@dars_akhlaq .mp3
1.14M
🌹 @dars_akhlaq 🌹
حجت الاسلام و المسلمین #عالی
🔵موضوع "ارزش خانه داری"
حضرت #زهرا سلام الله علیها خانه دار بود . الان یک #فرهنگی در دنیا تزریق شده است که #خانه_دار بودن و #مادربودن را بر سرشان می زنند که گاهی گرد و خاک آن بر سر #جوانان ما هم پاشیده شده است . اگر از جوانی سئوال کنید که مادرش چکاره است. اگر شغلی داشته باشد، هر چند تناسبی به زنانگی هم نداشته باشد، با افتخار می گوید: «مادرم شاغل است». ولی اگر #مادرش خانه دار باشد، انگار کسر شأن است و خجالت می کشد! انگار خانه دار بودن یعنی بی سواد بودن! او با خجالت می گوید:
😔«مادرم خانه دار است».😔
حضرت زهرا و حضرت زینب سلام الله علیهما خانه دار بودند؛ در حالی که در آن زمان هم #شغل هایی برای #زنان بوده است. خانه دار بودن « یعنی محور این معبد» زیرا محور #خانه و #تربیت خانه #زن هست؛ بنابراین ارزش آن خیلی بالا است
🔴👈موضوع:ارزش #خانه_داری
✅ حتما گوش کنید خیلی عالی👌
🍃🍃🍃➖➖➖🍃🍃🍃
🌹کانال درس اخلاق🌹
✨✨✨✨✨
🆔 @dars_akhlaq
مریم مختاری کارشناسی ارشدروانشناسی بالینی وعمومی:
بسم الله الرحمن الرحیم
#مهارتهای_زندگی
#⃣ قدرت مرد را در خانواده به رسمت بشناسید.
فقدان قدرتمندی مرد درزندگی زناشویی هویتش را مخدوش می کند پس این خلاء را درجایی غیر از دامان خانواده جستجو می کند و ممکن است به خیانت بیانجامد.
بنابراین اجازه دهید قهرمان زندگیتان به رسمیت بشناسید.
لطفا کانال «خانواده موفق » را به دوستان خود معرفی فرمایید.
«موسسه قرآنی شیفتگان وحی»
لینک کانال خانواده موفق👇
https://eitaa.com/joinchat/1933770797C7147a2e9b1
لطفا کانال «خانواده موفق » را به دوستان خود معرفی فرمایید.
«موسسه قرآنی شیفتگان وحی»
لینک کانال خانواده موفق👇
https://eitaa.com/joinchat/1933770797C7147a2e9b1
افرادی که حال دلشان خوب است معمولا افرادی:
#⃣خوش بین
با اعتماد به نفس
خیر خواه
با صداقت و درستکار
تاثیر گذار
انعطاف پذیر
شوخ طبع
و همچنین دیگران را دوست دارند.
اگر برای کسب این صفات و ویژگی های عالی در وجودمان تلاش کنیم قطعا داشتن حس خوب را در وجود خود به نحوی تضمین میکنیم پس زمان آن رسیده تا برای خودمان ارزش قائل شویم و تلاش کنیم تا با رسید به حال خوب بتوانیم حس خوب موفقیت را در نتیجه آن کسب کنیم.
https://eitaa.com/joinchat/1933770797C7147a2e9b1
دقت کردین که اکثر خانواده ها
نه تنها با نوجوان 14 ساله شون رفیق نیستند
بلکه هزاران مشکل هم با هم دارن.
شاید مقصر والدین هستند که اهمیت این سن رو درک نکردند
و نمی دونن که چگونه باید با نوجوان برخورد کنند.
