📜چکیده مطالبی که قصد دارم در برنامه تفاوط بگویم از این قرار است:
1️⃣زبان فارسی: آینه یک جهان
معمولا تصور می شود که «زبان» تنها یک نظام نشانه ای است. اگر این گونه بیندیشیم، دیگر فارسی و عربی و انگلیسی تنها تعدادی نشانه اند که طبیعتا قابل جایگزینی با یکدیگر هستند. در حالی که هر زبان، آینه جهانی است که یک ملت در آن زندگی کرده است. واژگان فارسی بازتاب دهنده «جهان ایرانی» است. جهانی که فردوسی و سعدی و خیام و مولاتا و حافظ و ابن سینا و ... روایتگر آن بوده اند. زبان فارسی عصاره تاریخ و فرهنگ ملت ایران است. همان طور که زبانهای دیگر بازتاب جهانهای دیگرند. مثلا «پیوند» هرگز معادل «رل زدن» نیست چنان که ما هرگز نمی توانیم بگوییم: خسرو با شیرین رل زد! هر خطری که این زبان را تهدید کند، در درجه اول خطر برای جهانی است که این زبان روایتگر آن است. اگر جهان ایرانی، جهانی زیبا و با فضیلت است، حفظ زبان فارسی نیز یک فضیلت هنرمندانه است.
2️⃣ آسیبهای تهدید کننده زبان فارسی:
از هجوم واژگان بیگانه زیاد گفته شده و بنده به آن نخواهم پرداخت، بلکه به یک آسیب درون زبانی می خواهم اشاره کنم: آمیختگی زبان گفتار و نوشتار. زبان فارسی از معدود زبانهایی است که شکل گفتاری و نوشتاری اش با هم تفاوت جدی دارند. امروز با گسترده شدن فضای مجازی، زبان گفتاری، شکل نوشتاری هم به خود گرفته است. بنابراین دو نوشتار در فضای فارسی زبان رایج شده است. مخلوط شدن این دو نوشتار ناهنجاری های بزرگی پدید آورده است. بنده قصد دارم به ابعاد مختلف این ناهنجاری و راهکارهای برون رفت از آن بپردازم.
3️⃣ زبان فارسی و غیر فارسی زبانان:
حدود یک دهه از زندگی بنده به آموزش زبان فارسی به غیر فارسی زبانان گذشته است و افتخار آن را دارم که به زبان آموزانی از بیش از 30 کشور جهان، زبان شکرین فارسی را بیاموزم. تشریح تجربه هایی که داشته ام و ترسیم وضعیت کنونی استقبال اهالی دیگر زبان ها از زبان فارسی محور این بخش از سخنانم خواهد بود.
✳️سخن برای گفتن بسیار است اما بعید می دانم در زمان محدود برنامه بیش از این بتوانم چیزی بگویم.
📝نظر خودتان درباره محورهای گفته شده را بنویسید. برای اصلاح این مطالب بنده را راهنمایی کنید. حتی اگر فکر می کنید باید برخی از این مطالب را حذف کنم و چیز دیگری را جایگزین کنم، بفرمایید.
هدایت شده از Tafavot
📺 برنامه تلویزیونی تفاوط
ایرانی ماندن و فارسی گفتن
تاملی در جایگاهزبان فارسی در جهان مدرن
با حضور:
⭕ قاسم قربانی
نویسنده و شاهنامهپژوه
⭕ دکتر علی جلالی
مدرس و پژوهشگر ادبیات
🗓جمعه 14 مهر ماه
🕤ساعت 21:45
پخش زنده از شبکه اصفهان
ما را در فضای مجازی دنبال کنید:
🔹کانال تلگرام
🔸صفحه آپارات
🔹کانال ایتا
🔸اینستاگرام
شهرنامه (تحلیل شاهنامه، مثنوی)
📺 برنامه تلویزیونی تفاوط ایرانی ماندن و فارسی گفتن تاملی در جایگاهزبان فارسی در جهان مدرن با حضور:
📺لینک برنامه تفاوط: ایرانی ماندن و فارسی گفتن
https://www.aparat.com/v/rtkNq
📜زور بازوی پهلوانان، میراث خون ستمدیدگان
🔰موسی را شاید بتوان قدرتمندترین شخصیت معرفی شده در ادیان ابراهیمی دانست. قدرت جسمی او در حدی است که با ضربه مشتی، مرد قبطی را به دیار باقی می فرستد و قدرت روحی او تا آن جاست که از شنیدن ناگهانی صدای پرجلال و جبروت خداوند در شب تاریک صحرای سینا، در آن لحظه سرنوشت ساز تاریخ انسان، قالب تهی نمی کند و هم صحبت خداوند می شود.
