طراحان و فرماندهان سپاه با آگاهی از نقطهضعف دشمن، عملیات کربلای ۵ را طوری طراحی کردند که از جناح به دشمن حمله شود. بر این مبنا، انتخاب محور اصلی عملیات و انتخاب جبههای که در غرب کانال ماهی به دشمن تحمیلشده بود و نیز تاکتیکهای جدید عبور، درمجموع تاکتیکی ویژه و ناشناخته برای دشمن بود و از عوامل غافلگیری دشمن محسوب میشد؛ بنابراین تاکتیک تهاجم به جناح دشمن در شروع تک به کار گرفته شد. در طول عملیات نیز-درصورت امکان- از رویارویی مستقیم با دشمن پرهیز میشد و با هدف قرار دادن عقبهها و جناحهای دشمن، سنگرهای مستحکم فرومیریخت.
این تاکتیک که در تصرف سرپل غرب کانال پرورش ماهی و تصرف پنجضلعی با موفقیت اجراشده بود، در تصرف جزیره بوارین، باز کردن جاده شلمچه و تسخیر مقرهای فرماندهی دشمن نیز به کار گرفته شد.
۳- سرعت عمل در شکستن خط و تصرف سرپل
عامل اصلی موفقیت سپاه پاسداران در عملیات کربلای ۵، سرعت عمل یگانهای خطشکن در تصرف سر پل مهم در غرب کانال ماهی و تصرف جای پا در شمال منطقه پنجضلعی بود. لشکر ۴۱ ثارالله (ع) که چهارراه دفاعی دشمن در مقابلش بود، پس از درهم شکستن مواضع و استحکامات دشمن، با روشن شدن هوا، توانست با موفقیت از پل عبور و سرپلی را در غرب کانال ماهی تصرف کند.
این اتفاق نیز مانند تصرف جای پا در پنجضلعی به همت لشکرهای ۱۹ فجر و ۳۱ عاشورا، دور از انتظار و تصور دشمن بود، ضمن آنکه سرعت عمل لشکر ۱۰ سیدالشهدا (ع) در تصرف سنگرهای دژ مرزی (ضلع شرقی پنجضلعی) نیز بسیار مهم بود. سرعت عمل نیروهای خودی در ساعتهای اول عملیات، سبب عقب ماندن دشمن در برابر نیروهای خودی شد و این وضعیت تا پایان عملیات ادامه داشت.
۴- عبور یگان از یگان
در عملیات کربلای ۵، عبور یگان از یگان، با توجه به محدود بودن منطقه عملیات و ضرورت پیشروی در عمق، بهخوبی رعایت و اجرا شد.
عملیات را قرارگاه کربلا آغاز کرد و در مراحل بعد، دو قرارگاه قدس و نجف، پس از عبور از قرارگاه کربلا، عملیات را با پیشروی در عمق ادامه دادند.
در محور قرارگاه کربلا نیز، عبور یگان از یگان موفقیتآمیز بود. پسازآن لشکر ۴۱ ثارالله (ع) در غرب کانال ماهی، سرپل مناسبی تصرف کرد، لشکر ۲۵ کربلا از آن عبور کرد و همین امر، در نفوذ عملیات در عمق و گسترش سرپل و حفظ آن بسیار مؤثر بود.
۵- انعطافپذیری در طرح مانور
پیچیدگی منطقه عملیات و مقاومت دشمن در مراحلی از عملیات و در بعضی از مناطق، سبب تغییر طرح مانور عملیات در آخرین لحظات طراحی و در مواردی هنگام اجرای عملیات شد. به همین دلیل، در بیشتر موارد جزئیات طرح هنگام اجرا تغییر میکرد. این امر نشاندهنده انعطافپذیری یگانهای سپاه بود.
این وضعیت مشکلاتی را نیز به وجود میآورد، اما انعطاف در طرح مانور، از عوامل مهم کسب موفقیت بود.
۶- تراکم آتش
باگذشت چند روز از عملیات، دشمن پس از پی بردن به منطقه اصلی عملیات، بیشتر یگانهای توپخانهای خود در مناطق هور الهویزه، فاو و ... را به منطقه شرق بصره منتقل کرد.
