⚡️دربان دل
🔻نوشته ای از آیت الله عبدالرضا کفایی خراسانی دامت برکاته:
بسم الله الرحمن الرحیم
از حکیم عارفی پرسیدند: «چگونه با این رتبه از معرفت دست یافته ای؟» در پاسخ گفت: «از دربانی.» گفتند: «دربانی چگونه به تو حکمت و معرفت آموخته؟» پاسخ داد: «بر در خانه دل خود نشستم و در بر هر اندیشه ای که برای خدا نبود بستم.» دل که چنین از غیر خدا خالی شود مهبط نور ربانی می گردد و در پرتو این نور حقایق عالم هستی بر دل اشراق می شود. خانه ای که اغیار در آن راهی ندارند جایگاه و پایگاه شایسته ای برای حضور یار خواهد بود. «دیو چو بیرون رود فرشته در آید.» همواره خانه ی دل آن عزیز مکرم پر از نور باد و چشم بد زمانه از او دور.
قم _ دوشنبه ۳۰ مرداد ۱۴۰۲ ، برابر با ۴ صفر المظفر ۱۴۴۵ هجری
عبدالرضا کفایی خراسانی
@seyyed_hossein_kashfi
کانال سید حسین کشفی
⚡️دربان دل 🔻نوشته ای از آیت الله عبدالرضا کفایی خراسانی دامت برکاته: بسم الله الرحمن الرحیم از حک
⚡️نگهبان قلب
🔻مرحوم آیت الله العظمی علوی گرگانی:
🔹من با آیة الله العظمی اراکی خیلی ارتباط داشتم. خصوصی خدمتشان می رفتم و بعضی اوقات نیم ساعت، سه ربع خدمت ایشان مینشستم.
در یکی از جلساتی که با هم بودیم صحبتی از مرحوم آیة الله العظمی آقا سید محمدتقی خوانساری و قضیّه نماز باران ایشان به میان آمد که آقای اراکی فرمودند: به آقا سیّد محمّد تقی گفتم: شما خیلی جرأت کردید. چطور در میان آن همه جمعیّت انگلیسی منش رفتید و نماز باران خواندید؟ ایشان فرمودند: من وقتی به نماز ایستادم و الله اکبر گفتم، احساس کردم من با خود خدا در حال صحبت هستم و خودم را در مقابل خدا یافتم. در درون قلبم احساس کردم که الان از خدا هر چیزی را بخواهم خدا دعای مرا رد نمیکند. قوّت قلب خیلی مهم است.
🔸بعد ایشان می فرمود: آقا سیّد محمّد تقی خوانساری، نگهبان قلب داشت. من از ایشان پرسیدم: حاج آقا، نگهبان قلب چیست؟ فرمود: نگهبان چه کار می کند؟ کار نگهبان مراقبت و بازرسی است هر کسی می خواهد از بیرون بیاید بررسی و تفتیش میکند بعضی از بندگان خدا مثل ایشان، کنار قلب، نگهبان دارند. نمی گذارند هر چیزی وارد قلبشان شود. اما ما اینطور نیستیم. وقتی که به نماز می ایستیم اگر محصّل باشیم حواسمان به درس می رود، اگر بازاری باشیم فکرمان در بازار است؛ ما نگهبان نداریم که نگذارد بیگانگان وارد قلبمان شوند. وقتی به نماز میایستیم چیزی که در دل ما نیست خدا است. وقتی در دل ما بازار و بچّه و زن باشد آن نماز چه کاری میتواند انجام دهد؟
📚 آیت علم و عمل
@seyyed_hossein_kashfi
⚡️معنای حریب
🔻استاد سید محمدجواد شبیری زنجانی (دامت برکاته)
🔹 درباره شعر منسوب به حضرت سید الشهدا (علیه السلام) در هنگام دفن حضرت مجتبی (علیه السلام):
فلیس حریبا من اصیب بماله
و لکن من واری اخاه حریب
(مناقب ابن شهر آشوب، ج ۴، ص ۴۵)
گفتنی است که کلمه «حریب» را به غارت زده ترجمه میکنند که ترجمه شیوایی است ولی کاملا دقیق نیست .
