🔴بهادری: سند ۲۰۳۰ در دولت قبل در مسیر اجرا بود
▪️آقایان اعتقادی به نخبه ایرانی نداشتند
سخنگوی دولت:
🔹در گذشته خیلی شفاف و واضح به جای عمل به سند تحول بنیان آموزش و پرورش، مصوبات شورای انقلاب فرهنگی و ... در حوزه فرهنگی اجرای سند ۲۰۳۰ در دستور کار گرفته بود. حتی سرمایهگذاری و هزینه داده میشد تا نگاههای معکوس با گفتمان با نگاه انقلاب اسلامی زمینهسازی شود.
🔹در این دو سال دولت تلاش کرده تا به ریل اصلی انقلاب برگردیم؛ مسیر طوری طراحی شده بود که مدیران وقت فرهنگ «نمیشود» و «نمیتوانیم» را بین مردم نهادینه کرده بودند و این نگاه بود که اگر قرار است مشکل حل شود باید به خارج متوسل شویم.
🔹اعتقادی به این بود که کلید حل مشکل دست جوان نخبه ایرانی و استعدادهای درونی نیست و دست دیگران و آن سوی آب است. مسیر و گفتمانی که در کشور از سوی حاکمان وقت طراحی و ترویج میشد تمسخر دیگران، فاصله انداختن بین حاکمیت و دیگران، حضورهای ویدئوکنفرانسی، دیوار کشیدن بین خود و مردم و نبودن بین گروههای مردمی بود.
17.54M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
*یهودیان برای پذیرایی از اسرای آزاد شده خود جشن می گیرند و پرچم های فلسطین را در پاسخ به رفتار خوبی که با اسرا از سوی عناصر مقاومت صورت می گیرد را آویزان می کنند و ارتش صهیونیستی برای سرکوب جشن و پایین آوردن پرچم مداخله می کند. 📌 *حقیقت، پرچم فلسطین را به اهتزاز درآورد !*
💢جهش اقتصادی در سال دوم دولت مردمی
🔹رئیس سازمان برنامه و بودجه همچنین گفت: «نرخ رشد اقتصادی در شش ماهه اول امسال ۷/۵ درصد بوده است. کلاندادههای اقتصادی نمایانگر تحقق رشد تولید و حرکت به سمت مهار تورم است.»
🔸گفتنی است، رشد اقتصادی از محل افزایش پسانداز ملی و سرمایهگذاری انجام میشود که لازمه تقویت پسانداز و سرمایهگذاری مهار تورم، سیاست ثبات اقتصادی و حفظ ارزش پول ملی است که سیاست دولت در زمینه کنترل نقدینگی و رشد پایه پولی در بانک مرکزی در جهت جلوگیری از اضافه برداشت بانکها و خلق پول بیضابطه بانکهای خصوصی است که مهار تورم را به دنبال دارد و سیاست مالی دولت هم در زمینه کاهش اتکا به درآمد نفتی و افزایش سهم درآمد مالیاتی از هزینه جاری دولت است که این دو سیاست پولی و مالی به موازات یکدیگر در نهایت به رشد تولید و مهار تورم کمک میکند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 تظاهرات حامیان فلسطین در فرانسه
💢سایه روشن بخش مالیاتی بودجه سال ۱۴۰۳
🔹یکی از مبادی اصلاح ساختار بودجه که همیشه مورد تأکید و دستور انقلاب بوده، کاهش وابستگی دخل و خرج دولت به نفت و رفتن به سمت درآمدهای پایدار در عین کاهش کسری بودجه عملیاتی است. از این نگاه بودجه سال ۱۴۰۳ را باید تحسین کرد.
🔰اما موضوع مالیات در بودجه را میتوان از دو منظر بررسی کرد:
🔸یک نگاه این است که نسبت کلی مالیات به GDP را بررسی کنیم. در این صورت افزایش درآمدهای مالیاتی و برخی پایههای جدید مالیاتی در دو سال اخیر این تصور را برای برخی ایجاد کرده که دولت فشار مالیاتی را بر مودیان افزایش داده است. این در حالی است که شاخص نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی (T/GDP) در پایینترین حد خود در سالهای اخیر قرار دارد و پایههای مالیاتی، نظیر مالیات بر خانهها و خودروهای گرانقیمت و مالیات بر خانههای خالی، ظرفیت درآمدی چندانی ایجاد نکردهاند یا اصولاً برای درآمدزایی طراحی نشدهاند. ریشه تصور اشتباه افزایش فشار مالیاتی در نادیده گرفتن اقدامات مؤثر دولت در مبارزه با فرار مالیاتی است. گسترش پایه مالیاتی از طریق شناسایی مالیاتدهندگان جدید، راهبرد مهمی است تا اطمینان حاصل شود همه درآمدها به درستی شامل مالیات میشوند. دولت با اصلاح و اجرای این رویکردها، گام مهمی در جهت دستیابی به یک اقتصاد مقاومتی بر داشته و از این نگاه چون بستن منافذ فرار مالیاتی موجب افزایش درآمدهای مالیاتی میشود، ارزشمند است.
