🔴 پاسخ به یک اتهام ناروا
✍ چرا عناصر فراماسون مشروطه، مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری(ره) را متهم کردند که مخالف پیشرفت زنان و مدارس دخترانه بود⁉️ در حالیکه همسر و دخترانش، همگی جز تحصیل کردگان دوران خویش بودند!
⁉️ چرا با قلم های مسموم خود، دروغ بزرگ «مخالفت با تحصیل زنان و دختران» را در تحریف نامه های خود ثبت نمودند تا به عنوان تاریخ مشروطه به خورد آیندگان دهند!؟
✍ واقعیت این است که مرجع شهید علامه نوری(ره)، قصد اصلی دشمن و در رأسش #انگلیس_خبیث را دقیقاً تشخیص داده بود👇
«نهادینه شدن فساد و فحشاء در مملکت شیعه با برداشتن #حجاب از سر #زنان و #دختران مسلمان و با استفاده از مدارس و محافل غربی»
✍ پس این دیده بان بیدار اسلام که حقایق را می دید، می دانست و می فهمید و دستشان را می خواند و رو می کرد، باید طوری تخریب و حذف میشد که درس عبرتی برای سایرین باشد! اما گهی خیال باطل که ماه هیچگاه پشت ابر نمی ماند!
و شیخ نیز بیدی نبود که از این بادها بلرزد و خللی در عزمش به وجود آید. او باید مأموریت الهی خود را که همانا دفاع از اسلام ناب بود با شایستگی به پایان می رساند، که رساند.
✍ شیخ، در مواجهه و مقابله با این توطئه و نقشه کثیف فساد انگیز، فقط اعتراض و انتقاد نمی کرد، بلکه مرد عمل در مسیر خیر و صلاح بود👇
✅ آیا میدانستید که؟
مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری(ره) از بانیان تأسیس اولیه مدارس دخترانه در تهران بوده ؛البته نه از نوع غربی/
✍ نحوه تعامل شهید آیتالله شیخ فضلالله نوری با مهمترین رویداد دوران خود، یعنی «مشروطیت»، بیش از قرنی است که کماکان در معرض نقض و ابرام قرار دارد و این شاهدی است بر این اندیشه که کردار نخبگان، در دایره زمان نمیگنجد و دامنه آن به ادوار بعدی تعمیم مییابد.در گفتوشنودی که پیش روی شماست، دکتر یعقوب توکلی، تاریخپژوه معاصر، ابعاد این مقوله را بررسی و به حقایقی جدید، اشاره می کند.
💠 دکتر توکلی :
شیخ فضلالله نوری نادیدههایی را دیده بود که دیگران نتوانستند ببینند، یکی از نکات جالب توجه در کارنامه شیخ فضلالله این بود که شیخ یکی از بانیان تأسیس اولیه مدارس دخترانه در تهران بود؛ البته نه از نوع غربی و فرنگی.
این واقعیتی است که "مونیکا رینگر" در کتاب «دین و گفتمان اصلاح فرهنگی در دوران قاجار» آن را مطرح میکند. این حقیقت، به توجه شیخ فضلالله به مسئله آموزش دختران اشاره دارد.در واقع #مراجع کسانی هستند که تأثیر فرهنگی عمیق در زندگی مردم داشتند.ایشان در تهران به طور جدی با فعالیتهایی که علیه اسلام و فرهنگ اسلامی اتفاق میافتد مقابله میکند [از جمله طرح فساد انگیز مدارس دخترانه غربی] و [برای مقابله] امکانات و منابع برای تحصیل دختران را [در قالب مدارس جدید دخترانه اسلامی] فراهم مینماید.
این در حالی است که در فضای ادبیات روشنفکری، شیخ به عنوان نماد تحجر و احیاناَ سدی در برابر هرگونه تغییر معرفی میشد،!
