🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحيم
#تفسير_يک_دقیقه_ای_قرآن_جلسه_481
🌹 آیات 7و8 سوره نساء
🌸 لِلرِّجَالِ نَصِيبٌ مِّمَّا تَرَكَ الْوَالِدَانِ وَالْأَقْرَبُونَ وَلِلنِّسَآءِ نَصِيبٌ مِّمَّا تَرَكَ الْوَالِدَانِ وَالْأَقْرَبُونَ مِمَّا قَلَّ مِنْهُ أَوْ كَثُرَ نَصِيباً مَّفْرُوضا (7)
ً
🍀 ترجمه: براى مردان، از آنچه پدر و مادر و نزدیکان، بر جاى گذاشته اند سهمى است، وبراى زنان از آنچه پدر و مادر و خویشاوندان بر جاى گذاشته اند، سهمى است، خواه كم باشد یا زیاد، سهمى واجب است.
🌸 و إذَا حَضَرَ الْقِسْمَةَ أُوْلُواْ الْقُرْبَى وَالْيَتَامى والْمَسَاكِينَ فَارْزُقُوهُمْ مِّنْهُ وَقُولُواْ لَهُمْ قَوْلاً مَّعْرُوفا (8)
ً
🍀 ترجمه: واگر هنگام تقسیم (ارث) خویشاوندان و یتیمان ومستمندان حاضر شدند، پس چیزى از آن مال به آنان روزى دهید و به آنها سخنی پسندیده بگویید.
🌷 #نصیب: بهره و سهم
🌷 #ترک: بر جای گذشته اند
🌷 #الوالدان: پدر و مادر
🌷 #الأقربون: نزديکان
🌷 #قل: کم
🌷 #مفروض: واجب ، تعیین شده
🌷 #حضر: حاضر شدن
🌷 #القسمة: تقسيم
🌷 #أولوا_القربى: نزديکان، خویشاوندان
🌷 #المساکین: فقیران، مستمندان
🌷 #ارزقوهم: به آنها روزی دهید
🌷 #قولا_معروفا: سخنی پسندیده
🔴 #شأن_نزول: اگر انسان بداند چه قوانین ظالمانه ای به ویژه بر علیه زنان قبل از اسلام بوده و این قوانین بعد از ظهور اسلام تبدیل به چه قوانینی شده متوجه می شود که دین اسلام دین لطیف و نجات بخش است. در عصر جاهليت ، رسم چنین بود که ارث فقط به مردان می رسید و زنان و کودکان از ارث محروم بودند حتی اگر مردی از دنیا می رفت #ارث به زن و اطفال او نمی رسید و آنها را محروم می کردند تا اینکه مردی به نام اوس بن ثابت از دنیا رفت ، عمو زاده های وی اموال او را میان خودشان تقسیم کردند و به همسر و فرزندان او چیزی ندادند و آنها را از ارث محروم کردند. همسر اوس بن ثابت به پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله و سلم مراجعه کرد در این موقع این آیه نازل شد و پیامبر دستور داد که عمو زاده های اوس بن ثابت در اموال او هیچ گونه دخالت نکنند و آن را برای بازماندگان درجه اول او بگذارند.
🌸 در دین #اسلام چه مرد چه زن هیچ فرقی نمی کند هر دو از ارث نصیب و بهره می برند. للرجال نصیب مما ترك الوالدان و الأقربون و للنسآء نصيب مما ترك الوالدان و الأقربون: براى #مردان، از آنچه پدر و مادر و نزدیکان برجای گذشته اند، سهمی است و برای #زنان از آنچه پدر و مادر و نزدیکان بر جای گذشته اند، سهمی است. منظور از #الرجال فقط مردان نیستند بلکه افراد مذکر است در هر سنی که باشند چه کودک باشند چه بزرگسال باشند از ارث سهمی دارند و منظور از #النساء فقط زنان نیستند بلکه افراد مؤنث است چه در سنین کودکی باشند چه در بزرگسالی باشند از ارث سهمی دارند.
