هدایت شده از بصیرت زمان1
چرا ایرانیان مهاجر میبینند و عبور میکنند؟
چرا ایرانیانی که ساکن کانادا، امریکا یا کشورهای اروپایی هستند در مقایسه با زمانی که در ایران بودند با خواندن اخبار حوادث و آسیب های اجتماعی، پریشان خاطر نمی شوند و احساس ناامنی نمی کنند؟
مادر 25 ساله متهم است که فرزند خردسالش را به قتل رسانده است/ زن 32 ساله ای که در اتوبوس موبایل آیفون یک معلول ویلچرنشین را سرقت کرده بود دستگیر شد/ مرد 29 ساله ای که به بهانه نوسازی خانه سالمندان از آنان کلاهبرداری می کرد دستگیر شد/ دو دانش آموز 15 و 18 ساله در مقابل مدرسه، دانش آموز 14 ساله دیگری را در مقابل چشمان مادرش، با ضربات چاقو به قتل رساندند/ سارقان مسلح با تهدید یک نوجوان از او خواستند تا هدفون گران قیمت خود را به آنها بدهد/ مردی که به هنگام رانندگی پرسرعت با ماشین پلیس برخورد کرده بود متواری شد.
در همین چند خبر کوتاه از قتل فرزند توسط یک مادر جوان گرفته تا سرقت مسلحانه از شهروندان، از قتل سایر شهروندان گرفته تا کلاهبرداری از آنان به چشم می خورد. آنچه خواندید اخبار فقط چند روز کشور کاناداست. تصور نکنید که این حوادث صرفا مختص کاناداست و در امریکا، آلمان، انگلیس، هلند و یا اتریش رخ نمی دهد. هدف از بیان این اخبار آن نیست که به شما گفته شود اگر می خواهید به کانادا مهاجرت کنید کاملا در اشتباهید و یا اگر مهاجرت کرده اید به کشورتان بازگردید و یا کانادا را به مقصد کشور دیگری ترک کنید. ولی با خواندن این اخبار می توانیم به اندازه کافی شواهد و دلایل داشته باشیم تا نگران شویم و خودمان را به دامان اضطراب بسپاریم. هر روز با خواندن چنین اخباری می توانیم به جهان بدبین شویم و درباره ترس ها و نگرانی هایمان با دیگران حرف بزنیم و بعد از سلام به دوستمان بلافاصله جمله بعدی مان این باشد که «شنیدی چی شده؟».
به راستی پرسش آن است که چرا ایرانیانی که ساکن کانادا، امریکا یا کشورهای اروپایی هستند در مقایسه با زمانی که در ایران بودند آنقدرها ناآرام و مضطرب نیستند؟ چرا با خواندن چنین اخباری که ممکن است هر فردی را مشوّش کند آنان آنطور که انتظار می رود پریشان خاطر نمی شوند و احساس ناامنی نمی کنند؟ البته قبل از ادامۀ بحث باید تأکید شود که نهایت ساده اندیشی است اگر نویسنده این متن به عنوان یک جامعه شناس بخواهد بگوید که از نظر آسیب های اجتماعی یا وضعیت اقتصادی و اجتماعی جامعه، ایران با کانادا یا آلمان یا اتریش هیچ فرقی ندارد. هدف این متن بیان این نکته نیست و امیدوارم نویسنده متهم به این ساده اندیشی نشود. و اما درباره پرسشی که طرح شد چند فرض جامعه شناختی می توان در این خصوص داشت. این مفروضات جامعه شناختی البته، با واقعیت زندگی ایرانیان بیگانه نیست چرا که حدود یکسال است که در قالب مصاحبه های مختلف با ایرانیان مهاجر، تجارب و زندگی جدید آنان را مطالعه می کنم.
