🔴 واکنش زینب تقوایی در ادامه تمجید سینماگران از مدیریت مجید زینالعابدین در بنیاد سینمایی فارابی و ابراز تاسف از رفتن او از مدیریت فارابی
زینب تقوایی تهیهکننده سینما و تلویزیون با انتشار تصویر مجید زینالعابدین، نوشت:
"به نظرم آخرین بازمانده از مدیران دلسوز، اجرایی و کاربلد هم خداحافظی کرد و حالا ما ماندهایم با مجموعههایی که مدیرانش به جای منفعت عمومی و بالارفتن پرچم رسانه و مملکت به دنبال قلمروخواهی و... هستند."
#ستاره_سینما
🆔 @setare30nama
🔴 جشنواره فیلم مقاومت؛ آرمان چپگرایی اسلامی علیه پروپاگاندای امپریالیسم
📌به بهانه نشست خبری جشنواره فیلم مقاومت
✍🏻صالح دلدم
در روزگاری که دیگر خبری از سینمای پارتیزانی یوگسلاوی نیست، ابرقدرت شوروی به تاریخ پیوسته، سینمای کشوری همچون چین دنبالهرو هالیوود شده و سینمای غرب و فستیوالهای آن در خدمت سیاستهای استعمارگرایانه نظام سلطه و صادرات فرهنگ سرمایهداری و بهرهکشی از مستضعفین عالم هستند، جشنواره فیلم مقاومت که به دوره هجدهم رسیده، روزنه امیدی است تا در این رقابت نابرابر با دستگاه تبلیغاتی غرب که سینما مهمترین ابزار آن است، بتواند آرمانهای چپگرایی و دینی علیه امپریالیسم سرمایهداری را دنبال کند و به تریبونی علیه نظام سلطه در هنر تبدیل شود.
جشنواره فیلم مقاومت و برگزارکنندگان آن یعنی انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس و بنیاد روایت فتح نشان میدهند؛ نهتنها هنر متعهد هیچ منافاتی با فستیوال و جذب مخاطب ندارد بلکه با حرکت در مسیر قواعد سینما میتواند افکار عمومی را در برابر پروپاگاندای شر که از سینما هم استفاده ابزاری میکند آگاه سازد که رسالت سینما در کنار سرگرمیسازی، آگاهی دادن است.
#ستاره_سینما
🆔 @setare30nama
🔴 وقتی داس دولت وفاق مدیران کارشناس سینما را میچیند!
پزشکیان در تبلیغات انتخابات از لزوم بهره بردن از نظر کارشناسان در اداره دولت دم میزد و پس از آن هم شعار وفاق و نگاه فراجناحی زبانزد کوچک و بزرگ دولت او شد.
درحالیکه عارف معاون اول پزشکیان مدعی تحویل گرفتن خرابه از دولت قبل شده که حداقل در سینما این دولت اسب زین شده و حتی قهرمان تحویل گرفته اما در وزارت فرهنگ و ارشاد و سازمان سینمایی به جای وفاق و استفاده از کارشناسان، بیشتر داس درو کردن و تغییر اتوبوسی مدیران موفق قبلی دیده میشود!
از دست دادن یزدان عشیری مدیرکل روابط عمومی سازمان سینمایی و جایگزینی فردی چند شغله از شهرداری تهران، از دست دادن مجید زینالعابدین مدیرعامل موفق بنیاد فارابی که با واکنش اهالی سینما در روزهای اخیر روبرو شده، حذف سیمون سیمونیان مدیر باسابقه جشنواره فیلم فجر از شورای سیاستگذاری جشنواره و حضور افرادی سیاسی از یک جناح با سابقه تندروی در دهه شصت، و در آخر خبرهای در گوشی شنیده شده از استعفا و عدم تمایل به همکاری روحالله سهرابی مدیرکل خوشنام سازمان سینمایی با تیم مدیریتی دولت فعلی، فیلمسازان را نگران ساخته است.
#ستاره_سینما
🆔 @setare30nama
🎬 به بهانه سالروز درگذشت "برناردو برتولوچی" کارگردان چپگرای فقید سینمای ایتالیا و جهان
✍🏻صالح دلدم
برناردو برتولوچی یکی از تاثیرگذارترین کارگردانهای تاریخ سینماست. پدر برتولوچی شاعر، تاریخدان هنر و منتقد فیلم در ایتالیا بود و این محیط خانوادگی تاثیر بسزایی در شکلگیری برتولوچی فیلمساز داشت تا جایی که او در پانزده سالگی شروع به نوشتن کرد و برای نخستین رمان خود چند جایزه معتبر بدست آورد و «پازولینی» فیلمساز بزرگ سینمای ایتالیا برای انتشار نخستین کتاب برناردو برتولوچی به او یاری رساند و همچنین برتولوچی را در بیست و یک سالگی بعنوان دستیار اول خود در فیلم «آکاتونه» انتخاب کرد.
