6.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #تماشایی | *پیش به سوی خوبیها*
3️⃣ قسمت سوم
✅ احتمال تأثیر #امر_به_معروف_و_نهی_از_منکر قطعی است 😉
👀 به دنبال احتمال تاثیر نباشید!
🌺 #خوبی_از_خودتونه
💫 نو+جوان؛ انرژی امید ابتکار
🌱 @Nojavan_Khamenei
پایگاه مقاومت شهیدان پناهی
بسم الله الرحمن الرحیم ادامه تفسیر آیه ۵ سوره نساء در جمله بعد، قرآن تعبیر جالبى👌👌 درباره اموال و
بسم الله الرحمن الرحیم
وَابْتَلُوا الْيَتَامَىٰ حَتَّىٰ إِذَا بَلَغُوا النِّكَاحَ فَإِنْ آنَسْتُم مِّنْهُمْ رُشْدًا فَادْفَعُوا إِلَيْهِمْ أَمْوَالَهُمْ ۖ وَلَا تَأْكُلُوهَا إِسْرَافًا وَبِدَارًا أَن يَكْبَرُوا ۚ وَمَن كَانَ غَنِيًّا فَلْيَسْتَعْفِفْ ۖ وَمَن كَانَ فَقِيرًا فَلْيَأْكُلْ بِالْمَعْرُوفِ ۚ فَإِذَا دَفَعْتُمْ إِلَيْهِمْ أَمْوَالَهُمْ فَأَشْهِدُوا عَلَيْهِمْ ۚ وَكَفَىٰ بِاللَّهِ حَسِيبًا
و یتیمان را چون به حدّ بلوغ برسند، بیازمایید. اگر در آنها رشد (کافى) یافتید، اموالشان را به آنها بدهید. و پیش از آن که بزرگ شوند، اموالشان را عجولانه و از روى اسراف نخورید هر کس که بى نیاز است، (از برداشت حق الزحمه) خوددارى کند. و آن کس که نیازمند است، به طور شایسته (و مطابق زحمتى که مى کشد،) از آن مصرف کند.
و هنگامى که اموالشان را به آنها باز مى گردانید، بر آنها شاهد بگیرید. (اگر چه) خداوند براى محاسبه کافى است.
(نساء/6)
پس از آن در آیه بعد، دستور دیگرى درباره یتیمان و سرنوشت اموال آنها داده، مى فرماید: یتیمان را بیازمائید 🧮تا هنگامى که به حد بلوغ برسند (وَ ابْتَلُوا الْیَتامى حَتّى إِذا بَلَغُوا النِّکاحَ).
اگر در این موقع در آنها رشد 👌کافى براى اداره اموال خود یافتید، ثروت💰 آنها را به آنها بازگردانید (فَإِنْ آنَسْتُمْ مِنْهُمْ رُشْداً فَادْفَعُوا إِلَیْهِمْ أَمْوالَهُمْ).
سپس بار دیگر به سرپرستان تأکید مى کند: به هیچ عنوانى❌ اموال یتیمان را حیف و میل نکنید، و پیش از آن که بزرگ شوند سرمایه آنها را از بین نبرید (وَ لا تَأْکُلُوها إِسْرافاً وَ بِداراً أَنْ یَکْبَرُوا).
و دیگر این که: سرپرستان ایتام اگر متمکن و ثروتمندند نباید❌ به هیچ عنوانى از اموال ایتام استفاده کنند و اگر فقیر و نادار باشند، تنها مى توانند (در برابر زحماتى که به خاطر حفظ اموال یتیم متحمل مى شوند) با رعایت عدالت و انصاف، حق الزحمه خود را از اموال آنها بردارند، لذا مى فرماید: هر کس که بى نیاز است از برداشت حق الزحمه خوددارى کند و آن کس که نیازمند است به طور شایسته از آن بخورد (وَ مَنْ کانَ غَنِیّاً فَلْیَسْتَعْفِفْ ...
در این زمینه، روایاتى نیز وارد شده و مضمون آیه را چنان که گفته شد، توضیح داده است، از جمله در روایتى از امام صادق(علیه السلام) مى خوانیم:
منظور کسى است که سرپرستى مال یتیم، او را از رسیدگى به زندگى خویش باز داشته، در این صورت مى تواند به اندازه مناسب و شایسته از مال یتیم استفاده کند، و این در صورتى است که به صلاح یتیم باشد، اما اگر ثروت یتیم کم باشد (و طبعاً سرپرستى آن، نیز وقت زیادى را اشغال نمى کند) در این صورت چیزى از مال یتیم برندارد.
