❓پرسش:
#رقص_زن برای افراد محرم چه حکمی دارد؟
پاسخ:
🔮 آیات عظام امام (خمینی)، خامنهای: اگر باعث تحریک شهوت یا ارتکاب گناه یا ترتب مفسده شود، حرام است و در غیر این صورت اشکال ندارد.
🔮 آیات عظام بهجت، فاضل، سیستانی، وحید و نوری: بنابر احتیاط واجب زن نمیتواند برای محارم خود برقصد.
🔮 آیات عظام تبریزی، صافی و مکارم: رقص زن برای مردان حرام است، خواه محرم باشند یا نامحرم.
📚 منبع: کتاب "احکام خانواده صفحه ۳۲"
به ما بپيونديد 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
🎮🎮🍂🍁
🌹کنار همسرت بنشین ...
🌺 پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله وسلم) :
☘️ جلوس المرء عند عیاله
احب الی الله تعالی من
اعتکاف فی مسجدی هذا؛
☘️ در پیشگاه خداوند تعالی،
نشستن مرد در کنار همسر خود،
از اعتکاف در این مسجد من، محبوبتر است.
📚 مجموعه ورام ج ۲ ص ۱۲۲
@serajemoniir
☀️ أ وَ لَمْ يَرَوْا أَنَّ اللَّهَ يَبْسُطُ الرِّزْقَ لِمَنْ يَشاءُ وَ يَقْدِرُ إِنَّ في ذلِكَ لَآياتٍ لِقَوْمٍ يُؤْمِنُونَ
سوره مبارکه روم آيه 37
⚜️ ترجمه : آيا نديدند كه خداوند روزى را براى هر كس بخواهد گسترده يا تنگ مى سازد؟! در اين نشانه هايى است براى گروهى كه ايمان مىآورند.
°❁°✍️ نکات تفسیري :
⇦• 1- انسان باید براى كسب معاش تلاش كند، ولى بداند كه تقدیر معیشت به دست خداست. «اللّه یبسط - یقدر»
⇦• 2- در همه ى قرآن توسعه ى روزى، قبل از تنگى آن مطرح شده است و این نشانه ى رحمت گسترده ى اوست. «یبسط - یقدر»
⇦• 3- توسعه ى روزى را به خاطر زرنگى خود ندانیم. «ان اللّه یبسط الرّزق»
⇦• 4 - اگر توسعه و تنگى روزى به دست اوست، این همه حرص چرا؟ «انّ اللّه یبسط الرزق... و یقدر»
⇦• 5- تنها اهل ایمان از دقّت در روزى رسانى خداوند، درس و عبرت مى گیرند. (ولى افراد غافل همه چیز را سطحى مى پندارند.) «لآیات لقوم یؤمنون»
به ما بپيونديد 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
✏️ دروغ نويسى
چشم👀 : دروغ نويسى هم كمتر از دروغ گفتن نيست .
گوش 👂: البته دروغ شامل همه اقسامش مى شود، و زبان دخالت ندارد گر چه مى توان گفت آن هم زبان قلم است .
زبان 👅: اينجا ديگر كم لطفى مى فرمائيد، گويا بنا داريد با من لجاجت كنيد و گر نه قلم چه ربطى به زبان دارد؟
گوش 👂: بسيار خوب ما مى خواهيم بگوئيم دروغ به هر نحو كه باشد مضر، حرام ، خانمانسوز، بدبخت كننده و زيان آور است ، چه از راه تو باشد (زبان )يا از راههاى ديگر مانند دروغهاى روزنامه ها مجله ها، كتابها، مقالات ، نامه ها، و مانند آن بلكه مى توان گفت : ضرر دروغ نويسى بالاتر است زيرا تا زمانى كه آن نوشته وجود دارد ضرر و زيان دروغ جريان دارد.
📝 دروغ نويسى محمد بن زكرياى رازى
چشم👀 : از گفتار شما حكايتى جالب يادم آمد.
گوش👂 : بفرمائيد استفاده مى كنيم .
چشم 👀: نقل مى كنند:
محمد بن زكرياى رازى كتابى در علم كيميا نوشت و آن را تقديم پادشاه سامانى بنام ملك منصور نمود، منصور از آن جائى كه خيلى علاقه به طلا و ثروت دنيوى داشت بسيار خوشحال گرديد، او را تحسين نمود و به وى هزار دينار طلا جايزه داد و تقاضا كرد كه هر چه در كتاب خود نوشته پياده كند، يعنى به مرحله عمل در آورد.
زبان 👅: چقدر احمق بوده : زيرا كسى كه خودش قدرت دارد هر ساعت هزار دينار طلا بسازد، ديگر براى چه به نزد سلطان مى رود؟
چشم 👀: جسارت نكن ! جهتش دروغ او بوده ، و گرنه كسى كه راست مى گويد، نيازمند به پادشاه نيست روى همين جهت سلطان او را در معرض امتحان در آورد.
رازى در جواب گفت : اعليحضرتا به اين آسانى عمل كيميا در خارج پياده نمى شود وسائل و ادوات بسيار لازم دارد، كه تهيه آن مشكل است.
ملك گفت: تو بسيار براى من آسان است.
تمام وسائل را براى او تهيه كرد. آن حكيم بى حكمت هر چه زحمت كشيد نتوانست و از ساختن كيميا عاجز گرديد.
پادشاه گفت : من هيچ خيال نمى كردم حكيم و دانشمندى راضى به دروغ نويسى شود، و كتابى دروغين تهيه كند، كه بعدا ديگران راه دروغ او را پيروى نمايند، دستور داد آنقدر كتاب را بر سرش زدند تا پاره پاره شد، و در نتيجه چشمش معيوب گرديد و آب آورد، نزد طبيب رفت طبيب پنجاه دينار از او گرفت تا او را خوب كرد و گفت : (كيميا اين است نه آن كه تو از آن پيروى كردى ) از آن به بعد علاقه حكيم به طب زياد گرديد و به دنبال آن رفت تا حكيم حاذقى شد. (روضات الجنات حالات رازى )
▫️آرى ، از تمام اين ها ثابت شد كه دروغ يكى از صفات ناپسند است كه باعث هلاكت ابدى و عذاب اخروى و موجب سقوط انسان از ديده ها و بى اعتبارى افراد خواهد شد و گاهى موجب سرافكندگى و ذلت آدمى مى گردد. و متاسفانه چنين صفت رزلى بوسيله تو در ميان مردم رواج دارد، و به بچه ها هم ياد مى دهندز
⚡️ براى نمونه شخصى در مي زند، پدر مى پرسد كيست ؟ بچه مى گويد: فلانى است فورا پدر مى گويد: بگو نيست ، يا اگر طرف پرسيده بابات آمده ؟ مى گويد بگو: نه ، يا قبلا سفارش مى كند كه اگر كسى آمد و مرا خواست بگوئيد: خانه نيست ، يا اگر كسى پولى مى خواهد با اين كه دارد، مى گويد: ندارم و هزاران قضيه ديگر كه هر كس در خانه ، مغازه ، اداره ، مدرسه و محل كار خود بهتر مى داند.
⭕️ مواردى كه دروغ جايز است
چشم 👀: برادر!گاهى دروغ گفتن لازم است ، مثلا يك موقع انسان در خطر است : نمى دانم شما در زمان رژيم سابق (حكومت پهلوى ) مبتلا شدى يا نه ؟ مامور به در خانه مى آمد و سوالاتى مى كرد. اگر به او راست مى گفتند، طرف را مى گرفتند و از بين مى بردند.
گوش 👂: آرى برادر!دروغ بدون عذر شرعى حرام است ولى اگر مصالحى در آن تصور شود، اشكالى ندارد، مانند دروغ ميان دو كس كه از هم بريده شده باشند و با آن اصلاح شوند، و يا جائى كه اگر دروغ نگويد ضررى به خود يا مسلمان ديگر وارد مى شود و يا آبرو و مال محترمى در خطر است و يا اگر زن از شوهر چيزى بخواهد و قدرت بر آن نداشته باشند يا بر او واجب نباشد، و يا در جنگ با دشمن كه دروغ سبب پيروزى بر آن باشد كه اين موارد را علماى اخلاق استثنا كرده اند، با اين كه فرموده اند اگر كسى بتواند در اين موارد هم دروغ نگويد، بلكه توريه كند (يعنى سخنى بگويد كه معناى ظاهر آن راست باشد تا نفس آدمى به دروغ عادت ننمايد) بهتر است .