برتولوچی از کارگردانهای مولف سینمای جهان محسوب میشود. عنصر بیگانگی تم مشترک بیشتر آثار این کارگردان فقید است. در آثار برناردو برتولوچی، بیگانگی و بریدن فرد از خود و جامعه دیده میشود.
در فیلم «آخرین امپراطور» که برنده ۹ جایزه اسکار از جمله بهترین فیلم و بهترین کارگردانی در سال ۱۹۸۷ شد و جایزه بافتا و گلدن گلوب را هم برای برتولوچی به ارمغان آورد، این عنصر بیگانگی به خوبی به تصویر کشیده شده است.
«آخرین امپراطور» به زندگی «پویی» آخرین امپراطور چین قبل از ظهور کمونیست میپردازد. امپراطوری که در کودکی به قدرت میرسد، از قدرت برکنار میشود و سپس برای رسیدن به امپراطوری مجدد، تن به استعمار ژاپن میدهد و در نهایت نیز به جرم خیانت بازداشت و محاکمه میگردد و در فقر و تنگدستی و درحالیکه یک باغبان معمولی بود از دنیا میرود.
این فیلم علاوه بر ارزش هنری و سینمایی، از نظر تاریخی و سیاسی نیز اهمیتی ویژه دارد.
یکی دیگر از ویژگیهای آثار برتولوچی، فضاسازی خوب و اتمسفر حاکم بر فضای فیلم است که آثار این کارگردان را تاثیرگذار ساخته؛ طراحی صحنه و لباس، فیلمبرداری و نورپردازی، دکوپاژ و میزانسن و همچنین موسیقی در خدمت روایت داستان و تاثیرگذاری بر مخاطب است. برتولوچی در آثار خود، روایت داستان را فدای ضرب آهنگ سریع نمیکند و از این رو بیشتر آثار برتولوچی مانند «آخرین تانگو در پاریس»، «آخرین امپراطور» و «۱۹۰۰» مدت زمانی بیشتر از دو ساعت و نیم دارند اما آثار وی به قدری در خدمت روایت قصه و داستان پردازی و عنصر دیالکتیک در آن مورد توجه خالق اثر است که مخاطب را خسته نمیکند.
توجه خاص برتولوچی به تاریخ، سیاست و همچنین جامعه شناسی و روانشناسی شخصیتها، به مطالعه آزاد و اطلاعات عمومی فیلمساز فراتر از سینما برمیگردد.
بعنوان نمونه میتوان به شاهکار دیگر برتولوچی یعنی فیلم «۱۹۰۰» اشاره نمود. برتولوچی در این فیلم به قیام سوسیالیستی مردم ایتالیا بر علیه سرمایهداری و نظام ارباب و رعیتی پرداخته است.
«۱۹۰۰» را نیز به مانند «آخرین امپراطور» میتوان در زمره آثاری دانست که علاوه بر ارزشهای هنری و سینمایی، دارای ارزش تاریخی و سیاسی است. «۱۹۰۰» را میتوان مقدمهای بر تاثیر کمونیست بر جوامع غربی و اروپا و تشکیل بلوک شرق دانست. فیلمی که ظلم و ستم ملاکان و طبقه فرادست جامعه را بر طبقه فرودست و کارگر نشان میدهد و در آخر این فاصله طبقاتی و ستم منجر به قیام مردم و انقلاب بلشویکها برعلیه نظام سرمایهداری اربابان میشود.
برتولوچی خود گفته بود: «تاریخ در هر دوره زمانی از هنر خاصی برای بیان خود بهره گرفته، معماری، نقاشی، موسیقی، کتاب و ادبیات این ابزار بودند و در قرن ما، این وظیفه را به سینما محول کرده است.»
یکی دیگر از آثار معروف برناردو برتولوچی فیلم «آخرین تانگو در پاریس» است. برتولوچی در این فیلم نیز به بیگانگی و بریدن فرد از خود، اطرافیان و جامعه پرداخته؛ داستان عشق هتلدار پا به سن گذاشتهای با بازی به یادماندنی مارلون براندو به دختر جوان هنرپیشه و در آرزوی شهرت که به تازگی وارد سینما و حیطه بازیگری شده با بازی ماریا اشنایدر. این فیلم بارزترین نمونه بهرهگیری از عنصر دیالکتیک در سینمای جهان است.