این متن رو بخونید👇👇
آنچه لازم به ذکر است این است که دوران مهم تربیت در هفت سال سوم زندگی کودک، از پانزده سالگی آغاز می شود. این دوران، دورانی است که یک نوجوان با مسائلی همچون بلوغ و ورود به دوران جوانی مواجه می شود. طی شدن بحران بلوغ در این سنین بسیار مهم است و این دوران بحرانی به این صورت است که خواسته ها و نیازهای متفاوت و متضادی را از سوی نوجوان به دنبال دارد.
این دوران، دورانی خاص برای نوجوان است. به این صورت که نوجوان دارای برخی از احساسات و خودخواهی های کودکانه است و از طرف دیگر دوست دارد با دیگران نیز همراه باشد و اوقاتی را هم به تنهایی و در دنیای خودش، سپری کند. در واقع به نظر می رسد که کسی که دیروز کودکی پر تحرک بوده، امروز به نوجوانی حساس و زودرنج تبدیل شده است و این مسئله ممکن است به دلیل تغییرات سریع جسمی او نیز، باشد. در این سنین، یک نوجوان حساس و زودرنج می شود و در برابر دیگران به سرعت عکس العمل نشان می دهد.
در این دوره سنی، میزان اثرپذیری از گروه همسالان بسیار زیاد است و نوجوان به دنبال دستیابی به ثبات شخصیت و استقلال است. گویا نیروی متراکمی در وجود نوجوان نهفته است که می خواهد خود را به نوعی بروز دهد.1️⃣ به همین خاطر است که ممکن است در رفتارهایش به نوعی اظهار منیت کند و به دنبال ابراز وجود و تعلق به گروه داشته باشد. او دوست دارد که خود را مطرح کند و عهده دار مسئولیت هایی شود.
به طور کلی یک نوجوان در این سنین، شخصیت پایداری ندارد و در برخی از موارد به فردی بی اعتماد و بی حوصله تبدیل می شود. در این دوران، نقش والدین بسیار مهم و حساس است. والدین باید به گونه ای رفتار کنند که گویا شرایط یک نوجوان را کاملا درک می کنند و باید بدانند که در این موقعیت، به چه صورت به مهرورزی و محبت با فرزند خود رفتار کنند.
والدین باید در این دوران به این موضوع بیندیشند که جوان خود را هر چه بیشتر به خود نزدیک کنند و به نیازهای روحی و عاطفی او جامه عمل پوشانند
پیامبر اکرم(صل الله علیه و آله) می فرمایند: به شما سفارش می کنم که نسبت به جوانان مهربان باشید، زیرا آنان در این هنگام نازک دل هستند.2️⃣ این عبارت را می توان به این معنا تعبیر کرد که نوجوانی که در آستانه ورود به دوران جوانی است، ممکن است دچار خطا شود و حساسیت این دوران ایجاب می کند که والدین از برخی خطاها بگذرند و آنها را نادیده گیرند. والدین باید در این دوران به این موضوع بیندیشند که جوان خود را هر چه بیشتر به خود نزدیک کنند و به نیازهای روحی و عاطفی او جامه عمل پوشانند.
اگر والدین در این دوران برخوردی صحیح و حساب شده با فرزند خود داشته باشند، می توانند منتظر باشند که خصلتهای کودکانه به طور تدریجی در فرزندشان محو شود و نشانه های رشد و ورود به دنیای جوانی را در او ببینند.
پیامبر اکرم(صل الله علیه و آله) این دوره زندگی را با عنوان دوران وزارت فرزند یاد می کنند. 3️⃣ این بدان معناست که تازه جوان یک خانواده می تواند وزیر، مشاور و یار و یاور پدر ومادرش باشد. این مسئله موجب می شود تا او احساس مطلوبی داشته باشد از اینکه والدین اش به شخصیت او احترام می گذارند و نظرات او را محترم می شمارند.
مسئله بسیار مهم دیگری که در این دوران باید مورد توجه باشد، نوع نگرش واحساسی است که نوجوان و جوان نسبت به مسائل دینی و اعتقادی پیدا می کنند
در این دوران باید شرایط و موقعیتی فراهم شود تا جوان این فرصت را داشته باشد که نسبت به مسائل دینی و اعتقادی خود تحقیق کند تا قانع شود.
