﷽
نشانه پرهیزگاران
به راستى امام(عليه السلام) در سخنانش اعجاز مى کند
🌴 #نهج البلاغه
سپس در ادامه اين سخن، در آخرين اوصافى که براى پرهيزگاران نمونه ذکر مى کند، به شش وصف ديگر اشاره کرده، مى فرمايد: «همان پرهيزگارى که از ترس (آن روز، به عمل صالح) مبادرت ورزيده، و در مهلت (زندگى) با سرعت مشغول (بندگى) بوده، و نسبت به آنچه مطلوب (پروردگار) است رغبت کامل داشته، و از آنچه بايد بگريزد، دورى کرده است; امروز مراقب فرداى خويش بوده و براى آينده خود، پيش بينى لازم را نموده است» (وَ بَادَرَ مِنْ وَجَل، وَأَکْمَشَ(17) فِي مَهَل، وَ رَغِبَ فِي طَلَب، وَ ذَهَبَ عَنْ هَرَب، وَ رَاقَبَ فِي يَوْمِهِ غَدَهُ، وَ نَظَرَ قُدُماً أَمَامَهُ).
👌در يک کلمه، از فرصت گرانبهاى عمر، براى زندگى سعادتمندانه در سراى ديگر بهترين بهره گيرى را مى کند; به آنچه بايد روى آورد، روى مى آورد و از آنچه بايد دورى کند، پرهيز مى نمايد.
🍃آرى، پرهيزگارى که داراى اين اوصاف است، سزاوار است الگوى زندگى راهيان راهِ اللّه و قُدوه و اسوه آنان بوده باشد.
🍂در پايان اين فراز، به نتيجه نهايى تقوا و بى تقوايى اشاره کرده، مى فرمايد: «همان بس، که بهشت پاداش و عطيّه (پرهيزگاران) باشد! و همان بس، که آتش دوزخ کيفر و مجازات (بدکاران و بى تقوايان) باشد! و کافى است که خداوند انتقام گيرنده (از اينها) و يارى کننده (آنها) و قرآن مدافعِ (نيکوکاران) و دشمن (بدکاران) باشد!» (فَکَفَى بِالْجَنَّةِ ثَوَاباً وَ نَوَالاً، وَ کَفَى بِالنَّارِ عِقَاباً وَ وَبَالاً! وَ کَفَى بِاللهِ مُنْتَقِماً وَ نَصِيراً! وَ کَفَى بِالْکِتَابِ حَجِيجاً وَ خَصِيماً!).
به راستى امام(عليه السلام) در سخنانش اعجاز مى کند، در جمله هايى کوتاه آنچنان تقوا و پرهيزگارى را توصيف مى کند که در هيچ کتابى ديده نشده و از هيچ کس شنيده نشده است; تعبيراتى که بى دردترين افراد، از آن احساس درد مى کنند و سست ترين انسانها را به حرکت وا مى دارد و به راستى نام «خطبه غرّاء» بر اين خطبه بسيار بجاست.
📚نهج البلاغة خطبه 83
#دنیا_تقوا_پرهیزگاران
🍃الّلهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ و عَجّل فَرَجَهم🍃
@Serat8janfada
﷽
🌴 #ویژگیهایي بارز خاندان ام البنين:
در خاندان و تبار پاک ام البنين چند ويژگي مهم وجود دارد که همگي در وجود عباس(عليه السلام) به ظهور رسيد.
الف: شجاعت و دلاوري که در کربلا زيباترين چهره خويش را به نمایش گذاشت.
ب: ادب و متانت و عزت نفس که در زندگاني 34 ساله عباس بن علي به وضوح ديده مي شود.
ج: هنر و ادبيات که ام البنين از «دايي » خويش لبيد شاعر به ارث برده بود و فرزند عزيزش عباس(عليه السلام) از مادر اديبه خود.
د: ايثارگري و احترام به حقوق ديگران که نمود آن در عشق به ولايت و امامت متجلي شد.
ه: وفا و پايبندي به تعهدات
#سبک زندگی_ازدواج
🍃الّلهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ و عَجّل فَرَجَهم🍃
@Serat8janfada
12.87M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥ای مادر ابا الفضل جانها فدای نامت
🏴وفات حضرت ام البنین سلام الله علیها مادر حضرت ابا الفضل عباس تسلیت باد
#وفات_حضرت_ام_البنین_سلام_الله_علیها
﷽
#کنترل_خشم
نشانه پرهیزگاران
🌴 آیه های_نور
«الَّذِينَ يُنفِقُونَ فِي السَّرَّاء وَالضَّرَّاء وَالْكَاظِمِينَ الْغَيْظَ وَالْعافِينَ عنِ النَّاسِ وَاللّهُ يُحِبُّ الْمُحْسِنِينَ (۱۳۴)»
[همانان كه در فراخى و تنگى انفاق مى كنند و خشم خود را فرو مى برند و از مردم در مى گذرند و خداوند نیكوكاران را دوست دارد]
امام صادق علیه السلام فرمود: هیچ بندهای نیست كه خشم خود را فرو بخورد و خداوند عز و جل، عزّت او را در دنیا و آخرت نیفزاید. خداوند عزّ و جّل فرمود: «وَالْكَاظِمِینَ الْغَیْظَ وَالْعافِینَ عنِ النَّاسِ وَاللّهُ یُحِبُّ الْمُحْسِنِینَ» و خداوند به جای خشم و غضب، این پاداش را به او میدهد.
مردی از خانواده امام زین العابدین علیه السلام در برابر امام ایستاد و به او فحش و ناسزا گفت. امام چیزی به او نگفت. وقتی آن مرد رفت، امام به همنشینان خود گفت: شنیدید كه این مرد چه گفت و من دوست دارم كه با من بیایید و پاسخ مرا به او بشنوید. آنها گفتند: میآییم و دوست داشتیم كه شما چیزی به او بگویید و ما هم چیزی به او بگوییم. امام كفشهایش را پوشید و حركت كرد و پیوسته میفرمود:
«وَالْكَاظِمِینَ الْغَیْظَ وَالْعافِینَ عنِ النَّاسِ وَاللّهُ یُحِبُّ الْمُحْسِنِینَ» دانستیم كه امام چیزی به او نخواهد گفت. امام رفت تا به منزل آن مرد رسید و نام آن مرد را صدا زد تا پیش بیاید. امام فرمود: به او بگویید كه زینالعابدین، پشت در است. آن مرد به سوی ما آمد در حالی كه به دنبال شرّ میگشت. او میدانست كه امام آمده است تا جواب بعضی از سخنانش را بدهد. امام زین العابدین علیه السلام به او فرمود:
ای برادر! تو قبلاً با من برخورد داشتی و حرفهایی زدی؛ اگر چیزهایی كه گفتی در من هست، من باید به خاطر آنها از خداوند، طلب آمرزش كنم و اگر چیزهایی كه گفتی، در من نیست، خداوند، تو را ببخشاید.
مرد، میان دو چشم او را بوسید و گفت: بلی، چیزهایی كه در باره تو گفتم، در تو وجود ندارد و من خودم به آن حرفها سزاوارترم
📚سوره_آل عمران
#ایمان_اعتقاد
سلامتی وتعجیل درفرج امام زمان
🍃الّلهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ و عَجّل فَرَجَهم🍃
@Serat8janfada