چشم 👀: خيال مى كنم همين اندازه درباره قباحت دروغ كفايت كند هر چند قضايا و روايات و آيات درباره دروغ بيش از اينهاست .
گوش👂 : بنده هم بى ميل نبودم كه بحث را درباره دروغ خاتمه داده و به زيانهاى ديگر زبان بپردازيم ، و از برادران ديگر تقاضا مى كنم كه ما را هم كمك كنند.
دست🤚 : اگر اجازه باشد بنده براى مزاحمت حاضرم .
اندامها : بفرمائيد.
ادامه دارد ......
به ما بپيونديد 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
بسياري از نمازگزاران قبل از نماز اقامه نمي گويند، در حالي که اقامه با اين که مستحب است اما آنقدر اهميت دارد که اگر کسي اقامه را فراموش کند مي تواند قبل از رکوع رکعت اول ، نماز را شکسته و اقامه بگويد و سپس نماز بخواند.
به ما بپيونديد 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
4️⃣1️⃣ بخش چهاردهم
💠بیعت گرفتن رسمی💠
هان مردمان! شما بیش از آنید که در یک زمان با یک دست من بیعت نمایید.
از این روی خداوند عزوجل به من دستور داده که از زبان شما اقرار بگیرم و پیمان ولایت علی امیرالمومنین رامحکم کنم،
و نیز بر امامان پس از او که از نسل من و اویند؛ همان گونه که اعلام کردم که ذریه من از نسل اوست.
پس همگان بگویید:" البته که سخنان تو راشنیده پیروی میکنیم واز آن ها خشنودیم وبر آن گردن گذار وبر آن چه از سوی پروردگارمان در امامت اماممان علی امیرالمومنین و امامان دیگر-از صلب او-به ما ابلاغ کردی باتو پیمان میبندیم با دل و جان و زبان و دست هایمان. با این پیمان زنده ایم و با آن خواهیم مُرد و با آن اعتقاد برانگیخته می شویم.
و هرگز آن را دگرگون نکرده شکّ و انکار نخواهیم داشت و از عهد و پیمان خود برنمی گردیم.
[ای رسول خدا] ما را به فرمان خدا پند دادی درباره علی امیرالمومنین و امامان از نسل خود و او، که حسن و حسین و آنان که خداوند پس از آنان بر پا کرده است.
پس عهد و پیمان از ما گرفته شد از دل و جان و زبان وروح و دستانمان.
هر کس توانست با دست و گرنه با زبان پیمان بست. و هرگز پیمانمان را دگرگون نخواهیم کرد و خداوند از ما شکست عهد نبیند.
و نیز فرمان تو را به نزدیک و دور از فرزندان و خویشان خود خواهیم رسانید و خداوند را بر آن گواه خواهیم گرفت.و هر آینه خداوند بر گواهی کافی است و تو نیز بر ما گواه باش."
هان مردمان! چه میگوئید؟ همانا خداوند هر صدایی را می شنود و آن را که از دل ها می گذرد می داند.
"هرآن کس هدایت پذیرفت، به خیر خویش پذیرفته. وآن که گمراه شد، به زیان خود رفته". و هر کس بیعت کند، هر آینه با خداوند پیمان بسته ؛که"دست خدا بالای دستان آن هاست".
هان مردمان! اینک با خداوند بیعت کنید و با من پیمان بندید و با علی امیرالمؤمنین و حسن و حسین و امامان پس از آنان از نسل آنان که نشانه ی پایدارند در دنیا و آخرت.
خداوند مکاران را تباه می کند و به باوفایان مهر می ورزد."هر که پیمان شکند" جز این نیست که به زیان خود گام برداشته، و هر که بر عهدی که با خدا بسته پابرجا ماند، به زودی خدا او را پاداش بزرگی خواهد داد.
هان مردمان! آن چه بر شما برگفتم بگویید و به علی با لقب امیر المومنین سلام کنید و بگویید:"شنیدیم و فرمان می بریم پروردگارا، آمرزشت خواهیم و بازگشت به سوی تواست". و نیز بگویید:"تمام سپاس وستایش خدایی راست که ما را به این راهنمایی راست که ما را به این راهنمایی فرمود و گرنه راه نمی یافتیم "- تا آخر آیه.
هان مردمان! هر آینه برتری های علی بن ابی طالب نزد خداوند عزوجل - که در قرآن نازل فرموده-بیش از آن است که من یکباره برشمارم. پس هر کس از مقامات او خبر داد و آن ها را شناخت او را تصدیق و تایید کنید.
هان مردمان! آن کس که از خدا و رسولش و علی و امامانی که نام بردم پیروی کند، به رستگاری بزرگی دست یافته است.
هان مردمان!سبقت جویان به بیعت وپیمان وسرپرستی او و سلام بر او با لقب امیر المومنین، رستگارانند و در بهشت هی پر بهره خواهند بود.
هات مردمان! آن چه خدا را خشنود کند بگویید. پس اگر شما و تمامی زمینیان کفران ورزند. خدا را زیانی نخواهد رسانید.
پروردگا را، آنان را که به آن چه ادا کردم و فرمان دادم ایمان آوردند، بیامرز. و بر منکران کافر خشم گیر! و الحمدللّه ربّ العالمین.
◀️ بخش پایانی
به ما بپيونديد 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
داستان تصويري مباهله 👆👆
✨مباهله ،
💐آفتابى همچون غدير بود
🎉كه روزى طلوع كرد
💐و براى هميشه چراغ
🎊راه شيعه در طول تاريخ شد.
@serajemoniir
💠ده چرا در زندگی مردم💠
عَشرُ عِظاتٍ كَانَ [الصَّادِقُ] عَلَيْهِ السَّلَامُ دَائِماً يَعِظُ بِهَا النَّاسَ كَانَ عَلَيْهِ السَّلَامُ يَقُولُ:
امام صادق(علیه السلام)دائما مردم را به ده چرا موعظه می کرد .
1️⃣◀️إنْ كَانَ اللَّهُ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى قَدْ تَكَفَّلَ بِالرِّزْقِ فَاهْتِمَامُكَ لِمَاذَا؟
اگر خداوند رازق و متکفل رزق انسان است پس تلاش بیش از حد برای رزق و روزی برای چی ؟ [و چرا بیش از حد برای بدست آوردن رزق و روزی تلاش می کنید تا باعث فوت کارهای دیگر درزندگی شود و ترک وظایف دیگر . به مقدار وظیفه باید کار و تلاش کرد و به کارهای دیگر زندگی هم برسیم خداوند رزق انسان را می رساند].
2️⃣◀️ و إِنْ كَانَ الرِّزْقُ مَقْسُوماً فَالْحِرْصُ لِمَاذَا؟
و اگر رزق از طرف خداوند قسمت شده است پس چرا باید انسان حرص بزند.؟
3️⃣◀️و إِنْ كَانَ الْحِسَابُ حَقّاً فَالْجَمْعُ لِمَاذَا؟
و اگر حساب و کتاب اعمال حق است پس جمع کردن مال برای چی ؟
4️⃣◀️و إِنْ كَانَ الْخَلَفُ مِنَ اللَّهِ حَقّاً فَالْبُخْلُ لِمَاذَا؟
و اگر انسان انفاق کند و خداوند چند برابر پاداش می دهد پس بخل کردن در انفاق مال و علم و وقت و جان برای چی ؟.( البته مالی را باید انفاق کند در راه خیر که از راه خیر هم بدست آمده باشد و نیز حلال باشد)
5️⃣◀️و إِنْ كَانَتِ الْعُقُوبَةُ مِنَ اللَّهِ النَّارَ فَالْمَعْصِيَةُ لِمَاذَا؟
و اگر عقوبت کردن از طرف خداوند آتش دوزخ است پس گناه کردن برای چی ؟
6️⃣◀️و إِنْ كَانَ الْمَوْتُ حَقّاً فَالْفَرَحُ لِمَاذَا؟
و اگر مردن حق است پس خوشحالی که انسان را از یاد مرگ و قیامت غافل کند برای چی؟.
