⭕ آتشی در دل من
🔰رهبر معظم انقلاب:
جرقههای انگیزش انقلاب اسلامی به وسیلهی #نواب_صفوی در من به وجود آمده و هیچ شکی ندارم که اولین آتش را مرحوم نواب در دل ما روشن کرد.
🧭۲۷ دیماه، سالروز شهادت سیدمجتبی نواب صفوی و یارانش
#انقلاب_اسلامی
#نواب_صفوی
@serat_zanjan
🔰 خاطرات آیت الله جوادی آملی، درباره ابعاد معنوی فدائیان اسلام
🔻 تا آدم اينها را از نزديك نميديد آنچه را كه در روايات مربوط به صدر اسلام است كه ايمان درباره عمار ياسر «مِن قَرنه الي قدمه» رسوخ كرده است، باور كردنش سخت بود!
🔹️ ادبِ اينها، انسانيّت اينها، شرف اينها، شهامت اينها خضوع اينها تقواي اينها!
🌹[شهید سیدهاشم حسینی] مدّتها در درس مرحوم آقاي شعراني ميآمد يك وقت نشد ما مثلاً تَرك اَولايي، طنزي چيزي از او بشنويم! اين تازه جزء مردان شماره دوم و سوم بود كه با نوّاب همكاري ميكرد.
🔹️آن روزي كه مرحوم واحدي را محاكمه ميكردند بعضي از بزرگان تهران... آمدند به مدرسه مَروي ـ ما آن وقت جزء طلبههاي مدرسه مروي بوديم ـ گفتند شما [در] اين جلسه محاكمه واحدي و اينها، [اينها] را تنها نگذاريد.
🔹بعضي از ما طلبههاي مدرسه مروي رفتيم در محكمه، ديديم اينها كه در صف اول نشستند دارند محاكمه ميشوند اصلاً "كَالبَدر اللّامعاند، كالجبل الرّاسخاند" هيچ خبري از ترس [در آنها] نيست!.. اينها اصلاً هيچ تكان نميخوردند!
اين همان «لاَ تَسْتَوْحِشُوا فِي طَرِيقِ الْهُدَي لِقِلَّةِ أَهْلِهِ» است.
@serat_zanjan
🔊 ارسالی از مخاطبان
👤 محمدجواد تیموری؛
🔰 با سلام و عرض ادب
مرحوم حاج آقای علوی هر ساله در همچین روزی از شهدای فدائیان اسلام در کلاس های درسشان یادی می نمودند و خاطراتشان را تجدید و فاتحه ای نثار شان.
🔹️ایشان می فرمود، شهید نواب صفوی هنگام اعدام وصیتی نمودند که؛ "مرا با آب سرد غسل ندهید که رنگم بپرد و اینگونه تصور شود که من از مرگ در راه خدا ترسیده ام! که رنگم به زردی گرویده." شادی روح همه هادیان راه حق اسیر خاک، صلواتی هدیه نماییم.
#صراط_زنجان
#رسالت_حوزه_انقلابی
@serat_zanjan
🔊 ارسالی از مخاطبان (۲)
👤 محمدرضا محمدی؛
🔰 سلام علیکم خسته نباشید
در مورد فداییان اسلام مطلبی داشتم شاید جالب باشه.
🔹️شهید مظفرعلی ذوالقدر یکی از شهدای فداییان اسلام در سال 1334 از افتخارات شهرستان #خدابنده و شهر کرسف محسوب میشود.
🔹️شهید نواب به مظفرعلی ذوالقدر مأموریت داد تا در مراسم ختم، حسین علاء را از میان بردارد. آن روز رژیم برای حفظ نخست وزیر و سایر وزراء ، از تدابیر امنیتی ویژه ای استفاده کرده بود. مظفرعلی ذوالقدر کفنی را که روی آن با رنگ قرمز شعارهایی نوشته بودند، به تن کرد و آماده عزیمت شد.
