🔰جریانهای سیاسی را چگونه بشناسیم؟
🔸اگر با یک محصول هنری همانند فیلم، شعر، کاریکاتور و یا یک تحلیل سیاسی مواجه شوید، با چه روش و شاخصی به ارزیابی آن میپردازید؟ چگونه تشخیص میدهید که فلان محصول هنری، فکری یا سیاسی دقیقا همان تفکری را ارائه میدهد که شما دنبالش هستید؟ چگونه اطمینان پیدا میکنید که در دام حرفهای جذاب و فریبنده برخی شیادان سیاسی و هنری گرفتار نشدهاید؟
اینها سوالاتی است که میکوشیم در این یادداشت به آنها پاسخ دهیم؛ به طور کلی دو روش برای ارزیابی و قضاوت درباره محصولات فکری و هنری وجود دارد:
🔸روش اول مراجعه به خود محصول و بررسی تکتک اجزاء و جوانب آن میباشد؛ به عنوان مثال هنگامی که قصد تحلیل و ارزیابی یک فیلم را دارید، تکتک سکانسهای آن را مورد بررسی قرار داده و براساس آن به یک قضاوت کلی درباره فیلم، دست پیدا میکنید؛ از آنجایی که در اغلب موارد، پیامهای مختلف و ضد و نقیضی در فیلم گنجانده شده است، به احتمال زیاد با اطرافیان خود درباره برآیند کلی فیلم به اختلاف میخورید؛ ارزیابی یکی از شما نسبت به آن فیلم، مثبت و ارزیابی دیگری، منفی خواهد بود! ولی واقعیت آن است که نمیتوان به صورت قطعی ادعا کرد "یکی از طرفین اشتباه میکنند"؛ چرا که هر کدام برای ادعای خود شواهدی از فیلم ارائه داده و قضاوت باب میل خود را از آن نتیجه میگیرند! در موضعگیریهای سیاسی نیز داستان از همین قرار است؛ چه بسا در عرصه سیاسی افرادی باشند که دقیقا نقطه مقابل یکدیگر موضعگیری کرده و در عین حال مواضع خود را مبتنی بر اندیشه رهبر انقلاب قلمداد کنند! درباره این روشِ ارزیابی باید گفت که اگرچه اطلاعات خوبی را درباره محصولات فکری ارائه داده و لایههای زیرین فیلم یا مواضع سیاسی را آشكار میکند ولی در اغلب اوقات قادر به ارائه یک قضاوت صحیح و متقن نمیباشد؛ خصوصا با وجود پیچیدگیهای زمانه کنونی و اختلاط چشمگیر حق و باطل در محصولات هنری، نمیتوان به این روش بسنده کرد.
🔸در روش دوم به جای آن که غرق در جزئیات و ظرائف فیلم یا مواضع سیاسی شویم، اثر حاصل از آنها و به عبارتی انعکاس و بازتاب آنها در مخاطب را زیر ذرهبین قرار میدهیم؛ آیا آن محصول فکری یا سیاسی، شاخص امید را در مخاطبان خود افزایش داد یا منجر به ناامیدی آنان از آینده شد؟ آیا حس وطندوستی و میهنپرستی را در مخاطبان خود افزایش داد یا نقطه مقابل آن عمل کرد؟ آیا اعتماد عمومی به مسئولان کشور را ارتقا داد یا مخاطبان خود را نسبت به کارگزاران کشور بدبین کرد؟ آیا ایمان دینی مردم را تقویت کرد یا بذر تردید را در دل آنان کاشت؟ آنچه که در این روش اهمیت دارد، نه جزئیات و ریزهکاریهای محصول بلکه برآیند کلی آن میباشد؛ چه بسا برآیند کلی یک محصول، سیاهنمایی از وضعیت یک کشور بوده و در نهایت منجر به ناامیدی مخاطب شود ولی با این وجود در خود فیلم نیز شواهدی بر غیر آن برآیند کلی نیز دیده شود!
