✨﷽✨
🔰 حسادت حاصل جمع کدام دو ویژگی در انسان است؟
✍به طور کلی حسد از اجتماعِ دو صفت است در انسان: یکی «نقص» و دیگری «ضعف».
شخص حسود اگر فرض شود فاقد آن چیزی که به آن [حسد] دارد نباشد، حسد نمیورزد و لهذا اگر خودش فکر کند و عقل خود را به کار اندازد و خودش را ده درجه بالاتر و دارندهتر از شخص محسود فرض کند میبیند در آن صورت اهمیتی به محسود نمیدهد و این دلیل بر این است که «نقص» او سبب حسد او شده؛ و چون ضعیف است در خود آن قدرت را نمیبیند که او هم از راهش وارد شود و کام خود را از روزگار بگیرد و پلههای زندگی را یک به یک بالا رود، آرزو میکند پس دگری از پله بیفتد و پایش بشکند، و بالاخره در خود آن همت را نمیبیند که از طرف، جلوتر و بالاتر رود، آرزو میکند پس او به عقب برگردد و به زمین بیفتد.
از این جهت اشخاص قوی وقتی میشنوند که فلان شخص به فلان مقام رسید شادمان میشوند و میفهمند پس میشود به آن مقام رسید.
📒 استاد مطهری، حکمتها و اندرزها، ج2، ص141
@Shaabanrajabi
برخورد با مردم باید محبوبیت بیاورد، نه تنفر. باید با مردم طوری برخورد کرد که موجب محبوبیت گردد و روز به روز بر وزن اجتماعی انسان بیفزاید و بر شماره یاران وی اضافه کند، زیرا اگر مردم در برخورد با کسی، سنگینی یا تلخی درک کنند، در دلهایشان نفرت و دلتنگی ایجاد خواهد شد و بالاخره روزی فرا خواهد رسید که همه از او گریزان شوند و چنین کسی منفور و مبغوض اجتماع خواهد شد... و این وضع، یکی از تلخترین و ناگوارترین نمونههای تیره بختی انسان است.
📓 علامهطباطبایی‹ره›، تعالیم اسلام، ص۱۵۰
@shaabanrajabi
📢عرض سلام و احترام خدمت اعضای محترم ،ان شاء الله بزودی صوت شرح #نهجالبلاغه در این کانال بارگذاری میشود
@Shaabanrajabi
✨﷽✨
#پندانه
✍ ارزش خودت را بدان
🔹مادرى قبل از فوتش به دختر خود گفت:
این ساعت را مادربزرگت به من هدیه داده است، تقریبا 200 سال از عمرش میگذرد. پیش از اینکه به تو هدیه بدهم، به فروشگاه جواهرات برو و بپرس که آن را چه مقدار میخرند.
🔸دختر به جواهرفروشی رفت و برگشت. به مادرش گفت:
150هزار تومان قیمت دادند.
🔹مادرش گفت:
به بازار کهنهفروشان برو.
🔸دختر رفت و برگشت و به مادرش گفت:
10هزار تومان قیمت دادند و گفتند بسیار پوسیده شده است.
🔹مادر از دخترش خواست به موزه برود و ساعت را نشان دهد.
🔸دختر به موزه رفت و برگشت و به مادرش گفت:
مسئول موزه گفت که 500میلیون تومان این ساعت را میخرد و گفت موزه من این نوع ساعت را کم دارد و آن را در جمع اشیای قیمتی موزه میگذارد.
🔹مادر گفت:
میخواستم این را بدانی که جاهای مناسب ارزش تو را میدانند. هرگز خود را در جاهای نامناسب جستوجو مکن و اگر ارزشت را هم پیدا نکردی، خشمگین نشو. کسانی که برایت ارزش قائل میشوند، از تو قدردانی میکنند.
🔸در جاهایی که کسی ارزشت را نمیداند حضور نداشته باش؛ ارزش خودت را بدان!
@Shaabanrajabi
7.05M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔊پیشنهاد_دانلود
@Shaabanrajabi
✨﷽✨
✳️ انسان چه زمانی دست از طغیان برمیدارد؟!
✍ خداوند وقتی از انسان یاد میکند میفرماید: «يَا أَيُّهَا النَّاسُ أَنتُمُ الْفُقَرَاءُ إِلَى اللَّهِ» همهی شما در مقابل خدا #فقیر هستید. فقیر به معنی #ندار نیست. فقیر به کسی نمیگویند که مال ندارد؛ آن که مال ندارد، فاقد مال است. بلکه فقیر به کسی میگویند که ستون فقراتش شکسته است و قدرت قیام ندارد.
وقتی انسان خود را فقیر دانست یعنی در مقابل خدا ستون فقراتش را شکسته دید و بر ذکر شریف لا حول و لا قوة الا بالله مداومت داشت (به معنی حقیقی) آنوقت دست از #طغیان برمیدارد. میگوید خدایا! نه تنها برخاستن و نشستن من، بلکه خوابیدن و خوردن و پوشیدن و قلم به دست گرفتن و همه چیز من به کمک تو است. ما در #نماز این ذکر (بحول الله و قوته اقوم و اقعد) را میگوییم که #خارج_از_نماز هم با این ذکر #زندگی کنیم.