7️⃣◀️ و إِنْ كَانَ الْعَرْضُ عَلَى اللَّهِ حَقّاً فَالْمَكْرُ لِمَاذَا؟
واگر اعمال بر خداوند عرضه می شود و در محضر او بسر میبریم پس مکر و حیله زدن به مومنان و مسلمانان برای چی .؟
8️⃣◀️و إِنْ كَانَ الْمَمَرُّ عَلَى الصِّرَاطِ حَقّاً فَالْعُجْبُ لِمَاذَا؟
واگر عبور از پل صراط حق است پس عجب و خود پسندی برای چی؟
9️⃣◀️و إِنْ كَانَ كُلُّ شَيْءٍ بِقَضَاءِ وَ قَدَرٍ فَالْحُزْنُ لِمَاذَا؟
و اگر هر چیزی به قضا و حکم خداوند و قدر و اندازه خداوند است پس غم و اندوه برای چی ؟
🔟◀️و إِنْ كَانَتِ الدُّنْيَا فَانِيَةً فَالطُّمَأْنِينَةُ لِمَاذَا؟
و اگر دنیا فانی و از بین رفتنی است پس اطمینان و دلبستگی به آن برای چی ؟
📚عيون الحكم و المواعظ (لليثي)ص ۳۳۴
به ما بپيونديد 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
🔵 درهاى بسته، باز مى شود
💦 گاه مى شود كه در زندگى تمام درها به روى انسان بسته مى شود و به هر طرف رو مى كند با مشكل يا مشكلاتى رو به رو مى شود.
اين گونه رويدادها فرصتى است براى بيدار شدن انسانها و بازگشت او به سوى خدا، بازگشتى سازنده و تغيير دهنده سرنوشت، در اين هنگام اگر از جان و دل متوجه او گردد و از ذات پاكش مدد گيرد، امدادهاى الهى به سراغ او آمده و نسيمهاى رحمت پروردگار او را در آغوش مى كشند و از راه هايى كه هرگز باور نداشت درهاى بسته گشوده مى شود.
🌺 امام محمّد تقى (جواد) عليه السلام مى فرمايد:
🌴 لَوْ كانَتِ السَّماواتُ وَ الْارْضُ رَتْقاً لعَبْدٍ ثُمَّ اتَّقى اللَّهَ تَعالَى جَعَلَ اللَّهُ لَهُ مِنْها مَخرَجاً
🌴 اگر درهاى آسمان و زمين به روى كسى بسته شود سپس او پرهيزگارى پيشه كند خداوند گشايشى در كار او مى دهد.
📘 نورالابصار، صفحه 150
به ما بپيونديد 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
سه کارخدا درمقابل سه کاربنده
خداوند به حضرت موسى خطاب فرمود: موسى من سه كار نسبت به تو مى كنم تو نيز در مقابل سه عمل انجام ده عرضه داشت آنها چيست؟ فرمود:
1️⃣ من نعمتهاى فراوان بي منت به تو دادم، تو هم اگر به كسى چيزى دادى منت مگذار،
2️⃣ من عذر و توبه ترا مىپذيرم هر چند نافرمانى بسيار كرده باشى، تو نيز عذر جفاكاران را بپذير قرآن براي بخشيدن ديگران آيه اي دارد ؛ كه بسيار بسيار مهم است
وَ لْيَعْفُوا وَ لْيَصْفَحُوا أَ لا تُحِبُّونَ أَنْ يَغْفِرَ اللَّهُ لَكُم
عفو كنيد و ببخشيد؛ آيا دوست نداريد خداوند شما را ببخشد سوره نور آيه ۲۲
پس اگر مي خواهيم خدا ما را ببخشد بايد از ديگران درگذريم
💐داستانک
نقل است كه مردى خدمت حضرت صادق عليه السّلام رسيد و عرض كرد: پسر عمويت ، بسيار به شما ناسزا گفت و هر چه در توان داشت دريغ نكرد، حضرت كنيز خود را فرمود كه: آب وضو برايش حاضر كند پس وضو گرفت و داخل نماز شد.
راوى گفت: من در دلم گفتم كه حضرت او را نفرين خواهد كرد ، پس حضرت دو ركعت نماز گذاشت و گفت: اى پروردگار من! اين حقّ من بود ، او را بخشيدم، بخشش و بزرگواري تو از من بيشتر است، پس او را ببخش و به خاطر كارش او را كيفر نده .
3️⃣ من عمل فردا را امروز نخواهم، تو هم امروز روزى فردا را نخواه
🍁انسان حريص است و به خاطر حرص ، روزي فردا را مي خواهد ، خداوند در قرآن مي فرمايد:
إِنَّ الْإِنْسانَ خُلِقَ هَلُوعاً
به يقين انسان حريص و كم طاقت آفريده شده است
سوره معارج آيه ۱۹
💐داستانک
روزى هارون الرشيد گفت: آيا كسى از زمان پيغمبر زنده مانده است؟ گفتند: بايد جستجو كنيم. گشتند و گفتند: پيرمردى است كه او را در گهواره مى گذارند، او هست.
گفت: او را بياوريد. سبدى برداشتند و پيرمرد را در سبد نشاندند و آوردند.
هارون به او گفت: تو رسول خدا صلى الله عليه و آله را ديده اى؟ گفت: بله. گفت: چيزى از پيغمبر صلى الله عليه و آله شنيده اى؟ گفت: بله. گفت: چه شنيده اى؟ گفت: رسول خدا صلى الله عليه و آله فرمود:
«يشيب ابن آدم و يشبّ فيه خصلتان الحرص و طول الأمل»
فرزند آدم پير مى شود، ولى دو چيز در او جوان مى شود؛ يكى حرص، يكى آرزوهاى دراز.
گفت: هزار دينار طلا به او بدهيد. پيرمرد كه در كل عمرش صد دينار طلا نديده بود، تشكر كرد و دوباره درون سبد نشست و او را بردند بيرون ،
گفت: مرا برگردانيد، با هارون كار دارم. او را برگرداندند. گفتند: قربان! او با شما كار دارد، هارون گفت: او را بياوريد، پيرمرد گفت: اين هزار دينار طلاى امسال است، يا هر سال به من هزار دينار مى دهى؟
هارون گفت: «صدق رسول الله» جان او دارد در مى رود، ولى حرص پول و آرزوى زنده ماندن سالهاى ديگر را دارد. گفت: نه، سالهاى ديگر نيز هست. تا او را بيرون بردند، مرد.
به ما بپيونديد 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
اگر این حدیث را در تفسیر آیه مستند قرار دهیم كه طبق احادیث متواتره «ثقلین» و «امان» و «سفینه» و غیر اینها، باید همین حدیث را مستند تفسیر قرار بدهیم، باز هم آیه و جمله دعا باهم مطابق و موافقند، و باز هم این جمله چون موافق با قرآن و تفسیر آن مىشود، بر اعتبار دعا مىافزاید.
پس معلوم شد كه به هر نحو در تفسیر آیه بگوییم، این موضوع تأیید مىشود كه این جمله دعا از كتاب خدا اخذ شده و با قرآن مجید موافق است.
[1]. شعراء، 84
[2] تفسیر قمی ج2 ص52؛ تفسیر الصافى ج3 ص284؛ تفسیر نورالثقلین، ج3 ص339
به ما بپيونديد 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
🤲 دعاى ندبه و آيه: ﴿وَاجْعَلْ لِی لِسَانَ صِدْقٍ فِی الْآخِرِینَ﴾ [1]
❓ایراد دیگرى به متن دعاى ندبه شده است كه:
در اين دعا راجع به حضرت ابراهیم (ع) مىگوید: «وَ سَأَلَكَ لِسَانَ صِدْقٍ فِی الْآخِرِینَ، فَأَجَبْتَهُ وَجَعَلْتَ ذَلِكَ عَلِیّاً»
یعنى حضرت ابراهیم (ع) از تو خواست براى او زبان راستى قرار دهى در آیندگان، پس دعايش را اجابت كردى و آن را «علىّ» قرار دادي.