🌸 مما قل منه أو كثر نصيبا مفروضاً: خواه کم باشد یا زیاد باشد ، سهمی واجب است. یعنی فرق نمی کند آنچه که به #ارث رسیده چه زیاد باشد چه کم باشد همه سهمی دارند چه مرد باشند چه زن باشند چه طفل باشند. و در آیه بعد می فرماید: و إذا حضر القسمة أولوا القربى و اليتامى و المساكين فارزقوهم منه: و اگر هنگام تقسیم ارث ، خویشاوندان و یتیمان و مستمندان حاضر شدند ، پس چیزی از آن مال به آنان دهید. مالی که از #ارث به شما می رسد خمس ندارد پس خویشاوندان و یتیمان و فقیران را هم در نظر بگیرید و برای آنها هم سهمی تعیین کنید. و قولوا لهم قولا معروفا: و به آنها سخن پسندیده بگویید.
🔹 پيام های آیات7و8سوره نساء 🔹
✅ #زنان حق ارث دارند.
✅ تقسیم عادلانه میراث مهم است ، نه مقدار آن
✅ سهم #ارث تغییر ناپذیر است.
✅ به نگاه ها، حضورها و توقّعات طبیعى محرومان توجّه كنید.
✅ اموال ارثى را مخفیانه تقسیم نكنید، تا امكان حضور دیگران هم باشد.
✅ در تقسیم #ارث، علاوه بر افرادى كه سهم مشخّص دارند، به فكر محرومان و یتیمان نیز باشید.
✅ با هدایاى مالى و زبان شیرین، پیوندهاى #خانوادگى را مستحكم تر كنید.
✅ هدایاى مادّى، همراه با #محبّت و عواطف معنوى باشد.
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
هدایت شده از
امام زادگان عشق
🔰مــ﷽ـــاه مبارڪ
رمضــ🌙ــان🔰
•✥❖✥━ ✽♦️ • ♦️✽ ━✥❖✥
👌💎👌 «نماز هدیّه» به حضرت مجتبی علیه السلام به نیابت از مولایمان، حضرت صاحب الزّمان علیه السلام
مرحوم سیّد بن طاووس در کتاب جمال الاسبوع، از یکی از معصومین علیهم السلام روایت می کند که فرمود:
کسی که ثواب نماز خود را برای رسول خدا صلّی الله علیه و آله، و امیرالمؤمنین علیه السلام و اوصیاء بعد از او علیهم السلام قرار دهد، خداوند ثواب نماز او را بسیار بسیار می گرداند تا نفسش قطع شود. در آن حال(یعنی قبل از جان دادن) به او می گویند: ای فلانی، الطاف تو و هدیه تو به ما، هم اکنون برای تو مفید خواهد بود. امروز، روز جبران کردن و پاداش دادن به توست. دلت خوش و چشمت روشن باد برای آنچه خداوند برای تو آماده نموده است، و گوارایت باد آنچه به آن رسیدی.
راوی سؤال می کند: انسان چگونه می تواند، نمازش را هدیه نماید؟ حضرت می فرمایند: نیّت کند که ثواب نمازش را برای رسول خدا صلّی الله علیه و آله قرار دهد، و اگر امکان داشت علاوه بر 50 رکعت نماز(یعنی نمازهای واجب و نافله آنها)، حتی اگر یک نماز دو رکعتی هم باشد، بخواند و هر روز به یکی از این بزرگواران هدیه نماید.طریقه خواندن این نماز 2 رکعتی بدین گونه است:
هر رکعت از این نماز را با یک یا سه یا هفت تکبیر شروع کن.
