📸 گزارش تصویری
🗓 پنجشنبه ۷ / ۱۰ / ۱۴۰۲
📍 جلسه مجمع نمایندگان مجمع استان لرستان
🔰 به گزارش روابط عمومی دفتر نماینده ولی فقیه در استان لرستان، جلسه نمایندگان مجمع طلاب و روحانیون استان لرستان با حضور حجتالاسلام والمسلمین دکتر سید احمدرضا شاهرخی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه خرم آباد، نمایندگان مجلس خبرگان رهبری در استان لرستان، ائمه جمعه و جمعی از روحانیون و فضلای حوزه علمیه استان در دفتر مجمع طلاب در شهر مقدس قم برگزار گردید.
📌 لازم به ذکر است در این جلسه بر وحدت و همدلی و یکپارچگی طلاب و روحانیون و فضلا و اساتید حوزه علمیه استان تاکید، و مسائل فرهنگی و تبلیغی و نیز راههای مشارکت حداکثری آحاد مردم در انتخابات مورد بحث و بررسی و تحلیل قرار گرفت.
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
💠روابطعمومیدفترنمایندهولیفقیهدراستان💠
🌐 پایگاه اطلاع رسانی:
https://shahrokhy.ir
📱کانال تلگرام:
https://t.me/Shahrokhy_ir
📱کانال ایتا:
http://eitaa.com/shahrokhy_ir
💠نماز جمعه
🔻خطبه اول
💠بسماللَّهالرّحمنالرّحیم💠
💠الحمد للَّه ربّ العالمین نحمده و نستعینه و نستغفره و نتوکّل علیه و نصلّی و نسلّم علی حبیبه و نجیبه و خیرته فی خلقه حافظ سرّه و مبلّغ رسالاته بشیر رحمته و نذیر نقمته سیّدنا و نبیّنا ابیالقاسم المصطفی محمّد و علی اله الأطیبین الأطهرین المنتجبین الهداة المهدیّین المعصومین المکرّمین سیّما بقیّةاللَّه فی الأرضین، و نصلّی و نسلّم علی ائمّة المسلمین و حماة المستضعفین و هداة المؤمنین💠
🎙حجت الاسلام و المسلمین شمسی فر (امام جمعه موقت شهرستان خرم آباد) جمعه ۸ دیماه ۱۴۰۲ در خطبه اول نماز جمعه با توصیه به تقوای الهی بیان داشت:
❇️ سفارش به تقوای الهی
💢(اوصیکم عبادالله و نفسی بتقوالله)
خودم و شما برادران و خواهران نمازگزار را به تقوای الهی دعوت میکنم،
«يَا أَيُّهَا النَّاسُ إِنَّا خَلَقْنَاكُمْ مِنْ ذَكَرٍ وَأُنْثَىٰ وَجَعَلْنَاكُمْ شُعُوبًا وَقَبَائِلَ لِتَعَارَفُوا ۚ إِنَّ أَكْرَمَكُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقَاكُمْ ۚ إِنَّ اللَّهَ عَلِيمٌ خَبِيرٌ»
➰ ترجمه: «ای مردم! ما شما را از یک مرد و زن آفریدیم و ملت ها و قبیله ها قرار دادیم تا یکدیگر را بشناسید. بی تردید گرامی ترین شما نزد خدا پرهیزکارترین شماست. یقیناً خدا دانا و آگاه است»
❇️عزت و ارزش انسان
💢انسان ذاتاً خواستار ارزش و عزت است و تلاش میکند که عزت و ارزش پیدا کند و به جایگاه ارزشمندی برسد، معیارها برای بدست آوردن ارزش و عزت با توجه به دیدگاه انسان متفاوت است،
❇️اصل و نسب و قوم و قبیله
💢 بعضیها عزت را در قبیله و قوم میبینند
که از فلان قوم سرشناس هستند، در زمان پیغمبر این برای آنها افتخار بود، حتی به تعداد افراد قبیله و به تعداد قبور اموات خود میبالیدند، بعضیها نیز نسب را ارزش میدانستند در صورتیکه میفرماید ما شما را این چنین خلق کردیم،
«ای مردم! ما شما را از یک مرد و زن آفریدیم و ملت ها و قبیله ها قرار دادیم تا یکدیگر را بشناسید. بی تردید گرامی ترین شما نزد خدا پرهیزکارترین شماست. یقیناً خدا دانا و آگاه است»
❇️منشأ خلقت انسان
💢منشا خلقت همه حضرت آدم و حواست، ریشه شما همه یکی است، پس افتخار کردن به نسب و قبیله مایه ارزش نیست، بلکه شما را قبیله قبیله و گروه گروه قرار دادیم برای اینکه همدیگر را بشناسید، و این چنین نیست که شما به نسبتان افتخار کنید در حالیکه خودتان از کمالات بهرهای نداشته باشید.
