🔻بازگشایی پروندهپرترۀ طاهره صفارزاده در سایت شهرستان ادب
(در سالروز تولد بانوی شعر انقلاب)
▪️همزمان با بیستوهفتم آبان، سالروز تولد بزرگبانوی شاعران انقلاب زندهیاد استاد دکتر #طاهره_صفارزاده، پروندهپرترۀ اختصاصی ایشان در سایت شهرستان ادب بازگشایی میشود.
در «پروندهپرترۀ طاهره صفارزاده» سایت شهرستان ادب تا کنون یادداشتها و مقالاتی چون «خدا و شعر»، «صفّارزاده؛ طاهرۀ تکلم بارانها»، «وجه بین المللی شعر طاهره صفارزاده»، «طاهره صفارزاده؛ نوآوری و آن فلاپی صورتی»، «طاهره صفارزاده؛ در پیشواز صلح»، «روزهای زندگیِ طاهره صفارزاده»، «انقلاب در شعر طاهره صفارزاده» «از آیوآ تا آیات | گذری بر سوابق مبارزاتی طاهره صفارزاده در روزهای پیش از انقلاب»، «شعرهای طاهره صفارزاده پاسخی به ترامپ»، «نور و ظلمت در اشعار طاهره صفارزاده» از شاعران و نویسندگانی چون «سیدعلی صالحی»، «علیمحمد مودب»، «عصمت زارعی»، «محمدرضا وحیدزاده»، «رؤیا رسولی»، «نعیمه آقانوری» و ... منتشر شده است. «مصاحبه با دکتر احمد تمیمداری درباره طاهره صفارزاده» از جمله مطالب اختصاصی پرونده پرتره سایت شهرستان ادب است. همچنین این پرونده هم با انتشار گزیدهای از بهترین و مهمترین شعرهای زندهیاد صفارزاده همراه بوده است که از این میان میتوان به «صوت شعرخوانی زندهیاد طاهره صفارزاده در شبهای شعر گوته»، «"سفر سلمان"، شاهکار شعریِ طاهره صفارزاده» و... اشاره کرد.
🔗 برای مطالعه مطالب این پرونده به صفحۀ ویژه طاهره صفارزاده در سایت شهرستان ادب مراجعه کنید:
shahrestanadab.com/پرونده-طاهره-صفارزاده
☑️ @ShahrestanAdab
🔻در روزهای مبهم ابری
(بازخوانی شعری از #طاهره_صفارزاده در سالروز تولد بانوی شعر انقلاب)
▪️بال کبوتر همسایه
همپای آفتاب
از پشت شیشه میگذرد
و مینشیند
بر سطح ساده
بر سطح خامش و بینقش فرش
تنهایی اتاق مرا
این رفتوآمد
رفتوآمد این بال پشت شیشه
میآراید
در روزهای مبهم ابری
بارانی
این بال آفتابی
بغبغوی غمینیست
که همره باران
بر شیروانی میبارد
و من یقین میدانم
آن بال پشت شیشه
آن بال آشنایی
با من هست
نزدیک من
در من
آن بال آفتابی پرواز
☑️ @ShahrestanAdab
🔻بررسی ادبیات در کتاب فارسی پایه نهم
(یادداشتی از #مینو_رضایی در صفحۀ نهم پرونده)
▪️«...اما متأسفانه باید گفت کتاب ادبیاتی که دقیقاً شبیه کتاب تعلیمات دینی دبستان است، هرگز باعث ایجاد طراوت ذهنی و کتابخوانی در دانشآموزان نمیشود، بلکه بالعکس. کتاب ادبیات نهم خالی از هرگونه روح ادبی است. کتابی که نه نمایشنامه و فیلمنامه دارد و نه متون طنز، نه سبکهای ادبی دارد و نه نامی از بزرگان ادبیات (بخصوص داستان ایرانی معاصر) دارد، بزرگترین هنرش در کتابخوان کردن دانشآموزان این است که آنها را به سمت هری پاتر و هانگرگیم و گیم آو ترونز سوق دهد. همه میدانیم دستهبندی کلی انواع ادبی به حماسی، غنایی، نمایشی و تعلیمی تقسیم میشود. اما در این کتاب هفتاد درصد کار ادبیات تعلیمی است! مؤلفین محترم به بهانۀ تقویت روانخوانی، متون کهن را آن هم با بازنویسی و ویراستگی ضعیف پشتسرهم ردیف کردهاند. اگر واقعاً هدف تقویت روانخوانی است، چرا از جمالزاده، جلال آل احمد یا ابراهیم گلستان اثری نیست؟ اگر هدف آموزش لحن شاد یا عاطفی یا حماسی به دانشآموز است، چه راهکاری بهتر از فیلمنامه و نمایشنامهخوانی؟... گفتنی بسیار است...»
