی است و جای احتیاط) ۱. بوغ زدن بی جا در خیابان و بوق زدن برای فامیل و همسایه و آشنایان در ساعتی که دیگران در حال استراحت و خواب هستند. ۲. رعایت نکردن حق تقدم ۳. رد شدن از چراغ قرمز ۴.پارک کردن مقابل پارکینگ دیگران ۵. دوبله پارک کردن ۶. استفاده از چراغهای زنون و نورهایی که چشم دیگر رانندگان را اذیت می کند ۷. سبقت در مکان هایی که سبقت ممنوع است و موجب اذیت شدن راننده جلویی میشود ۸. رعایت نکردن حق عابر پیاده ۹. تند رفتن در مکانی که سرعت مجاز مثلا۴۰ تا است و سبب می شود عابرین نتوانند راحت از خیابان رد می شوند ۱۰. عبور از سمت رانندگان دیگر که سبب ترسیدن یا اذیت آنها شود ۱۱. ترساندن عابرین پیاده یا رانندگان دیگر ۱۲. تجاوز به محور دیگران ۱۳. بین خطوط نراندن و تنگ شدن جا برای دیگران ۱۴. نور بالا دادن بی جا ۱۵. سد معبر و ایجاد راه بندان و اتلاف وقت ۱۶. پاشیدن گل و لای به روی عابرین در فصل بارندگی ۱۷. استفاده کردن از اتومبیلهای دود زا و آلوده کردن هوا ۱۸. ریختن آشغال از خودرو به خیابان 🔹وبگاه پاسخگویی به سوالات دینی هدانا، http://hadana.ir @bayan_14 کانال گلبرگی از احکام در ایتا، روبیکا و سروش 👇 https://eitaa.com/seraaj https://rubika.ir/seraaj3 https://sapp.ir/seraaj 📚 لطفا جهت ترویح احکام بین خانواده ها حداقل برای یک نفر یا یک گروه ارسال نمایید.
زیارات سه گانه اربعین3.3.pdf
1.42M
فایل PDF زیاراتِ سه‌گانه اربعین (نسخه ٣.٣)👆 با اندازه بهینه‌شده برای گوشی‌؛ که به عشق توصیه حضرت آقا مبنی بر زیارت از خانه تهیه شده است. زان یار دلنوازم شکری‌ست با شکایت . @nasrollahi_ir کانال گلبرگی از احکام در ایتا، روبیکا و سروش 👇 https://eitaa.com/seraaj https://rubika.ir/seraaj3 https://sapp.ir/seraaj 📚 لطفا جهت ترویح احکام بین خانواده ها حداقل برای یک نفر یا یک گروه ارسال نمایید.
☑️اعمال روز اربعین ‍ 🖤👈 : ↯↯↯ 🌴۱ـ خواندن زیارت اربعین 🌷۲ـ غسل اربعین وتوبه (قبل از نماز ظهر) 🌴۳ـ بعد از نماز صبح صد مرتبه(لاحول ولاقوة الا بالله علي العظيم) 🌷۴ـ هفتاد مرتبه تسببحات اربعه 🌴۵ـ بعد از نماز ظهر سوره والعصر بعد هفتاد مرتبه استغفار 🌷۶ـ غروب چهل مرتبه لا اللة الا الله 🌴۷ـ بعد از نماز عشاء سوره یاسین هدیه به سیدالشهدا 📚 وسائل الشیعه ج ۱۰ ص۳۷۲
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺اولین زمزمه های نقد به ستاد ملی کرونا محتوا و لحن این کلیپ که توسط استان قدس رضوی تولید شده تامل برانگیزه @eslamteb کانال گلبرگی از احکام در ایتا و سروش 👇 https://eitaa.com/seraaj https://sapp.ir/seraaj 📚 لطفا جهت ترویح احکام بین خانواده ها حداقل برای یک نفر یا یک گروه ارسال نمایید.