استعداد توپخانههای دشمن، بیش از ۴۵ گردان بود. به همین دلیل، بدون هیچ محدودیتی؛ آتش سنگین و پرحجمی را در سراسر منطقه عملیات اجرا میکرد. در مقابل، مسئولان توپخانههای سپاه پاسداران نیز اجرای آتش ر ا طوری طراحی کرده بودند که قوای دشمن را در وضعیتی قرار میداد که تا آن زمان با آن روبرو نشده بودند.
درمجموع، آتش ۲ طرف بسیار شدید بود. پس از تصرف سرپل غرب نهر جاسم، تمرکز آتش دشمن در این منطقه طوری بود که کوچکترین چیزی روی زمین سالم نمیماند. در این وضعیت، تخلیه اسیران از منطقه نهر جاسم دشوار بود. در مقابل، آتش خودی نیز به حدی شدید بود که هر یگانی از دشمن، در ابتدای ورود به منطقه، مرعوب و زمینگیر میشد و پس از دادن تلفات بسیار، سازمان خود و روحیه جنگیدن را از دست میداد.
https://eitaa.com/joinchat/1443824321C0bc24470f1
در روزهای آخر از تراکم آتش خودی که یکی از عوامل موفقیت عملیات بود، به علت کمبود مهمات کاسته شد و مسلماً اگر مهمات و قبضههای توپ کافی در اختیار بود، نتایج بهتری حاصل میشد.
۷- استقامت و فداکاری
ابعاد اعتقادی جنگ همواره یکی از عوامل اصلی مقاومت و موفقیت رزمندگان اسلام بوده است. میزان اثرگذاری این عامل در عملیاتهای گوناگونی که سپاه پاسداران اجرا میکرد و در بین نیروهای مختلف، متفاوت بود.
عملیات کربلای ۵ از این بعد نیز نمونه بود. حضور فرماندهان در خط، اگرچه موضوع جدیدی نبود، در این عملیات جلوه دیگری داشت. قرارگاه نیروی زمینی سپاه پاسداران در پنجضلعی، زیر آتش پرحجم دشمن و قرارگاههای کربلا، قدس و نجف همه در چند صد متری خط درگیری یا دفاعی مستقر بودند.
برادر عزیز جعفری فرمانده قرارگاه قدس با خمپاره ۶۰ دشمن، در خط نهر جاسم مجروح شد. در غرب کانال ماهی فرماندهان نیز هم پای رزمندگان، حماسه آفریدند. فرماندهان لشکرهای ۴۱ ثارالله (قاسم سلیمانی)، ۲۵ کربلا (مرتضی قربانی) و ۲۷ حضرت رسول (محمد کوثری)، در یک نوار باریک که فاصله سنگر فرماندهیشان از خط اول درگیری، ۱۰۰ متر هم نمیشد، زیر تیر مستقیم تانکها و گلولهباران بسیار شدید دشمن، عملیات را هدایت میکردند.
همین فرماندهان، بااینهمه رشادت و ازخودگذشتگی، در برابر حماسهآفرینیهای رزمندگان بسیجی و پاسدار سر تعظیم فرود میآوردند.
منطقه پنجضلعی، در روزهای اول و سرپل نهر جاسم در روزهای بعدی عملیات نیز، صحنه نمایش حماسهها بود. هنگام تکمیل عملیات کربلای ۵ در همین منطقه بود که فرمانده رشید لشکر ۱۴ امام حسین (ع)، حاج حسین خرازی به فیض شهادت نائل شد.
۸- سرعت عمل در بازسازی یگانها
ارتش عراق بیش از ۱۰۰ یگان رزمی را وارد منطقه شرق بصره کرد که پس از انهدام هر یگان، یگان جدید را جایگزین آن میکرد. در مقابل سپاه پاسداران که بهطور مستقل طراحی و اجرای عملیات کربلای ۵ را بر عهده داشت، نزدیک به ۳۰ یگان را وارد عملیات کرده بود و بدون استراحت یا بازگشت به عقبه، مأموریت جدیدی را عهدهدار میشد.
تداوم عملیات و شدت درگیری، بازسازی یگانهای سپاه و بهکارگیری دوباره آنها را ضروری کرده بود... به همین دلیل، فرمانده کل عملیات (محسن رضایی) پس از فراخوانی همه مسئولان مناطق سپاه پاسداران به قرارگاه عملیاتی خاتمالانبیا (ص)، بر ضرورت جذب و سازماندهی نیرو و بازسازی یگانها، تأکید کرد.