#بخوانید
▪️https://www.isaar.ir/fa/news/232770
#صراط_زنجان
#رسالت_حوزه_انقلابی
@serat_zanjan
❌ چه جریان هایی شخصیت امثال نواب را برنمی تابند؟
#جریان_شناسی
🔹️برخلاف تفکری که #فدائیان را فقط به ترور کردن میشناساند، این گروه نگاه گستردهتری به دنیای سیاست داشته و خواستار اصلاح وضعیت موجود و تشکیل حکومت جدید بودند.
🔹️نواب به این نتیجه رسیده بود که باید براى #حکومت_اسلامى برنامهریزى کرد و بدون برنامه نمىشود حکومت تشکیل داد. حداقل باید برای اینکار یک #مانیفست حکومت اسلامى ارائه داد، تا از آن طریق مردم آگاه بشوند.
🔹️این #منش_سیاسی نواب به مذاق برخی جریان ها خوش نیامده و عملا با فعالیت های وی مخالفت می نمودند.
🔻با توجه به اهمیت مساله و تشابه آن در تقابل جریان های مختلف با گفتمان انقلابی حال حاضر، #صراط_زنجان به تبیین تحلیلی این موضوع می پردازد.
#بخوانید
▪️https://eitaa.com/serat_zanjan/1863
🔻چه جریان هایی شخصیت امثال نواب را برنمی تابند؟
[ صفحه2 از 2 ]
🔺️بعد از #انقلاب_مشروطه و روی کار آمدن رضاخان، علما و طلاب حوزههای علمیه از عرصه سیاست فاصله گرفتند. در این شرایط شاید بتوان نواب صفوی را اولین کسی دانست که موفق شد، با شعار #اسلامگرایی یک جریان سیاسی و انقلابی به وجود آورد و جوانان زیادی را با خود همراه کند.
🔹️نام نواب صفوی و فدائیان اسلام در جریان مخالفت با احمد #کسروی بر سر زبانها افتاد. کسروی بعد از تالیف کتاب "شیعهگری" از طرف بسیاری از علما مرتد اعلام شد. نواب صفوی تنها کسی بود که وظیفه مقابله با تفکر انحرافی کسروی را برعهده گرفت.
🔹️جریان های مختلفی اعم از #روشنفکران لائیک، تکنوکراتها و #غربگرایان داخلی و همچنین برخی علما و روحانیت #محافظه_کار در حوزه به مخالفت جدی با این گروه پرداخته و منش سیاسی فدائیان اسلام را #غیرایدئولوژیک و #غیردیپلماتیک و به دور از مصالح کلان حوزه های علمیه تلقی می نمودند.
🔹️این اتهامات هنوز هم از جانب برخی روشنفکران و محافظه کاران حوزوی مطرح می شود.
⭕ اما نظر #مقام_معظم_رهبری که به فرموده خودشان اولین جرقه های جوشش انقلابی در وجود ایشان از شخصیت انقلابی #نواب رقم خورده است متفاوت تر است:
1️⃣《کار مرحوم نواب به اعتقاد من کار مذهبی فقط نبود، کار مذهبی، سیاسی بود و به همین شکل هم منعکس شد.
2️⃣البته در اینکه تأثیرش در #روشنفکر های آن روز چگونه بود...آن طور که من بعدها فهمیدم دستگاه هم تبلیغات زیادی کرده بود. روشنفکرهای آن روز هم با دین و مسائل دینی و هر جلوهی دینی به شدت بد بودند، آن روز هنوز در کشور ما تفکر قرن نوزدهمی اروپا رایج بود، تفکر ضد دینی رایج بود. لذا هر چیزی که رنگ و بوی دین داشت، از نظر روشنفکرهای آن روز بدون هیچ استدلالی مطرود بود و نواب کسی بود که حرکتش صددرصد نشان داده میشد که صبغه و انگیزهی دینی دارد. لذا بود که آنها قاعدتاً آن را نمی پسندیدند.