🔸بیان مثالی در این زمینه خالی از لطف نیست؛ برخی افراد با استناد به بیانات رهبری مبنی بر مطالبهگری، نقد و ارزیابی عملکرد مسئولان، کار را تا جایی پیش میبرند که اعتماد عمومی به کارگزاران نظام دچار خدشه میشود و عجیبتر آن که این اقدام خود را به پای تبعیت از رهبری نظام مینویسند! قدری صریحتر بگوییم؛ ابتدا به این تعابیر رهبری که درباره رئیسی عزیز گفته شده است توجه کنید: "کارآمد، باکفایت، جامعالاطراف، خستگیناپذیر، کارآزموده در مدیریتهای کلان، مظهر شعارهای انقلاب، مردمی، فداکار، خدمتگزار صمیمی، مخلص و باارزش، برخوردار از صلاح و امانت، دارای سوابق درخشان مدیریتی، مجاهد، مخلص، سادهزیستی، مواضع انقلابی، روحیه جهادی"(https://khl.ink/f/56516 )
🔸حال برای لحظاتی ادعای برخی افراد که عناوینی همچون "انقلابی"، "ملیگرا"، "وطندوست" و... را یدک میکشند نادیده بگیرید و به این پرسش فکر کنید که آیا اثر و نتیجه مواضع آنان، مخاطبان را به چنین صفاتی درباره شهید رئیسی سوق میداد؟! اگر پاسخ مثبت باشد روشن میشود که مواضع آنان، در خط رهبری بوده و میتوان آنان را یک عنصر انقلابی دانست ولی اگر پاسخ منفی است آیا نباید در پیگیری و اعتماد به چنین افراد و کانالهایی تجدیدنظر کرد؟!
✍مدیر عقال
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
رئیسجمهوری که بالاترین مدرک تحصیلی تاریخ را دارد!
#شهید_جمهور
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 اعتراض آلمانیها به سیاستهای جنگطلبانهٔ برلین
🔹صدها فعال ضدجنگ در برلین به خیابانها آمدند و خواستار پایاندادن به تحویل تسلیحات و حمایت جنگطلبان در بحبوحهٔ تنشهای جهانی شدند.
🔸معترضان با پرچمهای صلح و بنرهایی با مضامین «صلح جهانی با روسیه و چین»، «جنگ و سخنان نفرتانگیز علیه روسیه را متوقف کنید» و «روسیه دشمن ما نیست» مخالفتشان را با سیاستهای دولت نشان دادند.
🔹۲ روز پیش آمریکا و برخی کشورهای اروپایی از جمله آلمان از حملهٔ اوکراین به خاک روسیه حمایت کرده بودند.
💢رقابت فراموشکار و مجرم!
🔹آمریکا در حالی به سمت انتخابات ریاستجمهوری حرکت میکند که درگیر بحرانهای متعدد داخلی و بینالمللی است. انتخابات ریاستجمهوری آمریکا در پنجم نوامبر سال 2024 برگزار میشود که در واقع تکرار رقابت سال 2020 میلادی بین نامحبوبترین نامزدهای انتخاباتی از هر دو حزبـ که اجماع عمومی در میان دو حزب جمهوریخواه و دموکرات وجود دارد که گزینههای مناسبی برای هدایت کاخ سفید و حتی نمایندگی احزابشان هم نیستندـ است و «دونالد ترامپ» و «جو بایدن» همچنان افراد اصلی برای رقابت در انتخابات ریاستجمهوری 2024 میلادی از سوی قرمز و آبی مطرح هستند.
🔸نتایج نظرسنجیهای جدید نشان میدهد رقابت دوباره بین ترامپ و بایدن در انتخابات ریاستجمهوری ماه نوامبر فشرده و تنگاتنگ است و ترامپ نسبت به بایدن پیشتاز است.