🔸ابن عربی، عارف نامدار، راز این قدرت شگفت انگیز را این گونه توضیح می دهد:
در نظام الهی، هیچ نیرو و استعدادی به هدر نمی رود. موسی وارث قدرت جسمی و روحی تمامی فرزندان بنی اسرائیل بود که دستگاه اهریمنی فرعون، آن ها را از حیات محروم کرده بود. تمامی قدرت آن ارواح معصوم و مظلوم، در موسی جمع شد و سبب شد که شانه او زیر بار بزرگترین و سخت ترین مسوولیتهای تاریخ، خم نشود.
🔹به همین گونه، «فریدون» وارث قدرت تمامی جوانانی بود که ضحاک اهریمن صفت، مغزشان را خوراک ماران خویش گردانیده بود و فریاد دادخواهانه «کاوه» که جادوی ضحاک را باطل کرد، بازتاب فریاد فروخفته پدرانی که فرزندانشان، طعمه ماران ضحاک گشته بودند.
🔸زور بازوان گرشاسپ و کارن و فراست منوچهر در جنگ با تور و سلم برادرکش، امتداد خون به ناحق ریخته شده ایرج بود و خروش رستم و گیو و دیگر پهلوانان در نبرد با افراسیاب، همان جوشش خون سیاوش.
🔹ضربه اخیر مقاومت فلسطین به غاصبان کودک کش، تنها شمه ای از روح هزاران کودک مظلوم و زن و مرد آواره شده از خانه و کاشانه خویش است که در بازوان شجاعترین و مقاوم ترین مردمان زمین، حلول کرده است. قدرت به یغما رفته روح آنان که از خانه خویش به ناحق رانده شدند و در زمینی کوچک زندانی شده اند تا با گرسنگی و بیماری به صورت تدریجی قتل عام شوند، دیر یا زود، طوفانی خواهد شد که دودمان ظالم را بر باد می دهد.
🟠حکیم سترگ توس، زبان حال فریدون را در حالی که سر به ناحق بریده شده ایرج را در کنار دارد، این گونه بیان می کند:
همی گفت کای داور دادگر
بدین بیگنه کشته اندر نگر
به خنجر سرش کنده در پیش من
تنش خورده شیران آن انجمن
دل هر دو بیداد از آن سان بسوز
که هرگز نبینند جز تیره روز
همی خواهم از روشن کردگار
که چندان زمان یابم از روزگار
که از تخم ایرج یکی نامور
بیاید برین کین ببندد کمر...
@shahr_naame
17.74M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📖 زبان دانش، شاخصی برای قدرتمندی یک زبان
🎙 اما قصه توانایی و قدرت یک زبان، محدود به ادبیات نمیشود؛ بلکه در کنار زبان عامه، زبان دیگری نیز هست که نقش مهمی در گسترش و قدرت یک زبان دارد:
و آن زبان دانش و علم است.
🎧 روایت نقش ابنسینا، این پاسدار گمنام زبان فارسی را در توسعه زبان فارسی به عنوان زبان علم در ویژهبرنامه جدید پادکست شهرنامه بشنوید.
😀 راستی، شما هم پادکستهایتان را همیشه با سرعت 2x گوش میدهید؟!
✅ برای شنیدن این ویژهبرنامه، به کانالهای شهرنامه در پادگیرهای معتبر مراجعه کنید.
✳️ شهرنامه حرکتی برای بازخوانی نوین هویت ایرانی اسلامی؛
در این حرکت، دوستانتان را نیز شریک و سهیم کنید.
#ویژه_برنامه #ابن_سینا
#پادکست_شهرنامه
#شهرنامه
🆔 @shahr_naame
17.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📖 مقایسه قدرت واژهسازی دو زبان فارسی و عربی
🎙 به سالها قبل بازگردیم و برای دستگاهی که آب را سرد میکند یک واژه بسازیم...
🎧 مقایسه قدرت واژهسازی دو زبان فارسی و عربی و برجستگیهای زبانی دانشنامه علایی را در ویژهبرنامه جدید پادکست شهرنامه بشنوید.
✅ برای شنیدن این ویژهبرنامه، به کانالهای شهرنامه در پادگیرهای معتبر مراجعه کنید.
✳️ شهرنامه حرکتی برای بازخوانی نوین هویت ایرانی اسلامی؛
در این حرکت، دوستانتان را نیز شریک و سهیم کنید.
#ویژه_برنامه #ابن_سینا
#پادکست_شهرنامه
#شهرنامه
🆔 @shahr_naame
اگر از تو دربارهی غزه پرسیدند، بگو
در آنجا شهیدی است،
که شهیدی آن را حمل میکند،
و شهیدی از او عکس میگیرد،
و شهیدی او را بدرقه میکند،
و شهیدی بر او نماز میخواند...