3️⃣ در نوشتهجاتی هم که آن وقت روز، بعضی از روزنامهها و همچنین محافل روشنفکری آن روز برخوردی که با این قضیه کردند نشان داد که هیچ قبول ندارند مرحوم نواب را، تا مدتها کار را به جایی رسانده بودند و وضع تبلیغات علیه نواب را جوری حاد کرده بودند حتی گروههای سیاسی غیرمذهبی،
4️⃣ [همینطور] افراد #مؤمن هم خیلی دوست نمی داشتند که منتسب بشوند به جریان نواب، برای خاطر اینکه گفته میشد آنها تروریستند و #تروریسم غیر از یک حرکت سیاسی سازمان یافته است و یک حالت پرهیز، پرهیز طبیعی را به زیان نواب و جریان فدائیان اسلام در خیلی ها بوجود آورده بودند تا سالها بعد.
⭕ لذاست که من تصورم این است که کار مرحوم نواب از نظر روشنفکرهای آن روز کار مطلوب و خوبی به حساب نیامد و تفسیر خوبی رویش گذاشته نشد.》۱۳۶۸/۱۰/۲۲
@serat_zanjan
⭕️ پیشاهنگ جهاد و شهادت
🔰شهید سید مجتبی #نواب_صفوی:
آرزو دارم که حکومت اسلامی تشکیل بشود و آن زمان بزرگترین افتخارم این است که رفتگر خیابانهایش باشم.
شهادت ۲۷ دی ماه ۱۳۳۴
تیرباران - بدست رژیم پهلوی
غیرت دینی شهید نوابم آرزوست...
@serat_zanjan
⭕️ اتمام حجت رئیس جمهور با بانکها؛ از سخت گیری بر بدحسابهای حرفه ای تا سهل گیری بر مردم
#خبر_تحلیلی
🔻پنج فرمان رئیس جمهور به نظام بانکی کشور:
1) به بدهکاران بدحساب میدان ندهید؛ اسامی آنها را منتشر کنید و دستشان را قطع کنید.
2) در تسهیلات خرد به مردم به جای وثیقه و ضامن، اعتبارسنجی کنید.
3) سریعا واحدهای تملک شده تولیدی را یا راه اندازی کنید یا واگذار.
4) سود مازاد دریافتی از نرخ اعلامی بانک مرکزی را پس بدهید.
5) حداکثر تا پایان سال کارگروهی به منظور بازنگری در نظامات و مقررات بانکی توسط بانک مرکزی تشکیل و اعلام نتیجه کند./yjc
@serat_zanjan
⭕️ آمریکا در جهان حقیر شده است.
#خبر_تحلیلی
🔻 دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا طی سخنرانی در جمع حامیان خود در شهر «فلورنس» آریزونا، عملکرد بایدن را فاجعهبار خواند و گفت آمریکا مضحکه جهان شده است.
🔹 ما هیچ مشکلی با پوتین و اوکراین و هرگز مشکلی در ارتباط با رئیسجمهور چین و تایوان نداشتیم. چین، روسیه و ایران وارد اقدامات تهاجمی و تحریکآمیزی شدهاند که تنها یک سال قبل جرأت انجام آن را نداشتند.
🔹 این انتخابات بسیار مهم است، اما ۲۰۲۴ مهمتر است. ما دوباره کنترل کنگره را به دست خواهیم آورد، ما کاخ سفید و آمریکا را پس خواهیم گرفت.
@serat_zanjan
⭕️ دیدار رئیسی و پوتین نتایج مثبت برای منطقه بدنبال خواهد داشت.
#خبر_تحلیلی
👤 رئیس مرکز مطالعات ژئوپلیتیک روسیه:
🔹ایران و روسیه مسئولیت ویژه ای برای تامین و حفظ ثبات و امنیت منطقه برعهده دارند و تلاش می کنند تا نقش مثبت در این عرصه ایفا کنند.
🔹بخش مهمی از گفت وگوهای رئیسی و پوتین به مسائل منطقه ای اختصاص دارد و مسائلی همچون وضعیت سوریه، افغانستان و اوضاع منطقه قفقاز جنوبی در دستور کار مذاکرات سران دو کشور قرار دارد.
🔹همکاری این دو قدرت بزرگ منطقه می تواند در حل و فصل مسائلی همچون افغانستان و قفقاز و مساله یمن هم مفید باشد.
