📚 پرفروشهای هفتهی نخست انتشارات انقلاب اسلامی در نمایشگاه کتاب
🔻 کتابهای «جهاد تبیین»، «رسالهی آموزشی جلد اول: احکام عبادات»، «تفسیر سوره حمد»، «بستهی محصولات فرهنگی سرباز» و «تفسیر سوره حشر» پنج عنوان از پرفروشهای انتشارات انقلاب اسلامی وابسته به دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله العظمی خامنهای (مدظلهالعالی) در سی و سومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران است.
🔹️ «جهاد تبیین» موضوعی است که در بیانات حضرت آیتاللّه خامنهای بارها مورد تأکید و اشاره قرار گرفته و رهبر انقلاب اسلامی ابعاد مختلف آن را توصیف کردهاند. ایشان «جهاد تبیین» را یک فریضهی قطعی و فوری میدانند و در این عرصه، هر کسی که میتواند باید اقدام کند و سکوت در برابر تحریفات جایز نیست.
🔹️ «رسالهی آموزشی جلد اول: احکام عبادات، مشتمل بر مسائل فقهی مهم و مورد ابتلاء در موضوع احکام عبادی میباشد که با رویکرد آموزشی تدوین شده و بر اساس آخرین و جدیدترین فتاوای مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی خامنهای (مدظلهالعالی) تنظیم گردیده است.
🔹️ در این مجموعه احکام عبادات در ابواب فقهی تقلید، طهارت، نماز، روزه، خمس، انفال، جهاد و امر به معروف و نهی از منکر در قالب ۷۷ درسنامهی آموزشی ارائه شده است.
🔹️ کتاب تفسیر سوره حمد، متن ویراستهی جلسات تفسیر این سوره است که در دوران رهبری معظمله در طی سالهای ۱۳۶۹ و ۱۳۷۰ در حسینیه امام خمینی(ره) با حضور دانشجویان برگزار شده است.
🔹️ «بستهی محصولات فرهنگی سرباز» شامل ۲۱ کارت پستال از عکسهای دیده نشده و کمتر دیده شدهی شهید حاج قاسم سلیمانی، پوستر «یا حسین فرماندهی از آن توست»، کتاب مصور قاف شامل خاطرات حاج قاسم، کتاب یاران سلیمانی شامل بیانات مقام معظم رهبری در جمع خانوادههای شهدای مدافع حرم است.
🔹️ کتاب تفسیر سوره حشر نیز متن ویراستهی جلسات تفسیر این سوره است که در دوران مسئولیت ریاست جمهوری آیت الله العظمی خامنهای در جمع پاسداران و اعضای دفتر ریاست جمهوری در طی ده جلسه از هجدهم تا بیست و سوم مهرماه ۱۳۶۱ صورت گرفته است.
🔺️ مخاطبان میتوانند برای تهیهی این کتب و دیگر عناوین انتشارات انقلاب اسلامی تا ۳۱ اردیبهشت به شبستان اصلی راهروی ۶ مراجعه کنند.
🆔@kamalibasirat
🔴اصلاح پرداخت یارانهها؛
گام اول برنامه تحول اقتصادی دولت
3⃣ ضرورت تحول اقتصادی
برنامه اقتصادی دولت مبتنی بر مسأله «تحول» است. خوشبختانه قبل از استقرار دولت، رئیسجمهور یک سند تحول آماده کرده است. براساس این سند تحول، قرار است اصلاحات اقتصادی عمیقی در کشور رخ دهد؛ زیرا این موضوع بیش از 20 سال است که در دستور کار دولت است و هنوز حل نشده است. پیشگام این حوزه نیز رهبری معظم انقلاب است که براساس ابلاغ سیاستهای کلی، همواره از دولتها خواستهاند تا در اقتصاد کشور تحول ایجاد کنند. به عنوان مثال، سیاستهای اصل 44، وقتی در مجمع تشخیص مصلحت نظام تنظیم و ابلاغ شد، مقام معظم رهبری تمام مسئولان، معاونین وزرا و مدیرکلها را جمع کردند و تأکید کردند که این سیاستها باید یک انقلاب ایجاد کند. حدود 10 سال بعد، ایشان سند و سیاستهای کلی «اقتصاد مقاومتی» را ابلاغ کردند. با این حال، عمل به این سیاستها هنوز در ابتدای راه قرار دارد.