✅ کامل گفتگو در 👇
http://www.iichs.ir/s/5915
✳️ @ShahidRabe
✅ فعالیت اقتصادی #زنان با اجازه و فتوای مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری(ره)👇
📔✍ اثری درباره اسناد حقوقى عهد ناصرى و مشتمل بر خلاصه معاملات و اسناد تنظيم شده در نزد مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری(ره) كه جزء آثار به غارت رفته شیخ شهید بوده، به صورت اتفاقی به دست دکتر منصوره اتحادیه (بانوی تاریخدان ایران) می رسد و منبع تألیف مجموعه دوجلدی تحت عنوان "در محضر شیخ فضل الله نوری(ره)" توسط ایشان میشود. نشر تاریخ ایران نیز این اثر ارزشمند را منتشر می نماید.
تحرير اين اثر را شیخ از ربيع الثانى سال 1303ه.ق شروع كرده و خلاصه فعاليتهاى خویش را تا اواسط سال 1306ه.ق در آن مندرج ساخته است.
اطلاعات كتاب، ما را با مسائل گوناگون حقوقى، اقتصادى، بضاعت مالى مردم، اعتقادات، آداب و رسوم، روابط خانوادگى جامعهاى كه هنوز قوانين غربى و نفوذ مدرنيسم در آن چندان رسوخ نكرده بود، آشنا مىسازد.
نكته حائز اهمیت، نقش علماء و مراجع در جامعه است كه در اين كتاب، مصداق بارز آن نقش کارگشا، راه گشا و متمایز مرجع شهید نوری(ره) است.
از نكات جالب توجه فعاليت اقتصادى زنان (با اجازه و فتوای علامه نوری ره) است. زنان پول قرض مىدادند، املاك خود را وقف مىكردند، و در معاملات خريد و فروش ملك شركت مىجستند. در دعواهاى خانوادگى و غيره حضور داشتند و يا گاه به وصيت شوهر قيموميت فرزندان را داشتند. البته نسبت ثروت زنان و تعداد معاملاتى كه در آن شركت داشتند، كمتر از مردان بود.
در حوزه امور مالى و اقتصادى از لحاظ قانونى و شرعى (بنا به فتوای مرجع شهید نوری) بين زنان و مردان تفاوتى وجود نداشت و زنان در اداره اموال خود آزادى تصميمگيرى داشتند که این خود حکایت از حفظ کرامت و منزلت مقام زن در افکار و عمل مرجع شهید علامه نوری دارد و این در حالیست که در همان زمان، مراجع حامی مشروطه در نجف برای زنان، چنین حقوقی را کمتر قائل بوده و یا اصلا" قائل نبودند!
✳️ @ShahidRabe
🗓🖋#وقایع_نگار
🌹أَلسَّلٰامُ عَلَیکَ یٰا عَلی اِبنِ موسَی أَلرّضٰآ أَلمُرتَضٰی
✍ آغاز سفر مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری، شهید رابع اعلی الله مقامه الشریف به مشهد مقدس🔰
◽️۵ ذی القعده ۱۳۱۰ ق، خروج معظم له از تهران به سوی مشهد مقدس
◽️۵ ذی الحجه ۱۳۱۰ ق ورود حضرت شیخ به مشهد مقدس، پس از یک ماه
◽️۳ ماه اقامت در مشهد مقدس(محرم، صفر و ربیع الاول ۱۳۱۱ ق) [زیارت، تدریس، تحقیق، نگارش، رسیدگی به مشکلات حرم مطهر و زوار...]
◽️۵ ربیع الاول ۱۳۱۱ ق خروج از مشهد مقدس
◽️۵ ربیع الآخر ۱۳۱۱ ق ورود مرجع شهید علامه نوری(ره) به تهران
🔸منابع: ک، تنهای شکیبا، علی ابوالحسنی/سالشمار شیخ فضل الله نوری(ره)، عبدالحسین طالعی، سید ابوالحسن علوی
📷 تصویری که مشاهده میکنید قدیمیترین عکس به جای مانده از حرم امام رضا(ع) است و در مجموعه مرکز اسناد آستان قدس رضوی نگهداری میشود.[به لحاظ زمانی با دوره حضور مرجع شهید علامه نوری ره، در مشهد مقدس هماهنگی دارد]
اینجا نهر خیابان و صحن عتیق (انقلاب فعلی) در سال ۱۲۳۳ هجری شمسی است که آنتونیو جیانوزی، از عکاسان خارجی عصر قاجاریان آن را در این قاب ماندگار کرد.