🔹در کنار این نظرسنجیها و بحرانهای مذکور، در سال 2018 افشا شد ترامپ برای پنهان کردن، پرداخت پول در ازای سکوت به این بازیگر فیلمهای غیراخلاقی داشته و به حسابسازی و جعل سوابق تجاری دست زده است. دادستانهای نیویورک در بررسی این اتهام، 34 مورد جعل سوابق تجاری را کشف کردند. در جریان بررسی شش هفتهای این پرونده، 22 شاهد در دادگاه شهادت دادند. درنهایت نیز هیئت منصفه 12 نفره دادگاه، عصر پنجشنبه به وقت محلی، پس از دو روز بررسی، دونالد ترامپ را در هر 34 فقره اتهام بزهکار شناختند.
🔸با وجود اینکه محکومان جنایی، امکان رأیدهی در آمریکا ندارند، اما این محکومیت قانوناً نمیتواند مانع از رفتن ترامپ به کاخ سفید شود. به علاوه، او هنوز امکان تجدید نظر دارد، اما حتی اگر تجدیدنظر او پیش از انتخابات رد شود و به زندان برود، باز هم میتواند رئیسجمهور شود. نکته دیگر این است که ترامپ در صورت پیروزی در انتخابات، نمیتواند خود را عفو کند. به عبارتی براساس متمم 14 قانون اساسی این کشور ترامپ حق شرکت در انتخابات را خواهد داشت.
🔹قانون اساسی آمریکا تنها سه شرطِ «شهروند آمریکابودن، داشتن بالای 35 سال، و حداقل 14 سال زندگی در خاک آمریکا» را برای نامزد انتخابات ریاستجمهوری تعیین کرده است.
🔸محکومیت دونالد ترامپ در دادگاه بهطور حتم به اشکال گوناگون بر انتخابات 2024 تأثیرگذار خواهد بود: تقویت وفاداری به ترامپ از سوی برخی حامیان اصلیاش با انگیزه سیاسی دانستن محکومیت ترامپ (البته برعکس این نیز، در برخی وفاداران محتمل است)، احتمال پیروزی ترامپ در انتخابات پیشرو براساس نظرسنجیها (312 الکترال ترامپ در برابر 226 الکترال بایدن)، حواسپرتی و گیج بودن بایدن در مناظرات در برابر ترامپ و در نهایت در خوشبینانهترین حالت، رقابت انتخاباتی 2024 را میتوان رقابت یک پیرمرد فراموشکار و یک مجرم تصورکرد.
🔹در حال حاضر، ترامپ نهتنها اولین رئیسجمهور سابقی است که در یک جنایت مجرم شناخته میشود، بلکه اولین نامزد ریاستجمهوری از حزب اصلی است که در بحبوحه مبارزات انتخاباتی برای کاخ سفید به جرمی محکوم میشود. او به ناچار بعد از محکومیت استراتژی کمپین انتخاباتیاش را تغییر خواهد داد.
