.
مرغ از قفس پرید، ندا داد جبرئیل:
اینک شما و وحشتِ دنیای بی علی...
.
#امام_علي
#کنگره_ملی_شهدا
#نیشابور_فیروزه_زبرخان
#شهادت_امیرالمومنین_تسلیت_باد
@shahed2400
🌷بسیجی شهید ابوالقاسم غرویان🌷
نام پدر: محمد رضا
تاریخ تولد: ___
محل تولد: نیشابور
تحصیلات: دوم ابتدایی
مسئولیت در جبهه :رزمنده
تاریخ شهادت: ۱۳۶۷/۰۴/۰۴
محل شهادت: مجنون
گلزار:بهشت فضل
پیامی از یک شهید: برادرها این دنیا سرابی بیش نیست که هرچه بروید بدان نمی رسید این دنیا منزل گاهی ست که فقط برای دادن امتحان در آن توقف کرده ایم این دنیا همان طور که علی علیه السلام میگوید هیچ نمی ارزد پس چرا باید پیرامون علی علیه السلام اینگونه به آن چسبیده باشند...
🥀...روحش شاد و یادش گرامی باد...🥀
#کنگره_ملی_شهدا
#نیشابور_فیروزه_زبرخان
#معرفی_شهدا
@shahed2400
🌷استوار دوم شهید علیرضا غرویان🌷
نام پدر: محمود
تاریخ تولد: ۱۳۳۶/۰۵/۰۱
محل تولد: نیشابور
تحصیلات: ششم ابتدایی
مسئولیت در جبهه :رزمنده
تاریخ شهادت: ۱۳۶۳/۰۳/۰۳
محل شهادت: عین خوش دهلران
گلزار:بهشت زهرا
برگی از زندگی: شهید پس از اتمام دوران نوجوانی به استخدام ارتش در آمد در آن سالها مردم که از شدت ظلم و جور پهلوی به ستوه آمده بودند هر روز صبح به خیابانها می رفتند و علیه رژیم شعار میدادند در آن زمان علیرضا مجبور بود همراه با سایر سربازان ارتش به مقابل آنها برخیزد اما وقتی مردم عکس العمل متفاوت اورامی دیدند متعجب میشدند زیرا نه تنها با آنها مبارزه نمی کرد بلکه به هر نحو ممکن به مردم کمک می نمود.
🥀...روحش شاد و یادش گرامی باد...🥀
#کنگره_ملی_شهدا
#نیشابور_فیروزه_زبرخان
#معرفی_شهدا
@shahed2400
🌷 شهید غلامحسن غلامرضایی🌷
نام پدر: محمد
تاریخ تولد: ۱۳۱۷/۰۶/۰۴
محل تولد: تربت حیدریه
تحصیلات: نهضت سواد آموزی
مسئولیت در جبهه : رزمنده
تاریخ شهادت: ۱۳۶۵/۱۱/۱۳
محل شهادت: فاو
گلزار: بهشت فضل
پیامی از یک شهید: راجع به زندگی دنیا همین بس که رسول خدا (س) فرمودند: اگر این حیات مادی به اندازه بال پشه ای نزد خدا وزن و شرف و قیمتی داشت،به کافر یک جرعه آب آن را هم نمی داد.
...روحش شاد و یادش گرامی باد...
#کنگره_ملی_شهدا
#نیشابور_فیروزه_زبرخان
#معرفی_شهدا
@shahed2400
🌷 روحانی شهید قدرت غلامی🌷
نام پدر: غلامحسین
تاریخ تولد: ۱۳۴۵/۰۹/۰۵
محل تولد: نیشابور
تحصیلات: تحصیلات سطح ۱ حوزوی(فوق دیپلم)
مسئولیت در جبهه : اطلاعات عملیات
تاریخ شهادت: ۱۳۶۴/۱۱/۲۱
محل شهادت: فاو
گلزار: قوچان
فرازی از وصیت نامه یک شهید: در آن هنگام که احساس کردم جبهه حق آماج گلوله های دشمن قرار گرفته قصد عزیمت به آن دیار نمودم درست مانند رسیدن عابد به معبود و عاشق به معشوق.
...روحش شاد و یادش گرامی باد...
#کنگره_ملی_شهدا
#نیشابور_فیروزه_زبرخان
#معرفی_شهدا
@shahed2400
شاهد۲٤۰۰:
☪☪
#امام_علی ع
🔴 نقش قطام در شهادت #امیرالمؤمنین علیه السلام به دست ابن ملجم
🔶 در منابع تاریخی و روایی از دختر یا زنی به نام قطام سخن به میان آمده است که شرط ازدواج خود با ابن ملجم را قتل امام علی علیه السلام قرار داده است. اما نحوه و زمان برخورد ابن ملجم با او و چگونگی داستان روایت های متفاوتی دارد که میتوان آنها را در دو روایت زیر خلاصه نمود:
🗞 روایت اول:
📚 مطابق با نقلی در پايان مراسم حج سال 40 در مكه، عبدالرحمن ابن ملجم و برك بن عبدالله و عمرو بن بكر تميمى به دور هم گرد آمده ، درباره حكومت اسلامى و جنگ نهروان سخن به ميان آوردند و بر كردار زمامداران عيب گرفتند و سرانجام با يكديگر عهد بستند كه على علیه السلام و معاويه و عمروعاص را كه سران فتنه، مىپنداشتند به قتل رسانند.