محمود درویش
کدام کلمات می توانند درد مادران و پدران غزه را توصیف کنند؟
یا صاحب الزمان! دل ما تاب این همه جنایت ندارد...
#المعمدانی
یا محمد!
ای پدر امت!
اینها فرزندان شما هستند که در پای بتهای یهود به مسلخ برده می شوند.
این بار پرچم فتح را به دستان حیدر بسپار
هم او که به دشمن پشت نمی کند، چون طوفان حمله می آورد و چون دریا خروشان است...
یا علی!
این دستان پر توان تو بود که بار دیگر در خیبر را از جای کند و چون آواری بر سر خیبرنشینان فرود آمد.
ای صاحب آن بازو
ای صاحب آن بازو
ذوالفقاری دیگر...
#المعمدانی
@shahr_naame
سخنگوی امداد و نجات غزه:
بیمارستان معمدانی دیگر زخمی ندارد. دیگر هیچ کسی در بیمارستان رنج نمیکشد. همه راحت شدند.
#المعمدانی
24.36M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
بر روی این زمین
چیزی هست که شایسته زیستن است...
شعری از زنده یاد محمود درویش برای فلسطین
#المعمدانی
📜بازمانده : تجلی موسی در خانه فرعون
بازخوانی فیلم سینمایی بازمانده، باز نشر به مناسبت جنگ غزه
⏱مدت زمان تقریبی مطالعه: ۱۰ دقیقه
قسمت1⃣از 2⃣
✅ احتمالا همه ما فیلم سینمایی «بازمانده»، اثر ماندگار مرحوم سیف الله داد را دست کم یک بار دیده ایم.
🌼 سالهای کودکی را خوب به یاد دارم که به صورت دسته جمعی از تنها تلویزیون کل فامیل در خانه پدربزرگ، بازمانده را می دیدیم. یادم است که مادر، موقع تماشای فیلم گاهی لبه روسری اش را جلوی چشمانش می گرفت و وقتی بر می داشت، روسری از اشک خیس خیس بود. این غیر از سکانس درخشان پایانی فیلم بود که طنین قرائت «آیت الکرسی» صفیه، در لحظات قبل از شهادت، هق هق همه را در می آورد و دیگر کسی به فکر پنهان کردن اشکهایش نبود. تکرار مکرر این داستان در تمام این سالها، نتوانسته فوران احساس و عاطفه را خاموش کند و هنوز حس خانواده ما کم و بیش همان است که بود.
🌹راز این ماندگاری را باید ورای اموری همچون کارگردانی یک دست و هنرمندانه، بازی های خوب (به خصوص بازیگر نقش «صفیه»، نقش اول فیلم) و موسیقی فوق العاده مجید انتظامی جست. (گرچه بدون اینها نیز اثر ماندگاری تولید نمی شد و بلکه این صورتها در بدنه اصلی داستان روح دمیده).
💐برگ برنده اصلی «بازمانده»، سبک روایت و قصه گویی آن است. روایتی که تا دل قصه های کهن بشری پیش می رود و داستان را از مواجهه ای عربی_عبری و یا حتی اسلامی_یهودی فراتر برده و به داستانی انسانی فطری تبدیل می کند که برای همه قابل فهم و احترام است. هدف بنده از نگارش این متن پرداختن به این وجوه داستان «بازمانده» است:
🌿یکم: ارض در زبان عربی «مؤنث» است. در زبان فارسی به وطن «مام میهن» می گوییم و او را مادر خود می دانیم. این نام گذاری بی سبب به نظر نمی رسد. سرزمین و میهن، بستر رشد انسان است. امکانات و استعدادهایش را در اختیار آدمی می گذارد و انسان در دامان او رشد می کند. سرزمین همچون ماده (به معنای فلسفی کلمه (قوه و قابلیت)) خود را در اختیار آدمی می گذارد تا فاعلیت انسان به فعلیت برسد. میهن، مادر است و از سوی دیگر، مادر، میهن است. مادر ریشه است و بستر رشد. خودش را فدا می کند تا انسان ببالد و در هنگام غمها مأمن و پناه و منزل آدمی است. صفیه در فیلم «بازمانده» در نقش مادر دکتر، همان سرزمین فلسطین است.