اين جمله با قرآن مخالف است، و این افترا به قرآن و حضرت ابراهیم (ع) است؛ زیرا حضرت ابراهیم (ع)، چنانكه در قرآن، آیه 84 سوره شعراء گفته:
﴿وَاجْعَلْ لِی لِسانَ صِدْقٍ فِی الْآخِرِینَ﴾ و مقصود او این بوده است كه آیندگان از امم درباره او خوشگفتار باشند و دروغ به او نبندند و تهمتهایى كه به حضرت داوود و سلیمان و عیسى علیهمالسلام زدند، به او نزنند و خدا او را اجابت كرده و تمام امّتها، چه یهود و چه نصارى و چه مسلمین، به حضرت ابراهیم(ع) خوشبین و او را قبول دارند، و او را بتشكن مىدانند.
و این تناسبى با جمله «وَجَعَلْتَ ذَلِكَ عَلِیّاً» ندارد. خدا در كجاى قرآن حضرت ابراهیم (ع) یا مقصود او را على قرار داد؟ اصلاً «او را على قرار دادى» معنا ندارد. بله مقصود از «عَلِیّاً» در سوره مریم ارتفاع و بلندى است براى گفتار تمام انبیا.
❗️جواب: این جمله دعاى ندبه از قرآن اقتباس شده و دلیل بر قوّت متن آن است. شما در آیه 49 و 50 سوره مریم و آیه 83 و 84 سوره شعراء دقت كنید و ببینید دعاى ندبه با این لطف تعبیر چگونه مضمون این آیات را بیان مىكند و قرآن و دعاى ندبه هر دو یك حقیقت را مىپرورانند و هیچگونه مخالفتى باهم ندارند.
در آیه 83 و 84 سوره شعراء ، از حضرت ابراهیم(ع) نقل مىفرماید كه اینگونه از خدا مسئلت كرد:
﴿رَبِّ هَبْ لِی حُكْماً وَ أَلْحِقْنِی بِالصَّالِحِینَ٭ وَ اجْعَلْ لِی لِسَانَ صِدْقٍ فِی الْآخِرِینَ﴾؛
«پروردگارا به من علم و دانش ببخش و مرا به صالحان ملحق کن، و براى من زبان راستى در آیندگان قرار ده».
و در آیات 49 و 50 سوره مریم مىفرماید:
﴿فَلَمَّا اعْتَزَلَهُمْ وَمَا یَعْبُدُونَ مِن دُونِ اللّٰهِ وَهَبْنَا لَهُ إِسْحَاقَ وَیَعْقُوبَ وَكُلّاً جَعَلْنَا نَبِیّاً ٭ وَوَهَبْنَا لَهُمْ مِنْ رَحْمَتِنَا وَجَعَلْنَا لَهُمْ لِسَانَ صِدْقٍ عَلِیّاً﴾؛
«چون ابراهیم از آنها و آنچه كه غیر از خدا مىپرستیدند كنارهگیرى كرد، اسحاق و یعقوب را به او بخشیدیم و همه را نبىّ گردانیدیم و از رحمت خودمان به آنها بخشیدیم و براى ایشان (یعقوب و اسحاق و ابراهیم) لسان صدق علىّ قرار دادیم».
حال ملاحظه فرمایید جملهاى كه در دعاى ندبه است، مضمون همین آیات است و هیچ مخالفتى با قرآن در آن تصور نمىشود.
شما چطور این جمله را با قرآن مخالف مىگیرید؟ برحسب این آیات، نه سؤال حضرت ابراهیم (ع) از خدا قابلانكار است و نه اجابت خدا، شما مىگویید مقصود از «عَلِیّاً» در سوره مریم ارتفاع و بلندى براى گفتار تمام انبیاست، تا این دو آیه را از هم جدا كنید. چرا ضمیر «لَهُمْ» را به مرجعى كه باید طبق سیاق كلام به آن ارجاع داد، ارجاع نمىدهید؟
چرا قرآن را مطابق میل خودتان تفسیر مىكنید و جمله دعا را به نحو دیگر معنا مىنمایید، تا مخالفت درست شود و دلیل بر بىاعتبارى دعاى ندبه بتراشید، و جملهاى را كه حقّاً دلیل اعتبار دعاست دلیل بىاعتبارى آن قرار مىدهید؟
‼️ عجیب است؛ شما بفرمایید: مراد از این آیات قرآن این است كه ابراهیم(ع) از خدا خواست كه ذكر نیك او در بین امم باقى و نام نیكش بر زبانها جارى باشد و خدا هم این دعا را مستجاب گردانید و نام نیك او را بلند، و اسم و آوازه او را على قرار داد و این جمله دعا را هم به همین معنا حمل كنید، و «وَجَعَلْتَ ذَلِكَ عَلِیّاً» را چنانكه در آیه ﴿لِسَانَ صِدْقٍ عَلِیّاً﴾ به معنای على نگفتید، در جمله دعا هم نگویید، مختارید.
امّا چرا قرآن را به یك نحو معنا مىكنید و دعاى ندبه را نحو دیگر، و بعد مىگویید: دعا با قرآن مخالف است؟!
چرا مىگویید: ﴿جَعَلْنَا لَهُمْ لِسَانَ صِدْق عَلِیّاً﴾ كه امتیازى براى حضرت ابراهیم و اسحاق و یعقوب علیهمالسلام در بین انبیاى گذشته است، ارتفاع و بلندى گفتار تمام انبیا است، و آیه را برخلاف ظاهرش تفسیر مىكنید؟ بهعلاوه اگر هم مربوط به تمام انبیا باشد، چه اشكالى دارد كه اعلام اجابت دعاى حضرت ابراهیم(ع) نیز در اینجا مراد باشد؟ مگر دعاى ابراهیم(ع) نباید مستجاب شود؟
🔅 بههرحال یا به این نحو بگویید، یا به تفسیر مراجعه كنید و احادیث و روایات اهلبیت علیهمالسلام را در تفسیر قرآن بپذیرید و روایت على بن ابراهیم قمى، از پدرش ابراهیم بن هاشم، از حضرت امامحسن عسكرى(ع) را ملاحظه كنید كه امام(ع) مىفرماید: ﴿وَجَعَلْنَا لَهُمْ لِسَانَ صِدْقٍ عَلِیّاً﴾ یعنى امیرالمؤمنین(ع).23]
❓پرسش:
#رقص_زن برای زن بدون حضور نامحرم در مجالس عروسی و میهمانیها چه حکمی دارد؟
✅ پاسخ:
✍️ آیات عظام امام خمینی، تبریزی، خامنهای: اگر باعث تحریک شهوت یا ارتکاب حرام یا ترتب مفسده شود، جایز نیست و در غیر این صورت اشکال ندارد.
✍️ آیات عظام بهجت، سیستانی، فاضل، وحید و نوری: بنابر احتیاط واجب جایز نیست.
✍️ آیات عظام صافی و مکارم: رقص زن برای زن، حرام است.
❓پرسش:
حکم #رقص_مرد برای مرد را بیان کنید.
✅ پاسخ:
✨ آیات عظام امام (خمینی)، تبریزی، خامنهای: اگر باعث تحریک شهوت یا ارتکاب گناه یا ترتب مفسد نشود، اشکال ندارد. ✔️
✨ آیات عظام بهجت، سیستانی، فاضل، وحید و نوری: بنابر احتیاط واجب رقص مرد در حضور مردان جایز نیست. ✖️
✨ آیات عظام صافی و مکارم: رقص مرد در حضور مردان حرام ❌ است.
📚منبع: کتاب "احکام خانواده صفحه ۳۲ و ۳۳"
به ما بپيونديد 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
#دعا_کنید_تا_بلا_طولانی_نشود
▫️امام کاظم علیهالسلام:
🔸هر بلایی که بر بنده مومن نازل شود و خدا دعا کردن را بر او الهام کند، دفع آن بلا نزدیک خواهد بود.
و هر بلایی که نازل شود و مومن از دعا دریغ کند، آن بلا طولانی خواهد شد.
پس هر وقت بلائی نازل شد، بر شما باد دعا و تضرع به درگاه خداوند.
