#نماز_شب 🌙🌓
🍃آیت الله مظاهری فرمودند:
آیتالله بهجت «رحمتاللهعلیه» درباره نمازشب جملۀ شیرینی داشتند و میگفتند:
«کوه که نمیخواهید جابهجا کنید، بلکه زمان خوابیدن خود را اینطرف و آنطرف میکنید.»
مرحوم آیتالله مرعشی نجفی «رحمتاللهعلیه»، به من میگفتند:
در تشرّف خدمت حضرت ولیّعصر «عجّلاللهتعالیفرجهالشّریف»، ایشان فرمودند: «ننگ است که یک طلبه نماز شب نداشته باشد؛ عیب است که شیعه نماز شب نخواند.»
#نماز_شب
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
@shafayedaroon1402
خطبه ۱۲۹
قسمت دوم
درباره پيمانه ها
🎇🎇🎇#خطبه۱۲۹🎇🎇🎇🎇🎇🎇
🔴عبرت گرفتن از دنيا
كجايند خوبان و صالحان شما؟ كجايند آزادمردان و سخاوتمندان شما؟ كجايند پرهيزگاران در كسب و كار؟ كجايند پاكيزگان در راه و رسم مسلماني؟ آيا جز اين است كه همگي رخت بستند و رفتند؟ و از اين جهان پست و گذران و تيره كننده عيش و شادماني گذشتند؟ مگر نه اين است كه شما وارث آنها بر جاي آنان تكيه زديد، و در ميان چيزهايي بي ارزش قرار داريد كه لبهاي انسان به نكوهش آن مي جنبد؟ تا قدر آنها را كوچك شمرده و براي هميشه يادشان فراموش گردد. پس در اين نگرانيها بايد گفت: (انا لله و انا اليه راجعون). فساد آشكار شد، نه كسي باقيمانده كه كار زشت را دگرگون كند، و يا از نافرماني و معصيت باز دارد، شما با چنين وضعي مي خواهيد در خانه قدس الهي و جوار رحمت پروردگاري قرار گيريد؟ و عزيزترين دوستانش باشيد؟ هرگز! خدا را نسبت به بهشت جاويدانش نمي توان فريفت، و جز با عبادت، رضايت او را نمي توان به دست آورد، نفرين بر آنان كه امر به معروف مي كنند و خود ترك مي نمايند، و نهي از منكر دارند و خود مرتكب آن مي شوند.
#نهج_البلاغه
💠باهم نهج البلاغه بخوانیم
@shafayedaroon1402
#نماز_شب 🌙🌓
♨️بهره مندی از حسنات بی شمار
💠امام صادق علیه السلام می فرماید:
🔸«مردی از امیرالمؤمنین علیه السلام از قیام شبانه برای تلاوت قرآن (و نماز شب و تهجد) سؤال کرد، حضرت فرمودند:
🔸 بشارت بده که اگر کسی 101 شب را برای خدا نماز بخواند، خداوند به ملائکه می فرماید:
🔸برای این بنده ام به اندازه آنچه از دانه و برگ و درخت که در شب می روید، همچنین به تعداد نی هایی که در نیزارها می روید و به تعداد برگ خرماها و چراگاه ها حسنات بنویسید.