🔸برخی عبارتهای لغویان را در این زمینه نقل میکنم :
▫️حریبه الرجل :ماله الذی یعیش به و الحریب الذی سلبت حریبته ، العین، ج ۳، ص ۲۱۴
▪️و نیز در تهذیب اللغه، ج ۵، ص ۱۷ در این مصدر همچنین آمده است: یقال حرب فلان حَرَبا و الحرب ان یوخذ ماله کله فهو رجل حرب نزل به الحرب و هو محروب حریب
▫️و نیز ر.ک.المغرب ج ۱، ص ۱۹۰
حربه یحربه حَرَبا مثل طلبه یطلبه طلبا اذا اخذ ماله و ترکه بلا شیء و قد حرب ماله ای سلبه فهو محروب و حریب
(صحاح، ج ۱، ص ۱۰۸ و نیز شمس العلوم، ج ۳، ص ۱۴۰۸)
🔹بنابر این پیام این بیت منسوب این است که کسی که برادرش را در خاک پنهان سازد ، تمام زندگی خود را از دست داده است.
غارت زده به کسی که برخی از مالش را برده باشند هم اطلاق میشود ولی حریب کسی است که هم مال و زندگی او را گرفته باشند ، لذا کلمه غارت زده نمی تواند تمام معنای حریب را برساند. البته تا واژه قشنگ دقیقتری از غارت زده نیابیم بالاجبار در ترجمه همین کلمه را بکار میبریم که نزدیک به آن در مقدمه الادب ص ۱۲۱ در ترجمه حریب ذکر شده است : مال ستده ، غارت کرده .
غرض من تخطئه کاربرد غارت زده به عنوان ترجمه حریب نبود بلکه می خواستم بگویم که این واژه را اگر توضیح دهیم لطافت شعر منسوب به حضرت بیشتر می شود.
@seyyed_hossein_kashfi
⚡️ به لطف و عنایت اهل بیت (علیهمالسلام) عازم نجف اشرف و کربلای معلی هستم و ان شاء الله دعاگوی همه دوستان و اعضای محترم کانال خواهم بود.
⚡️ محدث نوری احیاگر پیاده روی زیارت سیدالشهداء
🔻شیخ آقابزرگ تهرانی در نقباء البشر در احوالات استادش محدث نوری می نویسد:
و مما سنّه في تلك الاعوام: زيارة سيد الشهداء مشيا على الاقدام، فقد كان ذلك فى عصر الشيخ الانصاري من سنن الاخيار و اعظم الشعائر؛ لكن ترك في الاخير و صار من علائم الفقر و خصائص الادنون من الناس، فكان العازم على ذلك يتخفى عن الناس لما في ذلك من الذل و العار، فلما رأى شيخنا ضعف هذا الامر اهتم له و التزمه فكان فى خصوص زيارة عيد الاضحى يكتري بعض الدواب لحمل الاثقال و الامتعة و يمشي هو و صحبه، لكنه لضعف مزاجه لا يستطيع قطع المسافة من النجف الى كربلا بمبيت ليلة كما هو المرسوم عند اهله؛ بل يقضي في الطريق ثلاث ليال يبيت الاولى فى (المصلى) و الثانية في (خان النصف) و الثالثة فى (خان النخيلة) فيصل كربلا فى الرابعة و يكون مشيه كل يوم ربع الطريق نصفه صبحا و نصفه عصرا، و يستريح وسط الطريق لاداء الفريضة و تناول الغذاء في ظلال خيمة يحملها معه، و في السنة الثانية و الثالثة زادت رغبة الناس و الصلحاء بالامر و ذهب ما كان فى ذلك من الاهانة و الذل الى ان صار عدد الخيم في بعض السنين ازيد من ثلاثين لكل واحدة بين العشرين و الثلاثين نفرا
📚طبقات اعلام الشیعة، ج۱۴، ص۵۴۷
@seyyed_hossein_kashfi
⚡️ سید بحرالعلوم و پیاده روی نجف به کربلا
🔻مقام معظم رهبری آیت الله العظمی خامنهای دام ظله
🔹خاطرهی بحرالعلوم را عرض بکنیم که جالب است و نشاندهندهی روحیّه و فضای نجف در دوران بحرالعلوم است؛ یعنی دویست سال پیش. ایشان بعد از مرحوم آقای بهبهانی مرجع شدند؛ یعنی مرحوم بحرالعلوم مثل کاشفالغطا مورد قبول بقیّهی علمای بزرگ و شاگردان بزرگ مرحوم بهبهانی قرار گرفتند؛ و دیگران همه تسلیم شدند در مقابل ایشان و با طوع و رغبت ایشان را بهعنوان رئیس انتخاب کردند.