#گزارشروز
┄┅┅┅┅♦️BASIRAT♦️┅┅┅┅┄
روزمان را با قرآن آغاز کنیم
🔰چرا دشمنان در شهادت سیدالشهداء خدمت پایکوبی میکنند
يونس
أَكَانَ لِلنَّاسِ عَجَبًا أَنْ أَوْحَيْنَا إِلَىٰ رَجُلٍ مِّنْهُمْ أَنْ أَنذِرِ النَّاسَ وَبَشِّرِ الَّذِينَ آمَنُوا أَنَّ لَهُمْ قَدَمَ صِدْقٍ عِندَ رَبِّهِمْ قَالَ الْكَافِرُونَ إِنَّ هَٰذَا لَسَاحِرٌ مُّبِينٌ
ﺁﻳﺎ ﺑﺮﺍﻱ ﻣﺮﺩم ﺷﮕﻔﺖ ﺁﻭﺭ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺑﺮ ﻣﺮﺩﻱ ﺍﺯ ﺧﻮﺩﺷﺎﻥ ﻭﺣﻲ ﻓﺮﺳﺘﺎﺩﻳﻢ ﻛﻪ ﻣﺮﺩم ﺭﺍ [ ﺍﺯ ﻋﺎﻗﺒﺖ ﻛﻔﺮ ، ﻧﺎﺳﭙﺎﺳﻲ ، ﮔﻨﺎﻩ ﻭ ﺗﺠﺎﻭﺯ ] ﺑﻴﻢ ﺩﻩ ، ﻭ ﺑﻪ ﻛﺴﺎﻧﻲ ﻛﻪ ﺍﻳﻤﺎﻥ ﺁﻭﺭﺩﻩ ﺍﻧﺪ ﻣﮋﺩﻩ ﺩﻩ ﻛﻪ ﺁﻧﺎﻥ ﺭﺍ ﻧﺰﺩ ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭﺷﺎﻥ ﺳﺎﺑﻘﻪ ﺍﻱ ﻧﻴﻚ [ ﻭ ﻣﻘﺎم ، ﻣﺮﺗﺒﻪ ﺍﻱ ﺑﻠﻨﺪ ﻭ ﭘﺎﺩﺍﺷﻲ ﺷﺎﻳﺴﺘﻪ ]ﺍﺳﺖ . ﻛﺎﻓﺮﺍﻥ [ ﻟﺠﻮﺝ ﻭ ﺑﻲ ﻣﻨﻄﻖ ] ﮔﻔﺘﻨﺪ : ﻫﻤﺎﻧﺎ ﺍﻳﻦ ﻣﺮﺩ ، ﺟﺎﺩﻭﮔﺮﻱ ﺁﺷﻜﺎﺭ ﺍﺳﺖ ! !(٢)
✍#بازیاد
در روز آخر ثبتنام انتخابات ریاستجمهوری منتظر چه چهرههایی باشیم؟
فردا باید باید منتظر حضور چهرههایی چون امیرحسین قاضیزاده هاشمی و یکی از ۲ گزینه مهرداد بذرپاش یا محمد مخبر در ستاد انتخابات کشور باشیم.
و البته باید ببینیم محمدباقر قالیباف بر تردیدها غلبه میکند و به خیابان فاطمی میآید یا نه؟ شنیدههای تایید نشده میگویند که میآید.
🌍 پرسمان سیاسی
👈 پاسخ های کوتاه به مهمترین پرسش های سیاسی روز | لینک کانال را برای دوستان خود بفرستید .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پاسخ استاد ازغدی به شبهه آب و برق مجانی امام راحل
کسی ازتون پرسید همین سه نکته کامل و دقیق رو بگید قانع میشه👌👏
📸 بزرگترین خدمت و خیانت به انقلاب
علامه مصباح(ره):
🔹بزرگترین خدمت به این انقلاب؛
ترویج باورها و ارزشهای انقلاب یعنی اسلام است.
🔹بزرگترین خیانت هم؛ تضعیف این باورهاست.
#امام_خمینی
⚜"زمانه خود را بشناس"
🔰 خمینی، تحقق بخش حکومت مطلوب بشری
🖌محمدکاظم انبارلویی
🔹فيلسوفان سياسي قديم غرب معتقد بودند ؛ « چه كسي بايد حكومت كند » مهم است. آنها براي حاكم، فضايلي را فهرست ميكردند و معتقد بودند با وجود این فضائل در حکمران ، طی يك فرآيند انساني ، مردم به مدينه فاضله خواهند رسید . البته در صحنه عمل هرگز این نظریه محقق نشد و چنین حکومتی در غرب پا نگرفت .
🔹فيلسوفان سياسي جديد غرب كه سازههاي مدرنيسم را صورتبندي كرده اند معتقدند؛ «چگونه بايد حكومت كرد» مهم است. آنها در تعیین این چگونگي ، برای نحوه توليد قدرت و ثروت و توزيع آن، نظريهسازی و سازه پردازی کردهاند. فرجام اين سازه سياسي، در غرب كنوني قابل رؤیت است و فیلسوفان سیاسی غرب از آخرین مراحل افول آن خبر میدهند.