📚 امالی صدوق، ص 175
#نماز_شب_را_به_نیت_ظهور_میخوانیم
@shafayedaroon1402
🍃✨🌸✨🍃✨🌸✨🍃
💠#دعای_روز_چهارشنبه
🔷بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِي جَعَلَ اللَّيْلَ لِبَاساً وَ النَّوْمَ سُبَاتاً وَ جَعَلَ النَّهَارَ نُشُوراً لَكَ الْحَمْدُ أَنْ بَعَثْتَنِي مِنْ مَرْقَدِي وَ لَوْ شِئْتَ جَعَلْتَهُ سَرْمَداً حَمْداً دَائِماً لاَ يَنْقَطِعُ أَبَداً وَ لاَ يُحْصِي لَهُ الْخَلاَئِقُ عَدَداً اللَّهُمَّ لَكَ الْحَمْدُ أَنْ خَلَقْتَ فَسَوَّيْتَ وَ قَدَّرْتَ وَ قَضَيْتَ وَ أَمَتَّ وَ أَحْيَيْتَ وَ أَمْرَضْتَ وَ شَفَيْتَ وَ عَافَيْتَ وَ أَبْلَيْتَ وَ عَلَى الْعَرْشِ اسْتَوَيْتَ وَ عَلَى الْمُلْكِ احْتَوَيْتَ أَدْعُوكَ دُعَاءَ مَنْ ضَعُفَتْ وَسِيلَتُهُ وَ انْقَطَعَتْ حِيلَتُهُ وَ اقْتَرَبَ أَجَلُهُ وَ تَدَانَى فِي الدُّنْيَا أَمَلُهُ وَ اشْتَدَّتْ إِلَى رَحْمَتِكَ فَاقَتُهُ وَ عَظُمَتْ لِتَفْرِيطِهِ حَسْرَتُهُ وَ كَثُرَتْ زَلَّتُهُ وَ عَثْرَتُهُ وَ خَلُصَتْ لِوَجْهِكَ تَوْبَتُهُ فَصَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ خَاتَمِ النَّبِيِّينَ وَ عَلَى أَهْلِ بَيْتِهِ الطَّيِّبِينَ الطَّاهِرِينَ وَ ارْزُقْنِي شَفَاعَةَ مُحَمَّدٍ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ وَ لاَ تَحْرِمْنِي صُحْبَتَهُ إِنَّكَ أَنْتَ أَرْحَمُ الرَّاحِمِينَ اللَّهُمَّ اقْضِ لِي فِي الْأَرْبَعَاءِ أَرْبَعاً اجْعَلْ قُوَّتِي فِي طَاعَتِكَ وَ نَشَاطِي فِي عِبَادَتِكَ وَ رَغْبَتِي فِي ثَوَابِكَ وَ زُهْدِي فِيمَا يُوجِبُ لِي أَلِيمَ عِقَابِكَ إِنَّكَ لَطِيفٌ لِمَا تَشَاءُ
🔶 به نام خداى بخشنده مهربان ستايش مخصوص خداست كه شب را لباس و پوشش خلق قرار داد و خواب را قوت و آسايش مردم و روز را براى جنبش و كار اى خدا تو سزاوار حمدى كه مرا از خوابگاهم برانگيختى و اگر مى خواستى خواب مرا ابدى قرار مى دادى آن حمدى كه دائم و پيوسته و بى حد و ابدى است و خلايق شمار آن نتوانند (و ندانند) اى خدا ستايش تو را سزد كه عالم را خلق كردى و نيكو آراستى و هر چيزى را حدى مقدر كردى و سرنوشتى مقرر فرمودى تو ميراندى و زنده كردى و بيمار كردى و شفا بخشيدى و سلامتى دادى و مبتلا ساختى تو بر كل عالم حاكمى و بر تمام ملك وجود متصرف و محيطى اى خدا تو را به دعا مى خوانم مانند كسى كه وسيله او ضعيف شده و كارش به بيچارگى كشيده و اجلش نزديك گرديده و آرزويش در دنيا تدريجا اندك شده و حاجتمنديش به رحمت و كرم تو بسيار شدت يافته و به سبب تقصيردر طاعت اندوه و حسرتش عظيم و لغزش و خطايش بسيار است و با توبه خالص به ذات بزرگوار تو روى آورده است پس درود فرست بر محمد (صلواة الله عليه) خاتم رسولانت و بر اهل بيت او كه پاكان و پاكيزگان عالمند و شفاعت محمد صلى الله عليه و آله را روزى من گردان و مرا از صحبت او محروم مگردان (و كرم فرما) كه مهربانترين مهربانان عالم تويى بار خدايا در اين روز چهار شنبه بر من چهار چيز مقرر فرما و مرا در طاعت خود نيرومند كن و در عبادتت با نشاط گردان و در هوايت راغب و مشتاق ساز و از آنچه موجب عذاب دردناك توست دور و بى رغبت فرما (و لطف كن) كه تو را هر چه خواهى لطف و رحمت نامنتها است.
