﷽
در هیچ حالتی اسلحه را نباید اسلحه را زمین بگذارید !
🌴 آیه های_نور
وَإِذَا كُنْتَ فِيهِمْ فَأَقَمْتَ لَهُمُ الصَّلَاةَ فَلْتَقُمْ طَآئِفَةٌ مِنْهُمْ مَعَكَ وَلْيَأْخُذُوٓا أَسْلِحَتَهُمْ فَإِذَا سَجَدُوا فَلْيَكُونُوا مِنْ وَرَآئِكُمْ وَلْتَأْتِ طَآئِفَةٌ أُخْرَىٰ لَمْ يُصَلُّوا فَلْيُصَلُّوا مَعَكَ وَلْيَأْخُذُوا حِذْرَهُمْ وَأَسْلِحَتَهُمْ ۗ وَدَّ الَّذِينَ كَفَرُوا لَوْ تَغْفُلُونَ عَنْ أَسْلِحَتِكُمْ وَأَمْتِعَتِكُمْ فَيَمِيلُونَ عَلَيْكُمْ مَيْلَةً وَاحِدَةً ۚ وَلَا جُنَاحَ عَلَيْكُمْ إِنْ كَانَ بِكُمْ أَذًى مِنْ مَطَرٍ أَوْ كُنْتُمْ مَرْضَىٰٓ أَنْ تَضَعُوٓا أَسْلِحَتَكُمْ ۖ وَخُذُوا حِذْرَكُمْ ۗ إِنَّ اللَّهَ أَعَدَّ لِلْكَافِرِينَ عَذَابًا مُهِينًا
و هنگامی كه در [عرصه نبرد و خطر] میان آنان باشی، و برای آنان [به جماعت] اقامه نماز كنی، پس باید گروهی از رزمندگان در حالی كه لازم است سلاحشان را برگیرند، همراهت به نماز ایستند، و چون سجده كردند [و ركعت دوم را بدون اتصال به جماعت به پایان بردند] باید [برای حفاظت از شما] پشتسرتان قرار گیرند. و آن گروه دیگر كه [به خاطر مشغول بودن به حفاظت] نماز نخواندهاند بیایند و با تو نماز گزارند. و آنان باید [در حال نماز] از هوشیاری و احتیاط [نسبت به دشمن] غافل نباشند، و سلاحشان را با خود برگیرند؛ چون كافران دوست دارند شما از سلاحها و ساز و برگ جنگی خود غفلت ورزید، تا یكباره به شما هجوم كنند. و اگر از باران در زحمت و مشقت هستید، یا بیمارید، بر شما گناهی نیست كه سلاحتان را بر زمین گذارید، ولی باید هوشیاری و احتیاط خود را حفظ كنید؛ یقیناً خدا برای كافران عذاب خواركنندهای آماده كرده است. (۱۰۲)
📚#سوره_نساء
#ایمان_اعتقاد_ولایت_هدایت
سلامتی وتعجیل درفرج امام زمان
🍃الّلهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ و عَجّل فَرَجَهم🍃
@Serat8janfada
﷽
مصافحه با فرشتگان
🌴 کَلَامُکُمْ نُورٌ وَ أَمْرُکُمْ رُشْدٌ وَ
وَصِیَّتُکُمُ التَّقْوَی
توصیه پنجم
پسر جندب، اگر شیعیان ما استقامت بورزند ملائکه با آنها مصافحه خواهند نمود و ابر بر سرشان سایه می افکند و روزهاى روشن و تابان دارند و از بالا و پائین نعمت بر آنها فرو میریزد و هر چه از خدا بخواهند بایشان مى بخشد.
یَا ابْنَ جُنْدَبٍ لَوْ أَنَّ شِیعَتَنَا اسْتَقَامُوا لَصَافَحَتْهُمُ الْمَلَائِکَةُ- وَ لَأَظَلَّهُمُ الْغَمَامُ وَ لَأَشْرَقُوا نَهَاراً- وَ لَأَکَلُوا مِنْ فَوْقِهِمْ وَ مِنْ تَحْتِ أَرْجُلِهِمْ- وَ لَمَا سَأَلُوا اللَّهَ شَیْئاً إِلَّا أَعْطَاهُمْ .