در صحن کهنه حرم مطهر رضوی تا سال ۱۳۳۰ هجری شمسی نهری جاری بود که آب آن از ۶ فرسنگی مشهد مقدس، از جائی به نام چشمه کلاسب در شمال مشهد مقدس سرچشمه میگرفت و پس از طی مسافتی وارد شهر میشد.آب این نهر پس از عبور از بالا خیابان وارد صحن كهنه شده و از آنجا نیز از پائینخیابان میگذشت و در بیرون شهر به مزارع كشاورزی می رسید./پایگاه اینترنتی تخصصی رضوی(خورشید هشتم)، yjc (باشگاه خبرنگاران جوان)
✳️ @ShahidRabe
🔳 به مناسبت ایام ارتحال عالم بزرگ شیعه، سید ابن طاووس(ره)
✍ معرفی یکی از آثار ارزشمند سید ابن طاووس(ره) که تحت نظارت و اشراف مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری اعلی الله مقامه، تصحیح و چاپ شده و تعلیقات مرجع شهید را در خود دارد.🔰
📙 کتاب "اقبال الاعمال" سید ابن طاووس (در اعمال ماه مبارک رمضان)
✍ یکی از معتبر ترین چاپ های این اثر نفیس، چاپ سنگی آن است که زیر نظر مرجع شهید علامه نوری(ره) در سال ۱۳۲۰ قمری تصحیح و انتشار یافت و افست آن نیز در سال ۱۳۹۰ قمری توسط مرحوم شیخ محمد آخوندی منتشر شد. کلیشه صفحاتی از آن در مجموعه رسائل شیخ فضل الله، اثر محمد ترکمان آمده است.
نسخه مورد رجوع از لوح فشرده جامع الاحادیث(نور ۲) همین نسخه چاپ سنگی است. بدین روی، تمام موارد، با استفاده از آن قابل بازیابی است. هشت تعلیقة مرجع شهید نیز در هشت صفحه آن نگارش یافته است.(تعلیقة متنی است چون حاشیه که برای تکمیل یا توضیح یا تصحیح کتابی نویسند)/ک، تنهای شکیبا، مورخ فقید علی ابوالحسنی(منذر)
✍ سيد رضىالدين، على بن موسى بن جعفر بن طاووس (589 - 664 ق)، عالم بزرگ شیعه و از نویسندگان سده هفتم هجری، از نوادگان امام حسن مجتبى و امام حسین علیهماالسلام محسوب میشود. از این رو، ایشان را «سید ذی الحسنین» نامیدهاند. صاحب کتاب اللهوف علی قتلي الطفوف و كشف المحجة لثمرة المهجة.
نسب سید بن طاووس از جانب پدر به حسن بن علی(ع) و از جانب مادر به حسین بن علی (ع) میرسد. سید بن طاووس موفق به دیدار امام زمان، حجت بن الحسن(عج) شدهاست. سید بن طاووس به خاطر کتابخانه و آثار فراوانش _ که دست نخورده باقی مانده و خواننده را با علایق علمای دین در اواخر دوره عباسی آشنا میکند_ معروف است.
