شرایط آزمایش تیروئید چه نکاتی هستند؟
رعایت شرایط آزمایش بسیار مهم است زیرا سی درصد از خطاهایی که در آزمایشگاه اتفاق می افتد مربوط به قبل از آزمایش است. یعنی زمانی که نمونه های شما هنوز وارد آزمایشگاه نشده است و بخش بزرگی از این خطاها بر عهده ی خود بیمار است. آنچه در نتیجه آزمایش تاثیرگذار است این است که فرد قبل از آزمایش ناشتا بوده یا خیر؟1
در صورت ناشتا بودن مجاز نیستید یک سری از مواد غذایی و موادی مانند سیگار، چای و قهوه را مصرف نماید. روزی که قرار است آزمایش دهید نباید هیچ گونه فعالیت ورزشی داشته باشید. تنها دو مورد وجود دارد که قبل از انجام آزمایش می توانید آن ها را انجام دهید: اولین مورد نوشیدن آب و دیگری مصرف داروهای روزانه می باشد. برای آزمایشاتی که نیاز است ناشتا باشید بهتر است تا 12 ساعت ناشتا باشید.
آزمایشگاه درمانگاه سوم شعبان فلاورجان
آیا قبل از آزمایش تیروئید باید ناشتا بود؟
بله، برخی از آزمایشهای تیروئید نیاز به ناشتا بودن دارند. برای مثال، در آزمایش TSH (هورمون محرک تیروئید) بهتر است فرد قبل از آزمایش ناشتا باشد، زیرا مصرف غذا ممکن است نتیجه آزمایش را تحت تأثیر قرار دهد و دقت تست را کاهش دهد. اما در موارد دیگر ممکن است پزشک شما دستورات خاصی را بدهد که ممکن است نیاز به ناشتا بودن یا نبودن داشته باشد. بنابراین، قبل از انجام هر آزمایش تیروئید، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید و دستورات وی را رعایت کنید
به طور معمول، پزشکان توصیه میکنند که حداقل ۸ تا ۱۲ ساعت قبل از انجام آزمایش تیروئید، ناشتا باشید. این بدان معناست که شما باید از شب قبل تا زمان انجام آزمایش، هیچ چیزی نخورید و فقط میتوانید آب بنوشید. این کار به دقت و دقت بیشتر در نتیجه آزمایش کمک میکند. با این حال، بهتر است دستورات دقیق پزشک خود را رعایت کنید، زیرا ممکن است برخی از موارد و شرایط خاص، نیاز به راهنماییهای دیگر داشته باشند.
بهترین زمان برای انجام آزمایش تیروئید صبح زود است. معمولاً در زمان از خواب بیدار شدن و پس از حداقل ۸ تا ۱۲ ساعت ناشتا بودن. در این زمان، سطح هورمونهای تیروئید در بدن بیشترین استحکام خود را دارد و انجام آزمایش در این زمان میتواند دقت و صحت نتیجه را افزایش دهد. اما به هر حال، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید و طبق توصیه های ایشان عمل کنید
چهارده نکته کلیدی و اساسی که باید قبل از انجام آزمایش تیروئید، رعایت شود را در ادامه تبیین می کنیم:
از کشیدن سیگار و مصرف دخانیات، به مدت دوازده ساعت پیش از انجام آزمایش تیروئید خودداری کنید.
در صورت مصروف داروهای دیگر و داشتن سوابق بیماری غیر از تیروئید، مسئولین آزمایشگاه را از سوابق دارویی و بیماری های دیگری که به آن مبتلا هستید با خبر سازید. همچنین با پزشک معالجتان حتما در خصوص بیماری های دیگری که به آن مبتلا هستید و یا داروهای دیگری که مصرف می کنید به طور کامل و دقیق صحبت کنید. یکی از مهم ترین مسائل درمانی در خصوص هر بیماری آن است که پزشک از سوابق پزشکی شما مطلع باشد.
با وجود آنکه نیازی به ناشتا بودن، قبل از انجام آزمایش تیروئید نیست اما بهتر است برای جلوگیری از تاثیر گذاشتن کدورت ناشی از مصرف مواد غذایی پرچرب بر نتیجه آزمایش، حدود سه ساعت قبل از انجام آزمایش از مصرف غذا خودداری نمایید.
در صورتی که عمل جراحی را پشت سر گذاشته اید، تا دو هفته پس از تاریخ انجام عمل، از دادن آزمایش تیروئید، خودداری کنید.
مصرف قرص های ضدبارداری، آسپرین با دوز بالا و … موجب می شود که میزان ترشح هورمون تیروئید افزایش یابد.