حاج عباس حیدرزاده: خاطرم هست با روسای حج تمتع دیداری با رهبر معظم انقلاب داشتیم، بعد از مداحی به حضار در مجلس گفتم حالا همه دست ها را بیارن بالا و چند مرتبه صدا بزنند یا زهرا. بعد از پایان مداحی برای احترام و عرض ادب خدمت مقام معظم رهبری رسیدم، ایشان به بنده توصیه کردند، به مداحان بگویید زمان مداحی و بردن نام امام حسین علیه السلام و حضرت زهرا سلام الله علیها دست های خود را بالا نبرند، این نوعی است که در روایات شیعه و سنی نیامده است. وهابیون آن را دست مایه قرار می دهند. از این به بعد این کار را نکنید و به دیگر مداحان هم بگو. وقتی شما این کار را بکنید بهانه به دست دیگران (وهابیون) می افتد و می گویند ببینید آنها در کنار نام خدا برای هم دستان خود را بالا می برند. https://www.yjc.ir/fa/news/6662132/ کانال گلبرگی از احکام در ایتا و سروش 👇 https://eitaa.com/seraaj https://sapp.ir/seraaj 📚 لطفا جهت ترویح احکام بین خانواده ها حداقل برای یک نفر یا یک گروه ارسال نمایید.
بازگشایی مسیر روضه منوره حرم مطهر رضوی 🔹با مجوز مسئولان وزارت بهداشت بخشی از دو مسیر منتهی به روضه منوره بازگشایی شد. 🔹از امروز زائران گرامی با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، می‌توانند از مسیر صحن آزادی به رواق دارالسعاده و از مسیر مسجد گوهرشاد به بالاسر حضرت، مشرف شده و از فضایی نزدیک تر از قبل به ضریح مطهر، امام مهربانی‌ها را زیارت کنند. @TasnimNews
امام خامنه ای: خداوند ما را موظف کرده است در قبال سلامت خود و دیگران احساس مسئولیت کنیم، بنابراین هرچه به سلامت جامعه و جلوگیری از شیوع این بیماری کمک کند، "" و هرچه به شیوع آن کمک کند، "" است. https://farsi.khamenei.ir/news-content?id=45067 کانال گلبرگی از احکام در ایتا و سروش 👇 https://eitaa.com/seraaj https://sapp.ir/seraaj 📚 لطفا جهت ترویح احکام بین خانواده ها حداقل برای یک نفر یا یک گروه ارسال نمایید.
↙ استفاده از و عمل بر خلاف قانون چه حکمی دارد؟ ✅ : 🔹 : تخلف از مقررات حکومت اسلامی جایز نیست 🔹 : خلاف مقررات نظام جایز نیست و جایز نیست با حرام است تفاوتی در مقام عمل ندارد 🔹 : شرعا اشکال دارد و رعایت مقررات حکومت اسلامی لازم است و تخلف از آن جایز نیست. 🔹 : مخالفت با مقرررات در برخی موارد جایز نیست و در برخی موارد بنابر احتیاط واجب جایز نیست. کانال گلبرگی از احکام در ایتا و سروش 👇 https://eitaa.com/seraaj https://sapp.ir/seraaj 📚 لطفا جهت ترویح احکام بین خانواده ها حداقل برای یک نفر یا یک گروه ارسال نمایید.
سلام به امام رضا(علیه السلام) بعد نماز سؤال: در سلام به امام رضا(علیه السلام) بعد نماز و بعد مراسمات این که رو به امام می‌ایستند جایز است؟ جواب: رجاءً اگر انجام دهید اشکال ندارد. https://www.leader.ir/fa/content/22385/www.leader.ir کانال گلبرگی از احکام در ایتا و سروش 👇 https://eitaa.com/seraaj https://sapp.ir/seraaj 📚 لطفا جهت ترویح احکام بین خانواده ها حداقل برای یک نفر یا یک گروه ارسال نمایید.