درمجموع، قابلیت و توانایی سپاه پاسداران در طراحی و اجرای عملیاتی با این وسعت و پیچیدگی که به در هم شکستن قویترین استحکامات دشمن در شرق بصره انجامید، بهمثابه، اصلی خدشهناپذیر تأیید و تثبیت شد.
منابع:
۱-جمعی از نویسندگان، اطلس جنگ ایران و عراق، تهران، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، چاپ چهارم ۱۳۹۹، صفحه ۷۷،
۲-درودیان، محمد، نبرد شرق بصره، تهران، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، چاپ چهارم ۱۳۹۲، صفحات ۱۵۷، ۱۵۸، ۱۵۹، ۱۶۰، ۱۶۱، ۱۶۲، ۱۶۳، ۱۶۴
https://eitaa.com/joinchat/1443824321C0bc24470f1
مقام_معظم_رهبری امام خامنه ای:
دوهفته پیش شهید کاظمى پیش من آمد و گفت از شما دو درخواست دارم: یکى اینکه دعا کنید من روسفید بشوم، دوم اینکه دعا کنید من شهید بشوم. گفتم شماها واقعاً حیف است بمیرید؛ شماها که این روزگارهاى مهم را گذراندید، نباید بمیرید؛ شماها همهتان باید شهید شوید؛ ولیکن حالا زود است و هنوز کشور و نظام به شما احتیاج دارد. بعد گفتم آن روزى که خبر شهادت صیاد را به من دادند، من گفتم صیاد، شایستهى شهادت بود؛ حقش بود؛ حیف بود صیاد بمیرد. وقتى این جمله را گفتم، چشمهاى شهید کاظمى پُرِ اشک شد، گفت: انشاءالله خبر من را هم بهتان بدهند!
🌷از شب قبل مدام نگران بودم. پرسیدم:«هوای ارومیه خرابه، چه جوری میخواهید بروید. احتمالاً پرواز انجام نمیشه». گفت:«هر چی خدا بخواهد». از او خواستم شماره تلفنی به من بدهد تا از حالش باخبر شوم. صبح دلشورهام بیشتر شد. رفتم چند اسکناس برداشتم و دور عکس احمد چرخاندم و در صندوق صدقات انداختم و ولی آرام نشدم. دلم طاقت نمیآورد. به خاطر همین سکهای را که روز نیمه شعبان به عنوان فرماندهی نمونه به او هدیه داده بودند، را نذر کردم تا روز عیدغدیر برایش گوسفند بخریم و قربانی کنیم.
🌷پیش از این نیز یک بار النگوهایم را نذر مسجد لرزاده کردم و او به سلامت به خانه بازگشت. با خودم فکر کردم ان شاء الله اگر هم قرار باشد اتفاقی بیافتد، این نذر جلوی آن را میگیرد. ساعت ۱۱ بود که چند تن از دوستانم به دیدنم آمدند. حزن و اندوه در چهرههایشان نمایان بود. 🌷رفتم داخل آشپزخانه که وسایل پذیرایی را بیاورم که یکی از دوستانم به فریده [دخترم] گفت:«تلویزیون را خاموش کن». دستانم لرزید با ناراحتی پرسیدم:«برایم خبر آوردی؟» دخترانم شروع به جیغ زدن کردن و من مات و مبهوت فقط نگاه میکردم. همسر برادرم نیز دقایقی بعد آمد. مدام میگفت: «گریه کن» گفتم:«گریهام نمیآید». با رفتن احمد کوهی از غم و غصّه بر شانهام نشست. #کتاب_خاطرات_دردناک
#ناصرکاوه
منبع: ویژه نامه پرواز عرفه
راوی:همسر شهید
https://eitaa.com/joinchat/1443824321C0bc24470f1
🍂 کربلای ۵، تحمل اقتدار به جمع دشمنان
🔹 عملیات کربلای پنج در تاریخ ۱۹ دیماه سال ۱۳۶۵ انجام شد. رمز عملیات کربلای پنج یا زهرا (س) بود و میدان این عملیات بزرگ برای ایران بسیار اهمیت داشت.