🔗 برای خواندن متن کامل این یادداشت به سایت شهرستان ادب مراجعه کنید:
shahrestanadab.com/Content/ID/11233
#بررسی_ادبیات_در_کتابهای_درسی
☑️ @ShahrestanAdab
🔻کارخانۀ رؤیاسازی
(یادداشتی از #رقیه_کیه بر رمان #رویای_فالاچی)
▪️«...نویسنده با اطلاع دقیق از وضعیت دانشکدۀ ارتباطات و رؤیاهایی که برای دانشجویان محصل در آن میسازند، مکان اصلی رمانش را فضایی دانشجویی میان دانشکده و خوابگاه انتخاب کرده است تا از دغدغۀ هویتی نسلی بگوید که به آن تعلق دارد. نسلی که به مدد معجزۀ دنیای مدرن ـاینترنتـ شناور میان آیدیهایی است که در دنیای مجازی میسازد و سرچشمۀ بسیاری از اتفاقهای دنیای واقعی است. هاله که سرگردان میان دو دیدگاه اساتید خود است و امیرمسعود که سرگردان تعلق به دو مرد است و نمیداند کدامیک پدر و کدامیک ناپدری او هستند.
نویسنده در رمانش به دنبال نسخه نیست. اگرچه راهحل خودش را ارائه میدهد؛ او به دنبال تشریح وضع موجود است. وضعی که در آن هاله و امیرمسعود نمادی از نسلی هستند که مهمترین مشکلشان در کنار بیکاری، مشکلات اقتصادی و آیندۀ مبهم پس از تحصیل، هویت است و سرگردانی در پی کشف آن...»
🔗 ادامۀ این یادداشت را در سایت شهرستان ادب بخوانید:
shahrestanadab.com/Content/ID/11216
☑️ @ShahrestanAdab
🔻پروندهای برای رمان #وضعیت_بی_عاری
▪️سایت مدرسه رمان چندی پیش پروندهکتاب «وضعیت بیعاری» اثر #حامد_جلالی را در صفحات خود گشود. در این پروندهکتاب، اخبار، گزارش ها و یادداشتهایی با موضوع این رمان منتشر شده است.
به بهانۀ نامزدی رمان «وضعیت بیعاری» در #جایزه_جلال آل احمد شما را به بازخواندن این پروندهکتاب در سایت #مدرسه_رمان دعوت میکنیم.
🔗 برای اطلاعات بیشتر این صفحه را در سایت شهرستان ادب ببینید:
shahrestanadab.com/Content/ID/11240
☑️ @ShahrestanAdab
🔻«عشق، نام دیگر جنگ است»
(گفتوگو با #حامد_جلالی پیرامون رمان #وضعیت_بی_عاری)
▪️«...رمان شما اثری است که به جنگ میپردازد، اما حال و هوای عاشقانه دارد. چطور به این قصه رسیدید؟
طبق تجربۀ ادبیات جنگ در دنیا، فکر میکنم تازه ادبیات جنگ به معنای واقعی در ایران باید شروع شود. هیجانات فروکش میکند و میتوانیم در این مقولۀ مهم تفکر کنیم و داستانهایی معقولتر بنویسیم. اتفاقاً در این زمان است که میتوانیم به نسل بعد که جنگ را ندیده است، با اصول درست و منطقی بفهمانیم که ما درگیر جنگی شده بودیم که تحمیلی بود، پس مجبور شدیم دفاع کنیم و چون دفاع ما پشتوانۀ اعتقادی و ملی و سرزمینی داشت، دفاعی مقدس بود. دیگر وقت آن شده که کلمۀ مستقیم «دفاع مقدس» را نه در لفظ که در معنا به نسل بعد منتقل کنیم؛ یعنی با ادبیات درست، به جوانان و نسلهای بعد بفهمانیم که جنگ ما دفاعمقدس بود. کاری که در تمام دنیا اتفاق افتاد و بزرگان ادبیات قلم زدند و با قدرت از کشورشان نوشتند و به همۀ دنیا ثابت کردند که جنگشان مقدس بود. خیلیها به دروغ اما هنرمندانه دارند با رسانههای قوی به دنیا ثابت میکنند که جنگشان مقدس بوده است و ما که راست میگوییم و حق هم داریم، اما چون به سلاح هنر ناب مجهز نیستیم، نمیتوانیم ثابت کنیم که حرفمان راست است! همین ادبیات هولوکاست را ببینید که با بزرگنمایی و بعضاً دروغ دارد دنیا را به زانو درمیآورد...»