سعی کنیم برای هر امری به دامن فقه پناه بریم و‌ به دنبال حجت شرعی برای تصمیم ها و انتخابهایمان باشیم. 🔹 فقه انتخاب شبکه اجتماعی (الفقه ثم الانتخاب): 🔻 بسیاری از مومنین تا بحال بارها با این سوال مواجه شده اند که آیا می توانیم از شبکه های صهیونیستی برای پاسخ به شبهات مردم استفاده کنیم؟ 1⃣ برخی می گویند باید از زمین دشمن بر علیه او استفاده کرد؟ و نباید زمین را برای جولان دادن دشمن خالی گذاشت و اگر ما استفاده نکنیم دیگران استفاده می کنند و ... 2⃣ برخی دیگر می گویند: دشمن نمی گذارد از زمین او بر علیه خودش استفاده کنیم بنابراین هر جا مفید باشیم حذفمان می کند و هر جا حذفمان نکرده یعنی بیش از آنکه به دشمن ضرر بزنیم به نفع او بوده است. این بحث مورد مناقشه زیادی در بین مومنین قرار گرفته و هر گروهی به دلایلی تمسک یافته است. 3⃣ مدل سوم پاسخ به این سوال، پاسخی است که از صفر تا صد آن بر مبنای فقه است و از استحسان و قیاس و امثال آن پرهیز شده است. تا بحال بهترین مقاله ای که در این زمینه یافته ام مقاله زیر است. مقاله ای که اگر سه چهار بار هم بخوانیم ارزش دارد چرا که با هربار خواندن زوایایی از بحث برای انسان روشن می شود. ✅ مقاله بررسی فقهی مواجهه درست با فضای مجازی صهیونی: 👇👇 https://b2n.ir/abarin1 با فقه باشیم تا سعادتمند باشیم. کانال گلبرگی از احکام در ایتا و سروش 👇 https://eitaa.com/seraaj https://sapp.ir/seraaj 📚 لطفا جهت ترویح احکام بین خانواده ها حداقل برای یک نفر یا یک گروه ارسال نمایید.
س. چند سالى است در شب اول ماه ربيع‌الاول حركتى در بعضى مساجد باب شده است شائبه بدعت و يا ترويج نوعى خرافه در آن مى‌رود، ماجرا از اين قرار است كه در شب اول ماه ربيع‌الاول از حدود نيمه‌شب تا اذان صبح افرادى كه غالباً خانم‌ها هستند با در دست داشتن شمع پشت درب مساجد مراجعه و با كوبيدن به درب مساجد و خواندن اذكارى توسل جسته و حاجات خود را طلب مى‌نمايند، البته اين عمل را تا هفت مسجد ادامه مى‌دهند و خصوصاً اين حال توسل در هنگام اذان صبح به اوج خود مى‌رسد و معتقد هستند بدينوسيله اتمام ماه صفر و آمدن ماه ربيع‌الاول را خبر مى‌دهند نظر حضرتعالى در اين باره چيست؟ جواب : عمل مذكور مستند روايى ندارد و شيوه‌اى قابل تأييد نيست. اگر چه اصل اذكار و ادعيه و طلب حاجات از خداوند متعال عمل پسنديده‌اى است، لكن اشكال در شيوه عمل به نحو ياد شده است، آقايان علماى اعلام (دامت افاضاتهم) و مؤمنين (ايدهم الله تعالى) با پند و اندرز و موعظه و نصيحت از رواج چنين رفتارهايى كه چه بسا ممكن است منتهى به وَهْن مذهب گردد، جلوگيرى نمايند. کانال گلبرگی از احکام در ایتا و سروش 👇 https://eitaa.com/seraaj https://sapp.ir/seraaj 📚 لطفا جهت ترویح احکام بین خانواده ها حداقل برای یک نفر یا یک گروه ارسال نمایید.