🔹امام خميني (ره) به عنوان يك نظريهپرداز سياسي، با اتکاء به معارف و مبانی اندیشه اسلامی و حکمت شیعی ، جمع هر دو صورت را طریق مطلوب معرفی کردند، «چه كسي بايد حكومت كند» و ؛ «چگونه بايد حكومت كند » هر دو، مبنای تفکر در باب طراحی و تحقق حکومت الهی است .
🔹 فيلسوفان سياسي قديم و جدید غرب هيچكدام ، داعیه تأسيس حكومتي مطابق با تئوري های خود را نداشتند و صرفا اندیشه ورزانی در عالم نظر بودند .
🔹اما به جرئت می توان گفت ، امام (ره) اولين فيلسوف سياسي در جهان اسلام و اساسا در جهان فلسفه سیاسی است كه موفق شد علاوه بر تئوری پردازی ،در مقام تأسيس بنشيند و نظريه خود را در جهان خارج از ذهن عملياتي كند.
⚜️"زمانه خود را بشناس"
_____________________
🔹️ هماکنون؛ ورود رهبر انقلاب اسلامی به حرم مطهر حضرت امام خمینی برای سخنرانی در سیوپنجمین سالگرد ارتحال بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی رضواناللهتعالیعلیه
🗓 ۱۴ خرداد ۱۴۰۳
📽 پخش زنده👇
🖥 Farsi.khamenei.ir/live
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 حال و هوای مرقد امام خمینی (ره) در شب ارتحال
┄┅┅┅┅♦️BASIRAT♦️┅┅┅┅┄
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 مخبر: امام (ره) به عدالت باور قلبی داشت
🗣سرپرست ریاست جمهوری:
🔹در حرکت و تصمیمات امام (ره)، ترس جایی نداشت؛ ممکن است بخشی از آن مربوط به اتکا به ایمان باشد امام روحیه ایشان روحیه نترسی بود. امام (ره) به عدالت باور قلبی داشت و نمیتوانست با ظالم بسازد.
🔸پیشبینی مبتنی بر بصیرت دینی امام (ره) محیرالعقول بود. ساقط کردن رژیم شاهنشاهی برای بخش زیادی از مردم و بزرگان غیرقابل تصور بود.
┄┅┅┅┅♦️BASIRAT♦️┅┅┅┅┄
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 یهودیان افراطی خیابانهای تلآویو را بستند
🔹بعد از اعتراضات خیابانی مخالفان اصلاحات قضائی، خانواده اسرای صهیونیست، هواداران توقف جنگ و مخالفان کابینه رژیم صهیونیستی حریدیمها هم به نشانه اعتراض چند خیابان تلآویو را بستند.
┄┅┅┅┅♦️BASIRAT♦️┅┅┅┅┄
💢هانیزاده: طرح بایدن برای توقف جنگ شش ماهه غزه ابهامات بسیاری دارد
🔹در طرح توقف جنگ به صورت شش ماهه که از سوی رئیسجمهور آمریکا ارائه شده محورهای مختلفی مثل آینده غزه، بازگشت رهبران حماس و جهاد اسلامی سخنی به میان نیامده، اما علیرغم مسائل عنوان شده به نظر میرسد این طرح از طرحهای دیگری که ارائه شده بود مثبتتر است.
‼️ادامه مطلب را در اینجا بخوانید
💢ویژگی اصلی طرف درست تاریخ
🔹اکنون و در روزگار ما، مظلومتر از مردم فلسطین و به ویژه ساکنان غزه و ظالمتر از صهیونیستها و حامی اصلیاش شیطان بزرگ، آمریکای جنایتکار وجود ندارد. از سعادت ملت ایران، آن است که در پرتو انقلاب اسلامی به رهبری حضرت امام خمینی (ره)، از سال ۱۳۵۷ در سمت درست تاریخ قرار گرفت و تا به امروز، تحت پرچم اسلام و رهبری حکیمانه امام خامنهای (مدظلهالعالی)، با قوت در این میدان، نه تنها ایستاده، بلکه با کمک به مردم مظلوم فلسطین و گروههای مبارز فلسطینی و دیگر مظلومان در منطقه و جهان، مقدمات ورق خوردن تاریخ به نفع مستضعفان را فراهم کرده است.
