📜 برگی از تاریخ ناگفته و ناشنیده
✍ مرحوم علامه شیخ عبدالحسین امینی صاحب کتاب گرانسنگ "الغدیر" و از پیروان مکتب #مرجع_شهید علامه شیخ فضل الله نوری اعلی الله مقامه، شخصیتی است که حضرت امام خمینی رضوان الله تعالی علیه را ادامه دهنده راه ناتمام شیخ فضل الله می دانست و با تمام وجود از ایشان حمایت می کرد؛ همانطور که در کتاب «شُهَداءُ الفَضیلَة» از مرجع شهید شیخ فضل الله، با عنوان «شیخ الاسلام والمسلمین، درفش دانش و دین» یاد نمود، پس از قیام ۱۵ خرداد نیز جمله مهم «الخمینی ذخیرة الله للشیعة» را در وصف امام راحل سید روح الله، بیان کرد. محمدرضا حکیمی در کتاب «حماسه غدیر» می آورد: من نظریه ذخیرة الله للشیعة وی را که در تیرماه ۱۳۴۲ شمسی اظهار کرده بود، در «آوای روزها» آورده ام.او معتقد به تأیید «روح خدا» بود
@ShahidRabe
🔴 تداوم مظلومیت «شیخ شهید» پس از انقلاب اسلامی
🔴 آنچه آن مرجع بزرگ و مجاهد می خواست به وسيله جانشین بحقش حضرت امام خمينی انجام گرفت، ولی از آن آيت بزرگ الهی تقدير شايسته ای به عمل نيامد
💠 مورخ و پژوهشگر فقید، استاد علی دوانی(ره):
آنچه مايه كمال تأسف است، اين است كه هرچند پس از پيروزی انقلاب اسلامی ملت ايران به رهبری حضرت امام خمينی(قده)، بيشتر مقاصد آيت الله شهيد حاج شيخ فضل الله نوری، از جمله «مشروطه مشروعه» و تاسيس «مجلس شورای اسلامی» و حضور شورای ناظر بر مصوبات مجلس (نگهبان)، جامه عمل پوشيده، و آنچه آن #مرجع_بزرگ و #مجاهد می خواست به وسيله جانشین بحقش حضرت امام خمينی انجام گرفت، ولی از آن آيت بزرگ الهی تقدير شايسته ای به عمل نيامد، حال آن كه بسيار به جا بود درباره وی كتاب های تحقيقی، تأليف و تصنيف شود، و كنگره بزرگی بگيرند.
در يك كلام آيت الله شهيد حاج شيخ فضل الله نوری، شهيد راه اسلام شد. كسی حق او را چنان كه بايد ادا نكرد، و تاكنون هم ادا نشده است، ولی چنان كه گفتم همين كه بازار آشفته ای به وجود می آيد حتی همين روزها، مزدوران اجانب در گوشه و كنار، بيرون آمده و به سمپاشی بر ضد او و مثله ساختن تاريخ می پردازند، و از اين راه ماموريت خود را به انجام می رسانند./برگرفته ازمقاله استاد دوانی دریادمان «تندیس پايداری»،ویژه نامه روزنامه رسالت درنکوداشت آیت الله شهید شیخ فضل الله نوری(ره)/نوید شاهد
@ShahidRabe
✅ شیخ، مسلط به زبان فرانسه بود.
✅ شیخ، انسان بسیار اندیشمندی بود [دنیا و بخصوص غرب و مکاتب نوظهور را کاملا" می شناخت] تیز هوشی و دقت شیخ واقعا" بی نظیر است.
✅ فکر تأسیس عدالتخانه، از ابداعات شخص اوست.
✅ شیخ، چون نماینده میرزای شیرازی بود، کمکم همان وزن و اعتبار میرزا را در تهران پیدا کرد. بعد هم که در قضیه تنباکو برخورد محکمی با ناصرالدین شاه کرد که: حکم، حکم میرزاست و کسی حق تخلف ندارد! حتی شاه، آن هم ناصرالدین شاهی که 50 سال قدر قدرتی کرده بود، با این حرکت شیخ، [ناصرالدین شاه] در برابر همه خرد شد! بهبهانی و طباطبایی نه جرئت و نه موقعیت چنین برخوردی را داشتند.