@shafayedaroon1402
«#اعمال_ماه_ذیالقعده»
#ذی_القعده
در روایات، ماه ذی القعده را، ماه اجابت_دعا نامیدهاند و اعمال زیادی در این ماه وارد شده که بخشی از آن، بدین شرح است:
1️⃣ هر روز 《100》 بار صلوات بر محمد و آل محمد،
《360》 مرتبه الحمد لله رب العالمین،
《70》مرتبه استغفرالله،
《70》مرتبه اتوب الی الله
《100》 مرتبه سبحان الله،
《100》 بار الحمدلله،
《100》مرتبه لا اله الا الله،
《100》 مرتبه الله اكبر،
《100》 مرتبه لا اله الا الله الملك الحق المبین، و 《100》مرتبه لاحول ولاقوة الا بالله؛
وارد شده است!
📚ارمغان مجلسی، ص23
2️⃣ هر شب و روز جمعه، هزار《1000》 بار صلوات بر محمد و آل محمد فرستاده شود؛ (همان)
3️⃣ مداومت بر نمازجعفرطیار که حداقل هفته ای یكبار در این ماه خوانده شود؛
📚مفتاح الفلاح، شیخ بهایی، ص 55
4️⃣ مداومت بر نمازشب و نوافل يوميه در این ماه؛
(همان)
5️⃣ بعد از هر نماز «آیة الكرسی» تلاوت شود؛ (همان)
6️⃣ اهتمام به خواندن تعقیبات نمازها در این ماه، چنانچه امام صادق (ع) در اینباره فرمودند: «تعقیبات، در جلب روزی برای شما از مسافرتهای تجارتی مؤثرتر است!»
📚بحارالانوار، ج 85، ص 315)
7️⃣ مداومت بر تسبیح_حضرت_زهرا (س) كه تأكید شده است در این ماه تسبیح حضرت، بعد از هر نماز بدون تكلم و بدون جابه جا كردن پاها انجام شود؛
(همان)
8️⃣ خواندن نماز روز یکشنبه ماه ذیالقعده، که در روایت آمده در این ماه در روز یکشنبه، پیامبر اكرم (ص) از منزل خارج شدند و فرمودند:
«ای مردم! چه كسی می خواهد توبه كند؟»
آنگاه فرمودند: «پس غسل كنید، وضو بگیرید و چهارركعت_نماز بخوانید که در هر:
ركعت، یك بار سوره حمد، سه《3》 بار سوره اخلاص و یك بار هم سوره فلق و ناس را بخوانید؛
پس از اتمام نماز، 《70》 مرتبه استغفار كرده و بگویید: «لاحَوْلَ وَ لاقُوَّةَ اِلاَّ بِاللَّهِ الْعَلِيِّ الْعَظيمِ»
و بعد از آن، این دعا را بخوانید:
«يا عَزيزُ يا غَفَّارُ اغْفِرْلي ذُنُوبي وَ ذُنُوبَ جَميعِ المُؤمِنينَ وَالْمُؤمِناتِ فَاِنَّهُ لايَغْفِرُ الذُّنُوبَ اِلاَّ اَنْتَ»؛ سپس فرمودند: «كسی كه این عمل را به جا آورد، از آسمان به او ندا می رسد: ای بنده خدا، توبهات پذیرفته شد و گناهانت بخشوده گشت، پس كردارت را از سر بگیر!»
📚المراقبات، ص 187
9️⃣ بر گرفتن روزه در این ماه، تأکید فراوان شده، چنانچه پیامبر اکرم (ص) فرمودند: «هر کس در این ماه حرام، سه روز پنجشنبه و جمعه و شنبه را روزه بگیرد، خداوند برای او عبادت یک سال را بنویسد!»
📚المراقبات، ص 369
✍️ آنچه گذشت، تنها بخشی از اعمال ماه ذیالقعده بود که عزیزان میتوانند برای دسترسی مابقی ادعیه و اعمال این ماه به کتاب شریف مفاتیح الجنان مراجعه فرمایند.
@shafayedaroon1402