در همه رکوع ها و سجده ها، بعد از ذکر تسبیح، 3 بار بگو: «صَلَّى اللَّهُ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّيِّبِينَ الطَّاهِرِينَ»
و بعد از سلام نماز چنین بگو:
«اللَّهُمَّ أَنْتَ السَّلَامُ، وَ مِنْكَ السَّلَامُ، يَا ذَا الْجَلَالِ وَ الْإِكْرَامِ، صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ الطَّيِّبِينَ الطَّاهِرِينَ الْأَخْيَارِ، وَ أَبْلِغْهُمْ مِنِّي أَفْضَلَ التَّحِيَّةِ وَ السَّلَامِ»
«اللَّهُمَ إِنَ هَاتَيْنِ الرَّكْعَتَيْنِ هَدِيَّةٌ مِنِّي إِلَى عَبْدِكَ وَ ابْنِ عَبْدِكَ وَ وَلِيِّكَ وَ ابْنِ وَلِيِّكَ الْحَسَنِ بْنِ عَلِيٍّ الرِّضا علیه السلام، اللَّهُمَّ فَتَقَبَّلْهُمَا مِنِّي وَ أَبْلِغْهُ إِيَّاهُمَا، وَ أَثِبْنِي عَلَيْهِمَا أَفْضَلَ أَمَلِي وَ رَجَائِي فِيكَ وَ فِي نَبِيِّكَ وَ وَلِيِّكَ وَ ابْنِ وَلِيِّكَ، يَا وَلِيَّ الْمُؤْمِنِينَ، يَا وَلِيَّ الْمُؤْمِنِينَ، يَا وَلِيَّ الْمُؤْمِنِين!»
📚(جمال الأسبوع، ص16-19)
32.75M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
همه قطره ایم و شما دریا
ای «آقای مهربون»...
.
موزیکویدیوی «#آقای_مهربون» تصویری از شور و حال امام حسنی بچه های ایران در شب میلاد ایشان
🔻#اینجا_خیمه_گاه_شهداست... 👇
🌷〰〰〰🇮🇷〰〰🌷
@shahidanemasjedehazratezeynab
🌷〰〰🇮🇷〰〰〰🌷
مرگ مهم نیست!
تو مرگ را خواهی داشت
ببین برای چه میمیری؟
سلام✋
#عاقبتتان_شه🌹دایی
🔻#اینجا_خیمه_گاه_شهداست... 👇
🌷〰〰〰🇮🇷〰〰🌷
@shahidanemasjedehazratezeynab
🌷〰〰🇮🇷〰〰〰🌷
#شهدای_محلمون_را_بهتر_بشناسیم.
#شهید_سید_حسین و
#شهید_سید_مرتضی_شریفی
در آخرین روزهای سال ۱۳۴۱، در منزلی کوچک در روستای ویریچ از توابع بخش کهک شهر مقدس قم پسری چشم به جهان گشود و فصل سرد این خانه را با تولدش به بهاری خوش بو و خرم تبدیل کرد .
پدر بزرگوارش که از افراد مذهبی و متدین روستا ویریچ بود او را به عشق سرور و سالار شهیدان همنام جد بزرگوارش" حسین " نامید .
سید حسین دوران کودکی را در روستا پشت سر می گذاشت که خداوند فرزند پسر دیگری به خانواده عطا نمود. پدر به عشق مولا علی علیه السلام نام کودک را "مرتضی " نهاد ، سید مرتضی متولد اولین روز از ماه شهریور سال۱۳۴۸ بود . کودکی از تبار فاطمه زهراء علیها سلام که شور و نشاط خانواده با حضور فرزند دوم چندین برابر شد .
این دو برادر در دامان خانواده ای متدین و مذهبی به بهترین نحو پرورش و تربیت می یافتند . پدر که مغازه کوچک قصابی در روستا داشت ، تمام هم و غمش کسب روزی حلال بود . این دو برادر در تمام امورات یار و یاور پدر و مادر بودند . چندسالی گذشت . آن دو وارد دوران نوجوانی شده بودند سید مرتضی در کهک دوران تحصیل خود را سپری میکرد ولی سیدحسین بخاطر علاقه شدیدی که به کسب علوم دینی داشت به شهر مقدس قم مهاجرت و در مدرسه آیت الله گلپایگانی به تحصیل دروس دینی پرداخت و اما یکسال نگذشته بود که با شروع نهضت امام خمینی (ره) و تظاهرات مردمی بخصوص طلاب و روحانیون ، مدارس علمیه قم تعطیل شد.