🔗 ادامۀ این گفتوگو را در سایت شهرستان ادب بخوانید:
shahrestanadab.com/Content/ID/11241
☑️ @ShahrestanAdab
🔻موفقیت «ابدی» در جایزۀ ادبی شهید همدانی
▪️روز ۲۷آبانماه مراسم اختتامیۀ جایزۀ شهید حاج حسین همدانی در حوزۀ هنری تهران برگزار شد. نخستین دورۀ انتخاب کتاب مدافعان حرم با اعلام برگزیدگان این جایزه به کار خود پایان داد. در میان برگزیدگان این جایزه، رمان #ابدی نوشتۀ #مهدی_صفری نیز حضور داشت. داوران در بخش داستان و مستند داستانی رمان «ابدی» نوشتۀ را شایستۀ تندیس، دیپلم افتخار و جایزه نقدی دانستند. رمان ابدی از سری کتابهای #مدرسه_رمان #انتشارات_شهرستان_ادب است که سال ۹۶ به چاپ رسیده است و اکنون چاپ دوم آن در بازار در اختیار علاقمندان است.
گفتنیست کتاب «ابدی» پیش از این به نامزدهای جایزۀ قلم زرین نیز راه یافته بود و همچنین در در جایزۀ شهید حبیب غنیپور، شایستۀتقدیر شناخته شد.
مجموعۀ شهرستان ادب و هنرمندان همراه با این مجموعه، این موفقیت را به آقای مهدی صفری تبریک گفته و برای ایشان آرزوی موفقیتهای بیشتر دارد.
☑️ @ShahrestanAdab
🔻بررسی ادبیات در کتاب فارسی پایه دهم
(یادداشتی از #مینو_رضایی در صفحۀ دهم پرونده)
▪️«...هیچاسمی (دقت کنید فقط اسم) از ستارگان تکرارنشدنی دوران طلایی ادبیات ایران در ادبیات داستانی آورده نشده است. درواقع انگار چوبک، گلستان، هدایت، دولتآبادی، بزرگ علوی، سیمین، گلشیری، ساعدی، بهآذین، امین فقیری و جوانترهایی چون فروغ، خسروی، پیرزاد، نجدی، موذنی، امیرخانی، کربلاییلو، محمدرضا سرشار، فریبا وفی، گلی ترقی، شهرنوش پارسیپور، ناهید طباطبایی، علیمحمد افغانی، منیرو روانیپور، بهرام صادقی، علی اشرف درویشیان، احمد محمود، اسماعیل فصیح و... با کتاب درسی فارسی غریبهاند. مؤلفین کتابهای درسی تمام نویسندگان ایرانی را فارغ از دورۀ زیستشان، جنسیتشان، نگاه چپ و راست سیاسیشان و فارغ از تواناییشان در خلق اثر حذف کردهاند. چرا؟ چون کتاب ادبیات قرار است کتاب اخلاق باشد. نتیجه هم که از قبل معلوم است؛ بیاطلاعی محض از ادبیات کهن ایران، عدم تمایل به کتابخوانی، عدم تمایل به نویسندگان ایرانی، تسخیر بازار نشر ایران با آثار ترجمهای ضعیف، ورشکستگی ناشران و نویسندگان ایرانی و قهقرای فرهنگی...»
🔗 برای خواندن متن کامل این یادداشت به سایت شهرستان ادب مراجعه کنید:
shahrestanadab.com/Content/ID/11235
#بررسی_ادبیات_در_کتابهای_درسی
☑️ @ShahrestanAdab
🔻کارگاه هندسه کلمات با تدریس استاد میرشکاک برگزار میشود
▪️کارگاه ادبی «هندسه کلمات» با تدریس استاد #یوسفعلی_میرشکاک در مدرسه عالی علوم انسانی روزگار نو برگزار میشود.