🔹آمریکا در دهه های اخیر با لشکرکشی به عراق و افغانستان و به خاک و خون کشیدن صدها هزار از مردم بیگناه این دو کشور این واقعیت را اثبات کرد که در پی تخریب و نابودی زیرساخت های کشورهای منطقه برای رسیدن به اهداف ناپاک خود در وهله اول حفظ سلطه است./ دانشجو
@serat_zanjan
🔊 ارسالی از مخاطبان
👤 صمد شهبازی:
🔰خاطره آیتالله سید جعفر شبیری زنجانی:
یادم هست اولین بار که قبل از انقلاب (سال 56 و 57) بود. دختر شهید نواب صفوی را دیدم، برایش مجلهای را بردم و گفتم میخواهید اهمیت کار پدرتان را بدانید، این خبر کوتاه را بخوانید. شهادت نواب را روزنامههای آن زمان نمیخواستند تیتر بکنند، نمیخواستند بزرگ کنند. مجله ترقی در صفحه وسط یک خبر کوتاهی نوشته بود، از قول یکی از روزنامههای معروف انگلستان که "نواب صفوی مردی که منافع انگلستان را در خاورمیانه به خطر انداخته بود اعدام شد." این واقعیت کار شهید نواب صفوی را نشان میداد.
🔹منافع کشورهای غربی به ضرر خاورمیانه بود. نواب صفوی از این رنج میبرد و میگفت باید جلوی آن را گرفت، سخنرانیهایش در مصر٬ اردن و در عراق تمام همّوغمش این مساله بود و خواستهاش این بود که مسلمانان قیام کنند.
#صراط_زنجان
#رسالت_حوزه_انقلابی
@serat_zanjan
🌀 شورای عالی و برنامه یکسان آموزشی برای آحاد حوزویان!!
📝 لزوم تعیین محتوای آموزشی بر اساس استعداد طلاب
🖋 علی مهدوی
🔸 یکی از مهمترین نکاتی که در سلسله دیدارهای اخیر شورای عالی با مراجع معظم، به اعضای شورا توصیه شده است، لزوم برنامهریزی آموزشی برای طلاب، مطابق استعدادشان است.
بدیهی است وقتی در بهترین حالت، فقط ده درصد از موجودی حوزه های علمیه، توان و استعداد و علاقهی نیل به اجتهاد را دارد، عقل حکم میکند، نباید با یک برنامه آموزشی واحد حوزه را اداره کرد.
♨️ طی سی سال گذشته نیز رهبری به این مهم اشاره داشتهاند که در برنامهریزی آموزشی، نیازهای مختلف جامعه به حوزه (اعم از اجتهاد و فقاهت، امامت جمعه، قضاوت، تبلیغ و خطابه و ...) و همچنین استعداد و توانمندی طلاب باید در نظر گرفته شود.
🔹 اما مع الاسف، عدم اهتمام به مهمترین نکته در تنظیم برنامه آموزشی، همواره موجب سرخوردگی و ناامیدی بخش قابل توجهی از بدنه حوزه های علمیه شده است و در نتیجه #بازدهی_حوزه را به حداقل ممکن رسانده است.
❓اما سؤال اساسی اینجاست: براستی چرا با وجود تأکیدات فراوان امام حوزه و همچنین مراجع معظم تقلید، همچنان ارادهی مصممی برای تحول بنیادین در برنامه آموزشی حوزه ها دیده نمیشود؟!
✅ شاید مهمترین نکته در پاسخ به این سؤال، مطلبی است که امام خامنهای در سال ۱۳۸۶ فرمودند:
«کِی میتواند شورای عالی این کار [تحول] را انجام بدهد؟ وقتی که افراد محترم شورای عالی برای این کار فرصت کافی بگذارند؛ متفرغ باشند؛ یعنی عضویت در شورای عالی حوزه یک شأنی در کنار شئون اصلی به عنوان شأن فرعی نباشد. خوب شما ببینید یک دانشگاه مدیریتش، یا فرض کنید که دستگاه سیاستگذارش چه جوری عمل میکنند؟ حوزهی علمیهی به این عظمت - حالا چه حوزهی قم، چه حوزهی مشهد، چه حوزهی اصفهان – نمیتواند به صورت حاشیهای اداره بشود. باید وقت بگذارند.»