یکی از تغییراتی که در گروهی از ایرانیان مهاجر رخ می دهد جابجایی از موضع «سرزنش سیستم» به موضع «سرزنش قربانی» است. منظور آنکه، برای مثال اگر آنان در خیابان های شهرهای ایران یک بی خانمان یا روسپی ببینند عمدتا حکومت و حاکمان را برای آن سرزنش می کنند ولی در خارج از ایران کارتن خوابی یا روسپیگری یک «choice»( انتخاب ) تلقی می شود، به این معنا که فرد می توانست انتخاب کند که زندگی بهتری داشته باشد ولی خودش با تصمیم های غلطی که در طول زندگی اش داشته، چنین سرنوشتی را انتخاب کرده است. جابجایی از سرزنش سیستم به سرزنش فرد مهمترین تغییری است که باعث می شود ایرانیان با برخی از آسیب های اجتماعی جوامع جدید کنار بیایند و شاید به همین دلیل به تدریج با مشاهده بی خانمان هایی که در مقابل شعب مک دونالد نشسته اند تا دیگران برایشان غذا بخرند، و یا با مشاهده معتاد دائم الخمری که با فریاد های هراس آور به زمین و زمان ناسزا می گوید، دیگر مانند ایران ناراحت نمی شوند.
تغییر دیگری که اتفاق می افتد آن است که فرهنگ فردگرائی حاکم بر آن جوامع، فرد مهاجر را با خود همراه می کند. در واقع ایرانیان در ایرانِ جمع گرا به دیگران و سرنوشت آنان بیشتر فکر می کنند. آنان خود را در یک شبکه روابط اجتماعی تصور می کنند و به تغییرات اطراف شان توجه دارند. ولی در جامعه جدید، پیشبرد امور فردی، موفقیت فردی، حال خوب فردی، خوشبختی فردی، تمرکز بر کار خود و شکوفایی فردی در اولویت قرار دارد. آدم ها آنقدر در یک مجرا یا مسیر مشخص برای پیشرفت قرار می گیرند که دیگر چندان نمی توانند به دنیای اطراف یا دیگران فکر کنند چرا که یک ثانیه نیز نمی خواهند از رسیدن به موفقیت فردی عقب بمانند. در نتیجه ایرانیان مهاجر راحت تر از کنار آسیب های اجتماعی جوامع جدید عبور می کنند.
به عنوان سومین عامل، باید به شکل نگرفتن «حس در خانه بودن» اشاره کرد. بیشتر ایرانیان مهاجر در جوامع مقصد، مدام با حس مهمان بودن روزگار می گذرانند. گویی مسافرند و چمدانی که
هدایت شده از هابیلیان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یکی میگفت این یکی از بهترینکلیپ های اربعین از ازل تا ابده
@Habiliyan
هدایت شده از بشری
🔻واکنش توئیتری پناهیان به اظهارات رئیس جمهور
🔹در مجلسِ اول، شورای نگهبان نبود و مبتلا به نمایندگانی شدیم که همنوا با سرویسهای جاسوسی دشمن به دنبال منحل کردن ارتش بودند.
همانها الان هم، همنوا با همان سرویسها به دنبال حذف نقش شورای نگهبان هستند!
🔸یادآوری می شود که روحانی در جلسه هیات دولت از نظارت ها بر انتخابات انتقاد کرده و گفت: بهترین مجلس، مجلس اول بود/ نباید فکر کنیم هر چه فیلتر را تنگتر کنیم، نتیجه مثبتتری خواهد داشت
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
هدایت شده از بیداری ملت
[ 💥 #به_همین_سادگے ]
🔴 برای #فریب فقط یک #توئیت کافیست‼️
🔹چقدر قشنگ #ماكرون میگه "از #عربستان خواستیم سلاحهایی که به این کشور میفروشیم را برای هدف قرار دادن غیرنظامیان یمنی استفاده نکند"
اینطوره که وقتی پای سود مالی خودشون درمیون باشه جای تحریم و ارجاع به شورای امنیت با این جملات از خودشون سلب مسئولیت میکنند..