به این ترتیب در این دوره سنی هم به این مسئله می رسیم که باز هم نقش والدین بیش از سایر عوامل، حائز اهمیت است. والدین باید در درجه اول به خودشان توجه داشته باشند و به دنبال رفع مشکلات و اصلاح خود نیز باشند. اگر چنین موقعیتی برای والدین فراهم شود، انها می توانند امیدوار باشند که در فرایند تربیت فرزند خود موفق عمل کنند.
پی نوشت ها:
1️⃣به نقل از کتاب “آنچه والدین و مربیان باید بدانند”
2️⃣کتاب شباب قریش، ص1
3️⃣مکارم الاخلاق،ص15
پدر مسئول دادن آگاهی های لازم و پرورش فرهنگی فرزندان است. از نظر کودک اوست که همه چیز را می داند ، به همه ی سؤالات پاسخ می گوید . از هر واقعه ای ، در هرجا که اتفاق افتد خبر دارد، آینده و گذشته را اوست که باید خبردهد ، و بالاخره اوست که دریچه ای از اطلاعات را به روی کودک می گشاید.
شاید تصور کودک از پدر اغراق آمیز باشد .
امابهرحال این تصورات کودک شماست پس تصوراتش راخراب نکنید.
قهرمان خوبی برایش بمانید...
لطفا از طریق این لینک وارد شوید👇👇👇
خانواده موفق
https://eitaa.com/joinchat/1933770797C7147a2e9b1
بنام خدای هستی بخش
✅ مهارت های زندگی
✳️ اگرموضوعات تابو وممنوعه ای در ارتباط باهمسرتان هست که اورابشدت عصبانی میکند نیازداریدکه هرازچند گاهی آنهارامتذکرشوید.اگراین کاررانکنیدتبدیل به بمب های زمانی میشوند.
مهمترین و متداولترین موضوعاتی که زوجین درباره آن با هم بحث و مجادله دارند عبارتند از: پول، رابطه جنسی، کار، فرزندان، کار منزل و چگونگی تقسیم مسئولیتها. بنابراین درباره آنها با یکدیگر صحبت کنید و سعی کنید یک بار برای همیشه حلشان کنید تا دیگر مسالهساز و آتش بیار خانه شما نشود..
لطفا از طریق این لینک وارد شوید👇👇👇
خانواده موفق
https://eitaa.com/joinchat/1933770797C7147a2e9b1
☘ به نام خدای سلامتی ☘
▪️سه تکنیک کاهش اضطراب برای روزهای کرونا: آرامسازی، ذهنآگاهی، نوشتن ابرازی
🌿بهتر است قبل از اینکه اضطراب به سراغتان بیاید، برای مقابله با آن آمادهشوید. تکنیکهای کاهش اضطراب را بخشی از برنامهٔ روزانهٔ خود قرار دهید. به این ترتیب تحمل شما در مقابل اخبار بد و واقعیتهای نگرانکننده بیشتر میشود و این چیزها دیرتر و کمتر مضطربتان میکنند.
🌱تکنیکهای کاهش اضطراب الزاما روشهای خاص و پیچیدهای نیستند. هرچیزی که تا حالا به شما در تحمل و تسکین اضطراب کمککرده میتواند یک تکنیک کاهش اضطراب باشد؛ مثلا تماشای فیلم و سریال، خواندن کتاب، گوش دادن به موسیقی، ورزش کردن، درددل و گفتگو یا دعا و نیایش.
🌱مهم است بدانید یک تکنیک کاهش اضطراب مثبت، اولا شما را کرخت و بیاحساس نمیکند (مانند مصرف مخدر، یا خواب یا کار بیش از حد)؛ دوما در بلندمدت باعث دردسر شما یا دیگران نمیشود (مانند پرخاشگری یا خراشیدن پوست زخمها).