🔹 کربلای پنج تا ۷۰ روز ادامه داشت و تقریباً به تمام اهداف خود رسید و توانست بخشی زیادی از تجهیزات دشمن و عراق را منهدم کند و صدام رئیس جمهور معدوم بعثی در شوک بسیار شدیدی قرار گرفت.
🔹 در عملیات کربلای پنج که سرلشکر محسن رضایی آن را تعیینکنندهترین حمله ایران در جنگ هشت ساله علیه صدام میداند، ۱۵۰ کیلومتر از خاک ایران آزاد شد و رزمندگان اسلام برای تنبیه صدام به دروازههای شرقی بصره رسیدند
🔹رزمندگان اسلام در عملیات کربلای پنج ۱۴ کیلومتر از جاده شلمچه به بصره را تصرف کردند و ۱۰ روستا را در عراق آزاد کرده و بصره در خطر جدی سقوط قرار گرفت و صدام برای آزادی این مناطق دست به دامن سران کشورهای اسلامی، عربی و غربی شد.
🔹 در این عملیات ایران توانست ۴۰ جنگنده، پنج هلیکوپتر، ۸۰۰ تانک و نفربر، هزار و ۵۰۰ خودروی نظامی و ۵۸۰ خمپارهانداز دشمن را منهدم کند و بیش از ۳۰ هزار کشته و زخمی روی دست صدام به جای گذاشت. عراق در این عملیات دو هزار و ۶۵۰ اسیر متحمل شد و ۷۰ هزار نفر مجروح داشت.
🔹 بسیاری از تحلیلگران معتقدند، عملیات کربلای پنج سبب شد، جهانیان و آمریکا به این نتیجه برسند که باید جنگ پایان بپذیرد.
🍂 دستاوردهای کربلای ۵
عملیات کربلای پنج به صورت واضح، جنگ بین ایران و تمامی کشورهای قدرتمند حامی رژیم بعث عراق بود، زیرا در این عملیات ارتش بعث تمامی توان نظامی خود را به کار گرفته بود و از پیچیدهترین موانع جهت جلوگیری از پیشروی ایران استفاده کرده بود.
🔸 در این عملیات بیش از ۷۰ درصد منطقه عملیاتی کربلای پنج آبگرفتگی بود و ارتش عراق نه تنها در مناطق خشکی بلکه در آب نیز از موانع متعددی استفاده کرده بود. بر اساس آمارهای رسمی بیش از ۹۰ درصد منطقه عملیاتی کربلای پنج مسلح بود.
🔸 پس از پیروزی یگانهای نظامی ایران در عملیات کربلای پنج، تمامی قدرتهای نظامی جهان به مهارت فرماندهان نظامی ایران پی بردند.
🔸 پیروزی ایران در این عملیات احتمال سقوط رژیم صدام را تقویت کرد و در این راستا تمامی استکبار جهانی که پشتیبان رژیم بعث عراق بودند با فشار به سازمان ملل خواستار پایان جنگ شدند و تمام شروط ایران را برای قطعنامه ۵۹۸ پذیرفتند.
🍂 ارقام و آمار نیروهای عملیات کربلای ۵
🔹 عرض منطقه عملیاتی کربلای ۵ بین ۱۰ تا ۱۳ کیلومتر و عمق آن بین ۱۲ تا ۱۵ کیلومتر بود. در این عملیات، ۲۴ یگان سپاه شامل ۳۰ هزار پاسدار، ۶۵ هزار سرباز و ۱۲۰ هزار بسیجی شرکت داشتند که این نیروها در سه قرارگاه کربلا، نجف و قدس سازماندهی شده بودند.
🔹 ارتش عراق ۹۴ تیپ را وارد عملیات کرد. در این عملیات ۱۶ تیپ به طور ۱۰۰ درصد و ۲۲ تیپ بیش از ۶۰ درصد منهدم شد و باقیمانده یگانها نیز ۱۰ تا ۶۰ درصد آسیب دیدند.
🔹 این عملیات روز ۱۹ دی ماه سال ۱۳۶۵ با رمز یا زهرا (س) آغاز شد و بیش از ۷۰ روز به طول انجامید.