🔹...مَا مِنْ بَلَاءٍ يَنْزِلُ عَلَى عَبْدٍ مُؤْمِنٍ فَيُلْهِمُهُ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ الدُّعَاءَ إِلَّا كَانَ كَشْفُ ذَلِكَ الْبَلَاءِ وَشِيكاً وَ مَا مِنْ بَلَاءٍ یَنْزِلُ عَلَی عَبْدٍ مُؤْمِنٍ فَیُمْسِکُ عَنِ الدُّعَاءِ إِلَّا کَانَ ذَلِکَ الْبَلَاءُ طَوِیلًا فَإِذَا نَزَلَ الْبَلَاءُ فَعَلَیْکُمْ بِالدُّعَاءِ وَ التَّضَرُّعِ إِلَی اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ
📚کافی، ج۲، ص۴۷۱
@serajemoniir
🔱 غيبت و مفاسد آن
دست 🤚: يكى ديگر از مفاسد و مضرات زبان ، غيبت است كه ادله حرمت و زشتى آن ، همان ادله اى است كه براى حرمت دروغ بيان شد، (كتاب ، سنت ، اجماع ، عقل ). گر چه در ميان تمام مردم به نحوى شيرين است كه از قباحت آن غفلت شده و اكثر مردم قريب باتفاق به آن مبتلا بوده ، به گونه اى كه گويا قباحت و بدى آن از ميان رفته است ، در صورتى كه اگر بيشتر صحبت ها را ملاحظه كنيم ، آميخته با غيبت است :
خداوند در قرآن ميفرمايد:
و نبايد غيبت كند، بعضى از شما بعضى ديگر را، آيا يكى از شما دوست مى دارد كه گوشت برادر خود را در حالى كه مرده باشد بخورد؟ حتما از آن متنفريد!از عقوبات الهى پرهيز نمائيد، بدرستى كه خداوند توبه پذير مهربان است (سوره حجرات آيه 12)
📌مرد صالح و جوان در گورستان
يكى از صلحاى امت گويد:
روزى ىر گورستانى نشسته بودم كه مردى جوان به سرعت بر ما گذشت ، گفتم : اين و امثال اين وبال مسلمانانند.
چون شب شد در عالم رويا ديدم جنازه آن مرد را در ميان تابوت گذاشته ، پيش من آوردند و كاردى به من دادند و گفتند: ببر و بخور.
من گفتم: سبحان الله ! من تا به حال گوشت حيوانى را نخورده ام ، چگونه گوشت مردار با بخورم ؟
گفتند: مگر غيبت او را نگردى ؟ چرا گوشت او را نمى خورى ؟ چون عمل را جبرى ديدم گفتم : توبه كردم ، سپس تا يك سال به قبرستان مى رفتم تا او را ببينم كه بالاخره به او برخورد كردم . بدون آن كه من از او طلب حليت كنم ، او به من گفت : توبه كردى ؟ تو را حلال كردم . (تفسير منهج الصادقين ج 8 ص 124)
❓ چگونه غيبت خوردن گوشت مرده است؟
يكى از علماى معاصر وجه تشبيه را چنين بيان مى كرد: همچنان كه اگر كسى كاردى در دست بگيرد و شخصى را سر ببرد مى ميرد، غيبت كننده هم گويا طرف را كشته چون شخصيت او را ميرانده است .
و ديگر آن كه شخص خورنده گوشت ، هر چه از گوشت بخورد كم مى شود، غيبت كننده هم هر چه غيبت مى كند، از شخصيت برادر دينى يا خواهر دينى خود كم مى كند.
سوم آن كه مرده قدرت ندارد از خود دفاع كند، شخص غائب هم توانائى دفاع از خود را ندارد.
چهارم آن كه خوردن ميته حرام است ، غيبت هم حرام است .
پنجم أن كه خوردن گوشت مرده مضر است ، غيبت هم براى صاحبش مضر است .
ششم أن كه خوردن مرده ، استفاده از غير راه صحيح است، همچنين استفاده از زبان ، براى غيبت نيز استفاده نادرست است .
به علاوه، اينها گناه غيبت افراد عادى و برادران عوام دينى است ، حال اگر غيبت علما شروع شد بايد دانست كه چگونه است ؟
🔆 نصيحت مردى بزرگ
يكى از بزرگترين شخصيتهاى عالم اسلام روزى در منبر مسجد اعظم قم فرمود:
آقايان طلاب !مبادا زبان شما به غيبت عادت كند، از غيبت بپرهيزيد، مخصوصا از غيبت نسبت به علماء و مراجع تقليد (كثرالله امثالهم ) كه سم مهلك است . غيبت ، خوردن گوشت مردار برادر دينى است ، ولى غيبت علما و مراجع ، خوردن گوشت مسموم مرده برادر دينى است و ولايت او قطع مى شود، پس از آن پرهيز كنيد، اوقات خود را با لاطائلات نگذرانيد، فكر درس خود باشيد، به جاى آن ، تفسير و مطالب علمى را مطالعه نمائيد، عمر را بيهوده تلف نكنيد قدر جوانى خود را بدانيد!
راستى اگر كسى به اندازه يك جو فكر داشته باشد، به هيچ وجه راضى نمى شود كه غيبت مسلمانى را كند، چه رسد به غيبت يك مرجع كه غيبت آن خانمانسوز و بدبخت كننده است ، و بايد غيبت كننده و شنونده متوجه باشند كه بى شك ضرر آن را در دنيا و آخرت خواهند ديد.
چشم👀 : لطفا قبل از آن كه به دليل هاى ديگر بپردازيد معناى غيبت را هم بيان كنيد.
ادامه دارد ......
به ما بپيونديد 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
برخي از مردم که اهل نماز هم هستند با کوچکترين بهانه اي نماز خود را ترک مي کنند، مثل بيماري، شرکت در عروسي يا عزا، دسترسي نداشتن به آب، همراه مهمان بودن و از او پذيرايي کردن، حتي در بعضي از مناطق عروس و داماد تا يک هفته و گاهي تا چهل روز تکليف عبادت را از خود ساقط مي دانند، در حالي که نماز در هيچ شرائطي ساقط نمي شود.
به ما بپيونديد 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
نا امید از دیدن روی چو ماهت نیستم
بسکه با لطف خودت امیدوارم کرده ای...
@serajemoniir
🔴 سه صلوات پرفضیلت
➊ صلوات جهت پاک شدن از تمام گناهان
💠 امام صادق(؏)در فضیلت این صلوات فرمودند:
به خدا قسم از گناهان بیرون میآیی، مانند روزی که از مادر متولد شدهای.
🔆صَلَواتُ اللهِ وَ صَلَواتُ مَلائِکَتِهِ وَ أنْبِیائِهِ وَ رُسُلِهِ وَ جَمیعِ خَلْقِهِ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ السَّلامِ عَلَیْهِ وَ رَحَمهُ اللهِ وَ بَرَکاتُه🔆¹
➋ صلواتی که تا یک هفته ملائکه برایت صلوات میفرستند
💠 از امام جعفر صادق(ع) منقول است: هر کس بعد از نماز عصر روز جمعه ده مرتبه بگوید:
🔆اَللهمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ الْأوْصِیاءِ الْمَرْضییّنَ بِأَفْضَلِ صَلَواتِکَ وَ بارِکْ عَلَیْهِمْ بِأَفْضَلِ بَرَکاتِکَ وَ عَلَیْهِ وَ عَلَیْهِمُ السَّلامُ وَ عَلی اَرْواحِهِمْ وَ أَجْسادِهِمْ وَ رَحْمَهُ الله وَ بَرَکاتُه🔆
ملائکه برای آن شخص از این جمعه تا جمعه دیگر در همین ساعت صلوات میفرستند.³
➌ صلواتی که انسان را یک هفته در امان دارد
💠از حضرت صادق(؏)نقل شد که: هر کس بعد از نماز ظهر روز جمعه سه مرتبه بگوید
🔆اَللهمَّ اجْعَلْ صَلَواتِ وَ صَلَواتِ مَلائِکَتِکَ وَ رُسُلِکَ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلَ مُحَمَّدٍ🔆
در امان است تا جمعه دیگر.³
📚 منابع:
➊ معانی الاخبار ص 368
➋ کتاب جمال الاسبوع
➌ بحارالانوار جلد 87 صفحه 65
به ما بپيونديد 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
امروز روز خانواده است. آيا ميدانيد چرا امروز را روز خانواده نامگذاري کرده اند؟
از جمله حوادثی که در ماه «ذی الحجة الحرام» رخ داده است و با آیات قرآن مجید ارتباط دارد، نزول سوره مبارکه انسان در شأن امیر مؤمنان علی(ع) و خانواده بافضیلت ایشان می باشد که در بیست و پنجم این ماه واقع شده و به همین مناسبت، این روز در تاریخ جمهوری اسلامی ایران با عنوان «روز خانواده» نامیده شده است.