♦️غیر از روشهای عادتی خودتان میتوانید در ایام خانهنشینی کرونا یکی از تکنیکهای کاهش اضطراب توصیهشده توسط روانشناسان را هم بیاموزید.
🔹یک: آرامسازی یا ریلکسیشن
این روش با آرام کردن عضلات شما که در اثر اضطراب تحت تنش و فشارند، ارسال پیام اضطراب از بدن به ذهن متوقف میکند و چرخهٔ اضطراب بین بدن و ذهن را قطع میکند.
برای انجام آرامسازی پیشرونده (یکی از اشکال پرطرفدار آرامسازی):
۱. در یک مکان ساکت و بیمزاحمت بنشینید؛
۲. چشمهایتان را ببندید و یک مکان امن و خوشایند را تصور کنید و چند ثانیه آنجا بمانید؛
۳. از انگشتان پا شروع کنید و هر بخش از بدن را به نوبت، چندبار به شدت فشرده و منقبض کنید و سپس رها کنید. هربار فشردن و هربار رها کردن ۲ تا ۳ ثانیه طول بکشد. (بخشهای مختلف بدن: انگشتان پاها، کف پاها، مچ و قوزک پاها، پایین ساق پا، بالای ساق پا، زانو، پایین ران، بالای ران، باسن و لگن، شکم، سینه، کمر، کتف و شانه، بازوها، ساق دستها، کف دستها، گردن، صورت، لبها، پیشانی، پوست سر)؛
۴. دوباره مکان امن و خوشایندتان را مجسم کنید، چند ثانیه آنجا بمانند و چشمهایتان را باز
کنید.
🔹دو: ذهنآگاهی
این روش کمک میکند که در هر لحظه ارتباط کاملی با ذهن، بدن، و دنیای بیرون داشته باشید و به افکار، احساسات، حواس جسمی و دنیای پیرامون خود "توجه بدون قضاوت" بکنید.
ذهنآگاهی شامل تمرینهای متعددی است. برای شروع میتواند روی غذا خوردن ذهنآگاهانه تمرکز کنید. در هر وعده غذا همهٔ توجه خود را به این موقعیت، غذای پیش رویتان،شکل و عطر و طعم آن، حرکات بدنتان هنگام خوردن آن و مسیری که در دهانتان طی میکند بدهید.
دو تمرین پیشرفتهتر ذهنآگاهی عبارتاند از اسکن بدن ، تماشای افکار.
🔹سه: نوشتن ابرازی
اگر درونیات خود را دربارهٔ یک رویداد سخت و پراسترس با استفاده از نوشتن به صفحهٔ سفید و ساکت کاغذ ابراز کنید، سلامتی جسمی و روانی شما بهبود پیدا میکند.
ویژگیهای نوشتنی که برای سلامتی مفید است، چنیناند:
۱. تکرار مکررات و نشخوار فکرهای تکراری نیست و دنبال جنبههای جدید موضوع میگردد.
۲. احساسات شما دربارهٔ موضوع را بیان میکند آنها را میپذیرد.
۳. یک روایت منسجم و قابلفهم و باسروته از اتفاقی که افتاده میسازد.
۴. غیر از دیدگاه خودتان، از دیدگاه بقیهٔ آدمهای درگیر هم به موضوع نگاه میکند.
۵. ترجیحا با قلم نوشته میشود نه با صفحه کلید.
نوشتن ابرازی میتواند یک تمرین و آیین خاص پس از یک رویداد استرسزای خاص باشد، یا بخشی از کارهای روزمره شما.
🌱برای اینکه هر کدام از تکنیکهای فوق بیشترین نتیجه را برای شما داشته باشند باید مدتی آنها را تمرین کنید. وویس "۳ تکنیک کلهش اضطراب" در همین کانال، جزئیات بیشتری رادربارهٔ این روشها ذکر میکند. همچنین به زودی در این کانال آموزشهای بیشتر دربارهٔ هرکدام از این روشها داده می شود.