🔸اسپانیا و بریتانیا هم استدلال کردند اگر موشکهای هدایت شونده به عربستان ندهند، دقت حملات کاهش و آمار تلفات غیرنظامی افزایش میابد (سرآخر یک منتی هم گذاشتند که اصلا بخاطر #حقوق_بشر داریم اسلحه میسازیم و میفروشیم تا روی سر #یمن بریزند!!!)
┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈
🔴به کمپین #بیداری_ملت بپیوندید👇
http://eitaa.com/joinchat/963837952Cb758f6bd13
هدایت شده از بیداری ملت
♻ اردوغان در سودای احیای امپراطوری‼
#ترکیه حمله نظامی خود را با نام #چشمه_صلح، با چراغ سبز آمریکا (تخلیه منطقه و با پشت کردن به کردها) به شرق فرات شروع کرده است؛ هرچند در ظاهر هدف ترکیه ایجاد یک #منطقه_امن در این منطقه است اما با توجه به تلاش چند وقت اخیر این کشور برای راه اندازی سه دانشگاه در سوریه و....(نفوذ معنوی)، بنظر میرسد #اردوغان علاوه بر افزایش توان چانهزنیاش در منطقه و سوریه از طریق #نفوذ_نظامی، نقشههای به مراتب بزرگتری را در سر میپروراند!!
__________________________
🔴به کمپین #بیداری_ملت بپیوندید👇
http://eitaa.com/joinchat/963837952Cb758f6bd13
هدایت شده از بیداری ملت
🔴 وزارت خارجه واکنش نشان داد
🔻 واکنش موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه به حمله به نفتکش ایرانی در دریای سرخ
🔹بررسی های انجام شده توسط شرکت ملی نفتکش ایران نشان می دهد که کشتی ایرانی از مکانی نزدیک به کریدور عبوری این نفت کش از شرق دریای سرخ، دو بار و به فاصله حدود نیم ساعت مورد هدف قرار گرفته و آسیب دیده است.
🔹در چند ماه گذشته برخی اقدامات تخریبی دیگر نیز علیه نفت کشهای ایران در دریای سرخ صورت پذیرفته که بررسیها در خصوص عوامل دخیل در این اقدامات در حال انجام است.
🔹کلیه مسئولیت های ناشی از این اقدام از جمله آلودگی شدید زیست محیطی ایجاد شده در منطقه بر عهده عوامل این ماجرا جویی خطرناک است.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
🔴به کمپین #بیداری_ملت بپیوندید👇
http://eitaa.com/joinchat/963837952Cb758f6bd13
هدایت شده از بیداری ملت
🔴 جناب جهانگیری اگر خوشحالی تان تمام شد ؛ حالا دیگه نوبت پاسخگویی است..‼️
#حراج_ارز / #ناکارآمدی
#تورم / #بیکاری
________________
🔴به کمپین #بیداری_ملت بپیوندید👇
http://eitaa.com/joinchat/963837952Cb758f6bd13
هدایت شده از بشری
♦️عزّت پاسپورت یا ذلّت امور خارجه؟🤔
🔸 گزارش هیئت همراه «ظریف» در سازمان ملل از سفر اخیر ظریف به نیویورک به روایت روزنامهی آفتاب یزد: «هتل آمریکایی حقّ فروش یک بطری آب معدنی به ظریف را هم نداشت.»
👈سرنوشت کسی که عزّت را در اماننامهی دشمن جستجو کند، چیزی جز این نیست...
#دیپلماسی_ذلت
#ظریف
#سراب_مذاکره
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
هدایت شده از بشری
سیاسیبازی با مطالبات زنان تاکتیک مدیران بیکارنامه
قسمت دوم
♦️کارنامه عملکرد اصلاحطلبان در حوزه زنان پر از نقاط سیاهی است که تاریخ آنها را فراموش نخواهد کرد.