دغدغه اصلی او نه مبارزه و مقاومت که حفظ خانواده و فرزندان است. در ابتدای داستان او حتی با شوهر مبارزش دقیقا به خاطر مشی و شیوه مبارزه مشکل فراوان دارد در حدی که زندگی مشترکشان از هم پاشیده به نظر می رسد. او به خاطر حفظ فرزند و نه مبارزه به حیفا که به تازگی اشغال شده است می رود تا دکتر (پسرش) و خانواده را به خروج از حیفا و به نوعی فرار از آن و مهاجرت به غزه دعوت کند. پس از شهادت دکتر و زنش، او تنها به نجات فرحان (نوه نوزادش) می اندیشد که به چنگ خانواده ای اشغالگر افتاده است. در مسیر اتفاقات داستان، مادر می فهمد که تنها راه نجات خانواده و فرزندان مقاومت و شهادت است. هنر داستان همین جاست که یک مادر و در راستای وظایف مادری به مقاومت و شهادت می رسد. مردان آرمان طلبند و مبارزه جو اما آرمان مادر، خانواده است.
🌿او در پایان داستان دیگر تنها به فرحان نمی اندیشد بلکه خود را فدای تمام فرحان های فلسطین می کند. چرا که او دیگر تنها مادر فرحان نیست. او مادر تمام فلسطین است. او خود میهن و خود فلسطین است.
🌼دوم: خانواده اشغال گر «کوشن» پس از شهادت دکتر و همسرش خانه آنها را اشغال می کنند. آنها عقیم و نازا هستند. این ذات اشغال گر است که عقیم باشد. مادر میهنی که آن را اشغال کرده اند متعلق به آنها نیست، از این رو اشغال گر نازاست و آینده ای ندارد. آنها فرزند نوزاد بازمانده دکتر یعنی فرحان را به فرزندی می گیرند و نام آو را «موشه» می گذارند. موشه تلفظ عبری همان «موسی»است. موسایی که در کودکی سر از منزل فرعون در آورد و در جوانی دودمان فرعون را بر باد داد. کنایه آمیز آن که موسای فیلم بازمانده در منزل خودش اسیر فرعونی است که خود را پیرو موسای کلیم می داند. اشاره بازمانده به داستان موسی آن گاه پررنگ تر می گردد که «موشه»یا همان فرحان به آغوش صفیه (مادربزرگش) که خود را دایه او معرفی می کند باز می گردد؛ همچون موسی که مادرش به عنوان دایه او را در آغوش می کشد.
@shahr_naame
🌿🌿بازمانده: تجلی موسی در خانه فرعون🌿🌿
قسمت 2⃣ از 2⃣
🌻🌻خانواده اشغالگر کوشن سینماگرند و قرار است فیلمی بسازند با موضوع کودکی که خانواده فلسطینی اش او را رها کرده اند و خانواده ای یهودی و مهاجر پیدایش می کنند و با مهربانی و از خودگذشتگی نجاتش می دهند و به فرزندی می گیرند. این همان روایت جعلی اشغالگران است از اشغال سرزمین دیگران
برای تصاحب آینده شان.
🌺صفیه چندین بار اقدام به فرار با فرحان می کند اما هر بار ناموفق است. در روند داستان می فهمیم که تمامی این شکستها تقدیر خداوند است تا صفیه و فرحان همراه با کوشنها در قطاری حامل سرباز و مهمات عازم تل آویو شوند. قطاری که باید توسط صفیه منهدم شود. صفیه ای که حالا و در کش و قوس شکستها و تلاشها به اندازه مادر تمام فرحان ها بزرگ شده است. شکستهایی که کلاس درس خداوند بود برای بزرگ شدن صفیه. برای مقاوم شدن فلسطین. در فراز پایانی صفیه با چشمانی که جمع اطمیان، آرامش و نگرانی است، ضامن بمب جاسازی شده در چمدان را می کشد و در حالی که فرحان را در آغوش دارد شروع به قرائت «آیت الکرسی» می کند. این جاست که درس توحید در میان عظمت واقعه هویدا می شود: اللّهُ لاَ إِلَهَ إِلاَّ هُوَ الْحَیُّ الْقَیُّومُ (هیچ خدایی جز الله نیست. همو که زنده و پایدار است) لاَ تَأْخُذُهُ سِنَةٌ وَ لاَ نَوْم (خواب او را در بر نمی گیرد (همه این ظلمها و جنایتها و تلاش ها شکستها و پیروزیها را می بیند))...
صفیه با فرحان از قطار بیرون می پرد. در حالی که زخمی و خونین است، نگاه نگرانش به فرحان دوخته شده است که گریه می کند. نور انفجار قطار چهره اش را روشن می کند. مادر خود را فدا کرده است تا «موسی» به عنوان آخرین بازمانده، باقی بماند. موسایی که باید در آینده خود را برای مقابله با فرعون آماده کند...
ٌ🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿
@shahr_naame
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
😔کودکانی که بازیشان شهادت است، دنیا را تغییر خواهند داد...
🔸آن چه در غزه می گذرد، بیشتر از واقعیت به جهان شعر و افسانه می ماند. غزه، کربلای مجسم است. یک سو حرمله های مجسم و دیگر سو گلوی علی اصغرها....