علاقه برناردو برتولوچی به تاریخ، سیاست و همچنین شناخت جوامع مختلف، در سال ۱۳۴۵ او را برای ساخت مستندی در رابطه با نفت به ایران کشاند و در آن زمان یک مصاحبه تلویزیونی هم با شادروان فروغ فرخزاد در استودیو گلستان داشت.
از دیگر افتخارهای برتولوچی میتوان به دوبار نامزدی نخل طلای کن، دریافت جایزه بهترین فیلم خارجی سزار فرانسه و جایزه ویژه هیات داوران فیلم اروپا و یوزپلنگ افتخاری جشنواره لوکارنو و شیر طلای ونیز را اشاره کرد.
پیش از انقلاب، جاده نفت، عشق و خشم، دنبالهرو، ماه، آسمان سرپناه، بودای کوچک، زیبایی ربوده شده، محصور، ویولون سل و رویابینها، از دیگر آثار مهم این کارگردان بزرگ تاریخ سینمای جهان است که در بیست و ششم نوامبر ۲۰۱۸ درگذشت و با آرمانگرایی و تلفیق اندیشههای فروید و مارکس آثار متفاوت و ماندگاری را از خود به جای گذاشت.
#ستاره_سینما
🆔 @setare30nama
🎬 تقویم هنری/ به یاد کامبوزیا پرتوی، فیلمنامهنویس و کارگردان فقید سینمای ایران
مرحوم کامبوزیا پرتوی متولد ۱۳۳۴ در رستمآباد گیلان، در چهارم آذرماه ۱۳۹۹ در شصت و چهار سالگی بر اثر کرونا درگذشت.
نام مرحوم پرتوی بعنوان رکورددار سیمرغ بهترین فیلمنامه از جشنواره فیلم فجر برای نویسندگی فیلمنامههای «من ترانه پانزده سال دارم»، «کافه ترانزیت»، «فراری» و «کامیون»، ثبت شده است.
بیشترین همکاری کامبوزیا پرتوی در سینمای ایران با رسول صدرعاملی بوده است و همکاری با کارگردانهای مطرح دیگری همچون عباس کیارستمی و جعفر پناهی را نیز به یادگار گذاشته است.
فیلم سینمایی «کافه ترانزیت» به کارگردانی کامبوزیا پرتوی و تهیهکنندگی امیر سمواتی علاوه بر اکران در ایران، نمایش جهانی نیز داشت و جوایز معتبری به دست آورد.
"گربه آوازخوان" به نویسندگی و کارگردانی مرحوم پرتوی از درخشانترین فیلمهای سینمای کودک ایران است.
#ستاره_سینما
🆔 @setare30nama
🔴 آمار و ارقام عجیب روابط عمومی جشنواره فیلم فجر
درحالیکه طبق آییننامه جشنواره فیلم فجر، فیلمهای یکسال گذشته و آثاری که در دوره قبل متقاضی حضور نبودهاند میتوانند در جشنواره فجر شرکت کنند و در سال نیز متوسط تولید فیلم در سینمای ایران پنجاه فیلم است، روابط عمومی جشنواره چهل و سوم فیلم فجر که البته مدیر آن هنوز رونمایی نشده، از تقاضای صد و پنج فیلم برای حضور در جشنواره امسال خبر داده است!
انتظار میرود تا مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد و سازمان سینمایی دولت فعلی که مدعی شفافیت هستند، اسامی این صد و پنج فیلم را اعلام کنند تا مشخص شود در سینمای ایران با تولید تقریبی سالانه پنجاه فیلم سینمایی، پنجاه و پنج فیلم دیگر متقاضی حضور در جشنواره امسال از کجا پیدا شدهاند؟!
البته بعید نیست که روابط عمومی جشنواره امسال برای عددسازی، آثار کوتاه، مستند، ویدیویی، فاقد مجوز ساخت، زیرپلهای و زیرزمینی و... که قرار است تقاضای حضور آنها رد شود را نیز در آمار آورده است تا شور فیک ایجاد کند. آن هم در سالی که به دلیل جابهجایی ناگهانی دولت و اتوبوسی مدیران سینما و عدم تخصیص بودجه، تولید برخی آثار دولتی متوقف شد!
#ستاره_سینما
🆔️ @setare30nama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 + واقعا دکتری؟
-آره، آمپولم میزنم، میخوای؟!
هم اکنون در سینماهای سراسر کشور به تماشای «صبحانه با زرافهها» فیلم پرفروش و محبوب این روزهای سینمای ایران بنشینید.
کارگردان: سروش صحت
تهیهکننده: سید مصطفی احمدی
خرید بلیت از سامانههای بلیت فروشی
پخش از: شایسته فیلم
#ستاره_سینما
🆔️ @setare30nama
🎭 تقویم هنری/ سالروز درگذشت پرویز پورحسینی بازیگر فقید تئاتر، سینما و تلویزیون
زندهیاد پرویز پورحسینی در هفتم آذرماه ۱۳۹۹ بر اثر ابتلا به کرونا در هفتاد و نه سالگی درگذشت.