آن گاه به آخرین حکم درباره اولیاء ایتام، اشاره کرده، مى فرماید: هنگامى که مى خواهید اموال آنها را به دست آنها بسپارید گواه بگیرید (فَإِذا دَفَعْتُمْ ...) تا جاى اتهام و نزاع و گفتگو باقى نماند.
و در پایان آیه توجه مى دهد: بدانید که حساب کننده واقعى خدا است و مهم تر از هر چیز این است که حساب شما نزد او روشن باشد، او است که اگر خیانتى از شما سرزند و بر گواهان مخفى ماند به حساب آن رسیدگى خواهد کرد،👌👌 مى فرماید: خداوند براى محاسبه کافى است (وَ کَفى بِاللّهِ حَسیباً.
تفسیر نمونه جلد سوم صفحه ۳۴۵
#نشردهنده_معارف_قرآنی_باشیم
10.14M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♨️ #ویژه | این واجب عظیم
😱 بالاترین جرایم کداماند؟
👀 برخی افراد #امر_به_معروف_و_نهی_از_منکر را زندانی کردهاند!
👾 اگر این واجب ترک شود و دزدی و تقلب و خیانت رایج شود، زمینه برای روی کارآمدن افراد ناباب فراهم میشود
🥰 #خوبی_از_خودتونه
💫 نو+جوان؛ انرژی امید ابتکار
🌱 @Nojavan_Khamenei
پایگاه مقاومت شهیدان پناهی
بسم الله الرحمن الرحیم وَابْتَلُوا الْيَتَامَىٰ حَتَّىٰ إِذَا بَلَغُوا النِّكَاحَ فَإِنْ آنَسْتُم م
بسم الله الرحمن الرحیم
تفسیر آیه ۵ و ۶ سوره نساء از نکته ها
۱ ـ از تعبیر به حتّى استفاده مى شود که 🟡باید آزمایش یتیمان، پیش از رسیدن به حد بلوغ و به صورت مکرر و مستمر👌 انجام شود، تا هنگامى که در آستانه بلوغ قرار گرفتند، وضع آنها کاملاً از نظر رشد عقلى براى اداره امور مالى خود روشن گردد.تعبیر به اِذا بَلَغُوا النِّکاحَ اشاره به این است که: آنها به سر حدى برسند که قدرت بر ازدواج 👌داشته باشند، و روشن است کسى که قدرت بر ازدواج دارد، قدرت بر تشکیل خانواده خواهد داشت، و چنان کسى بدون سرمایه💰 نمى تواند به اهداف خود برسد. تعبیر به آنَسْتُمْ مِنْهُمْ رُشْداً اشاره به این است که رشد آنها کاملاً مسلّم شود; زیرا آنَسْتُمْ از ماده ایناس به معنى مشاهده و رؤیت مى باشد، و این ماده از ماده انسان که یکى از معانى آن مردمک چشم است گرفته شده (در حقیقت ما هنگام رؤیت و مشاهده از انسان ، یعنى مردمک چشم خود مدد مى گیریم و به همین جهت از مشاهده کردن به ایناس تعبیر شده است).
ضمناً چنین استفاده مى شود:🟥 منظور از آزمایش، پرورش تدریجى یتیمان است، یعنى نگذارید ❌ آنها به حد بلوغ برسند، و سپس اقدام به سپردن اموالشان به آنها بکنید، بلکه آنها را قبل از بلوغ با برنامه هاى عملى، براى زندگى مستقل آماده کنید.
و اما این که: چگونه باید یتیمان آزمایش شوند، 🟨راه آن این است که مقدارى مال در اختیار آنها گذارده شود، تا به خرید و فروش و تجارت بپردازند، اما اعمال آنها با نظارت ولىّ به طورى که استقلال عمل را از آنها سلب نکند، انجام شود.
هنگامى که معلوم شد از عهده این کار برمى آیند و در معامله گول نمى خورند، باید اموالشان را به دستشان سپرد، و گر نه با تربیت و پرورش هاى مستمر باید آنها را چنان آماده کرد که بتوانند در آینده، زمام زندگى خود را به دست گیرند.