🔸مرحوم بحرالعلوم اوّلِ ریاستش یک سفر پیاده از نجف حرکت کرد به طرف کربلا. در یکی از منازل اوایل راه خسته شدند و نشستند؛ مرحوم بحرالعلوم گفت من ضعیفم و امشب از اینجا نمیتوانم حرکت کنم. بعضیها گفتند برویم؛ ایشان گفت نه، من میمانم؛ بعد این بیت را خواند:
از ضعف به هرجا که نشستیم وطن شد
وز گریه به هر سو که گذشتیم چمن شد
🔹 [این بیت از] طالب آملی [است]. شعرای عرب همراه ایشان بودند، به نظر من نکتهی خیلی جالبش اینجا است؛ اینکه حالا بحرالعلوم یک بیت شعر طالب آملی را بخواند، این خیلی عجیب نیست امّا اینکه ایشان در سفر زیارتی کربلا، از نجف تعدادی شاعر با خودش همراه کرده و میبرد، به نظر من مهم است؛ شعرای عرب گفتند که سیّدنا! شِنو معنی هذا البیت؟ اینکه شما خواندید، چه بود؟ ایشان برایشان شرح داد، معنا کرد برایشان که اینکه خواندم معنایش این است و گفت حالا شما بسازید، و شعرای عرب شروع کردند [نظیر] این بیت را ساختن.
🔸این قضیه را من به نظرم در کتاب مرحوم حرزالدّین دیده باشم؛ آنجا نقل میکند که فلان کس اینجوری گفت، فلان کس اینجوری گفت، خود بحرالعلوم هم اینجوری گفت؛ یعنی عالمی مثل بحرالعلوم که از لحاظ فقهی سرآمد است، از لحاظ معنوی [سرآمد است] -میدانید بحرالعلوم از لحاظ معنوی فوقالعاده است و همان جنبهی معنوی او هم شاید بود که موجب شد همهی فقهای بزرگ که شاگردهای مرحوم بهبهانی بودند، در مقابل ایشان تسلیم شدند- با آن مقامات معنوی، با آن حالت عرفانی، با آن چیزهایی که نقل میکنند از ملاقات ایشان با حضرت و از این چیزها، وقتی که حرکت میکند از نجف برای سفر زیارتی پیاده به کربلا، با خودش شعرا را میبرد.
📚 ۱۳۹۴/۰۷/۱۳ ، بیانات در دیدار اعضاى ستاد برگزارى سومین جشنوارهى بینالمللى شعر حوزه
@seyyed_hossein_kashfi
حسین جان من از کودکی بسته ام دخیل بر علم تو
حسین جان وعده دیدار صبح اربعین در حرم تو
@seyyed_hossein_kashfi
⚡️اطلاعیه مجلس روضه
حسینیه مرحوم حجةالاسلام والمسلمین حاج سید محمود کشفی
🔹زمان: پنج روز آخر صفر، صبح ها از ساعت ۷ تا ۸:۳٠
🔸مکان: تهران، خیابان ۱۷ شهریور، کوچه آبشار، کوچه شهید سماواتی، کوچه شهید سید عباس کشفی، پلاک ۱۴
@seyyed_hossein_kashfi
⚡️برات آزادى و عنايت رضوى (علیه السلام)
🔻شهید آیت الله دستغیب :
🔹محب صادق اهلبيت جناب حيدرآقا تهرانى نقل نمود در چند سالقبل روزى در رواق مطهر حضرت رضا عليه السلام مشرف بودم، پيرمردى را كه از پيرى خميده شده و موى سر و صورتش سفيد و ابروهايش بر چشمش ريخته حضور قلب و خشوع او مرا متوجه ساخت تا وقتى كه خواست حركت كند ديدم عاجز است از حركت كردن. او را يارى كردم در بلند شدن.
پرسيدم منزلت كجاست تا تو را به منزل رسانم، گفت در حجرهاى از مدرسه خيرات خان او را تا منزلش رساندم و سخت مورد علاقهام شد به طورى كه همه روزه مىرفتم و او را در كارهايش يارى مىكردم. اسم و محل وحالاتش را پرسيدم، گفت اسمم ابراهيم از اهل عراق و زبان فارسى را هم مىدانست.