هدایت شده از ابرفقه
🇮🇷 بررسی فقاهتی استیضاح حسن روحانی 1️⃣ مطالب مربوط به استیضاح به روش دقیق فقه سیاسی در این «کرسی فقه سیاسی» بررسی شد؛ به نظر می رسد که برخی قیود مطرح در فرمایش امام خامنه ای از سوی حسن روحانی رعایت نشده است. 2️⃣ خطر قیاس در استدلال فقهی به هر حال استناد به نامه بهمن ۸۳ مقام معظم رهبری درباره بی فایده بودن استیضاح یک در سال (و در واقع در ماه های) پایانی، دلیل نمی شود که استیضاح هم همان حکم داشته باشد. به لحاظ فقهی، این کار، است، مگر این که کسی بتواند آن را منصوص العلة یا قطعی المناط کند. 3️⃣ تفاوت استیضاح رئیس جمهور با وزیر آ. 👈 گاهی وزیر کار می کند یا کار نمی کند؛ این یک حکمی دارد. ب. 👈 گاهی وزیری می کند؛ این مساله ممکن است حکم دیگری داشته باشد. لذا از این منظر فرمایش امام خامنه ای قاعده کلی نیست؛ بلکه می تواند قاعده غالبی باشد. 📛 اما گاهی بحث رئیس جمهور است که مانند است نه یکی از واگن ها. ج. 👈 گاهی رئیس جمهور فقط کم کار می کند یا بد کار می کند؛ د. 👈 اما گاهی رئیس جمهور می کند؛ موضع دشمن و حرف های دشمن را تکرار و عملیاتی می کند؛ 4️⃣نتیجه ✅ آ. در اینجا دیگر سخن بر سر نداشتن نیست، سخن بر سر داشتن است؛ ✅ ب. در اینجا هم در حد ضرر یک وزیر یا مهماندار یک واگن قطار نیست که تنها در ارائه برخی خدمات کاستی رخ بدهد؛ بلکه امنیتی و در حد اغتشاشات فراگیر و براندازانه نظام است. مثل این که راننده قطار، آن را به سمت مسیری بسیار خطرناک یا پرتگاه براند؛ ⁉️ آیا در این جا می توان به فرمایش چندین سال پیش امام خامنه ای درباره وزیر یک دولتی استدلال کرد که به سبب رئیس جمهور با جریان افراطیِ برانداز، آنها می خواستد همان رئیس جمهور را از قطار اصلاحات پیاده کنند؟ 👈 در حالی که الان این رئیس جمهور است که دارد افراد ناهماهنگ با خودش را در حد توانش، از قطار پیاده می کند. 5️⃣ حقیقتا گاهی انسان احساس می کند اگر بتوان به نحوی حسن روحانی را به اموری مشغول کرد که به زدن برخی حرفها و انجام برخی اقدامات نپردازد، خیلی خدمت بزرگی است؛ یعنی اگر استیضاح سبب مشغول شدن کسی مثل حسن روحانی بشود، از جهاتی خدمت بزرگی است؛ مگر این که نامبرده بخواهد و بتواند با خیانت، وزرا و کشور را فلج کند. 6️⃣ باری، باید تابع ادله بود نه تابع استحساناتی که هر کسی از هر سویی یک چمدان از آن با خود دارد. رئیس جمهور است و اگر به لحاظ فقهی نتوان مصلحتی را ثابت کرد (نه به روش استحسانی) باید وی را استیضاح کرد. ولی اگر به روش فقاهتی بتوان مانعیتی را اثبات کرد، نباید وی را استیضاح کرد. 7️⃣ به نظر می رسد که مهمترین لغزشگاه حامیان یا مخالفان استیضاح، عدم روشمندی فقاهتی در مساله است. 📚الفقه ثم المتجر؛ الفقه ثم ... ✅👈 پ.ن: اسباب تاسف است که برخی مخالفان استیضاح، به پاسخ مرداد ۹۷ امام خامنه ای به ادعاهای احمدی نژاد ( ) استناد می کنند تا بگویند که ۲ سال بعد هم روحانی ممنوع است! https://b2n.ir/372657 @abarin
هدایت شده از ابرفقه
2.15M
🇮🇷 بررسی استیضاح حسن روحانی:👇 آ. بررسی فقاهتی روش شناسی ب. بررسی فقاهتی موضوع شناسی ج. بررسی فقاهتی حکم شناسی 📚 متخصص فقه سیاسی؛ ا. امامی @abarin
رفتن به حرم ائمه و امام زادگان (علیهم السلام) با عذر شرعی سوال: اگر عذر شرعی داشته باشیم می توانیم به زیارت امام رضا علیه السلام وامامان و امام زادگان برویم؟ جواب امام خامنه ای. بنابر احتیاط واجب در حرم ائمه (علیهم السلام) یعنی زیر گنبد و اطراف ضریح مطهر، نمی توانید توقف نمایید؛ ولی توقف در رواق ها و قسمت های متصل به حرم آن حضرت (علیهم السلام) اگر مسجد نباشد، مانعی ندارد و نسبت به امامزادگان مطلقا در صورتی که مسجد نباشد، اشکالی ندارد.. کانال گلبرگی از احکام در ایتا و سروش 👇 https://eitaa.com/seraaj https://sapp.ir/seraaj 📚 لطفا جهت ترویح احکام بین خانواده ها حداقل برای یک نفر یا یک گروه ارسال نمایید.