لطفا از طریق این لینک وارد شوید👇👇👇
خانواده موفق
https://eitaa.com/joinchat/1933770797C7147a2e9b1
🍃🍃🍃🍃🍃
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐
💡تصمیم شخصی یا تصمیم اجتماعی
🔅نقش خود را در وضع به وجود آمده مشخص کنیم؟؟؟
🔅حتی اگر نقش هر کدام از ما ده درصد باشد؟
🔅آیا نقش خودم را در وضع موجود میشناسم و تصمیمات و انتخابهای جدید میگیریم؟؟؟؟؟
لطفا از طریق این لینک وارد شوید👇👇👇
خانواده موفق
https://eitaa.com/joinchat/1933770797C7147a2e9b1
🌺به نام خداوند دانایی🌺
نقش ما دراجتماع یا خانواده یا درقبال خودمان به یک اندازه مهم است وهمه آنها بهم پیوسته ومرتبطند.
ازیادبردن یا بی تفاوت بهرکدام ازاین نقشها آسیب جدی به خود، دیگران ودرواقع کل جامعه وارد می کند.
بیایید دراین روز های حساس هرکدام نقش خود را بنحواحسنت بازی کنیم.
چند نفرازشما در خانه مانده اید وبه پزشکان وپرستاران زحمت کش یاری رسانده اید؟
✅ اگرتا امروز قرنطینه خانگی را جدی نگرفته اید لطفابه مسئولیت خود در سلامت جسمی وروحی جامعه فکرکرده وازهمین الان شروع کنید.✳️
☘ شماکوچک نیستید.
شما عضوی از یک جامعه بزرگ ایرانی هستید که باهمیاری وهمکاری پشت به پشت هم مانندسربازان غیورازهم حمایت می کنید.🌹
لطفا از طریق این لینک وارد شوید👇👇👇
خانواده موفق
https://eitaa.com/joinchat/1933770797C7147a2e9b1
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷
" بسم الله الرحمن الرحیم "
✅ شخص امیدوار چه خصوصیاتی دارد؟
افراد امیدوار همواره حس لذت درونی دارند. یعنی در طی فعالیتهای روزانه خود حس خوب شادی و لذت همراه آنها بوده و موجب رضایت درونی آنهاست. معمولاً از یک زندگی عاشقانه برخوردار هستند و توانایی خندیدن در آنها نهادینه شده است. دارای مهارت مقابله با استرس و گریز از ناملایمات بوده، برای زندگی خود یک چارچوب ارزشی و مهمتر از آن یک یا چند هدف تعریف کردهاند. افراد دارای امید در زندگی انسانهای منعطفی هستند. به این معنا که در مقابله با شرایط جدید بهراحتی قابلیت تغییر و سازگاری دارند و هیچ حادثهای توازن روحی آنها را بر هم نمیزند. برای مثال افرادی را تصور کنید که در یک منطقهی جغرافیایی تحت شرایط پیشبینینشدهای درگیر جنگ میشوند. یک فرد امیدوار به دنبال یافتن راهکارهای جدید برای امید به زندگی با حداقلهای ممکن است. درحالیکه شخص ناامید شرایط جدید را یک بحران دانسته و زندگی و تعاملاتش در معرض خطر نابودی قرار خواهد گرفت.
✳️ افراد امیدوار در زندگی روزانه خود بین استراحت، کار، سرگرمی و روابط اجتماعیشان تعادل برقرار کردهاند. آنها توانایی ایجاد و حفظ روابط را داشته و معمولاً از عزتنفس بالایی برخوردار هستند.
جامعه کنونی ما شدیدا به امیدوتقویت امید درزندگی اجتماعی نیازدارد.