🔹 با شکست رژیم بعث در شلمچه، شرایط جدیدی در عرصه نبرد ایجاد شد، چرا که توانایی نظامی عراق مورد تردید قرار گرفت. تحلیل رفتن قوای نظامی رژیم بعث در رسانههای غربی بازتاب فراوانی داشت و آنها، برتری نظامی ایران در عملیات کربلای ۵ را شوک بزرگی برای عرصه بینالملل دانستند...
🍂 نتیجه عملیات کربلای ۵ از زاویهای دیگر
🔸 در کنار انجام عملیات کربلای ۵ تلاشها در شورای امنیت و مجمع عمومی سازمان ملل نیز جریان داشت و همه این تلاشها، راه را برای تصویب قطعنامه ۵۹۸ فراهم ساخت. علت این امر حتی از نگاه روزنامه گاردین هم مخفی نماند: تحلیلگران پنتاگون که معمولاً عزم و قوه ابتکار ایرانیها را در مقابل مواضع کمتر از آنچه هست، ارزیابی میکردند، دیگر احتمال پیروزی بزرگتر ایران را رد نمیکردند.
🔸 روزنامه نیویورک تایمز پس از عملیات کربلای ۵، از شکست راهبرد آمریکا برای تحمیل صلح بر ایران نوشت: اینکه کفه به نفع ایران چرخیده و عراق از برابری با نیروهای ایران عاجز مانده و نه تنها آمریکا و متحدانش، بلکه شوروی نیز خود را در آستانه بازندگی میبیند. با این وجود یکی از تأثیرات مثبت عملیات کربلای ۵، این بود که برای اولین بار شورای امنیت ناچار به پذیرش قطعنامهای شد که تا حدودی نظرات جمهوری اسلامی در آن اعمال شد و در نهایت روز ۲۰ ژوئیه ۱۹۸۷ میلادی (۲۹ تیر ماه سال ۱۳۶۶) قطعنامه ۵۹۸ تصویب شد.
#کربلای_پنجhttps://eitaa.com/joinchat/1443824321C0bc24470f1
هدایت شده از کانال نواهای شهدایی
شاید من هم بتوانم عاقبت مثل شهیدا باشم.mp3
11.13M
🎧 #شور | شاید من هم بتونم عاقبت مثل شهیدا شم
👤 سید رضا نریمانی
🔻 #شهدا
🎙کانالنواهایشهدایی
@navaye_shohada
هدایت شده از کانال نواهای شهدایی
خون حسین اعتبار ماست .mp3
5.76M
🎧 #زمینه | خون حسین اعتبار ماست
👤 سید مجید بنیفاطمه
🔻 #شهدا #جهاد
🎙کانالنواهایشهدایی
@navaye_shohada
هدایت شده از کانال نواهای شهدایی
غرق شور و غرق در نوا.mp3
3.66M
🎧 #زمینه | غرقِ شور و غرقِ در نوا، میخونیم همهی ما یکصدا، روزیِ ما هم بشه خدا، شهادت
👤 مصطفی اللهیاری
🔻 #شهدا
🎙کانالنواهایشهدایی
@navaye_shohada
هدایت شده از کانال نواهای شهدایی
صدقه سر شهیدا کوچهها صفا گرفته.mp3
4.91M
🎧 #زمینه | صدقه سرِ شهیدا، کوچهها صفا گرفته
👤 مصطفی اللهیاری
🔻 #شهدای_گمنام
🎙کانالنواهایشهدایی
@navaye_shohada
هدایت شده از کانال نواهای شهدایی
رفیق سلام.mp3
4.87M
🎧 #نجوا | رفیق سلام، جوونِ رعنا سلام، زائرِ امامِ عاشورا سلام
👤 سعید کرمعلی
🔻 #شهدای_گمنام
🎙کانالنواهایشهدایی
@navaye_shohada
🌷در هویزه عملیات نصر، چه گذشت؟
☀️شانزدهم دی ۱۳۵۹، نیروهای سپاه در مقابل تانک های ارتش مستقر شدند و منتظر دریافت رمز حمله بودند، که رفت و آمد تانک های دشمن زیاد شد و پس از آن، هواپیماهای دشمن جهت بمباران ظاهر شدند.