سيد على بن طاووس در ۵ ذی القعده 664 هجرى قمری در سن 75 سالگى و در شهر بغداد وفات نمود. بدن شريفش را به نجف اشرف منتقل نموده و در حرم امیرالمؤمنين عليهالسلام به خاک سپردند./ ویکی ها (پدیا، نور، فقه، شیعه)
💠 رهبرانقلاب (امام خامنه ای حفظه الله)
‼️حکومت اسلامی مراتب دارد. یکوقت حاکم در حدّ معصوم یا دون معصوم است. یکوقت هم نوبت به روسیاهانی امثال بنده میرسد. به هر حال، نظام کلّی، همان است. کوچک و بزرگ دارند اما برای تشکیل نظام تلاش میکردند. بنده در حالات بعضی از علمای بزرگ دیدهام که آرزوی تشکیل حکومت درآنهابود ازجمله مرحوم سیدرضی و همچنین سید بن طاووس که من در کتاب «کشف المحجة، لثمرة المهجة» که از کتابهای نفیس اوست و برای پسرش نوشته دیدم که میگوید: «من از اخبار اهلبیت فهمیدهام که کسی از خاندان بنیهاشم در دوران غیبتْ به قدرت میرسد و تشکیل حکومت میدهد. من امیدوار بودم آن کس من باشم.» گویا آن بزرگوار، شرایطش را در خود جمع میدیده که طبعاً در کسی مثل ابن طاووس هم لابد جمع بوده است! ۷۲/۵/۵ (کانال جهاد تبیینی)
‼️[مرحوم آیت الله مجاهد حاج آقا جمال نوری(ره) از بستگان نسبی و نزدیک مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری(ره) و از اساتید مبرز حوزه مروی تهران (متوفی ۱۳۶۴ش)، در اطلاعیه ای که در سال ۵۷ و در کوران حوادث انقلاب اسلامی منتشر نمود، ضمن انتشار متن پیشبینی سید ابن طاووس(ره) آنرا را منطبق با حضرت امام خمینی(ره) اعلام نمود] / کانال شهید رابع
✅ سید ابن طاووس عالمی که مورد احترام خاص امام زمان(عج) قرار داشت🔰
https://www.yjc.ir/00PwHk
🌹 «رحم الله من یقرأ الفاتحة مع الصلوات»
اللّهُمَّ صَلّ عَلَی محَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجّل فَرَجَهُم
✳️ @ShahidRabe
♻️ پرسشی منطقی و اساسی که هیچگاه مشمول گذر زمان نمی شود!
✅ #انتخابات
✅ #مشارکت_حداکثری
✅ #انتخاب_اصلح
✳️ @ShahidRabe
📘 #معرفی_کتاب
◽️عنوان: تاریخ تحولات سیاسی ایران(مصور)
◽️ناشر: مؤسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران
◽️چاپ: دوازدهم...
◽️پدیدآور: دکترموسی نجفی، دکتر موسی حقانی
◽️سال نشر: ۸۱
◽️تعداد صفحه: متغیر 650 صفحه(چاپ های نخست)/728(چاپ دهم)....
◽️موضوع: تاریخ سیاسی معاصر
✍ کتاب حاضر حاصل تلاش و تحقیقی چندین ساله است که با توجه به رفرنس های معتبر و مستند، محتوا و نوع ارائه مطلب، خیلی زود مورد توجه علاقه مندان، دانش پژوهان و محققان به شناخت تاریخ ایران قرار گرفت و طی سالهای اخیر بطور مکرر به تجدید چاپ رسید.
کتاب حاضر در برگیرنده ی مباحثی در زمیه تحولات سیاسی ایران طی پانزده قرن دوران اسلامی می باشد و در اولویت اول پرداخت تحلیلی-تاریخی به "مولفه های دین، تجدد و مدنیت در تاسیس دولت-ملت در گستره هویت ملی ایران" مد نظر مولفان می باشد.
در این اثر به ایران قبل از اسلام اشاراتی بسیار مختصر شده است (کمتر از 5 درصد حجم کتاب) اما تاکید و نگاه اصلی به "ایران اسلامی-شیعی" ، یعنی تحولات پنج قرن اخیر از عصر صفویه تا عهد انقلاب اسلامی معطوف می باشد.