❇️ امیدواریم بیانات آیات عظام مکارم شیرازی و سبحانی، صرفا به آرشیو دیدارهای شورای عالی با مراجع منتقل نشود و اعضای محترم آن شورا که از بزرگان و افتخارات حوزه های علمیه هستند، سعی بلیغ خود را در جهت تحقق این مسأله مهم مصروف دارند.
🔺 امروز بدنه حوزه، بیش از هر زمان دیگری نیاز به شنیدن خبرهای امیدوارکننده از سوی شورای عالی دارد./ کانال مناهج
@serat_zanjan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥شعرخوانی حاج ولی اله کلامی در ثنای حاج قاسم سلیمانی
#صراط_مدیا
@serat_zanjan
⭕️ حتماً شفافیت برای عدهای ضرر دارد که در تصویب طرح شفافیت تعلل میکنند.
#خبر_تحلیلی
👤حجت الاسلام علیرضا پناهیان؛
🔹فلسفۀ #انتخابات این است که مشارکت و فعالیت مردم در ادارۀ امور، زیاد بشود. اگر مردم در تصمیمگیریها و نظارت و ادارۀ امور، واقعاً قوی شدند؛ فلسفۀ انتخابات محقق شده است.
🔸 ولی اگر انتخابات شد و مردم در این سه وجه تقویت نشدند، معلوم میشود که آن انتخابات دچار آسیب شده و باندها آمدهاند از مردم رأی میگیرند و بعد میروند سراغ پنهانکاری و کار خودشان را میکنند. یکی از شاخصههای عدم مشارکت حقیقی مردم و آسیب انتخابات، «عدم شفافیت مجلس» است.
🔹شفافیت مجلس، یکی از ارکان نظارت مردم است. مردم میخواهند بر دیدگاههای نمایندگان مجلس نظارت کنند، ولی نمیتوانند. مردم و متخصصین میخواهند در تصمیمگیریهای مجلس کمک کنند، ولی نمیتوانند، چون نمیدانند آنجا چه کسی برای هر موضوعی چه رأی و نظری میدهد؟
🔸اتفاقاً اگر شما شفاف باشید، همۀ مردم میبینند و اگر کار شما درست و منطقی باشد، آنوقت مردم مدافع کار کارشناسی شما خواهند شد و وقتی همۀ مردم در جریان باشند، دیگر گروههای فشار نمیتوانند تأثیر بگذارند، مگر اینکه بگویید «همۀ مردم گروه فشار هستند!»
🔹حتماً شفافیت برای یک عدهای ضرر دارد که -در تصویب #طرح_شفافیت دارند تعلل میکنند و طفره میروند. دربارۀ این عده میشود بیشتر صحبت کرد، ولی باز هم صبر میکنیم.
@Serat_zanjan
⭕️ استعدادشناسی حوزه
#خبر_تحلیلی
👤 حضرت آیت الله سبحانی در دیدار اعضای شورای عالی حوزههای علمیه مطرح کرد؛
🔺باید مبلغینی را تربیت کرد که بلیغ بوده و جامعه شناس باشند
🔺شورای عالی حوزه باید تلاش بیشتری برای احیای موقوفات داشته باشد
🔹 #مدیریت در حوزه کار بسیار مهم و سنگینی است و از دور دست به آتش بردن کافی نیست؛ بلکه باید در متن جریان فعالیتها قرار گرفت تا متوجه سنگینی آن شد.
🔸 طلبه امروز، طلبه پنجاه سال و صد سال قبل نیست؛ طلاب در گذشته از صرف میر شروع کرده تا به درس خارج میرسیدند و تفاوتی میان آنان نبود؛ اما امروز با کثرت بالای طلاب، باید برای آنان برنامهریزی متفاوتی داشت؛ چراکه استعدادها و ظرفیتها متفاوت است و نمیتوان برای همه این افراد، نسخه واحدی پیچید.