بهتر است آزمایش تیروئید در ساعات آغازین روز صبح زود انجام شود.
24 ساعت پیش از انجام آزمایش از مصرف قرص تیروکسین خودداری کنید.
حدود یک هفته قبل از انجام آزمایش تیروئید از مصرف داروهایی مانند قرص های مکمل و ویتامینه خودداری کنید.
حتی بیماری هایی مانند آنفولانزا و سرماخوردگی شدید بر نتیجه آزمایش اثر دارند. در صورتی که مبتلا به سرماخوردگی یا آنفولانزا هستید تا زمانی که به طور کامل بهبود نیافته اید، از انجام آزمایش بپرهیزید.
میزان نرمان در آزمایشات تیروئیدی دوران بارداری با سایر زمان ها متفاوت است.
خون گیری به منظور آزمایش تیروئید باید قبل از مصرف دوز دارویی روزانه انجام شود.
اگر آزمایش به صورت رادیواکتیوتی انجام می شود، بیمار باید حداقل از دو هفته قبل اسکن ایزوتوپ انجام نداده باشد.
اگر شغل تان به نحوی است که ارتباط مستقیم با حیوانات دارید این موضوع را به مسئولین آزمایشگاه اطلاع دهید.
از چند ساعت پیش از انجام آزمایش از مصرف چای و قهوه خودداری کنید؛ چرا که ممکن است روی نتایج آزمایش تاثیر بگذارد.
هورمون محرک تیروئید TSH نام دارد. یکی از مهمترین فاکتورهایی که در آزمایش تیروئید مورد بررسی قرار می گیرد، میزان TSH خون برای مورد بررسی قرار دادن عملکرد تیروئید است. TSH را غده هیپوفیز مغز تولید می کند. نتیجه تولید TSH، تیروئید برای ترشح هورمون های T3 و T4 تحریک می شود. در حقیقت عملکرد تیروئید وابسته به ترشح TSH است.
در صورتی که میزان TSH خون فرد آزمایش دهنده، بالا باشد نشان از کم کاری تیروئید دارد و اگر مقدار آن پایین تر از رنج طبیعی باشد، نشان از پرکاری تیروئید دارد.
چرا که زمانی که تیروئید کم کار باشد غده هیپوفیز با افزایش تولید TSH تلاش می کند تیروئید را برای ترشح هورمون های اساسی و لازم بدن، تحریک کند.
آزمایشگاه درمانگاه سوم شعبان فلاورجان
علت ناشتا بودن در آزمایشات چیست ؟
زمانی که فرد ناشتا نیست غلظت چربی خون در سطح بالایی قرار دارد و این بالا بودن سطح غلظت چربی خون باعث خطا در آزمایش می شود و در نهایت سبب می شود تا نتیجه به درستی مشخص نگردد. ناشتا بودن در هنگام صبحگاه سبب می شود در این زمان که سطوح خیلی از هورمون های فرد در یک سطح استاندارد قرار دارد و این باعث می شود تا آزمایش شما دقیق تر باشد .
به طور کلی برای هر آزمایش بهتر است به صورت ناشتا به آزمایشگاه جهت انجام آزمایش ها مراجعه نماید که آزمایش تیروئید هم جدا از آزمایشات نیست و رعایت این اصول برای انجام این آزمایش ضروری است .
🔹 تخفیف ویژه به مناسبت افتتاحیه
مژده به همشهریان عزیز
✨آزمایشگاه درمانگاه سوم شعبان فلاورجان با مدیریت جدید افتتاح شد✨
✅ این آزمایشگاه با بهره گیری از پرسنل فنی و با تجربه و دستگاه های به روز و تمام اتوماتیک آماده خدمت رسانی به شما همشهریان عزیز میباشد.
به مناسبت افتتاحیه و تقارن با دهه کرامت به مدت ده روز تمامی آزمایشات چکاپ(قند.چربی.کبد.کلیه.تیرویید) با #تخفیف 50 درصد برای تمامی بیمه های طرف قرارداد و با «تعرفه دولتی» قابل انجام میباشد.
🔻بیمه های طرف قرارداد:
تامین اجتماعی
خدمات درمانی
نیروهای مسلح
سلامت ایرانیان
بانک صادرات
بانک تجارت
شرکت نفت...
ساعات کار همه روزه به جز روزهای تعطیل از ساعت ۷/۳۰ صبح الی ۱۳ و بعد از ظهرها ساعت ۱۵/۳۰ الی ۱۹/۳۰ میباشد.