بحث دیگر دربارهی ضرورت تحول اقتصادی، به خواست مردم برمیگردد. مردم اگرچه حامی انقلاب و نظام هستند، اما از وضع موجود ناراضی هستند. بنابراین، مردم هم درصدد ایجاد تحول اقتصادی هستند.
در بعد مقایسهای نیز در سطح منطقهای و نظام بینالملل، تحول اقتصادی لازمهی قوی شدن و حضور قدرتمند در ابعاد مختلف منطقهای و بینالمللی است.
با این حال، چون این تحول اقتصادی تا کنون به تأخیر افتاده است، هم اکنون با تراکم مشکلات اقتصادی مواجه هستیم. بنابراین، این تحول باید در اسرع وقت صورت گیرد.
🔺ادامه دارد...
🆔@kamalibasirat
🇮🇷
📝#یادداشت_کوتاه | برگزیت و تبیینگری ما ؟!
🍃🌹🍃
🔻 امروز جمعه ساعت ۱۰ صبح شبکه افق فیلم #برگزیت را پخش کرد که به موضوع خروج انگلیس از اتحادیه اروپا و نحوه شکل گیری کمپین تبلیغات (#تبیین) آن پرداخته بود.
🔸بنده چند اصل در تبیین موضوع، که در گفتگوی بازیگران فیلم بیان شده بود، یادداشت کردم که میتواند در تبیینگری ما نیز مورد استفاده قرار گیرد:
۱) دوره تبلیغات واضح گذشته است
۲) روی خواستههای اصلی مردم تکیه کنید
۳) با استفاده از اعداد و ارقام در ذهن مردم نفوذ کنید
۴) تولید و بهرهگیری از نرم افزار شناسایی خواستههای مردم و عمل بر اساس تحلیل دادههای آن
۵) طراحی مسابقات هدفمند بر اساس علایق مردم و شناسایی ذائقه آنها از طریق آن
۶) تمرکز بر روی فضای مجازی
۷) بهرهگیری از هویت ملّی و سنتهای قدیمی
۸) قطره قطره ترس و نفرت در مردم جمع شده و کسی آن قطرهها را نشمرده
۹) کدام یک از ما اشتباهات اتحادیه اروپا ( شما بخوانید آمریکا) را شمرده و تذکر داده
۱۰) از گلایهها و نفرتهای مردم در موضوع مورد نظر استفاده کنید
۱۱) یک میلیارد پیام هدفمند در کمپین خروج، برای افراد جامعه انگلیس که حدود ۷۰ میلیون نفر هستند، ارسال شده است.
✍دکتر قاسم حبیبزاده
#روشنگری | #ثامن | #جهاد_تبیین
🆔 eitaa.com/meyarpb
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🇮🇷
🎥#کلیپ | وقتی فرزندآوری فقط برای ایران بد است!
🍃🌹🍃
✅ رسانههای غربی مردمِ کشورهای خود را به فرزندآوری تشویق میکنند اما رسانههای فارسیزبانِ غربی تشویق فرزندآوری در ایران را ناقض حقوق زنان میدانند.
#روشنگری | #ثامن | #جهاد_تبیین
🆔 eitaa.com/meyarpb
🇮🇷
📝 #پرسش_و_پاسخ (۵۹) | علت انتشار پرحجم کلیپهای رقص در مدارس چیست؟
🍃🌹🍃
🔻 در روزهای اخیر تصاویر و کلیپهای متعددی از رقص دانشآموزان در مدارس کشور در فضای مجازی منتشر شد که بازتاب زیادی نیز داشته است.
🔸 در این خصوص بررسیها نشان میدهد در پشت پرده انتشار پرحجم این تصاویر در فضای وب، اتاق فکری قرار دارد که به دنبال بدیل سازی برای وضعیت حال حاضر فرهنگی کشور است.