@serajemoniir
⭐️اتفاقات روزهاي 22 و 23 و 24 ذي الحجه، شأن نزول سوره انسان است:
⚡️ روایات بسیاری که به حدّ «تواتر معنوی» رسیده اند با عبارات مختلف از طریق شیعه و سنّی درباره شأن نزول این سوره رسیده است که ما خلاصه و «قدر مشترک» آن روایات را که در «تفسیر نمونه» و کتاب «الغدیر» آمده است، در اینجا نقل می کنیم.
«ابن عباس» می گوید: حسن و حسین(ع) بیمار شدند. پیامبر(ص) با جمعی از یاران به عیادتشان آمدند. حضرت به علی(ع) گفتند: ای ابوالحسن! خوب بود برای شفای فرزندان خود نذری می کردی. علی(ع) و فاطمه(س) و فضّه که خادمه آنها بود نذر کردند که اگر آنها شفا یابند، سه روز روزه بگیرند (طبق بعضی از روایات حسن و حسین(ع) نیز گفتند ما هم نذر می کنیم که روزه بگیریم.)
چیزی نگذشت که هر دو شفا یافتند، در حالی که از نظر مواد غذایی دست خالی بودند. امام علی(ع) سه من جو قرض کرد، فاطمه(س) یک سوم آن را آرد کرد و نان پخت. هنگام افطار سائلی بر در خانه آمد، گفت: «السَّلَامُ عَلَیْکُمْ یَا اَهْلَ بَیْتِ مُحَمَّدٍ»؛ سلام بر شما ای خاندان محمد!» مستمندی از مستمندان مسلمین هستم، غذایی به من بدهید، خداوند به شما از غذاهای بهشتی مرحمت کند. آنها همگی مسکین را بر خود مقدم داشتند و سهم خود را به او دادند و آن شب جز آب ننوشیدند.
روز دوم را هم چنان روزه گرفتند و نزدیک افطار، وقتی که غذا را آماده کرده بودند (همان نان جوین) یتیمی بر در خانه آمد. اینان همگی آن روز نیز ایثار کردند و غذای خود را به او دادند (و بار دیگر با آب افطار کردند و روز بعد را نیز روزه گرفتند.)
در سومین روز اسیری به هنگام غروب آفتاب بر در خانه آمد و اینان باز سهم غذای خود را به او دادند. هنگامی که صبح شد، علی(ع) دست حسن و حسین(ع) را گرفته بود و خدمت پیامبر(ص) آمدند. زمانی که پیامبر(ص) آنها را مشاهده کرد، دید از شدّت گرسنگی می لرزند! فرمود: این حالی را که در شما می بینم برای من بسیار گران است، سپس برخاست و با آنها حرکت کرد. هنگامی که وارد خانة فاطمه(س) شد، دید دخترش در محراب عبادت ایستاده، در حالی که از شدت گرسنگی شکم او به پشت چسبیده و چشمهایش به گودی نشسته است. پیامبر(ص) ناراحت شد، در همین هنگام جبرئیل نازل گشت و گفت: ای محمد! این سوره را بگیر. خداوند با چنین خاندانی به تو تهنیت می گوید، سپس سورة «هلْ اَتَی» را بر او خواند (بعضی گفته اند که از جملة «اِنَّ الأبْرَارَ» تا آیه «کَانَ سعْیُکُمْ مشْکُوراً» که مجموعاً هجده آیه است، در این موقع نازل گشت.)
شأن نزول فوق برگرفته از روایاتی است که علاوه بر شیعه، در میان اهل سنت نیز مشهور؛ بلکه متواتر است؛ زیرا اگرچه بعضی از علمای اهل سنت این حدیث را نقل نکرده اند و یا سورة «هلْ اَتَی» را از سوره های مکی شمرده اند؛ ولی بسیاری از آنها این قضیه را در کتابهای خود نقل کرده اند.
مرحوم فیروزآبادی شأن نزول فوق را از چند نفر از علمای اهل سنّت نقل کرده است. همچنین علامه امینی(ره) از 34 نفر و مرعشی شوشتری از 36 نفر از علمای معروف اهل سنت نقل کرده اند.
به ما بپيونديد 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
❓ پرسش :
شیعیان چطور ادعا می کنند که سوره «هل اتی» در شأن اهل بیت(ع) نازل شده و حال آن که اساسا این سوره در مکه نازل شده است؟!
فضيلت سوره «هل اتي» در شأن اهل بيت (عليهم السلام) در صورتى صحيح است كه سوره در مدينه و بعد از تولد امام حسن و امام حسين (عليهما السلام) نازل شده باشد [مشهور اين است كه امام حسن(عليه السلام) در سال سوم هجرى و امام حسين (عليه السلام) در سال چهارم متولد شده است] در حالى كه بسيارى معتقدند اين سوره مكى است. بنابراين با شأن نزول فوق سازگار نيست.
❗️پاسخ
بنا به گفته قرطبى، مفسّر معروف اهل سنت، مشهور علماء معتقدند كه اين سوره در مدينه نازل شده است: «و قال الجمهور مدنيّه».
گروه عظيم ديگرى نيز با اين سخن هم صدا شده اند، از جمله حاكم حسكانى اين سوره را جزء سوره هاى «مدنى» شمرده كه بعد از سوره «الرحمن» و قبل از سوره «طلاق» نازل شده است.
قابل توجه اين كه: دانشمند مزبور، هشت روايت در اين زمينه نقل كرده كه در همه آنها تصريح شده است كه سوره «هل اَتى»، مَدَنى است. بعضي از اين روايات از «ابن عباس» و بعضى از «عكرمه» و «حسن» و بعضى از ديگران نقل شده است.
او در ضمن كلماتش مى گويد: «بعضى از دشمنان اهل بيت (عليهم السلام) بر اين داستان [شأن نزول سوره هَلْ اَتى] اعتراض كرده اند كه اين سوره به اتفاق علماى تفسير در مكه نازل شده است در حالى كه اين داستان مربوط به مدينه است! سپس مى افزايد: «چگونه اين شخص ادعاى اتفاق مفسران مى كند در حالى كه اكثر آنان بر خلاف اين عقيده اند و سوره را مدنى مى دانند؟!».
در «تاريخ القرآن» ابوعبدالله زنجانى از كتاب «نظم الدّرر و تناسخ الآيات و السور» از جمعى از بزرگان اهل سنت نقل كرده كه سوره «انسان» [هَلْ اَتى] از سوره هاى مدنى است.
سيوطى مفسر معروف در «الدّر المنثور» نيز همين معنا را از «ابن عباس» به طرق مختلف نقل كرده است.
در «اتقان» سيوطى نيز از بيهقى در «دلائل النبوه» از «عكرمه» نقل شده است كه سوره «هل اَتى» در مدينه نازل شده است.
‼️ از همه اينها گذشته به فرض كه قسمتى از اين سوره در مكه نازل شده باشد، آن قسمت كه مربوط به جريان نذر على (عليه السلام) و خاندانش مى باشد در مدينه نازل شده است و مانعى ندارد كه قسمتى از سوره مكّى و قسمتى مدنى باشد.