🔹 استعداد شناسی از ضروریات امروز حوزه است و باید از طلاب و فضلا متناسب با ظرفیت آنان استفاده کرد و بهره برد.
🔸مدیریت حوزه نمیتواند سنتی محض باشد؛ از آن طرف هم نمیتواند بی توجه به اصالتها باشد؛ بلکه باید تلفیقی از مدیریت سنتی و جدید را در حوزه پیاده کرد؛ داشتن نیروی زیاد با مدیریتهای امروزی همخوانی ندارد و باید علاجی برای این مسئله داشت.
🔹 #احیای_موقوفات هم از دیگر موضوعاتی است که شورای عالی حوزه باید تلاش بیشتری برای این مسئله داشته باشد تا از مشکلاتی که با آن دست و پنجه نرم میکنیم، بکاهیم؛ البته در کنار این مسئله، باید روح قناعت در طلاب تقویت شود.
@serat_zanjan
⭕️ دشمن شماره یک آمریکا
#خبر_تحلیلی
👤 دبیر کل جنبش اسلامی عهد الله طی سخنانی مطرح کرد؛
دشمن شماره یک آمریکا حضرت امام خامنهای و جمهوری اسلامی است
🎙سید هاشم الحیدری:
🔹اگر از نمرود میپرسیدی دشمن شماره یک تو کیست؟ جواب می داد: “ابراهیم”!
🔸اگراز یزید میپرسیدی اولین دشمن تو کیست؟میگفت: “حسین”! و همین طور ادامه بدهید تا به امروز!
➖حالا سوال این است که اگر در حال حاضر از آمریکا، اسرائیل، آل سعود، وهابیها و تکفیریهای داعش سؤال شود، چه خواهند گفت؟!
🔹اگر ما بخواهیم بدانیم آمریکا و اسرائیل که دشمنان خدا هستند با چه کسی دشمنی میکنند؟ به یک کلمه خواهیم رسید که دومی ندارد. با تمام احترام، تعظیم و اجلالی که برای تمام مراجع، علما، جریانهای سیاسی، احزاب و فرزندانمان قائل هستیم، دشمن شماره یک آمریکا فقط یک نفر است و او ولی فقیه یعنی حضرت امام خامنهای و جمهوری اسلامی است.
🔸این حقیقتی است که نه میتوانیم و نه باید از آن فرار کنیم. هنگامی که به تاریخ نگاه میکنیم همه چیز واضح است. ولی الان ما کجاییم؟ این که ما شمر و یزید و معاویه و فرعون را بشناسیم کافی نیست. درست آن است که تکلیف امروزمان را بشناسیم و عمل کنیم.
🛎درباره امروز از ما سوال خواهد شد. در قیامت از ما در مورد کربلا و سال ۶۰ هجری سوال نخواهند کرد. از اتفاقات بعد از وفات پیامبر سوال نخواهند کرد. از کربلا، از آتش ابراهیم، از زندان امام کاظم و … سوال نخواهند کرد. ما را نگه میدارند و از زمان خودمان سوال خواهند کرد. دو جبهه وجود دارد که سومی ندارد. وسط این دو جبهه قرار گرفتن ممکن نیست.
@serat_zanjan
❌ محقق داماد و تعبیر وارونه یک رویا
#نقد_اندیشه
✍جناب محقق!
رفتار "کج دار و مریز" آیت الله حائری با رضاخان در راستای خارج کردن حوزه از وضعیت ضعف بود تا با ادامه کار، روحانیت دانشمند و کارآمدی برای آینده ایران و دنیای اسلام پرورش یابند.
لطفا بنای عقیم سازی پروژه فکری ایشان را نگذارید.
🔻یادداشت #صراط_زنجان را در زمینه اندیشه سیاسی آیت الله حائری یزدی بخوانید:
https://eitaa.com/serat_zanjan/1879
❌ محقق داماد و تعبیر وارونه یک رویا
#یادداشت
▪️سیدمصطفی محقق داماد، اخیرا در نشست بررسی کتاب «صدسالگی حوزه قم و مسائل جامعه ایران» گفته است:
❌مرحوم حائری معتقد بود که اگر طلاب وارد سیاست شوند دوباره همان بدنامی های زمان مشروطه و استبداد ایجاد می شود.