🔹 در این رابطه گفته میشود بدنبال بازخورد بسیار مثبت سرود" سلام فرمانده" در سراسر کشور، گروه های مجازی اصلاح طلب و جریانهای افراطی اهل سنت تلاشهای گستردهای را با اقداماتی همچون انتشار فیلم رقص دانشآموزان در مدارس، انتشار فیلم های همخوانی شجریان در مدارس و یا سرودهایی را با تصاویر مولوی عبدالحمید بازنشر دادهاند.
🔺 همچنین گروههای رسانهای معاند و غیرهمسو اقدامات گستردهای برای تخریب و فروکاست بسامد این اثر رسانهای، صورت دادهاند که شامل:
✔️ تخریب اثر در شبکه سلطنت طلب من و تو
✔️ حمله به شعر، با برچسب «امام زدایی» توسط سایت اصلاح طلب جماران
✔️ پخش تصاویر مولوی عبدالحمید میکس شده با سرود مذکور توسط جریانهای افراطی اهل سنت.
#روشنگری | #ثامن | #نفوذ
🆔 eitaa.com/meyarpb
حضرت آیتالله خامنهای:
«پیر شدن کشور، کم شدن نسل جوان در چندین سال بعد، از همان چیزهائی است که اثرش بعدا ظاهر خواهد شد؛ وقتی هم اثرش ظاهر شد، آن روز دیگر قابل علاج نیست.»
۹۲/۰۲/۱۱
#فرهنگی
🆔@kamalibasirat
15.75M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
باز هم #سلام_فرمانده در جامو و کشمیر
🔴اصلاح پرداخت یارانهها؛
گام اول برنامه تحول اقتصادی دولت
4⃣ محورهای برنامه تحول اقتصادی دولت
برنامه تحول اقتصادی دولت، پنج محور عمده دارد که عبارتاند از:
الف) اصلاح یارانهها
یارانهها باید از کنترل محتکران، قاچاقچیان،رانتخواران و... خارج شده و به خود مردم واگذار شود. این موضوع ممکن است اندکی زمانبر باشد و دولت برای تحقق آن نیازمند زمان است. در همین جا باید به مسأله ارز 4200 اشاره کرد که براساس یک محاسبه غلط در سال 1397 متولد شد؛ یعنی چون قیمت دلار بالا رفته بود و احتمال میدادند که آمریکا از برجام خارج شود، درصدد مهار آن برآمدند؛ از طریق مشخص کردن نرخ برای آن. در همین راستا، دلار را دو نرخی کردند؛ نرخ آزاد که براساس قیمت بازار تعیین میشد و نرخ دولتی که همان 4200 تومان بود. بنابراین، برای 27 قلم کالا، ارز 4200 تومانی در فروردین ماه اختصاص دادند. وقتی در آبان ماه همان سال ترامپ تحریمها را برگرداند، دولت برای کم کردن هزینههای خود، ابتدا میزان کالاهای وارداتی را از 5000 قلم به 2700 قلم کاهش داد و سپس، از آن 27 قلمی که ارز ترجیحی میگرفت، کاستند که بتدریج، تعداد آنها کاسته شد، به گونهای که وقتی دولت سیزدهم روی کار آمد تنها هفت قلم کالای اساسی ارز ترجیحی میگرفتند؛ شامل روغن، گندم، دارو و چهار قلم نهادههای دامی.
با این حال، ادامه اجرای این سیاست، نتوانست کمک چندانی به معیشت مردم بکند؛ زیرا علیرغم هزینه دولت در این زمینه، اما همواره شاهد افزایش قیمت کالاها(حتی همان کالاهایی که ارز ترجیحی میگرفتند) بودیم. بنابراین، به جای دادن پول به واردکنندگان، اصل پول به خود مردم داده میشود. درواقع، هدف از اختصاص ارز ترجیحی به واردات کالاهای اساسی، کمک به تأمین معیشت مردم بود، حال به جای دادن این پول به واردکنندگان، اصل آن به خود مردم داده میشود تا هر کس متناسب با شرایط خود آن را مدیریت کند. از اینرو، با این شیوه، یارانهها مردمیسازی شده؛ زیرا پول در مالکیت خود آنها قرار گرفته است.