🔻آدرس: فلاورجان روبروی پل قدیم چهارراه مطهری ابتدای خیابان فرهنگ درمانگاه سوم شعبان
☎️ ۰۳۱۳۷۴۳۰۰۴۴
کانال ایتا آزمایشگاه👇
https://eitaa.com/sevom_shaban_azm
کانال ایتا درمانگاه👇
https://eitaa.com/darman_basij_3shaban
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸آزمایش تیروئید چیست؟ با انواع و تفسیر نتیجه آن آشنا شوید!
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
تیروئید غده کوچکی است که در جلوی گردن قرار دارد و مسئول تنظیم بسیاری از فرآیندهای بدن مانند متابولیسم، تولید انرژی و خلق و خو است. این غده 2 ورمون اصلی تولید میکند: ترییدوتیرونین (T3) و تیروکسین (T4). چنانچه تیروئید به اندازه کافی این هورمونها را تولید نکند، علائمی مانند افزایش وزن، کمبود انرژی و افسردگی را تجربه میکنید که از «کمکاری تیروئید» ناشی میشود. اما اگر بیش از حد هورمون بسازد، به «پرکاری تیروئید» مبتلا میشوید که با کاهش وزن، اضطراب و تپش قلب همراه است. پزشکان از آزمایش تیروئید که یک نوع آزمایش خون است برای بررسی عملکرد این غده استفاده میکنند
1. هورمون محرک تیروئید (TSH)
اگر هدف از آزمایش خون اندازهگیری هورمون محرک تیروئید باشد، به آزمایش تیروئید به انگلیسی TSH میگویند. TSH هورمونی است که از غده هیپوفیز مغز ترشح میشود و برای غده تیروئید به عنوان پیامرسان عمل میکند. اتفاقی که میافتد این است که:
بدن به طور مداوم سطح هورمون تیروئید را کنترل میکند.
اگر مقدار هورمون پایین باشد، هیپوفیز TSH آزاد میکند. TSHبه تیروئید میگوید که تولید هورمون را افزایش دهد.
در صورتی که مقدار هورمون بالا باشد، هیپوفیز TSH کمتری آزاد میکند. این به تیروئید سیگنال میدهد که تولید هورمون را کاهش دهد
کل (total T3): کل ترییدوتیرونین موجود در خون (آزاد و متصل به پروتئین) را اندازه میگیرد.
T3 آزاد (free T3): این آزمایش هورمونی را اندازه میگیرد که به پروتئین متصل نیست و بافتهای بدن میتوانند از آن استفاده کنند.
T3 معکوس (reverse T3): شکل غیرفعال T3 را اندازه میگیرد که به گیرندههای تیروئید متصل میشود اما نمیتواند آنها را فعال کند
تیروکسین (T4)
T4 به عنوان هورمون ذخیره عمل میکند و هر زمان که لازم باشد توسط بدن به T3 تبدیل میشود. از آزمایش T4 برای اندازهگیری 2 مورد زیر استفاده میشود:
T4 کل (total T4): کل تیروکسین موجود در خون (آزاد و متصل به پروتئین) را اندازهگیری میکند.
T4 آزاد (free T4): مقدار تیروکسینی را نشان میدهد که به پروتئین متصل نیست و بافتها میتوانند از آن استفاده کنند.
4. تیروگلوبولین (Tg)
تیروگلوبولین پروتئینی است که توسط غده تیروئید ساخته میشود. پزشکان از Tg به عنوان نشانگر تومور برای کمک به بررسی روند درمان سرطان تیروئید استفاده میکنند. این آزمایش نشان میدهد که آیا درمان سرطان موثر بوده است یا خیر. بر اساس تحقیقات، تنها 4 درصد افرادی که سطح Tg آنها کمتر از 1 است، پس از پنج سال شاهد عود سرطان خواهند بود.
5. آنتیبادیهای تیروئید
بعضی از اختلالات تیروئید از بیماریهای خودایمنی ناشی میشوند. در این بیماریها، سیستم ایمنی به اشتباه به سلولهای سالم تیروئید حمله میکند. سه آنتیبادی زیر با بیماری خودایمنی تیروئید مرتبط هستند:
آنتیبادیهای پراکسیداز تیروئید (TPOAb): این آنتیبادی در 95 درصد افراد مبتلا به هاشیموتو (کمکاری تیروئید خودایمنی) و حدود 70 درصد افراد مبتلا به بیماری گریوز (پرکاری تیروئید خودایمنی) کشف میشود. در تیروئیدیت پس از زایمان هم افزایش TPOAb دیده میشود.