🔸کدام زبان می تواند مظلومیت و اقتدار مقاومترین مردم این کره خاکی را توصیف کند؟
این سوی صدای گریه راحیل است
آن سوی صدای پر جبرائیل است
ای تیر! مبُر حلق علی اصغر را
انگار کن این گلوی اسماعیل است...
@shahr_naame
🎧 فصل دوم شهرنامه | قسمت اول
🎙تاریخ اساطیری ایران: تاریخ اساطیری چیست و در جهان امروز به چه کار آید؟
📖 تاریخ صرفا وقایع نگاری رویدادها نیست؛ بلکه "انسان" در نقطه مرکزی آن قرار دارد. هم زاویه دید تاریخ نگار، هم معنای رویدادها از نظر بازیگران انسانی تاریخ و هم نظریه فراتاریخی و فراروایت تاریخ، در نگارش آن موثر است.
تاریخ اساطیری، صرفا قصه و داستان خیالی نیست؛ بلکه بخش مهمی از نرم افزار ذهنی مردمی است که یک من جمعی بزرگ به نام ملت می سازند.
🔸در این قسمت نشان می دهیم که تاریخهای اساطیری در همین قرن ۲۱ چه قدر بر زندگی واقعی مردم جهان تاثیرگذارند. به این منظور داستان بنیانی چهار ملت را به صورت بسیار گذرا بیان می کنیم:
ملت اسرائیل، ملت ترک، ملت آمریکا و ملت ایران
✅ برای شنیدن این برنامه، به کانالهای شهرنامه در پادگیرهای معتبر مراجعه کنید و حتما ما را دنبال کنید تا برنامهها را از دست ندهید.
✳️ شهرنامه حرکتی برای بازخوانی نوین هویت ایرانی اسلامی؛
در این حرکت، دوستانتان را نیز شریک و سهیم کنید.
#فصل_دوم #تاریخ_اساطیری_ایران
#پادکست_شهرنامه
#شهرنامه
🆔 @shahr_naame
🎧 پادکست شهرنامه را از کجا بشنویم؟
📱 یکی از بسترها و سکوهای پخش پادکست (یا به اصطلاح پادگیر) سکوی بینالمللی کستباکس هست.
این نرم افزار میزبان پادکستهایی از سراسر دنیاست و در قالب نرم افزار موبایلی و یا سایت به راحتی قابل دسترسی است.
🔍 برای شنیدن پادکست شهرنامه کافیست نام «شهرنامه» را در این سکو جستجو کنید و از میان کانالهای پیشنهادی، کانال شهرنامه را تحت عنوان «شهرنامه: شاهنامه و فلسفه» پیدا و عضو (Subscribe) شوید.
یا اینجا را لمس کنید.
یا اینجا را لمس کنید.
❗️در کانال پادکست شهرنامه، تمام قسمتهای فصل اول، ویژه برنامهها و قسمت جدید فصل دوم موجود و قابل شنیدن است.
✅ همچنین این سکو، امکانات مختلفی از جمله افزایش سرعت پخش، نظردهی و... را نیز فراهم کرده و شما مستقیم با ما میتوانید در ارتباط باشید.
🔆 و مثل همیشه
شهرنامه حرکتیست برای بازخوانی نوین هویت ایرانی اسلامی؛ پس در این حرکت، دوستانتان را با به اشتراک گذاری محتواها، شریک و سهیم کنید.
#پادکست_شهرنامه
#شهرنامه
🆔 @shahr_naame
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❌ خودم تکتک جملاتی که تا الان گفتم رو بههیچوجه قبول ندارم!!
تاریخهای اساطیری، رمان یا واقعیتهایی موثر در زندگی؟!
در قسمت اول فصل دوم شهرنامه بشنوید.
https://castbox.fm/vb/643615264
✳️ شهرنامه حرکتی برای بازخوانی نوین هویت ایرانی اسلامی؛
در این حرکت، دوستانتان را نیز شریک و سهیم کنید.
#فصل_دوم #تاریخ_اساطیری_ایران
#پادکست_شهرنامه
#شهرنامه
🆔 @shahr_naame
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🥱 علت کسلکننده بودن کلاسهای تاریخ مدرسه و دانشگاه دقیقا همینه...!
اگر شما تاریخنگار بودید، تاریخ سرزمین ایران را چطور روایت میکردید؟
در قسمت اول فصل دوم شهرنامه بشنوید.
https://castbox.fm/vb/643615264
✳️ شهرنامه حرکتی برای بازخوانی نوین هویت ایرانی اسلامی؛
در این حرکت، دوستانتان را نیز شریک و سهیم کنید.