نحوه اجرای طرح نیز بدین صورت است که به ازای هر نفر برای سه دهک اول جامعه، 400 هزار تومان و برای شش دهک بعدی، نفری 300 هزار تومان واریز شده است. البته دولت یارانه دو ماه را یکجا واریز کرده است. ضمن اینکه برای هر نفر هم همچنان دولت حدود 100 هزار تومان به واردات دارو و گندم اختصاص میدهد؛ یعنی حدود 400 تا 500 هزار تومان دولت بابت یارانه به مردم پرداخت میکند. البته یارانه دارو و گندم به خود مردم پرداخت نمیشود. بنابراین، پرداخت یارانهها عادلانهسازی هم شده است؛ زیرا به طبقات مختلف به یک میزان داده نمیشود و اساساً دهک بالای جامعه از این یارانهها بیبهره است. ضمن اینکه پرداخت یارانهها به شکل نقدی، یک بازه دو ماهه است و بعد از آن، در صورت فراهم شدن زیرساختهای لازم، به شکل کالا برگ الکترونیکی ادامه خواهد یافت و در غیر این صورت، پرداخت یارانه به صورت نقدی، ادامه خواهد یافت.
🔺ادامه دارد...
🆔@kamalibasirat
🌹 آیت الله مجتهدی (ره) :
✍️ می دانید قیمت دنیا را چه زمانی ما متوجه می شویم؟ وقتی اجل به سراغ ما می آید و از او مهلت می خواهیم: یک سال، یک ماه، یک هفته، یک روز، یک ساعت، اما او به ما مهلت نمی دهد و می گوید: «نمی شود.»
پس آن وقت است که ما متوجه ارزش عمرمان می شویم. در لحظه قبض روح شدن می فهمیم که چه قدر یک ساعت این دنیا ارزش داشته است.
📚 منبع: در محضر مجتهدی جلد ۲
🆔@kamalibasirat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥زن گل است
🎙استاد دانشمند
🆔@kamalibasirat
✅ مسیر فردای ما از تصمیم گیری امروز آغاز خواهد شد...
🔸تصمیمی برای شناختِ مسیر صحیح زندگی...
🔸تصمیمی برای شناخت پایه ها و زیرساخت فکری و معرفتی یک حرکت طولانی مدت به اندازه ابدیت...
🔸 خب تصمیم شما چیه؟
🏃♂ من که دارم میرم طرح ولایت...
🔰 شما هم میای؟
👈کِی؟
👈کجا؟
👈با کی؟
👈چه طوری؟
👈 چند روزه ؟
🔴 ثبت نام:
🌐 Hamzevasl.ir
#استوری
🆔 @hamzevasl
🇮🇷
📝#یادداشت_کوتاه | بازداشت دو جاسوس و تیری که به سنگ خورد‼️
🍃🌹🍃
🔻 بازداشت دو فرانسوی که با هدف آموزش اغتشاش گران به تهران سفر کرده بودند می تواند دریچه ای بر رفتارشناسی غربی ها در تحولات اخیر باشد.
❌ گزارههای تحلیلی:
1⃣ اعزام نیروهای میدانی برای تولید آشوب نشان می دهد که غربی ها براساس مدل سال ۸۸ و ۹۸ بدنبال پیاده سازی سناریوی دولت ضعیف پایه بواسطه ایجاد بحران داخلی در ایران هستند؛ دولتی که در مواجهه با بحران ها قوه عاقله و تصمیم گیری اش با چالش مواجه شود.
2⃣ چیدن پازل های تحلیلی در کنار همدیگر نشان می دهد که سیکلی که برای این موضوع طراحی شده بر دو اصل استوار است آشوب از داخل، امتیازگیری و تحریم از خارج.
3⃣ در این زمینه براساس مشابهت های سایر پروندههای این چنین داخلی با یک سه ضلعی مواجهیم عوامل داخلی، شبکههای امنیتی، پروپاگانداسازان رسانه ای. عوامل امنیتی طراحی می کنند، مزدوران داخلی فاز اجرایی را برعهده دارند و رسانه ای ها بر آتش ناآرامی می دمند.
