🔆 آداب و آئين زندگانى شاگرد با استاد و راهبر و پيشواى خود ⭐️
----------------------------------------
💞 بخش چهل و نهم (آخر)
⚜ وظائف شاگرد نسبت به استاد
۸ - حق شناسى از استاد و سرمشق گفتن از او
دانشجو بايد - به حكم وظيفه شاگردى - فرزندان و خويشاوندان و نزديكان و دوستان و علاقه مندان استادش را چه در حال حيات و چه پس از مرگ او، تحت رعايت و مراقبت خويش قرار دهد، و خود را متعهد سازد كه پس از مرگش (او را فراموش نكند)، و بر سر گور و مزار او آيد، و براى او از خداوند متعال طلب مغفرت نمايد. و بطور كلى از اعمال محبت نسبت به او دريغ نورزد (و به خاطر مزيد حسنات استاد و رفع بليات دنيوى و اخروى از او)، به تهيدستان صدقه دهد، و از راه و رسم زندگى استاد از نظر راستى و درستى - در تعيين جهت و مسير زندگانى خويش - پيروى كند، و در كيفيت ديندارى و علم و دانش ، رسم و عادت او را پيشه خود سازد، و حركات و سكنات او را در اعمال عبادى و رفتار عادى ، سرمشق خويش قرار دهد، و خويش را به آداب و آئين هاى استاد بيارايد.
به همين جهت نخستين و مهمترين وظيفه شاگرد - همانطور كه قبلا يادآور شديم - اين است كه در جستجوى معلم و استاد شايسته اى برآيد كه اقتداء و پيروى از او صحيح و سزاوار باشد.
اگر شاگرد بتواند بهتر از استاد و فزونتر از او، صفات و خصوصيات مطلوب و موجود در استاد را در خويشتن به وجود آورد، مسلما بايد چنان كند. وگرنه بايد به تاءسى از او اكتفاء كند؛ چون از رهگذر آن ، آثار مصاحبت و همنشينى او با استاد، در او به ثمر رسيده و بروز خواهد كرد.
منبع: سایت آیه های انتظار
#استاد #شاگرد #ادب #عشق
#بی_تو_به_سامان_نرسیم_ای_سر_و_سامان_همه_تو
__
@SerajalHoda
♦🔸 تالار پرسمان مهدويون
☀ استاد گرامی سرکار خانم سراج
( 94 / 9 / 8 )
🔹💠 سوال 💠🔹
سلام، شباهت ها واختلافات قيام امام حسين ع و امام زمان عج چیست؟
💎 پاسخ
🌺✨🌿✨🌸✨🌿✨🌺
🌿
سلام علیکم و رحمةالله...
تشکر از اعتمادتون به تالار پرسمان مهدویون.
وجوه تشابه قیام سالار شهیدان حسین بن علی (ع) و حضرت حجةبن الحسن (عجل)... 👇
الف ● رهبری:
يكي از عناصر مشترك اين دو نهضت، عنصر رهبري است، يعني در هر دو نهضت و قيام، امام و حجت خدا رهبر هستند. در حادثه ي عاشورا رهبر و قافله سالار آن امام حسين(ع) است و در نهضت جهاني امام زمان، رهبر آن امام زمان(عج) مي باشد.
ب ● اهداف:
هر دو نهضت در اهداف نيز اشتراك دارند، زيرا هدف هر دو نهضت حاكميت دين، ظلم ستيزی و بسط عدالت و به انجام رساندن وظيفه و مسئوليت الهي مي باشد؛ چنانچه بارها امام حسين(ع) از حاكميت دينی، برقراری عدالت و بازيابی ارزش ها و بدعت زدایی سخن گفته اند.
توجه... 🔰
امام حسين(ع) در نامه اي به مردم بصره نوشت: ...شما را به كتاب خدا و سنت پيامبر دعوت مي كنم، زيرا در شرايطي قرار گرفته ايم كه ديگر سنت پيامبر از ميان رفته و جاي آن را بدعت فرا گرفته است.
✔ امام علي(ع) درخصوص يكي از اهداف قيام امام زمان(ع) فرمود: يحي ميت الكتاب و السنة؛ مهدي(ع)، كتاب خدا و سنت مرده را زنده مي كند.