۲ ـبنابراین، 👈آغاز زندگى زناشوئى با آغاز زندگى اقتصادى👌 مستقل همراه است، و به عبارت دیگر، ثروت آنها موقعى به دست شان داده مى شود که هم به بلوغ جسمى برسند و نیاز آنها به مال شدید شود، و هم بلوغ فکرى پیدا کنند و توانائى براى حفظ مال داشته باشند.
تفسیر نمونه جلد سوم صفحه ۳۴۶
#نشردهنده_معارف_قرآنی_باشیم
5.52M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #تماشایی | *پیش به سوی خوبیها*
4️⃣ قسمت چهارم
💈 دایره معروفها و منکرها را به چند کار جزئی مثل بدحجابی محدود نکنید
🥰 #خوبی_از_خودتونه
💫 نو+جوان؛ انرژی امید ابتکار
🌱 @Nojavan_Khamenei
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔷🔷حب وطن از علائم ایمان است...
استاد رحیم پور ازغدی
✳️✴️
لینک کانال :
https://eitaa.com/shahidanpanahi
ارتباط با مسئولین :
https://eitaa.com/paygahpanahi
#رحیم_پور_ازغدی
#بصیرتی
11.36M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 منتظر چى هستيم؟
🔆 زيارت اربعین است كه علامت ايمان را بر چهرهمان ثبت مىكند!
لینک کانال :
https://eitaa.com/shahidanpanahi
ارتباط با مسئولین :
https://eitaa.com/paygahpanahi
#اربعین
پایگاه مقاومت شهیدان پناهی
بسم الله الرحمن الرحیم تفسیر آیه ۵ و ۶ سوره نساء از نکته ها ۱ ـ از تعبیر به حتّى استفاده مى شود
بسم الله الرحمن الرحیم
لِّلرِّجَالِ نَصِيبٌ مِّمَّا تَرَكَ الْوَالِدَانِ وَالْأَقْرَبُونَ وَلِلنِّسَاءِ نَصِيبٌ مِّمَّا تَرَكَ الْوَالِدَانِ وَالْأَقْرَبُونَ مِمَّا قَلَّ مِنْهُ أَوْ كَثُرَ ۚ نَصِيبًا مَّفْرُوضًا
براى مردان، از آنچه پدر و مادر و خویشاوندان، برجاى مى گذارند، سهمى است. و براى زنان نیز، از آنچه پدر و مادر و خویشاوندان بر جاى مى گذارند، سهمى. خواه آن چیز، کم باشد یا زیاد. این سهمى است تعیین شده و پرداختنى.
(نساء/7)
شأن نزول:
در عصر جاهلیت عرب، رسم چنین بود که تنها مردان را وارث مى شناختند🤔 و معتقد بودند: آن کس که قدرت حمل سلاح و جنگ و دفاع از حریم زندگى و احیاناً غارتگرى ندارد، ارث به او نمى رسد.
به همین دلیل، زنان و کودکان را از ارث محروم مى ساختند، 😞و ثروت میت را در میان مردان دورتر قسمت مى کردند.
تا این که یکى از انصار به نام اوس بن ثابت از دنیا رفت، دختران و پسران خردسالى را بر جاى گذارد، عموزاده هاى او به نام خالد و عرفطه اموال او را میان خود تقسیم کردند، و به همسر و فرزندان خردسال او چیزى ندادند.😥
همسر او به پیامبر(صلى الله علیه وآله) شکایت کرد، و تا آن زمان حکمى در زمینه ارث بستگان در اسلام نازل نشده بود، آیه فوق نازل شد، پیامبر(صلى الله علیه وآله) آن دو نفر را خواست و به آنها دستور داد: در اموال مزبور، هیچ گونه دخالت نکنند و آن را براى بازماندگان درجه اول، یعنى فرزندان و همچنین همسر او بگذارند، تا طرز تقسیم آن در میان آنها در پرتو آیات بعد روشن گردد.👌👌
ادامه دارد...
تفسیر نمونه جلد سوم صفحه ۳۴۸
#نشردهنده_معارف_قرآنی_باشیم
-377151741_-2061472196.mp3
3.57M
🎧 #شنیدنی | * انسان موجودی است مسئول *
✅ تو در برابر اجتماع هم مسئولیت داری و متعهدی...