📸 عکسنوشت: پرویز پورحسینی در نمایی از «قاتل اهلی» به کارگردانی مسعود کیمیایی و تهیهکنندگی منصور لشگری قوچانی
#ستاره_سینما
🆔 @setare30nama
📺 بلوف آیفیلم به مخاطبان!/ پخش آخرین فیلم ساموئل خاچیکیان از تلویزیون
فیلم سینمایی "بلوف" ساخته زندهیاد ساموئل خاچیکیان، فردا پنجشنبه هشتم آذر ساعت بیست و دو از شبکه آیفیلم تلویزیون پخش میشود.
این فیلم محصول ۱۳۷۲ به کارگردانی ساموئل خاچیکیان و تهیهکنندگی حسین یاریار و به نویسندگی علی شاهحاتمی، آخرین ساخته کارگردان صاحب سبک سینما و معروف به آلفرد هیچکاک سینمای ایران است.
مرحوم خسرو شکیبایی، رضا رویگری، آتنه فقیه نصیری، مهشید افشارزاده، مرحوم کامران باختر، عزتالله رمضانیفر، اکبر معززی، مرحوم عباس قاجار، مرحوم داریوش اسدزاده، شادروان فرخلقا هوشمند، ژانت وسکانیان، در این فیلم و در برابر دوربین غلامرضا آزادی ایفای نقش کردهاند.
موسیقی این فیلم را فریبرز لاچینی ساخته و تدوین آن را ساموئل و ادوین خاچیکیان انجام دادهاند.
#ستاره_سینما
🆔 @setare30nama
🔴 دستاوردسازی روابط عمومی سازمان سینمایی از افتتاح پردیس سینمایی که با بودجه شهرداری مهاباد ساخته شد!
درحالی روابط عمومی سازمان سینمایی حضور فریدزاده رییس سازمان سینمایی بعنوان مهمان مراسم افتتاح پردیس سینمایی وحدت مهاباد را به گونهای انتشار داده که مخاطب برداشت کند که تنها سینمای مهاباد توسط سازمان سینمایی به چرخه اکران اضافه شده که از سالها قبل بحث ساخت سینما در مهاباد از سوی شورای شهر و شهرداری این شهر مطرح شد و دست آخر با بودجه تامین شده توسط شهرداری مهاباد، این سینما ساخته شد.
خبررسانی غیرحرفهای و به دور از اخلاق رسانهای روابط عمومی سازمان سینمایی به گونهای بوده که به نقش شورای شهر و شهرداری مهاباد در ساخت پردیس سینمایی وحدت اشاره نشده و عنوان شده این سینما توسط رییس سازمان سینمایی افتتاح و این شهر فاقد سینما، دارای پردیس سینمایی شده است! این درحالیست که در آبان سال گذشته شهرداری مهاباد از طی مراحل ساخت این پردیس خبر داده بود و در سال ۱۴۰۰ از مکان یابی آن خبر داده بودند!
رائد فریدزاده اواخر مهرماه رییس سازمان سینمایی شد و در یک ماه و نیم نمیتوانسته نقشی در ساخت سینما ایفا کند!
#ستاره_سینما
🆔 @setare30nama
🔴 رکورد جدید فسیلیها/فروش ده میلیاردی "هفتاد سی" در بیست و چهار ساعت ابتدای اکران!
فیلم سینمایی "هفتاد سی" به تهیهکنندگی سید ابراهیم عامریان و کارگردانی بهرام افشاری در آغاز اکران و درحالیکه تنها بیست و چهار ساعت از شروع اکران آن گذشته، به فروش ده میلیاردی دست یافت تا رکورد افتتاحیه فروش یک فیلم در سینمای ایران را به نام خود ثبت کند.
ابراهیم عامریان و بهرام افشاری پیش از این در فیلم رکوردشکن "فسیل" که به فروش سیصد و بیست میلیاردی دست یافت با هم همکاری داشتند. بهرام افشاری در فسیل به تهیهکنندگی عامریان ایفای نقش کرد اما در "هفتاد سی" علاوه بر بازی، نخستین تجربه کارگردانی خود را پشت سر گذاشته است. فروشی در روز اول اکران که برای بسیاری از فیلمها در طول دوره اکران هم آرزو است!
علاوه بر بهرام افشاری، هوتن شکیبا، صدف اسپهبدی، الهه حصاری، حسین پاکدل، مهدی حسینینیا، ناهید مسلمی و سیاوش طهمورث هم در "هفتاد سی" ایفای نقش کردهاند.