✅ شیخ شهید، علمای نجف را به وادی مشروطهخواهی کشاند.
✅ ادامه جریانی که شیخ فضلالله را اعدام کرد، هنوز هم وجود دارد.
و...👇
🔴 در گفتگوی تفصیلی و خواندنی با مورخ و مشروطه پژوه معاصر،
حجتالاسلام حاج شیخ مهدی انصاری قمی، نواده دختری حاج میرزا حسین نائینی(از معممین مشروطه خواه نجف و از مخالفان شیخ)
آقای انصاری قمی، با این وصف در واکاوی مشروطیت، به مرجع شهید علامه شیخ فضلالله نوری (ره) و مشروعه خواهان گرایش دارد.
⬅️ متن کامل گفتگو👇
http://old.nasimonline.ir/Content/Detail/2051382/
@ShahidRabe
تسلط به زبان فرانسه.mp3
625.5K
🎧 مرجعی که در عصر خود به چند زبان تسلط داشت⁉️ تا با اطلاع از اوضاع و احوال جهان، اقدامات به روز و مؤثر انجام دهد
🔴 مهدی انصاری قمی، مورخ، نویسنده، پژوهشگر و مشروطه پژوه معاصر:🔰
⁉️ شما الان حساب کنید که ما چند مرجع داریم که با چهار تا زبان [بتوانند] حرف بزنند؟
⬅️ آقا شیخ فضل الله نوری(ره) با فرانسه می نویسد، روزنامه فرانسه می خواند، عربی می خواند، عربی می نویسد و...
@ShahidRabe
مرجع شهید از منظر علامه امینی.mp3
1.23M
🔴 علامه امینی، صاحب الغدیر:
در مورد مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری، می نویسد:🔰
✅ مرجعیت تام پیدا
کرد، وقتی به ایران آمد
🎧 استاد انصاری قمی، مورخ، نویسنده، پژوهشگر و مشروطه پژوه معاصر،
اوصاف کم نظیر علامه امینی در عظمت مرجع شهید را برای ما بازگو می کند.
@ShahidRabe
🔴 استکبار ستیزی را از استادش آموخت
🏴 ۱۴ ربیع الاول، سالگرد قمری ارتحال یکی از شاگردان برجسته مرجع شهید،
🔴 نام عالم مجاهد آیة الله العظمی حاج آقا حسین قمی [از شاگردان خاص #مرجع_شهید علامه شیخ فضل الله نوری اعلی الله مقامه] با قیام خونین مسجد گوهرشاد، آمیخته شده است، در مقام مرجع تقلید، نقش اساسی و محوری در این قیام داشت، و دیگران از او پیروی می کردند. او در آغاز ماه ربیع الثانی سال 1354 قمری از مشهد به تهران هجرت کرد و در باغ سراج الملک شهر ری به تحصن نشست، او می گفت: «اگر پیشرفت جلوگیری از کشف حجاب بستگی به کشته شدن ده هزار نفر که در راس آنها حاج آقا حسین قمی(خودم) داشته باشد ارزش دارد.» و «جایز است» هنگامی که مردم از ورود آیة الله حاج آقا حسین قمی به تهران با خبر شدند، گروه گروه به صورت دسته های عزاداری به دیدار او می شتافتند، به طوری که جمعیت زیادی در آن باغ و اطرافش اجتماع نمودند، رژیم رضاخان که سخت هراسناک شده بود، به وسیله کماندوهایش، آن باغ را محاصره کردند، و از ورود علما و مردم به آن جا جلوگیری نمودند، به این ترتیب حاج آقا حسین قمی را در آن باغ عملا" زندانی کردند.
او در یکی از جلسات با صراحت فرمود:
«امروز اسلام فدایی میخواهد، بر مردم است که قیام کنند.»