در آذر ۱۳۵۹، پس از شکست بیش از دو گردان از نیروهای بعثثی در جنوب سوسنگرد به وسیله سربازان اسلام، یک گروهان از نیروهای سپاه اهواز جهت محافظت و پدافند شهر هویزه، از سوسنگرد به آن شهر اعزام شدند. افراد این گروهان، پس از رسیدن به منطقه و استقرار، عهده دار حفاظت از جنوب تا جنوب غربی شهر هویزه شدند. نیروهای عراقی در این منطقه متشکل از واحدهای تانک از نوع «تی – ۶۲»، «تی -۵۵»، موشکهای زمین به زمین و امکانات نظامی پیشرفته و بیش از ۶ هزار نفر پیاده بودند. ولی همین نیروهای اندک مدافع شهر، از کمترین امکانات دفاعی هم بی بهره بودند.
دشمن در آغاز هجوم سراسری خود، ظرف ۴۸ ساعت از محور هویزه تا کرخه پیشروی کرد و در امتداد آن مستقر شد، به طوری که فاصله آن ها تا هویزه حدود ۱۰ کیلومتر بود.
تاکتیک دشمن این بود، که با تصرف سوسنگرد، هویزه خود به خود سقوط میکند.در چنین شرایطی ۵۰ تا ۶۰ نفر از برادران سپاه برای جلوگیری از پیشروی دشمن مسؤولیت مینگذاری جاده ها را به عهده گرفتند. زیرا این جاده ها و راه های عبور، برای دشمن به مانند رگهای حیاتی برای ادامه تجاوز محسوب می شد.
دو هفته قبل از آن که عملیات مدافعان اسلام علیه نیروهای عراقی در این منطقه انجام گیرد، بنی صدر دستور تخلیه هویزه را از نیروهای بسیج و پاسدار صادر و دستور داد که در سوسنگرد مستقر شوند.
این دستور بنی صدر، با مخالفت جدی شهید سید محمدحسین علم الهدی و دیگر برادران مواجه شد. بعد از آن که علم الهدی با حضرت آیت الله خامنه ای تماس گرفت، دستور بنی صدر لغو شد و نیروهای پاسدار در هویزه باقی ماندند.
یک هفته بعد، تصمیم بر آن شد که از محور هویزه و سوسنگرد حمله انجام گیرد. این عملیات را میتوان نقطه عطف عملیات منظم ارتش و سپاه دانست. بار دیگر بنی صدر، شعار جدائی ارتش از سپاه را سر داد و گفت: سپاه نباید در این عملیات شرکت کند. نیروهای بسیجی و سپاه که در منطقه بوده و اغلب آن ها به منطقه آشنایی داشتند، این ترفند بنی صدر را ضربه شدیدی بر پیکر عملیات میدانستند. بار دیگر، این مسأله با تلاش شهید علم الهدی و تماس های مکرر ایشان با مسؤولان در تهران، حل شد و قرار شد که سپاه به عنوان پیاده ارتش در عملیات شرکت کند.
۱۵ دی ۱۳۵۹، روز آغاز عملیات بود. برای این عملیات دو تیپ از لشکر ۱۶ زرهی قزوین و یک تیپ از لشکر ۹۲ زرهی اهواز در نظر گرفته شده بود، که دو گردان از نیروهای سپاه و عده ای هم از نیروهای جنگ های نامنظم (شهید چمران) نیروهای ارتش را یاری می دادند. از جمله هدفهای این عملیات، پاکسازی شمال و جنوب کرخه کور از وجود نیروهای متجاوز ارتش عراق و آزاد سازی پادگان حمید و منطقه ی جفیر بود. نتایج عملیات در این روز موفقیت آمیز بود. اما هنوز عقبه های اصلی دشمن در پادگان حمید و سه راهی جفیر آسیب ندیده بود.
رزمندگان اسلام، پس از تصرف مرزهای کرخه و حاجبدر، قصد پیشروی به سوی پادگان حمید را داشتند. اما بنا به دلایلی، مانند نرسیدن مهمات، قرار بر این شد که ادامه عملیات در ۱۶ دی ماه انجام شود.
https://eitaa.com/joinchat/1443824321C0bc24470f1
🌷شانزدهم دی ۱۳۵۹، نیروهای سپاه در جلوی تانک های ارتش مستقر شده و منتظر دریافت رمز حمله بودند، که رفت و آمد تانک های دشمن زیاد شد و پس از آن، هواپیماهای دشمن جهت بمباران ظاهر شدند. از طرف دیگر نیروهای اسلام زیر آتش توپخانه، کاتیوشا و خمپاره قرار گرفتند. با شناخت دقیقی که بعثی ها از منطقه داشتند، موجب شهادت عده ای از رزمندگان اسلام شد.