4⃣ اما به نظر می رسد که شکست سناریوی غربی ها در مواجهه با مسائل پس از حذف #ارز ترجیحی حاکی از آن است که غربی ها با اشتباهات محاسباتی سه گانه در برخورد با ایران مواجهند:
🔸 اولاً دولت در شرایط حاضر برخلاف سال ۹۸ دولت آرامش ساز است نه مسئله ساز،
🔹 ثانیاً تعدد آشوب آفرینی های غربی ها به تجربه نهادهای امنیتی در پیشگیری و یا مواجهه با پدیدههای این چنینی افزوده است،
🔺 و نکته سوم واکسینه شدن و کسب تجربه جامعه ایرانی از نقشه شوم دشمن با توجه به پرونده های گذشته است.
✍ یعقوب ربیعی
#روشنگری | #ثامن | #جهاد_تبیین
🆔 eitaa.com/meyarpb
73.mp3
3.7M
🇮🇷
🎙#صدای_ثامن( ۷۳) |
🍃🌹🍃
1⃣ چرا دولت با قطع ارز ۴۲۰۰ تومانی باعث گرانی بسیاری از کالاها شد؟؟
2⃣ برخی معایب یارانه پنهان و ضرورت اصلاح آن
#روشنگری | #ثامن | #ارزترجیحی
🆔 eitaa.com/meyarpb
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰گوشی با شما کار داره!!
👆بی تفاوت نباشیم و گرنه شرمنده میشیم
✅ بصیرت
🆔@kamalibasirat
31اردیبهشت.pdf
446.9K
🔴 امام خامنهای (مدظلهالعالی):
تا در بین مردم حضور نداشته باشید، نمیتوانید واقعیات را بفهمید. سفرهای استانی دولت کار بسیار با ارزش و گرهگشا است. مردمی بودن خیلی مهم است، اما یکی از مهمترین مسائل مردمی بودن، مردمی ماندن است. این طور نباشد که اول کار مردمی باشد و کمکم خسته شوید. (۲۳/۰۱/۱۴۰۱) www.basirat.ir
اخبارروزانه
🆔@kamalibasirat
16.26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🇮🇷
🎥#کلیپ | آنچه از هلند نمی دانید ... مقایسه زندگی در هلند با ایران عقب افتاده؟!
🍃🌹🍃
#روشنگری | #ثامن
🆔 eitaa.com/meyarpb
#در_محضر_بزرگان
⚡ﺍﺯ ﻣﺮﺣﻮﻡ ﺣﺎﺝ ﺁﻗﺎ ﺩﻭﻻﺑﯽ ﭘﺮﺳﯿﺪﻧﺪ
ﻭﺿﻌﯿﺖ ﻣﺮﺩﻡ ﺩﺭ ﺁﺧﺮﺍﻟﺰﻣﺎﻥ چگونه خواهد بود؟!
🎙ﻣﺜﺎﻝ ﺯﯾﺒﺎﯾﯽ ﺯﺩﻧﺪ، ﻓﺮﻣﻮﺩﻧﺪ: ﻣﺜﻞ ﻣﺮﺩﻡ ﺩﺭ ﺁﺧﺮﺍﻟﺰﻣﺎﻥ، ﻣﺎﻧﻨﺪ ﭘﺪﺭﯼ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﭼﻬﺎﺭ ﺗﺎ ﭘﺴﺮ ﺩﺍﺭﺩ ﺍﻣﺎ ﺁﻧﻬﺎ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺍﺗﺎﻗﯽ ﺣﺒﺲ ﻣﯿﮑﻨﺪ ﻭ ﻣﯿﮕﻮﯾﺪ: ﺷﻤﺎ ﺩﺭ ﺍﯾﻦ ﺍﺗﺎﻕ ﺑﺎﺷﯿﺪ، ﻣﻦ ﻣﯿﺮﻭﻡ ﻭ ﺑﺮﻣﯿﮕﺮﺩﻡ. ﺍﻣﺎ ﺧﻮﺩ ﻣﯿﺮﻭﺩ ﭘﺸﺖ ﭘﺮﺩﻩ ﻭ ﺑﻪ ﺭﻓﺘﺎﺭ ﺑﭽﻪ ﻫﺎﯾﺶ ﻧﮕﺎﻩ ﻣﯿﮑﻨﺪ.