پخش "هفتاد سی" برعهده عامریان فیلم است.
#ستاره_سینما
🆔 @setare30nama
◀️ پیشنهاد فیلم آخرهفته/ مینیسریال "پادشاه تالسا"
در فصل اول "پادشاه تالسا" ، آلن کولتر، بن ریچاردستون، بن سمانوف، گای فرلند، کارگردانی قسمتهای مختلف را برعهده داشتند و این مینیسریال که در اواخر همهگیری کرونا به تولید رسید، در نوامبر ۲۰۲۲ توسط پارامونت پلاس پخش شد.
در فصل اول، "منفردی" با بازی درخشان سیلوستر استالونه، خلافکار کهنهکاری است که پس از سالها از زندان آزاد میشود و برای کسب درآمد نزد دوستان قدیمی خود بازمیگردد و مسیر درستی در پیش نمیگیرد و دوباره به زندان میافتد. در فصل دوم، منفردی با وثیقه دخترش تینا از زندان آزاد میشود و قصد دارد تا کار و درآمدش را توسعه دهد اما باندهای دیگر درصدد حذف رقیب از شهر هستند.
فصل اول با استقبال مخاطبان روبرو شد و سیلوستر استالونه سالها پس از رمبو، دوباره به صدر خبرها بازگشت. فصل دوم "پادشاه تالسا" در نه قسمت توسط پارامونت پخش شده است.
مکس کاسلا، دومنیک لامباردوتزی، وینسنت پیازا، جی ویل، آندرئا سوج، مارتین استار، گرت هدلند، از دیگر بازیگران این سریال گانگستری/ پلیسی هستند.
#ستاره_سینما
🆔 @setare30nama
🔺ازدحام مسئولیتهای رسانهای در دولت برای دستاوردسازی و اقناع مردم؟
در حال حاضر یازده تن در دولت پزشکیان مسئولیت رسانهای دارند که آخرین فرد هم یوسف پزشکیان فرزند رییسجمهور است که بدون سابقه فعالیت رسانهای خاصی و احتمالا براساس رابطه به جای شایسته سالاری سمت گرفته است.
دولتی که در چهارماه از روی کارآمدن، فعلا خودرو را گران کرده، افراد بیربط به حوزه مسئولیت را منصوب کرده، گشت ارشاد را به جای جمع کردن از نظر فیزیکی افزایش داده، به جای رفع فیلترینگ فیلترشکنها را از کار انداخته و هر روز هم به بهانهای دم از ارزان بودن زندگی در ایران میزند و مشغول مقدمهچینی گرانی برق، گاز، بنزین و... است.
با این کارنامه چهارماهه دولت، میتوان حدس زد که این میزان مسئول رسانه و موازیکاری در حوزه ارتباط جمعی تلاشی است درجهت دستاوردسازی برای دولت و در اختیار گرفتن کنترل رسانه جهت اقناعسازی افکار عمومی به نفع دولت چهاردهم. جایی که همیشه اصولگرایان از آن ضربه خوردهاند و مرجعیت رسانه را به اصلاحطلبان باختهاند و دولت فاقد برنامه، کارشناس و احتمالا ناتوان از حل مشکلات درصدد ارائه ویترین خوشرنگ به مردم است!
#ستاره_سینما
🆔️ @setare30nama
🎬 به بهانه زادروز وودی آلن/نگاهی به فیلم «تقدیم به رم با عشق»
امروز سی نوامبر «وودی آلن» هشتاد و هشت ساله شد. از معدود باقیماندگان دوران طلایی سینما. کارگردان، فیلمنامهنویس و بازیگری که نوزده بار نامزد و چهار بار برنده جایزه اسکار شده است.
«تقدیم به رم با عشق» کمدی رمانتیکی به کارگردانی وودی آلن است.
این فیلم محصول مشترک آمریکا و ایتالیا در سال ۲۰۱۲ است.
وودی آلن، پنه لوپه کروز، روبرتو بنینی، الک بالدوین، جودی دیویس، جسی آیزنبرگ، گرتا گرویگ، الن پیچ، لینو گوانچاله، ماریا رزاریا اوماجو، آنتونیو بروسکتا، تنها بخشی از بازیگران مشهور کشورهای مختلف هستند که در مقابل دوربین داریوش خنجی مدیرفیلمبرداری مشهور ایرانی هالیوود در این فیلم هنرنمایی کردهاند.