بستن گره به ضریح امامان و امام زادگان سوال: بستن پارچه، گره و قفل به ضریح امامان و امام زادگان چه حکمی دارد؟ جواب امام خامنه ای. این گونه امور وجه شرعی ندارد. کانال گلبرگی از احکام در ایتا و سروش 👇 https://eitaa.com/seraaj https://sapp.ir/seraaj 📚 لطفا جهت ترویح احکام بین خانواده ها حداقل برای یک نفر یا یک گروه ارسال نمایید.
سوال: احتیاط واجب و مستحب را توضیح دهید؟ اگر مرجع تقلید در مسئله ای فتوا نداشت و احتیاط واجب کرده بود، مقلد نمی‌تواند آن را ترک کند، بلکه می‌تواند به احتیاط واجب عمل کند و یا در مسأله به مرجع تقلید دیگری _ با رعایت < الاعلام فالاعلم >_ رجوع کند. اگر احتیاط مستحب داشت، ترک عمل برای مقلد جایز است؛ اگرچه انجام دادن آن ثواب و پاداش دارد. کانال گلبرگی از احکام در ایتا و سروش 👇 https://eitaa.com/seraaj https://sapp.ir/seraaj 📚 لطفا جهت ترویح احکام بین خانواده ها حداقل برای یک نفر یا یک گروه ارسال نمایید.
سؤال: سلام علیکم نماز افرادی که سوند به آنها وصل است چگونه است هم از جهت اینکه شاید در بین نماز ادرار خارج شود و هم بطلان وضو. آیا در بین نماز لازم است ظرفی کنارشان باشد و هی وضو بگیرند؟ مثلا بعد هر سجده سریع در بین نماز وضو بگیرد ب) نشستن آنها در سر سفره یا خواب یا... به صورت رو به قبله چه حکمی دارد؟ چون هر لحظه امکان دارد ادرار خارج شود و حال آنکه رو به قبله اند نام مرجع تقلید: مقام معظم رهبری حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (حفظه الله تعالی) پاسخ: با عرض سلام و ادب؛ ج1) اگر به طور معمول خارج شدن ادرار را متوجه نمی شود، پس از وضو تا زمانی که علم به خروج ادرار ندارد می تواند نماز بخواند و تجدید وضو لازم نیست، اما در صورتی که در بین نماز متوجه خروج ادرار می شود، اگر یقین دارد که از اول وقت نماز تا آخر آن به مقدار وضو گرفتن و نماز خواندن (با اکتفا به واجبات) مهلت پیدا می کند، باید نماز را در وقتی که مهلت پیدا می کند بخواند و اگر به مقدار وضو و نماز مهلت پیدا نمی کند می تواند با یک وضو یک نماز بخواند هر چند وضوی او در بین نماز باطل شود و اگر بعد از نماز حدثی از او سر نزد می تواند با همان وضو نماز بعدی را هم بخواند هر چند در بین نماز قبلی ادرار از او خارج شده باشد. ضمنا این شخص باید برای نماز به وسیله کیسه ای که در آن پنبه یا چیز دیگری است که از رسیدن بول به جاهای دیگر جلوگیری کند و احتیاط واجب آن است که در صورتی که مشقت نداشته باشد، پیش از هر نماز مخرج بول را که نجس شده آب بکشد. شایان ذکر است، مسدود کردن سوند برای نماز اگر مشکلی ایجاد نمی کند مطابق با احتیاط است. ج2) اگر اطمینان دارد در حالی که رو به قبله است ادرار خارج می شود، نباید رو به قبله بنشیند. کانال گلبرگی از احکام در ایتا و سروش 👇 https://eitaa.com/seraaj https://sapp.ir/seraaj 📚 لطفا جهت ترویح احکام بین خانواده ها حداقل برای یک نفر یا یک گروه ارسال نمایید.