☑️ ﭘﺴﺮﺍﻭﻝ؛ ﺍﺯ ﻧﺒﻮﺩ ﭘﺪﺭ ﺳﻮﺀﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﻣﯿﮑﻨﺪ ﻭ ﺷﺮﻭﻉ ﻣﯿﮑﻨﺪ ﺑﻪ ﺑﻬﻢ ﺭﯾﺨﺘﻦ ﺍﺗﺎﻕ ﻭ ﺷﺮﺍﺭﺕ!
☑️ ﭘﺴﺮﺩﻭﻡ؛ ﮐﻪ ﻣﯿﺒﯿﻨﺪ ﭘﺴﺮ ﺍﻭﻝ ﻫﻤﻪ ﺟﺎ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻫﻢ ﻣﯿﺮﯾﺰﺩ ﻭ ﺷﺮﺍﺭﺕ ﻣﯿﮑﻨﺪ، ﻣﯿﻨﺸﯿﻨﺪ ﻭ ﺷﺮﻭﻉ ﻣﯿﮑﻨﺪ ﺑﻪ ﮔﺮﯾﻪ ﮐﺮﺩﻥ ﮐﻪ ﺑﺎﺑﺎ ﺑﯿﺎ ﺑﺎﺑﺎ ﺑﯿﺎ!
☑️ ﭘﺴﺮﺳﻮﻡ؛ ﮐﻪ ﺍﺻﻼ ﭘﺪﺭ ﺭﺍ ﻓﺮﺍﻣﻮﺵ ﻣﯿﮑﻨﺪ ﻭ ﺑﻪ ﮐﺎﺭ ﺧﻮﺩ ﺳﺮﮔﺮﻡ ﻣﯿﺸﻮد!
☑️ ﭘﺴﺮ ﭼﻬﺎﺭﻡ؛ ﮐﻪ ﺩﯾﺪﻩ ﭘﺪﺭ ﭘﺸﺖ ﭘﺮﺩﻩ ﺁﻧﻬﺎ ﺭﺍ ﻧﮕﺎﻩ ﻣﯿﮑﻨﺪ، ﺷﺮﻭﻉ ﻣﯿﮑﻨﺪ ﺑﻪ ﻣﺮﺗﺐ ﮐﺮﺩﻥ ﺍﺗﺎﻕ ﻭ ﻧﮕﺮﺍﻥ ﻧﯿﺎﻣﺪﻥ ﭘﺪﺭ ﻧﯿﺴﺖ؛ ﺍﻭ ﻣﯿﺪﺍﻧﺪ ﮐﻪ ﭘﺪﺭ ﺍﻭ ﺭﺍ ﻣﯿﺒﯿﻨﺪ. ﭘﺲ ﺑﺎ ﺧﻮﺩ ﻣﯿﮕﻮﯾﺪ: ﻫﺮ ﭼﻪ ﻫﻢ ﭘﺪﺭ ﺩﯾﺮﺗﺮ ﺑﯿﺎﯾﺪ، ﻣﻦ ﮐﺎﺭ ﺑﯿﺸﺘﺮﯼ ﻣﯿﮑﻨﻢ ﻭ ﭘﺪﺭ ﻫﻢ ﻣﺮﺍ ﻣﯿﺒﯿﻨﺪ، ﺩﺭ ﻋﯿﻦ ﺣﺎﻝ ﻣﻨﺘﻈﺮ ﺁﻣﺪن ﭘﺪﺭ ﻧﯿﺰ ﻫﺴﺖ.ﺁﺭﯼ؛ ﺍﯾﻦ ﻣﺜﺎﻝ ﺩﻗﯿﻘﺎ ﻣﺜﻞ ﻣﺎﺳﺖ، ﻣﺮﺩﻡ ﺁﺧﺮﺍﻟﺰﻣﺎن. ﻋﺪهﺍﯼ ﺟﺎﻣﻌﻪ ﺭﺍ ﺑﻬﻢ ﻣﯿﺮﯾﺰﯾﻢ..! ﻋﺪﻩﺍﯼ ﺍﺻﻼ ﺁﻗﺎ ﺭﺍ ﻓﺮﺍﻣﻮﺵ ﮐﺮﺩﻩ ﻭ ﺑﻪ ﺩﻧﯿﺎﯼ ﺧﻮﺩﻣﺎﻥ ﻣﺸﻐﻮﻟﯿﻢ..! ﻋﺪﻩﺍﯼ ﻫﻢ ﻓﻘﻂ ﺩﺭ ﻣﺴﺠﺪ ﺑﺴﺖ ﻣﯿﻨﺸﯿﻨﯿﻢ ﮐﻪ ﺁﻗﺎ ﺑﯿﺎ ﺁﻗﺎ ﺑﯿﺎ..! عدهای هم از هیچ کاری برای رضایت ولی امرشان دریغ نمیکنند...