♦️اردیبهشتماه امسال بود که در ماجرای قتل میترا استاد توسط محمدعلی نجفی (شهردار سابق تهران و وزیر اسبق و سیاستمدار قدیمی اردوگاه اصلاحات)، اصلاحطلبان و کسانیکه داعیهدار «نه به #خشونت_علیه_زنان» بودند صحنه دیگری از سقوط اخلاقی خود را به نمایش گذاشتند...رفتاری که نشاندهنده اوج بداخلاقی و نگاه حقیرانه اصلاحطلبان به زنان بود تا آنجاکه عباس عبدی، فعال سیاسی اصلاحطلب هم در یادداشتی نوشت: «اصلاحطلبان در این ماجرا نمره مردودی گرفتند.»
♦️اصلاحطلبان در مسائل دیگری مانند ماجرای «به رسمیت شناختن زنان روسپی در ایران» (تیرماه 95)، «ارائه اطلاعات زنان مطلقه ایرانی برای کارآفرینی در آنتالیا» (اردیبهشتماه 96) یا ماجرای «عقیمسازی #زنان_کارتنخواب» و ... نشان دادهاند که حقوق زنان برای آنها محلی از اعراب نداشته و اساساً کارنامه قابل قبولی از خود بهجای نگذاشتهاند.
♦️جالب آنکه علیرغم شعارهای انتخاباتی که همواره در اردوگاه اصلاحطلبان در خصوص حمایت از زنان مطرح بوده مانند «تشکیل وزارت زنان» و یا «حضور وزیر زن در کابینه» و... هرگز محقق نشدهاند. سال گذشته بود که فائزه هاشمی نبود وزیر زن در دولت روحانی را «مایه آبروریزی» خواند!
♦️و جالبتر آنکه مدعیان اصلاحات که داعیه حمایت از حقوق زنان دارند و شعار «وزیر زن» را در هر دوره انتخاباتی مطرح میکنند، در هیچیک از دولتهای 8 سال نخستوزیری میرحسین موسوی، 8 سال دولت هاشمی رفسنجانی، 8 سال دولت خاتمی و 6 سال اخیر دولت روحانی، به آن وقعی نگذاشته و وزارتخانهای را به یک وزیر زن نسپردهاند! البته این اتفاق صرفاً در دولت احمدینژاد رخ داد و مرضیه وحید دستجردی در سال 88 بهعنوان اولین و تنهاترین وزیر زن در تاریخ پس از انقلاب به کابینه راه یافت.
ادامه دارد...
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
هدایت شده از بشری
▪️ نوبتی هم باشد نوبت رسیدگی به مشکلات اصلی مردم است
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
هدایت شده از بشری
سیاسیبازی با مطالبات زنان تاکتیک مدیران بیکارنامه
قسمت سوم
♦️سؤال مهمی که مطرح بوده، این است که چرا اصلاحطلبان هرازگاهی ژست حمایت از زنان به خود میگیرند بهویژه که در ماههای اخیر، مسائل مربوط به #حقوق_زنان را تیتر یک کرده یا در هفتههای اخیر اینهمه هشتگ «با من به ورزشگاه بیا» را داغ میکنند؟ برای پاسخ به این سؤال باید برخی واقعیتهای موجود در کشور را در نظر بگیریم. اصلاحطلبان با همراهی آقای «تَکرار میکنم»، تمام قد از دولت روحانی حمایت کردند و اعضای لیست امید را وارد مجلس و شورای شهر کردند اما نتیجه عملکردشان چه شد؟ چه گرهای از کار فروبسته این کشور را باز کردند؟ پاسخ آن همان «#تقریباً_هیچ» است. به باور کارشناسان اقتصادی و مدیریتی و همچنین اذهان عمومی، کلید دولت تدبیر و امید نهتنها نتوانست قفلی از مشکلات را باز کند بلکه راههای مدیریت کشور بهویژه در اقتصاد مقاومتی، رونق تولید، صادرات نفت و ... را نیز قفل و یا در حالتی خوشبینانه ناهموار کرد.