لشکر ۹ مکانیزه ارتش رژیم بعث دست به عملیات زده بود و چون نیروهای خودی انتظار این حمله را نداشتند، فرماندهی دستور عقب نشینی به طول ۵۰۰ متر را به صورت تاکتیکی صادر کرد. این دستور باعث شد که تانکها عقب نشینی کنند و دشمن با این تصور که نیروهای اسلام شکست خورده و فرار کرده اند، وارد منطقه شدند. در این ضد حمله سنگین دشمن که نیروهای ایرانی مجبور به عقب نشینی شدند، بیش از یکصد تن از پاسداران، جهادگران و دانشجویان پیرو خط امام از جمله حسین علم الهدی مفقود الاثر و شهید شدند.
در پی این حادثه نیروهای دشمن در تاریخ ۱۸ دی ۱۳۵۹، هویزه را اشغال کردند و پس از آن فرمانده نیروهای دشمن (خلیل الدوری) دستور داد تعدادی از مردم بی گناه، را دست بسته در یک گودال قرار داده و به شهادت برسانند و سپس عراقی ها تمام شهر را با دینامیت و بلدوزر نابود کردند. بدین ترتیب ۱۸۰۰ واحد مسکونی و تجاری و سه مسجد و دو حسینیه و شهر به تپه ای خاک مبدل شد.
دانشجویان پیرو خط امام در هویزه حماسه آفریدند و تا آخرین نفس در مقابل دشمن متجاوز ایستادند و خون پاک خویش را نثار کردند... از این بچه ها ۴۰ نفر به اسارت دشمن درآمدند و ۷۰ نفر شهید شدند، که ۸یای از آنها مثل شهید سید حسین علم الهدی👈 تانکهای دشمن از روی پیکرشان گذشتند و دانشجویان شهید سالها پیکرشان مفقود بود که بعدها تفحص شدند و امروز زیارتگاه راهیان نور در نزدیکی شهر هویز هستند.
کتاب کشکول خاطرات دفاع مقدس
ناصر کاوه
https://eitaa.com/joinchat/1443824321C0bc24470f1
#حدیث #عزت
امام جواد (ع):
عِزُّ الْمُؤْمِنِ غِناه عَنِ النّاسِ
عزّت و شخصیّت مؤمن در بی نیازی و طمع نداشتن به مال و زندگی دیگران است.
#مستدرک_الوسائل، ج 7، ص 230
https://eitaa.com/joinchat/1443824321C0bc24470f1
وَ أَعِدُّوا لَهُمْ مَا اسْتَطَعْتُمْ مِنْ قُوَّة وَ مِنْ رِباطِ الْخَیْلِ تُرْهِبُونَ بِهِ عَدُوَّ اللهِ وَ عَدُوَّکُمْ وَ آخَرینَ مِنْ دُونِهِمْ لاتَعْلَمُونَهُمُ اللهُ یَعْلَمُهُمْ وَ ما تُنْفِقُوا مِنْ شَیْءٍ فی سَبیلِ اللهِ یُوَفَّ إِلَیْکُمْ وَ أَنْتُمْ لاتُظْلَمُونَ
براى مقابله با آنها [= دشمنان]، هر چه در توان دارید از نیرو و از اسبهاى ورزیده آماده سازید، تا به وسیله آن، دشمن خدا و دشمن (شناخته شده) خویش را بترسانید! و دشمنان دیگرى غیر از اینها، که شما آنها را (به علت نفاقشان) نمى شناسید و خدا آنها را مى شناسد. و هر چه در راه خدا (و تقویت اسلام) انفاق کنید، بى کم و کاست به شما بازگردانده مى شود، و به شما ستم نخواهد شد
پشتیبان ولایـت فـقـیـه باشـید که ضامـن انقلاب اسلامی ما ولایـت فـقیـه است. و
در مورد مسائل سیاسیِ اجتماع، بی تفاوت نباشید که ضرر می کنید.
«شهید علی سیفی نسب🕊🌹»
#شهیدانه
https://eitaa.com/joinchat/1443824321C0bc24470f1