در کارگاه هندسهی کلمات وجوه مختلف ساختار شعر کلاسیک و مدرن (قدیم و جدید) مورد تجزیه و ترکیب قرار میگیرد و نقش عاطفه و خیال و تفکر در ساخت زبان، به نحوی بررسی میشود که هنرآموز در یکی از دو وجه شعر (موزون و ناموزون) با انجام مشقهایی که داده خواهد شد بتواند اندکاندک ما فیالضمیر خود را به سادگی بیان کند. زیرا شعر نیز مانند دیگر هنرها (نقاشی، موسیقی و خوشنویسی و… ) آموختنی است. با آموختن مقدمات، هنرآموز خواهد توانست با تلاش و تکاپو و مطالعه سریعتر به مقصد و مقصود خود دست پیدا کند.
این کارگاه از تاریخ ۴ آذرماه ۱۳۹۸ هر هفته روزهای دوشنبه از ساعت ۱۸ الی ۲۰ و به مدت ۸ هفته برگزار خواهد شد.
🔗 برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت شهرستان اداب مراجعه نمایید:
shahrestanadab.com/Content/ID/11245
☑️ @ShahrestanAdab
🔻گزارش تصویری کارگاه #یکشنبه_های_داستان شهرستان ادب با حضور استاد #مجید_قیصری، یکشنبه بیستوششم آبانماه
🔗 shahrestanadab.com/Content/ID/11243
☑️ @ShahrestanAdab
🔻پربازدیدترین مطالب سایت شهرستان ادب در آبانماه ۱۳۹۸ در حوزههای مختلفِ شعر و داستان به ترتیب میزان بازدید از این قرارند:
▪️روضۀ رضوان | شعری از #سعید_بیابانکی
🔗 shahrestanadab.com/Content/ID/11163
▪️بررسی ادبیات در کتاب فارسی سال اول ابتدایی به قلم #مهدیه_موسی_زاده
🔗 shahrestanadab.com/Content/ID/11198
▪️بهترین شعرهای #قیصر_امین_پور به انتخاب شاعران
🔗 shahrestanadab.com/Content/ID/11171
▪️زیارت | یک شعر نوجوان از #منیره_هاشمی
🔗 shahrestanadab.com/Content/ID/11166
▪️دیدن خزان | شعری پاییزی از #مظاهر_مصفا
🔗 shahrestanadab.com/Content/ID/11176
▪️بررسی ادبیات در کتاب فارسی سال سوم ابتدایی به قلم #مرتضی_شمس_آبادی
🔗 shahrestanadab.com/Content/ID/11200
▪️بیهقی شاعر، بیهقی داستاننویس | جستاری از #حسن_صنوبری
🔗 shahrestanadab.com/Content/ID/11151
▪️دیباچه پرونده تخصصی بررسی #ادبیات_در_کتابهای_درسی
🔗 shahrestanadab.com/Content/ID/11202
▪️بررسی ادبیات در کتاب فارسی سال دوم ابتدایی به قلم #عصمت_زارعی
🔗 shahrestanadab.com/Content/ID/11199
▪️بررسی ادبیات در کتاب فارسی سال ششم ابتدایی به قلم #احمدرضا_رضایی
🔗 shahrestanadab.com/Content/ID/11226
▪️حریق خزان | شعری از #فریدون_مشیری
🔗 shahrestanadab.com/Content/ID/11152
▪️بررسی ادبیات در کتاب فارسی پایه هفتم به قلم #المیرا_شاهان
🔗 shahrestanadab.com/Content/ID/11227
#پربازدیدترینها
☑️ @ShahrestanAdab
🔻پیام تسلیت مؤسسۀ شهرستان ادب به جناب آقای اکبر شیخی
▪️بانهایت تأسف و تأثر باخبر شدیم مادر گرامی جناب «علیاکبر شیخی»، دار فانی را وداع گفته است.
مؤسسه شهرستان ادب و شاعران همراه با این مجموعه، این ضایعۀ دردناک را به آقای شیخی و خانوادۀ محترم ایشان تسلیت عرض نموده و برای آن مرحومه از خدای متعال رحمت و مغفرت طلب میکند.
گفتنیست #اکبر_شیخی از شاعران و نوحهسرایان اهل بیت و فعالان موفق حوزه شعر و موسیقی آیینی و مذهبی است.
☑️ @ShahrestanAdab