ج ● پيش بيني:
يكي ديگر عناصر اشتراك اين دو نهضت در پيشگويی آن ظهور می كند: از برخی روايات استفاده می شود كه معصومان(ع) از حادثه كربلا و شهادت امام حسين(ع) و ياران او خبر داده اند.
برخي از محدثان نوشته اند، هنگامی كه ام سلمه همسر پيامبر(ص) از حركت امام حسين(ع) آگاه شد، به حضور آمده، عرضه داشت: با حركت خود به سوی عراق مرا محزون نگردان، زيرا از جدت رسول خدا شنيدم كه فرمود: فرزندم حسين در خاك عراق و در محلی به نام كربلا كشته خواهد شد. امام در پاسخ فرمود: مادر! (گمان نكن كه از اين جريان تنها تو آگاه هستی) خود بهتر از تو می دانم كه به ستم و دشمنی كشته خواهم شد و سرم از تن جدا می شود، اما خداوند بزرگ چنين خواسته است.
در برخي روايات ديگر از غيبت، عوامل غيبت و تشكيل حكومت امام زمان(ع) پيشگويی شده و معصومان(ع) از غيبت حضرت خبر داده اند.
د ● ياران:
يكي از عوامل اشتراك دو نهضت وجود ياران با وفا و شجاع می باشد. در حادثه ی كربلا تعدادی از افراد بودند (كه تا آخرين لحظه امام را همراهی كرده و سرانجام به شهادت رسيدند. آن ها كسانی بودند كه امام حسين(ع) از آنان به عنوان بهترين و با وفاترين ياران ياد كرد.
در نهضت امام زمان(ع) نيز افرادی هستند كه از آن ها به عنوان ياران خاصی ياد می شود كه در برخی روايات تعداد آن 313 نفر و در برخی روايات بيشتر ياد شده است.
عوامل تفاوت و تمایز دو نهضت...👇
قيام امام حسين(ع) با قيام امام زمان(ع) تفاوتهائي دارد.
الف ◆ شكست و پيروزي:
يكي از تفاوت های اين دو قيام در شكست و پيروزي ظهور می كند. متأسفانه قيام امام حسين(ع) به حسب ظاهر شكست خورد و حضرت و ياران او به شهادت رسيدند و اهل بيت او را به اسارت بردند، ولی امام زمان(ع) در نهضت جهانی خويش پيروز شده و به تشكيل حكومت جهانی پرداخته و جهان را پر از عدل و داد، می كند همان گونه كه پر از ستم شده بود.
از سوي ديگر در زمان او دين حاكميت يافته و حضرت درصدد انتقامگيری برای امام حسين(ع) و ياران برميآيد، چنان كه امام حسين(ع) فرمود: فرزندم، علي! به خدا سوگند! خون من قرار نمی گيرد و آرام نمی يابد تا اين كه خداوند مهدی را برانگيزد و به خاطر خون من هفتاد هزار نفر از منافقان كافر و فاسق را بكشد.
ب ◆ يكي دیگر از تفاوت های دو قيام در محدود بودن يا گستردگی آنها ظهور می كند از آن جا كه اراده خداوند بر آن تعلق گرفته كه دين خدا بر جهان حاكم شود و صالحان و مستضعفان بر جهان حكومت كنند، نهضت امام زمان(ع) جهانی است؛ ولی نهضت امام حسين(ع) با توجه به زمينه و عوامل فرهنگي محدود بوده و در مقطع زمانی خاص صورت گرفت كه می توان، از اين به عنوان قيام و نهضت داخلی ياد نمود.
ج ◆ مقدمه: يكي ديگر از تفاوت ها اين است كه قيام امام حسين(ع) بستر و زمينه ساز نهضت جهانی امام زمان(ع) می باشد. اين گونه نهضت های اصلاحی بدان جهت صورت می گيرد كه افكار عمومی به مرور زمان آماده پذيرش حكومت جهانی امام زمان شود.
شاید بشود این ها را بعنوان شباهت ها و تفاوت های این دو نهضت٬ سرنوشت ساز بر شمرد...
اللهم عجل لولیک الفرج...