👤 #آیت_الله_جوادی_آملی
📚 از کتاب «توصیهها، پرسشها و پاسخها»
📖@Shaabanrajabi
سخنان آيت الله جوادی آملی(حفظه الله تعالی) درباره وقايع اخير در پايان درس امروز:
الآن مشکل جدّی بشر کنوني، جريان مرگ است و اين قائله اخير هم همين طور است. بسيار خوب! حالا «زن، زندگي، آزادي» را ما هم قبول داريم؛ اما دو چيز است که اساس کار بوده و از ياد همه اينها رفته است:
1ـ تمام اين هويت مرا چه کسي به من داده است؟
2ـ آيا من مي ميرم و مي پوسم، يا از پوست به در مي آيم؟
اگر من مال خودم نيستم و تمام هويت مرا ديگري داده است، پس تکليفي هم به من داده است. حالا من چکار کنم؟ بايد به دستور او عمل کنم. شما اگر بخواهيد يک يخچال يا هر چيز ديگری بخريد، يک دفترچه راهنما مي خواهد. آيا اين حقيقتي که به ما دادند به عنوان انسان، دفترچه راهنما نمي خواهد که اين را چگونه بکار بگير؟ اين سر را چگونه بکار بگير؟ اين چشم را چگونه بکار بگير؟ اين دست را چگونه بکار بگير؟ چه چيزي بخور و چه چيزي نخور؟ دفترچه راهنمای ما همين قرآن است. اين از ياد بشر رفته است.
بله، زن هست، زندگي هست، آزادي هست، مرد هم همين طور است، همه اينها سرجايش محفوظ است؛ اما بالاخره اين اصل هم وجود دارد که آيا انسان مي پوسد يا از پوست به در مي آيد؟ بشر امروز غافلِ غافل است! دين ثابت کرده که انسان مرگ را مي ميراند، نه اينکه بميرد. اين اهل بيت(عليهم السلام) آمدند تا از آن طرف خبر بدهند؛ فرمودند: «وَ لَكِنَّكُمْ تَنْتَقِلُونَ مِنْ دَارٍ إِلَي دَار»؛ (بحار الانوار، ج34، ص146) مرگ از پوست به درآمدن است، نه پوسيدن. مرگ هجرت است. ما مرگ را مي ميرانيم، ما بر مرگ مسلّط هستيم، مرگ را زير پا لِه مي کنيم و به آن طرف مي رويم.
@shaabanrajabi
✨﷽✨
#یک_آفت_از_شیطان
✍شیطان در زمان بیماری و فقر به انسان حمله میکند تا اعتقادات او را از او بگیرد، چون انسان در این دو حالت تحت فشار و از خدا منتظر کمک است؛ ولی غافل است خداوند هر فقر و بیماری را از روی حکمتی برای تربیت انسان بر او وارد میکند تا متنبه شود و از معصیت و ناشکری حق تعالی دست بردارد، ولی شیطان بر انسان خواطر میزند که خداوند تو را با آن که عبادت او میکنی دوست ندارد و بیدلیل آزارت میدهد. بخصوص در زمان بیماری که انسان قادر به عبادت نیست او را خلع سلاح میکند تا بیشتر حملهورش شود. برای همین است انسان در فقر و بیماری مستعد خشونت و عصبانیت و خشم در اثر خواطر شیطان است.
آنچه مهم است باید بدانیم اگر شیطان در این مرحله حساس و خطیر برای ایمان هر فرد اگر موفق شود و نتیجه گیرد و انسان را از خدا دور کند او را به معصیت خدا هم تشویق خواهد کرد، پس بیشتر بر او مسلط شده و تحت امرش قرار خواهد داد.
و نکته بسیار مهم آن است که بعد از مدتی اگر عافیت برگردد و فقر با ثروت زایل شود، هرگز آن ایمان و معنویتی که شیطان از انسان ربوده است آن را باز پس نخواهد داد. برای همین در کلام وحی و حدیث است که دعا کنید از فتنهها و امتحانهای گمراه کننده، خداوند شما را دور نگهدارد. پس در زمان بیماری و فقر و شداید زندگی که فتنه های گمراه کننده به تعبیر مولای متقیان هستند ، مواظب باشیم و همیشه به خدا پناه بریم که شیطان ایمان ما را با خود نبرد که اگر برد، با برگشت عافیت و رفع بیماری و برگشت ثروت و رفع فقر ، آن چه از ما برده است بر ما بر نمی گرداند.
@shaabanrajabi
‼️قطع رابطه به دلیل بدحجابی
🔷س ۶۳۴۳: اگر دختر محجبهای یک دوست بدحجاب دارد و امر به معروف او اثر ندارد، آیا باید با او قطع رابطه کند؟
✅ج: اگر ترک رابطه با او اثر داشته باشد به این معنا که اصلاح میشود و حجابش را مراعات میکند، بله واجب است. گاهی وقتها نیز برعکس است یعنی گرمگرفتن و محبتکردن و بعد تذکردادن بیشتر اثر میکند و باید از این راه وارد شد. اما اگر قطع ارتباط اثر ندارد و این رابطه برای شما مفسدهای ندارد رفتوآمد با او اشکالی ندارد.
📕منبع: khamenei.ir
🆔 @shaabanrajabi