🔹️@h_khoban_ir
🔴اصلاح پرداخت یارانهها؛
گام اول برنامه تحول اقتصادی دولت
5⃣ 1- مزایای اصلاح یارانهها
اجرای این طرح مزیتهای متعددی در پی دارد که به مهمترین آنها اشاره میشود:
1-1- کاهش وابستگی کشور به واردات کالاهای اساسی با جهش تولید این کالاها: ایران در تأمین نهادههای اصلی سفره مردم؛ یعنی مرغ، روغن و گوشت و... به واردات وابسته است و در سالهای اخیر این وابستگی بیشتر هم شده است. با پرداخت ارز ترجیحی به واردات، درواقع، به تولیدکننده گفتهایم که اگر کالایی را میخواهد وارد کند به ازای هر دلار باید 25 هزار تومان پرداخت کند، اما اگر واردکننده بخواهد کالای اساسی را وارد نماید، ارز 4200 تومانی در اختیار او قرار دارد(داشت). بنابراین، در این شرایط، واردات کالاهای استراتژیک از تولید آن برای ما ارزانتر رقم میخورد. از اینرو، در این شرایط، هیچگاه تولید کالاهای اساسی در کشور مقرون به صرفه نمیشد. با حذف ارز 4200 تومانی، تلاش بر آن است که تولید داخلی کالاهای اساسی به صرفهتر باشد و واردات آن کالاها جذابتر نباشد.
1-2-کمک به کنترل رشد پایه پولی: به گفته کارشناسان، به ازای تخصیص یک دلار به واردات کالاهای اساسی، 21 هزار تومان پایه پولی افزایش مییافت. برای کنترل تورم باید مانع از رشد پایه پولی شد.
1-3- جلوگیری از قاچاق: به طور کلی، قیمت کالاهای اساسی در ایران، پایینتر از کشورهای همسایه است که یکی از مهمترین دلایل آن، به همین پرداخت ارز 4200 تومانی به واردات کالاهای اساسی برمیگردد. به عنوان مثال، قیمت هر کیسه آرد در ایران حدود 40 هزار تومان است، اما در کشورهای همسایه حدود 600 تا 800 هزار تومان است. بنابراین، در این شرایط، انگیزه لازم برای قاچاق این کالاها به خارج وجود دارد. این در حالی است که هدف از تخصیص ارز ترجیحی به کالاهای اساسی، حمایت از معیشت مردم بود.
1-4- عادلانهتر کردن پرداخت یارانهها: با توجه به اینکه مصرف گروههای پردرآمد از کالاهای تحت پوشش ارز ترجیحی نسبت به دهکهای پایین جامعه بیشتر بود، این سیاست موجب بهرهمندی بیشتر دهکهای بالای درآمدی از یارانه ارزی مذکور میشد و هدف اصلی سیاستگذار مبنی بر حمایت از اقشار کمبرخوردار جامعه از طریق تخصیص ارز ترجیحی، محقق نمیشد. به گفته کارشناسان موافق حذف ارز ترجیحی، آمارها نشان میدهد دهکهای درآمدی بالای جامعه بسیار بیشتر از دهکهای درآمدی پایین جامعه از یارانه ارزی برخوردار شدهاند؛ بهگونهای که دهک دهم حدود 4 برابر دهک اول از یارانههای ارزی استفاده میکنند. این در حالی است که هماکنون دهک بالای درآمدی از یارانه نقدی بیبهره شده است.
1-5- تقویت قدرت خرید مردم: این موضوع بویژه برای اقشار کمبرخوردار که به میزان بالایی از کالاهای اساسی استفاده نمیکنند، میتواند مصداق داشته باشد.
🔺ادامه دارد...
🆔@kamalibasirat