«تقدیم به رم با عشق» سراسر دیالکتیک، زیباییشناسی و مبانی هنرهای تجسمی در سینما است. فیلمی که با روایت داستان آدمهای مختلف، نگاهی جالب به تقدیر و زندگی دارد و نشان میدهد انسانها برابر هستند و این شرایط نامطلوب است که باعث بیعدالتی میشود. بخشی از نگاه این فیلم بدون شک از فلسفه شناسی و شناخت وودی آلن از فروید نشأت میگیرد.
#ستاره_سینما
🆔 @setare30nama
🔴 قطع دسترسی اکثریت جامعه به تفریح سینما توسط دولت پزشکیان/چراغ سبز مدیران سینمایی دولت چهاردهم برای گرانی بلیت سینما
گویا گرانسازی زندگی برای مردم توسط دولت پزشکیان قرار است به سینما هم برسد. درحالیکه مسعود پزشکیان در سخنرانیهای خود به بهانههای مختلف ادعای ارزانی در ایران را مطرح میکند و از افزایش قیمت بنزین تا آب و برق و گاز و قطع ارز دارو توسط دولت در آینده نزدیک، روان مردم را تحت تاثیر قرار داده، حال زمزمههای افزایش قیمت بلیت سینما با چراغ سبز مدیران سازمان سینمایی دولت پزشکیان به گوش میرسد. این درحالی است که در ابتدای سال جاری قیمت بلیت سینما با هدف پوشش افزایش هزینههای تولید فیلم و سالنداری سینما به هشتاد هزار تومان افزایش یافته بود و افزایش مجدد آن در وضعیت اقتصادی کنونی، به غیر از ریزش مخاطب سینما و بریدن پای بخش دیگری از جامعه از سالنهای سینما آن هم با فیلمهای بیکیفیت ایرانی و فاقد محتوا، نتیجهای به دنبال ندارد.
البته در سینمایی که برخی تهیهکنندگان و پخشکنندگان برای بالا بردن آمار فروش برای فیلم خود بلیت میخرند، قدرت خرید و حضور مردم چندان اهمیت ندارد!
#ستاره_سینما
🆔 @setare30nama
🎬 به بهانه سالروز شهادت میرزا کوچکخان جنگلی
🔺مرحوم ولیالله مومنی در نقش میرزا کوچکخان جنگلی
در سال ۱۳۶۲ دو فیلم پی در پی "سردار جنگل" و "میرزا کوچکخان" به تهیهکنندگی مرحوم هادی مشکات و کارگردانی زندهیاد امیر قویدل ساخته شد.
موضوع جالب درباره این دو فیلم هزینهبر و از معدود فیلمهای با کیفیت تاریخی در سینمای ایران، تامین هزینه بصورت تهیهکننده شخصی توسط مرحوم هادی مشکات بدون سود گرفتن در تولید از طریق نهادهای دولتی است.
تهیهکنندهای که پیش از این دو فیلم، نخستین فیلم دفاع مقدس به نام "مرز" را با بودجه شخصی تولید کرد و پس از آن فیلم "فرمان" و پس از فیلمهای "سردار جنگل" و "میرزا کوچکخان"، فیلم ماندگار "ترن" را تهیه کرد.
در "سردار جنگل" و "میرزا کوچکخان" بهترین عوامل سینمای ایران حضور داشتند؛ آهنگسازی مجید انتظامی و فریدون شهبازیان، چهرهپردازی ایرج صفدری، مدیرفیلمبرداری علی صادقی، تدوین روحالله امامی و بازی هنرمندان باسابقه تئاتر و سینما مانند؛ ولیالله مومنی، علی ثابت، عنایت بخشی، سیروس قهرمانی، کاظم افرندیا، منوچهر اسماعیلی، شهاب عسگری، بهمن زرینپور، امرالله صابری و...
#ستاره_سینما
🆔 @setare30nama
📌کارنامه مجید زینالعابدین در بنیاد سینمایی فارابی
🔴 مدیری با دغدغههای جدی برای سینمای فاخر
"زینالعابدین در مدت مدیریتش در فارابی، مدیری اهل تعامل با همه نگاهها و سلیقهها بود و ارتباط خوبی هم با رسانهها داشت. زینالعابدین در طول هفده ماهی که بر مسند مدیریت فارابی نشست با حساسیت بسیار زیادی درباره فیلمها تصمیم میگرفت و مدیری اهل مشورت با کارشناسان بود."
مجید زینالعابدین از مدیریت بنیاد سینمایی فارابی کنار رفت درحالیکه به اذعان رسانهها و اهالی سینما، عملکردی قابل قبول در این حوزه داشت. با کمی تسامح و تساهل میشد زینالدین را در فارابی نگه داشت و از تجربیات این مدتش که از قضا تجربیات بدی هم نبود، استفاده کرد تا حمایتهای دولت از سینما خروجی بهتری داشته باشد.