امیدراه موفقیت در تمام امور را هموار می سازد .
لطفا از طریق این لینک وارد شوید👇👇👇
خانواده موفق
https://eitaa.com/joinchat/1933770797C7147a2e9b1
🌹صبر بر بداخلاقی همسر🌹
📚شیخ_جعفر_کاشف_الغطاء
🔻یکی از خصوصیاتی که انسان را در امور معنوی خیلی رشد می دهد و او را به کمال می رساند، صبر بر بداخلاقی اطرافیان است.
قطعا خودمان نباید بداخلاق باشیم، بر بداخلاقی اطرافیانمان هم باید صبر کنیم.
مثلا شخصی پدر و مادرش پیر شده اند و اخلاق تندی دارند.
یا شاگرد بر بداخلاقی استادش صبر کند.
👈 اما شاید هیچ چیز مانند صبر بر بداخلاقی همسر انسان را به کمال نرسانده؛اینکه همسر انسان بد اخلاق باشد و صبر کند.
📕 داستان:
💠 مرحوم شیخ_جعفر_کاشف_الغطاء از بزرگترین فقیهان عالَم تشیّع بوده است، در حدّى که علماى بزرگ شیعه از قول او نقل کرده اند که فرموده بود: اگر تمام کتابهاى فقهى شیعه را در رودخانه بریزند و به دریا برود و شیعه دیگر یک ورق فقه دستش نباشد، من از اول تا آخر فقه شیعه را در سینه ام دارم، همه را بیرون مى دهم تا دوباره بنویسند. مرجع هم شده بود.
🔸اهل علم و اصحاب سرّش فهمیدند که همسرش در خانه بداخلاقى مى کند، ولى خیلى هم خبر از داستان نداشتند. این قدر در مقام جستوجو برآمدند تا به این نتیجه رسیدند که این مرد بزرگ الهى، این فقیه عالى قدر گاهى که به داخل خانه مى رود، همسرش حسابى او را کتک مى زند.
یک روز چهار پنج نفر جمع شدند و خدمتش آمدند گفتند: آقا ما داستانى شنیده ایم از خودتان باید بپرسیم، آیا همسر شما گاهى شما را مى زند؟!
🔹 فرمود : بله، عرب است، قدرتمند هم هست، قوى البنیه هم هست، گاهى که عصبانى مى شود، حسابى مرا مى زند. من هم زورم به او نمى رسد.
گفتند: او را طلاق بدهید.گفت: نمى دهم.گفتند: اجازه بدهید ما زنهایمان را بفرستیم، ادبش کنند.گفت: این کار را هم اجازه نمى دهم.گفتند: چرا؟
🔸 گفت: این زن در این خانه براى من از اعظم نعمتهاى خداست، چون وقتى بیرون مى آیم و در صحن امیر المومنین مى ایستم و تمام صحن، پشت سر من نماز مى خوانند، مردم در برابر من تعظیم مى کنند؛
⚠️ گاهى در برابر این مقاماتى که خدا به من داده، یک ذرّه هوا مرا برمى دارد، همان وقت مى آیم در خانه کتک مى خورم، هوایم بیرون مى رود! این چوب_الهى است، این باید باشد.
[📕کتاب نفس؛ شیخ حسین انصاریان،
ص 328]
🍃🍃🍃➖➖➖🍃🍃🍃
🌹 🌹
✨✨✨✨✨
لطفا از طریق این لینک وارد شوید👇👇👇
خانواده موفق
https://eitaa.com/joinchat/1933770797C7147a2e9b1
🌹🍃با عرض سلام و ادب
🌸🍃دوستان محترم چون کانال را در نرم افزار ایتا به تازگی تاسیس نمودیم
لذا خواهشمندیم ما را با همراهی خود وصبر وتحمل نسبت به مطالب آن ، یاری نمایید
🌼🍃با تشکرفراوان
موسسه قرآنی شیفتگان وحی