مرد میخواست که تا افطار دوام بیاورد و از پا در نیاید! اما خدایی اغلب همسایهها و اهل محل روزه دار بودند و سفرهی سحر و افطار برپا بود. بعضیها خودشان را به کاری یا جایی سرگرم میکردند تا وقت اذان و افطار برسد و عطش و گرما☀️ و روزه کمتر آنها را اذیت کند.
یک روز هنوز سفرهی افطار پهن بود که یکباره خبر آتش گرفتن سینما رکس که سینمایی قدیمی در خیابان اصلی شهرداری بود مثل بمب در تمام شهر پیچید. سفرهی افطار پهن ماند و همگی سراسیمه به سمت سینما روانه شدیم. نمایش فیلم اجتماعی گوزنها به کارگردانی مسعود کیمیایی و بازیگری بهروز وثوقی توانسته بود تماشاچیانی بیش از حد معمول اما کمتر از ظرفیت اصلی (هفت صد نفر) را با سینما بکشاند. آخرین سانس راس ساعت نه و سی دقیقه🕤 شروع و چهارصد بلیط آن فروخته شده بود. یک ساعت از فیلم نگذشته تماشاچیان در محاصرهی آتش قرار میگیرند. سینما فقط یک در ورود و خروج داشت که متاسفانه هنگام وقوع حادثه قفل و سه در کوچک دیگر هم که سالن نمایش را به سالن انتظار مرتبط میکرد بسته بودند. سالن پخش فیلم تنها یک در اضطراری داشت که فقط چند نفر با بدن نیمه سوخته توانسته بودند آن را پیدا کنند و از مهلکه جان به در ببرند. آبادان در بهت و حیرت و ترس فرو رفته بود. تمام شهر عزادار و داغدار شده بود.
اول شب بود. در بسیاری از خانهها بعضی از اعضای خانواده هنوز به خانه نرفته بودند. با شنیدن خبر آتش سوزی، خانوادههای بسیاری نگران و سراسیمه با پای پیاده یا با ماشینهای شخصی و وانت و تاکسی به سمت سینما سرازیر شده بودند. آمبولانسهای بسیاری آژیر کشان به طرف سینما رکس در حرکت بودند.همه به سمت سینما که به گوری بزرگ تبدیل شده بود میدویدند. بوی گوشت سوخته در تمام شهر پیچیده بود. صدای ناله و گریه و همهمهها به هم آمیخته شده بود. بعضی از جسدها را از باقیماندهی لباس و ساعت شناسایی کردند تا ساعت یک نیمه شب🕐 فقط پنجاه جسد را شناسایی کردند و کنار هم چیدند. عدهای مات و مبهوت زیر نور کمرنگ ماه به جسدهای سوخته خیره شده بودند. اما چطور میتوانستند از میان این همه جسد بی صورت و آتش گرفته عزیزان از دست رفتهشان را جستوجو کنند. از بوی گوشت جزغاله شده به تهوع افتاده بودم. در میان جسدها میشد کودکانی را تشخیص داد که در آغوش مادرانشان سوخته بودند و جدا کردنشان ممکن نبود انگار که در هم ذوب شده بودند.😭
در آن هوای دم کرده که بوی مرگ در آن منتشر بود، شب اهریمنی آبادان در میان شیون و زاری مردم با صبح میرسید بی آنکه شهر به خواب رفته باشد. انگار روز محشر بود. هرکسی عزیزی را صدا میزد اما دریغ از آنکه پاسخی بشنود. بعضی از خانوادهها مثل خانواده رادمهر یازده نفر را از دست داده بودند که ده نفرشان خواهر و برادر بودند. جعفر سازش که پنج فرزند یازده تا بیستوسه سالهاش را در این آتش سوزی🔥 از دست داده بود یکسره فریاد میزد: نمیدانم فرزندانم قربانی چه شدهاند. درهای🚪 بستهی سینما را حتی با چکش🔨 هم میشد شکست و مردم را نجات داد اما وقتی برای نجات بچههایم فریاد میزدم یک نفر با چوب مرا از حادثه دور کرد و به من گفت همه دارند میسوزند، برو کنار.
صدوپنجاه نفر از قربانیان را نتوانستند شناسایی کنند. قبرستان هم آمادگی پذیرش این همه جنازه را نداشت. به ناچار در یک گور دستهجمعی آنها را به خاک سپردند. از حجله نو دامادان خبری نبود و قبرها را با پارچهی سیاه پوشانده شد و تمام گلفروشیها، گلهایشان را به رسم احترام به این کشور دستهجمعی هدیه کردند. حتی یک شاخه گل در گلخانهها نمانده بود.