🔹نگاه دوم پرداختن به اجزای مالیاتستانی در بودجه است که مطلقاً نباید بار روانی و هزینهای را بر دوش بنگاه تولیدی و مصرفکننده در دهکهای پایین قرار دهد. این مورد در برخی موارد به صورت کامل رعایت نشده است. به گونهای که به نظر میرسد نبود تناسب بین افزایش حقوقها با نرخ تورم در کنار مالیات موجب مشکلاتی در نظام مصرف واقعی و کاهش خرید مردم خواهد شد. البته دولت در آخرین اقدام خود سقف معافیت مالیاتی برای سال آتی را ۲۵ درصد قرار داد که نکته مثبتی است. از طرفی افزایش یک درصدی مالیات بر ارزش افزوده از ۹ درصد به ۱۰ درصد (این نوع مالیات از سال ۱۳۹۴ تاکنون بر روی ۹ درصد ثابت مانده است) نیز اثرات خاص خود را بر روی تورم خواهد گذاشت.
🔸توجه به این نکته نیز ضروری است که طی دو سال اخیر دولت سیزدهم سقف مالیاتی حقوقها را ۱۳۰ درصد افزایش داده و نرخ مالیات بر شرکتهای تولیدی را از ۲۵ درصد به ۱۸ درصدکاهش داده که این موضوع منجر به کاهش فشار مالیاتی بر بخش مولد شده است. در بخش خدمات و اصناف نیز آمارهای سازمان مالیاتی نشان میدهد، مالیات پرداختی حدود ۵۰ درصد از اصناف تا پایان سال ۱۴۰۱ صفر بوده و تنها ۸ درصد از اصناف مالیاتی بیش از ۳۰ میلیون تومان (ماهانه ۴ تا ۵/۲ میلیون تومان) میپردازند.
#گزارشروز
💢اماموردی: رشد تولید مد نظر رهبر انقلاب از مسیر افزایش بودجه عمرانی میگذرد
🔹کارشناس و تحلیلگر اقتصادی گفت: به این خاطر روی افزایش بودجه عمرانی تاکید میشود چرا که کشور را به جنب و جوش رشد سرمایهای و تولید میاندازد و عواید بسیاری برای اقتصاد و در نهایت عموم مردم جامعه ایجاد میکند.
‼️ادامه مطلب را در اینجا بخوانید
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥مصوبه مجلس دست تیم مذاکره کننده را پر کرد
🗣رئیس مجلس:
🔹مجلس فعال و انقلابی مجلسی است که در مساله مذاکرات هستهای بعنوان مهمترین موضوع سیاست خارجی کشور، بجای انتظار پیش آمدها، فعالانه وارد شد.
🔸مجلس هنگامی که دید دشمن با چماق مصوبات کنگره زیربار بسیاری از تعهدات خود نمیرود، قانونی وضع کرد که به تعبیر رهبرانقلاب کشور را از سرگردانی نجات داد و باعث شد رویه انجام تعهدات یک طرفه از سوی ایران پایان یابد و دست تیم مذاکره کننده پر شود بگونهای که عمده آنچه در مذاکرات وین بعنوان داده طرف ایرانی ابزار چانه زنی قرار گرفت، نتایج اجرایی شدن این قانون است.
🔹ما تلاش کردیم مجلس را از مجلسی منفعل به مجلسی فعال تبدیل کنیم تا بهجای اینکه منفعلانه منتظر باشیم تا دستورکارهایش را اتفاقات و رویکردهایش را دیگران تعیین کنند، فعالانه با مشکلات مردم مواجه شویم و دستور کار مجلس را دغدغههای مردم تعیین کند.
صوت جلسه هفتم.m4a
5.81M