❇️مال و ثروت
💢یک معیار دیگر برای بعضی انسان ها این است که مال و ثروت، مقام، پست و شهرت را ارزش میدانند، و به این افتخار میکنند و آن را معیار ارزش قرار میدهند و هر کسی که بهرهمند از مال و ثروت باشد برای خودش احساس میکند دارای جایگاهی است، و بدنبال آن میدوند و شب و روز تلاش میکنند، که آن را بیشتر بدست بیاورند.
❇️ عزت و ارزش از دیدگاه اسلام
💢از دیدگاه خداوند متعال و اسلام و قرآن و اهل بیت، معیار و ارزش و عزتمندی به چیست؟ «إِنَّ أَكرَمَكُم عِندَ اللَّهِ أَتقاكُم ۚ إِنَّ اللَّهَ عَليمٌ خَبيرٌ»، میفرماید کسی که تقوا دارد نزد خدا عزیز است او دارای ارزش است و گرامی است، و خداوند میداند که چه کسی دارای تقوای بیشتری است، ریاکاری هم سودبخش نیست، خدا میداند و عالم به درون شما است.
❇️علم بی ثمر
💢علم و دانش خود یک ارزش است که در روایات و آیات به آن پرداخته شده، اما علم و دانشی با ارزش است که در مسیر اطاعت خدا و بندگی و خدمت به خلق باشد، اگر علم مایه فخر فروشی و تکبر شود، آن علم دیگر ارزشی ندارد، بلکه مایه تاریکی و ظلمت است، مانند علمای یهود که به دستورات خدا در تورات عمل نکردند، که در آیه پنجم سوره مبارکه جمعه به آن اشاره شده است:
«مَثَلُ الَّذِينَ حُمِّلُوا التَّوْرَاةَ ثُمَّ لَمْ يَحْمِلُوهَا كَمَثَلِ الْحِمَارِ يَحْمِلُ أَسْفَارًا ۚ بِئْسَ مَثَلُ الْقَوْمِ الَّذِينَ كَذَّبُوا بِآيَاتِ اللَّهِ ۚ وَاللَّهُ لَا يَهْدِي الْقَوْمَ الظَّالِمِينَ»
➰ ترجمه: وصف کسانیکه عمل کردن به تورات به آنان تکلیف شده است، آنگاه به آن عمل نکردند، مانند درازگوشی است که کتاب هایی را که هیچ آگاهی به محتویات آنها ندارد حمل می کند، چه بد است سرگذشت مردمی که آیات خدا را تکذیب کردند. و خدا مردم ستمکار را هدایت نمی کند.
➰پس علمی ارزشمند است که عالم به علمش عمل کند و در مسیر بندگی و خدمت به خلق باشد.
❇️ کمالات انسانی
💢زمانی چیزی ارزشمند است که پایدار باشد و نه گذرا، مال و ثروت از بین میرود، قبیله و نسب را زمان مرگ از انسان میگیرند، آن چیزی که میماند، صفات نیکو و کمالات انسانی است، که اگر انسان دارای این ویژگیها باشد، مانند طلای ناب است هرچند دیگران نیز قدر آن را ندانند،
▫️کسی که با تقوا است
▫️و بنده خداست
▫️کسی که بدنبال کسب رضای پروردگار است
▫️و تسلیم امر خداست
▫️توکل او بر خداست
▫️و امیدش به خداست.
↪️
↩️
💢... اینچنین شخصی، یک انسان ارزشمند است هرچند دیگران او را نشناسند، او مانند گوهر در صدف است، اما اگر انسان این فضائل و کمالات را نداشته باشد و ظاهر خوبی هم داشته باشد ارزشی ندارد و خود انسان هم این را خوب میفهمد.