بعد از این چهل سال ما درستی تحلیل ایشان را می بینیم.
🔰ظاهرا جناب محقق داماد اصرار دارند در تبعیت از برخی حوزویانی که قائل به تفکیک دین از سیاست هستند، شخصیت آیت الله حائری (موسس) را اساساً غیرسیاسی تلقی کنند.
🔻درحالیکه با بررسی دقیق مقتضیات زمانی و نوع مواجهه ایشان به این نکته پی می بریم که؛
🔹️رویۀ سیاسی شیخ عبدالکریم بر اساس مصالح و مفاسد و تدبیر دورنگرانه و با هدفی کاملاً متعالی دنبال شده است. در واقع ایشان در وهلۀ اول به دنبال حفظ اصل دین بوده و در گام بعدی به امور مسلمین اهتمام داشته اند.
🔸️در واقع آیت الله حائری بین دو موضوع اهم و مهم درگیر بود؛ موضوع اول این بود که با رضاخان درافتد که در این صورت قتل عامی نظیر مسجد گوهرشاد رخ می داد و در نتیجه، باقی ماندۀ مردم نیز صحنه را رها می کردند و روحانیت شیعه شکست می خورد و سازمان حوزۀ علمیۀ قم برچیده می شد.
🔹️موضوع دوم این بود که کج دار و مریز با رضاخان رفتار شود، تا با ادامۀ کار حوزۀ علمیۀ قم، مردان دانشمند و کارایی برای آیندۀ ایران و دنیای اسلام پرورش یابند (شعبانی، 26- 27)
🔹البته این نکته را باید به جناب محقِّق متذکر شد که کار سیاسی همیشه با ورود مستقیم به معرکۀ سیاست محقق نمیشود؛ چرا که در این صورت دیگر اکثر ائمه اطهار(ع) را نمیتوان طبق فرازهای زیارت جامعۀ کبیره "ساسه العباد" نامید.
🔹️سیاست امری است که نیازمند هوشمندی و تدبیر است؛ به همین جهت امام خمینی فرموده بود:
▪️اگر مرحوم حاج شیخ در حال حاضر بودند، کاری را انجام میدادند که من انجام دادم و تأسیس حوزۀ علمیه در آن روز، از جهت سیاسی، کمتر از تأسیس جمهوری اسلامی در ایران امروز نبود.
❗️جناب محقق! لطفا بنای عقیم سازی پروژه فکری آیت الله حائری را نگذارید.
چطور شخصی که در اعتراض مردم مبنی بر اینکه چرا قیام نمی کنید، می فرمود:
"کسی که می خواهد قیام کند باید طرف دار داشته باشد، باید همه قیام کنند و..." از ورود روحانیت در سیاست ممانعت می کند.
البته طبق توضیحات یاد شده، بعید نیست که ایشان به صورت موقت، از ورود طلاب، تا زمان استحکام حوزه ممانعت به عمل آورده باشند.کما اینکه آیت الله خاتم یزدی میگوید:
مرحوم امام، در یکی بودن راهش با مرحوم شیخ عبدالکریم فرموده بود: طریقۀ ما همان طریقه شیخ است؛ منتهی شیوۀ برخورد ما با ایشان، به جهت تغییر در اوضاع و احوال زمانه، مقداری متفاوت است.
🔹شعار «جدایی دین از سیاست» چیزی غیر از توطئه اجانب نیست، آنچنانکه امام ره فرموده اند:
اولین و مهمترین حرکت، القای شعار «جدایی دین از سیاست» است که متأسفانه این حربه در حوزه و روحانیت تا اندازهای کارگر شده است تا جایی که دخالت در سیاست، دون شأن فقیه و ورود در معرکه سیاسیون، تهمت وابستگی به اجانب را دنبال میآورد...