از آن پس گور دستهجمعی شهدای سینما رکس محل دیدارها و ملاقاتهای سیاسی شد. حالا دیگه ترسمان کاملاً ریخته بود.
#من_زنده_ام
#قسمت_سی_چهار
داغداران آنقدر بدحال بودند که نای نفس کشیدن نداشتند اما در مسیر برگشت همه یک صدا فریاد میزدیم: نه ذلت، نه خواری، آزادی آزادی. یا میگفتیم توطئه و جنایت، آغاز خون و وحشت. بخشی از شعارها علیه رزمی (رئیس شهربانی) بود. به او ناسزا میگفتیم و او را عامل اصلی این فاجعه میدانستیم. در مقابل سیل خشم و غرش مردم، مامورها دست از پا خطا نمیکردند و فقط تماشاچی بودند.
خبرگزاری های رسمی دنیا وارد شهر شدند و آتش سوزی سینما رکس را با ۳۷۷ کشته در فهرست مرگبارترین آتش سوزیهایی قرار دادند که از جنگ جهانی دوم تا آن زمان در اماکن عمومی اتفاق افتاده بود. آتش سوزی سینما رکس، ایران🇮🇷 را تکان داد و تبدیل به یک فاجعهی ملی شد. چند روز بعد جمعیت حقوقدانان طی بیانیهای با تاکید بر مقصر بودن دولت در آتش سوزی سینما رکس اعلام کردند: مگر ممکن است در شهری که دارای عظیمترین تاسیسات نفتی است و مجهز ترین سیستم آتشنشانی را دارد اتومبیلهای آتشنشانی بدون آب بمانند.
با این وجود کراراً سازمان اطلاعات و امنیت رژیم شاه نیروهای انقلابی و علما را عاملین این اقدام ضد انسانی اعلام میکرد.
سه روز بعد از فاجعهی سینما رکس، حضرت امام رحمهالله علیه پیام دادند:《 این فاجعه شاهکار بزرگ شاه برای اغفال مردم در داخل و خارج است و اینکه آتش🔥 را به طور کمربندی در سراسر سینما افروختند و بعد توسط ماموران درهای🚪 آن را قفل کردند🗝 کار اشخاص غیر مسلط بر اوضاع نیست... آیا تاکنون غیر از شاه که هر چند وقت یکبار دست به کشتار وحشیانهی مردم میزند، کسی این قبیل صحنهها را به وجود آورده است و یا خواهد آورد؟》
شبها چراغ خانهها و کوچهها روشن و همهی نگاهها منتظر بود. داغدیدگان هر روز به سینما رکس میرفتند. در کنار قتلگاه مینشستند و روضه میخواندند و به سر و سینه میکوبیدند و مجازات قاتل عزیزانشان را میخواستند. مساجد شهر خالی نمیشدند و تمام در و دیوار شهر از اعلامیهی ترحیم قربانیان سینما رکس پر شده بود.
سال ۱۳۵۷ ماه مهر و مدرسه و کتاب و معلم و مشق با شعارهای انقلابی مردم که نمیخواستند زیر بار ظلم و زور باشند در شهر کارگری و نفتی آبادان آغاز شد. با مرگ این ۳۷۷ نفر قربانی بیگناه، شهر از خواب بیدار شد. بهای بیدار شدنمان چه سنگین بود! آنقدر سخت و بد از خواب پریدم بودیم که دیگر هیچ قدرتی نمیتوانست ما را خواب کند یا چشمهایمان را ببندد. هرشب در حسینیهی اصفهانیها با وجود حکومت نظامی و تذکرات مکرر ماموران ساواک، همراه با مردم داغدیده تجمع میکردیم و در پایان به خیابانها ریخته و با شعارهای آتشین عوامل رژیم را رسوا میکردیم.
خانهی بیبی معروف بود به حسینیه سیدالشهدا. میگفت: خشت اول این خانه با تربت کربلا ساخته شده.