مباحث کتاب بر اساس تاریخ تحولات سیاسی و بر محور "سنوات تاریخی" و وقایعی که به نظر می رسید ، نقطه عطف اساسی بوده و به عنوان کلیدی برای یک برهه زمانی تلقی می شده ، تقسیم و فصل بندی شده است. در این فصول بیشتر از حوزه "تاریخ نقلی" به سطح "تاریخ تحلیلی" منتقل گشته و در این قالب با نوعی مباحث اندیشه سیاسی و اجتماعی امتزاج یافته است.
در این اثر سعی شده است موضوعاتی کلیدی و اساسی و بنیادین مثل "هویت ملی" ، "مبانی ملیت ایرانیان"، "سیر دولت –ملت در ایران" ، استعمار غرب، نظام های حکومتی و ماهیت آنها ، اصلاحگران و اندیشه هایشان، غرب جدید و رویکردهای متفاوت دربرابرنوگرایی ، رویارویی ایران سنتی با مدرنیزاسیون، نهضت ها و جنبش های فرهنگی و اجتماعی و سیاسی و اعتلا و انحطاط ها، بزرگترین حوادث و جریانات وابسته یا استعماری، پیوندهای عوام با علما و نخبگان مذهبی و غیرمذهبی و . . . در لابه لای سطور تاریخ جست و جو شود.
اصول فکری و شالوده ی اصلی کتاب به شرح ذیل می باشد:
- اسناد و مدارک معتبر تاریخی شالوده اصلی ترکیب فصول و مطالب علمی را تشکیل می دهد و کتاب سعی و اهتمام اصلی خود را بر آن داشته تا همه موضوعات و مطالب ارائه شده (بویژه تحلیل های تاریخی) در قلمرو تاریخ و اسناد و مدارک متقن تاریخی واقع شود .
- ارائه درست و صریح تاریخ بدور از یکجانبه گرائی، انحصار طلبی و مطلق گرائی موجود در تحلیل های تاریخی "شرق شناسان" و تحریفگران تاریخ(عمدتا" فراماسون)
- حساسیت به مساله "خیانت و خدمت " و خنثی نبودن این مجلد در اهتمام به معرفی جریان ها و شخصیت های تاثیر گذار در پیشرفت یا تنزل ایران زمین - در طول تاریخ 5 قرن گذشته-. در واقع مسائلی نظیر خدمت و خیانت، خودباوری، هویت در برابر بی شخصیتی و بحران هویت، پافشاری بر ارزشهای ملی و دینی نسبت به بی وطنی و .... در این اثر جزء لاینفک تمامی فصول و مطالب کتاب بوده است.
مؤلفان در ۲۰ فصل(مطابق با چاپ های نخست)، به بررسی مؤلفه های دین، حاکمیت، مدنیت و تکوین دولت-ملت در گستره هویت ملی ایران پرداخته اند
فصل ۹، ۱۰ و ۱۱ (بر مبنای چاپ های نخست) به نهضت مشروطیت، ریشه های تاریخی نهضت، جریان شناسی و نقش معممین نجف اختصاص دارد،
در فصل دوازدهم به طور خاص، به علل و عوامل مظلومیت و شهادت مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری اعلی الله مقامه، زعیم نهضت مشروعه خواهی مشروطه پرداخته شده و نقش اتحاد موقت سکولاریزم و تساهل در انقلاب مقدس ملی(نهضت مشروطه) در این جنایت مذهبی سیاسی مورد تحلیل قرار گرفته است.هرچند مؤلفان، با ملاحظه کاری! سعی نموده اند، نقش تخریبی معممین فاقد بصیرت مشروطه خواهی که از جریان غربگرای مشروطه، پشتیبانی کردند و باعث پیروزی و قوام آن شدند و مسبب بردار شدن علامه شیخ فضل الله(ره)، نادیده بگیرند! روحانیونی همچون، محمد کاظم خراسانی، محمد حسین نائینی، حسین خلیلی تهرانی، عبدالله دیوشلی معروف به مازندرانی، سید محمد طباطبایی، سید عبدالله بهبهانی، سید عبدالحسین لاری و اخوین نجفی اصفهانی(حاج آقا نورالله و آقا نجفی)
فصل نوزدهم، نیز نگاهی به تکاپوی سیاسی- فرهنگی فراماسونری در ایران دارد و...