❇️قلب پاک شایسته رحمت
💢قال رسول الله«صلى الله عليه و آله»
«إنّ اللّه َ تعالى لا يَنظُرُ إلى أجسامِكُم ، و لا إلى أحسابِكُم ، و لا إلى أموالِكُم ، و لكن يَنظُرُ إلى قُلوبِكُم ، فمَن كانَ لَهُ قَلبٌ صالِحٌ تَحَنَّنَ اللّه ُ علَيهِ» (كنز العمّال۷۲۸۵)
پيامبر اکرم «ص» فرمود:
▫️خداوند متعال نه به قيافه هاى شما نگاه مى كند
▫️نه به حسب و نسب شما
▫️و نه به دارايى هايتان،
▫️بلكه به دلهاى شما مى نگرد،
▫️پس هر كه دلى پاك و شايسته داشته باشد، خداوند بر او مهربانى و رحم مى كند.
➰کسی دارای مال و مکنتی باشد این چنین نیست که فکر کند مورد توجه خداست،بله
▫️اگر آن مال از راه حلال بدست بیاید
▫️و در مسیر بندگی خدا خرج شود
▫️انفاق و خمس و زکات در آن باشد
▫️باعث تقرب به خدا میشود،
▪️ اما اگر مالی جمع شود و این موارد در آن نیست
▪️نه تنها مورد توجه خدا نیست
▪️ بلکه در واقع وبالی و عذابی است که در روز قیامت بشکل داغ کرده بر پیشانی او زده میشود
▪️و بر گردن او آویزان میشود
❇️ جایگاه تقوا
💢شما همه فرزندان آدم هستید، نه سیاه و سفید، و نه هیچ قبیله ای هیچکدام بر دیگری برتری ندارید، مگر کسی که تقوا دارد، جایگاه تقوا، در دل و قلب و جان و روح انسان است،
در آیه سوم از سوره مبارکه حجرات میفرماید:
«أُولَٰئِكَ الَّذِينَ امْتَحَنَ اللَّهُ قُلُوبَهُمْ لِلتَّقْوَىٰ ۚ لَهُمْ مَغْفِرَةٌ وَأَجْرٌ عَظِيمٌ»
➰ ترجمه: همانانی که خدا دلهایشان را برای پرهیزکاری امتحان کرده، آنان را آمرزش و پاداشی بزرگ است.
❇️سبک زندگی انسان با تقوا
💢 انسان های پرهیزکار آماده پذیرش تقوا هستند، آماده اند که از خدا و رسول او اطاعت کنند، و از دستورات دین پیروی کنند و بنده خدا باشند، در آیه ۸ از سوره مبارکه شمس میفرماید: «فَأَلْهَمَهَا فُجُورَهَا وَتَقْوَاهَا»
➰ ترجمه: سپس آن قلبی که فجور و تقوا (شرّ و خیرش) را به او الهام کرده است،
❇️اثرات تقوای الهی
💢یکی از اثرات تقوای الهی این است که احساس مسئولیت میکند، و تعهد دارد یعنی زمانیکه ایمان در دل رسوخ کرد، این انسان در تمام زوایای زندگی
▫️فردی
▫️خانوادگی
▫️اجتماعی
▫️اقتصادی
▫️سیاسی
متحول میشود، سبک زندگی انسان با تقوا، با کسی که تقوا ندارد، یا تقوای او ضعیف است متفاوت است.
↪️
❇️ اقسام تقوای الهی
💢تقوا اقسامی دارد یکی از آنها تقوای چشم است،
قال رسول الله«ص»: النَّظَرُ سَهمٌ مَسمومٌ مِن سِهامِ إبليسَ ، فمَن تَرَكَها خَوفا مِن اللّه ِ أعطاهُ اللّه ُ إيمانا يَجِدُ حَلاوَتَهُ في قَلبِهِ»
(بحارالأنوار۱۰۴)
➰ ترجمه: پيامبر خدا«ص» فرمود:
نگاه كردن به نامحرم، يكى از تيرهاى زهر آلود ابليس است، پس هركه از ترس خدا چشم خود را از نامحرم فرو بندد، خداوند به او ايمانى عطا فرمايد كه حلاوت آن را در دلش بيابد.