حکم گرفتن وام از صندوق بسیجیان: کانال گلبرگی از احکام در ایتا و سروش 👇 https://eitaa.com/seraaj https://sapp.ir/seraaj 📚 لطفا جهت ترویح احکام بین خانواده ها حداقل برای یک نفر یا یک گروه ارسال نمایید.
نظر مراجع درباره پوشیدن جوراب نازک خانم ها آیت الله خامنه ای آیا در جایی که نامحرم حضور دارد، پوشیدن جوراب نازک (شیشه ای) یا رنگ پا برای خانم ها اشکال دارد؟ جواب: اگر جوراب، پا را نپوشاند و یا موجب جلب توجه نامحرم شود، پوشیدن آن مقابل نامحرم جایز نیست. آیت الله سیستانی حکم جوراب پوشیدن خانمها در مقابل نامحرم چیست؟ پاسخ: لازم است پاهای خود را از نامحرم مستور کند آیت الله مکارم شیرازی سؤال:آیا پوشیدن جورابهاى نازک، در صورتى که پا در آن پیدا باشد براى زنان جایز است؟ جواب:اگر پا در آن پیدا باشد جایز نیست؛ ولى معلوم بودن حجم پاها ضررى ندارد. کانال گلبرگی از احکام در ایتا و سروش 👇 https://eitaa.com/seraaj https://sapp.ir/seraaj 📚 لطفا جهت ترویح احکام بین خانواده ها حداقل برای یک نفر یا یک گروه ارسال نمایید.
هدایت شده از MESBAHYAZDI.IR
‼️ باسمه تعالی 🔹 دوست‌داران حضرت آیت الله مصباح یزدی حفظه الله مکرراً جویای وضعیت سلامتی ایشان شدند. 🤲 باتوجه به شدت یافتن بیماری این یاور راستین انقلاب و رهبری، از جمیع علما، فضلا، شاگردان، دوستان و عموم ولایتمداران و علاقمندان به ایشان تقاضا داریم با توسل به ذیل عنایت ائمه اطهار علیهم السلام برای شفای عاجل و کامل ایشان دعا کنند. ٩۹/۹/۱۱ 💠 @mesbahyazdi_ir
نظر مراجع درباره سود های بانکی آیت الله مکارم شیرازی سؤال: اگر شخصی طبق یک عقد شرعی وام خرید کالا بگیرد و سود این وام از طرف بانک 14 درصد اعلام شود و بانک در ضمن این قرارداد شرط کند که در صورتیکه اقساط را به موقع پرداخت نکند دو درصد اضافه گرفته خواهد شد ، چه حکمی دارد ؟ اگر اشکال دارد و صحیح نیست پس چگونه است که در جرائم رانندگی که بعد از یکماه دو برابر می شود ، فرموده اید نوعی مجازات و تعزیر است و اشکالی ندارد ؟ جواب: در قراردادها ، شخص بدهی خاصی پیدا می کند که اگر چیزی با گذشت زمان بر آن بیفزایند نوعی رباخواری است ولی در جرائم بدهی خاصی کسی ندارد بلکه گفته می شود اگر فلان صورت باشد جریمه اینقدر است و اگر صورت دیگری باشد جریمه متفاوت می شود . آیت الله سیستانی آیا وام گرفتن از بانک با بهره بانکی حرام است؟ پاسخ: حرام است ولی اگر بانک دولتی یا مشترک باشد می توانید به عنوان مال مجهول المالک بردارید وسپس آن را قرض از سوی معظم له حساب کنید وایشان این وکالت را به همه مؤمنین داده اند و سپس مبلغی که متعهد شدید بدهید. آیت الله خامنه ای در صورتی که بانکها برای دادن وام شرط کنند که وام گیرنده، مبلغی اضافی بپردازد، آیا مکلّف برای گرفتن چنین وامی باید از حاکم شرع یا وکیل او اذن بگیرد؟ آیا گرفتن این وام در صورت عدم ضرورت و نیاز، جایز است؟ ج: اصل وام گرفتن مشروط به اذن حاکم شرع نيست حتّی اگر از بانک دولتی باشد و از نظر حکم وضعی صحيح است هرچند ربوی باشد، ولی در صورت ربوی بودن، گرفتن آن از نظر تکليفی حرام است چه از مسلمان گرفته شود يا از غير مسلمان و چه از دولت اسلامی بگيرد يا از دولت غير اسلامی، مگر آنکه به حدّی مضطر باشد که ارتکاب حرام را مجاز کند و گرفتن وام حرام هم با اذن حاکم شرع حلال نمی‏شود، بلکه اذن او در اين رابطه موردی ندارد ولی شخص می‏تواند در اين صورت برای اينکه مرتکب حرام نشود پرداخت مبلغ اضافی را قصد نکند، هرچند بداند که آن را از او خواهند گرفت و جوازِ گرفتن وام در صورتی که ربوی نباشد اختصاص به حالت ضرورت و نياز ندارد. کانال گلبرگی از احکام در ایتا و سروش 👇 https://eitaa.com/seraaj https://sapp.ir/seraaj 📚 لطفا جهت ترویح احکام بین خانواده ها حداقل برای یک نفر یا یک گروه ارسال نمایید.
نظر مراجع درباره کندن پوست لب و ناخن آیةالله العظمی مكارم: پوستهايي كه از لب و سر و جاهاي ديگر بدن انسان جدا مي شود پاك است، امّا اگر آن را با فشار جدا كنند احتياط واجب اجتناب است. آیات عظام: امام خمینی، گلپایگانی، صافی، نوری همدانی، وحیدخراسانی: پوستهاي مختصر لب و جاهاي ديگر بدن كه موقع افتادنشان رسيده، اگر چه آنها را بكنند پاك است، ولي بنابر احتياط واجب بايد از پوستي كه موقع افتادنش نرسيده و آن را كنده اند اجتناب نمايند. آیةالله العظمی امام خامنه ای: پوست نازکى که خود بخود از دستها، لبها، پاها و ساير قسمت‏هاى بدن جدا مى‏شود، محکوم به طهارت است. آیةالله العظمی فاضل لنکرانی: پوستهاي مختصر لب و جاهاي ديگر بدن كه موقع افتادنشان رسيده، اگر چه آنها را بكنند پاك است. کانال گلبرگی از احکام در ایتا و سروش 👇 https://eitaa.com/seraaj https://sapp.ir/seraaj 📚 لطفا جهت ترویح احکام بین خانواده ها حداقل برای یک نفر یا یک گروه ارسال نمایید.
❓ اگر شخصی، وسواس در نجاست و پاکی داشته باشد اما در عین حال به نجاست چیزی داشته باشد چه تکلیفی دارد؟ 🔷 ، ، و : افراد وسواسى نباید به علم و یقین خود در طهارت و نجاست توجّه کنند، بلکه باید ببینند افراد معمولى در چه مورد یقین به طهارت یا نجاست پیدا مى ‏کنند و به ‏همان ترتیب عمل کنند و براى ‏ترک وسواس، بهترین ‏راه، بى ‏اعتنایى است. کانال گلبرگی از احکام در ایتا و سروش 👇 https://eitaa.com/seraaj https://sapp.ir/seraaj 📚 لطفا جهت ترویح احکام بین خانواده ها حداقل برای یک نفر یا یک گروه ارسال نمایید.
❓حکم وضو و غسل با داشتن ناخن مصنوعی 🔹آیت الله شیرازی کاشت ناخن یا مژه مصنوعی برای غسل چه حکمی دارد؟ پاسخ :در صورتي که ضرورتي براي اين کار نباشد آن را ترک کنند، و چنانچه ضرورتي وجود داشته باشد و امکان جداسازي آن، به هنگام غسل نباشد، بصورت عادي غسل را انجام مي دهد.