📚 تحف العقول
#ایمان_اعتقاد_ولایت_هدایت
سلامتی وتعجیل درفرج امام زمان
🍃الّلهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ و عَجّل فَرَجَهم🍃
@Serat8janfada
﷽
🌴 دعا
يَا مَنْ أَظْهَرَ الْجَمِيلَ وَ سَتَرَ الْقَبِيحَ يَا مَنْ لَمْ يُؤَاخِذْ بِالْجَرِيرَةِ
وَ لَمْ يَهْتِكِ السِّتْرَ يَا عَظِيمَ الْعَفْوِ يَا حَسَنَ التَّجَاوُزِ يَا وَاسِعَ الْمَغْفِرَةِ
يَا بَاسِطَ الْيَدَيْنِ بِالرَّحْمَةِ يَا صَاحِبَ كُلِّ نَجْوَى وَ يَا مُنْتَهَى كُلِّ شَكْوَى
يَا مُقِيلَ الْعَثَرَاتِ يَا كَرِيمَ الصَّفْحِ يَا عَظِيمَ الْمَنِّ يَا مُبْتَدِئاً بِالنِّعَمِ
قَبْلَ اسْتِحْقَاقِهَا يَا رَبَّنَا وَ يَا سَيِّدَنَا وَ يَا مَوْلَانَا وَ يَا غَايَةَ رَغْبَتِنَا
أَسْأَلُكَ يَا اللَّهُ أَنْ لَا تُشَوِّهَ خَلْقِي بالنَّار
📚عده الداعی ص 345
#ایمان_اعتقاد_ولایت_هدایت
سلامتی وتعجیل درامر فرج امام زمان علیه السلام صلوات
🍃الّلهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ و عَجّل فَرَجَهم🍃
@Serat8janfada
صراط
﷽ 🌴 دعا يَا مَنْ أَظْهَرَ الْجَمِيلَ وَ سَتَرَ الْقَبِيحَ يَا مَنْ لَمْ يُؤَاخِذْ بِالْجَرِيرَة
برکات خواندن این دعای عظیم که معروف به دعای بیت المعمور است .
توصیه به دوستان اهل بیت علیهم صلوات الله
برای خانواده و دوستان خود ارسال فرمایید تا از برکات این دعا در زندگی بهره مند بشوند .
👇
﷽
آیا تا به حال دعای یا من اظهر الجمیل را خواندهاید؟
علامه مجلسی نقل میکند که عمر بن شعیب میگوید جدم از پیامبر ﷺ شنید که:
«روزی جبرائیل (علیه السلام) بر من نازل شد در حالیکه شادمان و خندان بود بر من سلام کرد من نیز جواب سلام او را دادم،جبرائیل عرض کرد:
"خداوند عزوجل هدیهای برای تو فرستاده و آن کلماتی از گنجهای بهشت است که خداوند به تو کرامت فرموده است."
گفتم آن کلمات چیستند؟ گفت: آن کلمات اینها هستند بگو:
یا من اظهر ...
حضرت محمد (ﷺ) به جبرئیل فرمود: ثواب این کلمات چیست؟
جبرئیل گفت: هیهات، هیهات که کسی بتواند آن را به شماره آورد. اگر تمام ملائکه هفت آسمان و هفت طبقه زمین بخواهند ثواب آن را توصیف نمایند تا روز قیامت قادر نیستند حتی جزئی از یک جزء این کلمات را توصیف کنند. هنگامیکه بندهای خدا را بخواند و بگوید
یا مَن اَظهَرَ الجَمیلَ وَ سَتَرَ القَبیحَ
(ای کسیکه زیباییها را آشکار و زشتیها را میپوشانی)
👈خدا او را پوشانده و در دنیا بر او رحمت میفرستد و در آخرت او را زیبا میگرداند و با هزار پرده در دنیا و آخرت او را میپوشاند؛ و هنگامیکه بگوید:
👈یا مَن لَم یُواخِذ بِالجَریرَهِ وَ لَم یَهتِکِ السِّتر خدا او را در قیامت محاسبه نمیگرداند و در روزی که همه پردهها پاره میشود و به کناری میرود از او پرده دری نمیفرماید؛ و هنگامیکه بگوید:
👈یا عَظیمَ العَفوِ خداوند گناهان او را میآمرزد حتی اگر همچون کف دریا زیاد باشد و هنگامیکه بگوید:
👈 یا حَسَنَ التَجاوُزِ (ای کسیکه نیگو از بندگانت گذشت میکنی) خدا نیز از او بگذرد. حتی اگر گناهانی، چون سرقت و شرب خمر و گناهان هولناک و دیگر کبائر را مرتکب شده باشد و هنگامیکه بگوید:
👈یا واسِعَ المَغفِرَةِ خداوند هفتاد باب از رحمت بر او بگشاید و او را در رحمت خویش فرو میبرد تا هنگامیکه از دنیا خارج شود و وقتیکه بگوید:
👈یا باسِطَ الیَدَینِ بِالرَحمَةِ (ای کسیکه دستهای رحمتش همیشه باز است) خداوند دست رحمتش را بر او بگشاید و هنگامیکه بگوید:
👈یا صاحِبَ کُلِّ نَجوی وَ یا مُنتَهی کُلِّ شَکوی (ای صاحب هر راز پنهان وای نهایت همه شکوهها) خداوند ثواب همه مصیت دیدهها و همه مردم اعم از سالم و مریض و زیان دیده و مسکین و فقیر را تا روز قیامت به او عطا فرماید و هنگامیکه بگوید: 👈یا کَریمَ الصَّفحِ خداوند کرامت انبیاء را به او عطا نماید و هنگامیکه بگوید: یا عَظیمَ المَنِّ روز قیامت آرزویش را برآورده سازد و آرزوهای خوب همه مردم را نیز برای او برآورد و هنگامیکه بگوید:
👈یا مُبتَدَئَاً بِالنِّعَمِ قَبلَ اِستِحقاقِها خدا اجر تمام کسانیکه نعمتهایش را شکر گذاردهاند به او عنایت فرماید و هنگامیکه بگوید:
👈یا رَبَّنا وَ یا سِیِّدَنا خداوند به ملائکش میفرمایدای فرشتگان من شاهد باشید که من او را آمرزیده و به عدد تمام مخلوقات بهشت و جهنم و هفت آسمان و زمین و خورشید و ماه و و ستارگان و قطرههای باران و انواع مخلوقات و کوهها و سنگریزهها و عرش و کرسی به او اجر و ثواب عطا نمودم و هنگامیکه بگوید:
👈یا مَولانا خداوند قلب او را پر از نور ایمان گرداند و هنگامیکه بگوید:
👈یا غایَةَ رَغبَتَنا خداوند روز قیامت آنچه را که او و دیگر خلائق به آن رغبت دارند به او عطا فرماید؛ و هنگامیکه بگوید:
👈اَسئَلُکَ یا الله ان لا تُشَوِّهَ خَلقی بِالنّارِ خداوند جبار میفرماید او را از آتش آزاد گردانیدم. ای ملائکه من شاهد باشید که او و پدر و مادرش و برادرش و خانواده و فرزندانش و همسایگانش را از آتش آزاد گردانیدم و شفاعت او را در مورد هزار نفر که آتش بر آنها واجب گردیده است را میپذیرم. ای محمد (ﷺ) 👌این کلمات را #متقین بیاموز و به #منافقین یاد مده، چون این دعائی است #مستجاب که هر کس آنرا بخواند ان شاءالله به اجابت میرسد و این دعا اهل بیت المعمور است که در هنگام طواف به دور بیت المعمور خدا را بدان میخواندند.»
بیان امام خمینی (ره)
امام خمینی (ره) در کتاب آداب الصلوة درباره این دعا سخنانی میفرمایند:
" (بدانای سالک عزیز!) از ادعیه شریفه که بسیار فضیلت دارد و نیز مشتمل بر آداب مناجات بنده با حق است و مشتمل بر تعداد عطایای کامله الهیه است که با حال قنوت - که حال مناجات و انقطاع به حق است - تناسب تام دارد و بعضی از مشایخ بزرگ بر آن تقریباً مواظبت داشتند، دعای «یا من اظهرالجمیل» است که از کنوز عرش است و تحفه حق برای رسول خداست و برای هر یک از فقرات آن فضائل و ثوابهای بسیار است چنانچه در توحید صدوق آمده است. " آداب الصلوهًْ، امام خمینی (ره)، ص. ۳۷۴
📚عده الداعی ص 345
#ایمان_اعتقاد_ولایت_هدایت
سلامتی وتعجیل درامر فرج امام زمان علیه السلام صلوات
🍃الّلهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ و عَجّل فَرَجَهم🍃
@Serat8janfada
﷽
راهحلهای شرعی برای صندوقهای وام خانوادگی
در سالهای اخیر، صندوقهای وام خانوادگی به منظور کمک به رفع نیازهای مالی دیگران افزایش یافتهاند. این صندوقها اغلب در قالب گروههای خانوادگی، فامیلی یا دوستانه فعالیت میکنند. اما مشکل از جایی آغاز میشود که پرداختهای ماهانه اعضا با شرط دریافت وام همراه باشد، حتی اگر مبلغ بازپرداخت تغییری نکند.
تعریف ربا در قرض
ربا انواع مختلفی دارد که یکی از آنها «بازپرداخت بیشتر» توسط قرضگیرنده است و اغلب مردم تصورشان از ربا، همین نوع است اما باید بدانید که هر شرط اضافی که به نفع قرضدهنده تمام شود نیز ربا محسوب میشود. به عنوان مثال، اگر شما مبلغی به کسی قرض دهید و در قبال آن درخواست امتیازی غیرمالی کنید، این نیز ربا خواهد بود.