زینالعابدین در مدت مدیریتش در فارابی، مدیری اهل تعامل با همه نگاهها و سلیقهها بود و ارتباط خوبی هم با رسانهها داشت. زینالعابدین در طول هفده ماهی که بر مسند مدیریت فارابی نشست با حساسیت بسیار زیادی درباره فیلمها تصمیم میگرفت و مدیری اهل مشورت با کارشناسان بود.
او به حمایت از فیلمهای فاخر عقیده داشت و در این راه از کارگردانان سرشناسی مثل مجید مجیدی بهره میگرفت. او در جلسهای توضیح میداد که سینمای ایران به فیلمهایی مثل «شورعاشقی» که به واقعه کربلا میپردازد، نیاز دارد و چنین فیلمهایی جزئی از گنجینه سینما میشوند.
حمایت از کارگردانان جوان یکی دیگر از دغدغههای زینالعابدین در فارابی بود. در دوره او کارگردانهایی مثل قربانعلی طاهریفر و روحالله تقیانیپور اولین فیلمهای سینماییشان را ساختند و زمینه خوبی جهت ورودشان به فیلمسازی فراهم شد.
زینالعابدین همچنین حساسیت ویژهای روی سینمای کودک و نوجوان داشت و مدتها قبل از برگزاری جشنواره فیلم و کودک اصفهان، پیگیر برگزاری هرچه بهتر آن بود. او امیدوار بود سینمای کودک و نوجوان با حمایت فارابی تکانی بخورد و از وضعیت منفعل خودش خارج شود. برگزاری آبرومندانه سیوششمین جشنواره فیلم کودک و نوجوان اصفهان، دغدغههای زینالعابدین در این حوزه را نشان داد.
همچنین این مدیر فرهنگی ابایی از شفافسازی در حوزه تحت مدیریتش نداشت و یکی از اقدامات قابل تحسین در این حوزه را رقم زد. شفافسازی مالی بنیاد فارابی از فیلمهای تولیدی سه سال اخیر کاری قابل تقدیر در سیستم مدیریت فرهنگی به حساب میآید که باید ادامه داشته باشد.
🗞 منبع: روزنامه جوان
#ستاره_سینما
🆔 @setare30nama
🔴 تلاش برای ترک وظایف حاکمیتی از سوی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی!
📌انتصاب نادره رضایی به عنوان معاون هنری بدون پاسخ استعلام نهادهای امنیتی!
📌هم نامهنگاری به رییس دولت دشمن جمهوری اسلامی هم عدم اعتقاد به وظایف حاکمیتی!
🔻ستاره سینما: نادره رضایی که انتصابش به عنوان معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از سوی سید عباس صالحی بحثبرانگیز شده بود، حال خواستار سپردن وظایف نظارتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در صدور مجوز به صنوف هنری شده است!
تجربه نشان داده ورود صنوف هنری به وظایف حاکمیتی همیشه مساوی با رانتخواری و باندبازی در جهت منافع گروهی خاص بوده و از طرفی ترک وظایف دستگاه حاکمیتی و واگذاری آن، برخلاف قوانین بالادستی است.
اما حاشیه نادره رضایی به این مورد ختم نمیشود، او در سالهای نه چندان دور به همراه برخی چهرههای منتقد و حتی اپوزیسیون در حمایت از مخالفان جمهوری اسلامی و محکومان امنیتی به باراک اوباما رییسجمهور وقت آمریکا نامه نوشته بود!
برخی اطلاعات رسیده به ستاره سینما حاکی است که استعلام از برخی دستگاههای امنیتی درباره انتصاب نادره رضایی به عنوان معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد پاسخی نداشته و نادره رضایی برخلاف قوانین و رویه و بدون پاسخ مثبت برخی نهادهای امنیتی، بوسیله سید عباس صالحی منصوب شده است. البته شنیدهها حاکی است نادره رضایی به عنوان سرپرست معاونت هنری به جای محمود سالاری معاون هنری موفق و بیحاشیه دولت سیزدهم منصوب شده و به همین دلیل حکم او منتشر و رسانهای نشده است.
نادره رضایی که فاقد سوابق هنری خاصی بوده، حال مدیریت حوزه گستردهای از هنرهای نمایشی و هنرهای تجسمی تا موسیقی و سرود و مد و لباس را برعهده دارد!
البته انتصاب این چهره نزدیک به طیف مشارکتی اصلاحطلبان در بخشهای دولتی چندان هم نادر نیست، نادره پیش از این در دولت روحانی هم ناگهان به مدیریت انتشارات مهم و باسابقه "علمی و فرهنگی" منصوب شد و همان زمان در جنجال حقوقهای نجومی، حقوق دریافتی او هم در میان نجومیبگیران قرار گرفت.