از اين سه تن ، برك بن عبدالله مأمور قتل معاويه و عمرو بن بكر متعهد كشتن عمروعاص و ابن ملجم متعهد كشتن اميرالمؤمنين شد و 19 يا 17 رمضان را موعد قرار دادند كه همزمان به عهد خويش وفا كنند.
چون روز موعود رسيد برك بن عبدالله تنها توانست معاويه را مجروح سازد و خود دستگير و كشته شد. عمرو بن بكر جهت كشتن عمروعاص راهى مصر گشت كه وى در آن روزگار از سوى معاويه ولايت آن ديار داشت اما عمرو ابن عاص در آن شب خارجة بن حذاقه قاضى مصر را به جاى خويش به امامت گماشته بود، عمرو بن بكر به غلط وى را بكشت و خود به اشاره عمروعاص به قتل رسيد.
اما ابن ملجم پس از عهد و پیمانی که با آن دو در حج بست به كوفه آمد و با يارانش از خوارج ديدار كرد، اما هدفش را پنهان نگه داشت.
روزي به تصادف زن زيبارويى به نام قطام دختر شجنة بن عدي را كه از تيم الرباب بود، ديد و به او دل باخت و از او خواستگاري كرد. زن كه پدر و برادرش در نهروان كشته شده بودند، اين پيشنهاد را پذيرفت و يكى از شرايط ازدواج را كشتن على(ع) قرار داد. پس از آن عبدالرحمان، شبيب بن بَجَرة اشجعى را ديدار كرد و او را با خود همراه ساخت و توطئه قتل را عملی ساخت. [1]
این روایت با تفاوت هایی در منابع مختلف آمده است.
📂 روایت دوم:
📚 در بحار الانوار نقل دیگری آمده است که در آن قطام نقش اصلی را دارد و ابن ملجم برای رسیدن به او ناچار به قبول شرطش که قتل علی علیه السلام است شده است خلاصه آنچه در بحار الانوار آمده است چنین است که: ابن ملجم در جنگ نهروان در سپاه امام علی علیه السلام بود و پس از پیروزی آن حضرت و کشته شدن خوارج از امام اذن خواست که زودتر وارد کوفه شود و خبر این پیروزی را به مردم کوفه بشارت دهد. امام به او اذن داد و ابن ملجم وارد کوفه شده در خیابان ها مردم را از فتح و پیروزی امیرمؤمنان خبر دار میکرد، تا به محلّه بنی تمیم رسید جایی که خانه قطام دختر سخینه دختر عوف بن تیم - که خود و بستگانش به عقیده خوارج بودند - در آنجا بود. قطام دارای زیبایی و هیبت شایانی بود. وقتی صدای او را شنید، شخصی را دنبال او فرستاد که از او تقاضا کند که ساعتی از اسب فرود آید و به پرسشهایی که دربارۀ بستگانش دارد، پاسخ دهد. به این صورت ابن ملجم وارد خانه قطام شد و با دیدن چهره زیبای او فریفته او گردید. قطام که عقیده خوارج از کشته شدگان جنگ نهروان پرسید، ابن ملجم نیز اخبار را گفت، از جمله از کشته شدن پدر، برادر و عموی او به دست امام علی خبر داد. نالۀ قطام از شنیدن این خبر بلند شد و شروع کرد به سر و صورت خود زدن. ابن ملجم از گفته خود پشیمان شد تا اینکه قطام در بین شیون خود بر زبان آورد که: فراق آنها بر من سخت است و چه کسی بعد از آنها مرا یاری کند و انتقام مرا بگیرد؟ تا من خود را به او ببخشم و او را از مال و جمال خود بهره مند سازم .
🔺 ابن ملجم گفت: آرام باش، تو به مقصودت میرسی.
وقتی قطام این جمله را شنید، ساکت شد و به سخن او طمع کرد و بیشتر خود را به او عرضه نمود و محاسن خود را آشکار کرد. پس از آن ابن ملجم از او خواستگاری نمود و قطام کشتن امام علی علیه السلام را شرط خود برای ازدواج با ابن ملجم گذاشت. ابن ملجم ابتدا از این شرط به شدت وحشت نموده متحیر شد، اما اندک اندک قطام با دلبری و زبان آوری او را نسبت به انجام این خواسته نرم نمود. پس از آن ابن ملجم در حالی که دائم به فکر قطام بود چندین بار دیگر با او دیدار نمود و عاقبت عشق شوم او به قطام باعث شد که خواسته او را عملی سازد.[2]
📄 همانطور که گفته شد از بین این دو روایت روایت اول مشهور تر است و دانشمندان معاصر نیز غالبا به همان اعتماد نموده اند.
📂 پانویس
1. ابن سعد، الطبقات الکبری، ج3، ص 35 و 36 نقل از دائرة المعارف بزرگ اسلامی، ج4، مدخل "ابن ملجم "
2. بحار الأنوار (ط - بيروت)، ج42، ص263 تا 283
#کنگره_ملی_شهدا
#نیشابور_فیروزه_زبرخان
@shahed2400