شرطهای مجاز در صندوق قرضالحسنه
البته شرطهایی که باعث محدودیت پرداخت وام به اشخاص میشود مثل شرط عضویت در صندوق، شرط سکونت در محله یا شرط بازکردن حساب پسانداز که باعث میشود اعطای وام صرفاً به آن افراد اختصاص پیدا کند، اشکال ندارد.
همینطور در صندوقهای قرض الحسنهای که عدهای به شخصی وکالت میدهند تا ماهانه مبالغی را از اعضا دریافت کند و به قید قرعه به یکی از آنها پرداخت نماید، در صورتی که او شرط کند اولین نوبت دریافت، متعلق به او باشد، اشکال ندارد.
یکی دیگر شرطهای مجاز این است که قرضدهنده و قرضگیرنده با هم توافق کنند که در هنگام بازپرداخت وام، قرضگیرنده علاوه بر اصل مبلغ، مقدار تورم (کاهش ارزش پول) را هم پس بدهد.
ربا در صندوقهای وام خانوادگی
در صندوقهای وام خانوادگی، اعضا معمولاً به شرط دریافت وام در آینده، ماهیانه مبلغی پرداخت میکنند. این شرط که به نفع قرضدهنده است، باعث میشود این نوع تعامل مالی از نظر شرعی ربا محسوب شود.
نظر مراجع تقلید
بیشتر مراجع تقلید این نوع شرطگذاری در قرض را مصداق «قرض به شرط زیاده (منفعت)» میدانند که حرام است:
رهبرانقلاب: «اگر دادن پول به صندوق به این عنوان باشد که آن پول برای مدتی نزد صندوق به صورت قرض بماند، به این شرط که صندوق هم بعد از آن مدت، وامی دراختیار او قرار دهد و یا وام دادن صندوق مشروط به این شرط باشد که او قبلاً مبلغی را در صندوق گذاشته باشد، این شرط در حکم ربا بوده و شرعاً حرام و باطل است.»
آیتالله سیستانی: «قرض دادن به موسسه قرض الحسنه که بعداً قرض ازش بگیرد (قرض به شرط قرض) است و جایز نیست..»
آیتالله مکارم شیرازی: «اگر این کار در قالب قرارداد انجام شود، اشکال ربا دارد.»
راهحلهای شرعی برای صندوقهای وام خانوادگی
راه حل اول:
یکی از راههای مشروع صندوقهای قرضالحسنه شرکتهای تعاونی یا خانگی این است که تمام اعضا قصدشان از پرداختها، صرفاً قرضالحسنه باشد؛ یعنی خودشان را نسبت به صندوق، ذی حق و طلبکار ندانند و بدون ایجاد هیچگونه تعهد شرعی یا قانونی، صرفاً به صورت اخلاقی مقررات صندوق را رعایت کنند.
راه حل دوم
راهحل دیگر این است که مبالغ پرداختی به صندوق به جای وام، به شکل هدیه (هبه) در نظر گرفته شود. اما این هدیه نوعی هبۀ معوضه باشد؛ به این معنا که هر عضو صندوق، مبلغی را به عنوان هدیه میپردازد و در مقابل انتظار دارد دیگران نیز در زمان مناسب همین کار را انجام دهند. به این ترتیب، صندوق به طور منظم و طبق روال مشخص به همه اعضا کمک خواهد کرد و دوره کامل به پایان میرسد، بدون اینکه ماهیت آن به قرض یا ربا تبدیل شود.
در این روش، اعضا به جای قرض دادن، مبلغ ماهیانه خود را به صندوق هدیه میکنند. این هدیه مشروط به دریافت مبلغ مشخصی در آینده است. چون هبه در شرع اسلام مشمول ربا نمیشود، این روش کاملاً حلال است.
تفاوت قرض و هبه معوضه
در قرض، قرضدهنده طلبکار است تا زمانی که پول خود را بازپس گیرد. اما در هبه معوضه، شخص هبهکننده هیچ طلبی از گیرنده ندارد و تنها در چارچوب هدیه عمل میکند. شرط در هبه نیز برخلاف قرض اشکال شرعی ندارد.
خلاصه اینکه:
با تغییر ساختار صندوقهای وام خانوادگی به هبۀ معوضه، میتوان همچنان با خیال آسوده به گرهگشایی از مشکلات مالی اعضا پرداخت بیآنکه مشکلی از جهت شرعی وجود داشته باشد.
#ایمان_اعتقاد_ولایت_هدایت
سلامتی وتعجیل درامر فرج امام زمان علیه السلام صلوات
🍃الّلهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ و عَجّل فَرَجَهم🍃
@Serat8janfada