روى همين جهت، «بُرسوئى» حنفى نويسنده تفسير «روح البيان» بعد از آن كه از جمعى از علماى بزرگ نقل مى كند كه سوره «هَلْ اَتى» در مدينه نازل شده، به سخن كسانى كه بعضى از آيات آن را مكى و بعضى از آياتش را مدنى مى دانند اشاره كرده، مى گويد: «بنابراين مى توانى بگويى اين سوره مكى است و مى توانى بگويى مدنى است، ولى به هر حال آيات مدنى در اين سوره بيش از آيات مكى است، پس ظاهر اين است كه اين سوره را مدنى نام نهى و به هر صورت، ما شك در صحت داستانى كه در شأن نزول آن گفته اند نداريم!».
‼️❗️ از جمله نكاتى كه اين مفّسر و بعضى ديگر از آگاهان، دليل بر مدنى بودن اين سوره گرفته اند اين است كه واژه «اسير» در آن آمده است و مى دانيم در مكه اسيرى وجود نداشت و مسأله اسير و اسارت بعد از [هجرت و] نزول حكم جهاد در مدينه بود.
نويسنده «روح البيان» در اين زمينه چنين مى گويد: دليل بر مدنى بودن اين آيات، وجود كلمه اسير در آن است، چرا كه اسير در مدينه بعد از آيه جنگ و فرمان به جهاد بود.
شگفت آور اين كه متعصبانى كه به آسانى حاضر به رها كردن پيش داورى هاى خود در زمينه ولايت و خلافت نيستند براى «اسير» در اينجا توجيهاتى كرده اند كه مى تواند پرده از روى حقايقى بردارد؛ گاه گفته اند: منظور از اسير كسى است كه اسير زوجه و همسرش باشد! يا اسير چنگال بدهكارى و دِين گردد! و مانند اينها... .
بايد سؤال كرد با امكان تفسير اسير به معنى حقيقى چرا به سراغ مجاز برويم؟ چرا؟
به ما بپيونديد 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
در آیات آغازین سوره هل اتی خداوند مي فرمايد: «وَيُطْعِمُونَ الطَّعَامَ عَلَى حُبِّهِ مِسْكِينًا وَيَتِيمًا وَأَسِيرًا. إِنَّمَا نُطْعِمُكُمْ لِوَجْهِ اللَّهِ لَا نُرِيدُ مِنْكُمْ جَزَاءً وَلَا شُكُورًا»
که لسانش مدح و ستایش آنها است و خداوند آنها را ستوده و جزء ابرار معرفی كرده است. در حالي که ابنتیمیه انفاق امامعلی علیه السلام، را دور از انسانیت دانسته و معتقد است كه آن حضرت باید غذا را به خانواده خودش میداد، نه این كه سه روز متمادی به دیگران ببخشد. (منهاج السنة، ج7، ص185)
در حقیقت، این اشكال ابنتیمیه، اجتهاد در مقابل نص و انکار قرآن است.
@serajemoniir
💢 توضيحات مختصري درباره ابن تيميه و کتابي که از آن در اين پست نام برده شد:
ابن تیمیه یکی از کسانی است که گروهی از اهل سنت به افکار و عقاید وی پایـبند بـوده اند و از روش وی در نقد دیدگاه های دیگر فِرق استفاده می کنند.
وی مبانی فکری سلفیه را مدون کرده و بنیان نظری آن را شکل داده است. لذا به عنوان نظریه پرداز سلفیه شناخته می شود.
آیین وهابیت در قرن ۱۲ هجری بر اسـاس افـکار و آرای او پی ریزی شد، به گونه ای که شـناخت عـقاید وهـابیان در گرو شناخت ابن تیمیه و آرا و عقاید او است.
وی کتابی به نام منهاج السنة النبویة در رد کتاب منهاج الکرامة علامه حلی نوشته است.
علامه حلی در کـتاب خـود بـرای اثبات امامت حضرت علی (ع) و فضایل وی به شأن نزول سـوره هـل اتی در فضیلت اهل بیت (ع) ذیل فصل سوم اشاره می کند. و نیز برای اثبات امامت امام علی (ع) به چهل برهان از براهینی از آیـات قـرآنی اسـتناد می کند که از جمله آن برهان بیست ویکم است. وی می گوید سوره هـل اتی در شأن اهل بیت(ع) نازل شده است.
ابن تیمیه برای رد شأن نزول این سوره در حق اهل بیت (ع) سیزده اشـکال در کـتاب مـنهاج السنة النبویة و دیگر کتبش ذکر می کند. به حدیث ثعلبی اشکال مـی کند و مـعتقد است این حدیث جعلی است و سوره هل اتی مکی است.
او گفته است خادمه ای به نام فـضه وجـود نـدارد و پیامبر (ص) از نذر نهی کرده است.
در دیگر کتب نیز برای رد این شأن نزول، می گوید سوره انسان يک سوره مکی است. وی به اتفاق علما و اجماع متمسک مـی شود. حـتی در کتاب دقائق التفسیر در تفسیر سوره هل اتی هیچ اشاره ای به شأن نـزول سـوره نـمی کند و در مصداق آیه (یوفُونَ بِالنَّذْرِ وَیخَافُونَ...) سکوت می کند.
او همین روش را در کتاب رسالة فی المعانی المستنبطة تکرار کـرده اسـت.
به ما بپيونديد 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
🔵 صبر و تقوى
☀️ إِن تَمْسَسْكُمْ حَسَنَةٌ تَسُؤْهُمْ وَإِن تُصِبْكُمْ سَيِّئَةٌ يَفْرَحُوا بِهَا وَإِنْ تَصْبرُوا وَتَتَّقُوا لَا يَضُرُّكُمْ كَيْدُهُمْ شَيْئاً
(سوره مبارکه آل عمران آيه 120)
☀️ اگر به شما نيكى رسد ناراحت مى شوند و اگر بدى به شما رسد خوشحال مىشوند، اگر صبر كنيد و تقوا پيشه كنيد نقشههاى آنان شما را ضرر نمىرساند.
◀️ در سخنان ائمه معصومين (ع) صبر و شكيبايى:
✨بهترين زينت ايمان
(ميزان الحكمة، ج 5، ص 256)
✨بهترين مركب
(بحارالانوار، ج 82، ص 139)
✨زينت بلا
(بحارالانوار، ج 77، ص 420)
✨كمك براى هر كار
(ميزان الحكمة، ج 5، ص 257)
✨نيمى از ايمان بلكه رأس ايمان
(بحارالانوار، ج 82، ص 137، كافى ج 2، ص 89)
✨و عين شجاعت
(بحارالانوار، ج 69، ص 49)
شمرده شده است.
◀️ تقوا يك نيروى درونى است كه انسان را به انجام واجبات ملزم و به ترك محرمات سوق مىدهد. قرآن آثار فراوانى براى تقوى ذكر كرده است:
🔅 بهترين توشه براى آخرت
(سوره مبارکه بقره، آيه 197)
🔅 امنيت روانى در آخرت و دنيا، فرود آمدن بركات آسمانها بر زمين، رسيدن به سرانجام نيكو، بصيرت و بينايى،
(سوره مبارکه اعراف، آيات 25 و 96 و 128 و 201)
🔅به دست آوردن نيروى تشخيص حق و باطل
(سوره مبارکه انفال، آيه 29)
🔅رسيدن به نعمتهاى آخرت
(سوره مبارکه رعد آيه 25)
از جمله آثارى است كه قرآن كريم براى تقوا برشمرده است.
و همچنين داشتن تقوى موجب:
🔹همراهى الهى با او
(سوره مبارکه نحل، آيات 81 و 128)
🔹رستگارى بزرگ
(سوره مبارکه نور، آيه 52)
🔹رها شدن از هر گونه بدى
(سوره مبارکه زمر، آيه 61)
🔹دارا شدن مشعل راه در تاريكىها
(سوره مبارکه حديد، آيه 28)
🔹دارا شدن راه نجات و رسيدن روزى از جاى بى گمان و انجام كارها به آسانى، پوشيده شدن گناهان
(سوره مبارکه طلاق، آيات 2 تا 5)
🔹و آسان شدن امور دنيا و آخرت
(سوره مبارکه ليل، آيه 5)
مىشود.
در اين آيه اين دو (صبر و تقوا) در كنار هم دفع كننده حيلههاى كافران محسوب گرديده است به گونهاى كه اگر صبر و تقوى در جامعه اسلامى رواج پيدا كند حيلههاى دشمنان ضررى بر مسلمانان وارد نخواهد نمود.