یکی از ایرادات نیز به جلد و ظاهر کتاب بر میگردد که در چاپ های مختلف تغییر نموده است و ظاهرا" شکل اصلی خو را نیافته!
◀️ تهیه: تهران، خیابان ولی عصر(عج)، خیابان شهید فیاضی(فرشته)، نبش چناران، پلاک ۱۵ تلفن ۲۲۰۰۳۴۶۹
✳️ @ShahidRabe
✍ دکتر سید ابراهیم رئیسی
✅خادمالرضا خادم جمهور ایران شد
🌺🍃هدیه ای الهی در آستانه ولادت با سعادت هشتمین اختر تابناک آسمان ولایت و امامت، حضرت امام علی ابن موسی الرضا علیه السلام
✳️ @ShahidRabe
موکب آنلاین و مجازی، ایستگاه صلواتی و منبرهای دیجیتال،ویژه ماه مبارک رمضان
✅http://eitaa.com/joinchat/2770010123C6ba91ee2b5
اطلاع رسانی دوره های آموزشی
حضوری و آنلاین
✅https://eitaa.com/joinchat/1782055029Cd6f7d96b1b
کانال تخصصی مرجع شهید، حضرت آیت الله العظمی علامه شیخ فضل الله نوری "شهید رابع"
✅https://eitaa.com/joinchat/526516249Ce045d0c461
تنهای شکیبا.pdf
1.67M
📚 #معرفی_کتاب
◽️پی دی اف، شامل: فهرست مندرجات کتاب/مقدمه مرجع عالیقدر آیت الله جعفر سبحانی(دامت برکاته)/مقدمه مؤسسه کتابشناسی شیعه
◽️عنوان کتاب: تنهای شکیبا (احوال، افکار و آثار شیخ فضل الله نوری ره)
◽️مؤلف: علی ابوالحسنی (منذر)
◽️ناشر: مؤسسه کتاب شناسی شیعه
◽️سال نشر: 1394
◽️تعداد صفحات: 920
✍ یکی از طرحهای گسترده مؤسسه کتابشناسی شیعه طرح «بزرگان شیعه» به فارسی و «أعلام الشیعة» به عربی است.
این کتاب هشتاد و ششمین عنوان از سلسلۀ «بزرگان شیعه» است و در آن شرح حال، آراء و اندیشهها، آثار علمی، مجاهدات، خدمات و فعالیتهای اجتماعی زعیم نهضت اسلام خواهی مشروطه (مشروعه)، مرجع شهید حضرت آیت اللـه العظمی علامه شیخ فضلاللـه نوری شهید رابع (ره) از مراجع و شخصیتهای تأثیرگذار و ماندگار عصر مشروطه، بررسی و تحلیل شده است.
معرفی برخی از آثار، سالشمار زندگی و سفرها، مأخذشناسی تفصیلی، نظریات علمی و سیاسی ایشان در مورد نهضت مشروطه و نیز انظار بزرگان دربارۀ ایشان را میتوان در این کتاب یافت. قابل توضیح است که بخش مربوط به آثار مرجع شهید توسط افرادی به غیر از استاد منذر تهیه و به کتاب افزوده شده! که خالی از ایراد و اشکال و خطا، نیست. متأسفانه در چاپ اول این اثر به علت بی دقتی و سهل انگاری ناشر، شاهد اشتباهات فاحش چاپی در برخی واژه ها و تصاویر نیز هستیم! که بازنگری آنرا لازم می نماید.
◀️ تهیه : مؤسسه کتابشناسی شیعه به آدرس : قم خیابان صفائیه (شهداء) کوچه ممتاز ، فرعی ۸ شماره ۸ - تلفن:۰۲۵۳۷۷۴۲۸۵۰ و کتابفروشی کلبه شروق : قم ابتدای خیابان شهداء (صفائیه) تلفن : ۰۲۵۳۷۸۳۸۱۴۴
✳️ @ShahidRabe