وقتی بابا بزرگ به زیارت کربلا💚 مشرف شده بود، یک انگشتر شرفالشمس به عنوان سوغات برای آقا و یک مشت خاک کربلا برای خودش آورده بود در آن پنجاه متر زمین سه تا اتاق شش متری ساخته و بالای سر در آن خانه نوشته بود《 هذا من فضل ربی 》. در آن خانه پنجاه متری هرسال ده شب عاشورا مراسم روضه و گهوارهی علیاصغر(ع) و حجلهی قاسم و علم سیدالشهدا برگزار میشد. سه دیگ حلیم بار میگذاشتند و نوحهخوانی و سینهزنی و سنج و دمام با شور و حرارت برقرار بود. حسینیه بیبی پاتوق نوحهخوانها و سینهزنهای ماهر شده بود. سقای سیدالشهدا هم نمیگذاشت کسی از آن کوچه تشنه لب عبور کند. اخلاق خوش و نفس گرم خاندان بیبی، خانهی بیبی را خیمه گاه عزای امام حسین 'علیهالسلام' و خاندانش کرده بود. یواش یواش بوی محرم🖤 و غربت حسین 'علیهالسلام' و کربلا میآمد. محرم فرصتی بود تا دردهایمان را به دردهای کربلا پیوند بزنیم و با این درد جامهی دین و انقلاب به تن کنیم.
#من_زنده_ام
#قسمت_سی_پنج
8.96M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
چه کسی پشت پرده آتش زدن سینما رکس آبادان بود ؟
از دادگاه فرمایشی رژیم پهلوی تا دادگاه اعترافات عاملین اصلی این جنایت
.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تو این امتحان سخت، خوش بحال اونکه عاقبت بخیر میشه...
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥سید علی لب تر کند، جان را فدایش میکنم...
چشم منافقین رو بترکونید با
#نشر_حداکثری...
این کلیپ زیبا👆
#لبیک_یا_خامنه_ای
#ایام_فاطمیه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
به هیچکس اجازه نده
امیدت رو ازت بگیره ...!
امید روح یه آدمه که اگه
ازش گرفته بشه،
دیگه مرده به حساب میاد ...
اگه زخمی بشی خوب میشی،
اگه مریض بشی درمون میشی،
اگه مشکلی داشته باشی
بلاخره حل میشه و
یه جوری زندگیت رو ادامه میدی..
اما اگه امیدت رو از دست بدی،
دیگه هیچ وقت نمیتونی
حتی خودت رو ادامه بدی ...!
بذار چراغ امید همیشه
گوشه قلبت روشن باشه
تا بتونی راه رو پیدا کنی
نذار هیچ کس اونو خاموشش کنه
نذار کسی امیدت رو ازت بگیره ...!
من همیشه به لطف خدا امیدوارم....!
چون خدای مهربونی دارم ...❤️
5.91M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
همه دعوتید😍
مهمونی داریم چه مهمونی❤️
در سراسر استان به عشق امام زمانمون...
🔷نهاوند روز ۱۷اسفند ۱۴۰۱ از میدان امام خمینی(ره) تا میدان شریعتی
بفرستید برای اهل خانواده و دوستان و آشنایان خودتون و همه باهم پر شور در این مراسم شرکت کنید
⭕️منتظرتون هستیم از ساعت۱۴ بعدازظهر با کلی برنامه متنوع....
15.21M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
چرا مدارس دخترانه هدف ماجرای مسمومیت قرار گرفته اند؟
بیژن پیروز (عضو هیئت علمی دانشگاه):
🔹زن ها و دخترها بو را بهتر احساس می کنند و بیشتر تحت تاثیر عوامل و محرک های محیطی قرار می گیرند بنابراین در اینگونه حملات، بیشتر قربانیان هم زنان و دختران هستند.
🔹رسانه های داخلی و خارجی به گسترش شایعات پیرامون ماجرای مسمومیت دانش آموزان مدارس کمک کردند در حالیکه رسانه مسئول باید از شایعات دوری کنند.
🔹می توان کسی که محرک را منتشر کرده دستگیر کرد ولی محرکی که در افغانستان استفاده شده بود مشخص نبود اما اظهارات دانش آموزان افغانستانی شبیه اظهارات دانش آموزان ایرانی است.
26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🖥 صحبتهای استاد #رائفی_پور درباره پشتپرده مسمویتهای اخیر دانشآموزان دختر
🗓 ۱۲ اسفند ۱۴۰۱
🌐 لینک دانلود با کیفیتهای مختلف👇🏻
🔗 aparat.com/v/TqWSJ
✅ کانال رسمی استاد رائفیپور و مؤسسه مصاف 👇
🆔 @Masaf