در واقع انسان پرهيزكار و شكيبا بر قدرت لايزال الهى تكيه دارد و بركات تقوى و صبر او را آبديده كرده و از امدادهاى الهى برخوردار خواهد نمود. و كافران و مشركان نخواهند توانست بر او و بر جامعه الهى آسيبى وارد نمايند.
💦 پيامها
1- دشمنان ما با خوشى ما ناراحت و با ناراحتى ما خوشحال مىشوند.
2- صبر يكى از ستونهاى ايمان است و آثار فراوانى براى فرد صابر در بر دارد.
3- تقوا نيز بركات زيادى براى فرد پرهيزكار دارد.
4- هرگاه دو فضيلت تقوا و صبر در شخصى جمع گردد، وى در مقابل دشمنان، رويينتن خواهد شد.
به ما بپيونديد 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
💠 ۲۵ دستورالعمل برای ﭘﻮﻳﻨﺪﮔﺎﻥ ﺭﺍﻩ ﺳﻌﺎﺩﺕ از صادق آل محمد علیهم السلام:
۱. طلَبْتُ الْجَنَّةَ فَوَجَدْتُهَا فِي السَّخَاءِ،
🍀 بهشت را جستجو نمودم، پس آن را در بخشندگى و جوانمردى يافتم.
۲.وَ طَلَبْتُ الْعَافِيَةَ فَوَجَدْتُهَا فِي الْعُزْلَةِ،
🍀 و تندرستى و رستگارى را جستجو نمودم، پس آن را در گوشهگيرى (مثبت و سازنده) يافتم.
۳. و طَلَبْتُ ثِقْلَ الْمِيزَانِ فَوَجَدْتُهُ فِي شَهَادَةِ أَنْ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّهِ،
🍀 و سنگينى ترازوى اعمال را جستجو نمودم، پس آن را در گواهى به يگانگى خدا تعالى و رسالت حضرت محمد (ص) يافتم.
۴.وَ طَلَبْتُ السُّرْعَةَ فِي الدُّخُولِ إِلَى الْجَنَّةِ فَوَجَدْتُهَا فِي الْعَمَلِ لِلَّهِ تَعَالَى،
🍀 سرعت در ورد به بهشت را جستجو نمودم، پس آن را در كار خالصانه براى خداى تعالى يافتم.
۵. و طَلَبْتُ حُبَّ الْمَوْتِ فَوَجَدْتُهُ فِي تَقْدِيمِ الْمَالِ لِوَجْهِ اللَّهِ،
🍀 و دوست داشتن مرگ را جستجو نمودم، پس آن را در پيش فرستادن ثروت (انفاق) براى خشنودى خداى تعالى يافتم.
۶. وَ طَلَبْتُ حَلَاوَةَ الْعِبَادَةِ فَوَجَدْتُهَا فِي تَرْكِ الْمَعْصِيَةِ،
🍀 و شيرينى عبادت را جستجو نمودم، پس آن را در ترك گناه يافتم.
۷. وَ طَلَبْتُ رِقَّةَ الْقَلْبِ فَوَجَدْتُهَا فِي الْجُوعِ وَ الْعَطَشِ،
🍀 و رقت (نرمى) قلب را جستجو نمودم، پس آن را در گرسنگى و تشنگى (روزه) يافتم.
۸. و طَلَبْتُ نُورَ الْقَلْبِ فَوَجَدْتُهُ فِي التَّفَكُّرِ وَ الْبُكَاءِ،
🍀 و روشنى قلب را جستجو نمودم، پس آن را در انديشيدن و گريستن يافتم.
۹. و طَلَبْتُ الْجَوَازَ عَلَى الصِّرَاطِ فَوَجَدْتُهُ فِي الصَّدَقَة،
🍀 و (آسانى) عبور بر صراط را جستجو نمودم، پس آن را در صدقه يافتم.
۱۰. وَ طَلَبْتُ نُورَ الْوَجْهِ فَوَجَدْتُهُ فِي صَلَاةِ اللَّيْلِ،
🍀 و روشنى رخسار را جستجو نمودم، پس آن را در نماز شب يافتم.
۱۱. و طَلَبْتُ فَضْلَ الْجِهَادِ فَوَجَدْتُهُ فِي الْكَسْبِ لِلْعِيَالِ،
🍀 و فضيلت جهاد را جستجو نمودم، پس آن را در به دست آوردن هزينه زندگى زن و فرزند يافتم.
۱۲. و طَلَبْتُ حُبَّ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ فَوَجَدْتُهُ فِي بُغْضِ أَهْلِ الْمَعَاصِي،
🍀 و دوستى خداى تعالى را جستجو كردم، پس آن را در دشمنى با گنهكاران يافتم.
۱۳.و طَلَبْتُ الرِّئَاسَةَ فَوَجَدْتُهَا فِيالنَّصِيحَةِ لِعِبَادِ اللَّهِ،
🍀 و سرورى و بزرگى را جستجو نمودم، پس آن را در خيرخواهى براى بندگان خدا يافتم.
۱۴ ۰ و طَلَبْتُ فَرَاغَ الْقَلْبِ فَوَجَدْتُهُ فِي قِلَّةِ الْمَالِ،
🍀 و آسايش قلب را جستجو نمودم، پس آن را در كمى ثروت يافتم.
۱۵. وَ طَلَبْتُ عَزَائِمَ الْأُمُورِ فَوَجَدْتُهَا فِي الصَّبْرِ،
🍀 و كارهاى پر ارزش را جستجو نمودم، پس آن را در شكيبايى يافتم.
۱۶.وَ طَلَبْتُ الشَّرَفَ فَوَجَدْتُهُ فِي الْعِلْمِ
🍀 و بلندى قدر و حسب را جستجو نمودم، پس آن را در دانش يافتم.
۱۷.وَ طَلَبْتُ الْعِبَادَةَ فَوَجَدْتُهَا فِي الْوَرَعِ،
🍀 و عبادت در جستجو نمودم، پس آن را در پرهيزكار يافتم .
۱۸. طَلَبْتُ الرَّاحَةَ فَوَجَدْتُهَا فِي الزُّهْدِ،
🍀 و آسايش را جستجو نمودم، پس آن را در پارسايى يافتم.
۱۹. وَ طَلَبْتُ الرِّفْعَةَ فَوَجَدْتُهَا فِي التَّوَاضُعِ،
🍀 برترى و بزرگوارى را جستجو نمودم، پس آن را در فروتنى يافتم.
۲۰. وَ طَلَبْتُ الْعِزَّ فَوَجَدْتُهُ فِي الصِّدْقِ،
🍀 و عزت (ارجمندى) را جستجو نمودم، پس آن را در راستى و درستى يافتم.
۲۱ . وَ طَلَبْتُ الذِّلَّةَ فَوَجَدْتُهَا فِي الصَّوْمِ،
🍀 و نرمى و فروتنى را جستجو نمودم، پس آن را در روزه يافتم.
۲۲. وَ طَلَبْتُ الْغِنَى فَوَجَدْتُهُ فِي الْقَنَاعَة،
🍀 و توانگرى را جستجو نمودم، پس آن را در قناعت يافتم.
۲۳ .وَ طَلَبْتُ الْأُنْسَ فَوَجَدْتُهُ فِي قِرَاءَةِ الْقُرْآنِ،
🍀 و آرامش و همدمى را جستجو نمودم، پس آن را در خواندن قرآن يافتم.
۲۴ . و طَلَبْتُ صُحْبَةَ النَّاسِ فَوَجَدْتُهَا فِي حُسْنِ الْخُلُقِ،
🍀 و همراهى و گفتگوى با مردم را جستجو نمودم، پس آن را در خوشخويى يافتم.
۲۵ .وَ طَلَبْتُ رِضَى اللَّهِ فَوَجَدْتُهُ فِي بِرِّ الْوَالِدَيْن،
🍀 و خوشنودى خدا تعالى را جستجو نمودم، پس آن را در نيكى به پدر و مادر يافتم.
📚 مستدرك الوسائل ج12 ص 174
به ما بپيونديد 👇👇👇
🍃
🌸🍃
🍃🌸🍃 @serajemoniir
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