#دو_رکعت_تفکر
#انسان_شناسی
عالم خواب یکی از عوالم مثالی است. بسیاری از مکاشفات خوبان و اولیا خدا نیز از همین قسم است. عالم برزخی که انسانها پس از مرگ آن را یافته و بدان وارد می گردند نیز نمونه ای دیگر از این هاست و اگر دقت کنیم عالم افکار و خیالات تصویردار ما نیز در طبقه بندی در کنار خواب و جزء دسته عالم مثال محسوب می شود.
مسلما عالم خواب یک عالم #کاملا واقعی است، ولی به چندجهت معمولا آن را خیالی می نامیم:
۱. موجودات عالم خواب معمولا کم رنگ و بی حالند و آن شفافیتی که در بیداری احساس می کنیم در خواب نمی یابیم (گرچه همیشه این چنین نیست)
۲. موجودات عالم خواب گاهی از نظمی چون عالم بیداری برخوردار نیستند. در خواب در یک لحظه صحنه ها و شخصیت ها عوض می شوند و انسان از نقطه ای به نقطه دوردستی سفر می کند و چیزهایی که در دنیا ناشدنی محسوب می شود در آنجا شدنی می گردد.
۳. عالم خواب معمولا کوتاه مدت است، تا وقتی در خوابیم صحنه هایی شیرین یا تلخ را می بینیم ولی وقتی بیدار می شویم همه از دست می رود و دیگر به آن صحنه های قبلی دست نمی یابیم.
این جهات سبب شده که ما عالم خواب را غیر واقعی محسوب کنیم و به همین جهت به داشتن کاخ و قصر در خواب دل نمی بندیم چون می دانیم که گذرا و کوتاه است و از بلایا و سختی های در خواب نیز چندان ناراحت نمی گردیم و وقتی بیدار می شویم می گوییم، خدا را شکر که خواب بود.
ولی خوب است بدانیم که همه موجودات عالم مثال چنین نیستند. بخش هایی از عالم مثال آن قدر قوی و پراثر و منظم و بلند مدتند که عالم دنیا در برابر آنها چون خوابی محسوب می شود.
به همین جهت در متون دینی آمده که دنیا نسبت به آخرت چون خواب نسبت به بیداری است، وقتی انسان به عالم آخرت کوچ می کند می بیند دنیا نسبت به آن عالم آن قدر کوتاه و تاریک و بی آب و رنگ و بی اثر بوده که گویا فقط چند روزی را در خواب پشت سر گذاشته است و می فهمد دلبستگی به این دنیا چقدر پوچ و بی ارزش بوده است.
@shahd_shahadat🌷
✍پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله میفرمایند:
خوشا به حال آنانکه در زمان غیبت صبور و با استقامتاند. و خوشا به حال كسانى كه در محبت ورزيدن در راه اهل بيت عليهم السلام استوار ماندند، خداوند آنها را در كتابش اينطور توصيف نموده است: آنها كه به (جهان) غيب ايمان آوردند... و فرمودند: آنها پیروان خدا هستند، آگاه باشيد به درستى كه پیروان خدا رستگار است.
📚بحارالأنوار جلد ۵۲ ، صفحه ۱۴۳
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄
🍃🍃@be_name_khoda🍃🍃
🔺 ذکر دعای سفارش شده از مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی به نقل از مرحوم امام خمینی که به شاگردان خویش به جهت دفع بلا و مصیبت توصیه میفرمودند:
عصر و غروب جمعه، به نیابت از تمام شیعیان عالم
ده مرتبه:
اللهمَّ صلِّ علی محمّدٍ و آلِ محمّدٍ وَ ادْفَعْ عَنَّا البَلاءَ المُبْرَمَ مِن السَّماءِ إنَّكَ عَلى کُلِّ شَئٍ قَدِیرٌ
خدایا صلوات فرست بر محمد و آل محمد و دفع بنما از ما بلائی را که حتمی شده است از آسمان، همانا تو بر هر امری قادر و توانائی
التماس دعا
@seyedololama
🕌 زیارت مجازی مزار مطهر شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی
#شب_جمعه #حاج_قاسم
#التماس_دعا
🎥 از اینجا به گلزار شهدای کرمان وارد شوید 👇🏻
soleimany.ir/tour/
#دو_رکعتــــــــــ_تفـــــــکر
#انــــســــان_شــــــناســـے
با جستجو در بیرون و درون خود دو عالم جسمانی را می توانیم بیابیم که یکی عالم اجسام مادی و دیگری عالم اجسام فرامادی است و در هر یک هزاران هزار موجودات گوناگون وجود دارد.