#فصل_دوم #تاریخ_اساطیری_ایران
#پادکست_شهرنامه
#شهرنامه
🆔 @shahr_naame
21.69M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🚩 تاریخ به صفحات پر تلاطم خود نزدیک شده و در حال اتمام حجت خویش با امت هاست؛
غربال شدت گرفته و یارگیری حق آغاز شده است...
ای دل تو چه می کنی؟
می روی یا می مانی؟
روایت فتح در سال ۱۴۰۲
با صدای شهید مرتضی آوینی
ساخته شده با هوش مصنوعی
کاری بسیار زیبا.
حتما ببینید و منتشر کنید.
چه قدر جای آقا مرتضی در این روزها خالی است...
✳️ شهرنامه حرکتی برای بازخوانی نوین هویت ایرانی اسلامی.
🆔 @shahr_naame
18.08M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🚩 این جنگ، جنگ تاریخهاست!
تقابلی میان تاریخ فرهنگی و تاریخ واقعی در جنگ فلسطین و اسرائیل
هر ملتی بر اساس یک "داستان" بنیانی شکل گرفته است. قسمت مهمی از این داستان بنیانی، تاریخ آن مردم است، اما نه تاریخی که مورخان می نویسند بلکه تاریخی که آن مردم به آن باور دارند و هویت ملی خویش را بر آن استوار ساخته اند. تاریخی که بخش مهمی از آن تاریخ اساطیری است.
در این بریده، داستان بنیانی "ملت" اسرائیل را بازخوانی می کنیم و به مقایسه آن با تاریخ واقعی مورخانه می پردازیم.
حتما نشر دهید...
این بخش، گزیدهای از قسمت اول فصل دوم برنامه شهرنامه است که به تاریخ اسطورهها میپردازد.
این برنامه را در پیوست زیر بشنوید.
https://castbox.fm/vb/643615264
✳️ شهرنامه حرکتی برای بازخوانی نوین هویت ایرانی اسلامی؛
در این حرکت، دوستانتان را نیز شریک و سهیم کنید.
#فصل_دوم #تاریخ_اساطیری_ایران
#جنگ_تاریخها
#پادکست_شهرنامه
#شهرنامه
🆔 @shahr_naame
آمریکا، سرزمین فرصتها - پادکست شهرنامه.mp3
5.69M
🏖 در شش دقیقه سفر کنیم
به سرزمین فرصتها،
آقا و سرور همه: آمریکا.
🔍 آمریکا به عنوان کشوری که تازه تاسیس شده، مورد بسیار خوبی برای مطالعه چگونگی شکل گیری اسطوره بنیادین ملی است.
⚠️در این بخش، به صورت مختصر سرکی به روایت آمریکا می زنیم و می بینیم که داستان آمریکا از نگاه یک آمریکایی متعصب حدودا چیست؟ معنای لاس وگاس، بمباران اتمی هیروشیما، جنگ ویتنام، رویای آمریکایی و خصوصیات قهرمان آمریکایی را در این قسمت بشنوید.
این روایت را در قسمت اول فصل دوم شهرنامه بشنوید.
https://castbox.fm/vb/643615264
✳️ شهرنامه حرکتی برای بازخوانی نوین هویت ایرانی اسلامی؛
در این حرکت، دوستانتان را نیز شریک و سهیم کنید.
#فصل_دوم #تاریخ_اساطیری_ایران
#پادکست_شهرنامه #آمریکا
#شهرنامه
🆔 @shahr_naame
📜در رثای آن سه خط
🔹در روزگاری زندگی می کنیم که نگاه فرزندان ما پر است از تصویر و نام قهرمانان پوشالی دیزنی و مارول و دی سی و دیگر کمپانی های دروغ و تزویر بر پرده جادویی سینما و جعبه جادوی تلویزیون.
🔸در سوی دیگر اما قهرمانان ما حتی نام هم ندارند. داغ شهادت غریب ترین فرزندان امت محمد سوزناک است اما جگرسوزتر آن که قهرمانان ما نه تصویر دارند و نه حتی نام...
🔹در این زمانه سلطه ضحاک، کجاست فردوسی حکیم تا بار دیگر بسراید:
هنر خوار شد جادوی ارجمند
نهان راستی، آشکارا گزند
🔸ما نام شلوار سه خطی، جهان پهلوان روزگار خود را نمی دانیم. هم او که با دست خالی به جنگ "ارابه خدایان" دروغ و تزویر رفت و توخالی بودن هیمنه زرق و برق مردان عنکبوتی را با ساده ترین دوربینها به تصویر کشید.
اما چه باک؟ نام او هر نامی از پهلوانان امت محمد بوده باشد، اکنون هر کودکی در هر گوشه ای از سرزمین آزادگان جهان می تواند در گمنامی او نام خود را بجوید.
🔹شلوار سه خطی عزیز!