🔸ضمن بيان حالاتش گفت من از سن جوانى تا حال هر ساله براى زيارت قبر مطهر حضرت رضا عليه السلام مشرف مىشوم و مدتى توقف كرده وبه عراق مراجعت مىكنم و در سن جوانى كه هنوز اتومبيل نبود، دو مرتبه پياده مشرف و در مرتبۀ اول سه نفر جوان كه با من همسن و رفاقت و صداقت ايمانى بين ما بود و سخت با يكديگر علاقه و محبت داشتيم و مرا تا يك فرسخى مشايعت كردند و از مفارقت من و اينكه نمىتوانند با من مشرف شوند، سخت افسرده و نگران بودند. هنگام وداع با من گريستند وگفتند تو جوانى وسفر اول و پياده به زحمت مىروى، البته مورد نظر واقع مىشوى، حاجت ما به تو آن است كه از طرف ما سه نفر هم سلامى تقديم امام عليه السلام نموده و در آن محل شريف، يادى از ما بنما پس آنها را وداع نموده وبه سمت مشهد حركت كردم. پس از ورود به مشهدمقدس با همان حالت خستگى وناراحتى به حرم مطهر مشرف شده پس از زيارت در گوشهاى از حرم افتادم وحالت بىخودى و بىخبرى به من عارض شد در آن حالت ديدم حضرت رضا عليه السلام به دست مباركش رقعههاى بىشمارى است و به تمام زوار از مرد و زن حتى بچهها رقعهاى مىدهد چون به من رسيدند چهار رقعه به من مرحمت فرمود، پرسيدم چه شده؟ به من چهار رقعه داديد، فرمود يكى براى خودت و سه تا براى سه رفيقت. عرض كردم اين كار مناسب حضرتت نيست، خوب است به ديگرى امر فرماييد اين رقعهها را تقسيم كند.
حضرت فرمود: اين جمعيت همه به اميد من آمدهاند و خودم بايد به آنها برسم پس يكى از آن رقعهها را گشودم چهار جمله نوشته شده بود: «بَرائَةٌ مِنَ النّار وَامانٌ مِنَ الْحِسابِ وَدُخُولٌ فِى الْجَنَّةِ وَاَنَا بْنُ رَسُولِاللّهِ صلى الله عليه و آله ».
📚 داستان های شگفت انگیز، ص۱۲۶
@seyyed_hossein_kashfi
🔸 لطف خسرو طوس
🔻اشعار مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی وحید خراسانی که به در خواست مرحوم حجة الاسلام والمسلمین سید علیمحمد وزیری یزدی _۸۰ سال پیش_ در تاریخ ۱۳۶۵ قمری سروده شده است:
وحیدی ار چه وحیدی به معصیت لیکن
مشو ز رحمت پروردگار خود مایوس
فتاده [ای] چو به دریای غم مشو نومید
بود که دست تو گیرد ز لطف خسرو طوس
چه کیمای سعادت بود غبار درش
چه باک باشدت ای دل ز طالع منحوس
@seyyed_hossein_kashfi
⚡️دروس سید حسین کشفی در سال تحصیلی ۱۴۰۲ _ ۱۴۰۳:
1⃣ درس مکاسب محرمه (از ابتدا)
🔹زمان: ۷ تا ۸ صبح، شنبه تا چهارشنبه
2⃣ حدیث خوانی، کتاب کافی از ابتدای کتاب الحجة
🔹زمان: ۷ تا ۸ صبح، پنجشنبه
🔸مکان: مدرس فقهی امام محمد باقر علیهالسلام ، مدرس شماره۷ ، خیابان معلم، نبش کوچه۲۱
🔺شروع کلاس ها ان شاالله از روز چهارشنبه ۲۹ شهریور ماه (۴ ربیع الاول) میباشد.
@seyyed_hossein_kashfi
کانال سید حسین کشفی
⚡️دروس سید حسین کشفی در سال تحصیلی ۱۴۰۲ _ ۱۴۰۳: 1⃣ درس مکاسب محرمه (از ابتدا) 🔹زمان: ۷ تا ۸ صبح، شن
⚡️ قابل توجه طلاب محترم
درس مکاسب محرمه (از ابتدا) طرح جدید ۴۲۹ می باشد.