ما در عالم اجسام مادی بدنی داریم که آن را از خود می دانیم و با "من" آن را مورد اشاره قرار می دهیم. جالب است که بدانیم معمولا در عالم خواب نیز که به نوعی سفر به درون ماست، بدنی داریم که با آن راه می رویم و می نشینیم و می بینیم و می گوییم و کار می کنیم و وقتی در خواب به سر می بریم با کلمه "من" بدان اشاره می نماییم.
@shahd_shahadat🌷
#دو_رکعتــــــــــ_تفـــــــکر
#انــــســــان_شــــــناســـے
#انواع_خواب
۱.گاهی انسان در حالت خواب فقط در درون خود می چرخد و در عالم مثال خود (مثال متصل) سیر می نماید. این خوابها معمولا محصول فعالیتهای ذهنی روز انسان است و گاهی هم تحت تأثیر افکار چند ماه یا چند سال انسان قرار دارد. گاهی نیز در هنگام خواب شیاطین جنی افکاری را بر انسان القاء می کنند. این نوع خوابها تعبیری ندارد.
۲. گاهی انسان در حالت خواب وارد عالم مثال بیرون از خود (مثال منفصل) شده و حقایقی جدید را مشاهده می نماید که تا به حال با آن ارتباطی نداشته و در واقع خواب او نوعی علم آموزی و معرفت افزایی است.
در این حالت گاهی مطلبی را مشاهده می کند که کاملا مربوط به همان عالم است و با عالم دنیا ارتباطی ندارد. مثلا در خواب خود به عالم برزخی که مردگان در آن هستند سفر می نماید و با آنها مرتبط شده و حقایقی از آنها برایش آشکار می شود. این نوع خوابها گرچه رؤیای صادقه است ولی تعبیری که حکایت از واقعه ای از عالم دنیا داشته باشد ندارد.
۳. گاهی انسان در مثال منفصل سیر می کند و حقایقی را می بیند که مرتبط با عالم دنیاست چون همه حقایق دنیوی صورت یا صورت هایی در عالم مثال دارند.
در این حالت گاهی نفس انسان آن واقعیت را دقیقا همانطور که در عالم دنیا ظهور پیدا می کند مشاهده می نماید. مثلا در خواب می بیند که خداوند به برادرش پسری داد و این پسر در سن بیست سالگی در راه خدا شهید شد و صحنه شهادتش را هم مشاهده می نماید. بعد از مدتی خداوند به برادرش پسری عطا می کند که دقیقا بعد از بیست سال با همان کیفیت شهید می شود.
این نوع خوابها کمتر اتفاق می افتد و اگر اتفاق بیفتد از بس واضح و شفاف است نیاز به تعبیر ندارد.
ادامه دارد...
@shahd_shahadat🌷
#دو_رکعتــــــــــ_تفـــــــکر
#انــــســــان_شــــــناســـے
۴. گاهی انسان در مثال منفصل سیر نموده و حقایقی را مرتبط به عالم دنیا در آن مشاهده می کند ولی در هنگام گرفتن آن حقیقت نفس انسان با توجه به خصوصیات روحی و مزاجی در تصویر تصرف می نماید و مطلب را با تغییر یا کم و زیادی منتقل می نماید. این نوع خوابها محتاج تعبیر است و کسی می تواند درست تعبیر کند که اولا بتواند خواب صادقه را از خیالات روزمره تفکیک نماید و ثانیا بر خوصوصیات روحی شخص خواب بیننده واقف باشد تا بفهمد که چه حقیقتی در چنین لباسی برای خواب بیننده آشکار شده است. به همین جهت تعبیر یک خواب برای یک نفر یا یک روحیه چیزی و برای دیگری چیز دیگری خواهد بود.
مثلا در خواب می بیند که رفیقی در آب بسیار زلالی مشغول شنا شد; تعبیر آن این می شود که آن رفیق به زودی موفق به توبه می شود. یا خواب می بیند شیر فراوانی به او نوشاندند و تعبیر آن چنین می شود که علمی انبوه روزیش خواهد شد. در این مثال ها نفس ، حقیقت مجرد را در قالبی که خودش می پسندد به تصویر می کشد. داستان خواب پادشاه مصر و تعبیر آن توسط حضرت یوسف علیه السلام از این باب می باشد. یا خواب می بیند که برادرش تصادف نمود و از دنیا رفت و فردا برادرش تصادف می کند و آسیب های زیادی می بیند ولی از دنیا نمی رود و معلوم می شود که نفس حقیقت را کامل مشاهده نکرده و بخشی از آن را از خود ساخته و بافته است.