موفق باشید
🌿
🌺✨🌿✨🌸✨🌿✨🌺
#سوال_پاسخ_تالار_پرسمان_مهدویون
#امام_حسین
#امام_زمان #محرم #عاشورا
#استاد_سراج
_____________________
@SerajalHoda
⭐️ #سراج_هدایت ⭐️
#مثالهایی_از_لقمه_حرام
«خوراک» آن چیزی است که موجب رشد، حفظ و بقای جسم و روح انسان میشود. آنچه رشد و بقای او را مختل میکند حرام است.
برخی خوراک های مادی و معنوی حلال است اما انسان آن را به لقمه حرام تبدیل میکند.
🔻 در خوراک مادی مثلا: لقمه ای که در حالت گرسنه نبودن میخورد؛ یا گرسنه است اما با حرص و ولع میخورد؛ و هرگاه نعمات الهی را در راه رضای خدا استفاده نکند.
🔻 در خوراک معنوی مثال لقمه حرام چنین است: قوه خیال باید مانند سگ شکاری تعلیم دیده باشد و شکار را حرام نکند؛ یعنی مثلا وقتی موضوعی واقع میشود اگر قوه خیال بجای برداشت مثبت (لقمه حلال) توجیهی که باعث ناراحتی و ناآرامی انسان شود بیاورد لقمه حرام به صاحبش خورانده است؛ لذا انسان باید مراقب باشد و توجیهات منفی را از خیال ناپاک نپذیرد یعنی «لقمه حرام معنوی» نخورَد.
________
#پیام_معنوی
#استاد_سراج
@SerajalHoda
هدایت شده از گلشن راز
اندک اندک جمع مستان میرسند
اندک اندک می پرستان میرسند
دلنوازان نازنازان در ره اند
گلعذاران از گلستان میرسند
@golshaneraaz
💎#حدیث
💟 امام حسین علیه السلام:
🏴《هرکس مرا بعد از شهادتم زیارت کند، او را در قیامت زیارت خواهم کرد و اگر در آتش باشد، او را نجات میدهم.》
#امام_حسین #محرم
@SerajalHoda
هدایت شده از گلشن راز
اندک اندک زین جهان هست و نیست
نیستان رفتند و هستان میرسند
جمله دامنهای پر زر همچو کان
از برای تنگدستان میرسند
@golshaneraaz
🏴 صلی الله علیک یا اباعبدالله
با عرض سلام و ادب و احترام و عرض تسلیت به مناسبت ایام شهادت امام حسین علیه السلام
در این پست فهرستی از مطالب موجود در کانال "سراج الهدی" پیرامون شناخت #امام_حسین علیه السلام و واقعه #عاشورا نوشته شده که برای دسترسی راحت تر هشتک مرتبط با هر موضوع هم خدمتتان درج شده.
✅ #انسان_کامل ؛ #قطب_عالم و #کون_جامع
《 انسان کامل ؛ قطب عالم
نوشته استاد حسن رمضانی 》
♥️🏴♥️🏴♥️🏴♥️🏴
بر بال خیال تا کربلای ۶۱ هجری
#سفر_عشق
♥️🏴♥️🏴♥️🏴♥️🏴
🔻 نتیجه درک مصیبت سیدالشهدا (علیهالسلام) 🔻
#امام_حسین_ع #نتیجه_درک_مصیبت_سیدالشهدا
♥️🏴♥️🏴♥️🏴♥️🏴
💫 عبرتهای عاشورا 💫
#عبرتهای_عاشورا
♥️🏴♥️🏴♥️🏴♥️🏴
#تجلیات_عرفان_در_کردار_حضرت_اباعبدالله_علیهالسلام
♥️🏴♥️🏴♥️🏴♥️🏴
☑️ «لحظه لحظه با #امام_سجاد علیه السلام»
♥️🏴♥️🏴♥️🏴♥️🏴
#کربلا_منتظر_ماست_بیا_تا_برویم
♥️🏴♥️🏴♥️🏴♥️🏴
🏴 نحوه عزاداری امام حسین (ع) در محضر امامان شیعه (علیهم السلام)
#نحوه_عزاداری_امام_حسین_ع
♥️🏴♥️🏴♥️🏴♥️🏴
🌅 راز نهفته در عاشورا بیدار کردن وجدان مردم
#راز_نهفته_در_عاشورا
♥️🏴♥️🏴♥️🏴♥️🏴
✿ ◄ #عاشورا_در_کلام_بزرگان ► ✿
منبع: سایت آیه های انتظار
#استاد_سراج #محرم
@SerajalHoda