آنتیبادیهای گیرنده هورمون محرک تیروئید (TRAb): TRAb این آنتیبادی در 90 درصد موارد ابتلا به بیماری گریوز و 10 درصد موارد ابتلا به هاشیموتو یافت میشود. با انجام این آزمایش تیروئید در بارداری، پزشک میتواند خطر ابتلای نوزاد به بیماری گریوز یا پرکاری تیروئید را مشخص کند.
آنتیبادیهای تیروگلوبولین (TgAb): از هر چهار فرد مبتلا به سرطان تیروئید یک نفر TgAb بالا دارد. این آنتیبادی در 80 درصد افراد مبتلا به هاشیموتو و 50 تا 70 درصد افراد مبتلا به بیماری گریوز شناسایی شده است
🔹 تخفیف ویژه به مناسبت افتتاحیه
مژده به همشهریان عزیز
✨آزمایشگاه درمانگاه سوم شعبان فلاورجان با مدیریت جدید افتتاح شد✨
✅ این آزمایشگاه با بهره گیری از پرسنل فنی و با تجربه و دستگاه های به روز و تمام اتوماتیک آماده خدمت رسانی به شما همشهریان عزیز میباشد.
به مناسبت افتتاحیه و تقارن با دهه کرامت به مدت ده روز تمامی آزمایشات چکاپ(قند.چربی.کبد.کلیه.تیرویید) با #تخفیف 50 درصد برای تمامی بیمه های طرف قرارداد و با «تعرفه دولتی» قابل انجام میباشد.
🔻بیمه های طرف قرارداد:
تامین اجتماعی
خدمات درمانی
نیروهای مسلح
سلامت ایرانیان
بانک صادرات
بانک تجارت
شرکت نفت...
ساعات کار همه روزه به جز روزهای تعطیل از ساعت ۷/۳۰ صبح الی ۱۳ و بعد از ظهرها ساعت ۱۵/۳۰ الی ۱۹/۳۰ میباشد.
🔻آدرس: فلاورجان روبروی پل قدیم چهارراه مطهری ابتدای خیابان فرهنگ درمانگاه سوم شعبان
☎️ ۰۳۱۳۷۴۳۰۰۴۴
کانال ایتا آزمایشگاه👇
https://eitaa.com/sevom_shaban_azm
کانال ایتا درمانگاه👇
https://eitaa.com/darman_basij_3shaban
استخدام نیروی فنی آزمایشگاه دارایی سابقه کار و تجربه و مسلط به نمونه گیری، پذیرش ،و بخش فنی جهت شیفت صبح آزمایشگاه سوم شعبان
در صورت داشتن سابقه کاری در آزمایشگاه رزومه خود را به ادمین ارسال نمایید.
رشته های قابل پذیرش
علوم آزمایشگاهی
میکروبیولوژی
بیوشیمی
زیست
تخفیف ویژه تخفیف ویژه
نیروهای مسلح*بسیجیان*سایر بیمه ها
مژده به خانواده های عزیز نیروهای مسلح ، بسیجیان و بیمه های پایه
دیگر نیازی به صرف هزینه و زمان برای مراجعه به مراکز درمانی نیروی های مسلح در اصفهان و سپاهان شهر نیست.
50% تخفیف ویژه برای بیمه شدگان نیروی مسلح و 10% تخفیف برای بسیجیان و بیمه های پایه
آزمایشگاه درمانگاه سوم شعبان فلاورجان به عنوان تنها آزمایشگاه بخش خصوصی با «تعرفه دولتی» و با نازلترین قیمت و بالاترین کیفیت در خدمت همشهریان عزیز میباشد
این آزمایشگاه با بهره گیری از پرسنل فنی و با تجربه و دستگاه های به روز و تمام اتوماتیک آماده خدمت رسانی به شما همشهریان عزیز میباشد.
تمامی آزمایشات برای تمامی بیمه های طرف قرارداد با «تعرفه دولتی» قابل انجام میباشد.
بیمه های طرف قرارداد
تامین اجماعی
نیروهای مسلح
خدمات درمانی
سلامت ایرانیان
بانک صادرات
بانک تجارت
شرکت نفت...
ساعات کار همه روزه به جز روزهای تعطیل از ساعت ۷/۳۰ صبح الی ۱۳/۳۰
آدرس: فلاورجان روبروی پل قدیم چهارراه مطهری ابتدای خیابان فرهنگ درمانگاه سوم شعبان
☎️ ۰۳۱۳۷۴۳۰۰۴۴
کانال ایتا آزمایشگاه
https://eitaa.com/sevom_shaban_azm
کانال ایتا درمانگاه
https://eitaa.com/darman_basij_3shaban