افرادی که تعبیر خواب می کنند گاهی با ملکی همراهند که تعبیر خواب را بر قلب شخص می اندازد بدون اینکه خود او متوجه شود که این خواب چه نسبتی با آن واقعیت دارد و گاهی خودشان آن قدر عظمت روحی دارند که بر زوایای نفوس آگاهند و نسبت خواب دیده شده را با واقعیت می فهمند و خودشان تعبیر می کنند.
انسان مؤمن باید همیشه با وضو ، رو به قبله و با یاد خداوند بخوابد تا از دستبرد شیطان و نفس در حال خواب در امان بماند و نفسش به سوی عالم روحانی و نورانی سفر نماید و هرگاه خواب خوبی دید باید شکر خدارا به جا آورد و اگر خواب بدی دید هنگام بیدار شدت به خداوند پناه ببرد و اگر می تواند صدقه ای برای دفع بلا کنار بگذارد و چندان به خواب هایی که می بیند اعتنا نکند.
@shahd_shahadat🌷
#دو_رکعتــــــــــ_تفـــــــکر
#انــــســــان_شــــــناســـے
#عالم_تجردوعقل
(عالم ماورای اجسام)
وقتی درون خود سیر و سفری می کنیم موجودات فراوانی را می یابیم که از جسم بودن مبرا هستند. اینها نیز یک طبقه از وجود ما و یک طبقه عالم هستی را تشکیل می دهند.
در درون هریک از ما مجموعه ای از صفات نفسانی هست، ترس ، محبت، گرسنگی و...
مسلما #محبت ما واقعیت دارد و معدوم نیست. آیا محبت ما زرد است یا سبز یا بنفش؟ آیا نرم است یا زبر؟ آیا سرد است یا گرم؟
هرچه بیشتر در این صفات تأمل و درنگ نماییم بیشتر می فهمیم که این ها جسم نیستند و خصوصیات جسمانی ندارند و در طبقه بندی جداگانه ای غیر از دو دسته اجسام مادی قرار دارند.
@shahd_shahadat🌷
#دو_رکعتــــــــــ_تفـــــــکر
#انــــســــان_شــــــناســـے
باز هم در درون خود سفر می کنیم، این بار به مجموعه ای از مفاهیم کلی بر می خوریم. می دانیم که وقتی میشنویم: " مجموع زوایای مثلث ۱۸۰درجه است" یا " انسان موجودی متفکر است" از کلماتی چون مثلث و انسان چیزهایی متوجه می شویم.
معنای مثلث در آن جمله یک معنای عام و کلی است که اندازه و شکل خاصی ندارد تا بتواند همه مثلث ها را پوشش دهد. معلوم است که این معنای عام ، جسم نیست چون هر جسمی اندازه و شکلی مخصوص دارد.
مفاهیم کلی مادر همه علوم بشرند. مفاهیمی که ریاضی دان و فیزیک دان و شیمی دان و زیست شناس از آن بحث می کنند همگی مفاهیمی کلی هستند که اگر در آن دقت کنیم می بینیم از خواص جسم کاملا مبرا می باشند. ما همیشه با این موحودات غیر جسمانی زندگی می کنیم ولی معمولا به خاطر انس و ارتباط زیاد با عالم اجسام اصلا توجهی به این مفاهیم نداریم و فکر می کنیم همه چیز جسم و جسمانی است.
فیلسوفان به این نوع موجودات موجودات مجرد می گویند و عالم آنها را عالم مجردات یا عالم عقل می نامند که موجوداتش از اندازه و شکل و مکان فارغند و به طور کل ویژگی هایشان با اجسام متفاوت می باشد.
@shahd_shahadat🌷
#نکته
گهگاهی در خلوت خود درباره مفاهیم کلی و صفات نفسانی بیشتر تفکر و تأمل نماییم. تفکر درباره این دسته از موجودات پل ورود انسان به عالم مجردات و کلید فهم بسیاری از حقائق هستی می باشد و نباید از آن غفلت نمود.
#دو_رکعتــــــــــ_تفـــــــکر
#انــــســــان_شــــــناســـے
تاکنون سه طبقه برای عالم و سه طبقه برای ،من، یافته ایم یعنی همانطور که انسان در درون خود دارای سه طبقه است،، بدنی دارد که از عالم دنیاست و عالم خواب و افکار و خیالاتی دارد که عالم مثال اوست و مفاهیم کلی و صفات نفسانی دارد که عالم مجردات وی می باشد،، جهان هستی نیز لااقل دارای سه مرحله و سه دسته موجود است; زیرا انسان بخشی از عالم هستی است و وقتی انسان دارای سه طبقه است جهان هستی نیز لااقل دارای سه طبقه ،، عالم ماده و طبع، عالم مثال و عالم مجردات ، می باشد.
@shahd_shahadat🌷