❇️قلب مرکز ایمان
💢نگاه حرام تیر بقلب میزند، و مرکز ایمان را هدف قرار میدهد، و ایمان را متزلزل میکند، چشمی که کنترل نشود اینهمه اضطراب و پریشانی و نگرانی بوجود می آورد، و مشکلاتی را برای انسان ایجاد میکند، گناه و معصیت تجاوز و بی اعتمادی، کانون گرم خانواده را متزلزل میکند.
❇️تقوای گوش
💢 پیغمبر اکرم«ص» فرمود گناه شنونده غیبت، ۷۰ برابر غیبت کننده است، چون او باعث گرمی بازار غیبت شده و اگر گوش ندهد غیبت کننده بازاری برای غیبت ندارد، یا شخص به موسیقی حرام گوش میدهد، یا به تهمت گوش میدهد، اینها مواردی است که باید از آنها پرهیز کرد.
در آیه ۱۲ سوره مبارکه حجرات میفرماید:
«يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ ۖ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا يَغْتَبْ بَعْضُكُمْ بَعْضًا ۚ أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَنْ يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيْتًا فَكَرِهْتُمُوهُ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَحِيمٌ»
➰ ترجمه: «ای کسانی که ایمان آوردهاید! از بسیاری از گمانها بپرهیزید، چرا که بعضی از گمانها گناه است؛ و هرگز (در کار دیگران) تجسّس نکنید؛ و هیچ یک از شما دیگری را غیبت نکند، آیا کسی از شما دوست دارد که گوشت برادر مرده خود را بخورد؟! (به یقین) همه شما از این امر کراهت دارید؛ تقوای الهی پیشه کنید که خداوند توبهپذیر و مهربان است»
❇️تقوای زبانی
💢 غیبت گاهی با زبان است، یا با اشاره است، یا با نگاه است، انسان اگر مرتکب چنین گناهی شود بسیار خطرناک است، تقوای زبان،
▫️یعنی زبانی که به ذکر خدا مشغول است
▫️به تلاوت قرآن مشغول است
▫️و به خیر و نیکی میچرخد،
▪️نه زبانی که دروغگویی و
▪️ غیبت و
▪️سخن چینی و
▪️ تهمت زدن و
▪️رابطه اشخاص بهم زدن را پیشه خود کرده است، این زبان باید تقوا داشته باشد.
❇️ تقوای دست
💢 تقوای دست یعنی اینکه، انسانی که با دست کار خیر انجام میدهد، دست ناتوانی را بگیرد، افتادهای را بلند کند، نه دستی را که ظلم کند، تعدی کند، ضرب و شتم نماید.
❇️ تقوای پا
💢 تقوای پا یعنی اینکه، پای انسان، او را به کجا میبرد، به نماز جمعه و جماعات، مجالس دعا و ذکر، یا به مجالس گناه، این تقواست که همه مورد تایید خدا و قرآن است.
❇️اثرات تقوای الهی
💢بعضی از اثرات تقوای الهی این است که قوه تشخیص به انسان میدهد، به انسان نیرو میدهد، که میتواند حق را از باطل تشخیص دهد، متحیر و سرگردان نمیشود، راه را گم نمیکند،
«يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِنْ تَتَّقُوا اللَّهَ يَجْعَلْ لَكُمْ فُرْقَانًا وَيُكَفِّرْ عَنْكُمْ سَيِّئَاتِكُمْ وَيَغْفِرْ لَكُمْ ۗ وَاللَّهُ ذُو الْفَضْلِ الْعَظِيمِ»
➰ ترجمه: ای اهل ایمان! اگر [در همه امورتان] از خدا پروا کنید، برای شما [بینایی و بصیرتی ویژه] برای تشخیص حق از باطل قرار می دهد، و گناهانتان را محو می کند، و شما را می آمرزد؛ و خدا دارای فضل بزرگ است.
❇️ تقوا و محبوبیت
💢 انسان اگر تقوا را رعایت کند خداوند زمینه هدایت او و بالا بردن مراتب او را فراهم میکند، و دوستی با پروردگار و کسی که تقوا دارد، محبوب خدا میشود، چقدر این مقام بالا است که پیامبر«ص» حبیب الله میشود،
«وَاتَّقَىٰ فَإِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الْمُتَّقِينَ»
➰ ترجمه: «هر کس خدا ترس و پرهیزکار شود همانا خدا پرهیزکاران را دوست میدارد»
↪️