🥰 #خوبی_از_خودتونه
📻 #رادیونو شنیدنیهای رسانه نو+جوان
💫 نو+جوان؛ انرژی امید ابتکار
🌱 @Nojavan_khamenei
پایگاه مقاومت شهیدان پناهی
بسم الله الرحمن الرحیم لِّلرِّجَالِ نَصِيبٌ مِّمَّا تَرَكَ الْوَالِدَانِ وَالْأَقْرَبُونَ وَلِلنِّس
بسم الله الرحمن الرحیم
تفسیر آیه ۷ سوره نساء
گام دیگرى براى حفظ حقوق زن
این آیه در حقیقت گام دیگرى براى 🟡مبارزه با عادات و رسوم غلطى 😬است، که در آن زنان و کودکان را از حق مسلّم خود محروم مى ساخت، و بنابراین مکمل بحث هائى است که در آیات سابق گذشت; زیرا اعراب با رسم غلط و ظالمانه اى که داشتند زنان و فرزندان خردسال را از حق ارث محروم مى ساختند.
آیه روى این قانون غلط خط بطلان ❌کشیده، مى فرماید:: براى 👈مردان سهمى است از اموالى که پدر و مادر و نزدیکان به جاى مى گذارند و براى👈 زنان هم سهمى از آنچه پدر و مادر و نزدیکان بر جاى مى گذارند، خواه کم باشد یا زیاد (لِلرِّجالِ نَصیبٌ مِمّا تَرَکَ الْوالِدانِ ...
بنابراین، هیچ کدام حق ندارند سهم دیگرى را غصب کنند.
🟣🟣🟣سپس در پایان آیه، براى تأکید 👌👌مطلب مى فرماید: این سهمى است تعیین شده و لازم الاداء تا هیچ گونه تردید در این بحث باقى نماند (نَصیباً مَفْرُوضاً).
ضمناً همان طور که مى بینیم، آیه فوق یک 🔷️حکم عمومى براى همه موارد ذکر مى کند، بر این اساس، آنهائى که فکر مى کنند پیامبران اگر ثروتى داشته باشند، به عنوان ارث به بستگان آنها نمى رسد، 🤔👌👌👌بر خلاف آیه فوق است (البته منظور اموال شخصى پیغمبر است و گر نه اموال بیت المال که متعلق به مسلمین است، طبق قانون بیت المال در موارد خود مى بایست صرف گردد).
همچنین از عموم آیه فوق، و آیات دیگرى که بعداً درباره ارث مى خوانیم، روشن مى شود که: قائل شدن به تعصیب یعنى اختصاص دادن قسمتى از مال به مردانى که از طرف پدر با میت ارتباط دارند در پاره اى از موارد ـ همان طور که دانشمندان اهل تسنن قائل هستند ـ نیز بر خلاف تعلیمات قرآن است; زیرا لازمه آن محروم ساختن زنان از ارث در بعضى از موارد است و این یک نوع تبعیض جاهلى است که اسلام با آیه فوق و مانند آن، آن را نفى کرده است (دقت کنید!).
تفسیر نمونه جلد سوم صفحه ۳۴۹
#نشردهنده_معارف_قرآنی_باشیم
🌷به نام خدا🌷
⚽️فوتبال زمین چمن⚽️
سانس آزاد
گروههای
شهید بهنام محمدی
و
شهید حسین فهمیده
و
شهید سید محمد علی نیری
🔴 در مجموعه باغچه بان 🔴
📆زمان :
🕘حرکت از مقابل پایگاه فردا ( دوشنبه ) ساعت ۹:۰۰ صبح
📌🕚برگشت ساعت ۱۱:۳۰ صبح
🔻مبلغ ثبت نام : ۱۸۰۰۰ تومان
❗️مهلت ثبت نام : تا ساعت ۲۱:۰۰ روز یکشنبه .
مسئولین ثبت نام : برادران
هانی دهقان :
09109347870
محمد مهزیار بهروزی :
09011129047
عماد شکوری :
09011948246
محمد جواد کردلو:
09196469294
لینک کانال :
https://eitaa.com/shahidanpanahi
ارتباط با مسئولین :
https://eitaa.com/paygahpanahi
#تربیت_بدنی
#تابستان_1401