🔸بیداری ملتها و از جمله دانشجویان دانشگاههای آمریکا و پیوستن آنان به جبهه مقاومت، نویدبخش آیندهای بس درخشان است. آیندهای که از مختصات آن، نابودی رژیم کودککش صهیونیستی و افول قدرت حامی آن، «آمریکا» است. این نویدها در پیام رهبر حکیم انقلاب اسلامی به دانشجویان آمریکایی وارد شده در جبهه مقاومت به نفع مظلومان فلسطین، به وضوح مورد تأکید قرار گرفته است.
‼️ادامه مطلب را در اینجا بخوانید
┄┅┅┅┅♦️BASIRAT♦️┅┅┅┅┄
🇮🇷|
💢انتخابات پرشور و رقابتی به سوی دولتی قوی/ راهبرد مشارکت حداکثری
🔹کنعانیمقدم گفت: شور و شوق انتخاباتی یکی از مهمترین مسائلی است که در مشارکت حداکثری مردم تاثیر دارد و بایستی هم دستگاه اجرایی و هم مسئولین و هم احزاب و تشکلهای سیاسی و شورای نگهبان فضای انتخابات را هم پرشور نگه دارند تا شاهد یک مشارکت حداکثری باشیم.
‼️ادامه مطلب را در اینجا بخوانید
┄┅┅┅┅♦️BASIRAT♦️┅┅┅┅┄
🖤 تا دقایقی دیگر سخنرانی حضرت آیتالله العظمی خامنهای رهبر انقلاب اسلامی در سیوپنجمین سالگرد رحلت حضرت امام خمینی رحمةاللهعلیه آغاز میشود.
📱مخاطبانی که برای پیگیری این سخنان دسترسی به رسانههای دیداری و شنیداری و پخش زنده وبسایت ندارند، میتوانند بخشهای مهم آن را از حسابهای شبکههای اجتماعی زیر به صورت همزمان دنبال کنند.👇
ایکس (توئیتر)
https://x.com/Khamenei_fa
روبیکا
https://rubika.ir/khamenei_ir
اینستاگرام
https://www.instagram.com/khamenei_video
بله
https://ble.ir/khamenei_ir
ایتا
https://eitaa.com/khamenei_ir
┄┅┅┅┅♦️BASIRAT♦️┅┅┅┅┄
🇮🇷|
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 هماکنون؛ لحظه ورود رهبر انقلاب اسلامی به حرم مطهر حضرت امام خمینی برای سخنرانی در سیوپنجمین سالگرد ارتحال بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی رضواناللهتعالیعلیه
🗓۱۴ خرداد ۱۴۰۳
📽 پخش زنده👇
🖥 Farsi.khamenei.ir/live
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 رهبر انقلاب، هماکنون در حرم مطهر امام خمینی:
🖤 اجتماعات مردم نشان داد ملت ایران پرانگیزه و خسته نشو است و دلبستگی عاطفی به مسئولانشان دارد
🗓 ۱۴ خرداد ۱۴۰۳؛ سیوپنجمین سالگرد ارتحال امام خمینی
🖤 مطلب مرتبط: صفحه ویژه «رئیسی عزیز»
farsi.khamenei.ir/shahid-raisi
📽 پخش زنده👇
🖥 Farsi.khamenei.ir/live
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 #حکیم_انقلاب، هماکنون در حرم مطهر امام خمینی:
❗️حمله #طوفان_الاقصی نقشههای دشمن را بر باد داد
┄┅┅┅┅♦️BASIRAT♦️┅┅┅┅┄
🇮🇷|