از تو ممنونیم که نشان دادی، با دست خالی می توان دیو را به زانو در آورد. اگر زبان ما در این دوران گنگ است و از سحر سینما و تلویزیون چیزی نمی دانیم، مادران ما نام تو را در لالایی های خود برای فرزندان به یادگار خواهند گذاشت. کودکان ما در بازیهای خود، شلوار سه خط خواهند پوشید و بر اژدها یورش خواهند برد و جوانان ما هر شب تصاویر قهرمانیهای تو را با خود مرور خواهند کرد...
@shahr_naame
🤩 این چند وقت اخیر، ما در تیم شهرنامه به دنبال توسعه بسترهای انتشار برنامه و افزایش کیفیت برنامههای تولیدی شهرنامه بودهایم.
✨ حاصل این تلاش، شکلگیری بستر #پادکست_شهرنامه مخصوص مخاطبین پادکستگوشکن، گردگیری بسترهای آپارات و یوتیوب برای استفاده بهتر و راحتتر و دیگری هم، همانطور که میبینید نمای جدید و ویژهای که برای قسمتهای جدید تدارک دیدهایم.
☘ ما در شهرنامه به پاس همراهی مهربانانه شما، همواره به دنبال این هستیم تا بتوانیم محتوای بهتری از لحاظ محتوایی و بصریآوایی آماده کنیم.
در این مسیر، کمکها و حمایتهای مادی و معنوی شما مایه دلگرمی ماست؛
📱 پس اگر مایل به همکاری با ما در تولید و انتشار شهرنامه هستید به ما در کامنتها پیام دهید.
💳 برای کمکهای مالی خود نیز، میتوانید از طریق لینک زیر، اقدام کنید. با هر مبلغ کمک شما، صفحه شهرنامه در سایت حامی باش، برای دیگران نیز نمایش داده می شود.
https://hamibash.com/shahr_naame
در ضمن
منتظر قسمت جدید برنامه هم باشید ✌️
و مثل همیشه
✳️ شهرنامه حرکتی برای بازخوانی نوین هویت ایرانی اسلامی؛
در این حرکت، دوستانتان را نیز شریک و سهیم کنید.
#شهرنامه
🆔 @shahr_naame
🎞 فصل دوم شهرنامه | قسمت دوم
🗺 تاریخ اساطیری ایران(۲)؛ داستان یک مهاجرت
🚩 بازتاب مهاجرت تاریخساز آریاییها در اساطیر
✨ به همراه: ایرانویج، بهشت اولیه ایرانیان
🔻 در این قسمت به سرآغاز ایران باز خواهیمگشت و تاریخ اساطیری ایران را از مهاجرت بزرگ تا اقامت در ایرانویج، مرور و به بازخوانی بخشهایی از اساطیر ایرانی که به این واقعه اشاره دارد، مینشینیم .
✅ برای دیدن این برنامه، به صفحات شهرنامه در آپارات و یوتیوب مراجعه کنید و حتما ما را دنبال کنید تا برنامهها را از دست ندهید
📎
کانال شهرنامه در آپارات
http://aparat.com/shahr_naame
کانال شهرنامه در یوتیوب
http://youtube.com/@shahr_naame
🎙 نسخه پادکستی برنامه نیز به زودی منتشر خواهد شد.
✳️ شهرنامه حرکتی برای بازخوانی نوین هویت ایرانی اسلامی؛
در این حرکت، دوستانتان را نیز شریک و سهیم کنید.
#فصل_دوم #تاریخ_اساطیری_ایران
#شهرنامه
🆔 @shahr_naame
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰پیکر زنده یاد محمدعلی اسلامی ندوشن، استاد بزرگ ادبیات فارسی، سرانجام وارد مام میهن شد و در نیشابور آرام خواهد گرفت.
📺این ویدیو، احتمالا آخرین قطعه فیلمی است که از این بزرگمرد به یادگار مانده. در این قطعه کوتاه تنها یک جمله می گوید:
🇮🇷«ایران هیچ وقت تنها نخواهد بود...»
🎙در ویژه برنامه بزرگ داشت خیام و فردوسی که در اردیبهشت 1402 منتشر کردیم از مقاله ارزشمندی از این استاد گرامی، بهره بردیم. خواندن این مقاله و دیدن برنامه «خیام در آینه فردوسی قسمت شانزدهم شهرنامه» را به شما پیشنهاد می کنیم:
📺ویژه برنامه بزرگداشت خیام و فردوسی
📜مقاله خیام و فردوسی: یک تفکر در دو قالب (نوشته زنده یاد اسلامی ندوشن)
#فردوسی
#خیام
#شاهنامه
#رباعیات_خیام
#محمدعلی_اسلامی_ندوشن
#شهرنامه
@shahr_naame
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❌ با نژاد خالص آریایی خداحافظی کنید!!