♦️علاوه بر مورد فوق، باید این نکته را در نظر بگیریم که تا انتخابات مجلس شورای اسلامی 5 ماه و تا انتخابات ریاست جمهوری هم نزدیک 20 ماه مانده است.
از اینرو، اصلاحطلبان که به دنبال دوگانهسازی «جنگ و صلح» بودند و با خروج آمریکا از برجام و نتیجه دادن گزاره مقاومت (شکار پهپاد جاسوسی آمریکایی توسط سپاه و توقیف متقابل نفتکش انگلیسی و ...) وقتی که دوگانهسازیهای برجامی را نقش بر آب و خود را بازنده انتخابات آینده دیدند، به امید زبانه کشیدن شمعِ رو به بادِ خود، دوگانهسازی در حوزههای اجتماعی و فرهنگی را در دستور کار خود قرار دادند. آنها موضوعاتی مانند موتورسواری زنان، طرح جامع توانمندسازی زنان، لایحه منع خشونت علیه زنان و بهویژه صدور مجوز زنان به ورزشگاه را بهعنوان مطالبه اصلی جامعه جا زده و علاوه بر کارنامه سازی، به دنبال دوقطبی سازی و بهرهبرداریهای سیاسی و انتخاباتی هستند.
♦️علاوه بر آنچه در فوق آمد این نکته را هم باید در نظر داشت که برخی جریانهای رادیکال اصلاحطلب به تاکتیک نخنمای «فتح سنگر به سنگر» فکر میکنند و گمان میبرند که این اول راه است!
♦️گرچه حنای اصلاحطلبان رنگی ندارد و افکار عمومی وعدهها و شعارهای اقتصادی انتخاباتی اصلاحطلبان و درِ باغِ سبز نشان دادنِ آنها را حواله سرِ خرمن میدانند! اما سؤال اساسی آن است که آیا مطالبات «اصلی» و «درجه اول» زنان امروز ما چیزی جز مطالبات دیگر اقشار اجتماعی است؟ بهبود وضعیت «اشتغال»، «ازدواج»، «تحصیلات دانشگاهی» و «رفع تبعیضها» برای زنان ما مهمتر است یا دوچرخهسواری و موتورسواری؟ مطالبات اقتصادی و از بین رفتن سوء مدیریت و حل شدن تورمهای چندصددرصدی در بخش مسکن و خودرو و برخورد با اختلاسگران و دزدان بیتالمال، جزو مطالبات اصلی زنان ماست یا بلیت ورزشگاه آزادی؟ اشکالی ندارد؛ مدعیان اصلاحات مانند اصولگرایان و یا سایر گروههای سیاسی و تشکلهای اجتماعی، مطالبات بر حق زنان را پیگیری کنند اما لطفاً آن را به جای مطالبات اصلی جا نزنند!؛ کارنامه سازی و بهرهبرداری سیاسی و انتخاباتی نکنند؛ و البته پیش از آن پاسخگوی افکار عمومی باشند که روزی به اصلاحطلبان اعتماد کردند و به گزینه و وعدههای توخالی آنها رأی دادند.
منبع: کیهان
✨ 🌺 ✨ بشری
🌺 @zanan_enghelaby
هدایت شده از طنز سیاسی دکترسلام
🔻 قوه قضاییه در شش ماهه اول سال ۹۸ فقط در استان تهران بالغ بر ده هزار میلیارد تومان زمین از دست زمین خواران گرفته و تحویل نهادهای متولی زمین و مسکن داده. مساحتی نزدیک به ۱۰درصد مساحت استان تهران. موفقیت قوه قضائیه و حجم این زمینها شگفتانگیزه
💬 حسین کازرونی
کانال طنز «دکترسلام»:
@Drsalaam