@serat_zanjan
هدایت شده از خبرگزاری حوزه
⭕️ واکنش آیت الله فاضل لنکرانی پیرامون نسبتدادن جدایی دین از سیاست به آیت الله حائری + صوت کامل
➖ اظهار تأسف شدید من این است که برخی آقایان جلسهای تشکیل دادند بهعنوان صد سالگی حوزه و در آن بزرگترین جفا را بر حوزه کردند. نسبت به حوزه، خلاف گفتند! نسبتهایی به مرحوم آقای بروجردی و حائری دادند که خلاف واقع است.
به مرحوم آقای بروجردی نسبت دادند که ایشان دخالت در سیاست نمیکرد و آنچه را که امام در سال ۱۳۴۰ فریاد برآورد و به حوزههای علمیه، به دنیای شیعه و همه روحانیت در قم و غیر قم فرمود: آقایان بیدار باشید، این نقشه دشمن است که بگوید دین سیاست ندارد، نادیده گرفته و همین حرف جدایی دین از سیاست را به مرحوم آقای حائری و مرحوم آقای بروجردی چسباندند، و ادعا کردند از عظمت این بزرگان آن است که میگفتند: فقیه در مسائل سیاسی نباید دخالت و تصدّی کند، بلکه باید بر مسائل سیاسی نظارت کند!
این حرف را مطرح کرده و گفتند اگر روحانیت بخواهد به هویت اصلی خودش برگردد، باید به همین مشی مرحوم آقای بروجردی بازگردد!
◻️ نظر مرحوم آقای بروجردی در بحث نماز جمعه، در کتاب البدر الزاهر فی صلاۀ الجمعة و المسافر (ص ۷۸ به بعد) آمده است، ببینید ایشان راجع به ولایت فقیه چه میگوید؟ راجع به دین چه میگوید؟ چرا نسبت خلاف به مرجعی داده میشود که استوانهای در میان مراجع بوده و تاریخ مرجعیت، کمتر مانند ایشان را به خود دیده است!
◻️ امام خمینی نیز مولود و محصول مرحوم آقای بروجردی و همچنین مرحوم حائری است.
◻️ آقای بروجردی میگوید: اگر کسی به حقیقت دین توجه کند، برای اثبات ولایت فقیه نیازی به مقبولهی عمر بن حنظله ندارد.
ایشان در انتهای ص ۷۴ درباره نسبت اسلام با سیاست مدن میفرماید: سیاست از اول ممزوج با حقیقت دین و از شئون حقیقت دین است خود پیامبر اکرم متصدی بود و امور را تدبیر میکرد برای ولایات حاکم تعیین میفرمود.
◻️ مبنای سخن امام خمینی در باب «الاسلام هو الحکومة» در همین کلمات مرحوم آقای بروجردی ریشه دارد. حال، آیا این جفای بزرگی در حق آقای بروجردی نیست که گفته شود ایشان فرموده است: اسلام کاری به سیاست ندارد؟!
◻️ امام بخش عظیمی از تاریخ صد ساله گذشته حوزه است. آیا مسئله ولایت فقیه و حکومت اسلامی در این دو سه سالهی اخیر مطرح شده است؟
معنای حرف آقایان این است که ما امام و شاگردان امام را، درس امام را، از تاریخ گذشته حوزه حذف کنیم.
◻️ در زمان آقای حائری و آقای بروجردی شرایطی که در زمان امام خمینی پیش آمد، وجود نداشت. اگر این شرایط در آن زمان هم میبود، آن بزرگان نیز همان کار را میکردند که مرحوم امام انجام داد.
◻️ این تبعیتی که مردم از امام خمینی در پیروزی انقلاب داشتند، در آن زمان وجود نداشت.
در زمان مرحوم آقای حائری، رضاشاه وارد صحن حرم حضرت معصومه در قم شد و آقای بافقی را به شدّت مجروح کرد! اما کسی نتوانست حرفی بزند!
نظارت به همین معناست که طاغوت هر وقت بخواهد روحانیت و دین را خفه کند!
◻️ استنباط فقهی در توان تاریخنگار نیست و اصلاً کلمات آقای بروجردی را نمیفهمد. فقیه باید بیاید این کلمات را استخراج کند.
متن کامل + صوت:👇
https://hawzahnews.com/xbxMY
@HawzahNews| حوزهنیوز