در قسمت دوم فصل دوم شهرنامه ببینید.
🔺آپارات ::: https://www.aparat.com/v/y1Q6I
🔻 یوتیوب ::: https://youtu.be/8AOE7MH_Bl8?si=GMmKiiOaGpQPPAg
✳️ شهرنامه حرکتی برای بازخوانی نوین هویت ایرانی اسلامی؛
در این حرکت، دوستانتان را نیز شریک و سهیم کنید.
#فصل_دوم #تاریخ_اساطیری_ایران
#پادکست_شهرنامه
#شهرنامه
🆔 @shahr_naame
🎧 #نسخه_صوتی در کستباکس منتشر شد
🗺 تاریخ اساطیری ایران(۲)؛ داستان یک مهاجرت
🚩 بازتاب مهاجرت تاریخساز آریاییها در اساطیر
✨ به همراه: ایرانویج، بهشت اولیه ایرانیان
🔻 در این قسمت به سرآغاز ایران باز خواهیمگشت و تاریخ اساطیری ایران را از مهاجرت بزرگ تا اقامت در ایرانویج، مرور و به بازخوانی بخشهایی از اساطیر ایرانی که به این واقعه اشاره دارد، مینشینیم.
👂🏻برای شنیدن این برنامه از طریق لینک زیر، به صفحه شهرنامه در کستباکس مراجعه کنید و آن را دنبال کنید تا به تمام قسمتها دسترسی داشته باشید
https://castbox.fm/episode/id5611512-id651403019
✅ همچنین برای دیدن نسخه تصویری این برنامه، به صفحات شهرنامه در آپارات و یوتیوب مراجعه کنید و حتما ما را دنبال کنید تا برنامهها را از دست ندهید
📎
کانال شهرنامه در آپارات
http://aparat.com/shahr_naame
کانال شهرنامه در یوتیوب
http://youtube.com/@shahr_naame
✳️ شهرنامه حرکتی برای بازخوانی نوین هویت ایرانی اسلامی؛
در این حرکت، دوستانتان را نیز شریک و سهیم کنید.
#تاریخ_اساطیری_ایران
#شهرنامه #پادکست #کست_باکس
🆔 @shahr_naame
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔅 شاهنامه، بهترین نمونه همنشینی دو شاخه ایرانی و اسلامی فرهنگ امروز ما.
مثالهایی درباره این موضوع را در قسمت دوم فصل دوم شهرنامه ببینید یا بشنوید تا متوجه شوید که چرا قسم حضرت عباس اینقدر میان ما ایرانیها ریشهدار و جدی است!!
🔺آپارات ::: https://www.aparat.com/v/y1Q6I
🔻 یوتیوب ::: https://youtu.be/8AOE7MH_Bl8?si=GMmKiiOaGpQPPAg
🔻 کستباکس ::: https://castbox.fm/episode/id5611512-id651403019
✳️ شهرنامه حرکتی برای بازخوانی نوین هویت ایرانی اسلامی؛
در این حرکت، دوستانتان را نیز شریک و سهیم کنید.
#فصل_دوم #تاریخ_اساطیری_ایران
#پادکست_شهرنامه
#شهرنامه
🆔 @shahr_naame
❌❌ قسمت سوم منتشر شد...
🎞 فصل دوم شهرنامه | قسمت سوم
🗺 تاریخ اساطیری ایران(۳)؛ جدال نور و تاریکی
⚔️ جنگ نور و ظلمت، نیروی محرک اصلی اساطیر ایرانی است. محوریت نبرد خیر و شر و بنیاد جهان بر اساس این جنگ، باعث تمایز فرهنگ ایرانی از دیگر فرهنگهای باستان است. همین تمایز باعث شده است تا "دیو"ها که در دیگر فرهنگها به عنوان خدایان پرستش می شدهاند، در فرهنگ ایرانی دشمن شمرده شوند.
✅ برای دیدن این برنامه، به صفحات شهرنامه در آپارات و یوتیوب مراجعه کنید و حتما ما را دنبال کنید تا برنامهها را از دست ندهید
📎
مشاهده این قسمت در آپارات
https://www.aparat.com/v/D1WaU
مشاهده این قسمت در یوتیوب
http://youtube.com/@shahr_naame
🎙 نسخه پادکستی برنامه نیز به زودی منتشر خواهد شد.
✳️ شهرنامه حرکتی برای بازخوانی نوین هویت ایرانی اسلامی؛
در این حرکت، دوستانتان را نیز شریک و سهیم کنید.
#فصل_دوم #تاریخ_اساطیری_ایران
#شهرنامه #فردوسی #شاهنامه #دیو #جدال #نور #تاریکی
🆔 @shahr_naame