[اقدام انقلابی ایشان منجر به تبعید وی ازسوی رضاخان به عراق شد.سرانجام در ۱۴ ربیعالاول سال ۱۳۶۶ هجری قمری در نجف از دنیا رفت و در حرم مولای متقیان، حضرت علی(علیه السلام) به خاک سپرده شد، روحش شاد و راحش پر رهرو باد ]/نوید شاهد خراسان رضوی
🌹«رحم الله من یقرأ الفاتحة مع الصلوات»
@ShahidRabe
📜 برگی از تاریخ ناگفته و ناشنیده
🔴 شیخ، بیش از یک قرن پیش، در جهت #وحدت_اسلامی و #تقریب به منظور دستیابی به اخوت دینی بر اساس اصول مسلم و مشترکات اسلامی، گام بر می داشت!
✍ مقام منیع مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری(ره) را روحانیون اهل سنت نیز پاس می داشتند:
ملا محمد مردوخ کردستانی، امام جمعه کردستان[سنندج]، از شیخ به عنوان"ایرانمدار" یاد کرده. مردوخ هنگامی که می خواست در ماه های آخر عمر شیخ، همراه با دو تن از زعمای دیگر اهل سنت کردستان، برای انجام حوایج خود به خدمت شیخ در تهران برسد، در تلگراف خود از شیخ به عنوان حضرت غوث الأنام یاد کرد که بالاترین لقب مذهبی و معنوی رایج در بین کردهاست.
وقتی هم که در تهران مهمان شیخ شد، شرحی جالب از دلسوزی و اهتمام شیخ برای حفظ جان مهمان خود(مردوخ) و سالم جستن وی از مهلکه نقل می کند.واین در شرایطی است که به نوشته مردوخ، شیخ کاملا" خود را برای مرگ و شهادت آماده کرده بود.
جان شیخ سخت در خطر بود و هر روز نیز بر دامنه این خطر افزوده میشد، مردوخ به شیخ اصرار ورزید که برای حفظ جان به سفارت روسیه پناه ببرد. و شیخ در پاسخ گفت: «برای عالم اسلامیت، ننگ میدانم که در تاریخ کفر و اسلام بنویسند یک نفر از علمای اسلام، پس از هفتاد سال خدمت به عالم اسلامیت، از ترس مرگ پناهنده به سفارتخانه فرنگ شد. برای من، مرگ از این تحصن خوشتر است...».
⬅️ منابع:کارنامه شیخ،ص۹۸،آخرین آواز قو، ص۹۴،منذر، نقل از تاریخ کرد و کردستان، مردوخ/وبگاه مؤسسه مطالعات تاریخ معاصرایران، مردوخ،کد مطلب967
@ShahidRabe
23.18M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 همایش: دیده بان بیدار
⬅️ موضوع: مشروطه، دیدگاه ها و مواضع سیاسی فرهنگی مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری، شهید رابع اعلی الله مقامه، زعیم نهضت مشروعه خواهی مشروطه
⬅️ سخنران: استاد مهدی انصاری قمی، مورخ، نویسنده، پژوهشگر و مشروطه پژوه معاصر
⬅️ مکان: تهران، ری، حرم حضرت عبدالعظیم حسنی(ع)، ۹۶/۵/۱۸
@ShahidRabe
📷 نگارخانه #تصاویر_تاریخی
✍ قم، صحن بزرگ امام رضا علیه السلام (آینه یا اتابکی)، در حرم مطهر حضرت معصومه سلام الله علیها،
مأذنه قدیمی، گذرخان، مقبره شیخان، قبرستان شیخان
۱۳۰۴ هجری قمری، ۱۲۶۶ هجری شمسی،
عکاس: عبدالله میرزا قاجار
✍ ۲۳ سال بعد (در ۱۲۸۹ ش)، جنازه مطهر مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری، شهید رابع اعلی الله مقامه، زعیم نهضت مشروطه مشروعه، که به طرزی شگفت و معجزه آسا پس از ۱۸ ماه سالم مانده بود، از تهران به قم منتقل و در حجره ای که در تصویر، با نشان قرمز مشخص شده، به خاک سپرده شد.
@ShahidRabe