نادره رضایی بعد از امضای نامه به باراک اوباما قرار بود با حکم شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی دولت مدعی تدبیر و امید به عنوان مدیرکل اداره کار استان منصوب شود، اما به دلیل پرحاشیه شدن نامه نگاری وی با اوباما این انتصاب ملغی شد.
پس از لغو انتصاب در وزارتخانه شریعتمداری، وی به عنوان مشاور مدیرعامل ایران خودرو انتخاب شد. مدیرعامل ایران خودرو بعد از مدتی دستگیر شد، اما بلافاصله رضایی سر از جمعیت هلال احمر درآورد و در سمت مشاور پیوندی رئیس جمعیت هلال احمر مشغول به کار و این بار هم پیوندی دستگیر شد!
نادره رضایی البته دستی هم در پخت و پز دارد البته متفاوت با سایر بانوان! او مدیرعامل شرکت تعامل اندیشان پویا است که در سال ۹۲ به صورت سهامی خاص تاسیس کرده و موضوع فعالیتش ارائه خدمات، طرح و اجرای کلیه خدمات شهری، طبخ غذا جهت سرویسدهی به شرکتهای دولتی و خصوصی و خدمات برگزاری کنفرانسها، گردهماییها و سمینارها بود.
حال باید منتظر بود و دید این انتصاب پرحاشیه در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت مدعی وفاق، قرار است چه پخت و پزی برای هنرمندان داشته باشد!
#ستاره_سینما
🆔 @setare30nama
◀️ رضایت نود درصدی مخاطبان از "غربت" بدون حتی یک بیلبورد و با وجود انواع فشار؛ از توقیف تا تهدید و...
سریال غربت در قسمتهای اخیر و با افزایش حادثهپردازی و به سرانجام رساندن عاقبت کاراکترهای مرموزش با افزایش اقبال مخاطب مواجه شده است.
این سریال در نماوا با رضایت نود درصدی مخاطبان روبروست و در سایتهای دانلود مجاز نیز آمار بینندگان هر اپیزود آن بطور متوسط بالای نود هزار مخاطب بوده و به بیان بهتر تاکنون در مجموع حدود یک میلیون بیننده فقط بصورت قانونی داشته است.
در کنار آن و از همان ابتدای عرضه سریال، با قاچاق آن و انبوه کانالها و سایتهای غیرمجازی روبرو بودیم که سریال را بصورت غیرقانونی عرضه کردهاند و تخمین زده میشود که چند میلیون نفر بصورت مجاز یا غیرمجاز، آن را دیدهاند.
#سریال_غربت هرچند غریبترین سریال شبکه خانگی بوده و از تبلیغات محیطی، محروم بود و حتی چند هفتهای توقیف شده بود ولی خیلی زود توانست به ذات ماجراجویی زنانه خود اتکا کرده و مورد توجه قرار گیرد.
قسمت پایانی سریال جمعه شانزدهم آذرماه در نماوا ارائه میشود.
#ستاره_سینما
🆔 @setare30nama
🔴 بازگشت لغو کنسرتها با بازگشت اصلاحطلبان به مدیریت فرهنگی کشور!
درحالیکه تنها چهارماه از روی کارآمدن دولت پزشکیان میگذرد، هفته گذشته خبری منتشر شد مبنی بر اینکه کنسرتهای گروه موسیقی «لیان» در تبریز، اصفهان، شیراز و خوزستان با وجود صدور مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد، لغو شده است!
حال سید عباس صالحی وزیر اصلاحطلب فرهنگ و ارشاد اسلامی در واکنش گفته که این خبر را شنیده و دستور پیگیری و عدم تکرار مسئله داده است. آقای صالحی با اشاره به سند ملی موسیقی که در دولت قبل تصویب شد، وزارت فرهنگ و ارشاد را تنها مرجع صدور یا لغو مجوز برگزاری کنسرت دانسته است.
این اتفاق درحالی رخ داده که در سه سال حضور محمدمهدی اسماعیلی در وزارت فرهنگ و ارشاد دولت سیزدهم، هیچ کنسرتی لغو نشد و تنها یکبار یک کنسرت در اصفهان با یک روز جابهجایی اجرا شد و آقای اسماعیلی توانست اعتبار مجوزهای فرهنگ و ارشاد را بازگرداند و حتی فیلمی هم از پرده به پایین کشیده نشد.
در دولت سیزدهم و با پیگیری محمدمهدی اسماعیلی و امضای رییسجمهور فقید، سند ملی موسیقی تصویب شد که در سراسر کشور وزارت فرهنگ و ارشاد را مسئول مجوز کنسرت دانسته است.
#ستاره_سینما
🆔 @setare30nama